Ziua Logo
  08:18, marti, 27 octombrie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2006-09-04

Comentarii: 23, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Paul din Ohio
2006-09-04 01:23:09

Ma tem ca

"Sinodul" care a colaborat cel mai mult cu partidul si securitatea nu va fi judecat de nimeni, niciodata.Ma tem ca "judecata" preotilor turnatori va acoperi murdaria BOR penru inca multi ani de acum incolo.

cosor ion
2006-09-04 02:14:09

ce facem

cu preotii veniti in SUA,dintre care multi nu cunosc doctrina ortodoxa,pentru ca impartasesc,fara spovedanie,taine pe care nu le stapineste nici macar episcopul si vice episcopul.daca primul provine din greco-catoloci,vicele vine direct de la minastirea Simbata de Sus.asa ca vrem si desecretizarea dosarelor tuturor preotilor din America,sa stim cu cine ne inchinam si ale caror sfaturi le ascultam

mikele durul
2006-09-04 02:43:37

Deocamdata sunt mai multi ierarhi decat preoti. Pe acestia cine-i judeca ?

Stiti vorba :daca vrei sa omori un adevar faci o comisie ca sa-l gaseasca. Componeneta comisiei sa fie facuta publica , altfel ?????!!!!!!!!!!!!!

hateg
2006-09-04 03:24:19

bor

E REVOLTATOR! ATITA IPOCRIZIE SI MINCIUNA, NU VOR DECIT SA SE ACOPERE UNII PE ALTII,PUR SI SIMPLU E UN AFRONT ADUS "TURMEI", SUNTEM CONSIDERATI PUR SI SIMPLU RETARDATI MINTAL ASA NU VA FI CURATENIE IN BOR IN VECII VECILOR CU SCUZELE DE RIGOARE NU POT SPUNE DECIT CA ACEASTA DECLARATIE E O P O R C A R I E!!!!!!!

hateg
2006-09-04 03:28:42

Re: Ma tem ca

BALAMOHAN RAJARATNAM
2006-09-04 03:55:01

Toti popii in west erau securisti

Saracii preotii !!!!!
Cum ajungeau in west, Dumnezeu le deschidea mintile si prosperau de te lasau cu gura cascata.

patriot
2006-09-04 05:23:43

Catre toti anticrestinii de pe forum

Nu este treaba voastra ceea ce se intampla in BOR. Este credinta noastra , nu a voastra , a propovaduitorilor de anticrestinism. Oricum o sa vina ziua cand cei vinovati pentru crimele comunismului vor fi judecati, sa va vad atunci pe unde o sa mai scapati din nou. Odata v-a mers, a doua oara n-o sa se mai intample.

motanul incaltat
2006-09-04 05:45:58

Re: Toti popii in west erau securisti. - Fiule, nu huli !

motanul incaltat
2006-09-04 05:53:53

Re: Toti popii in west erau securisti. - Fiule, nu huli ! Uitai, sa continui un PIC mai mult...

george nemteanu
2006-09-04 07:37:34

Re: Catre toti anticrestinii de pe forum

March
2006-09-04 08:07:04

Intai sa vedem dosarele membrilor Sinodului . Si care sunt curati dintre ei sa purceada...

... la judecare turnatorior !!

evreu mandru din israel
2006-09-04 09:09:00

Re: Catre toti anticrestinii de pe forum

gili
2006-09-04 09:31:23

Re: te inseli amarnic ...

Biserica nu este a neispravitilor care o pastoresc vremelnic.
Biserica este a lui Cristos , ea il slujeste pe Cristos si foloseste enoriasilor.
A scoate la iveala neghina , a da pe fata necuratul virit aici este treaba oricarul bun crestin si nu a napircilor care si-au vindut sufletul satanei pentru indestularea trupului.
Si asta ti-o spune unul care a contribuit personal , dar mai ales a strins fonduri pentru construirea unei catedrale episcopale si a doua biserici . Asta am zis-o nu spre lauda ci doar ca sa intelegi ca nu sunt altceva decit ortodox si macar pentru asta si am un temei ca cei care slujesc in lacase ridicate si prin alergatura mea sa nu-si fi pus poalele in cap si sa fi dantuit la sfinta manastire secu , n'asa?

alexandru15
2006-09-04 09:32:14

Sinodul ii stia f bine pe cei ce au colaborat cu Securitatea; si daca nu-i stia de ce nu i-a cautat pana acum?

De ce dosarele preotilor nu sunt cercetate DOAR de CNSAS? Ce amestec are Sinodul acum? Eventual dupa deschiderea dosarelor, spre a-i destitui din pozitiile in care se afla! pana acum de ce nu a fost curios Sinodul? sau ii stia , dar ii tolera (de fapt ii avansa!?)
Atunci fiecare profesie sa fie analizata de ai sai; sportivii de catre Federatii, Securistii de catre Securisti, Pungasii intre ei,profesorii de catre Inspectorate, scriitorii intre ei..si tot asa! Dar care mai e rolul CANSAS-ului atunci?
Sau... ca romanul impartial, ii cercetam noi , pe-ai nostri si spalam rufele in familie?

Radu Ioan
2006-09-04 10:35:13

Dar BAPTISTII si PENTICOSTALII Securisti cand vor fi deconspirati ???

MARTURISIRE SI CAINTA - de Danut Manastireanu, pastor baptist - Ca teolog evanghelic, astept ca tavalugul deconspirarilor sa atinga si bisericile din traditia mea (baptiste, penticostale, crestine dupa Evanghelie). De ani de zile militez, fara succes, in cadrul acestor comunitati, pentru marturisire si cainta in cazul clericilor colaboratori. Din pacate, ca si in cazul Bisericii Ortodoxe, liderii evanghelici prefera sa taca si sa ascunda gunoiul sub pres. Ca si acolo, clericii nostri se ascund sub ideea caintei colective si a indemnului, neurmat de absolut nimeni, ca fiecare sa faca ce anume ii dicteaza constiinta. Eu insumi am avut destule surprize citind cele patru DUI (Dosare de Urmarire Informativa la Securitate) deschise pe numele meu. Astfel, insusi pastorul din acea vreme al bisericii mele a recomandat Securitatii sa fiu internat intr-un spital de psihiatrie, asa cum se facuse cu o matusa a mea, care a iesit de acolo, zece ani mai tarziu, cu sanatatea complet ruinata. Va asigur ca nu am nici un fel de resentimente. De fapt, acel pastor a incercat, nu peste multa vreme, sa renunte la colaborarea lui cu Securitatea si a fost asasinat. Cu alte cuvinte, a murit ca martir. Este un caz exceptional, care ar trebui documentat candva. Cred insa, ca si dvs., ca nu putem construi ceva trainic in aceasta tara, decat pe adevar. Reconcilierea veritabila a societatii noastre nu este posibila fara aceasta. Si cum am putea ierta ceea ce nu este asumat? Din pacate, nu avem intre noi, romanii, personalitati ireprosabile, care sa gireze sub raport moral acest proces, asa cum a fost cazul cu Nelson Mandela si Desmond Tutu, in Africa de Sud, sau cu pastorul Gauck, in Germania. De aceea, probabil ca la noi procesul va fi mai lung si mai confuz, iar rezultatele vor fi pe masura. Dar, chiar si asa, atunci cand oameni ca dvs. rostesc adevarurile incomode pe care nu vrem sa le auzim, capatam din nou speranta. De aceea vreau din nou sa va multumesc. Poate ca intr-o zi "va rasari soarele si pe strada noastra". http://www.gandul.info/articol_13710/marturisire_si_cainta.html

the
2006-09-04 11:21:35

Te lapezi de Satana ???

Ma lapad, fir'ar sa fie ... ca luase trup si anteriu de popa , de ierarh, de preafericit ...
Mai e putin si o sa se repeada toata lumea dupa sfatul lu' A-lu' zaharia sau cum il cheama ... sa se inscrie la islam ...
Aleluia !

Hanul
2006-09-04 15:19:24

Dumnezeu a hotarat judecarea Ierarhilor turnatori

I-am dat un telefon LUI si mi-a spus ca in curand vrea sa cheme la judecata cativa iar pacatele lor au fost recatualizate si stocate pe computere performante ca sunt multe si cu o paleta larga de aplicatii. DE asemenea El mi-a spus ca NU POT FI IERTATE din cauza ca sunt facute impotriv DUHULUI SFANT. Prin urmare faptasii sunt invechiti in rele si nu mai au posibilitatea pocaintei sincere si curate care sa duca la o marturisire curata si o indreptare adevarata.
Asa ca pe curand flacai la o judecata unde sunt doar procurorii ca ingerii Prea .. lor i-au fugarit inca din acesta viata, pe draci i-ai iubit cu foc.

Maxim
2006-09-04 17:02:23

Re: Dumnezeu a hotarat judecarea Ierarhilor turnatori

Tibdam
2006-09-04 18:00:21

Sinodul pregateste...


Bravo, scoateti dosarele de la dracu si dati-le masii!

Pai asa vreti sa fie deconspirati colaboratorii din randul clerului, formand "o comisie" tot din randul lor?

Tibdam
2006-09-04 18:01:10

Sinodul pregateste...

Bravo, scoateti dosarele de la dracu si dati-le masii!

Pai asa vreti sa fie deconspirati colaboratorii din randul clerului, formand "o comisie" tot din randul lor?
Dami

Hanul
2006-09-04 20:05:16

Maxime eu nu am auzit pana acum decat cuvinte "DE ce Ai venit mai inainte de vreme ca s ane chinuiesti"

Nu am vazut pana acum unul care s-a pocait dintre turnatori ca si Maria Egipteanca. Pacatul lor este fara iertare ca nu il recunosc cu adevarat si nu se pocaiesc curat. Maxime baiete, daca spui ca acordul de colaborare cu SECU este un fel de armata in prelungiri, ori ca ai semnat ca sa poti sa ramaii episcop, ai turnat ca sa promovezi si acum nu iesi din mocirla, nu te retragi la manastire, nu renunti la functii si deminitati pentru care ai turnat ca nimicuri in coparatie cu mantuirea esti pierdut. Episcopii sunt demnitari de stat pe viata. Doar presedintele mai este asa.In consecinta ei trebuie primii sa dea exemplu. Chiar si presedintelui statului poate sa ii de exemplu. Biserica (institutia vazuta) trebuie sa se curete de lepre si apoi sa traga societatea dupa ea. La noi este invers, societatea ne provoaca , noi suntem reactionari si raspundem ca si cum am fi atacati. NU ne dam seama ca este o sansa de primenire binevenita a institutiei panantesti a Bisericii. Maxime baiete degeaba acoperim adevarurile dureroase. Ele se cangreneaza mai tare. Apoi Duhul Sfant nu este duhul minciunii, fatarniciei, prefacatoriei, ascunzisurilor, pitrocirii si colaborarii cu cel rau.

ionion
2006-09-04 20:59:09

Dar pe preotese cine le va judeca ?


aoleu, unele erau niste viespi...iar barbatii lor habar nu aveau
ca nevasta-sa este turnatoare la secu...

hateg
2006-09-04 21:17:50

bor

DACA SE VA FACE ACEASTA "COMISIE" SI SE VOR MUSAMALIZA PORCARIILE BOR - NU EZIT SA SPUN PORCARIILE- PRELATZII SE VOR PLINGE CA "TURMA LOR" SE VA REORIENTA CINE VA FI DE VINA? GHICI!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00623 sec.