Ziua Logo
  04:37, sambata, 11 iulie 2020
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-10-22

Comentarii: 182, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Davidescu vasile
2009-10-21 21:40:41

Motivatia oligarhilor pentru furat alegerile

Sa facem lustratie? Cand si pentru cine? Sau mai bine,cum am scapat de lustratie.
Dorim sa ne comparam cu tarile europene,cel putin cu cele excomuniste.
Dar cum putem face acest lucru cand istoria noastra recenta este totalmente subjugata comunismului si in mare parte securitatii ceausiste.

Evenimentele de astazi,chiar,ne dovedesc ca politicienii comunisti,deghizati azi in democrati se afla la posturile lor.
Cu totii au pus tunurile pe Basescu si intr-o actiune de sharm si sfidare a democratiei nu au decat un singur crez-cum sa scape de Basescu.

Avem 3-4 candidati la presedentie,chipurile fiecare ar dori-o dar o asa prietenie intre ei mai rar s-a vazut.Singura lor piese de propaganda este cum sa-l critice sau cum sa scape de Basescu.
Nu au program,nu le pasa daca vor fi pelocul 2 sau 3,nu au nimic de oferit Romaniei si nici nu incearca sa minta,nu-i intereseaza decart ca unul sau uniti impreuna sa-l invinga pe Basescu.

S-a vorbit candva de luctratie,de legea lustratiei.daca credeti ca un Iliescu.Crin,Patriciu sau Hrebenciuc pot fi lustrati,probabil ca nu traiti in Romania.
Iata cum vedea dna Pipide acest fenomen al lustratiei si a legii lustratiei in Romania.

AI o tara in care doua treimi din locuitori cred ca doctrina comunista a fost o idee buna aplicata gresit, Ceausescu avea o stofa de lider de care am avea si azi nevoie, sute de mii de oameni stau in case confiscate de la fostii proprietari.

Membrii Academiei sint selectati pornind de la nucleul din 1989, in care puteai figura doar ca membru PCR, demnitarii prefera mai toti sa stea in casele regiei de protocol comuniste, eventual cumpa- rate la pret preferential.
Parlamentul, desi era singura institutie cu o firava istorie democratica si cu o frumoasa cladire veche, se muta la veceuri de marmura, plasate la doi kilometri unul fata de altul, si jilturi din decoruri de filme de Sergiu Nicolaescu.

|n cazul acesta, ai vreo trei solutii: unu, sa te dai pe brazda, sa admiti ca nu se poate sa fi fost asa de rau comunismul daca atitia democrati scot si azi un profit bunicel de pe urma sa, iar atitia oameni de rind si-l amintesc cu nostalgie, si sa iti corectezi vederile radicale, zicind mersi ca nu e mai rau, ca desi atitia tinjesc duua comunism, totusi nimeni, stim din aceleasi sondaje, nu il vrea inapoi.

Doi, cum face tinara generatie, poti lasa balta tarisoara si sa iti cauti un loc intr-o alta tara, unde cei care conduc stau in casele lor proprii, nu vile RAAPS, iar vilele lor nu sint mai mari sau mai fatoase decit o casa a unui cetatean obisnuit. |n sfirsit, a treia cale este sa incaleci si sa pornesti duua morile de vint, adica sa incerci decomunizarea pe cale legislativa a societatii romånesti, sa dai o lege prin care cele doua treimi sa afle ca percep prost comunismul, corpului majoritar al Academiei sa i se aduca la cunostinta ca nu sint savanti, ci complici la o crima, chiriasilor ramasi in strada ca acolo e locul lor legitim, si asa mai departe.

Cu multa buna intentie si donchisotism pe masura, societatea noastra civila a ales a treia cale, ajutata si de oameni politici care imbratiseaza toate cauzele populare, fie ca sint bune sau proaste.
Si asa am ajuns sa avem in Parlament un proiect al legii lustratiei care face doua lucruri:

1. se imbarca intr-o aventura neconstitutionala, discutind cine poate fi ales si cine nu, cind e clar ca dreptul de a fi ales prin Constitutia noastra nu poate fi limitat;
2. umple de ridicol ideea insasi a justitiei anticomuniste, insirind printre criminalii eventuali si pe directorii adjuncti de banci, pe comandantii de nave sau schimbatorii de valuta. Nefiind membru in respectiva comisie parlamentara, nu am putut sa plasez si vreo citeva alte categorii care ma deranjau pe mine ca student sub comunism, cum ar fi gestionarii de la carne sau sefii de birouri ONT. Ca si ei faceau parte din structura de privilegiu si nu vad de ce ei ar scapa mai ieftin decit un director de la CEC. Decit ca vor scapa cu totii, pentru ca atunci cind o lege ajunge la asemenea exagerari grotesti si la un demers asa de neconstitutional (trebuia sa se limiteze la pozitii numite, nu alese) e limpede ca, duua luni de tipete si incaierari pe linga subiect, va ajunge toata la cos. Si asa vom avea o istorie a lustratiei fara lustratie

Singura forma rezonabila a acestei legi ar fi fost ca sa fie vizati doar cei care au facut politie politica.
Dar cum CNSAS e numit politic, si oamenii au felurite mandate acolo, nici asta nu e nici o garantie, diversi parlamentari, cu Vadim in frunte, au fost deja spalati de fostul CNSAS, si nici actualul nu va reusi o mare isprava, desi de teama ca ar putea i s-a dat din plecare o lovitura mortala.
E foarte ciudat ca democrat ii nostri nu percep ceea ce un lider politic precum Traian Basescu simte din instinct, atunci cind se ferea sa condamne comunismul: ca judecata unui regim are intotdeauna la temelie o comparatie, ca nu putem infringe comunismul decit la urne, cind vom reusi sa dovedim unei majoritati ca Romania anului acesta e mai buna si mai echitabila decit cea a anului 1986, si parlamentarii de azi sint mai buni decit vechii activisti de partid.
Pina nu reusim asta, comunistul Ceau-sescu va fi pomenit cu mult mai multa nostalgie decit anticomunistul Emil Constantinescu, caruia nici o lege nu ii poate face dreptate.

Cat de naivi pot fi tanarul Turcescu ca si dl SRS cabd fac apel la dl.Basescu sa fie patriot si sa accepte numirea dlui Johannis,papuskin-ul lui Iliescu/patriciu.

Sa ne amintim,ceea ce Turcescu n-a apucat.Prof.Parhon pus de comunisti Presedintele republicii si sadoveanu Vice-Presedinte.Ca si cedarea altor intelectuali in fata comunistilor.
Au fost folositi si dupa ce si-au facut treaba tradatoare au fost inlaturati cu ceva avantaje materiale pentru ca au fost cuminti.

Sa faca Basescu asa ceva si sa cedeze in fata grupului comunisto-securist de la Grivco(Felix,Iliescu,Hrebenciuc etc) ar insemna sa nu fi invatat nimic din istorie.
Nu dorim intoarcerea tarii la comunism,chiar asa deghizat.Tara trebzue sa mearga inainte iar Presedintele Basescu este o garantie a proghresului acestei tari.
Daca ar face-o am fi foarte desamagiti.

cosor ion
2009-10-21 21:51:25

SRS

acum spui cum s-au furat voturile pe timpul lui ilici.sti asa de bine incit imi vine sa cred ca si tu ai participat la acest ajutor acordat lui ilici.e bine ca-i inveti si pe pdl sa faca acest lucru si daca Base va iesi,ar fi bine ca geoana si crinisor tulceanul sa-ti puie latul de git si vira la babord in mare,nu de alta dar pentru modul in care ii inveti sa fraudeze alegerile.deci sti si nr.de buletine care vor fi la purtator si cred ca-ti pare rau ca nu esti si tu printre ei.de se mai fac schimbari.probabil ca ai calcat stramb si Base te-a penalizat,asta-i politica,o curva uneori f.ieftina

Doro
2009-10-21 22:21:51

Nici macar SRS nu a scris un cuvant despre Herta,pai cum sal cred ca el nu este agent

Intodeauna clanurile aleg un sef slab la gandire ca sa poata fii manipulat de cei din jur .oare romanii nu vor sa inteleaga ca au nevoie de un presedinte ager la minte si care nu face targuri pe ascunse cu cei din jur . Oare nu am avut un cismar la conducere iar acum avem nevoie de alti cismari ca Geoana ,Antonescu,trezitiva pana nu neste prea tarziu. Singurul care a avut curajul sa condamne communismul a fost BASESCU asta nu spune ceva ca toti ceilanti politicieni sunt corupti si fosti asociati ai securitatii si communistilor

CALUGARU
2009-10-21 22:30:53

Nea Sorine, m-ai amuzat

de unde aimata informatia asta cum ca pdl-ul a tiparit exactamente 1 milion 3 sute de buletine de vot ? Esti mai tare ca SRI-ul, bre !

Da' nu ne-ai spus, pina la urma : cu cine votezi ? Cu Hokusan ... aaaa, pardon, cu Crin Antonescu, nu-i asa ?

Editorialele matale seamana cu chestia aia dintr-o reclama prezentata mereu la realitatea :

,,Iubitule, ce repede te-ai miscat !" :))))))))))))))))))

Giuseppe Cocos
2009-10-21 22:38:49

SRS, Patriciu si clica

pierdetzi sigur........

ionion
2009-10-21 22:39:04

Care alegeri ? alea securiste ? alea's ordine de la Consiliul Suprem Mondial al Secu si

nu alegeri !
Ce dreacu voi chiar nu mai faceti diferenta intre Occident si starea de distatura a Romaniei de astazi ? Chia atat zakar v-a impins pe gat Basescu ?

jan dinu
2009-10-21 22:39:39

K:AUS ..vazut de altii - in "curentul "..electric ...merita osteneala !

Mai a;les ca acolo e Victor !
JD

jan dinu
2009-10-21 22:43:28

Re: Nea Sorine, m-ai amuzat..daca vrei s-o vezi ..pe -dana Iliescu margi la - curentul - merita !

La 2009-10-21 22:30:53, CALUGARU a scris:
Acolo este victor ...cu Klaus Potemkin ...!
JD
> de unde aimata informatia asta cum ca pdl-ul a tiparit exactamente 1
> milion 3 sute de buletine de vot ? Esti mai tare ca SRI-ul, bre !
>
> Da' nu ne-ai spus, pina la urma : cu cine votezi ? Cu Hokusan ...
> aaaa, pardon, cu Crin Antonescu, nu-i asa ?
>
> Editorialele matale seamana cu chestia aia dintr-o reclama prezentata
> mereu la realitatea :
>
> ,,Iubitule, ce repede te-ai miscat !" :))))))))))))))))))
>

Ghita Bizonu'
2009-10-21 22:53:03

Cica constitutia prevede draptul Ba'securitatii sale sa puna pe cine vrea el premier si daca

jan dinu
2009-10-21 22:55:28

--KLAUSUL -- fermecat este-un hotz - legitimat - !

Cititi articolul lui VICTOTR in Curentul !
JD

the
2009-10-21 22:56:03

Re: Cica constitutia prevede ...

La 2009-10-21 22:53:03, Ghita Bizonu' a scris:

fratelli di italia francia e bundestago ...
mare lucru o bibilioteca juridica la casa omului.

lasa Ghita deruta ...

sorge
2009-10-21 22:57:21

Nu se poate dle Rosca .

Numarul de buletine de la o sectie de votare ,nu trebuie sa fie egal cu numarul de voturi totale ?
Adica pe listele unde iti scrie numele si seria buletinului ,o sa fie un numar de 10.000de voturi ,de exemplu .
Si la aceasta sectie apar 11.000 de voturi totale .Nu se poate .Se face o balanta de verificare a voturilor .
Incearca alta metoda.

Ratacitul
2009-10-21 23:05:07

Pentru SRS: unde sufera scenariul tau

"Buletinele din buzunar sunt stampilate. Cel votat este Traian Basescu. Cetateanul, in special din mediul rural dar si de la marginea oraselor, dornic sa castige o mana de arginti de pe urma alegerilor, se prezinta la omul cu buzunare largi. Acesta scoate din dreapta buletinul stampilat. Cetateanul il ia si se transforma in elector. Se duce la sectia de votare, se legitimeaza, semneaza si primeste un buletin alb. Intra in cabina schimba intre ele buletinele, isi indeplineste "datoria" de cetatean, inapoiaza stampila pe care nu a avut nevoie sa o foloseasca, primeste cartea de identitate si pleaca. Se duce ata la celalalt cetatean cu buzunare largi. Acesta verifica buletinul de vot pentru a constata ca e alb si baga mana in buzunarul din stanga. Scoate banul si plateste. Electorul multumit duce banul acasa"

================================

Scenariul are o singura hiba. In cabina de vot, cetateanul respectiv va face ce va vrea el. De exemplu, va stampila si alti candidati. In orice caz, este foarte plauzibil ca un votant potential al unui alt candidat sa aleaga sa ia banii si sa-i arda una peste bot lui Basescu, anulandu-si singur votul.

Ce vreau sa spun: urmariti cu atentie situatia voturilor nule prin stampilare multipla. Procedura de votare este extrem de simpla, deci nu se poate pune problema unui volum mare de alegatori care fac erori. In turul 1 nu se poate stabili cu precizie catre care contracandidat al lui Basescu s-ar fi dus voturile de pe buletinele dublu/triplu stampilate.
Dar in turul 2 e foarte simplu: voturile s-ar fi dus catre unicul contracandidat al lui Basescu.
Faceti matematica si veti avea imaginea clara a magnitudinii fraudei din alegeri.

sorge
2009-10-21 23:05:54

Sau in cazul in care il convinge pe cetatean ,

sa schimbe buletinele de vot intre ele ,nu are nevoie sa se complice asa de mult .
Cetateanul pur si simplu isi voteaza buletinul primit in cabina fara sa l mai schimbe .Daca tot este platit .Daca pui un betivan sa ti faca o manevra atit de complicata risti sa te dea de gol din greseala .
Este prea greoaie si cu multe sanse de nereusita ,plus sansa sa l prinda cu corpul delict .
Sint sceptic la aceasta metoda .

Huhu Ciu
2009-10-21 23:26:05

Sr

La 2009-10-21 21:40:41, Davidescu vasile a scris:

> Sa facem lustratie? Cand si pentru cine? Sau mai bine,cum am scapat
> de lustratie.
> Dorim sa ne comparam cu tarile europene,cel putin cu cele
> excomuniste.
> Dar cum putem face acest lucru cand istoria noastra recenta este
> totalmente subjugata comunismului si in mare parte securitatii
> ceausiste.
>
> Evenimentele de astazi,chiar,ne dovedesc ca politicienii
> comunisti,deghizati azi in democrati se afla la posturile lor.
> Cu totii au pus tunurile pe Basescu si intr-o actiune de sharm si
> sfidare a democratiei nu au decat un singur crez-cum sa scape de
> Basescu.
>
> Avem 3-4 candidati la presedentie,chipurile fiecare ar dori-o dar o
> asa prietenie intre ei mai rar s-a vazut.Singura lor piese de
> propaganda este cum sa-l critice sau cum sa scape de Basescu.
> Nu au program,nu le pasa daca vor fi pelocul 2 sau 3,nu au nimic de
> oferit Romaniei si nici nu incearca sa minta,nu-i intereseaza decart
> ca unul sau uniti impreuna sa-l invinga pe Basescu.
>
> S-a vorbit candva de luctratie,de legea lustratiei.daca credeti ca un
> Iliescu.Crin,Patriciu sau Hrebenciuc pot fi lustrati,probabil ca nu
> traiti in Romania.
> Iata cum vedea dna Pipide acest fenomen al lustratiei si a legii
> lustratiei in Romania.
>
> AI o tara in care doua treimi din locuitori cred ca doctrina comunista
> a fost o idee buna aplicata gresit, Ceausescu avea o stofa de lider de
> care am avea si azi nevoie, sute de mii de oameni stau in case
> confiscate de la fostii proprietari.
>
> Membrii Academiei sint selectati pornind de la nucleul din 1989, in
> care puteai figura doar ca membru PCR, demnitarii prefera mai toti sa
> stea in casele regiei de protocol comuniste, eventual cumpa- rate la
> pret preferential.
> Parlamentul, desi era singura institutie cu o firava istorie
> democratica si cu o frumoasa cladire veche, se muta la veceuri de
> marmura, plasate la doi kilometri unul fata de altul, si jilturi din
> decoruri de filme de Sergiu Nicolaescu.
>
> |n cazul acesta, ai vreo trei solutii: unu, sa te dai pe brazda, sa
> admiti ca nu se poate sa fi fost asa de rau comunismul daca atitia
> democrati scot si azi un profit bunicel de pe urma sa, iar atitia
> oameni de rind si-l amintesc cu nostalgie, si sa iti corectezi
> vederile radicale, zicind mersi ca nu e mai rau, ca desi atitia
> tinjesc duua comunism, totusi nimeni, stim din aceleasi sondaje, nu
> il vrea inapoi.
>
> Doi, cum face tinara generatie, poti lasa balta tarisoara si sa iti
> cauti un loc intr-o alta tara, unde cei care conduc stau in casele
> lor proprii, nu vile RAAPS, iar vilele lor nu sint mai mari sau mai
> fatoase decit o casa a unui cetatean obisnuit. |n sfirsit, a treia
> cale este sa incaleci si sa pornesti duua morile de vint, adica sa
> incerci decomunizarea pe cale legislativa a societatii
> romånesti, sa dai o lege prin care cele doua treimi sa afle ca
> percep prost comunismul, corpului majoritar al Academiei sa i se
> aduca la cunostinta ca nu sint savanti, ci complici la o crima,
> chiriasilor ramasi in strada ca acolo e locul lor legitim, si asa mai
> departe.
>
> Cu multa buna intentie si donchisotism pe masura, societatea noastra
> civila a ales a treia cale, ajutata si de oameni politici care
> imbratiseaza toate cauzele populare, fie ca sint bune sau proaste.
> Si asa am ajuns sa avem in Parlament un proiect al legii lustratiei
> care face doua lucruri:
>
> 1. se imbarca intr-o aventura neconstitutionala, discutind cine poate
> fi ales si cine nu, cind e clar ca dreptul de a fi ales prin
> Constitutia noastra nu poate fi limitat;
> 2. umple de ridicol ideea insasi a justitiei anticomuniste, insirind
> printre criminalii eventuali si pe directorii adjuncti de banci, pe
> comandantii de nave sau schimbatorii de valuta. Nefiind membru in
> respectiva comisie parlamentara, nu am putut sa plasez si vreo citeva
> alte categorii care ma deranjau pe mine ca student sub comunism, cum
> ar fi gestionarii de la carne sau sefii de birouri ONT. Ca si ei
> faceau parte din structura de privilegiu si nu vad de ce ei ar scapa
> mai ieftin decit un director de la CEC. Decit ca vor scapa cu totii,
> pentru ca atunci cind o lege ajunge la asemenea exagerari grotesti si
> la un demers asa de neconstitutional (trebuia sa se limiteze la
> pozitii numite, nu alese) e limpede ca, duua luni de tipete si
> incaierari pe linga subiect, va ajunge toata la cos. Si asa vom avea
> o istorie a lustratiei fara lustratie
>
> Singura forma rezonabila a acestei legi ar fi fost ca sa fie vizati
> doar cei care au facut politie politica.
> Dar cum CNSAS e numit politic, si oamenii au felurite mandate acolo,
> nici asta nu e nici o garantie, diversi parlamentari, cu Vadim in
> frunte, au fost deja spalati de fostul CNSAS, si nici actualul nu va
> reusi o mare isprava, desi de teama ca ar putea i s-a dat din plecare
> o lovitura mortala.
> E foarte ciudat ca democrat ii nostri nu percep ceea ce un lider
> politic precum Traian Basescu simte din instinct, atunci cind se
> ferea sa condamne comunismul: ca judecata unui regim are intotdeauna
> la temelie o comparatie, ca nu putem infringe comunismul decit la
> urne, cind vom reusi sa dovedim unei majoritati ca Romania anului
> acesta e mai buna si mai echitabila decit cea a anului 1986, si
> parlamentarii de azi sint mai buni decit vechii activisti de partid.
> Pina nu reusim asta, comunistul Ceau-sescu va fi pomenit cu mult mai
> multa nostalgie decit anticomunistul Emil Constantinescu, caruia nici
> o lege nu ii poate face dreptate.
>
> Cat de naivi pot fi tanarul Turcescu ca si dl SRS cabd fac apel la
> dl.Basescu sa fie patriot si sa accepte numirea dlui
> Johannis,papuskin-ul lui Iliescu/patriciu.
>
> Sa ne amintim,ceea ce Turcescu n-a apucat.Prof.Parhon pus de comunisti
> Presedintele republicii si sadoveanu Vice-Presedinte.Ca si cedarea
> altor intelectuali in fata comunistilor.
> Au fost folositi si dupa ce si-au facut treaba tradatoare au fost
> inlaturati cu ceva avantaje materiale pentru ca au fost cuminti.
>
> Sa faca asa ceva si sa cedeze in fata grupului
> comunisto-securist de la
> insemna sa nu fi invatat nimic din istorie.
> Nu dorim intoarcerea tarii la comunism,chiar asa deghizat.Tara trebzue
> sa mearga inainte iar Presedintele este o garantie a
> proghresului acestei tari.
> Daca ar face-o am fi foarte desamagiti.
>
>
>

Ratacitul
2009-10-21 23:29:59

Re: Nu se poate dle Rosca .

Pai tocmai a explicat ca numarul buletinelor de la sectia de votare nu se schimba. "Alegatorul" ia un buletin, inapoiaza un buletin (doar ca nu-l inapoiaza pe acelasi). Ce anume nu intelegi?


La 2009-10-21 22:57:21, sorge a scris:

> Numarul de buletine de la o sectie de votare ,nu trebuie sa fie egal
> cu numarul de voturi totale ?
> Adica pe listele unde iti scrie numele si seria buletinului ,o sa fie
> un numar de 10.000de voturi ,de exemplu .
> Si la aceasta sectie apar 11.000 de voturi totale .Nu se poate .Se
> face o balanta de verificare a voturilor .
> Incearca alta metoda.
>

gili
2009-10-21 23:33:24

He-he-he !... Procedeul se cheama "SUVEICA" ...

Nu este singurul , dar este printre cele mai uzitate .
Are succes garantat in proportie de 99% .
Toata chestia e sa nu se bage militia pe fir .
Si cum Blaga ie la interne ...
Si apoi , cui crezi tu ca ii sunt facute astfel de oferte ? Unuia care sa-l si duca capul sa-si anuleze buletinul primit ?! Sa fim seriosi ...
Si apoi , omului i se spune ... " Vezi ca omul meu din sectie e cu ochii pe tine ca pe butelie , sa nu faci vreo prostie ca nu pupi un ban ..."

Ghita Bizonu'
2009-10-21 23:45:13

Re: partea proasta este ca suveica a fost folosita pana la primul rezbel

on condittie bvotului cenzitar cu putini alegatori . Pe urma nu a mai fost rentabila ....
Daca este ceva in neregula presupun ca se va folosi turismul cu autocarele . Cestie unde iar e nevoie de politie - ca deh sa vina un autocar sla vot prea bate la ochi. Si vre-un tampit de plontoner curios ar putea da telefon in comuna vecina : ba majurele ia uitate la aotocaru numaru .. ca au cobarot la mine la sectia de votare fro 50 sa voteze ... Si o sa-mi zici acu ca oricum astoa nu prea se ingehsuie .. oare ? Deci cetateni ati votat la colegu .. acu la mine ... se cheama infractiune .. da pot sa va dau o amenda neoficiala fara chitanta de 100 lei de caciula ... sau ,, va asigur ca la beci am conditii absolut oribile si chiar o sa va bag la beciu cu catrtofi ca la arest tin betivanii !!!

La 2009-10-21 23:05:07, Ratacitul a scris:

> "Buletinele din buzunar sunt stampilate. Cel votat este Traian
> Basescu. Cetateanul, in special din mediul rural dar si de la
> marginea oraselor, dornic sa castige o mana de arginti de pe urma
> alegerilor, se prezinta la omul cu buzunare largi. Acesta scoate din
> dreapta buletinul stampilat. Cetateanul il ia si se transforma in
> elector. Se duce la sectia de votare, se legitimeaza, semneaza si
> primeste un buletin alb. Intra in cabina schimba intre ele
> buletinele, isi indeplineste "datoria" de cetatean, inapoiaza
> stampila pe care nu a avut nevoie sa o foloseasca, primeste cartea de
> identitate si pleaca. Se duce ata la celalalt cetatean cu buzunare
> largi. Acesta verifica buletinul de vot pentru a constata ca e alb si
> baga mana in buzunarul din stanga. Scoate banul si plateste. Electorul
> multumit duce banul acasa"
>
> ================================
>
> Scenariul are o singura hiba. In cabina de vot, cetateanul respectiv
> va face ce va vrea el. De exemplu, va stampila si alti candidati. In
> orice caz, este foarte plauzibil ca un votant potential al unui alt
> candidat sa aleaga sa ia banii si sa-i arda una peste bot lui
> Basescu, anulandu-si singur votul.
>
> Ce vreau sa spun: urmariti cu atentie situatia voturilor nule prin
> stampilare multipla. Procedura de votare este extrem de simpla, deci
> nu se poate pune problema unui volum mare de alegatori care fac
> erori. In turul 1 nu se poate stabili cu precizie catre care
> contracandidat al lui Basescu s-ar fi dus voturile de pe buletinele
> dublu/triplu stampilate.
> Dar in turul 2 e foarte simplu: voturile s-ar fi dus catre unicul
> contracandidat al lui Basescu.
> Faceti matematica si veti avea imaginea clara a magnitudinii fraudei
> din alegeri.
>

Deva
2009-10-22 00:03:07

VA FELI CIT DOMNULE ROSCA STANESCU. UN SUPERB SI ADEVARAT ARTICOL.

REACTILE DE PE BLOG DOVEDESC PANICA CARE O TRAESTE MAFIA BASESCU. DEZVALUIRILE DUMNEAVOASTRA SUNT CA O CARTE CARE NU SE MAI POATE INCHIDE. FIECARE PAGINA REPREZINTA UN NOU SCANDAL.
JOS PALARIA ! VA FELICIT.
Robert Horvath USA.

miticar
2009-10-22 00:15:00

PENTRU A BLOCA FRAUDA, TREBUIE ELIMINATA MANIPULAREA DEMAGOGULUI BASESCU!

Pentru ca alegatorii sa stie cu cine vor vota trebuie sa citeasca acest comentariu, care indica fiecaruia zona politica din care sa-si aleaga candidatul, atat in primul tur cat si in FINALA! Basescu isi urmareste doar interesele lui, ale familiei (vezi aranjarea EBEI), ale amantelor, etc. Aceasta capusa populista va putea fi smulsa mai usor de pe trupul Romaniei, daca vom scoate electoratul de sub incidenta manipularii! Chiar asa, cat mai toleram manipularea electoratului? Nu ajung cei 20 de ani, de prostire, invocati de Brucan? De ce nu spunem clar electoratului ca, fara un solid punct de sprijin, va fi la infinit in bataia vantului manipularii? Oamenii de buna credinta din aceasta tara si care au capacitatea separarii Binelui de Rau, oricat de deghizat ar fi Raul, au datoria sfanta sa-si ajute semenii alegatori, sa iasa din postura de "frunza-n vantul" manipularii! Oare isi merita numele de intelectuali toti aceia care privesc cu pasivitate cum semenii lor sunt manipulati sau, si mai rau, care contribuie la sporirea confuziei, ce constituie terenul ideal pentru manipulare? Niciun om, oricat ar fi de instruit si informat, nu va putea sa spuna ca el a votat candidatul cel mai bun pentru Romania! Caci, pentru orice alegator, cel mai bun candidat pentru Romania, este acela al partidului care reprezinta cel mai bine comunitatea etnica sau sociala careia ii apartine respectivul alegator! De aici, in mod logic, rezulta ca cel mai corect, cel mai drept si cel mai reprezentativ vot, este VOTUL COMUNITAR (etnic sau social). Asta inseamna ca fiecare comunitate, etnica sau sociala, are DATORIA sfanta de a da voturile alegatorilor sai CANDIDATULUI partidului care reprezinta acea comunitate, mai bine decat celelalte partide! Deci, in primul tur, comunitatea maghiara are DATORIA de a vota CANDIDATUL partidelor etniei sale! Comunitatea celor saraci are DATORIA sa voteze CANDIDATII partidelor STANGII politice, caci acestea reprezinta interesele comunitatii celor saraci, mai bine decat restul! Astfel alegatorii comunitatii celor saraci vor trebui, ca in primul tur, sa voteze pe unul dintre cei trei candidati ai STANGII politice, respectiv Mircea Geoana, Sorin Oprescu si Vadim Tudor. Comunitatea celor bogati are DATORIA sa voteze CANDIDATII partidelor DREPTEI politice, caci acestea reprezinta interesele comunitatii celor bogati, mai bine decat restul! Si aici alegatorii comunitatii celor bogati vor trebui, ca in primul tur, sa voteze pe unul dintre cei trei candidati ai DREPTEI politice, respectiv Basescu, Antonescu si Becali. In al doilea tur, toti alegatorii care apartin comunitatii celor saraci, inclusiv cei de etnie maghiara, au DATORIA sa voteze CANDIDATUL stangii politice intrat in finala. Asemanator trebuie sa procedeze si alegatorii care apartin comunitatii celor bogati, inclusiv cei de etnie maghiara, adica au DATORIA sa voteze CANDIDATUL dreptei politice intrat in finala. Daca cei ce inteleg mecanismul manipularii electoratului, de catre mass-media si de minciunile din campania electorala, doresc lichidarea manipularii si a tuturor mizeriilor care ne "inunda" in campaniile electorale, atunci au datoria sa promoveze VOTUL COMUNITAR(etnic si social), care "pulverizeaza" manipularea si in consecinta face inutila cheltuirea unor sume exorbitante pentru realizarea unei manipulari cat mai nesimtite! De ce este necesara folosirea criteriului apartenentei la o COMUNITATE in stabilirea optiunii de vot? Pentru ca altfel, fara niciun criteriu, votam bezmetic, ca orbetii, intrebandu-ne:"Eu cu cine votez?". Ideea de a vota pe X ca este destept, curat, uscat, etc., este tembela, deoarece doar Dumnezeu ar putea spune ca X este mai bun ca Y. Alegatorii, oricata pregatire ar avea si oricat ar fi de informati, vor alege subiectiv! Daca la aceasta categorie de alegatori lucrurile stau astfel, ce se poate spune despre alegatorii mai putin pregatiti si neimformati? Ca sunt prada sigura a manipularii, daca nu-si fac din apartenenta la comunitate un " solid punct de sprijin"! Apartenenta la comunitate trebuie sa fie pentru orice alegator "catargul" de care sa se lege, precum Ulise, pentru a nu ceda "cantecelor de sirena", ale MANIPULATORILOR!!! Trebuie sa gandeasca fiecare si sa se intrebe, cat de tampit trebuie sa fiu eu, alegator ce apartin comunitatii celor saraci, pentru a vota candidatul dreptei politice, care reprezinta interesele celor bogati? Daca din motive personale, peste care nu pot sa trec, nu pot vota CANDIDATUL comunitatii mele, atunci nu merg la vot pentru a nu-mi trada comunitatea! Vreti un exemplu de separare intre STANGA si DREAPTA? Amintiti-va de Legea care impiedica mafiile imobiliare sa arunce in strada familiile sarace, din casele cumparate cu buna credinta. STANGA a initiat-o si a sustinut-o, iar DREAPTA si Basescu s-au batut pana-n panzele albe, ca sa apere interesele mafiilor imobiliare! Dumnezeu sa-i rasplateasca pe toti cei ce-si folosesc RATIUNEA cu care El i-a inzestrat! BLESTEMATI SA FIE TOTI CEI CE MANIPULEAZA CU BUNA STIINTA!!!

jan dinu
2009-10-22 00:26:56

Re: PENTRU A BLOCA FRAUDA, TREBUIE ELIMINATA MANIPULAREA DEMAGOGULUI BASESCU!

La 2009-10-22 00:15:00, miticar a scris:
==============================================
Esti un simplu toboshar - ce conduci un minicar ...!
JD
> Pentru ca alegatorii sa stie cu cine vor vota trebuie sa citeasca
> acest comentariu, care indica fiecaruia zona politica din care sa-si
> aleaga candidatul, atat in primul tur cat si in FINALA! Basescu isi
> urmareste doar interesele lui, ale familiei (vezi aranjarea EBEI),
> ale amantelor, etc. Aceasta capusa populista va putea fi smulsa mai
> usor de pe trupul Romaniei, daca vom scoate electoratul de sub
> incidenta manipularii! Chiar asa, cat mai toleram manipularea
> electoratului? Nu ajung cei 20 de ani, de prostire, invocati de
> Brucan? De ce nu spunem clar electoratului ca, fara un solid punct de
> sprijin, va fi la infinit in bataia vantului manipularii? Oamenii de
> buna credinta din aceasta tara si care au capacitatea separarii
> Binelui de Rau, oricat de deghizat ar fi Raul, au datoria sfanta
> sa-si ajute semenii alegatori, sa iasa din postura de "frunza-n
> vantul" manipularii! Oare isi merita numele de intelectuali toti
> aceia care privesc cu pasivitate cum semenii lor sunt manipulati sau,
> si mai rau, care contribuie la sporirea confuziei, ce constituie
> terenul ideal pentru manipulare? Niciun om, oricat ar fi de instruit
> si informat, nu va putea sa spuna ca el a votat candidatul cel mai
> bun pentru Romania! Caci, pentru orice alegator, cel mai bun candidat
> pentru Romania, este acela al partidului care reprezinta cel mai bine
> comunitatea etnica sau sociala careia ii apartine respectivul
> alegator! De aici, in mod logic, rezulta ca cel mai corect, cel mai
> drept si cel mai reprezentativ vot, este VOTUL COMUNITAR (etnic sau
> social). Asta inseamna ca fiecare comunitate, etnica sau sociala, are
> DATORIA sfanta de a da voturile alegatorilor sai CANDIDATULUI
> partidului care reprezinta acea comunitate, mai bine decat celelalte
> partide! Deci, in primul tur, comunitatea maghiara are DATORIA de a
> vota CANDIDATUL partidelor etniei sale! Comunitatea celor saraci are
> DATORIA sa voteze CANDIDATII partidelor STANGII politice, caci
> acestea reprezinta interesele comunitatii celor saraci, mai bine
> decat restul! Astfel alegatorii comunitatii celor saraci vor trebui,
> ca in primul tur, sa voteze pe unul dintre cei trei candidati ai
> STANGII politice, respectiv Mircea Geoana, Sorin Oprescu si Vadim
> Tudor. Comunitatea celor bogati are DATORIA sa voteze CANDIDATII
> partidelor DREPTEI politice, caci acestea reprezinta interesele
> comunitatii celor bogati, mai bine decat restul! Si aici alegatorii
> comunitatii celor bogati vor trebui, ca in primul tur, sa voteze pe
> unul dintre cei trei candidati ai DREPTEI politice, respectiv
> Basescu, Antonescu si Becali. In al doilea tur, toti alegatorii care
> apartin comunitatii celor saraci, inclusiv cei de etnie maghiara, au
> DATORIA sa voteze CANDIDATUL stangii politice intrat in finala.
> Asemanator trebuie sa procedeze si alegatorii care apartin
> comunitatii celor bogati, inclusiv cei de etnie maghiara, adica au
> DATORIA sa voteze CANDIDATUL dreptei politice intrat in finala. Daca
> cei ce inteleg mecanismul manipularii electoratului, de catre
> mass-media si de minciunile din campania electorala, doresc
> lichidarea manipularii si a tuturor mizeriilor care ne
> "inunda" in campaniile electorale, atunci au datoria sa
> promoveze VOTUL COMUNITAR(etnic si social), care
> "pulverizeaza" manipularea si in consecinta face inutila
> cheltuirea unor sume exorbitante pentru realizarea unei manipulari
> cat mai nesimtite! De ce este necesara folosirea criteriului
> apartenentei la o COMUNITATE in stabilirea optiunii de vot? Pentru ca
> altfel, fara niciun criteriu, votam bezmetic, ca orbetii,
> intrebandu-ne:"Eu cu cine votez?". Ideea de a vota pe X
> ca este destept, curat, uscat, etc., este tembela, deoarece doar
> Dumnezeu ar putea spune ca X este mai bun ca Y. Alegatorii, oricata
> pregatire ar avea si oricat ar fi de informati, vor alege subiectiv!
> Daca la aceasta categorie de alegatori lucrurile stau astfel, ce se
> poate spune despre alegatorii mai putin pregatiti si neimformati? Ca
> sunt prada sigura a manipularii, daca nu-si fac din apartenenta la
> comunitate un " solid punct de sprijin"! Apartenenta la
> comunitate trebuie sa fie pentru orice alegator
> "catargul" de care sa se lege, precum Ulise, pentru a nu
> ceda "cantecelor de sirena", ale MANIPULATORILOR!!!
> Trebuie sa gandeasca fiecare si sa se intrebe, cat de tampit trebuie
> sa fiu eu, alegator ce apartin comunitatii celor saraci, pentru a
> vota candidatul dreptei politice, care reprezinta interesele celor
> bogati? Daca din motive personale, peste care nu pot sa trec, nu pot
> vota CANDIDATUL comunitatii mele, atunci nu merg la vot pentru a
> nu-mi trada comunitatea! Vreti un exemplu de separare intre STANGA si
> DREAPTA? Amintiti-va de Legea care impiedica mafiile imobiliare sa
> arunce in strada familiile sarace, din casele cumparate cu buna
> credinta. STANGA a initiat-o si a sustinut-o, iar DREAPTA si Basescu
> s-au batut pana-n panzele albe, ca sa apere interesele mafiilor
> imobiliare! Dumnezeu sa-i rasplateasca pe toti cei ce-si folosesc
> RATIUNEA cu care El i-a inzestrat! BLESTEMATI SA FIE TOTI CEI CE
> MANIPULEAZA CU BUNA STIINTA!!!
>
>
>

Arcturus
2009-10-22 00:33:22

dar cum se FURA in general, nu ne explicati putin? despre coalitia hotilor de la GRIVCO?

Asteptam ... si putin "bun simt".

gili
2009-10-22 00:40:23

Re: dar cum se FURA in general, nu ne explicati putin? despre coalitia hotilor de la GRIVCO?

La 2009-10-22 00:33:22, Arcturus a scris:

> Asteptam ... si putin "bun simt".
>
Stii care-i chestia ?...
Nu se poate fura decit cu voie de la stapinire . Cind or fi astialaltii la gobern , vorbim despre dinsii , n'asa?

Arcturus
2009-10-22 00:44:35

Re: dar cum se FURA in general, nu ne explicati putin? despre coalitia hotilor de la GRIVCO?

Da, exact cum s-a vorbit despre hotii de pe vreama lui Iliescu/Nastase ... in fata liniste mormantala iar in spate au devalizat tara.

Esti naiv Gili ... sau ai uitat prea repede cum e cu PSD-ul la guvernare.

La 2009-10-22 00:40:23, gili a scris:

> La 2009-10-22 00:33:22, Arcturus a scris:
>
> > Asteptam ... si putin "bun simt".
> >
> Stii care-i chestia ?...
> Nu se poate fura decit cu voie de la stapinire . Cind or fi
> astialaltii la gobern , vorbim despre dinsii , n'asa?
>

jan dinu
2009-10-22 00:48:26

Competitie spre bine : d-le presedinte Basescu ,va rog acceptati doua guverne - paralele !!

Shi situatia este rezolvata !
Totul trebuie aflat --- simultan ---care sunt numele aleshilor pentru guverare !
1- guvernul KLAUS daca are sigla trandafirilor shi sagetzii in fundal.cu chipurile lui Kant , Shopenhauer .shi ILiescu.eu il pot lua in considerRE
2 - daca domnul Croitorul vine cu-n dollar clasic cu valoare impodobit
cu chipiul lui Eminescu shi Traian Basescu ...eu votez ..pentru !!
JD

da de ce
2009-10-22 00:59:28

Buletinele de vot trebuie sa aiba nr de serie

Astfel n-a fi posibila inlocuirea.
Daca eu as fi omul cu palton si cu buzunare largi, as arunca buletinele nestampilate la gunoi si as pleca cu banii... sau cu o parte din ei, sau cu ce ramane. Deci omul trebuie sa fie unul pt care banii nu conteaza... pai, pe astia ii stim si daca ii prindem prin zona, imbracati in palton...

da de ce
2009-10-22 01:04:31

Re: Buletinele de vot trebuie sa aiba nr de serie

La 2009-10-22 00:59:28, da de ce a scris:

> Astfel n-a fi posibila inlocuirea.
> Daca eu as fi omul cu palton si cu buzunare largi, as arunca
> buletinele nestampilate la gunoi si as pleca cu banii... sau cu o
> parte din ei, sau cu ce ramane. Deci omul trebuie sa fie unul pt care
> banii nu conteaza... pai, pe astia ii stim si daca ii prindem prin
> zona, imbracati in palton...
>
Ah, da! Sa nu uit! M-as ingriji sa fac multe copii xerox dupa un buletin nestampilat. Dl Davidescu, ma primiti in pdl?

niculina
2009-10-22 01:12:52

dar nica?

si eu care am crezut ca iliescu a castigat de doua ori si ceva alegerile pe bune...
ministrul de interne este deci pionul cel mai important la alegeri. tot asa ar fi sunat manipularea in cazul in care nica ramanea pe post?

jan dinu
2009-10-22 01:13:04

CER - evanghelizarea - rRomanilor de catre - VANghele -

Are un -- HAR -- special nici nu trebuie s-a vorbeasca !
JD

Sobru.......
2009-10-22 01:31:54

Re: dar cum se FURA in general, nu ne explicati putin? despre coalitia hotilor de la GRIVCO?

N-a uitat nimeni caraghiosule, insa VEDEM ACUM cum e cu astia. Iar leprele astea ordinare sint strans unite si in jurul unui dement cu tendinte dictatoriale ceea ce insuteste pericolul si ticalosia care erau pe vremea PSD.

Sobru.......
2009-10-22 03:21:44

Re: Pentru SRS: unde sufera scenariul tau

Cine ia bani pentru vot nu se va complica prea mult cu politica, asa ca e putin probabil ca va face vreun act de "eroism" dand peste bot platitorului.

painecusare
2009-10-22 04:10:52

Re: CER - evanghelizarea - rRomanilor de catre - VANghele -

portland emigrant cati ani ai tu ? 4 ?

pcr-istu
2009-10-22 04:15:34

Re: Pentru SRS: unde sufera scenariul tau

La 2009-10-22 03:21:44, Sobru....... a scris:

> Cine ia bani pentru vot nu se va complica prea mult cu politica, asa
> ca e putin probabil ca va face vreun act de "eroism" dand peste bot
> platitorului.
>
Asa este,
Dragul meu,te anuntz ca la Cucuietii din Deal shi cei din Vale,la alegerile locale de
anul trecut,primarul si cei 6 consilieri apartin PNT-CD,cu chin shi vai PDL-istul abia dupa redistribuire a primit si el un loc.In aceasta localitate nu gaseshti picior de comunist,fesenist,pesederist,pedelist(da acum consilierul s-a declarat independent),acolo ciurucurile nu au ce cauta.
Si inca ceva interesant,toata lumea cu drept de vot merge la vot,nu vei gasi acolo pe cineva care zice ca nu merge la vot.Raspunsul oamenilor este foarte simplu;
Ma duc la VOT,nu stau ca prostu acasa sa dau posibilitatea unui IDIOT sa hotarasca in locul MEU.
Uite asa se schimba ceva in bine,ca sa te convingi citeste si articolul cu Caracal,uite ca nici acolo nu se mai rastoarna roaba.(0%)

Huhu Ciu
2009-10-22 06:01:39

Re: Buletinele de vot trebuie sa aiba nr de serie

VREI SA NU MAI POATA FURA PEDELISTII PUPINBASISTI, la alegeri?

La 2009-10-22 00:59:28, da de ce a scris:

> Astfel n-a fi posibila inlocuirea.
> Daca eu as fi omul cu palton si cu buzunare largi, as arunca
> buletinele nestampilate la gunoi si as pleca cu banii... sau cu o
> parte din ei, sau cu ce ramane. Deci omul trebuie sa fie unul pt care
> banii nu conteaza... pai, pe astia ii stim si daca ii prindem prin
> zona, imbracati in palton...
>

Huhu Ciu
2009-10-22 06:13:53

Re: SRS, Patriciu si clica

La 2009-10-21 22:38:49, Giuseppe Cocos a scris:

pierdetzi sigur.....DACA PEDELISTII mei fura la alegeri!

Atamild
2009-10-22 06:22:40

Cum nu se fura la alegeri?

La intrebarea asta, poate sa raspunda.. cineva? Inca mai doresc sa cred ca sunt pe lumea asta si politicieni... sinceri, buni si... corecti.
Matilda

cosor ion
2009-10-22 06:56:16

Re: VA FELI CIT DOMNULE ROSCA STANESCU. UN SUPERB SI ADEVARAT ARTICOL.

La 2009-10-22 00:03:07, Deva a scris:

> REACTILE DE PE BLOG DOVEDESC PANICA CARE O TRAESTE MAFIA BASESCU.
> DEZVALUIRILE DUMNEAVOASTRA SUNT CA O CARTE CARE NU SE MAI POATE
> INCHIDE. FIECARE PAGINA REPREZINTA UN NOU SCANDAL.
> JOS PALARIA ! VA FELICIT.
> Robert Horvath USA.
>
>
Robert e greu sa intelegi legile nescrise ale politicii,mai citeste si alte ziare si vezi cam ce fac tinerii pesedisti,asta ca sa nu ramai cu gura cascata la 6 dec.

akimottte
2009-10-22 07:03:23

este din ce in ce mai clar....

kioru' va cistiga ...... pai intr-un fel e mai bine decit molushtele alea liberale si hoatze...

Sobru.......
2009-10-22 07:08:11

Re: este din ce in ce mai clar....

O sa ia muie, nu mai sta la curu lui c-o sa iei si tu. Ai grija, nu fii prost.

ionion
2009-10-22 07:22:03

"republica" ? stat bastard dictatorial mafiot republican - stat care este un pericol pentru NATO si

EU .
Jos cu formatiunea statala ilegala romaneasca de astazi.

CALUGARU
2009-10-22 07:30:33

Pe cine mai intereseaza criza de guvern, Croitoru sau Johannis ?

Pe nimeni.

S-a dat startul la campania electorala. Cu oacazia asta au iesit la iveala motivele care-i leaga pe cei ,,majoritari" din parlamentul Romaniei care au luptat eroic sa dezbata si sa intocmeasca o scrisoare. Au asudat din greu. Acum, Orban sare la beregata prostanacului Geoana si-i arunca o injuratura delicioasa : ,,Sa spunem clar, dezastrul in care am intrat se datoreste lui Boc si Geoana !" Oooooops ! Taman in aceeasi zi cin ,,majoritarii" strinsi uniti in jurul lui Johannis, au pus de-o scrisorica pentru paliul Basescu. Ce bucurie sa-i vezi pe alesii neamului uniti in cuget si-n nesimtiri, avind acelasi ideal ! Vai de mama voastra, de amariti !

Basescu a lansat primele torpile, care au si fost combatute cu minie proletara de citiva chibiti. Tariceanu, si-a iesit din costumul de opereta si s-a scoborit in multime, aruncindu-i lui Basescu citeva scaltoace debile; ,,animalul" tariceanu este aceeasi gramada de carne, par si oase, care se poza mina in mina cu timpitul de Basescu promitind ca va scapa Romania de comunistii lui Iliescu. Si s-au tinut de cuvint ! Acum ii avem pe comunistii lui Crin si Base. Pai, sa nu-i f... in c..., vorba lu' Becali ? Apropou de Becali. A dat un nou show la ,,Ora de f(l)oc)" de la realitatea. Pacat ca nu a fost in studio, ari fi iesit cu circ !

In urmatoarele saptamini vom avea circ de circ. Abia astept !

Andrei Stroiescu
2009-10-22 07:59:00

Ce mai metoda auzi, te buseste rasul cand auzi asa ineptii...

Parca era vorba de metode de furt...

Inteleg ca turismul electoral ar putea fi o metoda, in conditiile in care cei care il practica voteaza de mai multe ori, pe liste suplimentare, ba cu cartea de alegator, ba cu buletinul, ba cu pasaportul... in fine, ideea e ca, intr-un mod sau altul, reusesc sa voteze de mai multe ori.

Insa nu pricep de ce ar fi nevoie de un asa alambicat schimb de buletine (ia un buletin de vot gata stampilat si duce altul in alb in loc), cand cel mai simplu este sa ia banii si sa voteze pe buletinul primit in sectie, fara sa faca nici o substituire, conform indicatiilor primite odata cu bani...

Iar daca va ganditi ca bultetinele in alb primite de omul cu banii pot fi folosite ulterior pentru a fi stampilate si adaugate pe sest langa cele nefraudate, iar nu are logica cata vreme, daca tot pot sa adauge pe sest buletine votate, le vor aduga direct pe cele care le avea deja stampilate, fara sa mai fie nevoie de schimb de buletine in sectia de vot, ba chiar fara sa mai fie nevoie sa mai dea bani la alegatori. Adauga pe sest cele 1.3 milioane de buletine (sau cate au nevoie din ele) si fac economie si de bani, si nici nu mai risca ca omul caruia i se propune sa faca alambicata metoda inchipuita de domnul Rosca Stanescu sa fie prins...

Nu contest ca ar fi posibile destule metode de fraudare insa exemplul dat de domnul Rosca Stanescu este o monstra de prostie crasa. Sa fi tembel sa faci asa ceva, pentru ca n-are nici o logica, dupa cum am explicat mai sus.

Nu cu varza de mai sus ne veti convinge ca vor fi fraudate alegerile. Atentie, nu spun ca nu vor fi fraudate,acest lucru ramanad posibil, ci doar ca exemplul ales de domnul Rosca Stanescu pentru a ne convinge ca vor fi in mod cert fraudate, dupa cum este convins domnia sa, nu sta in picioare.

Domnule Sorin Rosca, veniti cu ceva mai credibill si probabil va vom crede. Continuati insa cu ineptii de genul de mai sus si mirati-va apoi de ce nu va baga mai nimeni in seama...

O zi buna.

georgems
2009-10-22 08:21:32

Solutie simpla la acest tip de furt

In cabinele de vot sa nu se mai puna perdele.Omu sta cu spatele si nu se vede cu cine voteaza , ca sa nu zica carcotasii ca nu se respecta dreptul la secret, da nici nu poate sa scoata un eventual buletin de vot din buzunare fiind vazut de comisie.

Onesti
2009-10-22 08:23:14

RASUL CURCILOR....

Mai nene, eu am auzit ca Base vrea sa fure si norii de pe cer si prin intermediul picaturilor de ploaie care cad ....sa se infiltreze in acoperisul sectiilor de votare niste spioni pedelisti.....care sa stampileze de zor....la cele 100 de milioane de buletine de vot tiparite in plus....

markizzu
2009-10-22 09:00:24

dar cand au facut altii asemenea lucruri ai tacut ca porcul in cucuruz. cred ca si pnl-ul pe care il


sustii a avut ministru de o interne

acv99
2009-10-22 09:06:09

Re: Motivatia oligarhilor pentru furat alegerile

La 2009-10-21 21:40:41, Davidescu vasile a scris:

> Sa facem lustratie? Cand si pentru cine? Sau mai bine,cum am scapat
> de lustratie.
> Dorim sa ne comparam cu tarile europene,cel putin cu cele
> excomuniste.
> Dar cum putem face acest lucru cand istoria noastra recenta este
> totalmente subjugata comunismului si in mare parte securitatii
> ceausiste.
>
> Evenimentele de astazi,chiar,ne dovedesc ca politicienii
> comunisti,deghizati azi in democrati se afla la posturile lor.
> Cu totii au pus tunurile pe Basescu si intr-o actiune de sharm si
> sfidare a democratiei nu au decat un singur crez-cum sa scape de
> Basescu.
>
> Avem 3-4 candidati la presedentie,chipurile fiecare ar dori-o dar o
> asa prietenie intre ei mai rar s-a vazut.Singura lor piese de
> propaganda este cum sa-l critice sau cum sa scape de Basescu.
> Nu au program,nu le pasa daca vor fi pelocul 2 sau 3,nu au nimic de
> oferit Romaniei si nici nu incearca sa minta,nu-i intereseaza decart
> ca unul sau uniti impreuna sa-l invinga pe Basescu.
>
> S-a vorbit candva de luctratie,de legea lustratiei.daca credeti ca un
> Iliescu.Crin,Patriciu sau Hrebenciuc pot fi lustrati,probabil ca nu
> traiti in Romania.
> Iata cum vedea dna Pipide acest fenomen al lustratiei si a legii
> lustratiei in Romania.
>
> AI o tara in care doua treimi din locuitori cred ca doctrina comunista
> a fost o idee buna aplicata gresit, Ceausescu avea o stofa de lider de
> care am avea si azi nevoie, sute de mii de oameni stau in case
> confiscate de la fostii proprietari.
>
> Membrii Academiei sint selectati pornind de la nucleul din 1989, in
> care puteai figura doar ca membru PCR, demnitarii prefera mai toti sa
> stea in casele regiei de protocol comuniste, eventual cumpa- rate la
> pret preferential.
> Parlamentul, desi era singura institutie cu o firava istorie
> democratica si cu o frumoasa cladire veche, se muta la veceuri de
> marmura, plasate la doi kilometri unul fata de altul, si jilturi din
> decoruri de filme de Sergiu Nicolaescu.
>
> |n cazul acesta, ai vreo trei solutii: unu, sa te dai pe brazda, sa
> admiti ca nu se poate sa fi fost asa de rau comunismul daca atitia
> democrati scot si azi un profit bunicel de pe urma sa, iar atitia
> oameni de rind si-l amintesc cu nostalgie, si sa iti corectezi
> vederile radicale, zicind mersi ca nu e mai rau, ca desi atitia
> tinjesc duua comunism, totusi nimeni, stim din aceleasi sondaje, nu
> il vrea inapoi.
>
> Doi, cum face tinara generatie, poti lasa balta tarisoara si sa iti
> cauti un loc intr-o alta tara, unde cei care conduc stau in casele
> lor proprii, nu vile RAAPS, iar vilele lor nu sint mai mari sau mai
> fatoase decit o casa a unui cetatean obisnuit. |n sfirsit, a treia
> cale este sa incaleci si sa pornesti duua morile de vint, adica sa
> incerci decomunizarea pe cale legislativa a societatii
> romånesti, sa dai o lege prin care cele doua treimi sa afle ca
> percep prost comunismul, corpului majoritar al Academiei sa i se
> aduca la cunostinta ca nu sint savanti, ci complici la o crima,
> chiriasilor ramasi in strada ca acolo e locul lor legitim, si asa mai
> departe.
>
> Cu multa buna intentie si donchisotism pe masura, societatea noastra
> civila a ales a treia cale, ajutata si de oameni politici care
> imbratiseaza toate cauzele populare, fie ca sint bune sau proaste.
> Si asa am ajuns sa avem in Parlament un proiect al legii lustratiei
> care face doua lucruri:
>
> 1. se imbarca intr-o aventura neconstitutionala, discutind cine poate
> fi ales si cine nu, cind e clar ca dreptul de a fi ales prin
> Constitutia noastra nu poate fi limitat;
> 2. umple de ridicol ideea insasi a justitiei anticomuniste, insirind
> printre criminalii eventuali si pe directorii adjuncti de banci, pe
> comandantii de nave sau schimbatorii de valuta. Nefiind membru in
> respectiva comisie parlamentara, nu am putut sa plasez si vreo citeva
> alte categorii care ma deranjau pe mine ca student sub comunism, cum
> ar fi gestionarii de la carne sau sefii de birouri ONT. Ca si ei
> faceau parte din structura de privilegiu si nu vad de ce ei ar scapa
> mai ieftin decit un director de la CEC. Decit ca vor scapa cu totii,
> pentru ca atunci cind o lege ajunge la asemenea exagerari grotesti si
> la un demers asa de neconstitutional (trebuia sa se limiteze la
> pozitii numite, nu alese) e limpede ca, duua luni de tipete si
> incaierari pe linga subiect, va ajunge toata la cos. Si asa vom avea
> o istorie a lustratiei fara lustratie
>
> Singura forma rezonabila a acestei legi ar fi fost ca sa fie vizati
> doar cei care au facut politie politica.
> Dar cum CNSAS e numit politic, si oamenii au felurite mandate acolo,
> nici asta nu e nici o garantie, diversi parlamentari, cu Vadim in
> frunte, au fost deja spalati de fostul CNSAS, si nici actualul nu va
> reusi o mare isprava, desi de teama ca ar putea i s-a dat din plecare
> o lovitura mortala.
> E foarte ciudat ca democrat ii nostri nu percep ceea ce un lider
> politic precum Traian Basescu simte din instinct, atunci cind se
> ferea sa condamne comunismul: ca judecata unui regim are intotdeauna
> la temelie o comparatie, ca nu putem infringe comunismul decit la
> urne, cind vom reusi sa dovedim unei majoritati ca Romania anului
> acesta e mai buna si mai echitabila decit cea a anului 1986, si
> parlamentarii de azi sint mai buni decit vechii activisti de partid.
> Pina nu reusim asta, comunistul Ceau-sescu va fi pomenit cu mult mai
> multa nostalgie decit anticomunistul Emil Constantinescu, caruia nici
> o lege nu ii poate face dreptate.
>
> Cat de naivi pot fi tanarul Turcescu ca si dl SRS cabd fac apel la
> dl.Basescu sa fie patriot si sa accepte numirea dlui
> Johannis,papuskin-ul lui Iliescu/patriciu.
>
> Sa ne amintim,ceea ce Turcescu n-a apucat.Prof.Parhon pus de comunisti
> Presedintele republicii si sadoveanu Vice-Presedinte.Ca si cedarea
> altor intelectuali in fata comunistilor.
> Au fost folositi si dupa ce si-au facut treaba tradatoare au fost
> inlaturati cu ceva avantaje materiale pentru ca au fost cuminti.
>
> Sa faca Basescu asa ceva si sa cedeze in fata grupului
> comunisto-securist de la Grivco(Felix,Iliescu,Hrebenciuc etc) ar
> insemna sa nu fi invatat nimic din istorie.
> Nu dorim intoarcerea tarii la comunism,chiar asa deghizat.Tara trebzue
> sa mearga inainte iar Presedintele Basescu este o garantie a
> proghresului acestei tari.
> Daca ar face-o am fi foarte desamagiti.
>
> ce prostie vrei sa mai sugerezi?adica toti politicieni trebuie sa fie lustrati mai putin unul ?pai bine mai idiotule cu el trebuie sa se inceapa si sti bine de ce chiar el a declarat ca face parte din cei ce ar trebui lustrati?daca ar trebui lustrati toti ceicare fac politica in prezent atunci nu ar mai ramine decit cei din PDL????
>

marbostgms
2009-10-22 09:07:40

Base=hotie

Nimic nou sub soare. S-a furat si se va fura in continuare si nu numai la alegeri. Basescu pana acum a castigat prin santaj,manipulare si furt, asa ca NIMIC nu se va schimba.
Singura deosebire ca tot mai multi romani nu se vor mai lasa fentati de SATANA.

acv99
2009-10-22 09:12:33

Re: Pentru SRS: unde sufera scenariul tau

La 2009-10-21 23:05:07, Ratacitul a scris:

> "Buletinele din buzunar sunt stampilate. Cel votat este Traian
> Basescu. Cetateanul, in special din mediul rural dar si de la
> marginea oraselor, dornic sa castige o mana de arginti de pe urma
> alegerilor, se prezinta la omul cu buzunare largi. Acesta scoate din
> dreapta buletinul stampilat. Cetateanul il ia si se transforma in
> elector. Se duce la sectia de votare, se legitimeaza, semneaza si
> primeste un buletin alb. Intra in cabina schimba intre ele
> buletinele, isi indeplineste "datoria" de cetatean, inapoiaza
> stampila pe care nu a avut nevoie sa o foloseasca, primeste cartea de
> identitate si pleaca. Se duce ata la celalalt cetatean cu buzunare
> largi. Acesta verifica buletinul de vot pentru a constata ca e alb si
> baga mana in buzunarul din stanga. Scoate banul si plateste. Electorul
> multumit duce banul acasa"
>
> ================================
>
> Scenariul are o singura hiba. In cabina de vot, cetateanul respectiv
> va face ce va vrea el. De exemplu, va stampila si alti candidati. In
> orice caz, este foarte plauzibil ca un votant potential al unui alt
> candidat sa aleaga sa ia banii si sa-i arda una peste bot lui
> Basescu, anulandu-si singur votul.
>
> Ce vreau sa spun: urmariti cu atentie situatia voturilor nule prin
> stampilare multipla. Procedura de votare este extrem de simpla, deci
> nu se poate pune problema unui volum mare de alegatori care fac
> erori. In turul 1 nu se poate stabili cu precizie catre care
> contracandidat al lui Basescu s-ar fi dus voturile de pe buletinele
> dublu/triplu stampilate.
> Dar in turul 2 e foarte simplu: voturile s-ar fi dus catre unicul
> contracandidat al lui Basescu.
> Faceti matematica si veti avea imaginea clara a magnitudinii fraudei
> din alegeri.
> Procedeele sunt reale si folosite dar cel mai mult este folosit turismul electoral iar neluarea in sema (refuzul categoric)de catre cei abilitati(politia)este extrem de reala si experimentata pe viu asa ca orice se poate mai ales in competitia acerba pentru presedentie.

Goosie
2009-10-22 09:15:56

Marinarul beat de putere trebuie debarcat in primul port electoral !

Matrozul securist de loma Cotroceni a luat-o razna complet. Se vede de la o posta ca omul asta e dezechilibrat psihic, paranoic si bolnav de putere.
Ordinarul asta nu mai poate de Constitutie, de parlament, de cea mai elementara regula a democratiei, aceea ca o majoritate formata in parlament da primul ministru, el pune tot de la lingaii lui din PD, ca sa fie tot el la butoanele puterii.
Probabil ca paranoicul asta insetat de putere (ca si de alcool) nu se va lasa dus din Palatul Cotroceni decat ca Ceausescu, cu picioarele inainte.
Sunt sigur ca, daca ordinarul asta mai prosteste lumea sa-l voteze o data, va dizolva parlamentul si va modifica si constitutia, ca sa aiba puterea absoluta si sa-si aroge dreptul la inca 2 mandate.
Pentru el, democratia e doar o vorba goala, orice ar scrie in constitutie el intrepreteaza dupa bunul plac, pentru a-si asigura intreaga putere pentru el si clica lui de mafioti.
Dar paranoicul marinar insetat de putere uita un lucru: poate prosti pe toata lumea un timp, poate prosti pe unii tot timpul, dar, cu toata demagogia si populismul desantat, nu poate prosti pe toata lumea la nesfarsit. Romanii se pare ca au inceput sa vada ca singurul lucru la care tine cu disperare e puterea, chiar cu pretul distrugerii acestei tari, si-i vor da ce merita: debarcarea in primul port electoral.

acv99
2009-10-22 09:18:12

Re: Ce mai metoda auzi, te buseste rasul cand auzi asa ineptii...

La 2009-10-22 07:59:00, Andrei Stroiescu a scris:

> Parca era vorba de metode de furt...
>
> Inteleg ca turismul electoral ar putea fi o metoda, in conditiile in
> care cei care il practica voteaza de mai multe ori, pe liste
> suplimentare, ba cu cartea de alegator, ba cu buletinul, ba cu
> pasaportul... in fine, ideea e ca, intr-un mod sau altul, reusesc sa
> voteze de mai multe ori.
>
> Insa nu pricep de ce ar fi nevoie de un asa alambicat schimb de
> buletine (ia un buletin de vot gata stampilat si duce altul in alb in
> loc), cand cel mai simplu este sa ia banii si sa voteze pe buletinul
> primit in sectie, fara sa faca nici o substituire, conform
> indicatiilor primite odata cu bani...
>
> Iar daca va ganditi ca bultetinele in alb primite de omul cu banii pot
> fi folosite ulterior pentru a fi stampilate si adaugate pe sest langa
> cele nefraudate, iar nu are logica cata vreme, daca tot pot sa adauge
> pe sest buletine votate, le vor aduga direct pe cele care le avea deja
> stampilate, fara sa mai fie nevoie de schimb de buletine in sectia de
> vot, ba chiar fara sa mai fie nevoie sa mai dea bani la alegatori.
> Adauga pe sest cele 1.3 milioane de buletine (sau cate au nevoie din
> ele) si fac economie si de bani, si nici nu mai risca ca omul caruia
> i se propune sa faca alambicata metoda inchipuita de domnul Rosca
> Stanescu sa fie prins...
>
> Nu contest ca ar fi posibile destule metode de fraudare insa exemplul
> dat de domnul Rosca Stanescu este o monstra de prostie crasa. Sa fi
> tembel sa faci asa ceva, pentru ca n-are nici o logica, dupa cum am
> explicat mai sus.
>
> Nu cu varza de mai sus ne veti convinge ca vor fi fraudate alegerile.
> Atentie, nu spun ca nu vor fi fraudate,acest lucru ramanad posibil,
> ci doar ca exemplul ales de domnul Rosca Stanescu pentru a ne
> convinge ca vor fi in mod cert fraudate, dupa cum este convins domnia
> sa, nu sta in picioare.
>
> Domnule Sorin Rosca, veniti cu ceva mai credibill si probabil va vom
> crede. Continuati insa cu ineptii de genul de mai sus si mirati-va
> apoi de ce nu va baga mai nimeni in seama...
>
> O zi buna.
>
Buletinul alb face dovada ca votantul a introdus in urna celalat buletin iar metoda este foarte reala si se foloseste in mediul rural si in grupurile mai mar de rromi.un vot poate ajunge si la 100 de lei.Pe bune

     Pagina  din 4      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2020 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01173 sec.