Ziua Logo
  Nr. 4725 de miercuri, 6 ianuarie 2010 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2010-01-06

Comentarii: 384, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Davidescu vasile
2010-01-05 21:26:39

Sistem ticalosit si rolul oligarhiei politico-economice

Sistem ticalosit si rolul oligarhiei politico-economice
Foarte multi romani,gratie intoxicarii permanente pot considera ca cuvintele sistem ticalosit sau oligarhie politico-economica sunt doar niste denominatii politicianiste mai ales de campanie electorala.Putini au putut digera si intelege acest grav fenomen de care ne constientizeaza Presedintele si PD-L.
Ce trebue sa stim despre oligarhie si politica oligarhica
Pe buna dreptate Excelenta sa Presedintele Romaniei considera ca sistemul ticalosit al oligarhilor a trebuit azi sa iasa tot mai mult in evidenta,sa iasa la bataie.Rezultatul, Televiziunile si ziarele oligarhilor cu care denigrarea tarii,antiromanismul apar pregnant la suprafata,,crezand ca asa va fi antrenat poporul la antiromanism.
Sa spui ca Presedintele este terorist,ca in Romania nu se mai poate face nimic,sa cultivi parasirea tarii,iata argumentele care devoaleaza oligarhia romana silita azi sa iasa ca paduchele in frunte.In Romania,in politica romaneasca a intrat deja in discursul politic termenul de baroni sau de oligarhi.Este oare intr-adevar Romania o tara oligarhica,este oare politica in Romania dominata de oligarhi.Personal as afirma doar ca noi inca nu am ajuns la acest funest nivel dar aceasta nu inseamna ca anumite semnale nu trebuesc luate in considerare.
Oligarhia reprezinta guvernarea statului de catre un grup, pervertita prin abuzul de putere. Oligarhia reprezinta o forma de guvernamant, in care cea mai mare, sau intreaga putere politica este detinuta de un mic segment al societatii, in general cel mai reprezentativ din punctul de vedere al puterii, exprimata fie prin bani, inrudire, putere militara, influenta politica. Cuvantul isi are radacinile in limba greaca si provine din 'oligo' - putini si 'arkhos' - a conduce.
In mod traditional, oligarhiile se perpetueaza prin intermediul catorva familii importante, ai caror copii sunt formati pentru a deveni mostenitorii acestei puteri. In contrast cu aristocratia, forma de guvernamant in care cei mai 'buni' detin puterea, oligarhia reprezinta adeseori o manifestare a puterii exprimata in mod nedemocratic, in care personaje cheie raman in umbra, preferand sa conduca din culise, de cele mai multe ori prin intermediul mijloacelor economice.
O societate poate deveni oligarhie intr-un anumit moment al evolutiei ei printr-un mecanism de acumulare graduala de mijloace economice in mod netransparent de catre un grup restrans de indivizi.Oligarhia este acea forma de guvernamant in care puterea apartine celor putini,unei elite
Daca elita este vazuta prin prisma criteriilor economice atunci as spune ca avem de-a face cu un SISTEM OLIGARHIC. Daca criteriile sunt de alta natura atunci as spune ca avem de-a face cu o ideologie FASCISTA.
Dupa model rusesc, oligarhia nu poate fi gandita decat sistemic. Conectati la fonduri publice si la resursa energetica, Hodorkovski, Abramovici sau Berezovski au sprijinit puterea politica si au cautat sa controleze media. Oligarhia are tendinta de a-si crea structuri suprastatale si nu poate functiona in absenta unui control strict al justitiei. Ecuatia simpla a oligarhiei include in mod obligatoriu: infiltrarea politica, controlul media, accesul privilegiat la resurse energetice si imblanzirea justitiei. In Romania, doar Dinu Patriciu (PNL) si Dan Voiculescu (PC) se pot lauda ca se apropie de modelul oligarhic veritabil. Oligarhia lor pune in pericol statul de drept si ameninta mari principii democratice, pe cand presupusa oligarhie de la Palatul Victoria se limiteaza la afaceristi cu ambitii financiare relative, dar fara pretentii hegemonice. Nu stim, desigur, daca nu cumva se viseaza si ei oligarhi, insa astazi abia daca depasesc statutul de mici baroni locali.
In cursul anului 2004, transferul procesului de contestare publica, venita in perioada 2000-2003 cu precadere din exterior (parlamentari din Uniunea Europeana), s-a reorientat si a cuprins segmente largi ale populatiei din Romania. Cu cit statul oligarhic al PSD-ului capata trasaturile clasice ale unui regim mafiot, cu atit contestarea venita din partea societatii civile si a micului segment al presei ramase independente devenea din ce in ce mai puternica, in ciuda cenzurii mecanismul alegerilor parlamentare si prezidentiale a adus o surpriza de proportii: schimbarea guvernarii PSD. Instrumentul principal folosit de guvernul Nastase in instaurarea regimului semi-oligarhic din perioada 2000-2004 a fost politizarea justitiei pina la anularea oricarei pretentii de independenta a puterii judecatoresti. Privatizarile frauduloase, contractele obtinute fara nici un fel de licitatie, refuzurile anchetarii comiterii unor fapte de coruptie la cel mai inalt nivel, toate actele grave prin care s-au adus statului prejudicii financiare enorme au fost posibile in lipsa unei reale independente a justitiei fata de factorul politic. Pusa in fata acestei situatii fara precedent, Comisia Europeana a trebuit sa gaseasca o solutie inedita in ceea ce priveste incheierea negocierilor cu Romania.
In cursul mandatului dlui Basescu,oligarhia atacata politic a trebuit sa se devoaleze in toata splendoarea sa reactionara si mai ales antiromaneasca.
Din pacate si PNL-aripa Antonescu cocheteaza cu sistemul oligarhic desi doctrina liberala nu ar permite acest lucru.
Dar cum subliniaza dl.Boc si chiar Stolojan,dl.Tariceanu a tradat aproape tot ce se putea trada.A tradat doctrina liberala,a tradat aliatul cu care a format alianta invingatoare DA,a tradat pe Presedintele Basescu,cel care prin prestatia sa electorala a facut posibil ca dl.Tariceanu sa devina prim-ministru si PNL partid de guvernamant(acesta ne mai in aceasta situatie din 1934),si-a tradat electoratul liberal elevat.
Si toate aceste lucruri doar pentru un oligarh,pentru a se pune bine cu un sistem politic programat a fi oligarhic.
Da speram ca alegerile prezidentiale vor clarifica situatia politica din Romania prin schimbarea radicala a viitorului Parlament si guvern si o delimitare clara intre politic si economic.
Acest lucru nu se poate face,cel putin pe termen scurt,decat prin realegerea dlui Basescu,care in viitorul sau program are ca intentie principala reformarea statului,incepand de la Constitutie,sistem legislativ,guvernare pana la reforme in toate domeniile statului incremenit de 20 ani in ideologia lui Iliescu-mineriade si a lui Patriciu.


Huhu Ciu
2010-01-05 21:32:09

Dea Domnu' sa revina Ziua in forta, iarasi tiparit pe hirtie, e totusi bine ca va continua sa existe

on line.

Huhu Ciu
2010-01-05 21:32:42

Re: Dea Domnu' sa revina Ziua in forta, iarasi tiparit pe hirtie, e totusi bine ca va continua sa existe

Dea Domnu' sa fie bine!La 2010-01-05 21:32:09, Huhu Ciu a scris:

> on line.
>

Huhu Ciu
2010-01-05 21:33:54

''Stimate'' Comunistule, chiar nu ti-e rusine sa puti a comunism, pe Internet???????

ESTI PICAT DIN LUNA????????/La 2010-01-05 21:26:39, Davidescu vasile a scris:

> Sistem ticalosit si rolul oligarhiei politico-economice
> Foarte multi romani,gratie intoxicarii permanente pot considera ca
> cuvintele sistem ticalosit sau oligarhie politico-economica sunt doar

Aladin
2010-01-05 21:35:46

Daca vreti sa reveniti pe piata.

Eliminati GUNOAIELE !! paranoia lui srs nu a fost de bun augur ziarului !
Cei ce cumpara ziarul nu vor sa citeasca zilnic tot felul de bazaconii a acestui tata-omida.Cred ca intre actualii redactori sunt multi fosti corijenti la limba romana,traducatori dupa ureche din limbi straine si alti multi taietori de frunza care nu cunosc realitatile internationale si-si dau cu presupusul cu aere de mari fasaishti ! Poate ca sponsorarea a disparut o data cu pierderea alegerilor de catre PSD. Incercati sa fiti asa cum spui CU ADEVARAT INDEPENDENTI !! va urez noroc si buna inspiratie. Pana atunci sa speram ca dispar postacii care nu-s greu de identificat. NU acestia nu sunt catalizatori de discutii, sunt niste marlani culmea sunt platiti de diversi ........moguli.

Solitude
2010-01-05 21:43:54

Imi pare rau

Imi pare sincer rau sa aud ca Ziua dispare de pe tarabe!

Va doresc mult succes in incercarea de salvare a ziarului, domnule Palsu!

Aladin
2010-01-05 21:45:32

D-le Davidescu Vasile NU faci nici un serviciu,nimanui postand articole VECHI !

Nu sunt de acord cu "postacul " HUHU care e platit sa injure.
Am avut rabdare sa-ti citesc acest LUNG articol si ma intreb daca nu si dta esti tot un POSTAC !! cum poti sa pui acest articol scris inainte de 6 dec 2009 la aceasta tema ???? Nimic din articol nu se refera la tema !!!
Alegerile s-au terminat !!! WAKE-UP mister david.v.

sorge
2010-01-05 21:53:30

De, mai Mihaita ,

nu sinteti intotalitate de vina .
Prima vina a avt o Sorin Rosca Stanescu cind a cedat actiunile ziarului si v a vindut pe voi cu tot cu mate [am patit o si eu si stiu cum este ].
In acel moment se contura un plan pt ziar ,care nu era si planul vostru .
Trebuia sa va dea un semnal demisia si interzicerea lui Victor Roncea .
Sigur ca aveati familii si nu puteati pleca cu una cu doua de la Ziua ,insa s a vazut clar ca pe masura ce campania electorala inainta ,metodele obisnuite ale ziarului erau dictate de SRS,care nici numai era angajat .
Asta nu v a dat de banuit ?
Partea proasta este ca o sa sufere mai multa lume care nu a avut de a face cu politica .
Ce sa va zic ? Dumnezeu cu mila .

paraipan
2010-01-05 21:55:21

Ceva nu ie'n regula Dnu' Plesu!

Cum de'a ajuns Ziua in aceasta situatzie? Io ma mai uit si prin editziile electronice ale altor ziare RO: Adevarul, EvZilei, Cotidianul, Cuvintul, Gindul, Jurnalul RO, Romania cea mai Libera, Dilema Veche, etc, etc.
Ziarul Ziua nu este totusi cel mai slab in comparatzie cu cele de mai sus. Bare-mi Adevarul si Cotidianu' , ce sa zic, .. nivel gradinitza. Trebuiau sa dispara de mult.
Ce n'a mers la Ziua si a mers la .. Adevarul sa zicem- care mi se pare cel mai slab?


carol zwilling1
2010-01-05 21:55:56

Nu ma bucur de falimente.....

...ele isi au radacinile care au putrezit,s-au alterat.Cei care isi au iar o vina sunt comentariile marilor interpreti de antisemitism,xenofobie sau rasism.
Acest faliment e doar primul pas in drum spre al doilea" Online"in cazul ca nu se vor gasi metode eficiente de a-se flitui si dresa cainii fiorosi,golanii si leprele societatii.In ultima etapa ura a pus stapanire pe acest ziar(forum).
De remarcat si fluxul redus al majoritatii forumistilor in ultima vreme,e preferabil sa mearga toti sa se vaccineze contra "Gripei Porcine".........

Huhu Ciu
2010-01-05 21:58:07

Re: Daca vreti sa reveniti pe piata.

Pe tine sa te elimine de pe forum jegule securist-pedelist-comunist cu simpatii fasciste! Huuuuoooooooooooo!!!!!!!!!!
La 2010-01-05 21:35:46, Aladin a scris:

> Eliminati GUNOAIELE !! paranoia lui srs nu a fost de bun augur
> ziarului !
> Cei ce cumpara ziarul nu vor sa citeasca zilnic tot felul de
> bazaconii a acestui tata-omida.Cred ca intre actualii redactori sunt
> multi fosti corijenti la limba romana,traducatori dupa ureche din
> limbi straine si alti multi taietori de frunza care nu cunosc
> realitatile internationale si-si dau cu presupusul cu aere de mari
> fasaishti ! Poate ca sponsorarea a disparut o data cu pierderea
> alegerilor de catre PSD. Incercati sa fiti asa cum spui CU ADEVARAT
> INDEPENDENTI !! va urez noroc si buna inspiratie. Pana atunci sa
> speram ca dispar postacii care nu-s greu de identificat. NU acestia
> nu sunt catalizatori de discutii, sunt niste marlani culmea sunt
> platiti de diversi ........moguli.
>

Sobru.......
2010-01-05 21:58:53

Re: Imi pare rau

Cred si eu ma lepadatura ca iti pare rau, acuma cand ZIUA avea limba pregatita pentru curul infect al idolului tau. Idioato.

Huhu Ciu
2010-01-05 22:00:12

Re: Nu ma bucur de falimente..../ Multi se vor bucura, si de falimentul tau....!!!!!!!!!!!!!

La 2010-01-05 21:55:56, carol zwilling1 a scris:

> ...ele isi au radacinile care au putrezit,s-au alterat.Cei care isi au
> iar o vina sunt comentariile marilor interpreti de
> antisemitism,xenofobie sau rasism.
> Acest faliment e doar primul pas in drum spre al doilea" Online"in
> cazul ca nu se vor gasi metode eficiente de a-se flitui si dresa
> cainii fiorosi,golanii si leprele societatii.In ultima etapa ura a
> pus stapanire pe acest ziar(forum).
> De remarcat si fluxul redus al majoritatii forumistilor in ultima
> vreme,e preferabil sa mearga toti sa se vaccineze contra "Gripei
> Porcine".........
>

John McGogoo
2010-01-05 22:00:59

La revedere Ziua

pacat. a fost un ziar bun...

rosu ovidiu
2010-01-05 22:01:50

ASA SE CHIAMA ACUM RAZBUNAREA PDL-PSD-ta,CRIZA ECONOMICA?

Limbricii hahaiti din tara care acum ca se vad cu osul puterii in gura au trecut la razbunare?Nu se poate, asa ceva nu trebuie admis. Va rugam d-lor ziaristi nu renuntati,reesiti pe piata mediei romanesti, ati fost cei mai buni, cei mai curajosi, ati scris de cele mai multe ori ceea ce noi gandeam, nu vrem sa ne lasati singuri, va vrem la chioscurile de ziare.Refaceti-va calculele financiar-contabile si editati cat mai curand ziarul ZIUA, nu lasati gorile securist-comuniste sa va puna pumnul in gura.

stan patitu
2010-01-05 22:02:13

Re: Sistem ticalosit si rolul oligarhiei politico-economice

La 2010-01-05 21:26:39, Davidescu vasile a scris:

> Sistem ticalosit si rolul oligarhiei politico-economice
> Foarte multi romani,gratie intoxicarii permanente pot considera ca
> cuvintele sistem ticalosit sau oligarhie politico-economica sunt doar
> niste denominatii politicianiste mai ales de campanie
> electorala.Putini au putut digera si intelege acest grav fenomen de
> care ne constientizeaza Presedintele si PD-L.
> Ce trebue sa stim despre oligarhie si politica oligarhica
> Pe buna dreptate Excelenta sa Presedintele Romaniei considera ca
> sistemul ticalosit al oligarhilor a trebuit azi sa iasa tot mai mult
> in evidenta,sa iasa la bataie.Rezultatul, Televiziunile si ziarele
> oligarhilor cu care denigrarea tarii,antiromanismul apar pregnant la
> suprafata,,crezand ca asa va fi antrenat poporul la antiromanism.
> Sa spui ca Presedintele este terorist,ca in Romania nu se mai poate
> face nimic,sa cultivi parasirea tarii,iata argumentele care
> devoaleaza oligarhia romana silita azi sa iasa ca paduchele in
> frunte.In Romania,in politica romaneasca a intrat deja in discursul
> politic termenul de baroni sau de oligarhi.Este oare intr-adevar
> Romania o tara oligarhica,este oare politica in Romania dominata de
> oligarhi.Personal as afirma doar ca noi inca nu am ajuns la acest
> funest nivel dar aceasta nu inseamna ca anumite semnale nu trebuesc
> luate in considerare.
> Oligarhia reprezinta guvernarea statului de catre un grup, pervertita
> prin abuzul de putere. Oligarhia reprezinta o forma de guvernamant,
> in care cea mai mare, sau intreaga putere politica este detinuta de
> un mic segment al societatii, in general cel mai reprezentativ din
> punctul de vedere al puterii, exprimata fie prin bani, inrudire,
> putere militara, influenta politica. Cuvantul isi are radacinile in
> limba greaca si provine din 'oligo' - putini si 'arkhos' - a
> conduce.
> In mod traditional, oligarhiile se perpetueaza prin intermediul
> catorva familii importante, ai caror copii sunt formati pentru a
> deveni mostenitorii acestei puteri. In contrast cu aristocratia,
> forma de guvernamant in care cei mai 'buni' detin puterea, oligarhia
> reprezinta adeseori o manifestare a puterii exprimata in mod
> nedemocratic, in care personaje cheie raman in umbra, preferand sa
> conduca din culise, de cele mai multe ori prin intermediul
> mijloacelor economice.
> O societate poate deveni oligarhie intr-un anumit moment al evolutiei
> ei printr-un mecanism de acumulare graduala de mijloace economice in
> mod netransparent de catre un grup restrans de indivizi.Oligarhia
> este acea forma de guvernamant in care puterea apartine celor
> putini,unei elite
> Daca elita este vazuta prin prisma criteriilor economice atunci as
> spune ca avem de-a face cu un SISTEM OLIGARHIC. Daca criteriile sunt
> de alta natura atunci as spune ca avem de-a face cu o ideologie
> FASCISTA.
> Dupa model rusesc, oligarhia nu poate fi gandita decat sistemic.
> Conectati la fonduri publice si la resursa energetica, Hodorkovski,
> Abramovici sau Berezovski au sprijinit puterea politica si au cautat
> sa controleze media. Oligarhia are tendinta de a-si crea structuri
> suprastatale si nu poate functiona in absenta unui control strict al
> justitiei. Ecuatia simpla a oligarhiei include in mod obligatoriu:
> infiltrarea politica, controlul media, accesul privilegiat la resurse
> energetice si imblanzirea justitiei. In Romania, doar Dinu Patriciu
> (PNL) si Dan Voiculescu (PC) se pot lauda ca se apropie de modelul
> oligarhic veritabil. Oligarhia lor pune in pericol statul de drept si
> ameninta mari principii democratice, pe cand presupusa oligarhie de la
> Palatul Victoria se limiteaza la afaceristi cu ambitii financiare
> relative, dar fara pretentii hegemonice. Nu stim, desigur, daca nu
> cumva se viseaza si ei oligarhi, insa astazi abia daca depasesc
> statutul de mici baroni locali.
> In cursul anului 2004, transferul procesului de contestare publica,
> venita in perioada 2000-2003 cu precadere din exterior (parlamentari
> din Uniunea Europeana), s-a reorientat si a cuprins segmente largi
> ale populatiei din Romania. Cu cit statul oligarhic al PSD-ului
> capata trasaturile clasice ale unui regim mafiot, cu atit contestarea
> venita din partea societatii civile si a micului segment al presei
> ramase independente devenea din ce in ce mai puternica, in ciuda
> cenzurii mecanismul alegerilor parlamentare si prezidentiale a adus o
> surpriza de proportii: schimbarea guvernarii PSD. Instrumentul
> principal folosit de guvernul Nastase in instaurarea regimului
> semi-oligarhic din perioada 2000-2004 a fost politizarea justitiei
> pina la anularea oricarei pretentii de independenta a puterii
> judecatoresti. Privatizarile frauduloase, contractele obtinute fara
> nici un fel de licitatie, refuzurile anchetarii comiterii unor fapte
> de coruptie la cel mai inalt nivel, toate actele grave prin care s-au
> adus statului prejudicii financiare enorme au fost posibile in lipsa
> unei reale independente a justitiei fata de factorul politic. Pusa in
> fata acestei situatii fara precedent, Comisia Europeana a trebuit sa
> gaseasca o solutie inedita in ceea ce priveste incheierea
> negocierilor cu Romania.
> In cursul mandatului dlui Basescu,oligarhia atacata politic a trebuit
> sa se devoaleze in toata splendoarea sa reactionara si mai ales
> antiromaneasca.
> Din pacate si PNL-aripa Antonescu cocheteaza cu sistemul oligarhic
> desi doctrina liberala nu ar permite acest lucru.
> Dar cum subliniaza dl.Boc si chiar Stolojan,dl.Tariceanu a tradat
> aproape tot ce se putea trada.A tradat doctrina liberala,a tradat
> aliatul cu care a format alianta invingatoare DA,a tradat pe
> Presedintele Basescu,cel care prin prestatia sa electorala a facut
> posibil ca dl.Tariceanu sa devina prim-ministru si PNL partid de
> guvernamant(acesta ne mai in aceasta situatie din 1934),si-a tradat
> electoratul liberal elevat.
> Si toate aceste lucruri doar pentru un oligarh,pentru a se pune bine
> cu un sistem politic programat a fi oligarhic.
> Da speram ca alegerile prezidentiale vor clarifica situatia politica
> din Romania prin schimbarea radicala a viitorului Parlament si guvern
> si o delimitare clara intre politic si economic.
> Acest lucru nu se poate face,cel putin pe termen scurt,decat prin
> realegerea dlui Basescu,care in viitorul sau program are ca intentie
> principala reformarea statului,incepand de la Constitutie,sistem
> legislativ,guvernare pana la reforme in toate domeniile statului
> incremenit de 20 ani in ideologia lui Iliescu-mineriade si a lui
> Patriciu.
>
>
>
>
NU POTI SA-I DAI LIMBI LUI BASESCU MAI PE SCURT? ESTI PLICTISITOR...

Huhu Ciu
2010-01-05 22:02:45

Re: De, mai Mihaita ,

Securistule, de unde ai stiut de ieri, ca Ziua va dispare de pe tarabe, spune securistule!!!!!!!
La 2010-01-05 21:53:30, sorge a scris:

> nu sinteti intotalitate de vina .
> Prima vina a avt o Sorin Rosca Stanescu cind a cedat actiunile
> ziarului si v a vindut pe voi cu tot cu mate [am patit o si eu si
> stiu cum este ].
> In acel moment se contura un plan pt ziar ,care nu era si planul
> vostru .
> Trebuia sa va dea un semnal demisia si interzicerea lui Victor Roncea
> .
> Sigur ca aveati familii si nu puteati pleca cu una cu doua de la Ziua
> ,insa s a vazut clar ca pe masura ce campania electorala inainta
> ,metodele obisnuite ale ziarului erau dictate de SRS,care nici numai
> era angajat .
> Asta nu v a dat de banuit ?
> Partea proasta este ca o sa sufere mai multa lume care nu a avut de a
> face cu politica .
> Ce sa va zic ? Dumnezeu cu mila .
>

Huhu Ciu
2010-01-05 22:03:48

Re: ASA SE CHIAMA ACUM RAZBUNAREA PDL-PSD-ta,CRIZA ECONOMICA?

La 2010-01-05 22:01:50, rosu ovidiu a scris:

> Limbricii hahaiti din tara care acum ca se vad cu osul puterii in gura
> au trecut la razbunare?Nu se poate, asa ceva nu trebuie admis. Va
> rugam d-lor ziaristi nu renuntati,reesiti pe piata mediei romanesti,
> ati fost cei mai buni, cei mai curajosi, ati scris de cele mai multe
> ori ceea ce noi gandeam, nu vrem sa ne lasati singuri, va vrem la
> chioscurile de ziare.Refaceti-va calculele financiar-contabile si
> editati cat mai curand ziarul ZIUA, nu lasati gorile
> securist-comuniste sa va puna pumnul in gura.
>

Alcor
2010-01-05 22:07:48

Este.....

...dureros pentru angajati, este dureros pentru cititori.Din pacate asta este una dintre regulile de baza ale capitalismului: profit cu orice pret.Sa speram ca ziarul se va redresa iar reaparitia lui sa fie mult mai atractiva, mai eficienta.Nu pot sa nu remarc, din nou, atitudinea tipic romaneasca, la unii din cei care posteaza pe site, care este in deplina concordanta cu zicala: "Sa moara si capra vecinului"!!!

Shadow
2010-01-05 22:08:00

Bafta nea palsu

In viata sunt si suisuri si coborasuri. O sa renasca ziua din nou. Ziua aia de acum cativa ani cand chiar musca din guvernati si din impostori. Ziua aia care au dat-o afara pe Roxana Iordache sau Miruna Munteanu. Nu ziua care i-a angajat pe varzaru si/sau pe scarlat.

Huhu Ciu
2010-01-05 22:11:46

Re: Bafta nea palsu / Unde mai scrie Roxana Iordache acum, tare as vrea sa-i citesc articolele?!

Miruna scrie minunat in continuare, acum la Jurnalul.ro
La 2010-01-05 22:08:00, Shadow a scris:

> In viata sunt si suisuri si coborasuri. O sa renasca ziua din nou.
> Ziua aia de acum cativa ani cand chiar musca din guvernati si din
> impostori. Ziua aia care au dat-o afara pe Roxana Iordache sau Miruna
> Munteanu. Nu ziua care i-a angajat pe varzaru si/sau pe scarlat.
>
>

cosor ion
2010-01-05 22:14:47

regretabil

ca Ziua a ajuns in aceasta situatie,dar trebuia ca oamenii competenti din redactia acestui ziar , sa ia masurile care se impuneau cu prestatia sub orice deontologie profesionala a lui srs,o mare canalie turnatoare comunista,care dupa ce si-a facut plinul,nu a mai contat pentru el ca impinge ziarul la faliment.nu inteleg de ce ati mai lasat acest imbecil sa scrie editoriale,cand el era,dat afara din breasla jurnalistica.nu ati avut curajul de a face asta la timpul potrivit si de aceia trageti consecintele.am convingerea ca veti reveni pe tarabe numai cand veti elimina toate gunoaiele din redactia acestui ziar si pe toti care nu inteleg ca trebuie sa existe o limita a bunului simt in comentarii.

Shadow
2010-01-05 22:16:36

Re: regretabil cosorel

> ca Ziua a ajuns in aceasta situatie,dar trebuia ca oamenii competenti
> din redactia acestui ziar , sa ia masurile care se impuneau cu
> prestatia sub orice deontologie profesionala a lui srs,o mare canalie
> turnatoare comunista,care dupa ce si-a facut plinul,nu a mai contat
> pentru el ca impinge ziarul la faliment.nu inteleg de ce ati mai
> lasat acest imbecil sa scrie editoriale,cand el era,dat afara din
> breasla jurnalistica.nu ati avut curajul de a face asta la timpul
> potrivit si de aceia trageti consecintele.am convingerea ca veti
> reveni pe tarabe numai cand veti elimina toate gunoaiele din redactia
> acestui ziar si pe toti care nu inteleg ca trebuie sa existe o limita
> a bunului simt in comentarii.

dta vb de bunul simt in "comentarii". Ce ti-a mai place cenzura. Dar minciunile dtale cu care e plina arhiva la ce fel de "bun simt" intra? La cel "udresc". Cam da.

Atamild
2010-01-05 22:17:50

Buna seara! Draga Ziua! Sa nu dispareti, ca va mananC!

Ei bine, opinia mea este ca ZIUA nu trebuie sa dispara. Daca Ziua dispare, 200 de angajati (e o cifra mare) vor pierde locul de munca? Rusine, Romania!
Da-ti un numar de conto unde se pot primii Spende, ca sa nu se suspende.
Eu cred ca Ziua a fost un ziar care reflecta realitatea, un ziar indraznet care a spus adevarului pe nume. Un ziar pe care care poate cei de la putere au incercat sa-l ascunda si sa-l opreasca, si nu-l puna la vedere la vanzare. Asemeni metodei de suprimare dictatoriala, unde nimeni nu apara adevarul, unde lingaii impopotaneaza laturile ce au inceput deja sa asupeasca tara. M-am suparat rau, dar totul imi pare acum un complot, cum se intampla atunci pe vremea clanului Ceausescu o nedreptate urata ce pare ca se incearca si acum. Si chiar daca in Ziua, uneori anumite subiecte erau inflorite pentru a fi citite, eu stiu ca Ziua s-a scuzat apoi. Draga Ziua, parerea mea este ca ati facut treaba buna si sant sigura ca veti gasi o solutie, alta existenta a ziarului, alt viitor.
Pe curand si orice ar fi eu sunt alaturi de voi.
Matida

avatar
2010-01-05 22:21:56

ZF o da in bara

din ciclul cand ziarele o mai dau in bara. nici chiar marele ZF nu scapa de greseli :

http://stiripeblog.wordpress.com/2010/01/05/zf-vinde-o-pereche-de-schiuri-de-la-magazinele-himalaya-cu-16-mil-euro/

avatar
2010-01-05 22:22:42

dealii despre cum se inchide ZIUA

http://stiripeblog.wordpress.com/2010/01/05/ziarul-ziua-isi-inceteaza-aparitia-din-7-ianuarie/

sorge
2010-01-05 22:25:15

Pe HOT NEWS ,s a anuntat de dupamasa .

Inclusiv de Gardianul .
Incercati hot news ,care sint o firma serioasa .

carol zwilling1
2010-01-05 22:25:39

Aceata este una din cauze la forum=demagogia.

Atentie!Raspunderea asupra opiniei exprimate aici revine in intregime autorului.
Redactia ZIUA nu va tolera comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste si isi rezerva dreptul de a nu face publice orice comentarii pe care le considera neadecvate.

Sa nu se uite ca o mare particica din foduri isi aveau sursa si dela cei ce v-au citit.......comentat.....etc........
Un canceros in faza de inceput mai are sansa sa fie salvat daca e tratat dela inceput..........
Doresc numai binele!!!!!!!

D.Dragos
2010-01-05 22:26:59

Imi pare rau

Imi pare enorm de rau pt disparitia (temporara, sper) de pe tarabe a ziarului ZIUA. Timp de 10 ani am fost cititor fidel al acestui ziar. Recunosc ca m-au atras cel mai mult editorialele lui Victor Roncea si rubricile din editia de sambata, mai ales cea a maestrului Sorin Dumitrescu, de arta crestina. Sper sa va reveniti cat mai repede.

Huhu Ciu
2010-01-05 22:29:37

Re: Imi pare rau / Subscriu

La 2010-01-05 22:26:59, D.Dragos a scris:

> Imi pare enorm de rau pt disparitia (temporara, sper) de pe tarabe a
> ziarului ZIUA. Timp de 10 ani am fost cititor fidel al acestui ziar.
> Recunosc ca m-au atras cel mai mult editorialele lui Victor Roncea si
> rubricile din editia de sambata, mai ales cea a maestrului Sorin
> Dumitrescu, de arta crestina. Sper sa va reveniti cat mai repede.
>

green day
2010-01-05 22:30:43

Un ziar care a sustinut CDR, alianta DA si PNL datorita lui SRS

De-a lungul timpului am citit ziua datorita atititudinii anti Iliescu si PSD. Ziua si SRS au sustinut in 96 cu mare putere Conventia Democrata.
Sper Mihaie sa nu te colorezi complet in portocaliu. Sper ca Ziua sa continue lupta impotriva FSN fie ca este aripa de stinga sau impostura PD de "dreapta".
Sper ca Ziua sa continue sa demaste pe demagogul si impocritul Basescu precum si oamenii lui: mogulii "buni'.

Huhu Ciu
2010-01-05 22:40:32

Unde mai scrie Roxana Iordache acum,tare as vrea sa-i citesc articolele? Am gasit blogul ei,scrie la

fel de bine, frumos ca inainte!La 2010-01-05 22:11:46, Huhu Ciu a scris:

> Miruna scrie minunat in continuare, acum la Jurnalul.ro
>
>
>
>
> La 2010-01-05 22:08:00, Shadow a scris:
>
> > In viata sunt si suisuri si coborasuri. O sa renasca ziua din nou.
> > Ziua aia de acum cativa ani cand chiar musca din guvernati si din
> > impostori. Ziua aia care au dat-o afara pe Roxana Iordache sau Miruna
> > Munteanu. Nu ziua care i-a angajat pe varzaru si/sau pe scarlat.
> >
> >
>
>

Shadow
2010-01-05 22:42:33

Re: Pe HOT NEWS ,s a anuntat de dupamasa . iar le stie sorge

> Inclusiv de Gardianul .
> Incercati hot news ,care sint o firma serioasa .

hotnews e firma serioasa cica. noroc ca apartine unuia din "baronasii" care se opun lui "vantu". Dar cu interese mari de ani de zile sa "inghita" bursa de marfuri. Alta creatie a lui soros. Mai cauta mai sorgel ca nu esti deloc informat.

muresanu
2010-01-05 22:44:15

Ziua.

Taica-meu cauta cu disperare de 2 saptamani Ziua. Ca numai aia citea.
Eu, citesc de obicei pe Net. El nu vede pe monitor. Nu stiam ca situatzia e asa de grava....Cu Ziua.
Sper sa revina cat de curand!

FB
2010-01-05 22:44:16

Re: Daca vreti sa reveniti pe piata.

La 2010-01-05 21:35:46, Aladin a scris:

> Eliminati GUNOAIELE !! paranoia lui srs nu a fost de bun augur
> ziarului !
> Cei ce cumpara ziarul nu vor sa citeasca zilnic tot felul de
> bazaconii a acestui tata-omida.Cred ca intre actualii redactori sunt
> multi fosti corijenti la limba romana,traducatori dupa ureche din
> limbi straine si alti multi taietori de frunza care nu cunosc
> realitatile internationale si-si dau cu presupusul cu aere de mari
> fasaishti ! Poate ca sponsorarea a disparut o data cu pierderea
> alegerilor de catre PSD. Incercati sa fiti asa cum spui CU ADEVARAT
> INDEPENDENTI !! va urez noroc si buna inspiratie. Pana atunci sa
> speram ca dispar postacii care nu-s greu de identificat. NU acestia
> nu sunt catalizatori de discutii, sunt niste marlani culmea sunt
> platiti de diversi ........moguli.
De tine nu-i nicio un bai .De unde esti nu dai nici un ban pentru Ziua si romani ,asa ca nu poti avea nici o pretentie.
mai du-te-n mata de tampit !

edbica2000
2010-01-05 22:48:32

Fiecare pasare pe limba ei piere

Pacat...am lucrat la acest ziar. Din pacate se aplica proverbul din titlu sau....eu te fac eu te omor. Nu-i asa Nasule?

Huhu Ciu
2010-01-05 22:52:01

Un ziar care a sustinut CDR, alianta DA si PNL datorita lui SRS / Io-s trist si revoltat, e

gheara pedelista teleghidata de marinar, bagata aici, asa cred!!!!!La 2010-01-05 22:30:43, green day a scris:

> De-a lungul timpului am citit ziua datorita atititudinii anti Iliescu
> si PSD. Ziua si SRS au sustinut in 96 cu mare putere Conventia
> Democrata.
> Sper Mihaie sa nu te colorezi complet in portocaliu. Sper ca Ziua sa
> continue lupta impotriva FSN fie ca este aripa de stinga sau
> impostura PD de "dreapta".
> Sper ca Ziua sa continue sa demaste pe demagogul si impocritul Basescu
> precum si oamenii lui: mogulii "buni'.
>

Huhu Ciu
2010-01-05 22:53:32

Re: Fiecare pasare pe limba ei piere

Da-te-n ma-ta jegule securist, ptiu!!!!!!!
La 2010-01-05 22:48:32, edbica2000 a scris:

> Pacat...am lucrat la acest ziar. Din pacate se aplica proverbul din
> titlu sau....eu te fac eu te omor. Nu-i asa Nasule?
>

gili
2010-01-05 22:56:00

De fapt ...

ZIUA a fost omorita de ovreii lui Ba'secu care patroneaza Excrementul Zilei , n'asa?

Evreu-rus
2010-01-05 22:56:19

Eu nu am posibilitatea de a cumpara editia tiparita a ziarului, dar imi pare rau ca s-a luat

aceasta decizie vis-a-vis de aparitia pe piata a publicatiei. Ziarul ZIUA trebuie sa continue sa existe, cu conditia sa recurga la anumite returusi de imagine, sa isi gaseasca resurse adecvate din publicitate ptr a-si platit corespunzator angajatii si sa ofere cititorilor sai o informatie de cat mai buna calitate. Multe ziare romanesti sunt slabe (in general tabloide si reviste de scandal) iar putinele ziare cu adevarat bune dispar din cauza lipsei lor de independenta jurnalistica, a informarii partinitoare si lipsite de obiectivitate, a inexistentei unui manager bun, lipsei unui marketing eficient si profitabil, a articolelor folosite drept tribune ptr injurat si manipulat masele, si in final (desi va parea cam frivola recomandarea) a lipsei paginilor cu divertisment si subiecte de barfe (preferatele romanilor). Va doresc sa va reanalizati cu atentie si sa va schimbati la 180% modul de a informa cititorul.
SUCCES ptr o RENASTERE RAPIDA!

Evreu-rus
2010-01-05 22:57:55

Re: Eu nu am posibilitatea de a cumpara editia tiparita a ziarului, dar imi pare rau ca s-a luat

La 2010-01-05 22:56:19, Evreu-rus a scris:

. Va doresc sa va reanalizati cu atentie si sa
> va schimbati la 180 grade modul de a informa cititorul.
> SUCCES ptr o RENASTERE RAPIDA!


Ghita Bizonu'
2010-01-05 23:09:14

Re: edbica2000 din Greculaeland

se pare ca ZIua a cam fost cumparata de unu SOV . Ocazie cu care a zburat Roxana si Miruna .. si altii au mai trecut ...
Numa nasu ramasese anti.
Restu inclus Plasu probaseau sau puoinbaseau.
Azi SOV ingroapa securea de razboi .. Ziua se inchide iar Cotidianu revine la dragostea din 2008 ....si o sa auzi de un mogul mai putin !!

La 2010-01-05 22:48:32, edbica2000 a scris:

> Pacat...am lucrat la acest ziar. Din pacate se aplica proverbul din
> titlu sau....eu te fac eu te omor. Nu-i asa Nasule?
>

synd
2010-01-05 23:11:05

Re: Aceata este una din cauze la forum=demagogia.

La 2010-01-05 22:25:39, carol zwilling1 a scris:

> Atentie!Raspunderea asupra opiniei exprimate aici revine in intregime
> autorului.
> Redactia ZIUA nu va tolera comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste
> si isi rezerva dreptul de a nu face publice orice comentarii pe care
> le considera neadecvate.
>
> Sa nu se uite ca o mare particica din foduri isi aveau sursa si dela
> cei ce v-au citit.......comentat.....etc........
> Un canceros in faza de inceput mai are sansa sa fie salvat daca e
> tratat dela inceput..........
> Doresc numai binele!!!!!!!
>

Domnule Zwilling,

Trebuie sa recunosc ca nu cunosc "valoarea actuala de piata" a editiei tiparite a cotidianului ZIUA in Romania. Presupun insa ca ea nu este momentan prea mare...

Fiind insa unul dintre cei, probabil putini, care citesc editia online si isi exprima opiniile din cand in cand pe forumul ziarului ZIUA inca din vara anului 2002 cunosc intr-o oarecare masura evolutia sa.

Forumul acestui ziar a fost candva - iar concluzia nu-mi apartine, ci eu doar ma asociez ei-, unul dintre cele mai redutabile din presa romaneasca. Calitatea acestui forum a rezultat nu numai din articolele de tinuta si curaj publicate in decursul timpului in acest ziar de unii redactori, intre timp concediati sau pur si simplu demisionari, cat, mai ales, datorita libertatii de expresie oferita de acest cotidian. Daca memoria nu ma inseala, pana spre sfarsitul anului 2004/2005 (??) acest forum nu a cunoscut cenzura, iar disputele, desi uneori dure, purtate cateodata in termeni inadecvati unui forum public, aveau totusi nivel.

Abia introducerea intolerantei pe acest forum chiar de catre redactia ZIUA (Redactia ZIUA nu va tolera comentarii...), urmata timp de cativa ani de zile de o stricta si stupida cenzura, in care vulgaritatea si banalitatea, invectivele si stupiditatea erau preferate unor realitatii evidente dar incomode, au determinat decaderea si reducerea forumului la nivelul memorabil inregistrat in luna decembrie 2009!!!

Liberatea expresiei este bunul cel mai de pret al democratiei, iar demagogia, chiar daca ne place sau nu, apartine oamenilor.

dorinP
2010-01-05 23:17:59

Re: Bafta nea palsu

Am preferat sa "raspund" la mesajul lui Shadow pentru a nu repeta ceea ce el a spus deja.

Bine ar fi sa incercati sa intelegeti ceea ce v-a adus in aceasta situatie. E adevarat, ziare mai mari, cu traditie sint in aceeasi situatie din cauza crizei economice si in special a internetului, concurent incontrolabil. Inclin sa cred ca Ziua va renaste daca va reusi sa se impuna ca o sursa de stiri independenta, credibila.

Smoke and mirrors lumea in care propagandistii vor continua sa traiasca a devenit toxica pentru ziaristi acum cind informatia este incontrolabila. In cacofonia stirilor care bintuie internetul un ziar credibil care sa prezinte informatia reala, nedigerata sau filtrata de mai stiu eu ce agentie este absolut necesar, util si probabil rentabil.


La 2010-01-05 22:08:00, Shadow a scris:

> In viata sunt si suisuri si coborasuri. O sa renasca ziua din nou.
> Ziua aia de acum cativa ani cand chiar musca din guvernati si din
> impostori. Ziua aia care au dat-o afara pe Roxana Iordache sau Miruna
> Munteanu. Nu ziua care i-a angajat pe varzaru si/sau pe scarlat.
>
>

Ghita Bizonu'
2010-01-05 23:20:13

Adio si n-am cuvinte Palsule da recunosc ca nu mai cumparam ziaruol fiindca se cam

basise , daca intelegi iluzia ....
Asa ca de ceva vreme cumparam doar sambata ptr dosarele ales. Insa Alexe incepuse sa cam o ia razna si nu mai facea ziaristica ci fictiune , asa ca de vreo 2 luni am zis ca e criza si nu mai pot ajuta oamenii saraci .
Poate are grija de tine tetelu .. poate ca nu ....

Ghita Bizonu'
2010-01-05 23:23:02

Re: mai ala din Pork pai poa scazu dupa ce zburara Miruna , Roxana si se pricopsira

cu liberalul lu baselu ....

La 2010-01-05 21:35:46, Aladin a scris:

> Eliminati GUNOAIELE !! paranoia lui srs nu a fost de bun augur
> ziarului !
> Cei ce cumpara ziarul nu vor sa citeasca zilnic tot felul de
> bazaconii a acestui tata-omida.Cred ca intre actualii redactori sunt
> multi fosti corijenti la limba romana,traducatori dupa ureche din
> limbi straine si alti multi taietori de frunza care nu cunosc
> realitatile internationale si-si dau cu presupusul cu aere de mari
> fasaishti ! Poate ca sponsorarea a disparut o data cu pierderea
> alegerilor de catre PSD. Incercati sa fiti asa cum spui CU ADEVARAT
> INDEPENDENTI !! va urez noroc si buna inspiratie. Pana atunci sa
> speram ca dispar postacii care nu-s greu de identificat. NU acestia
> nu sunt catalizatori de discutii, sunt niste marlani culmea sunt
> platiti de diversi ........moguli.
>

Ghita Bizonu'
2010-01-05 23:25:59

Re: Nu ma bucur de falimente.....da intrebarea e unde o sa mutati Idish palace ul ?

ca in afara de opsedolegionari mai aveam si veri de-ai lor kahanisti ... personal nu vaz nici o deosebire calitativa intre ei !! Dezahati etnocentrici cu apucaturi mesianice si unii si altii ... nitel neam cu talibaniii

D ANTON II
2010-01-05 23:32:07

Nu fiti tristi

"Si miine este o noua Zi{ua}" .

Sobru.......
2010-01-05 23:34:24

Re: Bafta nea palsu

Lasa-l pe Palsulache, ca are limba lata si pedelistii marelui carmaci sint cu cururile pregatite, ca e sportul lor preferat. Nu moare el.

Huhu Ciu
2010-01-05 23:34:31

Re: Nu fiti tristi

Si miine este o noua Zi{ua}" .

     Pagina  din 8      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Scrisoare catre cititorii ZIUA (6791 afisari)
 Iliescu s-a dezis de Geoana (4068 afisari)
 Prigoana jr pune PDL pe jar (3364 afisari)
 Impozit pe nunti, botezuri si xerox (2808 afisari)
 Cazanesti, un oras doar pentru parlamentari (2280 afisari)
 Stiristul Lucian Mandruta si-a cerut scuze in direct familiei, pentru ca a fost prins cu amanta! (VEZI VIDEO) (7721 afisari)
 Sufletul unui copil, ridicat la ceruri de doi ingeri? - VIDEO (5026 afisari)
 Un PSD pentru Basescu (3579 afisari)
 Ramas bun - la ultimul ziar din Sarindar (3261 afisari)
 Jurnalul pe luni al unei femei de 30 de ani, care timp de un an si-a cautat dragostea pe Internet (2683 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2010 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02334 sec.