Ziua Logo
  23:12, sambata, 19 octombrie 2019
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-01-05

Comentarii: 308, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alexandru Nemoianu
2008-01-04 21:30:48

Delir!

Acest articol este delir! Ori,poate,halucinatie tardiva.
Hohenzollern-Duda sunt nu o solutie,sunt un pacat.

Omul cu Picioare foarte Paroase
2008-01-04 21:36:42

Margareta.. ! Ce nume..!? - Statistic - 97 % din vacile Romaniei se numesc la fel...

Mihai IMPUNE ca prezenta... E REPREZENTATIV... Margareta se da cu parfum de Thatcher.. da' nu-i asa desteapta... Miroase a caracatitza combinata cu crocodil..

gema
2008-01-04 21:44:52

monarhist convins

"Monstruasa coalitie" a zilelor noastre ne-ar readuce in randul tarilor lumii respectate precum Anglia,Suedia,Spania,Danemarca,Norvegia,Luxemburg si Belgia cu care Regele nostru,singurul martor in viat a acelor vremuri ,este rud de singe.
Asa zisii liberali de astzi s-ar umple de glorie si respect dac ar avea initiativa si l-ar repune pe Rege acolo unde-i este locul,adic pe TRONUL ROMANIEI.
Am scpa in sfirsit de comunistii travestiti si cocotati in fruntea trii.
Asa s ne ajute Dumnezeu!

Cantilli
2008-01-04 21:54:01

Re: Delir!

La 2008-01-04 21:30:48, Alexandru Nemoianu a scris:

> Acest articol este delir! Ori,poate,halucinatie tardiva.
> Hohenzollern-Duda sunt nu o solutie,sunt un pacat.
>


Esti cam intransigent, Tani!

Te salut!

Alex.Pandrea
2008-01-04 21:56:20

Doamna,dece stricati un articol asa de bun

Am citit articolul doamnei ziariste si este poate pentru prima data cand scrie ceva bine gandit si bine scrie,cu un limbaj adecvat.
Dar ca vaca care da 20 l lapte si la urma da cu copita si sparge vasul rasturnand laptele asa face si dna ziarista.

Oare pentru ce trebuia sa scriti:
P.S. Succesiunea regala este grija ce framanta analisti ca Rodica Culcer, ca sa uitam de succesiunea securistica fara grija a ofiterilor acoperiti, incepand cu presedintele republicii.

Oare atata de obsedata sunteti de dl.Presedinte ca nu puteti sa faceti abstractie de el nici intr-un articol excelent despre istoria tarii?
Sau sa mai barfiti pe alti ziaristi cum este excelenta dna Culcer si iar irational sa trantiti ca tot ce nu este PNL este securis-acoperit.

Tare imi pare rau si desi va felicit pentru articol cred ca obsesia si pasiunea negativa fata de presedinte va scade valoarea.

the
2008-01-04 22:01:10

Tot ce avem durabil ne-a ramas de la monarhie.

Asa e, atest ...
Daca ne referim la soclul de granit de Suedia al statuii lui Ferdinand, care ne-a ramas pentru soclul statuii soldatului sovietic, pentru soclul statuii lui stalin, pentru soclul statuii lui lenin, pentru mauzoleul lui dej ...
Ce-a mai ramas durabil de la monarhie ?
Cuza, cazut in "patima despotismului" a fost inlocuit cu patima arghirofiliei lui Carol I, cu patima calcatului pe langa poteca familiei - precum Carol II, regina Maria, printul Nicolae etc
Pe Ferdinand nu-l includ in grupul de durabilitate monarhica, din motive pur personale.
Doamna Iordache incepe anul cu bine, nici odata n-a fost mai convingator de hazlie, ca acum.
Vorba ilustrului sau model (ntiul) : "Asta-i muzica ce-mi place !"

Bazil
2008-01-04 22:01:19

Pro Monarhia

Un grup de romani stabiliti in Suedia de pe vremea lui Ceausescu salut cu cldur initiativa reantronrii Regelui tuturor romanilor.
Triasc Romania!Triasc Regele Mihai I al Romaniei!
NIHIL SINE DEO!

Paul din Ohio
2008-01-04 22:28:54

Re: Tot ce avem durabil ne-a ramas de la monarhie. Ce e, the

Simti ca o sa va duceti pe copca si scoti de la naftalina "argumentele" rasuflate ale inaintasilor si sefilor tai? La 2008-01-04 22:01:10, the a scris:

> Asa e, atest ...
> Daca ne referim la soclul de granit de Suedia al statuii lui
> Ferdinand, care ne-a ramas pentru soclul statuii soldatului sovietic,
> pentru soclul statuii lui stalin, pentru soclul statuii lui lenin,
> pentru mauzoleul lui dej ...
> Ce-a mai ramas durabil de la monarhie ?
> Cuza, cazut in "patima despotismului" a fost inlocuit cu patima
> arghirofiliei lui Carol I, cu patima calcatului pe langa poteca
> familiei - precum Carol II, regina Maria, printul Nicolae etc
> Pe Ferdinand nu-l includ in grupul de durabilitate monarhica, din
> motive pur personale.
> Doamna Iordache incepe anul cu bine, nici odata n-a fost mai
> convingator de hazlie, ca acum.
> Vorba ilustrului sau model (ntiul) : "Asta-i muzica ce-mi place !"
>

CALUGARUL
2008-01-04 22:31:54

Arde-o tare, Roxano !

Un editorial de bun-simtz. Shi o singura eroare. Eu nu cred ca la 24 ianuarie 1859 unirea a fost sarbatorita cu artificii ! N-am cetit nicaieri asha ceva. Dar sa nu facem din asta un armasar. Roxana, ca shi noi ceilalti se reface mai greu dupa revelion. Proteine multe, neamule : shorici, lebar, caltaboshi, cozonaci, sarmale, sarmale si iar sarmale, piftie, jumari, haidaaaa-de ! De ce nu si artificii ? Io crez ... hic ! ... ca si la unirea din shese sute ... hic !, unu, Mihai tot la arteficii, ... hic !, ... s-a uitat ! Ai dreaq de chineji !

Monarhie te iubim,
Cu Roxana, ori murim !
Sa vina Jenicaaa,
Inima sa-mi arzaaaa !

Va rog io frumos sa nu-l mai cenzurati pe ionion ! Shi nici pe katty ! Ce-aveti, maaa ?

sandutza
2008-01-04 22:41:54

Corect, logic, dar greu de realizat

Monarhia ar fi scurtat drumul Romaniei cu cel putin 10 ani spre lumea civilizata si prospera, dar nu a existat si nu exista curajul politic pentru reinstaurarea ei. Cei care vedem in monarhie reperul moral prin care sa reinviem valorile trecutului nostru democratic, sa le aducem in prezent si sa ne construim un viitor bazat pe acestea, suntem putini si fara putere. Ar trebui sa dezvoltam un curent de opinie cu sprijinul societatii civile, al intelectualilor in primul rand, dar si cel putin al unui partid politic. Din acest punct de vedere PNL cred ca ar putea intreprinde un demers sincer si consecvent ideologiei sale, daca nu s-ar teme de esecul electoral al unui asemenea demers. Argumentele istorice sunt acum accesibile si suficiente, trebuie doar repus adevarul istoric in manualele scolare si in atentia opiniei publice.

Mihnea Apostol
2008-01-04 22:47:20

Omul este sub vremi

Asa au fost conditiile favorabile atunci si Regele Carol I a fost de o calitate deosebita, dar ceilalti regi au fost de calitate proasta. Regele Ferdinand a devenit alcoolic, Regele Carol al II paranoic - a instaurat dictatura regala - cum vrea sa faca Presedintele Ba-secu in prezent.
Regele Mihai la plecare a furat o parte din tablourile de patrimoniu care apartineau Romaniei si erau gazduite la Castelul Peles, tot proprietate a statului roman - lasat prin testament de Carol I si care acum a fost abuziv inapoiat - numai Pelisorul era proprietatea Reginei Maria si a Regelui Ferdinand. Romania sa judecat multi ani cu Regele Mihai pentru acele tablouri si a oprit cateva licitatii - domeniile regale erau proprietatea statului,
In acest an 2008 Regele Mihai face 87 ani. Printul Duda ar fi o solutie, ca tot este colonel, este fiu de securist si colaborator dovedit al securitatii. Omniprezenta Secu sa devina si Casa Regala prin Printul Duda.
Deci faceti propaganda - ca sunteti platiti.
Va multumesc

CALUGARUL
2008-01-04 22:55:13

Re: Omul este sub vremi

La 2008-01-04 22:47:20, Mihnea Apostol a scris:

Regele Mihai la plecare a furat o parte din tablourile de patrimoniu care apartineau Romaniei si erau gazduite la Castelul Peles, tot proprietate a statului roman - lasat prin testament de Carol I si care acum a fost abuziv inapoiat - numai Pelisorul era proprietatea Reginei Maria si a Regelui Ferdinand. Romania sa judecat multi ani cu Regele Mihai pentru acele tablouri si a oprit cateva licitatii - domeniile regale erau proprietatea statului,
In acest an 2008 Regele Mihai face 87 ani. Printul Duda ar fi o solutie, ca tot este colonel, este fiu de securist si colaborator dovedit al securitatii. Omniprezenta Secu sa devina si Casa Regala prin Printul Duda.
Deci faceti propaganda - ca sunteti platiti.


__________Mai, nea Mihnea, matale pe ce lume traiesti ? N-ai aflat nici pina acum ca gogorita cu tablourile ciordite de Mihai a fost o shushanea securista ? Ce tablouri, vere ? Mihai, dupa izgonirea lui din tara a dus viata grea, badie. A muncit ca orice lefegiu si si-a cistigat pinea cea de toate zilele cu sudoarea fruntii. Matale tot mai crezi in muraturile comunistilor ? Iti pare rau de vremurile alea ? Nu-i asa ca pe 26 luna asta te duci la nea nicu la cimitir cu flori sa cinti internationala cu to'arashii ? Hai, ai curaj si spune-o p'a dreapta !

jan dinu
2008-01-04 22:59:17

-- RETARDATUL -- a fost scuipat ..?? Asta -- EL -- a meritat !!

Toata tzara azi sa-l scuipe...
Doar asha o tzine minte ,
--EL -- Mihaiu a tradat...
Armata unui stat ,
Omorindu-shi generalu ...
Sa ne ocupe muskalu ...!!

Jan Dinu

Paul din Ohio
2008-01-04 23:00:00

Re: Omul este sub vremi. Doua vorbe, trei minciuni

In primul rand, Castelul Peles nu a fost niciodata "proprietatea statului roman". Carol I a platit in intregime chiar si terenul de sub castel. In al doilea rand, tablourile lui Carol I au fost achizitionate tot cu banii regelui. In testament se specifica "tablourile vor ramane in Romania, CA PROPRIETATE A COROANEI ROMANE". Deci proprietatea PRIMEAZA! Multe dintre aceste tablouri s-au dus la Moscova (o mare parte odata cu tezaurul Romaniei). Unul dintre acestea a nimerit la industriasul american Armand Hamer (cadou de la Lenin). Un timp a fost tinut in muzeul familiei, dar dupa ce s-a aflat provenienta, a disparut. Restul minciunilor tale sint dupa acelas tipic KGBist.La 2008-01-04 22:47:20, Mihnea Apostol a scris:

> Asa au fost conditiile favorabile atunci si Regele Carol I a fost de o
> calitate deosebita, dar ceilalti regi au fost de calitate proasta.
> Regele Ferdinand a devenit alcoolic, Regele Carol al II paranoic - a
> instaurat dictatura regala - cum vrea sa faca Presedintele Ba-secu in
> prezent.
> Regele Mihai la plecare a furat o parte din tablourile de patrimoniu
> care apartineau Romaniei si erau gazduite la Castelul Peles, tot
> proprietate a statului roman - lasat prin testament de Carol I si care
> acum a fost abuziv inapoiat - numai Pelisorul era proprietatea Reginei
> Maria si a Regelui Ferdinand. Romania sa judecat multi ani cu Regele
> Mihai pentru acele tablouri si a oprit cateva licitatii - domeniile
> regale erau proprietatea statului,
> In acest an 2008 Regele Mihai face 87 ani. Printul Duda ar fi o
> solutie, ca tot este colonel, este fiu de securist si colaborator
> dovedit al securitatii. Omniprezenta Secu sa devina si Casa Regala
> prin Printul Duda.
> Deci faceti propaganda - ca sunteti platiti.
> Va multumesc
>

jan dinu
2008-01-04 23:02:17

Re: Delir!

La 2008-01-04 21:54:01, Cantilli a scris:

> La 2008-01-04 21:30:48, Alexandru Nemoianu a scris:
>
> > Acest articol este delir! Ori,poate,halucinatie tardiva.
> > Hohenzollern-Duda sunt nu o solutie,sunt un pacat.
> >
>
>
> Esti cam intransigent, Tani!
>
> Te salut!
>
===========================================================
Salutul meu domnule Nemoianu .
la Multi Ani !
JD

Paul din Ohio
2008-01-04 23:10:19

Re: Omul este sub vremi. Doua vorbe, trei minciuni P.S.

Este vorba despre Armand Hammer (nu Hamer cum am scris). La 2008-01-04 23:00:00, Paul din Ohio a scris:

> In primul rand, Castelul Peles nu a fost niciodata "proprietatea
> statului roman". Carol I a platit in intregime chiar si terenul de sub
> castel. In al doilea rand, tablourile lui Carol I au fost
> achizitionate tot cu banii regelui. In testament se specifica
> "tablourile vor ramane in Romania, CA PROPRIETATE A COROANEI ROMANE".
> Deci proprietatea PRIMEAZA! Multe dintre aceste tablouri s-au dus la
> Moscova (o mare parte odata cu tezaurul Romaniei). Unul dintre acestea
> a nimerit la industriasul american Armand Hamer (cadou de la Lenin).
> Un timp a fost tinut in muzeul familiei, dar dupa ce s-a aflat
> provenienta, a disparut. Restul minciunilor tale sint dupa acelas
> tipic KGBist.La 2008-01-04 22:47:20, Mihnea Apostol a scris:
>
> > Asa au fost conditiile favorabile atunci si Regele Carol I a fost de o
> > calitate deosebita, dar ceilalti regi au fost de calitate proasta.
> > Regele Ferdinand a devenit alcoolic, Regele Carol al II paranoic - a
> > instaurat dictatura regala - cum vrea sa faca Presedintele Ba-secu in
> > prezent.
> > Regele Mihai la plecare a furat o parte din tablourile de patrimoniu
> > care apartineau Romaniei si erau gazduite la Castelul Peles, tot
> > proprietate a statului roman - lasat prin testament de Carol I si care
> > acum a fost abuziv inapoiat - numai Pelisorul era proprietatea Reginei
> > Maria si a Regelui Ferdinand. Romania sa judecat multi ani cu Regele
> > Mihai pentru acele tablouri si a oprit cateva licitatii - domeniile
> > regale erau proprietatea statului,
> > In acest an 2008 Regele Mihai face 87 ani. Printul Duda ar fi o
> > solutie, ca tot este colonel, este fiu de securist si colaborator
> > dovedit al securitatii. Omniprezenta Secu sa devina si Casa Regala
> > prin Printul Duda.
> > Deci faceti propaganda - ca sunteti platiti.
> > Va multumesc
> >
>
>

Mark
2008-01-04 23:20:31

Re: Margareta.. ! Ce nume..!? - 97 % din boii Romaniei au picioare foarte paroase

La 2008-01-04 21:36:42, Omul cu Picioare foarte Paroase a scris:

> Mihai IMPUNE ca prezenta... E REPREZENTATIV... Margareta se da cu
> parfum de Thatcher.. da' nu-i asa desteapta... Miroase a caracatitza
> combinata cu crocodil..
>

gili
2008-01-04 23:28:54

97 % din boii Romaniei au picioare foarte paroase ... Tot asa si porcii , n'asa ?

La 2008-01-04 23:20:31, Mark a scris:

> La 2008-01-04 21:36:42, Omul cu Picioare foarte Paroase a scris:
>
> > Mihai IMPUNE ca prezenta... E REPREZENTATIV... Margareta se da cu
> > parfum de Thatcher.. da' nu-i asa desteapta... Miroase a caracatitza
> > combinata cu crocodil..
> >
>
>

seawing
2008-01-04 23:39:28

seawing

Am citit comentarile pro si contra,nu se v-a schimba nimic in Romania,nu ne cunostem istoria ,la noi conteaza doar prezentul.
Felicitari D-na/D-ra Roxana Iordache aveti o acuratete nemaipomenita a-ti redat asa cum este istoria noastra pana 1947 moment in care istoria noastra s-a oprit, nu mai existam decat pe hartie.

Baba Ali
2008-01-04 23:47:08

Citind asta monarhistii devin republicani

Mai multa ponderatie, stimata doamna, fiindca veti reusi sa desfiintati de tot ideea de monarhie cu asemenea articole.
Oricum am spus mai demult ca Basescu ar trebui sa va ridice statuie pentru ca nici daca ati tine mortis n-ati reusi mai bine sa-i faceti campanie.
Intelegeti ca omul batut la cap cu adevaruri absolute se intoarce cu spatele...
In rest, s-auzim de bine.

jan dinu
2008-01-04 23:47:38

Re: seawing...mai astha / asta ai curaj sa comentezi ..declaratia "regelui tau"...

La 2008-01-04 23:39:28, seawing a scris:

> Am citit comentarile pro si contra,nu se v-a schimba nimic in
> Romania,nu ne cunostem istoria ,la noi conteaza doar prezentul.
> Felicitari D-na/D-ra Roxana Iordache aveti o acuratete nemaipomenita
> a-ti redat asa cum este istoria noastra pana 1947 moment in care
> istoria noastra s-a oprit, nu mai existam decat pe hartie.
>
==============================================================
Cordonate : TV- Romania ,ziua :ieri ,subiectul : scuipat ...
Curaj ..ca doar esti anonim...

Jan Dinu

Mihnea Apostol
2008-01-04 23:47:50

Pentru Calugaru si Paul din Ohio

Eu va multumesc ca ati raspuns, dar nu mai polemizez cu dumneavoastra.
Sau sunteti direct interesati sau sunteti platiti sa faceti propaganda. Folositi argumente false.
Colectia de tablouri a fost achizitionata de Primul Ministru (Lascar Catargiu ??) la o licitatie in Italia si au devenit proprietatea statului, Chiar daca au folosit un credit e ca si cum faci un credit la o banca astazi (si atunci erau banci) - tu esti propritarul bunurilor cumparate cu acel credit.
(Caile ferate construite prin intermediul lui Carol I au fost facute cu credite de la banci germane, credite intermediade de fratele regelui - dar proprietara era Societatea Cailor Ferate Romane)
Domeniile regale - peste tot in lume sunt proprietate a statului. De exemplu - Regele Huan Carlos este chirias in Palatul regal din Madrid.
Regele Carol I a cumparat si a construit Castelul Peles cu banii proprii - reiese si din cele 3 volume de memorii ale sale.
Testamentul Regelui Carol I este un document istoric arhicunoscut. Cum puteti sa negati ca nu a donat Castelul Peles Romaniei cand acolo este mentionat negru pe alb.
Va multumesc

pintea
2008-01-04 23:55:56

totusi doamna Roxana,,,Daca esti monarhista get beget ar trebui ca articolul asta sa nu aiba nici un apropo la presedintele Basescu, pentru ca sa fie fata in fata Republica cu Monarhia,,,faptul ca nu puteti daca nu loviti ma face sa cred ca nu esti o monarhista autentica, vreti monarhia pentru ca atunci nu ar mai fi Basescu presedinte,,,dar te intreb Roxi daca Taricul era pres tot monarhista ramineai???????? In ce priveste republica si Secu singura sansa din parte monarhiei ar fi Printul Duda . ca tot este colonel, este fiu de securist si colaborator dovedit al securitatii. Omniprezenta Secu sa devina si Casa Regala prin Printul Duda.

CALUGARUL
2008-01-05 00:01:08

Re: Pentru Calugaru si Paul din Ohio

La 2008-01-04 23:47:50, Mihnea Apostol a scris:

Sau sunteti direct interesati sau sunteti platiti sa faceti propaganda. Folositi argumente false.

______


Shi de ce-ar ale noastre false iar ale lu' talica alea adevaratelea ? Daca eshti barbat cu adevarat, vin-o cu argumentele pe masa shi venim shi noi cu ale noastre shi ne caftim in argumente. Dar vaz ca matale bagashi coada repede intre picere shi-o luashi la goana.

Io nu inteleg ceva din ce scriseshi matel. Adica, Lascar catargiu, primul ministru a cumparat colectia de tablouri a lui Mihai in Italia ? Cind breee ? Ca Mihai a fost azvirlit afara din tara in pa'shapte ! Or, dupe zicerile matale, el atunci s-a carat cu tablourili ! Pai, dupa cum ziseshi matale, pe tablouri, Mihai le ciordise inainte de-a fi aruncat in egzil. Hai ca m-am zapacit shi io acuma. Nici nu mai shtiu ce-ai vrut sa zici, pina la urma. Problema este ca matale nu-l ai la suflet pe Rege. Corect ? Zi-o pe-aia buna si dreapta. Poate ca o-i fi vrun legionar cu oftica pe el. Sau vreun comunist shucarit pe capitalizmu actual. Ceva-ceva ciudat e cu matale, ca altfel nu se egsplicheaza ! Parol Tzatzo !

CALUGARUL
2008-01-05 00:11:22

Re: totusi doamna Roxana,,,

La 2008-01-04 23:55:56, pintea a scris:

ca tot este colonel, este fiu de securist si colaborator dovedit al securitatii. Omniprezenta Secu sa devina si Casa Regala prin Printul Duda.


_______


Dovadaaaaa ! Unde ie dovadaaa ? Shi chiar dac-ar fi asha, ce vrei sa faci acuma ? Daca Margareta s-a indragostit lulea de Duda, ce vrei sa-i faci ? Te pui cu inima femeii ? Cind i s-o pune pata, nu se mai uita ca ie baiat de securist. Il ia, shi gata. Mai stiu io pe una ! Shi chiar asha sa fie, sa zicem, ca-i securist. Shi care-i baiu ? O s-avem shi noi un monarhisto-securist ca sa nu se mai shtie nimica ! Sa se aleaga prafu ! Nu vezi ca se-ntoarce lumea cu fundu-n sus ? Capitalishtii trec la comunizm, securishtii la monarhism, barbatii se fac femei, femeile se fac curve, shi ionion doarme. Asa ieste viata cu al iei tipic, peshtele cel mare il inghite pe cel mic. Numai citeodata si din pura intimplare, un peshte mic inghite unul mai mare. Acum te-ai linistit ? Poti sa te culci ?

Paul din Ohio
2008-01-05 00:20:48

Re: Pentru Calugaru si Paul din Ohio . Doua vorbe, trei minciuni

Iata ce spune testamentul despre Peles:
"Cu toate greutatile pe care le-am intalnit, cu toate banuielile care s-au ridicat, mai ales la inceputul Domniei mele in contra mea, expunandu-ma la atacurile cele mai violente, am pasit, fara frica si fara sovaire, inainte pe calea dreapta, avand nemarginita incredere in D-zeu si in bunul-simt al credinciosului meu popor. Inconjurat si sprijinit de fruntasii tarii, am reusit sa ridic, la gurile Dunarii si pe Marea Neagra, un stat inzestrat cu o buna armata si cu toate mijloacele spre a putea mentine frumoasa sa pozitie si realiza odata inaltele sale aspiratiuni. Succesorul meu la tron primeste o mostenire de care el va fi mandru si pe care el o va carmui, am toata speranta, in spiritul meu, calauzit fiind de deviza Tot pentru tara, nimic pentru mine", scria regele Carol I, in testamentul sau intocmit in februarie 1899. "Castelul Peles il hotarasc ca resedinta de vara pentru mult iubita mea sotie, iar intretinerea acestei resedinte este in sarcina succesorului meu, caruia ii las mostenire Castelul impreuna cu intreaga mosie Sinaia-Predeal cu toate cladirile si stabilimentele." Iata si un alt citat despre "actul de imparteala" din 1927:
"In Actul de Imparteala din 1927 (la moartea lui Ferdinand), care urmarea indeplinirea dispozitiilor testamentare, Regelui Mihai i se recunosteau Castelul Peles, cu toate cladirile si stabilimentele, intreaga mosie Sinaia-Predeal, precum si cateva imobile din Bucuresti".
Confunzi proprietatea lui Carol I cu "domeniile Regale" Acestea din urma apartin intr-adevar statului roman. Numai veniturile aduse de aceste domenii au apartinut monarhului. In legatura cu tablourile: acestea au fost cumparate CU BANII REGELUI. Redau exact partea din testament referitoare la acestea:
"Galeria mea de tablouri, cum este descrisa in catalogul ilustrat al bibliotecarului meu Bachelin, va ramine pentru totdeauna si in intregul sau in tara, ca proprietate a Coroanei Romaniei."
In afara de aceasta colectie (dintre care multe s-au "pierdut" in Rusia, familia regala avea si alte tablouri in PROPRIETATE PERSONALA. Securitatea a acreditat ideea ca toate tablourile familiei regale ar fi facut parte din acea colectie. De fapt, hotii sint cei care au furat si TEZAURUL ROMANIEI.

La 2008-01-04 23:47:50, Mihnea Apostol a scris:

> Eu va multumesc ca ati raspuns, dar nu mai polemizez cu
> dumneavoastra.
> Sau sunteti direct interesati sau sunteti platiti sa faceti
> propaganda. Folositi argumente false.
> Colectia de tablouri a fost achizitionata de Primul Ministru (Lascar
> Catargiu ??) la o licitatie in Italia si au devenit proprietatea
> statului, Chiar daca au folosit un credit e ca si cum faci un credit
> la o banca astazi (si atunci erau banci) - tu esti propritarul
> bunurilor cumparate cu acel credit.
> (Caile ferate construite prin intermediul lui Carol I au fost facute
> cu credite de la banci germane, credite intermediade de fratele
> regelui - dar proprietara era Societatea Cailor Ferate Romane)
> Domeniile regale - peste tot in lume sunt proprietate a statului. De
> exemplu - Regele Huan Carlos este chirias in Palatul regal din
> Madrid.
> Regele Carol I a cumparat si a construit Castelul Peles cu banii
> proprii - reiese si din cele 3 volume de memorii ale sale.
> Testamentul Regelui Carol I este un document istoric arhicunoscut. Cum
> puteti sa negati ca nu a donat Castelul Peles Romaniei cand acolo este
> mentionat negru pe alb.
> Va multumesc
>

sandutza
2008-01-05 00:44:43

Quod erat demonstrandum!

Cititi si va cruciti de toate murdariile atat de bine inoculate de comunisti incat vor disparea cu greu din mintile pervertite ale romanilor. Cu prostia e greu de luptat.

Mihaela T. Cartis
2008-01-05 00:44:49

Sa militam pentru revenirea Romaniei la statutul ei national de Regat

Vizitati www.aliantarom.com/program.html si trimiteti semnaturile voastre pentru Declaratia-Apel 30 decembrie 1947 - 30 decembrie 2007 "60 de ani de republica ilegitima" pe adresele de contact ale lui Valentin Popescu (inforegat@yahoo.com) si Sultana Gagea (sultana_gagea@allnet.ro).

Juliuss
2008-01-05 01:03:25

Re: -- RETARDATUL -- a fost scuipat ..?? Asta -- EL -- a meritat !!

La 2008-01-04 22:59:17, jan dinu a scris:

> Toata tzara azi sa-l scuipe...
> Doar asha o tzine minte ,
> --EL -- Mihaiu a tradat...
> Armata unui stat ,
> Omorindu-shi generalu ...
> Sa ne ocupe muskalu ...!!
>
> Jan Dinu
>
esti neinformat rau de tot, mai citeste...

Bongosika
2008-01-05 01:21:22

Re: monarhist convins

Rudele de singe l-au cam lasat la sfirsitul razboiului pe marele bilbiit .
Era si normal, omul nu promitea nimic , chestie care se vede bine cu okiu' liber si azi .

La 2008-01-04 21:44:52, gema a scris:

> "Monstruasa coalitie" a zilelor noastre ne-ar readuce in randul
> tarilor lumii respectate precum
> Anglia,Suedia,Spania,Danemarca,Norvegia,Luxemburg si Belgia cu care
> Regele nostru,singurul martor in viat a acelor vremuri ,este rud de
> singe.
> Asa zisii liberali de astzi s-ar umple de glorie si respect dac ar
> avea initiativa si l-ar repune pe Rege acolo unde-i este locul,adic
> pe TRONUL ROMANIEI.
> Am scpa in sfirsit de comunistii travestiti si cocotati in fruntea
> trii.
> Asa s ne ajute Dumnezeu!
>

Ratacitul
2008-01-05 01:28:43

Militati, cine va opreste?

Militati, cine va opreste?

In vreo 200 de ani poate mai castigati vreo trei procente si ajungeti la zece.


La 2008-01-05 00:44:49, Mihaela T. Cartis a scris:

> Vizitati www.aliantarom.com/program.html si trimiteti semnaturile
> voastre pentru Declaratia-Apel 30 decembrie 1947 - 30 decembrie 2007
> "60 de ani de republica ilegitima" pe adresele de contact ale lui
> Valentin Popescu (inforegat@yahoo.com) si Sultana Gagea
> (sultana_gagea@allnet.ro).
>
>

Bongosika
2008-01-05 01:32:03

Re: Omul este sub vremi

Cu care frunte a muncit Calugare, aia de nici 2 cm ?
Da te schimbi mereu, acum 2-3 ani ziceai Gioana, azi te facusi regalist , bine ca nu-l cheama pa Elton John, ca ...Doamne iarta-ma... stiam ca-ti plac maicutzele !La 2008-01-04 22:55:13, CALUGARUL a scris:

> La 2008-01-04 22:47:20, Mihnea Apostol a scris:
>
> Regele Mihai la plecare a furat o parte din tablourile de patrimoniu
> care apartineau Romaniei si erau gazduite la Castelul Peles, tot
> proprietate a statului roman - lasat prin testament de Carol I si care
> acum a fost abuziv inapoiat - numai Pelisorul era proprietatea Reginei
> Maria si a Regelui Ferdinand. Romania sa judecat multi ani cu Regele
> Mihai pentru acele tablouri si a oprit cateva licitatii - domeniile
> regale erau proprietatea statului,
> In acest an 2008 Regele Mihai face 87 ani. Printul Duda ar fi o
> solutie, ca tot este colonel, este fiu de securist si colaborator
> dovedit al securitatii. Omniprezenta Secu sa devina si Casa Regala
> prin Printul Duda.
> Deci faceti propaganda - ca sunteti platiti.
>
>
> __________
>
>
>
> Mai, nea Mihnea, matale pe ce lume traiesti ? N-ai aflat nici pina
> acum ca gogorita cu tablourile ciordite de Mihai a fost o shushanea
> securista ? Ce tablouri, vere ? Mihai, dupa izgonirea lui din tara a
> dus viata grea, badie. A muncit ca orice lefegiu si si-a cistigat
> pinea cea de toate zilele cu sudoarea fruntii. Matale tot mai crezi in
> muraturile comunistilor ? Iti pare rau de vremurile alea ? Nu-i asa ca
> pe 26 luna asta te duci la nea nicu la cimitir cu flori sa cinti
> internationala cu to'arashii ? Hai, ai curaj si spune-o p'a dreapta !
>

jan dinu
2008-01-05 01:34:27

Re: -- RETARDATUL -- a fost scuipat ..?? Asta -- EL -- a meritat !!

La 2008-01-05 01:03:25, Juliuss a scris:

> La 2008-01-04 22:59:17, jan dinu a scris:
>
> > Toata tzara azi sa-l scuipe...
> > Doar asha o tzine minte ,
> > --EL -- Mihaiu a tradat...
> > Armata unui stat ,
> > Omorindu-shi generalu ...
> > Sa ne ocupe muskalu ...!!
> >
> > Jan Dinu
> >
> esti neinformat rau de tot, mai citeste...
>
========================================================
Da-mi ceva ca- sa fiu de partea ta ...-:)...!
Care-i dovada argumentului ..nu m-a lasati neinformat !!
JD

Bongosika
2008-01-05 01:35:12

Re: Omul este sub vremi. Doua vorbe, trei minciuni P.S.

Nu conteaza Paulica, tot un KGB-ist d'al matale !

La 2008-01-04 23:10:19, Paul din Ohio a scris:

> Este vorba despre Armand Hammer (nu Hamer cum am scris). La 2008-01-04
> 23:00:00, Paul din Ohio a scris:
>
> > In primul rand, Castelul Peles nu a fost niciodata "proprietatea
> > statului roman". Carol I a platit in intregime chiar si terenul de sub
> > castel. In al doilea rand, tablourile lui Carol I au fost
> > achizitionate tot cu banii regelui. In testament se specifica
> > "tablourile vor ramane in Romania, CA PROPRIETATE A COROANEI ROMANE".
> > Deci proprietatea PRIMEAZA! Multe dintre aceste tablouri s-au dus la
> > Moscova (o mare parte odata cu tezaurul Romaniei). Unul dintre acestea
> > a nimerit la industriasul american Armand Hamer (cadou de la Lenin).
> > Un timp a fost tinut in muzeul familiei, dar dupa ce s-a aflat
> > provenienta, a disparut. Restul minciunilor tale sint dupa acelas
> > tipic KGBist.La 2008-01-04 22:47:20, Mihnea Apostol a scris:
> >
> > > Asa au fost conditiile favorabile atunci si Regele Carol I a fost de o
> > > calitate deosebita, dar ceilalti regi au fost de calitate proasta.
> > > Regele Ferdinand a devenit alcoolic, Regele Carol al II paranoic - a
> > > instaurat dictatura regala - cum vrea sa faca Presedintele Ba-secu in
> > > prezent.
> > > Regele Mihai la plecare a furat o parte din tablourile de patrimoniu
> > > care apartineau Romaniei si erau gazduite la Castelul Peles, tot
> > > proprietate a statului roman - lasat prin testament de Carol I si care
> > > acum a fost abuziv inapoiat - numai Pelisorul era proprietatea Reginei
> > > Maria si a Regelui Ferdinand. Romania sa judecat multi ani cu Regele
> > > Mihai pentru acele tablouri si a oprit cateva licitatii - domeniile
> > > regale erau proprietatea statului,
> > > In acest an 2008 Regele Mihai face 87 ani. Printul Duda ar fi o
> > > solutie, ca tot este colonel, este fiu de securist si colaborator
> > > dovedit al securitatii. Omniprezenta Secu sa devina si Casa Regala
> > > prin Printul Duda.
> > > Deci faceti propaganda - ca sunteti platiti.
> > > Va multumesc
> > >
> >
> >
>
>

Bongosika
2008-01-05 01:46:51

Re: Corect, logic, dar greu de realizat... ai dreptate Sandaluzda !

asa ca mai bine, fara

La 2008-01-04 22:41:54, sandutza a scris:

> Monarhia ar fi scurtat drumul Romaniei cu cel putin 10 ani spre lumea
> civilizata si prospera, dar nu a existat si nu exista curajul politic
> pentru reinstaurarea ei. Cei care vedem in monarhie reperul moral prin
> care sa reinviem valorile trecutului nostru democratic, sa le aducem
> in prezent si sa ne construim un viitor bazat pe acestea, suntem
> putini si fara putere. Ar trebui sa dezvoltam un curent de opinie cu
> sprijinul societatii civile, al intelectualilor in primul rand, dar si
> cel putin al unui partid politic. Din acest punct de vedere PNL cred
> ca ar putea intreprinde un demers sincer si consecvent ideologiei
> sale, daca nu s-ar teme de esecul electoral al unui asemenea demers.
> Argumentele istorice sunt acum accesibile si suficiente, trebuie doar
> repus adevarul istoric in manualele scolare si in atentia opiniei
> publice.
>

jan dinu
2008-01-05 01:48:55

Re: Sa militam pentru revenirea Romaniei la statutul ei national de Regat

La 2008-01-05 00:44:49, Mihaela T. Cartis a scris:

> Vizitati www.aliantarom.com/program.html si trimiteti semnaturile
> voastre pentru Declaratia-Apel 30 decembrie 1947 - 30 decembrie 2007
> "60 de ani de republica ilegitima" pe adresele de contact ale lui
> Valentin Popescu (inforegat@yahoo.com) si Sultana Gagea
> (sultana_gagea@allnet.ro).
>
>
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
***********************************************************************************
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Doamna ,doamna activista ..
Mi-e i-mi pari o komunista ...
Militantzii..ca cei ce l-au ajutat ...
Pe Mihai sa-si piarda regat ..!!

Daca nu E nici o shansa ...
De ce-ti pierzi timpul ...la klantza ...??1
Oare nu ai observat ...,
Ca --- "REGATUL"--- e...terminat ?!

JD

Hello
2008-01-05 03:16:18

Re: 97 % din boii Romaniei au picioare foarte paroase ... Tot asa si porcii , n'asa ?

La 2008-01-04 23:28:54, gili a scris:

si voi par pe limba. apropo, cum scapati de el, cu aparatul de ras electric sau standard, sau epilator?

> La 2008-01-04 23:20:31, Mark a scris:
>
> > La 2008-01-04 21:36:42, Omul cu Picioare foarte Paroase a scris:
> >
> > > Mihai IMPUNE ca prezenta... E REPREZENTATIV... Margareta se da cu
> > > parfum de Thatcher.. da' nu-i asa desteapta... Miroase a caracatitza
> > > combinata cu crocodil..
> > >
> >
> >
>
>

Ion Puiu Stoisor
2008-01-05 03:46:51

Daca monarhie nu e,nimic nu e.Oare?.

Tot omul mai scapa,din cand in cand,cate o "perla".Roxana Iordache a scapat una foarte valoroasa."Monarhia,totul pentru Romania".Daca monarhie nu e,nimic nu e!.Ce ne facem fratilor?.Adio Romania?.
Citind articolul nu am prea vazut care a fost rolul atotdeterminant al monarhiei.Monarhia a fost intemeiata de niste oameni politici mari si mari romani,cu o viziune a Romaniei viitoare.Au urmat niste conjuncturi politice favorabile tarii si acei oameni politici au stiut sa le foloseasca.Au fost si doi regi "mari",care au stiut sa colaboreze cu liderii politici de atunci.Au urmat apoi alti doi regi,din cauza carora multi romani regreta ca tara a avut parte de asa ceva.
Am o intrebare.Mihai I-ul a fost fortat sa abdice.Cand a abdicat era inca foarte tanar si nu facuse aproape nimic,cu exceptia capitularii neconditionate de la 23 August si darea pe mana comunistilor a unui mare roman.Intrebarea:de la abdicare si pana la Decembrie 1989,care a fost aportul atat de "totul pentru Romania",cum zice autoarea?.
P.S.Sper ca monarhistii sunt oameni civilizati si nu stiu,sau se abtin,sa injure.

Liviu2002j
2008-01-05 04:13:27

Re: Daca monarhie nu e,nimic nu e.Oare?.

> P.S.Sper ca monarhistii sunt oameni civilizati si nu stiu,sau se
> abtin,sa injure.

Stai sa se trezeasca tizul tau Ion Ion si o sa vezi cum stau lucrurile ...

Paul din Ohio
2008-01-05 04:18:36

Re: Daca monarhie nu e,nimic nu e.Oare?.

La 2008-01-05 03:46:51, Ion Puiu Stoisor a scris:

> Tot omul mai scapa,din cand in cand,cate o "perla".Roxana Iordache a
> scapat una foarte valoroasa."Monarhia,totul pentru Romania".Daca
> monarhie nu e,nimic nu e!.Ce ne facem fratilor?.Adio Romania?.
> Citind articolul nu am prea vazut care a fost rolul atotdeterminant al
> monarhiei.Monarhia a fost intemeiata de niste oameni politici mari si
> mari romani,cu o viziune a Romaniei viitoare.Au urmat niste
> conjuncturi politice favorabile tarii si acei oameni politici au stiut
> sa le foloseasca.Au fost si doi regi "mari",care au stiut sa
> colaboreze cu liderii politici de atunci.Au urmat apoi alti doi
> regi,din cauza carora multi romani regreta ca tara a avut parte de asa
> ceva.
> Am o intrebare.Mihai I-ul a fost fortat sa abdice.Cand a abdicat era
> inca foarte tanar si nu facuse aproape nimic,cu exceptia capitularii
> neconditionate de la 23 August si darea pe mana comunistilor a unui
> mare roman.Intrebarea:de la abdicare si pana la Decembrie 1989,care a
> fost aportul atat de "totul pentru Romania",cum zice autoarea?.
> P.S.Sper ca monarhistii sunt oameni civilizati si nu stiu,sau se
> abtin,sa injure.
>

Paul din Ohio
2008-01-05 04:22:58

Re: Daca monarhie nu e,nimic nu e.Oare?.Cine a fost "marele roman"?

La 2008-01-05 04:18:36, Paul din Ohio a scris:

1.Nu cumva cel care a trimis la moarte (cu consecinte dezastruoase pentru Romania) peste 200.000 de barbati romani? Adica o intreaga generatie!
2. Cam ce crezi dumneata ca ar fi trebuit-putut sa faca un rege exilat (1947-1989) si nu a facut? La 2008-01-05 03:46:51, Ion Puiu Stoisor a scris:
>
> > Am o intrebare.Mihai I-ul a fost fortat sa abdice.Cand a abdicat era
> > inca foarte tanar si nu facuse aproape nimic,cu exceptia capitularii
> > neconditionate de la 23 August si darea pe mana comunistilor a unui
> > mare roman.Intrebarea:de la abdicare si pana la Decembrie 1989,care a
> > fost aportul atat de "totul pentru Romania",cum zice autoarea?.
> > P.S.Sper ca monarhistii sunt oameni civilizati si nu stiu,sau se
> > abtin,sa injure.
> >
>
>

jan dinu
2008-01-05 04:54:32

Re: Daca monarhie nu e,nimic nu e.Oare?.Cine a fost "marele roman"?

La 2008-01-05 04:22:58, Paul din Ohio a scris:

> La 2008-01-05 04:18:36, Paul din Ohio a scris:
>
> 1.Nu cumva cel care a trimis la moarte (cu consecinte dezastruoase
> pentru Romania) peste 200.000 de barbati romani? Adica o intreaga
> generatie!
> 2. Cam ce crezi dumneata ca ar fi trebuit-putut sa faca un rege exilat
> (1947-1989) si nu a facut? La 2008-01-05 03:46:51, Ion Puiu Stoisor a
> scris:
> >
> > > Am o intrebare.Mihai I-ul a fost fortat sa abdice.Cand a abdicat era
> > > inca foarte tanar si nu facuse aproape nimic,cu exceptia capitularii
> > > neconditionate de la 23 August si darea pe mana comunistilor a unui
> > > mare roman.Intrebarea:de la abdicare si pana la Decembrie 1989,care a
> > > fost aportul atat de "totul pentru Romania",cum zice autoarea?.
> > > P.S.Sper ca monarhistii sunt oameni civilizati si nu stiu,sau se
> > > abtin,sa injure.
> > >
> >
> >
>
>
=====================================================
Izi raspund EU:
Romanii cunosc bine cine le sunt eroii mai demult
ori cei recenti din istoria lor .Pentru nestiutori ,
ori straini (de toate felurile ) poate vizita bisericile
ortodoxe ca invitati cu eucusoane de recunoastere
si supraveghere ..atunci cind sunt pomenite numele lor
ce au intrat pentru totdeauna in constiinta ,pentru faptele
lor ,cu sacrificiu ,marturisire a apartenentei natiunii din
care au facut parte ..slaviti de-a pururea .Amin !
Jan Dinu

california
2008-01-05 05:00:14

Monarhisti de ocazie.

Merg pe premiza ca anything is better than Basescu.

La 2008-01-05 03:16:18, Hello a scris:

> si voi par pe limba. apropo, cum scapati de el, cu aparatul de ras
> electric sau standard, sau epilator?
>

Paul din Ohio
2008-01-05 05:13:49

Re: Monarhisti de ocazie. Pe o premiza nu "se merge".

La 2008-01-05 05:00:14, california a scris:

> Merg pe premiza

georgems
2008-01-05 06:40:00

Daca maresalul l-a scuipat inseamna c-a meritat

Regele si-a tras singur un sut sanatos cu afirmatia respectiva,desi a fost sincer incercand sa refuleze insulta la care a fost supus. Avand in vedere ce sa intamplat dupa acel moment penibil, August 23, maresalul e de inteles.

doctorul
2008-01-05 06:56:26

Pt.Calugarul

. . .continuarea : si asta cand,pestele cel mare este foarte bland !

ionion
2008-01-05 07:18:41

Romania republicana de astazi unde conducerea este formata din persoane cu o pregatire indoielnica

lipsiti de educatie, care sunt "buni" numai in pozitia TACERII a ajuns pe portativul ziarelor si din tari precum Somalia, Zimbabwe si alte Bolivii si Venezuele.
Ziceti nu Monarhiei Constitutionale si mancare fasole batuta si mititei in continuare cu ...mamaliga.

ionion
2008-01-05 07:21:40

Prishidintilor Romanieei : Basescu si cu Voronin le-a fost indicat de catre Bruxelles sa-si

inveleasca picioarele in pungi de plastici bine legate la gat pentruca instalatie de aer conditionata din sala de reuniuni nu face fata tehnic reimprospatarii aerului din incinta in momentul cand ei isi introduc primul "pantofior" in sala.

ionion
2008-01-05 07:27:02

Caly nu sprijina Monarhia dar in loc de Basescu il "vrea" pe Craiul Iliescu de Balcani !

Bravo - vrei sa faci cariera !

Un Agricultor
2008-01-05 07:37:27

Numai cu poza asta de pashoptista poate duduia Roxana sa ne convinga sa devenim adeptii monarhiei

balbaite. Pana una alta, cred ca sustinatorii ideii ca monarhia salveaza Romania au loc intr-un lift. Margareta Duda regina Romaniei. Ha, ha ha, ha, ha!
Ura si la gara.
PS Nu stiam ca parerile pot fi diferite. Deocamdata, duduia Roxana Iordache este la nivelul unghiei de la degetul mic al piciorului drept al doamnei Rodica Culcer.

     Pagina  din 7      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2019 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01212 sec.