Ziua Logo
  Nr. 4687 de marti, 10 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-11-10

Comentarii: 197, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Davidescu vasile
2009-11-09 21:31:38

Conceptia dlui Paul Algilica asupra triadei puterii(partea I)

Conceptia dlui Paul Algilica asupra triadei puterii(partea I)
Care este speranta de iesire din criza politica.Vom prezenta in continuare conceptia unui scriitor de exceptie,dl.Paul Algilica.Iata ce spune autorul.
Daca sistemul politic ramane cantonat in triada PDL-PSD-PNL si dupa alegeri, este naiv sa asteptam liniste si stabilitate politica
PNL se coalizeaza cu PSD impotriva PDL. Premierul desemnat declara insa ca ar face ,,si maine,, un Guvern cu PNL. PNL respinge categoric oferta. Data fiind actuala configuratie a partidelor parlamentare, stabilitatea unui viitor guvern – pre sau post electoral – pare sa depinda de o coalitie a doua dintre cele trei partide majore.
Observatorul inteligent nu uita ca dincolo de retorica si agitatia actorilor politici stau parametrii obiectivi ai jocului de putere. Iar daca plecam de la ideea ca logica actualului camp politic este definita in principal de existenta a trei poli majori de putere, realizam ca avem in fata o situatie strategica de manual.
Inca din antichitate cei preocupati de politica si strategie au observat tendinta sistematica a grupurilor formate din trei participanti - fie ca este vorba de actori individuali sau colectivi - de a se regrupa in combinari de cate doi contra unul. Sociologia moderna a conceptualizat si a formalizat problema. Combinarea a doi a fost denumita ,,coalitie,,, iar grupul de trei in care aceasta apare a fost denumit ,,triada,,.
Asa cum spune Theodor Caplow, autorul celei mai cuprinzatoare sinteze a literaturii din domeniu, studiul coalitiilor manifestate in triade i-a fascinat pe sociologi nu numai datorita ,,preciziei si a regularitatii specifice procesului de formare a coalitiilor in circumstante foarte diverse,,, dar si datorita ,,usurintei cu care, in scopuri analitice, sisteme sociale foarte complexe pot fi reduse la forme triadice,,.
Iar daca mai adaugam si faptul ca scopul programatic al unor astfel de analize este de a descoperi cum, ,,prin permutari ale coalitiilor dintr-un sistem social, puterea se poate transforma in slabiciune si slabiciunea in putere,,, intelegem mai bine si intensitatea acestei fascinatii. Sa aruncam o privire asupra catorva idei din aceasta literatura, idei ce poate ca au o oarecare relavanta si pentru cazul nostru.
Literatura spune ca, pornind de la criteriul ,,puterii relative a membrilor lor,,, triadele ,,pot fi clasificate in opt tipuri care par a se regasi in toate societatile umane,,. Din punct de vedere al interesului nostru, interes generat de cazul curent romanesc, ne vom concentra doar asupra unui singur tip, unul ce aproximeaza acest caz. In acest tip de triada, A este mai puternic atat decat B, cat si decat C.
A ii domina pe oricare dintre ceilalti doi luati separat; fiind vulnerabil, insa, in fata unei coalitii dintre B si C. Altfel spus, putem formaliza destul de bine scena noastra postelectorala: PD-L (plus Presedinte), ca A; si PSD si PNL, ca B si C (UDMR este actor secundar ce se aliniaza la jocul triadic, desi este adevarat ca prezenta lui pune unele probleme formalizarii perfecte a triadei).
Un exemplu simplu ajuta conceptualizarii unei situatii a carei aparenta simplitate este pervers de inselatoare. In orice organizatie sau ierarhie, cand A este seful, iar B si C sunt cei mai puternici subordonati ai sai, A se confrunta continuu cu o problema strategica majora: cum sa evite formarea unei coalitii rebele intre B si C. (Lucru pe care PDL -vedem bine- nu l-a reusit). Literatura ne spune ca ,,aproape orice situatie de leadership poate evolua intr-o tipologie in care liderul se confrunta cu doi subordonati capabili sa se opuna autoritatii sale daca decid sa se alieze,,.

Este o poveste eterna: autoritatea sefului o depaseste pe cea a subalternilor luati separat. Aliindu-se, cei doi devin suficient de puternici pentru a-l neutraliza sau pentru a-l da la o parte. Deci, chiar si atunci cand liderul ,,are suficienta putere si autoritate si nu poate fi detronat, tot va trebui sa ia in considerare problemele create de coalitiile formate de subordonatii sai,,.
Sa notam aici ceva foarte important: Coalitiile in triade sunt, asadar, un proces - ele pun o problema continuu, niciodata rezolvata. Stabilitatea automata, echilibrul static in triade este un miraj. Aparenta echilibrului este intotdeauna rezultatul unui laborios efort strategic. Cu alte cuvinte, arta managementului si a leadershipului (si prin implicatie arta politicii) consta, in mare masura, in arta anticiparii si a combaterii formarii coalitiilor rebele.
Acestea fiind spuse, sa facem un pas inainte. Marele sociolog Georg Simmel a observat iminenta pericolului creat pentru cel mai puternic dintre membri cand, in triada, cei doi subordonati devin egali. Este suficient ca un echilibru de putere sa aiba loc (chiar si tranzitoriu) intre B si C, ca, in mod automat (prin facilitarea formarii unei coalitii impotriva sa), puterea relativa a lui A sa fie transformata in slabiciune relativa. Dinamica triadelor este, asadar, plina de surprize contraintuitive: egalitatea subordonatilor, departe de a linisti lucrurile, pare a fi primejdioasa! Simmel nu a fost, insa, primul care a constatat ca o cale de defuzare a acestui pericol este simpla transformare a triadei cu doi subordonati egali intr-o triada ierarhica, adica facandu-i pe B si C usor inegali.
,,Una dintre practicile obisnuite la incasi, scrie el, era sa imparta un trib nou cucerit in doua jumatati aproximativ egale si sa le desemneze sefi cu status si putere usor inegale. Aceasta era, fara indoiala, cea mai potrivita modalitate de a provoca rivalitate intre cele doua capetenii, prevenind alianta impotriva conducatorului suprem.,, Daca ar fi dat celor doi fie ranguri identice, fie ar fi creat o discrepanta foarte mare intre ei, ar fi facut coalizarea lor mult mai lesnicioasa.
Pe de o parte, ,,daca cele doua capetenii ar fi avut acelasi rang, acest lucru le-ar fi usurat negocierea de impartire a puterii si a leadershipului. Acesta ar fi redus probabilitatea de a fi tentati de alte aranjamente si implicit ar fi redus probabilitatea ca intre ei sa aiba loc negocieri dure si neintelegeri,,. Pe de alta parte, daca cele doua capetenii ar fi avut ranguri si puteri substantial inegale, ,,leadershipul unuia nu s-ar fi confruntat cu nicio opozitie, impunandu-se cu usurinta,,. Pe scurt, o usoara diferenta de rang si putere naste un aranjament ce ingreuneaza tendinta de coalizare si reduce pe termen scurt probabilitatea rebeliunii.
Comentandu-l pe Simmel, Caplow constata ca ,,aceeasi intuitie o au si liderii moderni, fiind neobisnuit ca intr-o organizatie sau sistem doi subordonati puternici sa ramana semnificativ egali pentru o lunga perioada de timp,,. Chiar si un manager slab si ineficient ,,poate, de obicei, face astfel incat sa incline echilibrul de autoritate spre un subordonat sau altul,,.
In sfarsit, explica acelasi Caplow, o alternativa pentru C, atunci cand i se propune o coalitie BC, este sa formeze, in schimb, o coalitie AC ,,deoarece, cu toate ca va ramane subordonat in noua alianta, acesta va castiga, de data asta, in plus, influenta asupra lui B; influenta pe care nu a avut-o anterior. Mai mult, va obtine aceasta fara a-si asuma niciunul din riscurile specifice rebeliunii impotriva lui A,,.
Cat de inflexibile sunt ,,legile de fier ale coalitiilor in triade,,? Fenomenul a fost intens studiat in experimente de laborator.

Davidescu vasile
2009-11-09 21:32:05

Conceptia dlui Paul Algilica asupra triadei puterii(partea II-a)

Conceptia dlui Paul Algilica asupra triadei puterii(partea II-a)

Aceste experimente au confirmat existenta unei tendinte a celor mai slabi doi membri de a se combina impotriva membrului mai puternic (Deci alianta PSD-PNL nu ar fi o surpriza). Trebuie spus, insa, ca probabilitatea aparitiei unei coalitii de tip BC este departe de a fi o constanta sau o lege a naturii.

Ea variaza de la un experiment sau caz la altul, ii poate fi directionata prin simpla modificare a ,,regulilor jocului,,. Pe scurt, dinamica triadelor este data de o combinatie intre logica interna a relatiei intre cele trei parti si logica contextului social in care triada se configureaza. Deducem de aici ca este naiv sa credem ca o situatie precum cea cu care se confrunta scena politica romaneasca acum are un deznodamant predeterminat de logica inflexibila a vreunei legi sociale universale.

Acestea find zise, sa nu uitam, insa, ca gradele de libertate privind combinatiile posibile in triade raman, de fapt, foarte limitate. Este inevitabil ca intr-o triada ierarhica se vor foma niste coalitii. Iar logica prin care procesul este pus in miscare va fi intotdeauna dezarmant de simpla. De pilda, A (adica PDL-Basescu in cazul nostru) va opera mereu in umbra pericolului implicit al unei coalitii dintre B si C, indiferent de circumstante. In special atunci cand acesta considera ca B are de castigat foarte mult de pe urma coalitiei rebele, situatia devine exploziva. In acelasi timp, B (adica PSD in cazul nostru) este constient ca o coalitie AC l-ar transforma in perdantul troicii, fara prea mari costuri pentru A sau C.

Si, din moment ce nu poate avea o coalitie BC, el va prefera o coalitie AB, decat nici una. Intelegem acum mai bine de ce viata in triade este un continuu dans al suspiciunii si al anticiparii, un joc al manevrelor duplicitare intr-un perimetru combinatoriu de o ingustime sufocanta. Intelegem de mai bine si ceva din politica romaneasca. Trist, dar adevarat. Daca asa stau lucrurile, duplicitatea si tradarea in sistem nu sunt nici exceptionale, nici accidentale, ele sunt, in realitate, structurale: fac parte intrinseca din insasi mecanica functionarii sistemului!
Si cum ar putea fi altfel? A se gandeste continuu daca si cum sa formeze o coalitie cu oricare dintre B sau C, inainte ca cei doi sa se alieze intre ei. Pe care sa-l aleaga? Coalitia AC este tentanta. In principiu, C ar prefera sa se alature lui A decat lui B. Mai mult, din moment ce B reprezinta un pericol mai mare la adresa autoritatii lui A, ar parea o imprudenta sa-i intaresti fortele printr-o coalitie AB.
Cu toate acestea, spun studiile de specialitate - si aici descoperim o firava raza de lumina -, in noua cazuri din zece, alegerea corecta pentru liderul aflat intr-o triada ierarhica este sa formeze, daca poate, o coalitie AB. Este singurul tip de coalitie care nu submineaza conducerea organizatiei sau sistemul de operare al organizatiei.
Cu alte cuvinte, in cele mai multe cazuri, A ,,are mai mult de castigat decat de pierdut din mentinerea autoritatii principalului sau subordonat,,. Pe drept cuvant, se spune ca geometria triadelor este plina de surprize! Daca teoria ne aduce surprize, ce sa mai spunem de practica? N-am avut pana de curand exact acest tip de coalitie la putere prin PDL-PSD?!
Ce ne spune literatura de specialitate despre coalitia de tip AC, sugerata de premierul desemnat? Cunoscuta, uneori, si drept ,,coalitie disfunctionala,,, aceasta mentine autoritatea lui A cu pretul crearii unei relatii ambigue intre B si C. Actorul B continua sa aiba influenta asupra lui C, luat separat, dar este dominat de coalitia AC din care C face parte. Intr-un astfel de aranjament, ,,nici B, nici C nu-si pot exersa autoritatea cu incredere si eficienta, iar obiectivele si efortul administrativ de care este responsabila triada in cauza (fie ca este vorba de gestionarea unei firme sau de guvernarea unei tari) va avea, cel mai probabil, de suferit,,.
Ajunsi la concluzii, sa ne reamintim ca toate cele de mai sus sunt doar interpretari stilizate in virtutea unui cadru teoretic. Lectura situatiei ne este momentan complicata de doua lucruri: (1) campania prezidentiala ce creaza o turbulenta ce mascheaza jocul in trei si (2) exista o incertitudine legata de rezultatul alegerilor. Altfel spus, desi este destul de probabil ca Traian Basescu va castiga, exista suficienta incertitudine reziduala cu privire la rezultat. Deci cu privire la cine va juca rolul de A dupa 6 decembrie. De aici si volatilitatea combinatiilor posibile si reticienta actorilor. Totusi, nu trebuie sa uitam ca indiferent de distributia rolurilor, atat timp cat parametrii de "joc in trei,, se vor pastra, logica relatiilor de putere va fi cea desenata mai sus, cu consecintele de rigoare.
Dar scopul exercitiului nostru nu a fost atat de mult acela de a prezice detalii combinatorice. Miza sa este alta. Daca facem un exercitiu de imaginatie post-electorala un lucru devine clar: este foarte putin probabil ca sistemul politic sa capete stabilitatea pe care multi o asteapta. De pilda, PDL va opera mereu in umbra pericolului implicit al unei coalitii dintre PSD si PNL, indiferent de circumstante. Pe de alta parte, coalitia PDL –PNL este exact ceea ce literatura numeste ,,coalitie disfunctionala,,. Dansul surprizelor si anticiparii va continua. Triadele sunt un proces aflat perpetuu in echilibru instabil. Iar aceasta nu are de a face cu cine va fi presedinte sau cine in mod concret va juca rolul de A, B sau C. Linistea pe care o asteptam de la perioada postlectorala pare iluzorie.
Putem spera ca simplificarea sistemului - pana la reducerea intregului la doua mari blocuri politice - va aduce mult dorita deblocare si asanare a mecanismului politic romanesc? Altfel spus, sta mantuirea noastra politica in sistemul bipolar sugerat, intre altii, de apropiatii lui Traian Basescu?
Sau este posibil ca stabilitatea sa fie obtinuta pe calea inversa?! Adica prin divizarea si segmentarea invinsilor pana in punctul in care nu mai pot capta potentialul combinatoriu al manevrelor in triada? Pastrandu-ne umorul, sa observam ca realegerea Presedintelui Basescu va avea cel putin acest avantaj: omul pare decis sa utilizeze oricare dintre cele doua metode pentru a rupe nodul gordian. Este destul de neclar ce vor face contracandidatii sai.
Oricum, indiferent ce credem despre toata aceasta poveste si ferindu-ne sa intram in plictisitoarele de acum polemici pro si anti Basescu, un lucru este sigur: geometria si dinamica triadelor, oriunde si oricand se manifesta, este o sursa continua de instabilitate si surprize. Si atat timp cat vor exista conditiile ca jocul in triade sa fie practicat in sistemul politic romanesc, este naiv sa asteptam liniste si stabilitate.

jan dinu
2009-11-09 21:40:10

D-le presedinte Basescu : Parlamentul ticalos din radacini trebuie scos !!

Cit mai urgent !

Jan Dinu

Atamild
2009-11-09 21:57:34

Cine-i Ciomu? Porecla asta, chiar e de notat!:-)! Alegeri contra alegerilor anticipate :-) ha ha ha

Am auzit vara trecuta ca Adrian Copilu Minune candida pentru PSD. Adica daca ma gandesc bine, am citit eu undeva ca Plutea miroS De manea.
Matilda

jan dinu
2009-11-09 22:17:25

SRS-ule citeste shi tu - CURENTUL - de azi al doamnei Dana ILiescu ..sa-ti shantajul inregistrat

Titlul articolului este :
Rosca Stanescu sgi Bogdan Chireac shantaj la seful ANI ...

JD

sorge
2009-11-09 22:28:11

Dle Rosca toarna putin ulei pe articol ,ca scirtatie !

Ma dor ochelarii cind il citesc .

brebenel
2009-11-09 22:34:52

Re: Conceptia dlui Paul Algilica asupra triadei puterii(partea II-a)

La 2009-11-09 21:32:05, Davidescu vasile a scris:

> Conceptia dlui Paul Algilica asupra triadei puterii(partea II-a)

Talmes balmesh !Cine-i in primul rind Pipilica-bibilica-lingurica-piulica? O idee coerenta se autoexplica, nu e nevoie de tratate ori tomuri intregi. Matale te autodenunti a fi un scirta scirta pe hirtie. Nu te-am citit, fii pe pace. Fost-ai coleg cu criminalul la frunze?

brebenel
2009-11-09 22:38:33

@ jd

janghinosule, incearca sa mormai in loc de a scrie. Poate iti iese mai bine.

ug
2009-11-09 22:40:30

Sapere aude, Dle R. Stanescu.

Dl Dr. Ciomu nu poarta nici o vina pentru tot ce s-a intamplat. Nu a avut discernamant cand a sectionat acea piesa in mai multe segmente. Este victima unei erori judiciare.
Nu cred ca sunt singur cand trec de partea Dlui Dr. Ciomu. Cereti, daca aveti mijloace Dle R. Stanescu, sa se reia procesul. Va trebui sa ii cereti scuze Dlui Dr. Ciomu.

GHIA
2009-11-09 22:47:16

PORTOCALII SI STALIN

Tot mai mult sunt convins ca portocalii sunt asemenea slujitorilor lui Stalin. Orice argument ai aduce, oricine ar aduce aceste argumente, ei stiu una si buna. Basescu este bun, corect, cel care detine adevarul absolut, cel care nu greseste niciodata, cel drept, viteaz, intelept, democrat un adevarat "TATUC". (pentru tineri, asa era supranumit Stalin de supusii sai). Cam asa este si Davidescu Vasile, personajul de la 1 si nu cainele Vasile din Modrogan. Si acum sa explic legatura cu Stalin. Este cunoscut ca in marea epurare, de prin 1937-1939, cand au loc multele procese prin Uniune, multi din cei condamnati, la moarte si nu la altceva, totusi credeu in Stalin, si aveau convingerea ca ori acesta nu cunoaste ce se intampla, sau chiar mai rau, se considerau sacrificati constient de acesta, Stalin, in slujba triumfului socialismului in URSS, mergand pana acolo incat isi atribuiau fapte pe care nici prin gand nu le-au avut, numai sa-l multumeasca pe tiran. Altfel spus se lasau dusi ca miei, la abator, cu avant revolutionar, numai sa-i fie bine Tatucului. Comparatia cu mieii nu este deplina, deoarece acestia nu au constiinta de sine, pe cand victimele lui Stalin aveau. Cam asa ceva se intampla si cu vajnici sustinatori ai lui Basescu, orice s-ar intampla, numai acesta este cel care trebuie sa ne conduca.

miticar
2009-11-09 22:51:22

ZOAIA BASESCU VA MAI MURDARI IMAGINEA ROMANIEI PANA IN 6 DECEMBRIE!

Fara manipulare basescu nu ar intra nici in turul doi. Chiar asa, cat mai toleram manipularea electoratului? Nu ajung cei 20 de ani, de prostire, invocati de Brucan? De ce nu spunem clar electoratului ca, fara un solid punct de sprijin, va fi la infinit in bataia vantului manipularii? Oamenii de buna credinta din aceasta tara si care au capacitatea separarii Binelui de Rau, oricat de deghizat ar fi Raul, au datoria sfanta sa-si ajute semenii alegatori, sa iasa din postura de "frunza-n vantul" manipularii! Oare isi merita numele de intelectuali toti aceia care privesc cu pasivitate cum semenii lor sunt manipulati sau, si mai rau, care contribuie la sporirea confuziei, ce constituie terenul ideal pentru manipulare? Niciun om, oricat ar fi de instruit si informat, nu va putea sa spuna ca el a votat candidatul cel mai bun pentru Romania! Caci, pentru orice alegator, cel mai bun candidat pentru Romania, este acela al partidului care reprezinta cel mai bine comunitatea etnica sau sociala careia ii apartine respectivul alegator! De aici, in mod logic, rezulta ca cel mai corect, cel mai drept si cel mai reprezentativ vot, este VOTUL COMUNITAR (etnic sau social). Asta inseamna ca fiecare comunitate, etnica sau sociala, are DATORIA sfanta de a da voturile alegatorilor sai CANDIDATULUI partidului care reprezinta acea comunitate, mai bine decat celelalte partide! Deci, in primul tur, comunitatea maghiara are DATORIA de a vota CANDIDATUL partidelor etniei sale! Comunitatea celor saraci are DATORIA sa voteze CANDIDATII partidelor STANGII politice, caci acestea reprezinta interesele comunitatii celor saraci, mai bine decat restul! Astfel alegatorii comunitatii celor saraci vor trebui, ca in primul tur, sa voteze pe unul dintre cei trei candidati ai STANGII politice, respectiv Mircea Geoana, Sorin Oprescu si Vadim Tudor. Comunitatea celor bogati are DATORIA sa voteze CANDIDATII partidelor DREPTEI politice, caci acestea reprezinta interesele comunitatii celor bogati, mai bine decat restul! Si aici alegatorii comunitatii celor bogati vor trebui, ca in primul tur, sa voteze pe unul dintre cei trei candidati ai DREPTEI politice, respectiv Basescu, Antonescu si Becali. In al doilea tur, toti alegatorii care apartin comunitatii celor saraci, inclusiv cei de etnie maghiara, au DATORIA sa voteze CANDIDATUL stangii politice intrat in finala. Asemanator trebuie sa procedeze si alegatorii care apartin comunitatii celor bogati, inclusiv cei de etnie maghiara, adica au DATORIA sa voteze CANDIDATUL dreptei politice intrat in finala. Daca cei ce inteleg mecanismul manipularii electoratului, de catre mass-media si de minciunile din campania electorala, doresc lichidarea manipularii si a tuturor mizeriilor care ne "inunda" in campaniile electorale, atunci au datoria sa promoveze VOTUL COMUNITAR(etnic si social), care "pulverizeaza" manipularea si in consecinta face inutila cheltuirea unor sume exorbitante pentru realizarea unei manipulari cat mai nesimtite! De ce este necesara folosirea criteriului apartenentei la o COMUNITATE in stabilirea optiunii de vot? Pentru ca altfel, fara niciun criteriu, votam bezmetic, ca orbetii, intrebandu-ne:"Eu cu cine votez?". Ideea de a vota pe X ca este destept, curat, uscat, etc., este tembela, deoarece doar Dumnezeu ar putea spune ca X este mai bun ca Y. Alegatorii, oricata pregatire ar avea si oricat ar fi de informati, vor alege subiectiv! Daca la aceasta categorie de alegatori lucrurile stau astfel, ce se poate spune despre alegatorii mai putin pregatiti si neimformati? Ca sunt prada sigura a manipularii, daca nu-si fac din apartenenta la comunitate un " solid punct de sprijin"! Apartenenta la comunitate trebuie sa fie pentru orice alegator "catargul" de care sa se lege, precum Ulise, pentru a nu ceda "cantecelor de sirena", ale MANIPULATORILOR!!! Trebuie sa gandeasca fiecare si sa se intrebe, cat de tampit trebuie sa fiu eu, alegator ce apartin comunitatii celor saraci, pentru a vota candidatul dreptei politice, care reprezinta interesele celor bogati? Daca din motive personale, peste care nu pot sa trec, nu pot vota CANDIDATUL comunitatii mele, atunci nu merg la vot pentru a nu-mi trada comunitatea! Vreti un exemplu de separare intre STANGA si DREAPTA? Amintiti-va de Legea care impiedica mafiile imobiliare sa arunce in strada familiile sarace, din casele cumparate cu buna credinta. STANGA a initiat-o si a sustinut-o, iar DREAPTA si Basescu s-au batut pana-n panzele albe, ca sa apere interesele mafiilor imobiliare! Dumnezeu sa-i rasplateasca pe toti cei ce-si folosesc RATIUNEA cu care El i-a inzestrat!

jan dinu
2009-11-09 22:52:09

Re: @ jd----- brebenel ,cite-un pic cite-un pik , ajungi la locul tau pe dric ...!ndc

La 2009-11-09 22:38:33, brebenel a scris:.........................

> janghinosule, incearca sa mormai in loc de a scrie. Poate iti iese mai
> bine.
>

jan dinu
2009-11-09 22:54:29

Avem un conducator - iubit sincer de popor !

ILIESCU - shi ai lui se vor duce - drakului !
JS

Huhu Ciu
2009-11-09 22:54:56

''Stimate'' Comunistule, chiar nu ti-e rusine sa puti a comunism, pe Internet???????

La 2009-11-09 21:31:38, Davidescu vasile a scris:

> Conceptia dlui Paul Algilica asupra triadei puterii(partea I)
> Care este speranta de iesire din criza politica.Vom prezenta in
> continuare conceptia unui scriitor de exceptie,dl.Paul Algilica.Iata
> ce spune autorul.
>

Huhu Ciu
2009-11-09 22:58:21

Re: D-le presedinte ANTONESCU : Parlamentul neticalos trebuie sa ramina, Basescu trebuie sa plece!

La 2009-11-09 21:40:10, jan dinu a scris:

Cit mai urgent !

Jan Dinu

miticar
2009-11-09 22:58:24

PUPINII LUI BASE CARE MAI AU UN NEURON SANATOS, SA REFLECTEZE!

CITITI SI VEDETI DACA IN SARLATANUL DIN POVESTE NU-L DESCOPERITI PE DEMAGOGUL BASESCU!
----"Intr-un sat (care poate fi Romania!), un sarlatan a simtit ca poate profita de prostia acelor locuitori. In fiecare seara se urca pe dealul de langa sat si producea niste zgomote infioratoare, ce ingrozeau locuitorii, iar a doua zi le spunea acestora ca pe deal exista un monstru (care poate fi coalitia Grivco!), care ii va manca pana la unul, daca nu il recunosc pe el stapan absolut, caci doar el ii poate veni de hac monstrului! Dupa indelungi targuieli batranii satului se invoiesc sa-l recunoasca pe sarlatan drept stapan absolut, iar acesta se urca pe deal, incepe sa produca acele urlete infioratoare, mimeaza o lupta si in final, din varful unei stanci arata locuitorilor "pielea" monstrului pe care l-a si jupuit, dupa care o arunca in paraul ce curgea pe la baza stancii! Toata lumea era fericita ca a scapat de monstrul infricosetor, sarlatanul devenea stapan absolut peste toata suflarea satului, dar…niste tineri mai neincrezatori pornesc pe cursul paraului pentru a vedea cu ochii lor pielea "monstrului"! N-au mers prea mult, caci la o cotitura au gasit agatata in niste crengi "pielea" cautata! Surpriza a fost totala cand au vazut ca "pielea" aratata de sarlatan era de fapt o "manopera" a acestuia realizata din nenumarate petice! Cu "pielea" in bat tinerii se intorc in sat si il alunga cu pietre pe "salvatorul" sarlatan!"---- REFLECTATI! REFLECTATI! REFLECTATI!

raspunde

Huhu Ciu
2009-11-09 23:00:20

Re:Din 6 Dec. avem un conducator - iubit sincer de popor !

La 2009-11-09 22:54:29, jan dinu a scris:

BASESCU - shi ai lui se vor duce - drakului !
JD

jan dinu
2009-11-09 23:06:42

Re: Re:Din 6 Dec. avem un conducator - iubit sincer de popor !

La 2009-11-09 23:00:20, Huhu Ciu a scris:
==================================================
Huhule ai sa- vezi - cu Basescu - defilezi !
JD
> La 2009-11-09 22:54:29, jan dinu a scris:
>
> BASESCU - shi ai lui se vor duce - drakului !
> JD
>
>
>

miticar
2009-11-09 23:07:34

Davidescu, jan dinu, si toti cei de teapa lor sa citeasca petru a vedea cat de golan e Base!

Art.103(1) din Constitutie: "Presedintele Romaniei desemneaza... , in urma consultarii partidului care are majoritate absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.(care ofera o asemenea majoritate)!" In paranteze am scris ceea ce parintii Constitutiei au considerat ca este de la sine inteles, pentru orice om normal si de buna credinta! Caci de majoritate absoluta este vorba, indiferent ca ea este data de un partid sau de o coalitie de partide! Aceasta reprezinta si litera si spiritul Constitutiei pentru oamenii responsabili si de buna credinta! Derbedeii de maidan o vor interpreta cum vor "muschii" lor! Trist este, nu existenta unor derbedei ci, faptul ca exista intelectuali care le sustin si le "motiveaza" aberatiile!--- Ieri dl Basescu a spus ca nu i-a placut la Cotroceni, dar mai vrea odata! Noua, celor cu discernamant si fara interese fata de Basescu, NU NE-A PLACUT si NU-L MAI VREM NICIUN MINUT dincolo de prezentul mandat! Dnei Elena Udrea i-a placut si-l mai vrea odata! Deci, dl Basescu sa se adreseze dnei Udrea, pedelicilor si celor fara discernamant sau legati prin interese de Basescu! Dar sa NU se adreseze romanilor pe care ii sfideaza, atunci cand sfideaza pe cei 65% din Parlament care ii reprezinta!!!

Davidescu vasile
2009-11-09 23:11:06

Re:Brebenel: Rade prostul de se strica pentru-n botz de mamaliga

La 2009-11-09 22:34:52, brebenel a scris:


Sa stii ca daca nu ma citesti pun doliu la matura.

De altfel nici nu cred ca pricepi ce am scris si de asemenea nu cred ca poti citi 2 pagini dactilo,adica ai astenie la creier.

Sau vorba unui nazist,cand auzi cuvantul cultura duci mana la pistol.

De altfel cine crezi ca ar tocmi oameni ca tine decat PNL.

Iti da si tie de un tzoi pe zi si tu insulti pe cei care se pricep

jan dinu
2009-11-09 23:12:25

Re: Davidescu, jan dinu, si toti cei de teapa lor sa citeasca petru a vedea cat de golan e Base!

La 2009-11-09 23:07:34, miticar a scris:
===========================================
Mai geloshilor ,dac 'aveatzi shi voi dudui ca Elena Troia Cocos
eratzi mai norocoshi ! Cu ILICI cel mare mergeti la spinzurare !..-:)))
JD> Art.103(1) din Constitutie: "Presedintele Romaniei desemneaza... , in
> urma consultarii partidului care are majoritate absoluta in Parlament
> ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate
> in Parlament.(care ofera o asemenea majoritate)!" In paranteze am
> scris ceea ce parintii Constitutiei au considerat ca este de la sine
> inteles, pentru orice om normal si de buna credinta! Caci de
> majoritate absoluta este vorba, indiferent ca ea este data de un
> partid sau de o coalitie de partide! Aceasta reprezinta si litera si
> spiritul Constitutiei pentru oamenii responsabili si de buna
> credinta! Derbedeii de maidan o vor interpreta cum vor "muschii" lor!
> Trist este, nu existenta unor derbedei ci, faptul ca exista
> intelectuali care le sustin si le "motiveaza" aberatiile!--- Ieri dl
> Basescu a spus ca nu i-a placut la Cotroceni, dar mai vrea odata!
> Noua, celor cu discernamant si fara interese fata de Basescu, NU NE-A
> PLACUT si NU-L MAI VREM NICIUN MINUT dincolo de prezentul mandat! Dnei
> Elena Udrea i-a placut si-l mai vrea odata! Deci, dl Basescu sa se
> adreseze dnei Udrea, pedelicilor si celor fara discernamant sau
> legati prin interese de Basescu! Dar sa NU se adreseze romanilor pe
> care ii sfideaza, atunci cand sfideaza pe cei 65% din Parlament care
> ii reprezinta!!!
>
>
>

Davidescu vasile
2009-11-09 23:14:16

Re: Cine-i Ciomu? Este un doctor care a emasculat un pacient,asa cum a fost si cazul lui Crin si Ge

La 2009-11-09 21:57:34, Atamild a scris:

Ciomu:Este un doctor care a emasculat un pacient,asa cum a fost si cazul lui Crin si Geoana.

Din acest motiv,emascukatii numiti mai sus alearga la alegeri primii si ies al doilea si al treilea

endevour
2009-11-09 23:17:40

Daca romanii se simt amenintati din punct de vedere economic, vin de peste tot cu bilet unic sens

Daca romanii se simt amenintati din punct de vedere economic, social, al sanatatii, in lunile si anii urmatorii, vin cu bilet unic sens din toate partile tarii sa afle de ce li se trimit toate relele pe cap!

muresanu
2009-11-09 23:19:12

Jurnal de campanie.

O data, ca-mi pare rau, ca a scazut nivelul discutiilor de pe Forum, este clar.
Al doilea,nici NU m-as si asteptat la altceva.
O campanie electorala, se rezuma la a arunca cat mai multe zoaie in capul adversarului.
Si , o stie Toata lumea.
Cea mai mare problema,este alta.
S-au aruncat degeaba atati de multi bani.Destinati Investitiilor!
Imprumuturi fara rost.Pentru salarii si pensii.
Cand singura ramura producatoare,era chiar,productia! Exporturile!
NIMENI NU S-a obosit sa vada ce putem face cu acesti bani.
Principiul era exact ca la Termitele de la Discovery.
Distrugem tot, dar, murim cu burta Plina.
Restul furnicilor, n-au decat sa moara.
Asta a facut Boc-Basescu.
Halal neam .....

jan dinu
2009-11-09 23:22:02

Re: Daca romanii se simt amenintati din punct de vedere economic, vin de peste tot cu bilet unic sens

La 2009-11-09 23:17:40, endevour a scris
==========================================================
Stau la rindul indian ...
S-apuce un ciolan ...
Meserie cunoscuta ...
Fara lupta pe reduta !..
JD
> Daca romanii se simt amenintati din punct de vedere economic, social,
> al sanatatii, in lunile si anii urmatorii, vin cu bilet unic sens din
> toate partile tarii sa afle de ce li se trimit toate relele pe cap!
>

Davidescu vasile
2009-11-09 23:22:21

Re: PNL SI STALIN

La 2009-11-09 22:47:16, GHIA a scris:

Pentru ca il iubesti pe Stalin voi arata cum se foloseste PNL de instructiunile date prin KGB si care acuma is aplicate de PNL si Crin

In acest sens voi enumera directivele KGB facuta partidelor comuniste privind mentinerea cu orice pret si cu ori ce mijloace a puterii si sa vedem similitudinile cu actuala situatie din grupul retroliberal.
Voi prezenta directiva si similitudinea comportarii PNL,grupul oligarh:
1.Nu exista domeniu in care sa nu se aplice principiile politice,toate fortele si sectoarele societatii trebuie sa impuna principiul partidului conducator.

-Este lesne de constatat ca grupul retroliberal,aplica acest principiu in totalitate.Sa ne amintim de migrarile din toate partidele,in PNL ,a alesilor locali,de fidelii PNL numiti nu pentru competenta ci pentru fidelitate,de oligarhii care se considera indreptatiti pentru ca ar fi liberali sa castige din pozitia dominanta a partidului in domeniul afacerilor personale.

2.Lipsa de pregatire ideologica face din profesionist un pseudoprofesionista, profesionistul trebue sa fie doar un activist al partidului cu locul de munca in anumit domeniu.

-Aici cel mai demonstrativ este discursul Dlui Tariceanu la demiterea dlui Dl.Flutur,in care a spus-o fara ocol.Nu principiile profesionale primeaza pentru un ministru (il laudase ca cel mai performant ministru) ci criteriile politice,trebuie sa fii agreat de PNL,deci sa aplici politca retroliberala a fractiunii sale

3. Orice profesionist trebuia sa fie bine pregatit ideologic pentru a putea deveni un luptator politic in cadrul profesiei sale.

-In acest cadru,viata noastra publica s-a incarcat de activisti de partid,de aceasta data care isi zic liberali,bine pregatiti ideologic,care ataca,cum se spune, in haita,orice tentativa de reformare a PNL.Aici intra marii ideologi retroliberali:Orban,Atanasiu,Hasoti,Vosganian etc si la nivel local fidelii personali ai actualei conduceri PNL.

4.Orice activitate trebuia supusa adeziunii fata de partid, in fapt, directivelor organelor politice, singurele capabile de a dirija activitatea sociala, partidul fiind singurul care gandeste (detasamentul inaintat al clasei muncitoare).

-Deci cum spuneau directivele KGB, in fapt, directivelor organelor politice, singurele capabile de a dirija activitatea sociala, partidul fiind singurul capabil sa creieze toate strategiile si directiile de desvoltare sau de cadre,adica asa cum pretinde actualul PNL,care cultiva inchistarea intr-o pseudo-doctrina liberala.

5.Profesionistul trebuia sa devina un participant activ in lupta pentru succesul ideologiei partidului.

-Nu mai revin,cazul Flutur,Musca,Stolojan cei mai profesionisti liberali,cei mai populari(primii trei ca popularitate in sondaje din PNL) care nu valoreaza nimic daca nu accepta ideologia lui Big Brother.Treizeci de parlamentari liberali sunt aruncati la lada de gunoi doar pentru ca vor sa reformeze PNL.Dar lucrurile nu se opresc doar aici.La toate nivelurile,de la inspectori sau directori de scoala,pana la directorii asa ziselor agentii descentralizate, toate sunt ocupate de politruci,profesionismul fiind subsidiar.

6.Pentru Stalin calificarea politica era mai relevanta dect cea profesionala, iar acest lucru se exprima prin loialitatea fata de partid.

-Aici nu mai este nimic de adaugat,principiul stalinist fiind aplicat in totalitate de catre actualul PNL.

7.Partidul trebuie sa aiba rolul conducator asupra intregii societati,inclusiv in aria fiecarei profesii.

-In fine ,aici as introduce ceea ce am numit cintezism,dar de fapt o conceptie care este a tuturor retroliberalilor.
De fapt teoria aceasta, a darwinismului social, in care liberalul de tip Antonescu/Cinteza este viril,potent,stapn,tanar , si considera deci,liberalul patrician, un adevarat om nou iar relatia sa cu restul truditorilor in sensul hegelian,dupa formula stapan-scalv.
Si tinta absconsa este exact ca in directivele sus mentionate, Partidul sa aiba rolul conducator in intreaga societate, inclusiv in aria fiecarei profesii.
Si pentru ca totul sa devina mai pregnant privind aroganta si dispretul liberalului fata de cetateni,am asistat la un talk-show TV in care un profesor de sociologie si doi reporteri comparau atitudinea fata de transparenta si comunicare in situatii identice intre presedintele Basescu si Dl.Tariceanu care au trecut prin situatii medicale aproape identice.
Deschidere, comunicare si transparenta la primul,opacitate, dispret, secretomanie la al doilea.
Efectiv cei doi nu s-au instruit la aceeasi scoala,maniera lor de a face politica este diametral opusa.
Si poate si asupra democratiei opiniile lor sunt opuse.


jan dinu
2009-11-09 23:35:47

Re: Jurnal de campanie.///campania ta murdara nu E buna pentru tzara !ndc

La 2009-11-09 23:19:12, muresanu a scris:...

> O data, ca-mi pare rau, ca a scazut nivelul discutiilor de pe Forum,
> este clar.
> Al doilea,nici NU m-as si asteptat la altceva.
> O campanie electorala, se rezuma la a arunca cat mai multe zoaie in
> capul adversarului.
> Si , o stie Toata lumea.
> Cea mai mare problema,este alta.
> S-au aruncat degeaba atati de multi bani.Destinati Investitiilor!
> Imprumuturi fara rost.Pentru salarii si pensii.
> Cand singura ramura producatoare,era chiar,productia! Exporturile!
> NIMENI NU S-a obosit sa vada ce putem face cu acesti bani.
> Principiul era exact ca la Termitele de la Discovery.
> Distrugem tot, dar, murim cu burta Plina.
> Restul furnicilor, n-au decat sa moara.
> Asta a facut Boc-Basescu.
> Halal neam .....
>
>

Huhu Ciu
2009-11-09 23:42:06

Re: Re:Din 6 Dec. avem un conducator - iubit sincer de popor !


JANE ai sa- vezi - cu ANTONESCU - defilezi !
> > La 2009-11-09 22:54:29, jan dinu a scris:
> >
> > BASESCU - shi ai lui se vor duce - drakului !
> > JD
> >
> >
> >
>
>

Huhu Ciu
2009-11-09 23:44:52

Re: Jurnal de campanie. / CORECT

La 2009-11-09 23:19:12, muresanu a scris:

> O data, ca-mi pare rau, ca a scazut nivelul discutiilor de pe Forum,
> este clar.
> Al doilea,nici NU m-as si asteptat la altceva.
> O campanie electorala, se rezuma la a arunca cat mai multe zoaie in
> capul adversarului.
> Si , o stie Toata lumea.
> Cea mai mare problema,este alta.
> S-au aruncat degeaba atati de multi bani.Destinati Investitiilor!
> Imprumuturi fara rost.Pentru salarii si pensii.
> Cand singura ramura producatoare,era chiar,productia! Exporturile!
> NIMENI NU S-a obosit sa vada ce putem face cu acesti bani.
> Principiul era exact ca la Termitele de la Discovery.
> Distrugem tot, dar, murim cu burta Plina.
> Restul furnicilor, n-au decat sa moara.
> Asta a facut Boc-Basescu.
> Halal neam .....
>
>

Huhu Ciu
2009-11-09 23:57:42

Re: Dle Rosca toarna putin ulei pe articol ,ca scirtatie! / Tare mult va supara adevarul pe voi

pedelistii-comunisti !


La 2009-11-09 22:28:11, sorge a scris:

> Ma dor ochelarii cind il citesc .
>

jan dinu
2009-11-10 00:04:29

Re: Re:Din 6 Dec. avem un conducator - iubit sincer de popor !

La 2009-11-09 23:42:06, Huhu Ciu a scris:
============================================
Mareshal de ar fi ,EL pe loc m-ar cuceri !!
JD>
> JANE ai sa- vezi - cu ANTONESCU - defilezi !
>
>
>
>
> > > La 2009-11-09 22:54:29, jan dinu a scris:
> > >
> > > BASESCU - shi ai lui se vor duce - drakului !
> > > JD
> > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

jan dinu
2009-11-10 00:06:21

Cititi in ziarul - CURENTUL - un articol preluat desppre matrabaslicurile lui NEGOITA !

Ziar independent ...!
JD

Socrate
2009-11-10 01:08:56

PORTOCALIII SUNT UN SOI DE TALIBANI * Re: PORTOCALII SI STALIN

Sunt impenetrabili la argumente logice. Vezi cazul Davidescu si lunga lista de forumisti portocalii, a caror agresivitate creste pe zi ce trece. Simt miros de infrangere si asta-i inebuneste.


La 2009-11-09 22:47:16, GHIA a scris:

> Tot mai mult sunt convins ca portocalii sunt asemenea slujitorilor lui
> Stalin. Orice argument ai aduce, oricine ar aduce aceste argumente, ei
> stiu una si buna. Basescu este bun, corect, cel care detine adevarul
> absolut, cel care nu greseste niciodata, cel drept, viteaz, intelept,
> democrat un adevarat "TATUC". (pentru tineri, asa era supranumit
> Stalin de supusii sai). Cam asa este si Davidescu Vasile, personajul
> de la 1 si nu cainele Vasile din Modrogan. Si acum sa explic legatura
> cu Stalin. Este cunoscut ca in marea epurare, de prin 1937-1939, cand
> au loc multele procese prin Uniune, multi din cei condamnati, la
> moarte si nu la altceva, totusi credeu in Stalin, si aveau
> convingerea ca ori acesta nu cunoaste ce se intampla, sau chiar mai
> rau, se considerau sacrificati constient de acesta, Stalin, in slujba
> triumfului socialismului in URSS, mergand pana acolo incat isi
> atribuiau fapte pe care nici prin gand nu le-au avut, numai sa-l
> multumeasca pe tiran. Altfel spus se lasau dusi ca miei, la abator,
> cu avant revolutionar, numai sa-i fie bine Tatucului. Comparatia cu
> mieii nu este deplina, deoarece acestia nu au constiinta de sine, pe
> cand victimele lui Stalin aveau. Cam asa ceva se intampla si cu
> vajnici sustinatori ai lui Basescu, orice s-ar intampla, numai acesta
> este cel care trebuie sa ne conduca.
>

banana
2009-11-10 03:10:40

Eliminati plaga FSN

Sansa eliminarii acestui flagel FSN ( pdsr, psd, pd, pd-l), care a tinut Romania pe loc 20 de ani, este un vot negativ pt Basescu!
Dati o sansa liberalismului - ei sunt cei care v-au dat COTA UNICA, fesenistii ne-au "sodomizat" din nou cu a lor impozit progresiv!

cercetas
2009-11-10 03:14:11

MI-A SCARBA DE BASESCU! JOS BASESCU! AFARA CU BASESCU! HUO BASESCU! BASESCU PUTE! HUOOOOOOO!!!!!!!!!

JOS BASESCU!
AFARA CU BASESCU!
HUO BASESCU!
HUOOOOOOO!!!!!!!!!
JOS BASESCU!
AFARA CU BASESCU!
HUO BASESCU!
HUOOOOOOO!!!!!!!!!
JOS BASESCU!
AFARA CU BASESCU!
HUO BASESCU!
HUOOOOOOO!!!!!!!!!
JOS BASESCU!
AFARA CU BASESCU!
HUO BASESCU!
HUOOOOOOO!!!!!!!!!
JOS BASESCU!
AFARA CU BASESCU!
HUO BASESCU!
HUOOOOOOO!!!!!!!!!
JOS BASESCU!
AFARA CU BASESCU!
HUO BASESCU!
HUOOOOOOO!!!!!!!!!

jan dinu
2009-11-10 03:20:08

Inc-un pik ...PSD&PNL vor fi pe drik !

Votati - BASESCU - !
JD

FB
2009-11-10 04:17:00

Alegeri in ..Canada !

Dauminica cealalta sa zic am fost la vot .Pentru Primar .Am ramas surprins .Un amic de-al meu ,qubecos s-a mutat acum un an .Nu a primit cartea de alegator .era drutat .Nu stia unde sa voteze ( de fapt stia la vechea adresa ,dar era ..coada ).In fine a venit cu mine .La scoala unde am votat eu .Cu mine n-a fost deloc complicat .Cu el ? La-u verificat ,l-au intrebat ,pana la urma l-au trimis la sediul central .De unde l-au retrimis unde fusesem prima oara ...
Nu exista liste suplimentare ,nu-i poti fenta ..lasa ca merge si asa .Nu .Corectitudine .De ce s-au tiparit in romania liste suplimentare ? De ce ditamai Presedintele romaniei vrea sa insele ? De ce nu e penalizat pentru frauda pe care vrea sa o comita ?

O ultima chestie ; participare surprinzatoare la vot .Cel putin 60 % .Nici amicul meu nu a vrut nicicum sa renunte .a votat spre seara impotriva Primarului Eu am votat pentru .Am castigat .
Pe cand ne vom trasforma si noi in adevarati democrati ,corecti 6 Cand vom arunca la gunoi politicieni -hoti gen basescu ? Cu siguranta vom trai mai bine !

buratino
2009-11-10 04:18:42

off topic

cam slabutza campania asta electorala. ma asteptam la mai mult circ, ceva mai mult noroi zburind de la un catindat la altu'. nu-i rost de nicio dezbatere televizata intre pretendenti? are fo' unu' din ei un program electoral, o gogoasa mai frumoasa de vindut? alegerile anterioare fura mai comice; astea-s plictisitoare rau de tot. parca vad ca la alegerile parlamentare va fi un cor de sforaieli :-)

Petre S
2009-11-10 04:19:30

Ai inca odata dreptate SRS.

Foarte bine procedezi, SRS, lumea trebuie sa inteleaga ce-i asteapta. Crapa canalia securista si coorvele sale PDL-iste! Toata suflarea Romaniei ii va evita in curand pe aceste secaturi fara scrupule ori constiinta ca pe niste ciumati si tradatori compulsivi ce sunt. Gata, s-a cam terminat cu ei si restauratia lor securista. Pana si "serviciile canaliei" cred ca isi dau seama ca sunt pierdute,,|,,

buratino
2009-11-10 04:21:29

Re: Ai inca odata dreptate SRS.


:-)

La 2009-11-10 04:19:30, Petre S a scris:

> Foarte bine procedezi, SRS, lumea trebuie sa inteleaga ce-i asteapta.
> Crapa canalia securista si coorvele sale PDL-iste! Toata suflarea
> Romaniei ii va evita in curand pe aceste secaturi fara scrupule ori
> constiinta ca pe niste ciumati si tradatori compulsivi ce sunt. Gata,
> s-a cam terminat cu ei si restauratia lor securista. Pana si
> "serviciile canaliei" cred ca isi dau seama ca sunt pierdute,,|,,
>

jan dinu
2009-11-10 04:55:34

Re: Alegeri in ..Canada !Manglitorule - Interpolul te cauta ...pentru extradare !tic- tak !!

La 2009-11-10 04:17:00, FB a scris:
Auzi la el ..jos securisti - Traiasca Iliescu & geoana &vanghele &Crinu
&Patriciu &Voiculescu &VIntu ->...
JD

> Dauminica cealalta sa zic am fost la vot .Pentru Primar .Am ramas
> surprins .Un amic de-al meu ,qubecos s-a mutat acum un an .Nu a
> primit cartea de alegator .era drutat .Nu stia unde sa voteze ( de
> fapt stia la vechea adresa ,dar era ..coada ).In fine a venit cu mine
> .La scoala unde am votat eu .Cu mine n-a fost deloc complicat .Cu el ?
> La-u verificat ,l-au intrebat ,pana la urma l-au trimis la sediul
> central .De unde l-au retrimis unde fusesem prima oara ...
> Nu exista liste suplimentare ,nu-i poti fenta ..lasa ca merge si asa
> .Nu .Corectitudine .De ce s-au tiparit in romania liste suplimentare
> ? De ce ditamai Presedintele romaniei vrea sa insele ? De ce nu e
> penalizat pentru frauda pe care vrea sa o comita ?
>
> O ultima chestie ; participare surprinzatoare la vot .Cel putin 60 %
> .Nici amicul meu nu a vrut nicicum sa renunte .a votat spre seara
> impotriva Primarului Eu am votat pentru .Am castigat .
> Pe cand ne vom trasforma si noi in adevarati democrati ,corecti 6 Cand
> vom arunca la gunoi politicieni -hoti gen basescu ? Cu siguranta vom
> trai mai bine !
>

jan dinu
2009-11-10 06:34:29

Sorine ,de mult ti-am dat un sfat : prea mult ai alunecat pe un loc minat !

Acum daca Parlamentul e distrus ...shi "STEAUA "ta a apus !
Pacat de tine ca - talent - ai in vine !
JD

jan dinu
2009-11-10 06:42:22

D-le Cuza Juganaru ,d-ta confirmi ce-a zis shi d-l Basescu ca Nastase face sex cu spatele

Poate stiti mai multe cind a zis ,cumva in timpul campaniei acum 5 ani ...
shi cum a fost preluata de massmedia aceasta acuzare ...foarte directa ??
JD

FB
2009-11-10 07:43:15

Re: Sapere aude, Dle R. Stanescu.

La 2009-11-09 22:40:30, ug a scris:

> Dl Dr. Ciomu nu poarta nici o vina pentru tot ce s-a intamplat. Nu a
> avut discernamant cand a sectionat acea piesa in mai multe segmente.
> Este victima unei erori judiciare.
> Nu cred ca sunt singur cand trec de partea Dlui Dr. Ciomu. Cereti,
> daca aveti mijloace Dle R. Stanescu, sa se reia procesul. Va trebui
> sa ii cereti scuze Dlui Dr. Ciomu.
>
aha deci tu esti clientul * operat * de dr Ciomu !
L-ai iertat .Normal ,iertarea e umana .Si crestineasca .si acuma daca tot nu mai ai ce ..face te-ai gandit sa-l votezi pe basescu .Mai bine i l-ai *recomanda * pe Ciomul.Ramane Basescu fara amanta .Si voi fara ....ministra

Arogantu'
2009-11-10 08:34:29

De ce ti-e frica, pasarica ? AMR 12

http://mariusmina.blogspot.com/2009/11/sondaj-gallup-geoana-cade-sub-crin.html

Marius Adrian Porojnicu
2009-11-10 08:36:47

SRS,pe numele de informator Deleanu.................

Agen?ia Na?ional? de Integritate, institu?ie european? a statului romån, se afl? sub atacul cu miz? electoral? al Coali?iei Kaz-GRIVCO-FNI, efectuat prin dou? instrumente de presiune din ogr?zile lui Alexandru Sassu, Dinu Patriciu, Sorin Ovidiu Vntu ?i Dan Voiculescu. Mai mult, nsu?i ?eful ANI, C?t?lin Macovei, a fost supus unui ?antaj de pres? executat prin intermediul a doi cunoscu?i fo?ti ziari?ti transforma?i n trafican?i de informa?ii ?i agen?i de influen??. Este vorba de dou? "etaloane" de deontologie, fmari formatori de opinie ai televiziunii publice na?ionale, TVR, ai postului Realitatea TV ?i ai Antenelor 1, 2 ?i 3: Bogdan Chirieac, fost redactor-?ef al ziarului "Gåndul", ?i Sorin Ro?ca St?nescu, fost director general al defunctului ziar "Ziua".
O nregistrare ambiental? parvenit? ieri redac?iei ziarului "Curentul" dovede?te c? ?eful SRI, George Maior, a avut dreptate: exist? scurgeri ?i sustrageri din arhiva secret? a Ministerului de Interne, respectiv Direc?ia General? de Informa?ii ?i Protec?ie Intern?, prescurtat? DGIPI, fosta "Doi ?i-un sfert", de la UM 0215, ulterior 0962, cunoscut? mai ales n urma scandalagiului Vanghelie. nregistrarea secret?, datånd din 25 septembrie, din care punem la dispozi?ie o mare parte - n interesul opiniei publice ?i al autorit??ilor responsabile - n format audio original disponibil AICI ?i n transcriere, demonstreaz? nivelul de disperare ?i josnicie la care se complac executan?ii mogulilor de pres? cu interese politice.
?inta ncerc?rii de ?antaj la adresa ?efului ANI o constituie decredibilizarea n prag de alegeri a mini?trilor PD-L Vasile Blaga - n mod special -, Adriean Videanu ?i Radu Berceanu, care, potrivit "Na?ulu" Sorin Ro?ca St?nescu, "trebuie strn?i de coaie". ns?, cel c?ruia vrea "s?-i fac? r?u", potrivit propriilor declara?ii ale lui SRS, este, mai ales, "?eful lor", cel "care distruge un sistem". Omul care trebuie anihilat este Traian B?sescu ?i sistemul care trebuie ap?rat este cel mafiot.
Pres?rat? de picanterii despre amante, discu?ia celor trei, cu Macovei prins ntre Chirieac ?i Ro?ca, se desf??oar? pe malul lacului Snagov, n apropierea casei "Na?ului", la restaurantul "El Capitan", unde ?eful ANI este dus de realizatorul TVR. Locul este faimos n istoria recent? a Romniei ?i pentru c? tot aici s-ar fi decis ca T?riceanu s? nu-?i dea demisia, ct ?i ca pre?edintele B?sescu s? fie d?rmat prin Referendumul pierdut apoi de Coali?ia 322.
Mijloacele celor doi ?antaji?ti: un pretins mprumut nedeclarat de 100.000 de euro de la un c?m?tar. Documentele secrete din arhiva ANI pe care le solicit? intermediarii Coali?iei anti-B?sescu, sub amenin?are, sunt conturile celor trei mini?tri numi?i mai sus, ?i mai ales cel al ministrului de Interne, Vasile Blaga. Pe parcursul tentativei nereu?ite de ?antaj, att Sorin Ro?ca St?nescu, ct ?i Bogdan Chirieac sugereaz? c? nu pot fi prin?i dac? men?in totul n secret. Chirieac garanteaz? pentru Ro?ca ?i Ro?ca garanteaz? pentru Chirieac. Cei doi au de altfel o bogat? experien?? similar?. Pe vremea regimului comunist, Ro?ca a fost informator al Securit??ii sub numele de cod Deleanu ?i H15, iar Bogdan Chirieac, de?i a fost cercetat de CNSAS pentru mai multe note olografe ntocmite pe cnd era ghid BTT, a fost f?cut sc?pat de Colegiul institu?iei compromise, aceea?i care i d?duse lui Ro?ca St?nescu verdict de necolaborare cu poli?ia politic?, n ciuda eviden?elor. Ulterior, ambii pseudo-ziari?ti s-au folosit de pres? doar pentru a ob?ine enorme c?tiguri, devenind milionari pe spezele rela?iilor clientelare cu politicieni, membri corup?i ai serviciilor secrete ?i mafio?i de duzin? ajun?i acum capii Coali?iei anti-B?sescu. Poate de aceea, unul dintre cei doi ori ?i-a oferit serviciile, ori era urm?rit de DGIPI ?i astfel nregistrarea s-a scurs din arhiva secret? a Ministerului de Interne. Cnd averile celor doi "simpli ziari?ti" ajung s? fie estimate ntre 10 ?i 50 de milioane de euro pe baza unui sistem mafiot este normal s? te sperii c? vine B?sescu ?i l distruge.
Arogantu'
2009-11-10 08:36:58

Re: De ce ti-e frica, pasarica ? AMR 12

<<Duminica, intr-o ampla interventie la Realitatea TV, directorul Serviciului Roman de Informatii, George Marior, a renuntat, la un moment dat, in mod suprinzator, la stilul sau obisnuit, elegant si evaziv, tipic sefilor de servicii inteligente. S-a intamplat atunci cand s-a referit la faptul ca un document, clasificat drept secret, a circulat liber pe un blog. Iar documentul in cauza este faimoasa adresa INTERPOL, postata chiar pe acest site. Cea care se refera la suspiciunile legate de actionarul majoritar al Romagro Cereal SRL, Bakri Imad Abdul Reda, asociat cu colonelul in rezerva Cornel Purcarea. De fapt, o adresa care ne-a condus la scandalul munitiei, in care este implicat atat fratele Presedintelui, Mircea Basescu si cat nepoata acestuia, Raluca Basescu. Un scandal aflat pe rol la Comisia pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala a Camerei Deputatilor. Este evident ca numarul mare de incalcari grave ale legii, legate de manipularea unei cantitati atat de mari de munitie, a prins pe picior gresit si Serviciul Roman de Informatii. Si, ca de obicei, in loc sa se faca eforturi pentru a fi demantelata o operatiune extrem de periculoasa pentru siguranta nationala, preocuparile se concentreaza in identificarea surselor pe care le-a avut la dispozitie ziaristul. In speta, eu.>>

http://www.sroscas.ro/site/2009/11/09/george-maior-trage-semnalul-de-alarma/#more-6555

Marius Adrian Porojnicu
2009-11-10 08:40:46

Re: SRS,Deleanu.................

Bogdan Chirieac (BC): Sfatul meu e s? fii ct mai oficial.
C?t?lin Macovei, ?eful ANI (CM): Da, da, da.
BC: S?-?i exprimi nemul?umirea, c? au fost ni?te articole nedrepte, dar tu respec?i presa ?i de asta nici n-ai dat n judecat?.
CM: Exact, ?i de aia am ?i acceptat s? ne vedem.
Se aude Sorin Ro?ca St?nescu (SRS) pe fundal intrnd, vorbind la telefon.
SRS: Deci cum i-am spus ?i lui Bogdan eu nu am nicio simpatie pentru tine...
CM: M? bucur s? aud. Mie-mi plac discu?iile astea b?rb?te?ti.
SRS: N-am nicio antipatie personal?.
CM: Sunt convins ?i de asta, v? cred.
SRS: S? dea Dumnezeu s? aib? Bogdan dreptate ?i-ntr-o bun? zi s? am o simpatie. Pot s?-?i spun de ce nu azi. Pentru c? ?tiu c? ai mers de la unul la altul ncercnd s?-?i p?strezi, s?-?i consolidezi pozi?ia.
CM: De la unul la altul, n ce sens?
SRS: ??tia pe care-i controlezi i-ai mai iertat, i-ai mai nu ?tiu ce. Ai f?cut un fel de negustorie cu aceast? institu?ie public? n detrimentul...
CM: Nu, ?sta ar fi un lucru foarte grav. Haide?i s? discut?m. Mie-mi place c? discut?m b?rb?te?te c? de-aia am ?i venit. S? ne vedem. Nu, negustorie nu am f?cut, c? dac? f?ceam negustorie s? ?ti?i c? nu ajungeam s? dau cu subsemnatul ct am dat. C? nu m? ap?ra nimeni, s? ?ti?i. Mine, ??tia cu care zice?i c? am f?cut eu comer?, negustorie m? scuip? ca pe o m?sea stricat?.
SRS: ?tii cum s? te aperi singur. Cum ai ncercat s? blochezi raportul Cur?ii de Conturi c? ai g?sit doi consilieri c? sunt incompatibili.
CM: Vre?i s? v? spun adev?rul? Deci acolo-s mai mul?i incompatibili. Sunt vreo 7. Discut?m deschis, da? Vreau s? v? spun c? eu puteam s? le fac r?u. Nici n momentul de fa?? nu are nimeni de la Curtea de Conturi dosar ?i cu toate astea.
SRS: ?i ce dac? sunt incompatibili? Nu despre asta vorbim.
CM: P?i sta?i pu?in, l?sa?i-m? s? v? spun. Pentru c? nu am vrut s? se spun? c?-i o r?zbunare. Pentru c? ei au constatat ni?te rahaturi pn? la urm? acolo. C? eu n-am furat, spre deosebire de al?ii, ?i puteam s? le fac dosar, c? una e s? le zici pe gur? c? e?ti incompatibil cu... Doamne iart?-m?! Ei, eu nti rezolv aceast? problem? pe cale legal?, c? am v?zut c? ?i dvs. v? place justi?ia. V? rezolv n justi?ie ?i dup? aia ne ocup?m. Pentru c? mie nu-mi place s? fac r?zbun?ri pentru c? e foarte simplu. Le faci dosar ?i te duci: ia, hai prietene s? negociem. Asta ca s? v? r?spund la subiectul cu Curtea de Conturi.
SRS: Deci pot s? public raportul Cur?ii de Conturi? Chiar dac? ei n-au dat drumul oficial?
CM: Pute?i s?-l publica?i binen?eles. Dar eu...
SRS: Eu nu ?tiu ct de prieten e?ti tu cu el. (n.r. cu BC)
CM: Asta s? v-o spun? Bogdan, c? eu nu-mi permit s?...
SRS: Nu, dar e vorba de o chestie foarte grav?. Dac? poate, s-o vad? ?i el sau nu. E vorba de tine, nu de altcineva.
CM: S? v? r?spund? Bogdan.
Ro?ca amenin?? cu "ni?te acte"
SRS: Am ni?te acte. Voi v? hot?r?i dac? uit? discu?ia. Po?i s-o ui?i?
CM: Eu zic c? nu, n-o uita. Nu miza?i pe asta c? nu ?tiu.
BC: Deci pot s? uit dac? am venit cu el la tine.
SRS: P?i ?tii c? ai luat 100.000 de la un domn?
CM: Nu, ar?ta?i-mi hrtia!
SRS: Nu ?tiu... (scoate documentul)
CM: Nu, domnu&#8217; ?sta a luat mprumut.
SRS: E semn?tura ta?
CM: Da!
SRS: ?i ce scrie aici?
CM: "n prezen?a martorului". "Contractul a fost ncheiat n prezen?a martorului Macovei". Da, a?a e, ?i e valabil ?i n ziua de azi c? ?la n-a dat banii. Adev?rat tot ce scrie de la un cap la altul ?i adev?rat c?-i semn?tura mea. Dar n-am luat eu, din p?cate. Acum mi pare r?u, fie vorba ntre noi, c? n-am luat nimic de acolo.
SRS: P?i da. Acum informa?ia care-o am e c? a?i mp?r?it banii: tu, martorul, cu ?sta care a luat.
CM: Domnul Ro?ca, ar fi fost bine. M? crede?i, acum asta n-am cum s? dovedesc, dar n-am luat nici m?car un cent ?i n-am f?cut r?u.
SRS: ?i dac? n-ai f?cut chestia asta, atunci de ce i-ai dat avocatului cu pixul, semn?tura?
CM: C? s-a ncheiat n prezen?a mea.
SRS: Nu asta, ce n-am adus...
CM: La ce v? referi?i?
SRS: C? te-ai angajat c?-i dai banii napoi tu ?i te-ai prt singur; ai dat o declara?ie olograf? n fa?a acestui avocat.
CM: Nu, asta aicia nu.
SRS: Nu?
CM: Nu. Ar?ta?i-mi declara?ia! Ce Dumnezeu! Deci dac? am recunoscut c? astea-s? Cum s?-i dau? Am nnebunit n somn? Cnd s?-i dau? Eu ?tiu c? avocatul ar vrea s? ia banii de la mine acuma. Dar dac? luam eu banii? S? ?ti?i c? eu nu am o problem? cu datoriile. Eu cnd iau un ban l dau pn? la ultimul napoi.
BC: Dar domnul ?la cine-i?
CM: Domnul ?la era un c?m?tar.

De la acte la amante

BC: Nu e de la amant??
CM: Nu-i de la amant?, nu, dar totul este absolut real. N-are rost s?...
BC: Nu, c?-mi dau ?i eu seama. ?tii bine c? avem ?i noi de astea...
CM: Nu!
SRS: Dom&#8217;le, cu amantele ntotdeauna trebuie s? ?ii seama.
CM: Nevast?-mea nu divor?eaz? de mine.
BC: ?i dac? n-ai grij? de amant?, odat? te vars?!
SRS: Dom&#8217;le, Patriciu a cump?rat acu ctva timp o colec?ie extraordinar? la o sum? infim?, de la un nenorocit de baron din Fran?a care era n proces de divor?, ?tii? Nu se n?elegeau la pre? cu nevasta ?i l-a reclamat la fisc ?i au venit ?ia s?-i ia gtul, c? a tri?at... ?i el la fisc, cu cteva sute de mii, acu&#8217; nu ?tiu c?i ani, c? nu mai avea bani, c? era criz?...
CM: Asta-n Romnia?
SRS: Nu, n Fran?a! ?i le-a luat pe nimic. Era n pragul sinuciderii. S-a dus Dinu ?i a luat pe nimic ?i ?la i pupa ?i minile.
BC: Deci asta e.
CM: Oricum maestrul ?i Cancan-ul au f?cut un lucru bun din toat?... mie-mi place s? v?d partea plin? a paharului. Sunt cel mai fidel, nu m? mai prinde?i cu gagici ?i cu...
SRS: Asta nu e bine.
CM: Asta mi-a zis ?i el, c? e cea mai mare gre?eal?, nspre b?trne?e.

?intele lui SRS: Blaga, Videanu, Berceanu ?i "?eful lor"

SRS: ncepusem o discu?ie ?i a r?mas a?a, n coad? de pe?te, cu Videanu!
CM: A?a e.
SRS: N-am amestecat la vremea aceea ?i numele de Blaga.
CM: Da.
SRS: La data aceea. Pentru ca "poporul" s? afle adev?rul, pentru a se face pu?in? dreptate, m-ar interesa unde v-a?i dus cu investiga?iile. Pn? unde au ajuns aceste investiga?ii.
CM: P?i la Blaga s-a terminat. Asta ?ti?i!
SRS: Nu ?tiu! ?i l-a?i g?sit curat?
CM: P?i am dat-o public asta. Ce-am terminat. Blaga a justificat tot.
SRS: Nu i-a?i g?sit conturile de afar??
CM: Suntem n procedur?... Lui Blaga?
SRS: Da.
CM: Sincer, nu le-am c?utat.
SRS: Urt.
CM: Urt, dar nu am ?tiut.
SRS: Dar ceilal?i doi?
CM: La ceilal?i doi sunt procedurile n curs. Dureaz?. ?ti?i cum v-am zis ?i la televiziune. Elve?ia nu mai e ce-a fost. Elve?ia d? tot acuma, dar e o procedur? mai complicat?.
SRS: P?i ?i dac? le d? dup? alegeri?
CM: Am n?eles. Poate d? nainte de alegeri. Aici ave?i dreptate c?, dac? afli prea trziu, degeaba afli.
SRS: Ar trebui s? se ?tie.
CM: Am n?eles ideea. Dar zice?i-mi cu Blaga. Are conturi n str?in?tate? Dar chiar habar n-am avut. n ce ?ar??
SRS: Fran?a!
CM: Fran?a? P?i cu francezii avem o rela?ie bun?.
BC: Fran?a e ca-n Romnia.
CM: P?i da. Da-s pe numele lui, c? dac?-s pe-a lui v?ru&#8217; n-am competen?a. Pentru c? n Fran?a nu-i complicat, cum zice ?i Bogdan. Ce mi-e Fran?a, ce mi-e Romnia. Dar dac? nu-s pe numele lui sau pe-a lui nevast?-sa, pa ?i la revedere. Copiii sunt majori din cte ?tiu eu.
SRS: P?i ?i ct mai dureaz? procedura asta?
CM: Dac? v-a? zice c? dureaz? o sapt?mn?... Nu v? pot garanta ct mai dureaz?. Nu ?tiu, uite o s? m? interesez ?i v? transmit mine prin Bogdan. C? eu acuma sunt ocupat s? dau cu subsemnatul pe la diverse autorit??i, c? tot zice?i dvs. C? m? ?antajeaz?, c? m? are B?sescu la mn? cu nu ?tiu ce. ?i chiar nu prea m-am mai preocupat n ultima vreme ce s-a mai ntmplat, dar mine v? transmit prin maestru&#8217;.
SRS: Da, Bogdane?
CM: C? eu cred c? nu mai e. Teoretic n-ar trebui s? mai dureze mult.
SRS: Oricum, ?i ni?te detalii ar fi utile. Unde sunt, cum sunt, numere. Mmm?
CM: Am n?eles.

Marius Adrian Porojnicu
2009-11-10 08:41:56

Re: SRS,Deleanu.................

D?rnicia lui Ro?ca

SRS: Dac?, de pild?, tu-mi dai numerele de cont eu le trimit cte 5 Euro.
BC rde cu poft?
CM: De ce?
SRS: Ca s? le verific. (n.r. - rde cu poft?. De fapt, el le trimite bani ca s? vad? demnitarii c? el le ?tie conturile. Incomod, nu? ?i apoi "s?-i poat? strnge de coaie" dup? cum m?rturise?te ulterior).
CM: Asta putem s? facem ?i noi.
SRS: Poate voi n-ave?i. Eu am. I-am strns.
BC ?i SRS rd cu poft?.
CM: Noi n-avem, e-adev?rat.
BC: Na?ule, preg?te?te ?i tu 1000. Nu intr? 5 Euro.
SRS: Ba da, intr?.
CM: Cum s? nu, intr? ?i 2 euro jumate.
SRS: Nu merit?, b?i.
BC: La Videanu, sub un milion nici nu se uit?. Las-o-n pula mea!
SRS rde.
SRS: Au intrat mul?i acuma de la Urd?reanu (patronul UTI) la Videanu.
CM: Pofti?i?
BC: Au intrat foarte mul?i bani n vara asta de la Urd?reanu. Foarte mul?i.
CM: La Videanu?
SRS: ?i la Berceanu, ?i la Videanu.
CM: Foarte interesant? treaba cu nea Pungu??, ?la.
SRS: Da.
CM: So?ia poate s? fie subiectul nostru pentru c?...
SRS: Dar nu, e foarte interesant. Nu ?tiu dac? ai apucat s? vezi, c-am postat asear? trziu, dar am avut o problem? cu serverul. Ei chiar sunt ac?ionari cu Sulfina Barbu.
CM: Am citit.
BC: Ce-a f?cut?
CM: KVB. L-am avut ?i noi, dar l-am sc?pat, ?sta, cum l chema, ?la de la Garda de Mediu.
SRS: Cum v-a sc?pat c? a dat declara?ii aiurea s? se apere. Silvian, care-a fost ofi?er.
BC: ?tim cu to?ii. P?i a fost ?eful lui B?sescu!
SRS: Am enorm de multe detalii ?i date. E un dosar a?a gros, c? l-am postat eu seara.
CM: Cu Sulfina n-am prea priceput la sfr?it, dar l mai iau o dat?. Nu c? eu citesc n fiecare zi blogul dvs. ca s? v?d dac? mai apar ?i eu pe-acolo ?i de aia...

Chirieac, trist c? l-a p?r?sit amanta

SRS: Dac?-l cunoa?tem mpreun? pe Bogdan, n-apari nic?ieri.
CM: E, n-am ?tiut asta...
SRS: Dac? tot am f?cut cuno?tin??, eu sunt foarte corect.
CM: La fel ?i eu.
SRS: Iar atunci, degeaba spui c-am dat tot ce-am avut. La televizor, cu aia era c?lare pe mine. C?tigase procesul cu tine.
CM: P?i da, l-a c?tigat, dar mai e recursul.
SRS: Eu puteam s? m? duc la dou? televiziuni - Realitatea TV ?i Antena 3, n.red -, tu-?i dai seama ce emisiuni f?ceam. Ce audien??!
BC: Ce emisiune?
CM: Nu e Bogdane, n-ai pierdut nimic. Trebuie s? fim cinsti?i.
BC: Sunt disperat. Iar? m-a abandonat amanta... Sunt pielea pulii.
CM: Uite, pe tine nu te prinde Cancan-ul, numai pe mine m? prinde.
CB: Ce, b?, sunt demnitar?
SRS: Suntem oameni obi?nui?i. Cum zice el: cet??ean.
BC: Standard mediu suntem!
SRS rde cu poft?
BC: Standard mediu suntem, n pula mea!
SRS: ?omer, m?!
BC: Eu sunt ?ef de ONG, director de ONG.
CM: OK, vedem ce este, ?i mine m? v?d cu maestrul (BC).

Ro?ca vrea s?-l strng? pe Berceanu de coaie

SRS: Absolut! Sincer, preocup?rile mele nu sunt s? fac r?u unor oameni; nici lui Berceanu. Problema mea e c? ?sta distruge un sistem... democratic. Am o problem?.
CM: Berceanu e un tip.
SRS: Nu Berceanu distruge, ?eful lor.
CM: Da&#8217; s? ?ti?i, dup? p?rerea mea, Berceanu e un tip care nu ?tiu de ct r?spunde acolo. El e cam independent.
SRS: El joac?. E unul dintre marii actori ai ??rii, i merge capul, are experien??. Jos p?l?ria.
BC: Are coaie.
SRS: Dar cineva trebuie s? i le strng? ?i lui. Da&#8217; ?i dect s? i le strng? pe jos cnd nu mai are rost, i le strng eu ntre picioare.
Bogdan Chirieac rde cu poft?.
CM: Maestre, cu p?rere de r?u, trebuie s? v? zic c? n-am beneficiat de niciun cent.
SRS: Deci omul n-a vrut s?-mi dea ce i-ai dat tu n scris.
CM: P?i n-are.
SRS: ?i a spus c? nu-mi d?, c? nu vrea s? te bage n pu?c?rie. ?i dau cuvntul meu.
CM: Da, eu v? cred.
SRS: C-a spus c? nu vrea s? se-ajung? la un dosar penal.
CM: V? cred, dar ideea este: la ce dosar penal? C-a? fi luat ni?te bani?
SRS: I-ai dat ni?te declara?ii. Poate c? b?use?i...
CM: Nu, stau prost cu b?utura.
SRS: Ai dat ni?te declara?ii n care ai recunoscut ni?te lucruri grave. Ca o garan?ie c?-i vei da banii.
CM: Nu. V? rog s? verifica?i. Nu vi se pare nefiresc? V-a dat nceputul ?i de ce nu v-a dat ?i... C? aia era...
SRS: Probabil ca s? te aten?ioneze prin mine. Dar pe mine nu m? intereseaz? cei 50.000.
CM: Dar s? ?ti?i c? eu discut cu b?iatul ?la; mai discut ?i acum, deci nu...

Pentru Ro?ca ?i Chirieac, 50.000 de euro nu mai reprezint? o sum?

SRS: Deci pe mine nu m? intereseaz? banii n afacerea asta: ai t?i, ai lui, ai cui or fi, pe mine m? intereseaz?...
CM: Pe mine m-ar fi interesat, c? e o sum?, care pentru mine, cel pu?in, e o sum? mare asta.
Bogdan Chirieac rde.
SRS: Pentru mine nu mai e (rde ?i el)
CM: Sunte?i n alt? lig?.
SRS: Recunosc deschis.
CM: Sunte?i n alt? lig?, dar v? spun: acea hrtie nu exist?, sincer, c? dac? discut?m att de deschis nct n-avea rost ca s? v? ascund. Nu i-am dat ?luia n scris. N-aveam cum s?-i dau n scris a?a ceva.
SRS: Bun! Ajut? opinia public?, te rog frumos. Niciodat? nu se va ?ti c?-i ceva de la tine. Niciodat?. Deci eu niciodat? nu am divulgat vreo surs?. La mine nu exist? a?a ceva. n definitiv, ?i tu ai nevoie s?-?i faci ceva la un moment dat, s? se vad? c? voi munci?i acolo, ?i atunci lumea ?tie c? nu m? am bine cu tine, nu? A?a ?tie toat? lumea.
CM: Da!
SRS: ?i-atunci, perfect. Dac? eu scot ceva, am pe cineva acolo. ?i cnd scot ceva, nu scot mpotriva activit??ii voastre, m? refer la partea pozitiv? a activit??ii voastre, ci scot mpotriva unor cet??eni care n-au fost corec?i. Gnde?te-te c? avem cel mai bun prilej ?i cele mai bune condi?ii de a colabora. Nimeni nu poate s? b?nuiasc?.
CM: S? ne suspecteze de prietenii.
SRS: Corect ce spun?
CM: Da!

Urmeaz? discu?ia a lui Ro?ca St?nescu cu Bogdan Chirieac despre o conferin??.
i sun? telefonul, vorbe?te.
SRS: Iar am b?gat ni?te nenorociri pe site...
BC: Ce?
CM: Cite?te ?i-o s? vezi.
SRS: Cite?te!
Vorbesc despre post?rile de pe blogul lui din data de 25.09. Audierile n cazul B?beni, generalul Olaru, c? merg la comisia de ap?rare Nica ?i Diaconescu ?i apoi despre o dam? de consuma?ie ieftin? ?i sigur?, de 100 de euro partida.


C?t?lin Macovei: A avut loc o discu?ie n aceast? formul?

Contactat telefonic, ?eful ANI, C?t?lin Macovei, dup? un moment de uimire urmat de altul de ezitare, ne-a declarat sumar c? "a avut loc o discu?ie n aceast? formul?", dar c? "nu poate face comentarii pe marginea ei". ntrebat dac? a dat curs solicit?rilor f?cute de cei doi a?a-zi?i ziari?ti, Macovei ne-a declarat: "Nu vreau s? fac mai multe comentarii, dar dac? a? fi dat curs cererilor lor, datele ar fi ap?rut pn? acum n pres? sau pe bloguri".Arogantu'
2009-11-10 08:47:10

Crezi ca Bordureanu, Vasile Spaga, Berceanu mai pot fi decredibilizati ?

Mai penali, fanfaroni si tupeisti decit sint cunoscutin astazi nu pot fi vreodata cunoscuti .

Interesant ca vii cu materialul din gazeta care miroase a cirnatzi de Pleshcoi ...

PS Admira aici inregistrarile cu gaina de Pleshcoi:

http://videonews.ro/action/viewvideo/29101/Elena-Udrea-nu-stie-daca-a-sunat-la-radio/

     Pagina  din 4      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Diversionistul Iliescu (5413 afisari)
 Batalia serviciilor secrete (2810 afisari)
 Anticipatele lui Ciomu (2508 afisari)
 Basescu umbla la "revolutie" (1442 afisari)
 PDL sfideaza cu Oprea (1320 afisari)
 ULTIMA ORA: Actorul Gheorghe Dinica a murit! (5654 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu: ''Traian Basescu pregateste arestarea a 12 generali de armata'' (4343 afisari)
 Batut fara mila chiar in fata iubitei sale - ATENTIE, VIDEO SOCANT SI INTERZIS MINORILOR! (2337 afisari)
 Prima fotografie cu mormantul lui Michael Jackson (2298 afisari)
 INSOMAR: Basescu ar pierde in turul doi si in fata lui Geoana, si in fata lui Antonescu (1922 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01297 sec.