Ziua Logo
  13:56, marti, 16 iulie 2019
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2007-10-31
JMJ din rasarit (...@comcast.net, IP: 207.180.145...)
2007-10-30 23:48
Important este sa-L cunoastem pe Dumnezeu din interiorul si exteriorul nostru

Interesant cum se tes parca niste influente asupra oamenilor ce au intrat candva in contact, desi fiecare actioneaza potrivit intereselor lor insa urmeaza o anumita linie in evolutie.
Bunicii mei au lucrat pt George Cantacuzino, iar pe bunica o chema Ilinca - nume destul de rar intalnit acum in Romania.
Si pt ca Ilinca Cantacuzino a fost adepta activa (si practicanta) a buddhismului, voi posta comentariul meu scris astazi la un articol din JN, privind Meditatia.
Aceasta e foarte importanta in dezvoltarea talentelor, vindecarea organismului si evolutia spre Imparatia lui Dumnezeu - sau trecerea in Era Varsatorului, dar nu meditatie budista ci in Christos. Numai asa se realizeaza pacea interioara dar si pacea si bunastarea in lume.

Intamplarea face ca tocmai am descoperit o carte extraordinara intitulata Meditation - The Light from Within (lumina din interior), scrisa de Harry Glover dupa lecturile lui Edgar Cayce si alte surse. Cred ca o aveam in casa de mai bine de un an si n-am citit-o pt ca atunci cand am primit-o aveam ceva dubii asupra meditatiei, nu prea intelegeam ce mare lumina sa vina in liniste din interiorul nostru. Intre timp am revenit si abia acum din aceasta carte si din citatele date putem intelege ca meditatia este chair mai importanta decat sa citesti o multime de carti. "Aceasta nu e contemplatie, nici visand cu ochii deschisi; ci asa cum afli corpul tau este facut din fizic, mental si spiritual, inseamna reglarea corpului mental si corpului fizic la sursa lui spirituala... Atunci, ea (meditatia) este reglarea (ajustarea) atributelor fizice si mentale sa cunoasca relatia cu Creatorul. Aceasta este adevarata meditatie. E. Cayce 281-41
Iar in cap 40 din The Aquarian Gospel of Jesus the Christ (Evanghelia Varsatorul a lui Iisus Mantuitorul), Iisus ne da o definitie mai in detaliu a ceea ce inseaman meditatia: "Si Iisus a zis, Exista o Liniste unde sufletul isi intalneste Dumnezeul, si unde este fantana intelepciunii, si toti care intra sunt imersi in lumina, si umpluti cu intelepciune, iubire si putere...Linistea nu are ziduri....omul o poarta cu el pe varful muntelui sau in vale si oriunde...in orice timp poti deschide usa si gasesti Linistea, gasesti casa Domnului; este in interiorul sufeltului... Si cand greutatile vietii apasa greu, este mult mai bine sa gasesti un colt linistit sa te rogi si sa meditezi...Linistea este imparatia sufletului care nu este vazuta de ochii oamenilor...Daca gasesti Linistea sufletului, trebuie singur sa prepari calea. Numai cei cu inimile curate pot intra aici...Si tu trebuie sa lasi deoparte tensiunea mintii, toate grijile afacerilor, toate fricile, indoielile si ganduriel rele. Umanul din tine trebuie absorbit de Divin atunci vei veni in constiinta sfinteniei." Apoi autorul descrie cum meditatia este oprirea gandurilor - cum zice Psalm 46;10: Stai pe loc si sti ca Eu sunt Dumnezeu." A scrie astfel de carti pt indrumarea semenilor nostri ce si-au pierdut speranta, catre Dumnezeu, inseamna sa urmezi calea Mantuitorului si sa devii un mantuitor. Atunci Sf. Spirit iti va face reclama si-i va inspira pe oameni sa-ti cumpere cartile sau picurile, pt ca gasesc ceva ce le reda speranta in viata.
Yet as we look into the infinity of space and time we realize there is then that force, that influence also that is aware of the needs, and there is also that will, that choice given to the souls of men that they may be used, that they may be one, that they may apply same in their own feeble, weak ways perhaps; yet that comes to mean, comes to signify, comes to manifest in the lives of those that have lost their way, that very influence ye seek in the knowledge of God.
For until ye become as a savior, as a help to some soul that has lost hope, lost its way, ye do not fully comprehend the God within, the God without.

Edgar Cayce Reading 1158-14


« Rezultatele cautarii     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2019 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00607 sec.