Ziua Logo
  03:36, sambata, 19 octombrie 2019
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-09-08
Mos_Tautu din Paris,Franta (...@yahoo.com, IP: 86.107.253...)
2007-09-07 23:51
Din intelepciunea Parintelui Arsenie Papacioc:


Parintele Arhimandrit Arsenie Papacioc s-a nascut �n anul 1914 �n satul Misleanu din judetul Ialomita. A fost arestat si condamnat sub regimul maresalului Ion Antonescu, �n 1941, pentru apartenenta la miscarea legionara. S-a calugarit �n 1946, d**a eliberare si s-a nevoit la Manastirea Antim din Bucuresti p�na 1949. �ntre 1949-1950 a fost sculptor la Institutul Biblic, iar �n anul 1951 a devenit preot la Seminarul Monahal de la Manastirea Neamt. �ntre 1952-1958 a fost preot la Manastirea Slatina.

�n vara anului 1958 a fost incatusat din nou, pentru ca facea parte din grupul Rugul Aprins. Condamnat la 20 de ani munca silnica, a fost gratiat �n 1964 de la inchisoarea Aiud.

Astazi, este duhovnic al schitului Sfinta Maria din Techirghiol.

-Parinte, va rugam sa ne dati un cuvant de folos despre familie si despre rolul parintilor in educatia religioasa a copilului.

-Familia crestina trebuie sa traiasca in unitate. Barbatul si femeia devin una la cununie. Vedeti, femeia a fost roaba mii de ani si a fost ridicata la adevarata sa valoare numai de crestinism. Pina la Hristos era umilita, folosita si de multe ori omorita fara proces, chiar de avea dreptate. Or, femeia trebuie sa se afle in armonie cu barbatul si impreuna sa lucreze pentru scopul suprem: mintuirea. Femeia este inima familiei, asa c*m barbatul este capul familiei. Daca nu este inima, capul e sec. Intre barbat si femeie nu e vorba despre o relatie conventionala, ci de o daruire totala. Femeia poate sa-l nasca pe Hristos in inima barbatului.

-Daca ar exista aceasta iubire in unitate, nu ar mai fi posibile avorturile...

-Da, nici o familie care traiste in dragoste si frica de Dumnezeu nu-si omoara pruncii. Cred ca barbatii le imping cel mai adesea pe mame sa-si lepede fetii. Barbatii nu-si respecta sotiile si de aceea le cer o asa grozavie.

-Vorbeam cu Parintele protosinghel Iustin Parvu de la Manastire Petru Voda, cu putin timp in urma, despre rostul mamei in societatea crestina. Sfintia sa imi spunea ca, din cauza conditiilor vitrege de existenta, femeia devine miner, strungar, face munci brute, care inainte erau numai pentru barbati. Si nu-si mai poate implini menirea ei de a educa, de a forma copiii.

-Chiar daca femeia face meserii grele, atita vreme cit se afla in uniune sufleteasca cu sotul ei, familia ramine puternica si rodnica si in privinta educatiei copiilor. Sotii se stimuleaza si se sprijina reciproc, astfel incit familia sa biruie dificultatile vietii. Asta-i casnicia. Nu e vorba de placere.

-Parinte, cred ca placerea de dragul placerii este consecinta caderii in pacat si este, pina la urma, lucru animalic.

-Oamenii sint mult mai cazuti, caci animalele au sorocul lor. Nu se imperecheaza la intimplare, chiar daca nu au ratiunea, ca oamenii. Ele urmeaza totusi o ordine fixata de Dumnezeu, care le-a creat.

-Sa revenim la educatia copiilor...

-Familia este locul in care inveti primii pasi in viata, acolo te formezi ca om in cei sapte ani de-acasa. Apoi scoala si biserica iti desavirsesc educatia. Este foarte important ca un copil sa aiba ambii parinti, care sa-l indrume. Tatal ii asigura traiul, il ocroteste si-l poate invata multe. Mama il hraneste, il ingrijeste cind e bolnav, ii da balsam pentru sufletul ranit, sadeste in copil increderea in viitor. Tot zic: "Mama naste, mama renaste".
dialog realizat de Eleodorus ENACHESCU*


ionutanton din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 89.136.144...)
2007-09-08 08:10
Re: Din intelepciunea Parintelui Arsenie Papacioc:

Putini oameni ii poti auzi vorbind cu atata dragoste si minte limpede ca Arsenie Papacioc...


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2019 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00710 sec.