Ziua Logo
  11:11, duminica, 9 august 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2007-10-20
Mos_Tautu din Paris,Franta (...@yahoo.com, IP: 86.107.253...)
2007-10-19 23:33
Noi de aicea nu plecam,nu plecam acasa!Noi de aicea nu plecam,nu plecam acasa!

Dl.Serban Orescu pune punctul pe I afirmand ca dl.Tariceanu are un singur scop,ramanerea cat mai mult la guvernare.
Dl.Geoana a spus deja ca PSD va vota bugetul doar cand acesta va deveni un buget social-democrat,impunand conditii umilitoare pentru cineva care pretinde ca aplica doctrina liberala.

Daca pana acuma,aplicarea masurilor liberale pareau a avea un efect benefic,dupa teama viscerala de a pierde puterea,dl.Tariceanu a devenit pur si simplu un om al masurilor sociale,aruncand peste bord ceea ce se mai considera a mai fi ramas din doctrina liberala.

Rezultatele,arata dl.Orescu nu au ezitat sa se arate:pericolul scaderii ratingului,sufocarea economiei,cresterea inflatiei,cresterea miscarilor sociale pentru marirea salariilor peste limita productivitatii muncii,inmultirea taxelor,impozitelor,accizelor etc.

Nimic din masurile liberale ale programului de guvernare nu s-au luat:nici descentralizarea,micsorarea interventiei statului,reforma justitiei,masuri anticoruptie,ba chiar am putea spune ca dimpotriva,lucrurile au evoluat antiliberal.

Esecurile liberalismului dlui Tariceanu au cauze interne si nu tin de atacurile adversarilor sai.

In cazul PNL,cu actuala conducere a lui Dl.Tariceanu,omul din umbra fiind ideologul Patriciu, desiluziile si nenorocul, esecurile, deciziile discutabile daca nu gresite au pus partidul pe nedrept pe o panta descendenta,cu o perspectiva mai dezastruoasa daca se va perpetua in actuala formula si cu actuala ideologie politica.

In loc sa reflecteze asupra propriilor greseli,conducerea actuala a PNL isi dirijeaza agresivitatea in modul cel mai extrovertit cu putinta,in sensul ca toate esecurile lor se datoresc presedintelui Basescu PD si poate fractiunii create de ei,prin excluderile nefiresti din PNL(PLD).

Din acest motiv conflictele sunt inventate daca nu cautate cu lumanarea.

Iata problema desecretizarii dosarelor securitatii:s-a discutat in CSAT ca dupa ce legile iau forma juridica corespunzatoare ele sa fie desecretizate si discutate public.Dl.Tariceanu a acceptat dar nu a trecut nici 3 zile si neavand cauze nobile de aparat a inceput a tipa ca vrea transparenta,vrea ca legile securitatii sa fie discutate public imediat,chiar acuma cand ele nu au luat o forma definita.

Sigur ca acest lucru nu a fost facut si nu se va face niciodata.Si nu se face pentru ca pe dl.Tariceanu il intereseaza decat confruntarea cu presedintele republicii in spiritul asa zisei virilitati liberala.

Demagogie,lipsa de loialitate,frustrare,cautare de noduri in papura, toate avand ´┐Ża baza speranta ca se va castiga capital politic.

Dnii Tariceanu-Orban-Antonescu,Hasoti etc isi inchipuie opinia publica ca o puponerie,o gradinita de imaturi in care spui ca esti om bun si toti te cred.

Dupa parerea mea,asemenea gaselnite nu fac decat sa arate mai mult situatia jalnnica a actualei conduceri PNL.

Cine crede ca poporul roman este imatur si nu stie ce este binele si raul si ca servirea de cintezisme ar intari PNL se inseala amarnic.

Dovada:studiul sociologic al opiniilor politice care in mod obiectiv da girul cine este mai bun si cine este mai rau.

Trezirea liberalilor este imperios necesara.Ultimul partid istoric risca sa dispara in neant.

Prevazand parca dezastrul,Guvernul Tariceanu nu vede alta tactica decat aceea a ramane la putere cu orice pret si cat mai mult.

Colaborarea cu PSD sau mai degraba avansurile si cedarile fata de PSD fac din PNL-ul dlui Tariceanu un partid hibrid,mai mult social-democrat si aproape deloc liberal.Spargel (...@yahoo.de, IP: 85.214.35...)
2007-10-20 00:10
Re: Noi de aicea nu plecam,nu plecam acasa!

Normal ca nu pleci, tu stai la caldurica in PARIS, ... Balcescule de mucava.
Hai la academicianul ca-i dau o "spargere".

La 2007-10-19 23:33:38, Mos_Tautu a scris:
> Noi de aicea nu plecam,nu plecam acasa!

Huhu extraterestrul din planeta Huhuria, Calea Lactata (...@flash.ro, IP: 81.89.18...)
2007-10-20 00:46
Re: Noi de aicea nu plecam,nu plecam acasa! / Hai ca ai confiscat piata Univrsitatii la fel ca

Lefter Popescu (...@fastemailer.com, IP: 85.17.19...)
2007-10-20 01:33
Re: Noi de aicea nu plecam,nu plecam acasa!

Lasa-l, "ca virgula cam" are dreptate. Te-ai incalcit cu el la turnatorul ala de 8000/vraja. Normal c-a sarit sa-l apere pe pomanagiu pentru ca familiile lor se vizitau reciproc si s-a simtit obligat. Dar aici nu zic erau.

La 2007-10-20 00:10:37, Spargel a scris:

> Normal ca nu pleci, tu stai la caldurica in PARIS, ... Balcescule de
> mucava.
> Hai la academicianul ca-i dau o "spargere".
>
> La 2007-10-19 23:33:38, Mos_Tautu a scris:
> > Noi de aicea nu plecam,nu plecam acasa!
>

Mos_Tautu din Paris,Franta (...@yahoo.com, IP: 86.107.253...)
2007-10-20 11:23
Re: Lupta oarba si fara sens intre liberali

La 2007-10-19 23:33:38, Mos_Tautu a scris:

>
>
> Lupta oarba si fara sens intre liberali

Se petrece in Romania un lucru rar intalnit.In cadrul aceleiasi ideologii,din motive care tin de ambitii personale de a conduce sa avem astazi constituite doua partiode distincte.PNL si PLD.Aparent intre aceste entitati exista o dusmanie mare,ca intre frati si nici cea mai mica incercare de reconciliere.

Deci doua partide fara deosebiri doctrinare dar in care ambitii personale divid cel mai titrat partid din Romania si ultimul parttiod istoric.

Am putea enumera aici numeroase greseli,de la excluderile celor care au dorit sa aduca critici conducerii PNL,pana la cuze neintemeiate de ambele parti pentru a acoperi de fapt orgolii personale sau spiritul de dictatura,de confiscare a partidului si ideologiei liberale.
Chiar la inceputul divizarii dnii Moroianu,Vosganian spuneau pe un ton bland ca prevad o reunificare a PNL cu PLD (dupa socoteala noastra ar fi de acum a 31-a, in istoria de unificare de dupa 1989 a PNL) si in stil asa zis liberal,bateau cu piciorul intr-o usa care deja era deschisa.
Dar nu trec 24 ore si iar una rece,la tribunal,PNL face rost de 6 contestatii contra inscrierii PLD in registrul de partide,asta,evident, pentru a grabi mai mult unificarea liberalilor.


Dar sa o luam pe indelete.
In primul rand liberalismul nu este amenintat.Doctrina politica si sociala liberala traieste cu sau fara un Partid Liberal pentru ca fara aceasta stiinta o tara nu se poate desvolta.O adopta si PSD si PD si PC si UDMR si daca prin absurd ar veni la putere,chiar si PRM.Nu te poti desvolta ca tara fara masuri liberale.Problema acum este cine este mai liberal:PNL sau PLD.
Eu cred ca acest lucru nu este asa de important daca vorbim de o doctrina viabila si adevarata.

Se vorbeste de delicatetea si spiritul civilizat al dlui Tariceanu.Nu neg aceste calitati.Dar daca ar fi mers pana la capat,in urma greselilor evidente facute(excluderi,lipsa de programe postaderare, exploatarea unor tematici populiste dar necerute de popor cum ar fi cu retragerea din Irak,ministri slabi etc etc).

Dl.Tariceanu care pretinde ca tine mai mult la liberalism,decat la interesele lui personale si a grupului sau,ar fi trebuit sa demisioneze de la presedentia PNL,pentru ca acest post sa fie liber sa adopte liberalismul pe care il decideau membrii sai.Nu ar mai fi aparut PLD si Partidul ar fi avut alta fata acum, inclusiv in preferintele electoratului.

Unii spun ca personal ar fi facut acest lucru dar este santajat, amenintat,relatiile cu oligarhul au ajuns prea departe.
De aici lupta surda intre liberali s-a declansat fara menajamente.

Ca cele doua formatii se vor reuni este indiscutabil,dar cum trebuie procedat:
a.Conducerile celor 2 partide ar trebui sa inteleaga faptul ca liberalismul trebue sa invinga,motiv pentru care ambele echipe ar trebui sa demisioneze si o conducere unita sa fie aleasa de catre un congres al PNL reunit.
Slabe sperante,orgoliile si ceea ce s-a intamplat si se intampla acuma este detestabil si fara sperante.
b.Presiuni de jos in sus,de la organizatiile de baza ale celor 2 partide,reunificari pe plan local,fortarea conducerilor sa declanseze procesul de reunificare.

In acest cadru si balacareala de pe Forumuri intre sustinatorii celor 2 zise partide liberale pare maligna si ar trebui,din contra sa se declanseze chiar si la acest nivel discutii in scopul reunificarii.

Cu insulte adresate unul altuia,cu orgolii ca eu sunt liberal adevarat si tu nu esti riscam,in mod sigur, iesirea din istorie si esecul liberalismului in Romania
OARE ACEST LUCRU IL DORIM?FB din Romania (...@yahoo.com, IP: 65.94.41...)
2007-10-20 20:44
Re: Lupta oarba si fara sens intre liberali

La 2007-10-20 11:23:46, Mos_Tautu a scris:

> La 2007-10-19 23:33:38, Mos_Tautu a scris:
>
> >
> >
> > Lupta oarba si fara sens intre liberali
>
> Se petrece in Romania un lucru rar intalnit.In cadrul aceleiasi
> ideologii,din motive care tin de ambitii personale de a conduce sa
> avem astazi constituite doua partiode distincte.PNL si PLD.Aparent
> intre aceste entitati exista o dusmanie mare,ca intre frati si nici
> cea mai mica incercare de reconciliere.
>
> Deci doua partide fara deosebiri doctrinare dar in care ambitii
> personale divid cel mai titrat partid din Romania si ultimul parttiod
> istoric.
>
> Am putea enumera aici numeroase greseli,de la excluderile celor care
> au dorit sa aduca critici conducerii PNL,pana la cuze neintemeiate de
> ambele parti pentru a acoperi de fapt orgolii personale sau spiritul
> de dictatura,de confiscare a partidului si ideologiei liberale.
> Chiar la inceputul divizarii dnii Moroianu,Vosganian spuneau pe un ton
> bland ca prevad o reunificare a PNL cu PLD (dupa socoteala noastra ar
> fi de acum a 31-a, in istoria de unificare de dupa 1989 a PNL) si in
> stil asa zis liberal,bateau cu piciorul intr-o usa care deja era
> deschisa.
> Dar nu trec 24 ore si iar una rece,la tribunal,PNL face rost de 6
> contestatii contra inscrierii PLD in registrul de
> partide,asta,evident, pentru a grabi mai mult unificarea liberalilor.
>
>
> Dar sa o luam pe indelete.
> In primul rand liberalismul nu este amenintat.Doctrina politica si
> sociala liberala traieste cu sau fara un Partid Liberal pentru ca fara
> aceasta stiinta o tara nu se poate desvolta.O adopta si PSD si PD si
> PC si UDMR si daca prin absurd ar veni la putere,chiar si PRM.Nu te
> poti desvolta ca tara fara masuri liberale.Problema acum este cine
> este mai liberal:PNL sau PLD.
> Eu cred ca acest lucru nu este asa de important daca vorbim de o
> doctrina viabila si adevarata.
>
> Se vorbeste de delicatetea si spiritul civilizat al dlui Tariceanu.Nu
> neg aceste calitati.Dar daca ar fi mers pana la capat,in urma
> greselilor evidente facute(excluderi,lipsa de programe postaderare,
> exploatarea unor tematici populiste dar necerute de popor cum ar fi cu
> retragerea din Irak,ministri slabi etc etc).
>
> Dl.Tariceanu care pretinde ca tine mai mult la liberalism,decat la
> interesele lui personale si a grupului sau,ar fi trebuit sa
> demisioneze de la presedentia PNL,pentru ca acest post sa fie liber sa
> adopte liberalismul pe care il decideau membrii sai.Nu ar mai fi
> aparut PLD si Partidul ar fi avut alta fata acum, inclusiv in
> preferintele electoratului.
>
> Unii spun ca personal ar fi facut acest lucru dar este santajat,
> amenintat,relatiile cu oligarhul au ajuns prea departe.
> De aici lupta surda intre liberali s-a declansat fara menajamente.
>
> Ca cele doua formatii se vor reuni este indiscutabil,dar cum trebuie
> procedat:
> a.Conducerile celor 2 partide ar trebui sa inteleaga faptul ca
> liberalismul trebue sa invinga,motiv pentru care ambele echipe ar
> trebui sa demisioneze si o conducere unita sa fie aleasa de catre un
> congres al PNL reunit.
> Slabe sperante,orgoliile si ceea ce s-a intamplat si se intampla acuma
> este detestabil si fara sperante.
> b.Presiuni de jos in sus,de la organizatiile de baza ale celor 2
> partide,reunificari pe plan local,fortarea conducerilor sa declanseze
> procesul de reunificare.
>
> In acest cadru si balacareala de pe Forumuri intre sustinatorii celor
> 2 zise partide liberale pare maligna si ar trebui,din contra sa se
> declanseze chiar si la acest nivel discutii in scopul reunificarii.
>
> Cu insulte adresate unul altuia,cu orgolii ca eu sunt liberal adevarat
> si tu nu esti riscam,in mod sigur, iesirea din istorie si esecul
> liberalismului in Romania
> OARE ACEST LUCRU IL DORIM?
>
>
Liberalii sunt mai uniti ca niciodata.Ce liberal poate fi Stolojan ? PLD e o facatura de-a lui Basescu.Nu conteaza ca liberali.
Rezultatele bune ale politicii liberale deranjeaza. De aceea atacurile furibunde ale securistilor.
>
>

Mos_Tautu din Paris,Franta (...@yahoo.com, IP: 86.107.253...)
2007-10-20 21:54
Re: Lupta oarba si fara sens intre liberali

La 2007-10-20 20:44:17, FB a scris:

>Din 1989 PNL s-a divizat si apoi reunit de 31 de ori.
Acuma iar s-au divizat.

Chiar dl.tariceanu divizase PNL cu a sa aripa tanara a PNL.

Acuma,vad ca peste tot de vina sunt pretinsii securisti,care sunt anonimi,niste cuvinte goale de continut.

dar de cele 31 de ori cine au fost de vina.A fost cumva dl.tariceanu cu Arupa Tanara un securist?Eu cred ca nu.

Ca PNL este acuma cel mai tare este iar o afirmatie de tipul PNTCD care decate ori se diviza spunea ca a iesit mai intarit di acest lucru.

Eu cred ca daca se va continua aceste confruntari,aceste incriminari reciproce,insulte,catalogarea ca securisti,comunisti,agenti ai lui basescu sau PD nu se va face decat sa se mentina si intareasca divizarea PNL.

Cat despre cat de tare este acuma PNL sa lasam sa vedem pe 25 noembrie,dupa alegerile pentru PE si sa vedem daca PNL atinge sau depaseste cota din 2004 de 20%.

Deci apelul meu nu este pentru confruntare ,caci aici toti suntem tari ci pentru cedare,intelegere,inteligenta si reunirea in PNL si in doctrina liberala.

ingineru din vancouver (...@yahoo.com, IP: 206.116.150...)
2007-10-21 05:01
Re: Liberalii sunt mai uniti ca niciodata... asa erau si taranistii prin '99...

... drept pt. care, in 2000 s-au facut praf tot... impreuna... :-)


La 2007-10-20 20:44:17, FB a scris:

> >
> Liberalii sunt mai uniti ca niciodata.Ce liberal poate fi Stolojan ?
> PLD e o facatura de-a lui Basescu.Nu conteaza ca liberali.
> Rezultatele bune ale politicii liberale deranjeaza. De aceea atacurile
> furibunde ale securistilor.
> >
> >
>
>

spaiu' (...@k.ro, IP: 78.96.13...)
2007-10-21 10:15
Re: Noi de aicea nu plecam,nu plecam acasa!

Mosule, cand vei inceta a gandi in etichete si lozinci, sa ne spui! atunci vom incepe sa bagam in seama si postarile lu' matale!

FB din Romania (...@yahoo.com, IP: 65.94.4...)
2007-10-21 13:10
Re: Liberalii sunt mai uniti ca niciodata... asa erau si taranistii prin '99...

La 2007-10-21 05:01:05, ingineru a scris:

> ... drept pt. care, in 2000 s-au facut praf tot... impreuna... :-)
Si dupa tine ar fi misto ,daca ar cadea liberalii ?
Ar ramane securistii legal la putere. In vecii vecilor .
>
>

John.Valjean (...@yahoo.de, IP: 85.17.19...)
2007-10-21 15:16
Re: Noi de aicea nu plecam,nu plecam acasa! / Hai ca ai confiscat piata Univrsitatii la fel ca

ingineru din vancouver (...@yahoo.com, IP: 206.116.150...)
2007-10-21 21:13
Re: Si dupa tine ar fi misto ,daca ar cadea liberalii ?... dupa mine ar fi FOARTE misto...

... daca liberalii n-ar comite o sinucidere politica (dupa modelul prezentat anterior) astfel incat sa mai poata conta si dupa alegerile parlamentare viitoare.

Un partid care se autodistruge doar pt. ca incearca sa se mentina la putere pana-n ultimul moment (pe motive de ciolaniada clasica) nu prezinta nici un interes practic (in afara celui strict istoric), indiferent de cat de morale si virtuoase ii sunt ideile si principiile.

Ce rost are sa investesti timp si efort intr-un sportiv care nu stie cum sa se drogheze mai tare doar pt. a castiga proba curenta ?


La 2007-10-21 13:10:13, FB a scris:

> La 2007-10-21 05:01:05, ingineru a scris:
>
> > ... drept pt. care, in 2000 s-au facut praf tot... impreuna... :-)
> Si dupa tine ar fi misto ,daca ar cadea liberalii ?
> Ar ramane securistii legal la putere. In vecii vecilor .
> >
> >
>


« Rezultatele cautarii

     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00828 sec.