Ziua Logo
  15:55, miercuri, 23 octombrie 2019
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2007-08-08

Comentarii: 16, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

bazileus
2007-08-07 22:55:16

Dosarele...

sunt deja "linse".
Daca s-ar merge pe date reale,BOR ar suferi un seism catastrofal.
In mod normal ar trebui inceput cu dosarul fostului Patriarh recent decedat.

Huhu extraterestrul
2007-08-07 23:27:07

E un locru minunat, tare bun, verificarea fetzelor bisericesti!

Amin!

teodora2
2007-08-08 00:17:17

Re: Dosarele...


daca s-ar merge pe date reale??? cine stie datele reale? iti zic eu, STIE NUMAI CINE A TRAIT CE S-A INTAMPLAT PE VREMEA COMUNISTILOR. o sa ne luam acuma dupa niste dosare facute de niste tampiti ? iertati cuvantul....dar altul nu am


La 2007-08-07 22:55:16, bazileus a scris:

> sunt deja "linse".
> Daca s-ar merge pe date reale,BOR ar suferi un seism catastrofal.
> In mod normal ar trebui inceput cu dosarul fostului Patriarh recent
> decedat.
>

teodora2
2007-08-08 00:18:21

Re: E un locru minunat, tare bun, verificarea fetzelor bisericesti!

ma bucur de bucuria ta, ca vor fi verificate "fetzele bisericesti" . apropo? ce e aia? stii? ai fost in in viata ta pe la Biserica?

La 2007-08-07 23:27:07, Huhu extraterestrul a scris:

> Amin!
>

ionescu
2007-08-08 02:12:24

CNSAS incepe verificarea ierarhilor BOR

Pe cand CNSAS va verifica toti Post-comunistii, fost securisti si turnatori?

brancoveanu
2007-08-08 07:59:33

.....judecarea prelatilor.....!!!???

mai copii,
ca sa judecati drept pozitia preotilor BOR din perioada cand Romania a fost comunista prin vointa domnilor, Churchil, Roosvelt si Stalin, este nevoie in primul rand sa se publice toate legile de atunci. Dupa ce o sa vedeti conditiile extraordinar de grele in care preotii au muncit si au reusit sa mentina religia crestina in constiinta poporului roman, sa va puneti in situatia lor si atunci sa-i judecati.
am trait acele vremuri si imi aduc aminte cum preotul din sat era obligat, ca impreuna cu echipa de comunisti, sa mearga prin fiecare gospodarie de tarani sa-i "lamureasca" sa se inscrie la colectiv, sa predea cotele obligatorii, desi nu aveau de unde, sa declare toate oile si animalele din curte ca sa fie impozitate, etc.... Daca popa refuza sa mearga cu "acele echipe" era data afara si aduceau altul care , de nevoie, de "foame" si mai ales din dorinta de a mentine credinta la romani, accepta acest compromis. Asta a fost situatia...!!! Noi nu mai avem nimic Sfant ? Ce vom castiga noi romanii daca ramanem si fara increderea in Sfanta Biserica.
Eu am fost comunist si inainte sa plec la tara unde faceam nunta , un inspector de cadre de la ministerul unde lucram m-a chemat separat si mi-a zis: Ba ! sa nu te puna dracu sa te cununi cu popa ca te ia dracu, te dam afara !
La nunta a venit si popa din sat care era var cu mama. Pe la ora 24,00, popa mi-a spus: Gogule, ia-ti mireasa si hai in camera din dosul casei sa te cunun ! Parinte, am raspuns, nu merg fiindca nu am voie. Hai mai, zice popa, ca eu sunt ruda cu tine si chiar daca vin ei de la "raion" si intreaba, pe tine nu o sa te spun ... Cu toate astea , nu m-am cununat atunci. M-am cununat cu popa abia dupa decembrie 1989. Asta este, sa stiti si voi ! Cred ca aceste ONG-uri sau cum se numesc si cei care le platesc, trebuie sa se gandeasca si la romani, fiindca sunt oameni si nu sa vina acum, dupa zeci de ani , sa atate spiritele si sa ne impinga la vrajba. Daca vor sa spuna adevarul, atunci sa-l spuna pana la capat ori spunem fiecare ce ne convine si ne foloseste...!!!?? Vorba batranului Arghezi : Pai, bine tovarasi, una vorbim si alta fumam ?????

doctorul
2007-08-08 08:25:23

Verificarea ierarhilor

n-o sa iasa nimic la iveala.Praf in ochii lumii ! Ne-am obisnuit,nu ne mai puteti pacali ! George Calalb

Ghita Bizonu'
2007-08-08 08:53:05

Re: si toti intelctualii pretinsi anticomunisti?!

si [poate si dosarele altor culte.

La 2007-08-08 02:12:24, ionescu a scris:

> Pe cand CNSAS va verifica toti Post-comunistii, fost securisti si
> turnatori?
>

Huhu extraterestrul
2007-08-08 10:03:38

Re:E un lucru minunat, verificarea fetzelor bisericesti! / Fusei in viata mea si pa la beserica, zau

La 2007-08-07 23:27:07, Huhu extraterestrul a scris:

> Amin!
>

ion avadanei
2007-08-08 11:44:28

pierderea credintei

Este cea mai mare porcarie din ultimii 20 de ani. Se uita , in lupta dintre indivizi, ce rol exercita credinta in Dumnezeu si Biserica pentru poporul roman. Nici cea mai sfruntata campanie atee nu egaleaza aceasta initiativa. Lenin , Stalin si, chiar Hitler, puteau lua lectii de demolare a credintei de la initiatorii acestei verificari. Ei au inchis si impuscat preoti, au daramat biserici, au interzis oficierea cultului religios, in loc sa judece preotii in public. Nu sunt de parere ca trecutul preotilor trebuie ingropat odata cu ei, dar nici acest"delir democratic" nu poate fi acceptat. Trebuia gandit un alt sistem de verificare, mult mai discret, care sa nu subrezeasca temeliile credintei in Dumnezeu. Pentru ca asta va fi cel mai important efect si , abia dupa aceea, eliminarea unor preoti vinovati. Spun " a unor preoti", deoarece compozitia si metodele CNSAS sunt departe de a asigura obiectivitatea cercetarilor. Din pacate, nu exista membru al aceste inchizititi moderne asupra caruia sa nu planeze suspiciuni, legate de un trecut nebulos sau de un prezent si mai controversat. Luati-l pe oricare din ei si ingroziti-va numai privindu-i comportamentul public. In plus, sistemul de stabilire a vinovatiei prin vot este aberant. Orice juriu nu ajunge la vinovatia cuiva, decat in unanimitate. La noi, scorurile stranse arata si indoielile, care nu lucreaza insa in favoarea celui banuit, dimpotriva sunt ignorate, dar si simpatiile sau ordinele primite de membrii CNSAS. Domnilor, nevoia de razbunare , care nu s-a potolit inca in societatea romaneasca ameninta de data asta sufletuli unui popor, care si-a gasit intotdeauna reazem in Dumnezeu si Biserica. Acum , un grup de smintiti si-au pus in minte sa loveasca in ele.

ion avadanei
2007-08-08 13:23:21

pe urmele lui james bond

Nu inteleg un lucru: se verifica "colaborationistii", dar nimeni nu-i deranjeaza pe cei care i-au constrans si i-au angajat in solda Securitatii. Cum a gandit Securitatea acest sistem de supraveghere a populatiei, cine se ocupa de el, ce ofiteri lucru efectiv in cadrul lui, cum isi alegeau victimele, prin ce metode le determinau sa accepte colaborarea.Cati au cazut in plasa, cati au rezistat, ce s-a intamplt cu cei turnati? Cum erau arondati securistii pe langa toate intreprinderie si cu ce se ocupau ei. Care sunt numele acestor securisti? Nu teorie, ci exemple reale,exemple si iar exemple, cat mai multe exemple. Dosarele aflate in posesia CNSAS contin rapoarte, note de urmarire informativa,propuneri de masuri, numele si semnaturile securistilor. Deci nu e o problema sa fie scosi la suprafata.Si, intre ei au existat pesti mici si pesti mari. Este ridicol sa vezi cum apar la TV Stefan Andrei, Cornel Burtica sau Niculescu Mizil si fac pe naivii. Ei habar n-aveau, construiau "comunismul pur", erau intelectuali, de represiune se ocupau fiarele, activistii marunti si abjecti, nu-i asa? E si mai jenant sa-l vezi pe Madalin Voicu, cu gasca lui de copii de tortionari, invadand micul ecran si povestind nostimade din cele mai dure vremuri ale ultimelor decenii. Ce baieti de gasca erau, dragutii de ei, ce copilarie chinuita au avut totusi, lipsiti de grija parinteasca, dearece parintii lor erau toata ziua ocupati cu "vanatoarea" celorlati! Pacepa afirma ca traieste. Sa povesteasca el cum a "lucrat" la ordinele lui Ceausescu si, daca e cazul, sa-si asume faptele si sa suporte consecintele. Sa ceara lumina si in cazul sau, nu numai pensie, case si tablouri! Este acuzat de ucidere celor doi disidenti sarbi la Hotel Dorobanti. Sa explice ce s-a intamplat atunci, sa suporte o ancheta impartiala. Sau e prea batran? Americanii investigheaza cazurile unor fosti nazisti de peste 80 de ani si nu-si fac probleme sa-i expulzeze,daca e cazul. Sa spuna Plesita sau Iulian Vlad pe cine urmareau, de ce si cum. E asa usor de facut lumina si de eliminat suspiciunile din societatea romaneasca. Sau nu se vrea acest lucru ? Poate e mai bine sa ne simtim cu toti cu musca pe caciula, chiar si pentru simplul motiv ca am trait pe vremea comunismului, asa stam cuminti si inghitim orice.

Ion Caramache
2007-08-08 13:42:02

Re: CNSAS incepe verificarea ierarhilor BOR

La 2007-08-08 02:12:24, ionescu a scris:

> Pe cand CNSAS va verifica toti Post-comunistii, fost securisti si
> turnatori?
>
Domnule ionescu, deci recunoasteti ca ierarhii BOR sunt numai o parte dintre
<<< toti Post-comunistii, fost securisti si turnatori >>>
De acord cu dvs: cu totii la cremenal!

Ion Caramache
2007-08-08 13:47:35

Re: .....judecarea prelatilor.....!!!???

Pai dinsii nu sunt oameni? Nu pacatuiesc si nu platesc impozite fiind evazionisti fiscali.
Pe de alta parte, fiti linistit. Legea laica recunoaste un act de casatorie savirsit de un impostor daca partile cununate au fost de buna credinta si au considerat ca impostorul este in functionar adevarat al statului.

Ion Caramache
2007-08-08 13:49:28

Re: Verificarea ierarhilor

La 2007-08-08 08:25:23, doctorul a scris:

> n-o sa iasa nimic la iveala.Praf in ochii lumii ! Ne-am obisnuit,nu ne
> mai puteti pacali ! George Calalb
>
Pina una alta, catindatii Teodosie si Andrei au fost turnatorei. Negati lucrul acesta?

Virgil Ciuca
2007-08-08 14:21:48

Este surprinzator cat de multi aparatori fosti si actuali pcr-isti securisti are biserica..

...din cate stiu lui Brancoveanu i-a fost taiat capul! ..insa un alt brancoveanu, care "poate" a contribuit prin asocierea cu un partid totalitar la asuprirea fratilor de pamnat si cruce , ia apararea fetelor bisericesti care au colaborat cu securitatea si prin extensie isi apara si trecutul Domniei sale! si poate si prezentul caci fostii si actualii beneficiari ai perioadei de totalitarism plecati peste granita fara prea mari probleme, sau cu incidente regisate pentru "acoperire" , is continua nestingheriti activitatea de diversiune si informare, multi dintre ei lucrand acum pentru doi sau chiar trei stapani - a se citi CIA, KGB, Mosad si cate vor mai fi

Chiar daca nu calci prin "biserica" sau "biserici" ai si dreptul si obligatia fata de tine si fata de tara sa te intereseze ce face si cine conduce si maipuleaza si biserica si credinta caci activitatea bisericii in numele unei anume credinte afecteaza si pe cel necredincios si bisericile oricare ar fi ele sprijina "tradarea de tara" in numele imparatiei de apoi...

Cunoasterea adevarului despre rolul bisericii si al slujitorilor ei in treburile pamantesti ale unui popor nu va slabi "credinta"- biserica este doar o institutie- ci va intari atasamentul fata de credinta daca "credinta" nu este un mijloc de manipulare, tradare de tara si sclavie !

Nu ascunderea adevarului si iertarea celor vinovati de tradarea tarii si aproapelui sunt cauzele indepartarii de credinta ci dimpotriva cunoastrea adevarului si pedepsirea chiar si prin taierea capetelor celor vinovati va intari "credinta" unui popor in destinul sau !

V-ati pus poalele sutanei in cap domnilor securisti prelati si Dumneavoastra si cei care va sprijina cu nemarginita ipocrizie ,in "credinta" ca sa pot sa scape si ei de judecata pamanteasca!

Rugati-va pentru pacatele Domniilor voastre ca cei care au avut de suferit din cauza actiunilor de turnare, informare si tradare nu au de gand sa astepte judecata de apoi mut trambitata de biblie ci EI va vor judecata si eventual condamnarea ACUM si AICI pe pamant !

Virgil Ciuca

Virgil Ciuca
2007-08-08 15:32:05

Re: pe urmele lui james bond...Acum aveti dreptate Domnule Avadanei..


Eu incerc de cativa ani sa obtin de la CNSAS desconspirarea celor 28 de informatori care erau pe urmele mele inca din 68 cand mi-a fost deschis dosar de urmarire si in ciuda unor evidente clare, in cazul unora , CNSAS-ul refuza desconspirarea pentru motivul ca securitatea nu le-a predat si dosarele initiatrilor si colaboratorilor...Mi se spune ca Basescu dezinformeaza populatia cand afirma ca toate dosarele au fost predate !

In realitate trag de timp si se acopera unii pe altii. CNSAS-ul este controlat de fostii si actualii securisti si pcr-isti

Da , si eu cred ca Pacepa trebuie sa raspunda pentru participarea sa la crimele securitatii ,unele dintre ele initiate chiar de Domnia sa!
Ba mai mult eu cred ca Pacepa si alti cativa ca el nu au tradat un sistem ci in primul rand el si ei au tradat o tara, si aceasta tara este Romania

Deci toti ca el trebuie judcati si impartiali si neprotejati de catre cei carora au tradat Romania iar verdictul trebuie sa fie bazat doar pe crime si tradare si nu de puterea si influenta beneficiarilor tradarii

Virgi Ciuca

La 2007-08-08 13:23:21, ion avadanei a scris:

> Nu inteleg un lucru: se verifica "colaborationistii", dar nimeni nu-i
> deranjeaza pe cei care i-au constrans si i-au angajat in solda
> Securitatii. Cum a gandit Securitatea acest sistem de supraveghere a
> populatiei, cine se ocupa de el, ce ofiteri lucru efectiv in cadrul
> lui, cum isi alegeau victimele, prin ce metode le determinau sa
> accepte colaborarea.Cati au cazut in plasa, cati au rezistat, ce s-a
> intamplt cu cei turnati? Cum erau arondati securistii pe langa toate
> intreprinderie si cu ce se ocupau ei. Care sunt numele acestor
> securisti? Nu teorie, ci exemple reale,exemple si iar exemple, cat mai
> multe exemple. Dosarele aflate in posesia CNSAS contin rapoarte, note
> de urmarire informativa,propuneri de masuri, numele si semnaturile
> securistilor. Deci nu e o problema sa fie scosi la suprafata.Si, intre
> ei au existat pesti mici si pesti mari. Este ridicol sa vezi cum apar
> la TV Stefan Andrei, Cornel Burtica sau Niculescu Mizil si fac pe
> naivii. Ei habar n-aveau, construiau "comunismul pur", erau
> intelectuali, de represiune se ocupau fiarele, activistii marunti si
> abjecti, nu-i asa? E si mai jenant sa-l vezi pe Madalin Voicu, cu
> gasca lui de copii de tortionari, invadand micul ecran si povestind
> nostimade din cele mai dure vremuri ale ultimelor decenii. Ce baieti
> de gasca erau, dragutii de ei, ce copilarie chinuita au avut totusi,
> lipsiti de grija parinteasca, dearece parintii lor erau toata ziua
> ocupati cu "vanatoarea" celorlati! Pacepa afirma ca traieste. Sa
> povesteasca el cum a "lucrat" la ordinele lui Ceausescu si, daca e
> cazul, sa-si asume faptele si sa suporte consecintele. Sa ceara lumina
> si in cazul sau, nu numai pensie, case si tablouri! Este acuzat de
> ucidere celor doi disidenti sarbi la Hotel Dorobanti. Sa explice ce
> s-a intamplat atunci, sa suporte o ancheta impartiala. Sau e prea
> batran? Americanii investigheaza cazurile unor fosti nazisti de peste
> 80 de ani si nu-si fac probleme sa-i expulzeze,daca e cazul. Sa
> spuna Plesita sau Iulian Vlad pe cine urmareau, de ce si cum. E asa
> usor de facut lumina si de eliminat suspiciunile din societatea
> romaneasca. Sau nu se vrea acest lucru ? Poate e mai bine sa ne simtim
> cu toti cu musca pe caciula, chiar si pentru simplul motiv ca am trait
> pe vremea comunismului, asa stam cuminti si inghitim orice.
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2019 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00702 sec.