Ziua Logo
  12:25, luni, 3 august 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2009-10-10

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2009-10-10 18:30
S'avem pardon!


<<< Acum exact un an, la un pahar de vorba pe o terasa din G�teborg, am intrebat-o pe Herta M�ller daca si astazi curata cartofii cu aceeasi infinita grija de a nu risipi nici un gram din pretiosul aliment, asa cum o inva�tase in copilarie mama ei, intoarsa din deportarea dintr-un lagar sovietic. A inceput sa rada, absolut fermecator - mai intai cu superbii ei ochi albastri, apoi cu intreg chipul - si mi-a raspuns ca da, si azi face la fel. Episodul curatatului, cu coaja pe care trebuie sa o arunci cat mai subtire, la "micron" daca se poate, imi ramasese in minte dupa lectura cartii ei, "Regele se-nclina s ucide", marturie cutremuratoare - ca de altfel aproape intreaga ei opera, al carei filon esential este propria-i biografie - despre o copilarie, o adolescenta si-o tinerete traumatizate de socialismul nostru "original". >>>> Ioan GROSAN, ioan.grosan@ziua.ro
http://www.ziua.net/display.php?id=259912&data=2009-10-10

Nea Grosane, bei vorbe si scoti fumuri. Eu nu ma consider de a fi printre " ai nostri" deoarece nu am nimic in comun cu socialismul vostru " original " .
Mai mult, sunt convins ca nici Herta Muller nu are nimic in comun cu socialismul vostru "original". Din moment ce recunosti ca ai fost parte din <<< socialismul NOSTRU "original" >>> , ar trebui sa-ti ceri scuzele de rigoare. Cum dupa caderea comuismului si comuismului ceaushist nu a avut loc un proces de decomunizare similar celui de denazificare, imi dau seama ca iti cer in zadar sa-ti ceri scuze.


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00622 sec.