Ziua Logo
  Nr. 4665 de miercuri, 14 octombrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-10-14
CALUGARU din Manastire (...@yahoo.com, IP: 63.99.16...)
2009-10-14 14:51
Democratia merge, bine-mersi !

Cei care se grabesc (in general antiromanii) in a trage concluzii pesimiste depsre actualele probleme ale politicului romanesc, o iau in trompeta. Singurul lucru valabil pentru ei este ca se folosesc de acest moment temporar de criza politica romanesc ca sa ne improaste cu norori; nu i-ar mai rabda pamintul de secaturi ordinare.

Adevarul e altul. Democratia merge mai departe si-n Romania. Aceste bilbiieli, aceste shuturi pe subt centura, aceste bilbe, nu pot opri mersul spre democratie al societatii romanesti. In fond ce se intimpla ? Pai ce sa se intimple ? Ne apropiem incet dar sigur catre atingerea bubei-bubelor romanesti, si anume, comunismul militienesc care zace bine-mersi in toate conducerile ministerelor, in unele intreprinderi ale statului si mai ales in MAI. Din ce in ce le e mai greu acestor jigodii sa-si apere privilegiile si escrocheriile prin care isi mentin pozitia lor sociala. Aceste secaturi mentin o mare doza de informatii extrem de valoroase, cu ajutorul careia - zic ei - controleaza pe toti si pe toate, in numele, fiti atenti - apararii patriei de dusmani. Nici pomeneala de asa ceva; singurul ,,dusman" al Romaniei lor este democratia.

Fara doar si poate, in Romania s-au mai decantat apele in sfera politica, si se pot observa de ambele parti oameni cu totul si cu totul deosebiti, patrioti, care vor binele tarii. Numai ca, numai ca, numai ca, politicienii nostri nu au invatat un lucru de bun simt, si anume, ca trebuie sa inteleaga ca partidul lor nu va fi niciodata majoritar, si nici nu vor ramine singuri la putere, si ca, in democratie intotdeauna va exista altcineva care va tinji in a-i da jos de la putere si, mai ale, si mai ales, nu trebuie sa lucrezi in politica subt umbrela urii; or, la noi, la romani, ura si minia e pe primul plan, ca si cum, fiecare partid politic doreste distrugerea totala, stergerea de pe fata pamintului a celorlalti care nu sunt ca ei. Nu se poate asa ceva. Noi trebuie sa invatam cit mai repede cu putinta ca deasupra ideologiei fiecarui partid trebuie sa stea binele comun al romanilor. Pina cind nu vom invata aceste lucruri de principiu, ne vom cheltui energiile de pomana in uragane comice.

Bumerang din Frankfurt (...@gmx.de, IP: 89.202.218...)
2009-10-14 15:50
Re: Democratia merge, bine-mersi ! haida de...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Boc 2 a cazut! Traiasca Boc 3! (4674 afisari)
 S-au lepadat de Andronescu (3132 afisari)
 Boc a pierdut, Basescu a invins (2788 afisari)
 Toti in Opozitie cu tara (2194 afisari)
 Nume de premier vanturate la Cotroceni (2083 afisari)
 Romania este in "Hallituspula", zic finlandezii (3011 afisari)
 O tanara sare din masina condusa de iubit si este calcata! (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE) (2685 afisari)
 De la lacrima, la santaj si panica: Traian Basescu interpreteaza iar Constitutia dupa cum doreste si acuza partidele ca au adus tara in imposibilitate de a plati pensiile si salariile (2002 afisari)
 UPDATE ORA 13.00 - Geoana, dupa discutia cu Johannis: Ar fi o investitie buna din care toti romanii ar avea de castigat (1861 afisari)
 SURSE: Traian Basescu va anunta partidele ca propunerea sa de premier este Lucian Croitoru  (1730 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00769 sec.