Ziua Logo
  Nr. 4693 de miercuri, 18 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-11-18
Oanna (...@yahoo.com, IP: 192.129.3...)
2009-11-17 22:35
Batalia pe internet este dominata de candidadtii de dreapta

Ca tot suntem in campanie, pentru cei care sunt interesati, accesati www.busolapolitica.ro. Este un test de personalitate politica foarte interesant si puteti vedea cu care dintre candidadtii la prezidentiale va potriviti cel mai bine. Pana acum, candidatul liberal, Crin Antonescu, conduce in topul preferintelor, cu un procentaj de 42% din simpatiile utilizatorilor Busolei Politice. Traian Basescu il urmeaza la o distanta de 10 procente – 32%. Candidatii de stanga, Mircea Geoana si Sorin Oprescu au adunat 10% si respectiv 9% din simpatiile acestei categorii.

Davidescu vasile din Bucuresti (...@k.ro, IP: 81.196.18...)
2009-11-17 23:17
Liberalii au ordin sa ocupe forumurile.Si o fac!

Liberalii au ordin sa ocupe forumurile.Si o fac!
Daca pe forumurile ziarelor si ale televiziunilor cititi opinii extrem de favorabile PNL si foarte ostile presedintelui Basescu, sa nu credeti intotdeauna in sinceritatea lor. E ordin de la partid.
Ziarul nostru a intrat in posesia unor e-mailuri din care rezulta ca activistii PNL primesc de la partid instructiuni de a "invada" forumurile ziarelor si ale televiziunilor, insotite de variante de mesaje ce trebuie postate. Initiativa a apartinut lui Liviu Jicman, presedintele Cluburilor Studentesti Liberale, care a cerut discretie totala. Mesajele cer implicarea liberalilor in toate dezbaterile politice din ultimele saptamini, de la cearta Basescu-Tariceanu la TVR pina la aminarea euroalegerilor.
Publicitate


Pentru a fi verificati, activistii sint invitati sa comunice liderilor pseudonimele sub care "combat".
Click pe foto pentru a mari

Cearta dintre Basescu si Tariceanu de la TVR, vizita presedintelui in Egipt, suspendarea sefului statului sau aminarea euroalegerilor: toate au primit raspunsul corect.
"Cotidianul" a intrat in posesia unor e-mailuri din care rezulta ca activistii PNL primesc de la structurile superioare de partid instructiuni de a fi mai activi pe forumurile ziarelor si ale televiziunilor, insotite de variante de mesaje sau raspunsuri ce trebuie date. Pentru a fi verificati, activistii sint invitati sa comunice liderilor pseudonimele sub care "combat" pe forumuri.
Disputa de la TVR a declansat strategia
Asemenea e-mailuri cu instructiuni au fost transmise de conducerea Cluburilor Studentesti Liberale (CSL), organizatie din cadrul Partidului National Liberal.
Pe 27 februarie, la citeva zile dupa ce presedintele Traian Basescu si premierul Tariceanu au avut o discutie aprinsa pe postul national de televiziune, iar Basescu declarase ulterior ca nu se va prezenta in fata Parlamentului pentru a raspunde acuzatiilor ce vizau suspendarea sa din functie, presedintele CSL, Liviu Jicman, le transmitea colegilor sai urmatorul e-mail de mobilizare: "Este o perioada de facto electorala, asa ca si noi trebuie sa ne mobilizam pe toate caile. Una dintre acestea este transmiterea unor mesaje favorabile PNL pe diversele forumuri ale ziarelor si la TV, unde "simpatizantii" altor partide sint mult mai prezenti actualmente. Acum va transmit pentru prima oara astfel de mesaje, probabil ca de azi voi mai apela la astfel de comunicari", spune Jicman in mesaj.
Variante de raspuns
Urmeaza apoi textele ce ar fi trebuit sa apara pe forumuri: "Absenta lui Traian Basescu demonstreaza ca acesta se teme sa participe la o dezbatere directa, se teme sa raspunda acuzatiilor PSD. Absenta lui Traian Basescu reprezinta o sfidare nepermisa a uneia dintre cele mai importante institutii democratice ale statului roman.
Absenta lui Traian Basescu reprezinta o dovada de lasitate nedemna de un presedinte jucator, nedemna de un om care sustine ca nu a gresit nimic". Un post-scriptum la mesaj precizeaza: "Confidentialitatea actualului mesaj o precizez explicit, daca mai era nevoie".
"Sa intram pe diverse forumuri"
Pe 28 februarie urmeaza un alt e-mail, cu indemnuri similare pentru a fi postate pe site-urile televiziunilor si ale ziarelor: "De cind a fost lansata tema suspendarii, Basescu se preocupa de toate temele sociale, economice si politice, doar-doar nu s-ar mai vorbi de suspendarea sa. Ca un adevarat erou national, Basescu vine si rezolva toate problemele tarii si mai are timp si pentru cele ale Egiptului si Europei".
Si la finalul acestui e-mail se afla un indemn pentru dinamizarea activitatii liberalilor: "Dragilor, chiar va rog sa ne implicam, in masura posibilitatilor, si sa intram pe diverse forumuri ale mass-media in aceasta perioada de precampanie si campanie. Daca vreti sa imi transmiteti si mie id-urile si nick-name-urile".
"Aminarea alegerilor e inteleapta"
Pe 12 martie, pe site-ul televiziunii Antena 3 a aparut intrebarea "Sinteti de acord cu aminarea euroalegerilor pentru luna octombrie?". In aceeasi zi, Claudia Benchescu, secretarul CSL - filiala Bucuresti, transmite: "Mesaj trimis de Departamentul de Comunicare al PNL spre a fi transmis de CSL-isti".
Indemnul vizeaza "invadarea" site-urilor Realitatea TV si Antena 3, precum si raspunsurile care trebuie trimise: "Da. Consider ca cel mai intelept este sa organizam euroalegeri abia dupa ce Traian Basescu si PSD vor pune punct conflictului lor deschis. Da, alegerile europene trebuie organizate abia dupa ce va fi clarificata situatia lui Traian Basescu aflat in proces de suspendare".
Basescu si PSD, asociati pe forum
Pe 13 martie, pe site-ul televiziunii Realitatea TV a fost formulata intrebarea "Cine are interesul de a prelungi criza politica?". Si de aceasta data, raspunsul propus prin e-mailuri loveste in Basescu: "Tariceanu a aminat alegerile europarlamentare din cauza contextului politic viciat de ambitiile PSD, PD si ale lui Basescu". Variantele de raspuns arata ca si cum PNL ar fi total absent din disputele politice ale momentului.
Explicatii liberale despre e-mailurile buclucase
"Nu exista o implicare a PNL in urmarirea forumurilor media", spune Liviu Jicman (foto), presedintele CSL. Despre mesajele trimise pe e-mail, el adauga: "Le-am recomandat colegilor mei ca parerile personale provocate de evenimente de pe scena politica romaneasca si mai ales atitudinile personale pe care doresc sa le exprime sa le manifeste pe canale publice si nu ca forma de dialog doar intr-un grup limitat". Referitor la mesajul in care se precizeaza ca indemnul de a scrie pe forumurile media vine din partea Departamentului de comunicare al PNL, Jicman afirma ca "nu exista, dupa stiinta mea, nici un fel de strategie de comunicare sau influentare a media care sa se fi discutat in vreun for de decizie al PNL". Cu privire la etica influentarii discutiilor de pe forumurile ziarelor si ale televiziunilor prin mesaje prefabricate, presedintele studentilor liberali crede ca "dezvoltarea in media romanesti a forumurilor de discutie si utilizarea lor reprezinta un pas spre posibilitatea de a exprima puncte de vedere intr-un mod accesibil tuturor

paraipan (...@rogers.com, IP: 99.238.27...)
2009-11-18 05:01
Re: Liberalii au ordin sa ocupe forumurile.Si o fac!


     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sah! Dar oare si mat? (7212 afisari)
 Reuters ii da o noua sansa lui Basescu (3555 afisari)
 Derbedeul Nastasiu in paginile ZIUA (3449 afisari)
 Greva Prostanacului (3256 afisari)
 Ionut Costea face bani pentru familia Geoana (3043 afisari)
 Carmen Electra, partida de sex cu o bruneta apetisanta! (VIDEO) (13252 afisari)
 Sex oral in plina strada, la Oktoberfest! (ATENTIE, IMAGINI INTERZISE MINORILOR!) (7844 afisari)
 Miss Porno! Cele mai frumoase femei din Japonia si Trinidad-Tobago filmate facand sex in grup - FOTO (4851 afisari)
 "Sex oral pentru o restanta", protestul inedit al unui grup de studente din Ucraina - VIDEO  (4155 afisari)
 Tribunalul Bucuresti a decis: Greva Metrorex este ilegala. Metroul va circula joi (3620 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01347 sec.