Ziua Logo
  04:48, miercuri, 30 septembrie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Anchete

2008-10-15

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

dorumare
2008-10-14 22:55:28

iar liberalii....

ca e o meserie liberala.... era odata mult inainte de vremea cind militienii aveau o clasa mai mult ca trenul, dar dupa aia a venit o vreme cind erau obligati sa iasa si cu 'dreptul' ce deh', nu se stie... si uite ca le-a prins bine '89... Hai 'liberalii' ca deh', cine se aseamana se aduna....

Roman Liber
2008-10-15 02:21:23

Cine mai e nebun sa-si piarda timpul, banii si sanatatea?

Si la loto 1 din 1.000.000 ai mai multe sanse sa castigi decat sa capeti dreptate de la mafiotii din justitie. Cele mai mari canalii acolo s-au oplosit. Si traiesc bine nenorocind oameni nevinovati. Ar trbui impuscati aproape toti (99,99%) derbedeii numiti judecatori, procurori si avocati. dar cine s-o faca? Barbatii tarii s-au terminat.

titel
2008-10-15 08:18:17

Despre Codul de procedura civila

Daca cele relatate sunt adevarate, atunci va trebui ca acest proiect de lege sa fie discutat cu toata seriozitatea in parlament. Trebuie blocata orice tentativa de aprobare a sa pe sest sau prin ordonanta de urgenta. Caracterul sau nu presupune urgenta , comisia de proiect fiind destul de veche si se vede ca a fost tergiversat foarte mult. Acest proiect serveste numai intereselor mafiilor, si infractorilor , nedreptatind profund cetateanul, fiind in esenta sa PROFUND ANTICONSTITUTIONAL. Ca simplu cetatean declar ca voi ataca aceasta lege la Curtea Constitutionala, intrucat o actiune in contencios imi va fi apriori blocata prin imposibilitatea de a-mi angaja un avocat . . . . . .

tase
2008-10-15 08:27:13

CODUL DE PROOCEDURA CIVILA

ARTICOLUL ESTE FOARTE INTERESANT DEOARECE DEZVALUIE FATA NEVAZUTA A NOILOR PREVEDERI ALE CODULUI CIVIL. CHIAR DACA NU PUTEM FACE MARE LUCRU ESTE BINE SA STIM MACAR LA CE NE ASTEPTAM.
AS FI FOARTE INTERESAT DACA S-AR FACE UN ASEMENEA COMENTARIU SI ASUPRA NOILOR PREVEDERI ALE CODULUI DE PROCEDURA PENALA.
FELICITARI PENTRU ARTICOL .

Ghita Bizonu'
2008-10-15 13:49:52

Re:te-nseli

militienii nu erau obligati sa iasa si cu 'dreptul' .
Insa o perioada ofiterii (adica nu tablagii) aveau dreptul sa intre la Drept , invatamat fara frecventa , direct in anul 2 fara examen (depinzand insa de nota de la absolvirea scolii). Un ofiter de militie cu facultate la activ devenea mult mai usor ofiter superior.
Insa cei mai multi ...
Hai sa fim seriosi! In mod normal un tanar iesit ofiter ( 21-22 ani ) cu o caruta de bani pe luna in mod normal era mai interesat sa-si petreaca timpul liber cu gagici, prieteni prin petreceri si restaurante. Apoi se casatorea, avea copii ... si timp si mai putin sa se tina de studii .
Asa ca doar putini au profitat de sansa asta . Iar dintre cei care s-au inscris putini au terminat (gagici, amici, samd).
Oricum in 1980 se terminase si trebuiau sa dea examen de intrare. SI aia de reuseau aveau ceva daravele in timpul sesiunii (ce ba? vrei sa te faci maior? Sa-mi devii sef? Ia mai bine ocupa-te de .... si avea gagiul 50% sanse sa rateze sesiunea din obligatii profesionale - deh examenu in Bucale, iasi ori Cluj iar el ocupat cu fro ancheta pe la sa zicem Campulung)

La 2008-10-14 22:55:28, dorumare a scris:

> ca e o meserie liberala.... era odata mult inainte de vremea cind
> militienii aveau o clasa mai mult ca trenul, dar dupa aia a venit o
> vreme cind erau obligati sa iasa si cu 'dreptul' ce deh', nu se
> stie... si uite ca le-a prins bine '89... Hai 'liberalii' ca deh',
> cine se aseamana se aduna....
>

Ghita Bizonu'
2008-10-15 13:51:50

Cica Codul Civil si ala de Procedura Civila nu erau bune ca erau comuniste de dinainte de 1900

Codul Civil data din 1867 (ala farncez, belgian, italian sunt ceva mai vechi si tot bune!!)
Procedura dateaza de pe la 1890 ...
Victime colaterale ale anticomunismului de mascarada.

DRAGULANESCU Nicolae
2008-10-15 14:23:36

De ce confundam CELERITATEA cu CELEBRITATEA?

In primele randuri ale articolului dvs. apare cuvantul CELEBRITATE care, desi nu se justifica, a fost mentinut la corectura (se mai face??) caci cel care a corectat nu stie ce inseamna CELERITATE..
Este un termen savant utlizat in practica si literatura juridice in loc de VITEZA sau DURATA unui proces...
Ca sa fie obiectiv, autorul ar fi trebuit sa recunoasca faptul constatat de numerosi justitiabili ca procesele noastre dureaza, se taraganeaza - din motive ce tin mai mult de traditie, chichite avocatesti si birocratie - INADMISIBIL DE MULT.."TIME IS MONEY" ar trebui sa stie si domnii din justitie - intre timp se imbolnavesc si mor oameni, se darama case, se fura proprietati, etc..
Doua exemple:
1. NU CONTEAZA NICI UN ARGUMENT IN FATA UNUI GREFIER CARE TI-A GRESIT NUMARUL DE INREGISTRARE A UNEI SENTINTE SI TE TRIMITE SA-TI REZOLVI SINGUR PROBLEMA GENERATA DE EL - dupa luni de zile cheltuite cu alte hartoage, timbre, avocati, infatisari si alte surse de cheltuiala...
2.Degeaba s-a realizat la Tribunalul Bucuresti platforma Internet prin care macar poti sa afli ce si cand se judeca, ce sentinta s-a dat si cine s-a prezentat, etc. caci pentru a obtine SENTINTA PE HARTIE prin grefa trebuie sa te mai plimbi pe la ei decateva ori, odata ca sa afli ce documente si ce procedura au, a doua oara ca sa aduci ce ti-au cerut si a treia oara ca sa oei ce ai cerut...Toata hartogaria asta poate costa pe justitiabili mai multe saptamani - de bani, nervi si timp CHELTUITI DE POMANA...Halal celeritate - pana acum...
Consider ca BINE FACE NOUL COD CIVIL CA STABILESTE MASURI CLARE SI PRECISE PENTRU MARIREA CELERITATII PROCESELOR...
Cu conditia sa stie si ziaristii si justitiabilii ce inseamna CELERITATEA !!!
Ca de CELEBRITATI de doua parale ca la noi cred ca ne-am saturat cu totii..


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00576 sec.