Ziua Logo
  22:14, duminica, 20 octombrie 2019
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-01-04
soferulamator din timisoara (...@yahoo.com, IP: 89.123.2...)
2008-01-04 10:59
antonescu l-a scuipat in fata

in emisiunea TVR 1 de aseara intr-un interviu cu un ziarist american Mihai a spus ( mai bine tacea.....)ca in momentul aducerii lui antonescu la si arestarii sale , antonescu s-a intors spre el si l-a scuipat in fata. stim ca antonescu a fost un gentleman , gestul sau spune multe. fata de gestul lui mihai de a aresta guvernul si al preda comunistilor si rusilor. ....

Polina din Romania (...@yahoo.com, IP: 89.37.24...)
2008-01-04 11:56
Re: antonescu l-a scuipat in fata

Istoria relatiilor dintre ANTONESC SI REGELE MIHAI ESTE INCA NESCRISA. NU PUTEM SA NE ORIENTAM DUPA PAREREA NICIUNUIA DINTRE EI. NU CUNOASTEM MULTE. CERT ESTE CA REGELE MIHAI A READUS ARDEALUL LA PATRIA MUMA, ANTONESCU IN AFARA VIETILOR PRAPADITE PE TERITORIUL RUS UNDE NU AVEAM CE CAUTA NOI, NU A ADUS NIMIC. ENGLEZII STIAU CE NE-AU FACUT SI CU TOATA RUDENIA CU CASA REGALA, CAND A FOST VORBA DE INTERESE LOR, L-AU LASAT PE REGELE NOSTRU IN GHEARELE LUI STALIN. NU AVEA NICIO IESIRE. REVOLTA GENERATA IN SUFLETELE NOASTRE DE RAPTUL DIN 1940 NU TREBUIE SA NE FACA PARTINITORI, SA NE LIPSEASCA DE OBIECTIVITATE. CA SA NE PACALEASCA SI SA NE ATRAGA IN PLANUL LUI FANTASMAGORIC DE CUCERIRE A RUSIEI, HITLER, CEL CARE IMPARTISE ROMANIA IN BUCATELE, SE PREFACEA CA NE DA BASARABIA. O ILUZIE IN CARE ANTONESCU A CRETUT! DUPA RAZBOI ALTI MAI-MARI AI LUMII NE-AU LASAT IN SPATIUL DOMINAT DE STALIN. ASTA E REALITATEA, IAR ISTORIA NOASTRA ESTE INCA NESCRISA . ISTORIA CEA ADEVARATA.

attius.navius din Regina-Saskatchewan (...@yahoo.com, IP: 86.121.237...)
2008-01-04 12:41
Re: antonescu l-a scuipat in fata

Domnule,

Din cate vad, ai luat din acea emisiune numai ce ti-a convenit.
Uite, eu mai retinut si altceva.
Dupa 23 august, in lagarul de prizonieri de razboi din Romania erau circa 1.000 de americani. Germanii i-au cerut insistent insa Regele Mihai a refuzat spunand ca acestia, fiind facuti prizonieri pe teritoriul romanesc, sunt prizonieri ai Romaniei si nici unul dintre ei nu va fi cedat Germaniei.
Daca ai urmarit interviul luat de Oliver North (a propos, stii cata puscarie a facut acest fost colonel pentru comert clandestin cu arme si comploturi externe ?) trebuia sa retii ca viata prizonierilor americani din lagarul romanesc s-a imbunatatit simtitor dupa vizita facuta de Regele Mihai acolo.
Pe de alta parte, dupa 23 august 1944, Printul "Bzu" Cantacuzino, pilot de vanatoare a vopsit pe un Messerschimdt steagul american si a transportat primii prizonieri de razboi americani in Italia. Odata cu acesti prizonieri, printul a avut si un mesaj care Ike Eisenhower in care se cerea ca Romania sa fie ocupa de trupe americane si englezesti ca sa nu fie transformata in republica sovietica. Ike a transmis acest mesaj lui Roosevelt si lui Churchill dar si paraliticul american si poponarul englez au raspuns ca nici nu se gandesc la o interventie de acest gen. Vanduti deci a doua oara dupa vanzarea de pe servetelul de la Yalta.
Si au mai fost si alte momente.
Mentionez inca unul.
P-aia in care Regele i-a cerut lui Antonescu sa nu treaca armata dincolo de Nistru dupa ce ne-am recapatat Basarabia nu ai auzit-o ?
Cred ca nu, tocmai atunci cred ca aveai o criza de hipoacuzie profunda.

Vad ca persista aceiasi mentalitate nelalocul ei ca dintr-o anume situatie prezentata unii sa-si extraga numai secventale care le convin denaturand atat cele spuse in interviu dar si dezinformand eventualii cititori ai postarilor lor.
Domnule, nu stiu daca esti sofer, dar amator cu siguranta esti dar grav este ca esti un amator rau intentionat.


La 2008-01-04 10:59:55, soferulamator a scris:

> in emisiunea TVR 1 de aseara intr-un interviu cu un ziarist american
> Mihai a spus ( mai bine tacea.....)ca in momentul aducerii lui
> antonescu la si arestarii sale , antonescu s-a intors spre el si l-a
> scuipat in fata. stim ca antonescu a fost un gentleman , gestul sau
> spune multe. fata de gestul lui mihai de a aresta guvernul si al
> preda comunistilor si rusilor. ....
>

Polina din Romania (...@yahoo.com, IP: 89.37.24...)
2008-01-04 20:13
Re: antonescu l-a scuipat in fata

Rectificare :...o iluzie in care Antonescu a crezut....

Nu pune nimeni la indoiala pariotismul lui Antonescu, dar politica cere si flexibilitate, capacitate de a face compromisuri favoravile tarii tale, viziune asupra viitorului [Dupa Stalingrad era clar care era soarta razboiului din Est], intuirea intentiilor adversarului tau etc. Fascismul era o nenorocire similara comunismului. Ce era sa alegi aici? Nu puteai alege intre ele, trebuia doar sa incerci sa te strecori prin furcile caudine ale evenimentlor si ale intelegerilor secrete nedezvaluite ceea ce regele a incercat. Cat a grasit sau daca a grasit nu pot spune cata vreme nu avem acces la toate documentele celui de al doilea razboi, multe si azi sunt la Moscova. Ce stiu e ca Antonescu era un spirit rigid si mai cred ca a fost pacalit de Hitler care a mizat pe partiotosmul lui, pe durerea perderii unor teritorii romanesti provocata tot de Hitler romanilor si l-a manipulat pe maresal ca sa-si atinga scopul: RAZBOIUL PENTRU RESURSELE RUSESTI MASCAT IN LUPTA CONTRA COMUNISMULUI CARE NU-L INTERESA DELOC. IL INTERESAU BOGATIILE RUSIEI.

Polina din Romania (...@yahoo.com, IP: 89.37.24...)
2008-01-04 20:17
Re: rectificare

... favorabile tarii tale, nu favoravile cum gresit s-a dacilografiat.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2019 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04978 sec.