Ziua Logo
  16:23, vineri, 4 decembrie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-01-05
Mihnea Apostol (...@yahoo.com, IP: 89.136.185...)
2008-01-04 23:47
Pentru Calugaru si Paul din Ohio

Eu va multumesc ca ati raspuns, dar nu mai polemizez cu dumneavoastra.
Sau sunteti direct interesati sau sunteti platiti sa faceti propaganda. Folositi argumente false.
Colectia de tablouri a fost achizitionata de Primul Ministru (Lascar Catargiu ??) la o licitatie in Italia si au devenit proprietatea statului, Chiar daca au folosit un credit e ca si cum faci un credit la o banca astazi (si atunci erau banci) - tu esti propritarul bunurilor cumparate cu acel credit.
(Caile ferate construite prin intermediul lui Carol I au fost facute cu credite de la banci germane, credite intermediade de fratele regelui - dar proprietara era Societatea Cailor Ferate Romane)
Domeniile regale - peste tot in lume sunt proprietate a statului. De exemplu - Regele Huan Carlos este chirias in Palatul regal din Madrid.
Regele Carol I a cumparat si a construit Castelul Peles cu banii proprii - reiese si din cele 3 volume de memorii ale sale.
Testamentul Regelui Carol I este un document istoric arhicunoscut. Cum puteti sa negati ca nu a donat Castelul Peles Romaniei cand acolo este mentionat negru pe alb.
Va multumesc

CALUGARUL din usa (...@yahoo.com, IP: 208.4.152...)
2008-01-05 00:01
Re: Pentru Calugaru si Paul din Ohio

La 2008-01-04 23:47:50, Mihnea Apostol a scris:

Sau sunteti direct interesati sau sunteti platiti sa faceti propaganda. Folositi argumente false.

______


Shi de ce-ar ale noastre false iar ale lu' talica alea adevaratelea ? Daca eshti barbat cu adevarat, vin-o cu argumentele pe masa shi venim shi noi cu ale noastre shi ne caftim in argumente. Dar vaz ca matale bagashi coada repede intre picere shi-o luashi la goana.

Io nu inteleg ceva din ce scriseshi matel. Adica, Lascar catargiu, primul ministru a cumparat colectia de tablouri a lui Mihai in Italia ? Cind breee ? Ca Mihai a fost azvirlit afara din tara in pa'shapte ! Or, dupe zicerile matale, el atunci s-a carat cu tablourili ! Pai, dupa cum ziseshi matale, pe tablouri, Mihai le ciordise inainte de-a fi aruncat in egzil. Hai ca m-am zapacit shi io acuma. Nici nu mai shtiu ce-ai vrut sa zici, pina la urma. Problema este ca matale nu-l ai la suflet pe Rege. Corect ? Zi-o pe-aia buna si dreapta. Poate ca o-i fi vrun legionar cu oftica pe el. Sau vreun comunist shucarit pe capitalizmu actual. Ceva-ceva ciudat e cu matale, ca altfel nu se egsplicheaza ! Parol Tzatzo !

Paul din Ohio din SUA (...@hotmail.com, IP: 65.27.209...)
2008-01-05 00:20
Re: Pentru Calugaru si Paul din Ohio . Doua vorbe, trei minciuni

Iata ce spune testamentul despre Peles:
"Cu toate greutatile pe care le-am intalnit, cu toate banuielile care s-au ridicat, mai ales la inceputul Domniei mele in contra mea, expunandu-ma la atacurile cele mai violente, am pasit, fara frica si fara sovaire, inainte pe calea dreapta, avand nemarginita incredere in D-zeu si in bunul-simt al credinciosului meu popor. Inconjurat si sprijinit de fruntasii tarii, am reusit sa ridic, la gurile Dunarii si pe Marea Neagra, un stat inzestrat cu o buna armata si cu toate mijloacele spre a putea mentine frumoasa sa pozitie si realiza odata inaltele sale aspiratiuni. Succesorul meu la tron primeste o mostenire de care el va fi mandru si pe care el o va carmui, am toata speranta, in spiritul meu, calauzit fiind de deviza Tot pentru tara, nimic pentru mine", scria regele Carol I, in testamentul sau intocmit in februarie 1899. "Castelul Peles il hotarasc ca resedinta de vara pentru mult iubita mea sotie, iar intretinerea acestei resedinte este in sarcina succesorului meu, caruia ii las mostenire Castelul impreuna cu intreaga mosie Sinaia-Predeal cu toate cladirile si stabilimentele." Iata si un alt citat despre "actul de imparteala" din 1927:
"In Actul de Imparteala din 1927 (la moartea lui Ferdinand), care urmarea indeplinirea dispozitiilor testamentare, Regelui Mihai i se recunosteau Castelul Peles, cu toate cladirile si stabilimentele, intreaga mosie Sinaia-Predeal, precum si cateva imobile din Bucuresti".
Confunzi proprietatea lui Carol I cu "domeniile Regale" Acestea din urma apartin intr-adevar statului roman. Numai veniturile aduse de aceste domenii au apartinut monarhului. In legatura cu tablourile: acestea au fost cumparate CU BANII REGELUI. Redau exact partea din testament referitoare la acestea:
"Galeria mea de tablouri, cum este descrisa in catalogul ilustrat al bibliotecarului meu Bachelin, va ramine pentru totdeauna si in intregul sau in tara, ca proprietate a Coroanei Romaniei."
In afara de aceasta colectie (dintre care multe s-au "pierdut" in Rusia, familia regala avea si alte tablouri in PROPRIETATE PERSONALA. Securitatea a acreditat ideea ca toate tablourile familiei regale ar fi facut parte din acea colectie. De fapt, hotii sint cei care au furat si TEZAURUL ROMANIEI.

La 2008-01-04 23:47:50, Mihnea Apostol a scris:

> Eu va multumesc ca ati raspuns, dar nu mai polemizez cu
> dumneavoastra.
> Sau sunteti direct interesati sau sunteti platiti sa faceti
> propaganda. Folositi argumente false.
> Colectia de tablouri a fost achizitionata de Primul Ministru (Lascar
> Catargiu ??) la o licitatie in Italia si au devenit proprietatea
> statului, Chiar daca au folosit un credit e ca si cum faci un credit
> la o banca astazi (si atunci erau banci) - tu esti propritarul
> bunurilor cumparate cu acel credit.
> (Caile ferate construite prin intermediul lui Carol I au fost facute
> cu credite de la banci germane, credite intermediade de fratele
> regelui - dar proprietara era Societatea Cailor Ferate Romane)
> Domeniile regale - peste tot in lume sunt proprietate a statului. De
> exemplu - Regele Huan Carlos este chirias in Palatul regal din
> Madrid.
> Regele Carol I a cumparat si a construit Castelul Peles cu banii
> proprii - reiese si din cele 3 volume de memorii ale sale.
> Testamentul Regelui Carol I este un document istoric arhicunoscut. Cum
> puteti sa negati ca nu a donat Castelul Peles Romaniei cand acolo este
> mentionat negru pe alb.
> Va multumesc
>


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00933 sec.