Ziua Logo
  Nr. 4725 de miercuri, 6 ianuarie 2010 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2010-01-06
Gargantua (...@hotmail.com, IP: 62.217.235...)
2010-01-07 17:03
Nu inteleg de ce atata dramatism...

Oricum, nu cred ca mai cumpara nimeni editia tiparita a ziarului, cei mai multi de aici si de aiurea citeau edita online. Deci, paguba-n ciuperci...

calator (...@yahoo.com, IP: 141.76.45...)
2010-01-07 17:14
Re: Nu inteleg de ce atata dramatism...

important ar fi daca Ziua renunta la editia tiparita si conserva totusi "masina de zgomote" pe forumul editiei electronice.
Masina compusa din "comentatori" frecventi care nu spun nimic sau se prefac a spune ceva.
Daca asa va fi, a terme, si editia electronica va dispare din lipsa de musterii.


La 2010-01-07 17:03:50, Gargantua a scris:

> Oricum, nu cred ca mai cumpara nimeni editia tiparita a ziarului, cei
> mai multi de aici si de aiurea citeau edita online. Deci, paguba-n
> ciuperci...
>

CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 63.77.23...)
2010-01-07 20:54
Nene calatorule, sezi blind !

La 2010-01-07 17:03:50, Gargantua a scris:


important ar fi daca Ziua renunta la editia tiparita si conserva totusi "masina de zgomote" pe forumul editiei electronice.
Masina compusa din "comentatori" frecventi care nu spun nimic sau se prefac a spune ceva.
Daca asa va fi, a terme, si editia electronica va dispare din lipsa de musterii.


_________


Nene calatorule, ziarul asta va dispare de tot, curind-curind. Treaba e mai mult decit clara. Si varianta de hirtie si varianta de internet tot una e, adica ?, nu prea mai intereseaza pe nimeni.

Uite cum vine chestiunea.

Pina sa apara internetul, ziarele si revistele isi faceau si ele veacul prin a informa poporul cum puteau si ele in detrimentul radioului si al televiziunii. Cind televizia si radioul au devenit extrem de puternice, si cind zic puternice ma refer la armata de reporteri pe teren care culegeau sitirile la cald si le puneau imediat in ,,unda", ziarele s-au multumit la a tipari mai mult comentarii care-mai-de-care mai interesante de la capetele luminate ale poporului. Asa se face ca in jurul ziarelor s-au adunat cuiburi de intelectuali care au savat ziarele de la faliment, insa doar pentru o bucata scurta de vreme. Acum ?, pina si pe aceste ,,vedete" le-au preluat radiourile si tembeliziunile, asa ca, opiniile lor scrise nu mai prea intereseste pe nimeni pentru ca eu, spfre exemplu, si ca mine alte zeci de milioane de oameni, preferam sa auzim opiniile acestor ,,vedete" expuse ad-hoc, live, in direct, si nu scrise la gura sobei unde poti sa-ti morfolesti niste idei in ore luuuuungi de meditatii; nu, nenica, ad-hoc. Nenea Plesu ?, esti bun, taticu, da'-mi place sa te aud pe directelea decit sa-ti cetesc vrun cirdnat de iedirotial, mincaaaati-as ! Asa ca ?, disparind si cercurile astea de vedete din cadrul celor care scriau la reviste si ziare, a disparut si interesul o cititorilor de ziare, scazind si tirajele si veniturile ziarelor din reclame. Ir lovitura de maciuca din crestetul capului presei tiparite a fost aparitia internetului. Acu' internetul a inceput sa le dea la cap pina si tembeliziunilor si radiourilor. Ni aceste zine ale presei nu au scapat de shuturile internetului. de ce ? pai, simplu, la tembeliziuni si radiouri totul se editeaza, nimic nu se transmite in direct, asa ca, a disparut curajul si a aparut interesul celor care detin aceste tembeliziuni si radiouri care nu urmaresc decit un singur lucru : profitu !, banul ! Asa ca, internetul a ramas singura shansa de a afla adevarul gol-golut, si unde te mai poti zbengui de unul singur pe blog sau la cacialma pe forumuri. Internetul a devnit muuul mai atractiv decit televiziunea, ziarul sau radioul.

Uita-te si mata la fostii colaboratori ai acestui ziar : toti !, dar absolut toti au bloguri personale. Vrei sa le auzi sau citi opiniunea privind vreo chestie care s-a ivit mintenas ? Zbang, te duci la el/ea pe blogul personal si-i cetesti mesajul sau opinia privind chestiunea. De ce sa mai cumpar un ziar la care stiu ca inainte publica in foile lui, editoriale ? Blogu, taticu. Omu si blogu ! Asta-i libertatea absoluta. Pot sa spun ce vreu si cum vreau. Poti fi accesat si privit or sa fiu injurat sau neaccesat de nimeni ! Asta e libertatea absoluta, pina la urma ! Cu ziarul ? Nici o scofala. Il citeai, te murdareai de cerneala pe miini si veneai in contact cu cine stie ce aiureli de editoriale pe care le injurai, sau le apreciai sau le uitai imediat dupa ce le-ai cetit !

Nu mai tirziu, azi, ma uitam la Chicago Tribune ! Un ziar care cind am venit io in usa, acu 20 de ani, aparea in aproape doua sute de pagini zilnic; acu ? Are un format extrem de mic, e tiparit pe un format ca de A4 putintel mai alungit, si daca !, daca are vreo 20 de pagini. reclame putine, stiri scrise ca pe internet, in citeva rinduri. cine dracu-l mai citeste, cind tot ce spun aia acolo sunt deja vechituri ? N-ai ce le face, taticu ! Poate numai ziare ca Atac, Libertatea, As, sau Playboy mai pot ramine pe piata, pentru ca dau poze cu gagici goale; in rest ? Oha ! S-a ales prafu' de pulberea ziarelor. Dispar, taticu si n-ai ce sa le faci. Jurnalismul i-a alte forme, se adapteaza la alte cerinte si nici nu stim si nici nu banuim ce ne rezerva viitorul imediat !

Dar un lucru sa nu-l uiti din ce-ti spun io acileasa : cu cit vom fi mai universali, cu atit vom fi mai singuri !


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scrisoare catre cititorii ZIUA (6791 afisari)
 Iliescu s-a dezis de Geoana (4068 afisari)
 Prigoana jr pune PDL pe jar (3364 afisari)
 Impozit pe nunti, botezuri si xerox (2808 afisari)
 Cazanesti, un oras doar pentru parlamentari (2280 afisari)
 Stiristul Lucian Mandruta si-a cerut scuze in direct familiei, pentru ca a fost prins cu amanta! (VEZI VIDEO) (7721 afisari)
 Sufletul unui copil, ridicat la ceruri de doi ingeri? - VIDEO (5026 afisari)
 Un PSD pentru Basescu (3579 afisari)
 Ramas bun - la ultimul ziar din Sarindar (3261 afisari)
 Jurnalul pe luni al unei femei de 30 de ani, care timp de un an si-a cautat dragostea pe Internet (2683 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2010 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00764 sec.