Ziua Logo
  Nr. 4718 de marti, 22 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-12-22
camycatze din Bucuresti (...@yahoo.co.uk, IP: 92.86.59...)
2009-12-22 08:49
in opinia mea

intr-o tara civilizata, cultura, educatia si sanatatea sunt elementele cheie. E clar pentru toata lumea ca intr-o tara de inculti si prosti, asa cum se contureaza noile generatii in formare, oameni creati asa pentru a putea fi manipulati, deci intr-o astfel de tara e clar ca singura modalitate de supravietuire e coruptia. Intr-o tara in care totul se cumpara: titluri, pozitii, functii, etc, oamenii nu mai sunt interesati sa-si dezvolte potentialul valorilor intrinseci individuale, prefera mai degraba sa comita acte antisociale pentru a supravietui.
Deasemenea, alt punct cheie este sanatatea. Intr-o tara bolnava oamenii nu mai pot munci, iar ca sa traiesti trebuie sa muncesti. Tara asta trebuie sa produca ceva pentru a-si acoperi imprumuturile externe, trebuie dezvoltate diverse sectoare precum agricultura, turismul, constructiile, etc. Trebuie sa traim pe picioarele proprii si nu pe ale FMI.
Populatia trebuie stimulata intr-un fel sa dea fiecare tot ce poate mai bun. De ce Romania de cativa ani buni a incetat sa mai produca valori? Credeti ca nu mai exista oameni destepti aici? Din contra, tara e plina de valori dar ele au fost suprimate de coruptie, li s-au taiat aripile, iar cei mai curajosi au plecat in alte tari pentru a se putea manifesta la adevaratele cote intelectuale.
De ce fac acest comentariu: intai pentru ca, fiul meu care este in clasa XI, imi spune mereu ca nu se mai face "scoala", ca de ce sa mai invete cand toti fraierii isi cumpara posturile doar daca au bani sau pile, chiar daca nu au creier.....Apoi, la randul meu, constat cu tristete, ca de nenumarate ori mi s-a spus la locul de munca (am o munca de maxima responsabilitate) ca nu trebuie sa gandesc prea mult pentru a trai bine....
Ca sa facem intr-adevar reforma necesara in Romania, trebuie inceput cu o reforma spirituala, de schimbare a conceptiei oamenilor, care de zeci de ani de zile se zbat in mocirla coruptiei.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Republica lui Traian Basescu (3860 afisari)
 Basescu s-a intors cu pofta de schimbare (2870 afisari)
 Procurorii militari, salvatorii criminalilor din decembrie (2547 afisari)
 Alba-neagra cu F-16 second-hand (1726 afisari)
 Cu Baconschi inainte (1144 afisari)
 Mircea Badea, gol și cu pene in Piața Victoriei: Boc, trezește-te! Să faci o autostradă și mai mare (VIDEO) (8563 afisari)
 L'Express: Revolutia romana, o lovitura de stat data de armata (2860 afisari)
 Catherine Zeta-Jones, aproape goala pe Broadway (2687 afisari)
 Hrebenciuc catre Baconschi: Ce a vrut Papa Ioan Paul al II-lea sa spuna prin ''Romania este Gradina Maicii Domnului''? (2601 afisari)
 A murit handbalista Victorita Dumitrescu (2073 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01707 sec.