Ziua Logo
  08:51, luni, 19 august 2019
 Cauta:  
  Detalii »

Bistro

2008-08-30
Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.228.57...)
2008-08-30 03:50
Foaie verde de Wasabi

Intrebare de curiozitate:
- Se gasesc aceste incrediente la Bucuresti macar, n-am pretentie sa fie pline magazinele si in cooperativa sateasca si cat costa???

Rosiile uscate sint cam tari in consistenta in contrast cu crevetii extrem de fragezi si tocat si foarte marunt!!! ... va aluneca de pe castraveti.
Poate Monica Columbeanu o sa faca o portie pentru week end, insa asta nu-i mancare ci un aperitiv mai deosebit si intr-un local asiatic.
Nici la asta nu poftesc deloc si n-as strica vinul in paguba pentru acest platou.

OldPhil din tot acolo (...@yahoo.com, IP: 71.242.211...)
2008-08-30 08:20
Re: Foaie verde de Wasabi

La 2008-08-30 03:50:17, Olga Khan a scris:

si dupa doua, trei ore de preparare te alegi cu 2,3 inghitituri!

> Intrebare de curiozitate:
> - Se gasesc aceste incrediente la Bucuresti macar, n-am pretentie sa
> fie pline magazinele si in cooperativa sateasca si cat costa???
>
> Rosiile uscate sint cam tari in consistenta in contrast cu crevetii
> extrem de fragezi si tocat si foarte marunt!!! ... va aluneca de pe
> castraveti.
> Poate Monica Columbeanu o sa faca o portie pentru week end, insa asta
> nu-i mancare ci un aperitiv mai deosebit si intr-un local asiatic.
> Nici la asta nu poftesc deloc si n-as strica vinul in paguba pentru
> acest platou.
>

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 217.132.124...)
2008-08-30 09:31
Re: Foaie verde de Wasabi

Eu de cand am gustat un steak Tartar nu mai vrea sa aud de cuvantul asta.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
La 2008-08-30 03:50:17, Olga Khan a scris:

> Intrebare de curiozitate:
> - Se gasesc aceste incrediente la Bucuresti macar, n-am pretentie sa
> fie pline magazinele si in cooperativa sateasca si cat costa???
>
> Rosiile uscate sint cam tari in consistenta in contrast cu crevetii
> extrem de fragezi si tocat si foarte marunt!!! ... va aluneca de pe
> castraveti.
> Poate Monica Columbeanu o sa faca o portie pentru week end, insa asta
> nu-i mancare ci un aperitiv mai deosebit si intr-un local asiatic.
> Nici la asta nu poftesc deloc si n-as strica vinul in paguba pentru
> acest platou.
>

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.228.57...)
2008-08-30 11:35
Re: Foaie verde de Wasabi

La 2008-08-30 09:31:36, roy a scris:

> Eu de cand am gustat un steak Tartar nu mai vrea sa aud de cuvantul
> asta.
> -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un steak Tartar NU se compara cu asta de mai sus!!! Ala e din vita proaspata
care fara nici un Wasabi sau alt condiment e perfect gustos iat tomate uscate
n-au ce cauta nici de departe in jurul lor si nici castravete.
Eu as putea trai doar cu Tartar Steak!!!

Ereticul din Bucuresti (...@k.ro, IP: 86.107.240...)
2008-08-30 13:31
Re: Foaie verde de Wasabi

"Se gasesc aceste ingrediente la Bucuresti macar"

Da, in supermarket-uri (raioane speciale la Mega-Image) plus in zona chinezeasca a Bucurestiului (Europa - Dragonul Rosu - Niro) si nu sunt mai scumpe decat condimentele obisnuite. E drept ca wasabi se gaseste mai mult sub forma de pasta in tub (versiunea praf e rara) iar miso se gaseste numai la chinezi (tot acolo se gasesc si konbu si katsuo-bushi), dar totusi se pot executa si in Romania cam toate tipurile importante de mancaruri si aperitive asiatice.
Vasele de gatit cu specific japonez (de exemplu tamagoyaki) se pot cumpara de pe E-bay, in schimb exista in multe magazine (inclusiv Ikea) tigai traditionale semisferice chinezesti (wok) la preturi reduse (in unele cazuri mai ieftine decat tgaile noastre traditionale)

Ereticul din Bucuresti (...@k.ro, IP: 86.107.240...)
2008-08-30 13:34
Tartar Steak

Varianta japoneza este "Biifu maki" - rulouri de carne de vita cu sparanghel prajite in ulei (eventual de susan) si stropite cu putin sos de soia light; drept condiment se foloseste mustarul iute si nu wasabi.

CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 70.230.151...)
2008-08-30 14:39
Eu-s mort dupa sushi shi agcentul de bozgoroaica !

La 2008-08-30 11:35:25, Olga Khan a scris:

Un steak Tartar NU se compara cu asta de mai sus!!! Ala e din vita proaspata
care fara nici un Wasabi sau alt condiment e perfect gustos iat tomate uscate
n-au ce cauta nici de departe in jurul lor si nici castravete.
Eu as putea trai doar cu Tartar Steak!!!


__________


1. Un steak Tartar NU se compara cu asta de mai sus!!!
2. Ala e din vita proaspata
3. care fara nici un Wasabi sau alt condiment e perfect gustos
4. iat tomate uscate n-au ce cauta nici de departe in jurul lor si nici castravete. (Aici cazi pe spate de ris !)
5. ... si cea mai tare : Eu as putea trai doar cu Tartar Steak!!!

Olgo, cit tu iei pe hour sa vorteste cu mine in rumaneste la telefonu ca tare este simpatica la tine ! ioi !

Liviu2002j din Bucuresti (...@yahoo.com, IP: 86.121.128...)
2008-08-30 17:09
Re: Foaie verde de Wasabi

In primul rand Wasabi este o radacina ... In al doilea rand poate Calugaru' nu a citit ceva si mai tare ce ai scris:

<<La 2008-08-28 06:35:11, Olga Khan a scris:

> Tot sa muncim si sa mancam!!! >>

Da' de gandit cand va apucati ?!!!

Anticomie din USA (...@aol.com, IP: 205.188.116...)
2008-08-30 23:27
Re: Foaie verde si-o lalea, buna-i carnea de sub shea

La 2008-08-30 03:50:17, Olga Khan a scris:

> Intrebare de curiozitate:
> - Se gasesc aceste incrediente la Bucuresti macar, n-am pretentie sa
> fie pline magazinele si in cooperativa sateasca si cat costa???

Se vede ca n-ai mai calatorit prin RO in orase mai decente (sine "cooperativa sateasca") de pe vremea lui pingelika.

Acu vreo 7 ani am oprit la Buzau cu masina, la un super (hyper?) market unde m-a surprins sa gasesc marmite la un pret rezonabil.

>
> Rosiile uscate sint cam tari in consistenta

nu cele luate de la magazinele orientale

> Poate Monica Columbeanu o sa faca o portie pentru week end,

Zdrobiti oranduiala cea cruda si nedreapta...


> insa asta
> nu-i mancare ci un aperitiv mai deosebit si intr-un local asiatic.

Acu depinde si de "localul" asiatic . Dupa cum vezi ca s-a raspuns, se vede ca unii in RO sunt mai connoisseur decat talica

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.228.57...)
2008-08-31 01:29
Re: Foaie verde si-o lalea, buna-i carnea de sub shea

La 2008-08-30 23:27:26, Anticomie a scris:

> La 2008-08-30 03:50:17, Olga Khan a scris:
>
> > Intrebare de curiozitate:
> > - Se gasesc aceste incrediente la Bucuresti macar, n-am pretentie sa
> > fie pline magazinele si in cooperativa sateasca si cat costa???
>
> Se vede ca n-ai mai calatorit prin RO in orase mai decente (sine
> "cooperativa sateasca") de pe vremea lui pingelika.
>
> Acu vreo 7 ani am oprit la Buzau cu masina, la un super (hyper?)
> market unde m-a surprins sa gasesc marmite la un pret rezonabil.
>
> >
> > Rosiile uscate sint cam tari in consistenta
>
> nu cele luate de la magazinele orientale
>
> > Poate Monica Columbeanu o sa faca o portie pentru week end,
>
> Zdrobiti oranduiala cea cruda si nedreapta...
>
>
> > insa asta
> > nu-i mancare ci un aperitiv mai deosebit si intr-un local asiatic.
>
> Acu depinde si de "localul" asiatic . Dupa cum vezi ca s-a raspuns, se
> vede ca unii in RO sunt mai connoisseur decat talica
>
>
Hello, ma cheama Olga!
incantat de cunostinta .......

TALICA ,,,, nu-mi place de aceasta adresare!!!! ca nici de aceasta reteta cu toate incredientele exceptie castraveti.
De 4 ani n-am mai fost in ROmania iar la Bucuresti de 14 ani si timpul trece.
Ori unde ma duc, adica in oricare oras, nu caut sa fac cumparaturi de bucatarie!
Prefer locurile de distractie sa avem o masa si o serata buna cu verisori si prieteni. Si la Sighet este un local chinezesc insa mie NU-mi place nimic aproape de acolo, exceptie face cateva dulciuri. Niciodata nu m-am declarat
connoisseur de chinezarii si as aprecia daca n-ai mai adauga la cele scrise de mine. Am scris de Monica, in sensul ca ei au din ce sa se joace de-a bucataria, altii abia au de paine. etc. ma grabesc acum, merg la fiul meu.

Olga Khan din Phoenix, AZ, USA (...@yahoo.com, IP: 68.228.57...)
2008-08-31 01:34
Re: Foaie verde de Wasabi

La 2008-08-30 17:09:09, Liviu2002j a scris:

> Da' de gandit cand va apucati ?!!!
>
>
La ce sa ma gandesc????

Ion Caramache (...@aol.com, IP: 64.12.116...)
2008-08-31 03:58
Re: Foaie verde de Wasabi

La 2008-08-30 17:09:09, Liviu2002j a scris:

> In primul rand Wasabi este o radacina ... In al doilea rand poate
> Calugaru' nu a citit ceva si mai tare ce ai scris:
>
> <<La 2008-08-28 06:35:11, Olga Khan a scris:
>
> > Tot sa muncim si sa mancam!!! >>
>
> Da' de gandit cand va apucati ?!!!
>
>
In primul, wasabi este o planta care are si radacina si frunze. Livache, nu scrie chestia asta prin cioclopediile tale agatate cu sfoara pe pereti?
Dupa gindirea ta profunda,pomenesti ca si telina, morcovul, pastirnacul, hreanul sau ginger-ul sunt cu toate numai niste radacini fara frunze.

In al doilea rind, mai bine stai numai si munceste, lasa pe seama altora sa gindeasca.


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariile



Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2019 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00809 sec.