Ziua Logo
  15:18, duminica, 31 mai 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2007-12-29
spaiu' (...@k.ro, IP: 78.96.13...)
2007-12-29 14:54
Despre idei

Dupa o amanuntita analiza, aplaudacii de serviciu ai actualului presedinte au decelat, mari si late, cinci idei principale ce constituie firul rosu al gandirii si actiunii Indraznetului Carmaci, Lider Regional (le redau cu copy-paste):

"1.Clasa noastra politica din trecut si actuala nu indeplineste conditiile de onestitate si nu sunt impinse de idei mesianice sau de altruism social.

2.Clasa politica nu este impinsa de ideologii,de doctrine politice,ba chiar nici nu stiu ce sunt acelea.

3.Politicieni sunt insetati de putere,fanatiici mai degraba definiti de termenul aproape psihiatric de sociopati sau personalitati sociopate.

4.Parlamentarii fie si-au platit posturile fie au posturi platite de un jupan oligarh si care deci nu face ce vrea el.

5.Alti politicieni proveniti din bogati care doresc ca distractie functia politica,au partide personale(Vadim,Felix,Becali etc). "

Remarc doar ca:
1. Prezidentul e considerat ca provenind dintr-o alta clasa politica, mustind de onestitate si altruism social. Eu ii propun sa demonstreze aceasta distribuind marinarilor romani actiuni ale unei firme de transport maritim formate cu vapoarele pe care ministrul Basescu le-a dat in bare-boat. Pana atunci sa tina ciocu' mic si sa faca joc de glezna. Accept si un dosar de rechini seriosi finalizat (pe acela de la Hidroelectrica, de pilda)
2. Pai se pare acest lucru convine de minune locatarului de la Cotroceni, care a reusit astfel sa mascheze un partid bolsevic intr-unul cu staif european, de sorginte populara. Ori sa uneasca doua partide cu ideologii opuse, intr-unul singur, de sorginte...prezidentiala (actiune, de altfel, sinucigasa politic).
3. Pentru aceasta concluzie nu avea nevoie decat sa se uite in oglinda...
4.Nici pentru o astfel de concluzie nu trebuia multa filosofie. Trebuia numai sa citeasca prezentul forum...Si, ma rog, a facut ceva pentru a elimina fenomenul? Ceva Money tracking? Ori macar o promulgare a legii uninominalului?
5. Exemplele sunt absolut nefericite, cel putin doua din ele incadrandu-se la ideea nr. 3

Imi manifest expres surprinderea ca, dupa trei ani de presedintie, numai aceste cinci idei s-au decantat din gandirea prezidentiala. O fi o problema de fizica: cu cat dispersia e mai mare, cu atat decantarea e mai grea...


« Rezultatele cautarii

     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04141 sec.