Ziua Logo
  18:05, joi, 19 septembrie 2019
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2006-11-15
neamtu tiganu (...@aol.com, IP: 172.176.143...)
2006-11-15 21:17
High tech la brinza..

Un ex. brinza cu gauri, pa romaneste e cascaval.. Problema tehnica, cum sa tai bucati de cascaval de greutate egala atunci cind gaurile in cascaval sunt distribuite aleator?

Solutie, termografie, se incalzeste cascavalul la o temp. de numai citeva grade, si mai apoi se inregistreaza procesul de racire cu camere infrarosii de mare viteza. Cu un program de evaluare a imaginilor care compara fiecare "felie" de racire se poate calcula marimea golurilor de aer din cascaval. Pe aceasta baza calculatorul calculeaza volumul care trebuie taiat pt. a ajunge la greutatea care trebuie impachetata.

Pacuraras (...@yahoo.com, IP: 85.120.2...)
2006-11-15 21:41
N.T.

Vezi ca ti-am postat ceva la articolul cu Ferentari..Nu stiu daca mai apuci sa citesti..Ti-am mai postat si mai demult niste muzichii si tot asa, pe inchiderea emisiei..Nici nu stiu daca le-ai primit..pe nenascutii caini, pe nenascutii oameni cum ii latra..

Vedasharma (...@acasa.ro, IP: 84.223.86...)
2006-11-15 21:57
Re: High tech la brinza..

La 2006-11-15 21:17:21, neamtu tiganu a scris:

> Un ex. brinza cu gauri, pa romaneste e cascaval.. Problema tehnica,
> cum sa tai bucati de cascaval de greutate egala atunci cind gaurile in
> cascaval sunt distribuite aleator?
>
> Solutie, termografie, se incalzeste cascavalul la o temp. de numai
> citeva grade, si mai apoi se inregistreaza procesul de racire cu
> camere infrarosii de mare viteza. Cu un program de evaluare a
> imaginilor care compara fiecare "felie" de racire se poate
> calcula marimea golurilor de aer din cascaval. Pe aceasta baza
> calculatorul calculeaza volumul care trebuie taiat pt. a ajunge la
> greutatea care trebuie impachetata.
>
Sper c nu te vei supra dac te corectez: brnza cu guri, prin antonomasie, este cea elveian, anume Emmental, aa cum o chemau pe vremuri, Emmentaler aa cum o numesc acum; firete, cea cu gurile mari, pentru c mai e o brnz cu guri mici, anume Gruyere, cu un gust mai marcat. n orice caz Emmentaler e mult mai gustos dect cacavalul (care e mai delicat). Mai exist brnzeturi asemntoare cu Emmentaler, precum Leerdammer, Maasdammer, Rheindammer, care tot au guri mari dar cam difer la gust i la culoare. Exist i imitaii precum "Emmental" bavarez, franuzesc, etc.
Pi, complicat metoda de determinare a greutii: din fericire c exist ordintoarele. tiam totui c multe gospodine i vnztori de mezeluri reuesc din privire s-i dea seam de greutate, cu o marja de aproximaie foarte mic. Oricum, i tiina are farmecul ei.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2019 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03195 sec.