Ziua Logo
  01:37, miercuri, 30 septembrie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-01-04

Comentarii: 20, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

ovidiu 19
2008-01-03 21:45:05

Est--Moldova

Vinul nu prea merge la muscali.
Americanii beau bere si vizichi.
Tat noi om fu da vina, ca n-am inghitit cioara.
Aia e.

Alex.Pandrea
2008-01-03 21:56:06

Basarabia si imperioalismul rusesc


Republica Moldova se afla in cea mai grea dilema intre imperialismul rusesc di patriotismul romanesc
Indiscutabil ca atuurle principale le are Rusia(armata,propaganda,faptul ca au tinut sub ocupatie Basarabia ani de zile,precum si o intreaga clasa de fosti nomenclaturisti rusificati,agentul principal fiind dl.Voronin.,toate aceste conlucrand in a distruge ideia romanismului.
Insasi Europa de la care speram atata tinde sa fie multumita cu granita artificiala de pe Prut transformand Basarabia intr-un teatru al absurdului geopolitic, in "bastardul noii Europe, copilul din flori al perestroikai lui Gorbaciov".
De fapt pe prut putem spune ca s-a instaurat o adevarata cortina de fier
Iata cum prezinta situatia aceasta ziarul "Timpul".
"1 In primul rand activistii rusificarii tind a prezenta anormalitatea ca normalitate,intr-o societate in care s-a inversat scara valorilor.
Astfel,daca zilnic, de la toate posturile de radio si televiziune, ni se spune ca traim bine, ca avem salarii mari, ca Voronin e patriot, ca Tarlev stie gramatica pana la clasa a patra, ca RM vrea in Europa, ca romanii sunt dusmanii de secole ai moldovenilor, ca rusii ne sunt frati pentru ca "ne dau gaze" s.a.m.d., noi incepem a crede ca chiar asa si este.
Aici se ascunde pericolul: nici nu observi cand incepi a vorbi cu gura altuia si a gandi cu capul altuia. Si atunci se intampla ceea ce spuneam mai sus: luam nefirescul drept firesc, anormalul drept normal si invers. Astfel, a te considera roman inseamna a fi antimoldovean si antistatalist, a sti mai multa gramatica decat Tarlev inseamna a discredita guvernul, a protesta impotriva ocupatiei rusesti inseamna a fi xenofob, a pune la indoiala patriotismul lui Voronin inseamna a chema la rasturnarea ordinii constitutionale. Actualul regim, aplicand aceasta "logica", a reusit sa reduca societatea la tacere, s-o inhibe si s-o lipseasca de capacitatea de a gandi critic. Nu e un lucru nou in istorie. Regimurile fasciste si comuniste din secolul trecut ne stau drept marturie vie in acest sens. Asadar, nu va fi nimic "anormal" daca maine vom incepe sa cerem paie de la Voronin.
2 Teatrul absurdului geopolitic. De aproape doua secole, Basarabia este arena unde se bat doua idei: ideea ruseasca si ideea romaneasca. Rusii au trait din plin cateva secole de glorie imperiala, cand sub ochii si sub cizmele armatelor lor s-au topit doua imperii care nu-i lasau sa treaca Dunarea: Imperiul Otoman si cel Austro-Ungar. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, visul de aur al tuturor tarilor rusi s-a implinit: soldatii rusi cantau "Kalinka" in centrul Europei. S-a intamplat insa ceea ce nu se putea sa nu se intample: un imperiu care parea vesnic si care se latise pe doua continente s-a prabusit.
Orgoliul imperial al rusilor a fost ranit, rana sangereaza si acum. Dupa un deceniu de relativa libertate, in fruntea Rusiei vine podpolkovnikul KGB Putin. Nostalgiile dupa maretia Rusiei au renascut din cenusa ca pasarea din mit. Setea de revansa tulbura mintile aristocratiei militare rusesti, revenita in capul mesei. Naiva, vechea Europa cocheteaza (a cata oara!) cu Kremlinul. Crezand ca si-a rezolvat problemele, ea si-a tras frontiera pe Prut, transformand Basarabia intr-un teatru al absurdului geopolitic. Pe Prut - o noua cortina de fier, pe Nistru - tancurile rusesti. Intre Prut si Nistru - bastardul noii Europe, copilul din flori al perestroikai lui Gorbaciov, "tara" care furnizeaza Europei cacanari cu diplome de doctori in stiinte…
Nici un stat aparut pe ruinele URSS nu are problemele pe care le are R. Moldova. Toate nedreptatile si erorile istoriei s-au adunat, concentrate, aici. Si, ca un blestem al sortii, pe deasupra - o guvernare ticalosita, crescuta, educata si instalata de rusi. Omul care asigura interesul rusesc in Basarabia se numeste Voronin, iar armata sa de ocupatie se numeste Partidul Comunistilor. Voronin isi onoreaza punctual sarcina pusa de rusi: sa nimiceasca ideea romaneasca din Basarabia. Ideea ruseasca are in spatele ei capital, imperii mediatice, armata regulata si o puternica "coloana a cincea" din care face parte si presa mafiotizata care-i lustruieste cizmele generalului sovietic Voronin, autorul din umbra al manualelor antiromanesti de "istorie integrata".
3 Apropo de "stiinta istorica integrata". Manualele de "istorie integrata" sunt opera lui Voronin. El, ayatollahul de pe Bac, a fluierat startul tuturor campaniilor antiromanesti din Basarabia. Partenerii politici ai lui Voronin (deci si ai rusilor!) incearca sa-l scoata basma curata si sa-l inocentizeze, scotand in scena tapi ispasitori de calibrul lui Stepaniuc. Stepaniuc si toti ceilalti sunt simpli osteni care executa ordinele generalului. Simpli osteni sunt si "istoricii", autori ai cursurilor de "istorie integrata". In marea batalie dintre ideea romaneasca si ideea ruseasca, acestor manuale li se rezerva un rol decisiv. Ele au menirea sa creasca generatii de basarabeni ostili propriei identitati. Ca sa obtina o noua generatie de mutanti, "istoricii" falsifica totul. De exemplu, "adevarul" despre razboiul de pe Nistru copiii il afla prin gura generalului Voronin din "Istoria contemporana (1914-2004)" - manual experimental pentru clasa a Xll-a, autori - Sergiu Nazaria, Alexandru Roman, Ludmila Barbus, Alexandru Buruian s.a. (Sa retinem: L. Barbus si Al. Buruian au fost alesi de Parlament membri ai Consiliului de Observatori ai Audiovizualului care au menirea sa reformeze si sa democratizeze aceasta institutie strategica…)
Iata cum explica V. Voronin elevilor cauzele conflictului transnistrean: "Este evident ca conflictul din Transnistria constituie doar o consecinta a inconsistentei clasei politice de la inceputul anilor ‘90, o consecinta a zapacelii acesteia, o consecinta a lipsei de profesionalism a acesteia si a refuzului de a statornici un adevarat stat independent". Observati, nici un cuvant de rau despre Rusia! Cuvantul Rusia nici nu e pomenit macar. Toata vina e aruncata pe clasa politica "inconsistenta", "zapacita" si "lipsita de profesionalism"! Intr-un cuvant - vinovati sunt moldovenii prosti veniti la putere la inceputul anilor ‘90! Nici un cuvant despre aceea ca actualul Partid Comunist de guvernamant era atunci alaturi de Smirnov si cazacii lui, ca, in timp ce "zapacitii" din conducerea de atunci a Moldovei incercau sa reziste in fata agresiunii rusesti, generalul Voronin s-a retras la Moscova, de unde se dirija razboiul impotriva Moldovei.
Acest om a fost parasutat in fruntea Moldovei ca sa coordoneze distrugerea din interior a Basarabiei romanesti. Sub acoperirea retoricii proeuropene si a lozincilor patriotice moldovenesti, el distruge elitele intelectuale si politice nationale. Unde prin atacuri frontale, unde mai "discret". El a adus societatea moldoveana acolo unde a adus-o; nefirescul a devenit firesc, anormalul - normal, Iuda urca pe amvon, alaturi de mitropolit, rusii ni-s frati, romanii - dusmani, plopul face pere, iar rachita micsunele.
Mai arunca-ne un brat de paie, domnule presedinte!"

Crusader
2008-01-04 01:37:14

Problema Romaniei

Moldova nu mai este ceeace a fost cind era parte din Romania. La fel cum transilvania de azi nu mai este cea care a fost cind era parte din imperiul austro ungar.

Iredentismul maghiar nu e cu nimic mai bun sau rau decit nationalismul romanesc.

V-ati gindit sa ii intrebati pe moldoveni ce vor? Si apoi sa le respectati dorinta? Poate ca daca v-ati petrece mai mult efort in a le arata moldovenilor beneficiile unei apropieri de Romania, decit a va comporta ca un mic bataus de mahala, ati avea mai mult succes in relatia Romania-Moldova.

Liviu2002j
2008-01-04 02:50:09

Nu are cum sa fie vina unui singur om ...

D-le Pandrea,

cu toti "soldatii" lui Voronin si cu toate serviciile mai mult sau mai putin secrete nu se putea totusi sa iasa chiar asa. Populatia, mai manipulata sau nu, cam este de acord ... Intrebarea este de ce ?! Cum s-a putut intampla asa ? Cum de cred aberatiile acelea ?

Iar Europa nu este "naiva" ... Cum nu a fost nici Churchil ! Poate Roosvelt ... Cu siguranta ca un calcul ipocrit exista pe undeva iar faptul ca Basarabia este la mijloc este cat se poate de firesc pana la urma. Dar pana la urma tot de popor depinde incotro sa o ia ...

Liviu2002j
2008-01-04 03:14:03

Re: Problema Romaniei

In contextul actual "moldovenii" nu prea au de ales ... Dovada stau cozile la obtinerea cetateniei romane ! Beneficiile le stiu ei prea bine ... (Este posibil ca pe unii sa-i fi dus tocmai in Brisbane ?!) Sau au (re-)descoperit si ei sentimentul ipocriziei ?!

Dupa cum va exprimati ori nu va considerati roman ori folositi limba romana foarte bine ... Cu o mica corectie: efortul "se face", nu "se petrece" ! Nu am simtit niciodata ca Romania s-ar "comporta ca un mic bataus de mahala" (este adevarat ca am vazut mai multi batausi din Basarabia ...) si firesc ar fi ca sa nu intrebe nimeni nimic pe nimeni. Vorba proverbului: "daca e, e, daca nu e, nu e !".

P.S. Comparatia Basarabiei (atentie, a Basarabiei !!!) cu Ardealul sufera de mult prea multe inadvertente ca sa le comentez ...

laur
2008-01-04 05:26:40

wave the flag

Ceea ce se intampal acuma la Chisinau se paote rezuma sub sintagma "Wave the flag" .
Oamni care vad ca sut pe topogabn la vale si vad ca viitorul lor e doar trecutul ca nici dracul; nu ii mai asculta sau crede au nevoi sa isi inveteza dusmani pe care sa ii acuze de toate nereusitele lor.

Asa ca statzi ghinisor , tzinetzi aproape si pregatiziva portofelele ca reintregirea se aproprie . Si o sa coste , dar deh onoarea si demnitate zic unii ca nu are prezt . Voi ce credetzi ?

georgems
2008-01-04 06:45:17

Re: Nu are cum sa fie vina unui singur om ...,evident e un sistem intreg

La 2008-01-04 02:50:09, Liviu2002j a scris:

> D-le Pandrea,
>
> cu toti "soldatii" lui Voronin si cu toate serviciile mai mult sau mai
> putin secrete nu se putea totusi sa iasa chiar asa. Populatia, mai
> manipulata sau nu, cam este de acord ... Intrebarea este de ce ?! Cum
> s-a putut intampla asa ? Cum de cred aberatiile acelea ?
>
Intrebi de ce, cum pai iti explica Pandrea clar in pozitia sa ,prin indoctrinare clara, sistematica pe cel putin 60 de ani, iar rezultatele ,determinate si de impotenta Romaniei de a contra eficient , sant vizibile si sant de inteles.

timiseu
2008-01-04 07:53:38

au moldovenii....


sa incep cu ,,la multi ani'',popor basarabean!
uite eu ma gandesc la un singur lucru:au moldovenii un om pregatit ca sa-l bata la viitoarele alegeri pe voronin?,momentan cred ca NU.
este clar ca in 2008 provocarile indreptate impotriva ROMANIEI se vor accentua intro si mai mare nesimtire,dar un lucru este bun,acela ca moldovenii incep sa isi deschida ochii.
sa vada ca nu dusmanul sau de moarte este fratele roman,ci cel mai mare dusman al sau sunt neo moldovenisti.
si stau uneori si ma intreb:are acest popor coloana vertebrala?
ma refer la aspectul acela de a fi condusi de minoritatea rusa?

ionion
2008-01-04 08:22:31

Pai la mintea de proletar a lui Basescu si Voronin la ce poti sa te astepti ! Cantati impreuna

Foaie verde trei smicele poate v-o veni mintea la cap.

Viorel
2008-01-04 11:36:32

traian lazar
2008-01-04 11:50:13

Re: Basarabia si imperioalismul rusesc

Felicitari d-le Pandrea ! Mi-a facut deosebita placere sa citesc analiza d-voastra.La 2008-01-03 21:56:06, Alex.Pandrea a scris:

>
> Republica Moldova se afla in cea mai grea dilema intre imperialismul
> rusesc di patriotismul romanesc
> Indiscutabil ca atuurle principale le are
> Rusia(armata,propaganda,faptul ca au tinut sub ocupatie Basarabia ani
> de zile,precum si o intreaga clasa de fosti nomenclaturisti
> rusificati,agentul principal fiind dl.Voronin.,toate aceste conlucrand
> in a distruge ideia romanismului.
> Insasi Europa de la care speram atata tinde sa fie multumita cu
> granita artificiala de pe Prut transformand Basarabia intr-un teatru
> al absurdului geopolitic, in "bastardul noii Europe, copilul din
> flori al perestroikai lui Gorbaciov".
> De fapt pe prut putem spune ca s-a instaurat o adevarata cortina de
> fier
> Iata cum prezinta situatia aceasta ziarul "Timpul".
> "1 In primul rand activistii rusificarii tind a prezenta
> anormalitatea ca normalitate,intr-o societate in care s-a inversat
> scara valorilor.
> Astfel,daca zilnic, de la toate posturile de radio si televiziune, ni
> se spune ca traim bine, ca avem salarii mari, ca Voronin e patriot, ca
> Tarlev stie gramatica pana la clasa a patra, ca RM vrea in Europa, ca
> romanii sunt dusmanii de secole ai moldovenilor, ca rusii ne sunt
> frati pentru ca "ne dau gaze" s.a.m.d., noi incepem a
> crede ca chiar asa si este.
> Aici se ascunde pericolul: nici nu observi cand incepi a vorbi cu gura
> altuia si a gandi cu capul altuia. Si atunci se intampla ceea ce
> spuneam mai sus: luam nefirescul drept firesc, anormalul drept normal
> si invers. Astfel, a te considera roman inseamna a fi antimoldovean si
> antistatalist, a sti mai multa gramatica decat Tarlev inseamna a
> discredita guvernul, a protesta impotriva ocupatiei rusesti inseamna a
> fi xenofob, a pune la indoiala patriotismul lui Voronin inseamna a
> chema la rasturnarea ordinii constitutionale. Actualul regim, aplicand
> aceasta "logica", a reusit sa reduca societatea la tacere,
> s-o inhibe si s-o lipseasca de capacitatea de a gandi critic. Nu e un
> lucru nou in istorie. Regimurile fasciste si comuniste din secolul
> trecut ne stau drept marturie vie in acest sens. Asadar, nu va fi
> nimic "anormal" daca maine vom incepe sa cerem paie de la
> Voronin.
> 2 Teatrul absurdului geopolitic. De aproape doua secole, Basarabia
> este arena unde se bat doua idei: ideea ruseasca si ideea romaneasca.
> Rusii au trait din plin cateva secole de glorie imperiala, cand sub
> ochii si sub cizmele armatelor lor s-au topit doua imperii care nu-i
> lasau sa treaca Dunarea: Imperiul Otoman si cel Austro-Ungar. Dupa cel
> de-al Doilea Razboi Mondial, visul de aur al tuturor tarilor rusi s-a
> implinit: soldatii rusi cantau "Kalinka" in centrul
> Europei. S-a intamplat insa ceea ce nu se putea sa nu se intample: un
> imperiu care parea vesnic si care se latise pe doua continente s-a
> prabusit.
> Orgoliul imperial al rusilor a fost ranit, rana sangereaza si acum.
> Dupa un deceniu de relativa libertate, in fruntea Rusiei vine
> podpolkovnikul KGB Putin. Nostalgiile dupa maretia Rusiei au renascut
> din cenusa ca pasarea din mit. Setea de revansa tulbura mintile
> aristocratiei militare rusesti, revenita in capul mesei. Naiva, vechea
> Europa cocheteaza (a cata oara!) cu Kremlinul. Crezand ca si-a
> rezolvat problemele, ea si-a tras frontiera pe Prut, transformand
> Basarabia intr-un teatru al absurdului geopolitic. Pe Prut - o noua
> cortina de fier, pe Nistru - tancurile rusesti. Intre Prut si Nistru -
> bastardul noii Europe, copilul din flori al perestroikai lui
> Gorbaciov, "tara" care furnizeaza Europei cacanari cu
> diplome de doctori in stiinte…
> Nici un stat aparut pe ruinele URSS nu are problemele pe care le are
> R. Moldova. Toate nedreptatile si erorile istoriei s-au adunat,
> concentrate, aici. Si, ca un blestem al sortii, pe deasupra - o
> guvernare ticalosita, crescuta, educata si instalata de rusi. Omul
> care asigura interesul rusesc in Basarabia se numeste Voronin, iar
> armata sa de ocupatie se numeste Partidul Comunistilor. Voronin isi
> onoreaza punctual sarcina pusa de rusi: sa nimiceasca ideea romaneasca
> din Basarabia. Ideea ruseasca are in spatele ei capital, imperii
> mediatice, armata regulata si o puternica "coloana a
> cincea" din care face parte si presa mafiotizata care-i
> lustruieste cizmele generalului sovietic Voronin, autorul din umbra al
> manualelor antiromanesti de "istorie integrata".
> 3 Apropo de "stiinta istorica integrata". Manualele de
> "istorie integrata" sunt opera lui Voronin. El,
> ayatollahul de pe Bac, a fluierat startul tuturor campaniilor
> antiromanesti din Basarabia. Partenerii politici ai lui Voronin (deci
> si ai rusilor!) incearca sa-l scoata basma curata si sa-l
> inocentizeze, scotand in scena tapi ispasitori de calibrul lui
> Stepaniuc. Stepaniuc si toti ceilalti sunt simpli osteni care executa
> ordinele generalului. Simpli osteni sunt si "istoricii",
> autori ai cursurilor de "istorie integrata". In marea
> batalie dintre ideea romaneasca si ideea ruseasca, acestor manuale li
> se rezerva un rol decisiv. Ele au menirea sa creasca generatii de
> basarabeni ostili propriei identitati. Ca sa obtina o noua generatie
> de mutanti, "istoricii" falsifica totul. De exemplu,
> "adevarul" despre razboiul de pe Nistru copiii il afla
> prin gura generalului Voronin din "Istoria contemporana
> (1914-2004)" - manual experimental pentru clasa a Xll-a, autori
> - Sergiu Nazaria, Alexandru Roman, Ludmila Barbus, Alexandru Buruian
> s.a. (Sa retinem: L. Barbus si Al. Buruian au fost alesi de Parlament
> membri ai Consiliului de Observatori ai Audiovizualului care au
> menirea sa reformeze si sa democratizeze aceasta institutie
> strategica…)
> Iata cum explica V. Voronin elevilor cauzele conflictului
> transnistrean: "Este evident ca conflictul din Transnistria
> constituie doar o consecinta a inconsistentei clasei politice de la
> inceputul anilor ‘90, o consecinta a zapacelii acesteia, o
> consecinta a lipsei de profesionalism a acesteia si a refuzului de a
> statornici un adevarat stat independent". Observati, nici un
> cuvant de rau despre Rusia! Cuvantul Rusia nici nu e pomenit macar.
> Toata vina e aruncata pe clasa politica "inconsistenta",
> "zapacita" si "lipsita de profesionalism"!
> Intr-un cuvant - vinovati sunt moldovenii prosti veniti la putere la
> inceputul anilor ‘90! Nici un cuvant despre aceea ca actualul
> Partid Comunist de guvernamant era atunci alaturi de Smirnov si
> cazacii lui, ca, in timp ce "zapacitii" din conducerea de
> atunci a Moldovei incercau sa reziste in fata agresiunii rusesti,
> generalul Voronin s-a retras la Moscova, de unde se dirija razboiul
> impotriva Moldovei.
> Acest om a fost parasutat in fruntea Moldovei ca sa coordoneze
> distrugerea din interior a Basarabiei romanesti. Sub acoperirea
> retoricii proeuropene si a lozincilor patriotice moldovenesti, el
> distruge elitele intelectuale si politice nationale. Unde prin atacuri
> frontale, unde mai "discret". El a adus societatea
> moldoveana acolo unde a adus-o; nefirescul a devenit firesc, anormalul
> - normal, Iuda urca pe amvon, alaturi de mitropolit, rusii ni-s frati,
> romanii - dusmani, plopul face pere, iar rachita micsunele.
> Mai arunca-ne un brat de paie, domnule presedinte!"
>
>
>

Viorel
2008-01-04 12:12:41

katty1
2008-01-04 12:57:34

Re: wave the flag

La 2008-01-04 05:26:40, laur a scris:

> Ceea ce se intampal acuma la Chisinau se paote rezuma sub sintagma
> "Wave the flag" .
> Oamni care vad ca sut pe topogabn la vale si vad ca viitorul lor e
> doar trecutul ca nici dracul; nu ii mai asculta sau crede au nevoi sa
> isi inveteza dusmani pe care sa ii acuze de toate nereusitele lor.
>
> Asa ca statzi ghinisor , tzinetzi aproape si pregatiziva portofelele
> ca reintregirea se aproprie . Si o sa coste , dar deh onoarea si
> demnitate zic unii ca nu are prezt . Voi ce credetzi ?
>


Si io simt ca zilele lui Voronin sint numarate si unirea nu prea departe. Depinde insa si de ce spune UE. Am putea incepe printr-o uniune economica si cultutala la inceput, pentru a pregati mare unire.

benef2006
2008-01-04 13:17:08

Re: Problema Romaniei

La 2008-01-04 01:37:14, Crusader a scris:

> Moldova nu mai este ceeace a fost cind era parte din Romania. La fel
> cum transilvania de azi nu mai este cea care a fost cind era parte din
> imperiul austro ungar.
>
> Iredentismul maghiar nu e cu nimic mai bun sau rau decit nationalismul
> romanesc.
>
> V-ati gindit sa ii intrebati pe moldoveni ce vor? Si apoi sa le
> respectati dorinta? Poate ca daca v-ati petrece mai mult efort in a le
> arata moldovenilor beneficiile unei apropieri de Romania, decit a va
> comporta ca un mic bataus de mahala, ati avea mai mult succes in
> relatia Romania-Moldova.
>

Corect, Basarabia nu e tot una cu Moldova (chiar daca celor din R.Moldova nu le place deloc acest termen de Basarabia).

Ce nu pricep: cum naiba a continuat sa existe statul Moldovean dupa 1859 ca entitate separata, daca pana si voda Cuza (si toata clasa politica moldava, chiar si cea intelectualai) a plecat la Bucuresti ?! Ce balmejeste Voronin ?!

Nashu
2008-01-04 13:51:31

Liviule,

La 2008-01-04 01:37:14, Crusader a scris:

> Moldova nu mai este ceeace a fost cind era parte din Romania. La fel
> cum transilvania de azi nu mai este cea care a fost cind era parte din
> imperiul austro ungar.
>
> Iredentismul maghiar nu e cu nimic mai bun sau rau decit nationalismul
> romanesc.
>
> V-ati gindit sa ii intrebati pe moldoveni ce vor? Si apoi sa le
> respectati dorinta? Poate ca daca v-ati petrece mai mult efort in a le
> arata moldovenilor beneficiile unei apropieri de Romania, decit a va
> comporta ca un mic bataus de mahala, ati avea mai mult succes in
> relatia Romania-Moldova.
>

Nashu
2008-01-04 13:53:08

Liviule,

La 2008-01-04 03:14:03, Liviu2002j a scris:

> In contextul actual "moldovenii" nu prea au de ales ... Dovada stau
> cozile la obtinerea cetateniei romane ! Beneficiile le stiu ei prea
> bine ... (Este posibil ca pe unii sa-i fi dus tocmai in Brisbane ?!)
> Sau au (re-)descoperit si ei sentimentul ipocriziei ?!
>
> Dupa cum va exprimati ori nu va considerati roman ori folositi limba
> romana foarte bine ... Cu o mica corectie: efortul "se face", nu "se
> petrece" ! Nu am simtit niciodata ca Romania s-ar "comporta ca un mic
> bataus de mahala" (este adevarat ca am vazut mai multi batausi din
> Basarabia ...) si firesc ar fi ca sa nu intrebe nimeni nimic pe
> nimeni. Vorba proverbului: "daca e, e, daca nu e, nu e !".
>
> P.S. Comparatia Basarabiei (atentie, a Basarabiei !!!) cu Ardealul
> sufera de mult prea multe inadvertente ca sa le comentez ...
>
Poate-ti gasesti ceva timp sa le comentezi. Poate merita...

Nashu
2008-01-04 14:03:10

de ce tocmai acum?

"Ce i-a facut pe comunistii de la Chisinau sa declanseze acest Razboi Rece?"
Georgica, pana si grobianu' de Voronin s-a prins ca de data asta nu se mai discuta cu Muppets-ii rusilor ca pe vremea lu' Ilici... s-a imputit treaba.
Stii si tu asta, da' n-ai voie, sau n-ai voie s-o afirmi in articol... ai si tu shefi, rate, planuri de concediu - e OK, moshule...
Uite io am un obicei: casc gura numai cand am ceva de spus. O fi bine? Nu stiu, da' da bine la self-respect.
Un an bun!

Nashu
2008-01-04 15:05:38

Re: au moldovenii....

La 2008-01-04 07:53:38, timiseu a scris:

>
> sa incep cu ,,la multi ani'',popor basarabean!
> uite eu ma gandesc la un singur lucru:au moldovenii un om pregatit ca
> sa-l bata la viitoarele alegeri pe voronin?,momentan cred ca NU.
> este clar ca in 2008 provocarile indreptate impotriva ROMANIEI se vor
> accentua intro si mai mare nesimtire,dar un lucru este bun,acela ca
> moldovenii incep sa isi deschida ochii.
> sa vada ca nu dusmanul sau de moarte este fratele roman,ci cel mai
> mare dusman al sau sunt neo moldovenisti.
> si stau uneori si ma intreb:are acest popor coloana vertebrala?
> ma refer la aspectul acela de a fi condusi de minoritatea rusa?
>
Ca de la un banatzan la altu': ce e aia "popor basarabean"? Mai gandeste-te...
Despre coloana vertebrala, io cred ca raspunsu' e NU. Te referi la poporul Roman, banuiesc...

ionion
2008-01-04 17:55:36

Razboiul de la Prut este razboiul prostanacilor Europei.

Ciocu mic ca cioara te fac !

dan toader
2008-01-04 19:46:08

georgica draga, dureaza din '67 incoace.

de pe la sfarsitul domniei lui Dej. de altfel si dupa ce ne-au tradat in 1917 pana cand am inceput razboiul cald cu ei tot in razboi rece am fost.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00770 sec.