Ziua Logo
  Nr. 4715 de joi, 17 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2009-12-17

Comentarii: 26, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

vamid
2009-12-16 22:08:45

Care liberali?

Astia din PNL au devenit sculele PSD iar in 2006 au tocat 5 miliarde euro pe pomeni eklectorale. Asta e socialism nu liberalism. Nu au nici o doctrina. Aia mai smecheri au doctrina ciolanului iar aia mai zanateci ca Orban & Antonescu au doctrina patologica a narcisismului, frustrarii etc

credo
2009-12-16 22:23:20

opinii

Cate putin iese la iveala dorinta PDL de a deveni singurul partid care sa foloseasca titulatura de " liberal ".

vasile blaga
2009-12-16 22:27:49

se furnica pielea pe mine

"liberalii d-lui boc sunt mai maleabili".d-le orascu si daca ar fi sa ramana 10 liberali in pnl,acesta nu trebuie sa se faca pres in fata nimanui,daca e sa moara,sa moara demn.nu-mi explic ce s-a intamplat cu d-voastra,poate sunt paranoic,o fi vreun dosar la mijloc?daca nu,imi cer scuze.

sorge
2009-12-16 22:28:47

Este oare posibil ?

Sa mai existe un alt plan al liberalilor ?
Un plan izvorit si pregatit de prietenii lui Patriciu ?

sorge
2009-12-16 22:51:11

Pina in 89 stiti ce baiat se ducea la ISTORIE ?

Cei care nu erau in stare macar de un ASE .
Fata de politehnica si filologie unde se invata mult si cel putin la ultima era o admitere cu multi candidati pe loc ,biata Istorie ,era pt ultimii baieti care dadeau sa scape de armata .
Acest refulat de istoric ,si a gasit pe cine sa se razbune ,pt esecurile lui din viata iainte de 89 si pt esecul de acum si ce vor urma .

george nemteanu
2009-12-17 01:41:33

Ce s-ar intampla cu electoratul ?

Fuziunea acestor partide ar vulnerabiliza electoratul stabil al liberalilor care probabil s-ar simti ofensat. Electoratul pdl-ului este deja in bataia vantului, fiind un electorat devotat domnului Basescu si mai putin unei traditii. In lipsa domnului Basescu ar putea fi ademeniti de un personaj asemanator. Nu vad un viitor castig electoral sigur. Mai ales ca oportunistii lui Rus pregatesc repetarea episodului PD, amenintand cu o noua ruptura a PSD-ului si fabricarea unui partid care sa-si stearga originea comunista. Au vazut ca reteta are succes, le mai trebuie sa-l gaseasca pe Basescu II si in doi-trei ani pot confisca electoratul PDL-ului . La care s-ar mai adauga intre timp si o buna parte din electoratul traditional PSD, fiind vizibila chiar si dupa 20 de ani o clara ezitare a romanilor de a se rupe devinitiv de fostii comunisti . Romanii fac o distinctie clasa intre liberalii autentici perceputi ca urmasii dusmanilor de clasa si liberalii vopsiti, rupti din vechiul fsn. cei din urma sunt mai aproape de sufletul lor vinovat. Treaba lui Antonescu si a PNL-ului este sa gaseasca mesajul potrivit pentru generatiile tinere, curate si necontaminate de virusul comunist.

george nemteanu
2009-12-17 01:50:02

Re: opinii

La 2009-12-16 22:23:20, credo a scris:

> Cate putin iese la iveala dorinta PDL de a deveni singurul partid care
> sa foloseasca titulatura de " liberal ".
>
Strategii partidului sunt constienti ca au mare problema : aceea a blazonului. Cat timp nu-l vor avea, acuzatia intemeiata ca au zestrea furata din cea a lui Iliescu va plana inca multi ani asupra lor.

Petre S
2009-12-17 03:51:25

Ai devenit de-a dreptul penibil, d-le Orescu

Te-ai lepadat de orice fel de principii si bun simt. PNL si o canalie securista si cel mai mare ticalos din istoria neamului, nu vor putea coexista nicicand.

george nemteanu
2009-12-17 04:29:09

Re: Ai devenit de-a dreptul penibil, d-le Orescu

La 2009-12-17 03:51:25, Petre S a scris:

> Te-ai lepadat de orice fel de principii si bun simt. PNL si o canalie
> securista si cel mai mare ticalos din istoria neamului, nu vor putea
> coexista nicicand.
>
Este total deplasat sa-l acuzi pe domnul Orescu de securism. Este un analist politic care beneficiaza de o lunga experienta politica formata in zeci de ani, iar punctul de vedere al domniei sale va fi totdeauna o provocare la meditatie pe termen lung. Romanii mai au putini domni "Orescu" si este o fericire ca-i avem.

george nemteanu
2009-12-17 04:36:33

Re: Sa fiu mai explicit

La 2009-12-17 03:51:25, Petre S a scris:

> Te-ai lepadat de orice fel de principii si bun simt. PNL si o canalie
> securista si cel mai mare ticalos din istoria neamului, nu vor putea
> coexista nicicand.
>
Domnul Orescu afirma ca presedintele va fi la final de drum, la capatul celor 5 ani de domnie. Un partid liberal unit scapat de fantoma sa se va putea reaseza in mod democratic, sub conducerea unui liberal de traditie din actualul PNL. Este o posibilitate care poate fi luata in seama. Dar, dupa opinia mea, nu in aceste momente.

laur
2009-12-17 04:59:58

Crin peste partid sau este sau nu este WFP partid

PNL ignorandu-l pe Basescu a obtzinut un numar de voturi la parlamantare .

Crin atracandu-l activ pe BASESCU A OBTZINUT un numar superior de voturi .

In concluzie CRIN este LOCOMOTIVA PNL tot asa dupa cum Basescu este locomotiva PDL .

Sa ceri demisia locomotivei in numele fuziunii necesara ajungerii la ciolanul puterii ere o proba de mare caracter n'asa ?

Probabail ca acest tip de caracter l-atzi invatzat in lungii ani de serviciu la Europa Libera.

Probabil ca acolo atz-i invatzat ca politicinul nu face politica pentru atingerea unor obiective politice indiferent de intrarea lui la putere ci exclusiv pentru ajungerea la ciolan si iaca de aceea fusion-ul lui WFP in New York pentru dvs nu este politica deorece nu pune botul la ciolan .

Silviu Dumitrescu
2009-12-17 08:34:11

INCREDIBIL

Este un articol incredibil care arata aparenta "dezorientare" existenta in Romania dupa realegerea lui Basescu.
Adica planul sau de dominare pe termen lung a Romaniei.

Titlul: "E posibila fuziunea celor doua partide liberale?"
Care "cele doua partide liberale" ? Daca PSD se redenumea PSD-L erau si ei liberali, adica erau 3 partide liberale in Romania? Sau 4 cu UDMR-L ?

" domnul Crin Antonescu a avut, in ultimii ani, o cariera politica fulguranta - se poate spune - in disproportie cu studiile si pregatirea sa profesionala"
Am inteles: domnul Basescu si domnul Tariceanu de exemplu au o cariera "proportionala cu studiile si pregatirea profesionala", domnul Antonesc nu ! OK.

"In momentul de fata, Partidul National Liberal este confruntat cu ani lungi de opozitie, daca nu intreprinde ceva,"
Care este problema ?
Politicienii s-au obisnuit in Romania sa fie tot timpul la putere, la ciolan - de fapt- pentru asta si fac politica.
S-a uitat ca politica adevarata se face pentru a impune o viziune, un ideal care sa schimbe in bine societatea.
Dupa logica Dvs Nelson Mandela a fost un bou ca a stat "ani lungi in opozitie" si chiar mai mult - la parnaie ? Interesant !
De ce nu ii dati un mail sa-i spuneti ce credeti ?

"...caci dintre cele doua partide liberale, tot liberalii domnului Boc mi se par mai maleabili..."
Aici va dau perfecta dreptate: "liberalii domnului Boc" au intrat in sala de congres socialisti si membrii ai Internationalei Socialiste (de stanga adica) si au iesit populari (de dreapta cum s-ar zice). Dupa un vot in unanimitate !
ASTA DA "MALEABILITATE" !!!

"Ei il au in spate pe presedintele Basescu care, in ciuda caracterului sau voluntarist si puternic, stie cel putin ce vrea."
Si Stalin a stiut foarte bine ce vrea si Hitler si Ceausescu...
Asta nu este o calitate in sine. Calitatea este data de ceea ce vrea acel om nu de faptul ca stie ce vrea ! Si cum noi stim cam ce vrea Basescu ...

"Se presupune ca planurile domnului Basescu includ inghitirea pestelui mic de catre cel mai mare, in vederea crearii unui mare partid liberal, omogen. De ce nu?"
Sunteti naiv complet sau doar simulati ?
Basescu&PD-L ar deveni maine maoisti sau fundamentalisti islamisti daca ar fi in avantajul lor personal. Ei sunt oportunistii perfecti, fara "prejudecati" doctrinare. De fapt de asta au devenit cel mai puternic partid din Romania - sunt magnetul tuturor oportunistilor din aceasta nefericita tara.
Stie toata lumea ca au trecut pe dreapta deoarece exista aceasta fabuloasa oportunitate politica data de faptul ca PPE nu avea in Romania un partid afiliat puternic ce le putea aduce nr de voturi in Parlamentul European.
Iar dupa aia si-au agatat "L" in coada pentru a distruge PNL !!! Aveti o memorie foarte scurta domnule !!!

"Utila ar fi, probabil, si desemnarea unui organ comun care sa pregateasca aceasta fuziune."
Bravo sunteti foarte croiti pe treaba ! Probabil aveti si un plan ! Domnul Basescu stie de acest plan ? Sau dansul l-a intocmit ?

baba novac
2009-12-17 09:17:05

APORT,LACHEULE ORESCU !!!

ATI INCEPUT IAR,PUPINCUREI PEDELISTI???SCOATETI BA,LATRATORILOR,TARA DIN CRIZA,NU MAI CAUTATI SA GASITI PROSTI PE CARE SA ARUNCATI VINA PT.EVENTUALELE VOASTRE ESECURI SI SIGURELE FURACIUNI !!! IAR TU ESTI SERBAN ORESCU SAU SERBAN ORALU,BA CUTRA BASESCIANA?AI PRIMIT ORDIN,ROBOTEL SA-L SAPI PE CRIN/?APORT,JAVRUTA,NU MAI PROSTESTI PE NIMENI!!

Ghita Bizonu'
2009-12-17 09:59:32

Re: nemtene ,

prestatia lui Orascu este asemanatoare cu a lu Vadim cand tipa ( in scris) lasati-ne sa ne construim Acropolea !! ( Casa Popoului adica . Ca cu Popoul a fost conceputa ). Cu adaugira ca nu poate zice trebe sa pup ca altfel ajung pe lista nepublicbvililor !!
Ori asta anuleaza intreaga sa "pregatire" . Pun pariu ca daca maine Kim cel din Nord va gasi ceva bistari analistu va descopri marele adevar al ideilo ciuce si va sfatui pe cei din Sud sa il accepte pe Kim cel Divin precum imparat . In numele traditiilor liberale ale Coreeii !!

La 2009-12-17 03:51:25, Petre S a scris:

> Te-ai lepadat de orice fel de principii si bun simt. PNL si o canalie
> securista si cel mai mare ticalos din istoria neamului, nu vor putea
> coexista nicicand.
>

Ghita Bizonu'
2009-12-17 10:07:17

In calitate de vechi liberal si ca observator cu oarecari principii de moralitate, tov Orascu

recomanda desfiintarea PNL ...
Asta da liberal vechi !!!
Si cum stam cu cateva fleacuri precum ca premierul este expresia majoritatii parlamentare ? un fleac , il ciuruieste !! Astea da principii de moralitate !!
Sa numinm principiile : bani ! Geld ! gucks!!
Bagi banu si obtii cantarea !! Parca tonomat se numeste . Pe lei sau euroi ?!

Gargantua
2009-12-17 12:21:45

Nu, fuziunea nu este posibila.

PNL va ramane partidul nr.3 multa vreme de acum incolo, pentru ca s-a adunat greu si nu vrea sa se mai dizolve, asa cum a facut in anii '90. Daca va sti cum sa procedeze si se va pastra neatins de colaborarile cu cele doua FSN-uri, nu ca pana acum, are sanse sa creasca si sa castige puterea pe merit, nu cu speculatii rusinoase. Ii doresc succes!
Cat despre PDL, ar fi bine sa se mentina pe actuala pozitie de dreapta populara, care ar putea fi altfel acaparata de sateliti ai PSD.
Viata politica a Romaniei se va baza pe 3 mari partide, ca si in Marea Britanie, Germania si alte state europene democratice. UDMR-ul se va dezagrega, pana la urma, pentru ca este puternic contestat de proprii alegatori si nu mai este in pas cu vremurile.
Un ultim pas catre realizarea democratiei parlamentare depline este alegerea Presedintelui de catre Parlament. Patimile fara precedent starnite de alegerea Presedintelui, in acesti 20 de ani, trebuie oprite. Functia de Presedinte trebuie adaptata unei republici parlamentare, pentru a conserva democratia mai eficient.

george nemteanu
2009-12-17 12:39:39

Re: INCREDIBIL

La 2009-12-17 08:34:11, Silviu Dumitrescu a scris:

> Este un articol incredibil care arata aparenta "dezorientare"
> existenta in Romania dupa realegerea lui Basescu.
> Adica planul sau de dominare pe termen lung a Romaniei.
>
>
>
>
>
Marturisesc ca m-a socat opinia domnului Orescu . Ulterior am reflectat si chiar mai reflectez si acum la mai multe ore dupa lectura. Pentru ca am mereu incredere in opiniile domnului Orescu, considerandu-le pur personale si influentate de o lunga experienta de viata strict personala . Argumentele cu care il combati cu atata energie par la prima vedere redutabile, dar am senzatia ca sunt bazate pe interpretari ale unui moment strict actual. Ori istoria si viata unui partid are de a face cu multe astfel de momente in lunga sa existenta. Oare nu este mai important ca un partid sa reziste si sa mai ales sa creasca decat a-i pune in primejdie existenta dand importanta prea mare unor personaje (indiferent din care parte provin) situate vremelnic in asemenea conjuncturi cum ar fi aceea a unei posibile fuziuni ? Multi vor dispare, altii noi si tineri vor apare. Imi este greu sa ma pronunt, dar parca nu as fi atat de categoric cu gandurile domnului Orescu.

georgems
2009-12-17 12:56:21

Domnu Orescu ai lovit-o iar ,PDL ul si liberalismul, vaca si chilotii

Astia-s niste cameleoni politici, hidra comunistoida careia daca ii tai un cap iese altul cu alta fata. Prin ce se defineste pdlul liberal, doar ca au iesit din PNL celulele adormite si cu dureri de cap Stoica ,Stolojan et comp., si au trecut la pd. Subtire si superficiala analiza matale ca sa nu zic mai mult, ca au facut-o deja altii inaintea mea.Ma dezamagiti profund.

emigrstul
2009-12-17 13:14:59

Domnule Orescu

Sunteti mai in virsta ca mine , dar imi permit sa va corectez citeva aprecieri: Actualul PNL nu e decit o adunatura de ciori vopsite, in frunte cu d-l Antonescu, care la rindul sau e una din papusile lui Ion Iliescu.Cred ca dorinta unora de a vedea un partid liberal autentic i-a pacalit pe multi. Acum trebuie sa se trezeasca si sa decida pe unde o vor lua. Prost sa fii dar sa-ti revii. I se poate intimpla oricaruia din noi. O zi buna!

marean din PeNaLia
2009-12-17 14:43:20

care partide liberale? cel al comunistilor democratici (PSD) si al securistilor infiltrati(PNL)

cariera fulguranta a avut si nevasta lui crinel, platita cu o fonctie grasa, calcand peste capetele celor care au muncit pentru partid. Dar e ceva absolut normal la liberali, Doar trompetele patriciene pot sa ajunga la functii, avand in vedere ca doar el poate sustine banii negrii necesari campaniilor murdare.

LENIO
2009-12-17 18:37:40

Orescu.ai imbatranit degeaba..

Despre ce fuziune de partide liberale vorbesti?
Nu vezi cum umbla presupusii liberali democrati in PPE,ba dupa Milut taranistul
travestit?Chiar iti bati joc de trecutul liberalilor si al tarii!Oare sa fie adevarat ca pe
la Europa Libera vorbeau ce trimisi ...?!

costy
2009-12-17 19:08:00

Propunerea dvs vine prea tarziu, dle Orascu!

Momentul prielnic a fost rata de echipa Tariceanu la inceputul
lui 2005, iar prostia, tradarea acestuai a costa tara,
s-au pierdut aproape 5 de pomana.
Acum, cand PNL este in totalitate la cheremul lui Patriciu, nu este
o posibila nici macar o colaborare, fuziunea find considerata o
"idee idioate". Mult mai usor de realizat pare a fi o fuziune intre
"liberalii" lui Ilici si cei incremeniti in proiectul anti-Basescu!

PS: Multumiti Domnului ca nu a trecut "greii" lui patriciu
pe aici....

Orlando
2009-12-17 21:06:35

Re: Propunerea dvs vine prea tarziu, dle Orascu!

Orlando
2009-12-17 21:09:24

Re: Orescu.ai imbatranit degeaba../Esti obraznic!cum iti permiti?Ai fost prieten cu domnul O?

La 2009-12-17 18:37:40, LENIO a scris:

> Despre ce fuziune de partide liberale vorbesti?
> Nu vezi cum umbla presupusii liberali democrati in PPE,ba dupa Milut
> taranistul
> travestit?Chiar iti bati joc de trecutul liberalilor si al tarii!Oare
> sa fie adevarat ca pe
> la Europa Libera vorbeau ce trimisi ...?!
>

Orlando
2009-12-17 21:20:34

Re: INCREDIBIL

LENIO
2009-12-17 22:08:27

Re: Orescu.ai imbatranit degeaba..

Obraznmic esti tu tarane!Ai facut armata cu mine?Ma cunosti de-ti permiti sa-ti bagi nasul si sa jignesti?Asta faci si pe alte forumuri!Nesimtitule!Stiu eu ce spun!

La 2009-12-17 18:37:40, LENIO a scris:

> Despre ce fuziune de partide liberale vorbesti?
> Nu vezi cum umbla presupusii liberali democrati in PPE,ba dupa Milut
> taranistul
> travestit?Chiar iti bati joc de trecutul liberalilor si al tarii!Oare
> sa fie adevarat ca pe
> la Europa Libera vorbeau ce trimisi ...?!
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Obraznic si duplicitar (8089 afisari)
 Basarabia pamant tiganesc (3152 afisari)
 Dispar 150.000 de bugetari (2220 afisari)
 Romania sub teroare (1771 afisari)
 Pesedistul Marian Sarbu invitat la guvernare (1477 afisari)
 Puci in PDL: Se doreste blocarea prin vot secret a accesului Elenei Udrea in viitorul Guvern  (5030 afisari)
 Ce spun ezoteristii si preotii despre Flacara Violeta a lui Basescu (4764 afisari)
 Visul lui Iliescu implinit de Traian Basescu? (4421 afisari)
 Un fotomodel din Rusia a fost snopit in bataie la o receptie - VIDEO (3287 afisari)
 Ramas fara bani, si-a jucat sotia la poker, fara sa stie ce poate pati! (3011 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01643 sec.