Ziua Logo
  11:55, marti, 22 octombrie 2019
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-12-29
vida clara (...@yahoo.es, IP: 81.203.157...)
2007-12-30 09:52
Revizuitzi-va constitutzia.

Biserica nu e a Domnului ci este a "domnilor".Pentru comunicarea ta,cu VIATZA INSASI,nu ai nevoie de intermediari,pt ca tu,esti picatura din ea,iar ea este compusa din suma tuturor picaturilor.
De milioane de ani gandirea a fost proasta,dar de 2000 de ani este stramba,stramband cu strambatatea ei,chipul omenirii.
Traducerea(interpretarea) cuvintelor lui Hristos s-a facut "mot-a-mot",ba din interes,ba din interes dublat de prostie.
Hristos,este,cel mai mare filozof ce a existat pana azi.
Daca am numerota cuvintele,am elimina confuzia pricinuita de sinonime.Dar capacitatea intelectului uman nu permite,renuntzarea la gasirea unei solutzii de moment(sinonimul)atunci cand nu-tzi vine pe limba cuvantul potrivit perfect acelei situatzii.
Pe strambatatea interpretarii Bibliei,s-au obtzinut oameni "bonsai"precum si cei ai zilelor noastre.Daca te iei dupa aspect,ai zice ca sunt adevaratzi,iar daca ai o aceeasi statura pitica,nimic nu te va convinge ca nu aceea e lumea normala.
Isus,s-a inaltzat cu mult peste lumea bonsaizata,si a putut privi "padurea"aceea in toata splendoarea prostiei ei.
El si-a dat seama,precum un doctor "de oase",ca,"arborii"batrani,nu mai pot fi "indreptatzi"asa cum azi,un doctor "de oase" isi da seama ca,decat sa indrepte sira spinarii unei babutze de 60 de ani,mai bine "dirijeaza"o buna si corecta crestere a celor fragezi,cei "care vin",pentru ca sa nu se mai ajunga la asemenea strambaciuni iremediabile.
Acesta era sensul acelui "Lasa-ti copii sa vina la mine".
El cerea lumii,sa acorde incredere in invatzaturile lui,iar prin asta sa se renuntze la sadire in mintea copiilor a strambaciunilor de pana atunci.
Isus,stia ca omul,daca nu este OM,este un violator.S-a dat in mana lor,pentru a demonstra ca,daca te lasi violat,fratzi ai tai de specie,te violeaza pentru ca au in sange asta.
Sentimentul de culpabilitate,al violatorilor,ii face sa-si acorde intzelegere unul altuia,mangaindu-se cu ideea ca "omul nu e perfect",si ascunzandu-si astfel slabiciunile(goliciunile),unindu-se intr-o biserica.
Au facut astfel,din ISUS,o stacheta inaccesibila altui individ uman,si au sadit in mintzi,inutilitatea incercarii depasirii acestui model.
Isus,a facut tot ce a facut,din DRAGOSTE,si din grija pentru VIATZA INSASHI(Dumnezeu),si din dorintza de a aseza generatziile de dupa el pe un drum corect,pentru ca ele sa nu se mai poarte "caineste"ca pana atunci.
Dar,in loc de ascultare,oamenii i-au luat "miaul".
In loc sa ii acorde incredere,si sa se lase corectatzi in pozitzia stramba in care stateau de copii si care ii ducea la o batranetze cocosata,sau,daca ei nu mai erau in stare,sa fi lasat macar pe generatziile fragede,ei l-au omorat si i-au luat caietele cu insemnari.
Ce fel de doctor potzi fi cu cateva crampeie de ganduri notate-ntr-un caiet.
Cum sa scrii tu un "Luceafar",doar asa ca ai pastrat un manuscris al poetului.
Tu,calugare,nu mai potzi face nimic pentru "osatura"ta.Esti ceea ce Isus numea,"un pierdut",adica,sa-tzi traduc eu,un "irecuperabil".
Nici sa vrei,nu ai cum,pt ca tzi-ai nega tu insutzi,insatzi viatza ta.
Ce raspuns ia-i da tu,bunei tale mame,sau copilului tau,peste ani,daca dupa ani lungi de "pribegie"prin viatza,si de impunere a directziei tale de urmat,ai ajunge la o usa,pe care ai vazut-o toata viatza,cu ochii tai,deschisa,iar cand ajungi sa o atingi cu mana,vezi ca nu-i decat o pictura,reprezentand o usa larg deschisa,pe un zid.
Nu se va prabusi mama ta,de durere,si nu v-a zice:"bine mai mama,dar tu ai zis ca asta-i drumul,ca tu ai stiintza de drumul pe care ne portzi?Cum vei privi atunci,si de atunci incolo in ochii copilului tau.
Fiecare om,isi parcurge propriul drum.In mod normal,drumurile oamenilor ar trebui sa aibe o singura directzie,si sa se parcurga pe culoare paralele.Sub nici un motiv,nu poate sa-si paraseasca "culoarul de mers",pentru ca orice pasire in afara culoarului propriu,este VIOL.
Asa ca,este bine,ca,chiar daca azi,statzi stramb,sa incepetzi sa judecatzi drept.Este singura forma,de iesire din forma "bonsaizata",ce va creeaza iluzia unei lumi,normale,si...iubitoare de Dumnezeu.
Aaaa,sa nu uit.Sa te feresti din cale,de omul care "da de pomana".Acela,are iubire pentru om,nu dragoste.De acela care prin parastas,cinsteste memoria inaintasilor lui,nu trebuie sa te feresti.
Dragoste are acela care creeaza,prin participarea lui de zi de zi,la o societate,in care chiar si cei neajutoratzi sa aiba parte de tratament omenos,adica,de DRAGOSTE.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2019 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00765 sec.