Ziua Logo
  Nr. 4645 de luni, 21 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2009-09-21

Comentarii: 105, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Davidescu vasile
2009-09-20 21:00:39

Ce trebue sa stim despre oligarhie si politica oligarhica

Pe buna dreptate Excelenta sa Presedintele Romaniei considera ca sistemul ticalosit al oligarhilor a trebuit azi sa iasa tot mai mult in evidenta,sa iasa la bataie.Rezultatul, Televiziunile si ziarele oligarhilor cu care denigrarea tarii,antiromanismul apar pregnant la suprafata,,crezand ca asa va fi antrenat poporul la antiromanism.
Sa spui ca Presedintele este terorist,ca in Romania nu se mai poate face nimic,sa cultivi parasirea tarii,iata argumentele care devoaleaza oligarhia romana silita azi sa iasa ca paduchele in frunte.In Romania,in politica romaneasca a intrat deja in discursul politic termenul de baroni sau de oligarhi.Este oare intr-adevar Romania o tara oligarhica,este oare politica in Romania dominata de oligarhi.Personal as afirma doar ca noi inca nu am ajuns la acest funest nivel dar aceasta nu inseamna ca anumite semnale nu trebuesc luate in considerare.
Oligarhia reprezinta guvernarea statului de catre un grup, pervertita prin abuzul de putere. Oligarhia reprezinta o forma de guvernamant, in care cea mai mare, sau intreaga putere politica este detinuta de un mic segment al societatii, in general cel mai reprezentativ din punctul de vedere al puterii, exprimata fie prin bani, inrudire, putere militara, influenta politica. Cuvantul isi are radacinile in limba greaca si provine din 'oligo' - putini si 'arkhos' - a conduce.
In mod traditional, oligarhiile se perpetueaza prin intermediul catorva familii importante, ai caror copii sunt formati pentru a deveni mostenitorii acestei puteri. In contrast cu aristocratia, forma de guvernamant in care cei mai 'buni' detin puterea, oligarhia reprezinta adeseori o manifestare a puterii exprimata in mod nedemocratic, in care personaje cheie raman in umbra, preferand sa conduca din culise, de cele mai multe ori prin intermediul mijloacelor economice.
O societate poate deveni oligarhie intr-un anumit moment al evolutiei ei printr-un mecanism de acumulare graduala de mijloace economice in mod netransparent de catre un grup restrans de indivizi.Oligarhia este acea forma de guvernamant in care puterea apartine celor putini,unei elite
Daca elita este vazuta prin prisma criteriilor economice atunci as spune ca avem de-a face cu un SISTEM OLIGARHIC. Daca criteriile sunt de alta natura atunci as spune ca avem de-a face cu o ideologie FASCISTA.
Dupa model rusesc, oligarhia nu poate fi gandita decat sistemic. Conectati la fonduri publice si la resursa energetica, Hodorkovski, Abramovici sau Berezovski au sprijinit puterea politica si au cautat sa controleze media. Oligarhia are tendinta de a-si crea structuri suprastatale si nu poate functiona in absenta unui control strict al justitiei. Ecuatia simpla a oligarhiei include in mod obligatoriu: infiltrarea politica, controlul media, accesul privilegiat la resurse energetice si imblanzirea justitiei. In Romania, doar Dinu Patriciu (PNL) si Dan Voiculescu (PC) se pot lauda ca se apropie de modelul oligarhic veritabil. Oligarhia lor pune in pericol statul de drept si ameninta mari principii democratice, pe cand presupusa oligarhie de la Palatul Victoria se limiteaza la afaceristi cu ambitii financiare relative, dar fara pretentii hegemonice. Nu stim, desigur, daca nu cumva se viseaza si ei oligarhi, insa astazi abia daca depasesc statutul de mici baroni locali.
In cursul anului 2004, transferul procesului de contestare publica, venita in perioada 2000-2003 cu precadere din exterior (parlamentari din Uniunea Europeana), s-a reorientat si a cuprins segmente largi ale populatiei din Romania. Cu cit statul oligarhic al PSD-ului capata trasaturile clasice ale unui regim mafiot, cu atit contestarea venita din partea societatii civile si a micului segment al presei ramase independente devenea din ce in ce mai puternica, in ciuda cenzurii mecanismul alegerilor parlamentare si prezidentiale a adus o surpriza de proportii: schimbarea guvernarii PSD. Instrumentul principal folosit de guvernul Nastase in instaurarea regimului semi-oligarhic din perioada 2000-2004 a fost politizarea justitiei pina la anularea oricarei pretentii de independenta a puterii judecatoresti. Privatizarile frauduloase, contractele obtinute fara nici un fel de licitatie, refuzurile anchetarii comiterii unor fapte de coruptie la cel mai inalt nivel, toate actele grave prin care s-au adus statului prejudicii financiare enorme au fost posibile in lipsa unei reale independente a justitiei fata de factorul politic. Pusa in fata acestei situatii fara precedent, Comisia Europeana a trebuit sa gaseasca o solutie inedita in ceea ce priveste incheierea negocierilor cu Romania.
In cursul mandatului dlui Basescu,oligarhia atacata politic a trebuit sa se devoaleze in toata splendoarea sa reactionara si mai ales antiromaneasca.
Din pacate si PNL-aripa Antonescu cocheteaza cu sistemul oligarhic desi doctrina liberala nu ar permite acest lucru.
Dar cum subliniaza dl.Boc si chiar Stolojan,dl.Tariceanu a tradat aproape tot ce se putea trada.A tradat doctrina liberala,a tradat aliatul cu care a format alianta invingatoare DA,a tradat pe Presedintele Basescu,cel care prin prestatia sa electorala a facut posibil ca dl.Tariceanu sa devina prim-ministru si PNL partid de guvernamant(acesta ne mai in aceasta situatie din 1934),si-a tradat electoratul liberal elevat.
Si toate aceste lucruri doar pentru un oligarh,pentru a se pune bine cu un sistem politic programat a fi oligarhic.
Da speram ca alegerile prezidentiale vor clarifica situatia politica din Romania prin schimbarea radicala a viitorului Parlament si guvern si o delimitare clara intre politic si economic.
Acest lucru nu se poate face,cel putin pe termen scurt,decat prin realegerea dlui Basescu,care in viitorul sau program are ca intentie principala reformarea statului,incepand de la Constitutie,sistem legislativ,guvernare pana la reforme in toate domeniile statului incremenit de 20 ani in ideologia lui Iliescu-mineriade si a lui Patriciu.

miticar
2009-09-20 22:54:04

Ce trebuie sa stie Davidescu vasile despre prezidentul lui, Basescu !

Dl Davidescu scrie: "Sa spui ca Presedintele este terorist, ca IN ROMANIA NU SE MAI POATE FACE NIMIC, sa cultivi parasirea tarii,..". Ce se mai poate face dle Davidescu in Romania dlui Basescu, pe care atat de mult il intereseaza promovarea Binelui in societatea romaneasca, incat nici dupa 4 ani si 8 luni nu a raspuns, alb sau negru, Scrisorii Nr. 86/4-01-2005, care ii prezenta solutia ce ar fi putut, nu doar sa lichideze coruptia din societate, ci sa exorcizeze RAUL din indivizii care il "deverseaza" in societate! Pentru a nu spune ca bat campii verifica, dle Davidescu, daca dta si Basescu, v-ati fi putut incalca juramantul implicativ pe care i-l propuneam, pentru a exorciza tot ce era sau este RAU (inclusiv coruptia) in societate. "JUR pe constiinta mea, in fata celor dragi, a semenilor mei si a lui Dumnezeu, ca...(se continua cu invocarea cerintelor din fisa postului). Daca nu imi voi respecta prezentul juramant in toate prevederile lui, sau daca nu voi demisiona la prima incalcare constientizata, Dumnezeu sa abata asupra familiei mele cele mai cumplite nenorociri, si sa ma lipseasca, pe mine si pe fiintele dragi, de sanatate si fericire! Precizez ca Dumnezeul invocat mai sus este Divinitatea Ocrotitoare si Rasplatitoare a familiei mele, catre care mi-am indreptat, sau imi voi indrpta Gandul si Ruga, atunci cand viata mea, sau a celor mai dragi fiinte, a fost, sau va fi in CUMPANA! Amin! ". Numai un monstru isi poate incalca un asemenea juramant! Dar monstrii nu trebuie sa ocupe functii in conducerea Statului! Presupun ca dta si Basescu nu v-ati putea incalca un asemenea juramant. In aceasta situatie nu este o CRIMA la adresa Romaniei sa o lipsesti 4 ani de o SOLUTIE care ar fi putut exorciza RAUL din societate??? Si cu un asemenea Presedinte, interesat doar de paranghelii si bai de "prostime", dar dezinteresat de promovarea Binelui in societate, ce se mai poate face in Romania, dle Davidescu??? Cum ar fi aratat Romania daca Justitia, Politia, functionarimea de la Presedinte pana la ultimul functionar, ar fi depus un asemenea Juramant??? Cine este vinovat pentru ca nu s-a intamplat asa??? Nu cumva cel ce are nerusinarea sa mai doreasca un mandat???

sorge
2009-09-20 23:03:21

Stimata doamna Unteanu !!!!!!! !!!!! !!!

Nu exista nici o doamna magistrat [cel putin nu a fost pomenita in nici un articol ],exista un domn judecator care este tatal lui Iustin Covei si mi se pare ca il cheama Ion Covei .

Danny
2009-09-20 23:08:16

Re: Ce trebuie sa stie Davidescu vasile despre prezidentul lui, Basescu !

La 2009-09-20 22:54:04, miticar a scris:

Nu trebuie sa-i spui matale, bre mitica-carule, stie el mai bine decit tine,
Asa ca nu-i nevoie sa te afli in treaba pe unde n-ai habar. Vezi-ti de treaba matale si da sfaturi lui Huhu ca are nevoie. Mai ales ca tot ce spui sint palavre fara vreo valoare.
>

rosu ovidiu
2009-09-21 00:09:01

PROMOVARE, PROMOVARE, DAR A CAREI ROMANII?CEA PSD-PDL-ta?

Tov. Basescu traian ca de altfel si tov Geoana mircea sunt disperati pentru a readuce printre occidentali iluzionara imagine a unei Romanii iesite din comunism pe poarta larg deschisa a minciunii si inselatoariei si reintrata in cel mai crunt neocomunism de tip stalinist pe shestache si cu lumina stinsa.Aceasta reintrare PSD-DPL-ta in stalinismul neocomunisto-iliisto-baaaaaaaasesc s-a facut prin promovarea in occident:
1.A prostituatelor udrist staliniste,promovare ratata inca din start,pentru ca fetitele vesele au o persisitenta duhoare de opinca nespalata si de boli molipsitoare.
2.Se promoveaza , de data asta pe banii contribuabililor europeni si ciobanii turnatori la securitate care cu buzunarele pline de lovele manjite de sange se cred stapanii lumii.
3.Se promoveaza si cretinismul tinerei generatii crescute ca buruiana in drum,EBA este prima si cea mai buna-rau cretinizata din Romania si din casa lui ba-seee,hcc.
4.Se promoveaza si un numar nelimitat de securisti si exmilitieni care tovaraseste trebuie sa sape la baza democratiei occidentale, ALAURI DE HOARDELE DE PADUCHIOSI HOTI SI CRIMIANLI, ASEEMNI LUI MIALAT ,FIUL UNUI ACTIVIST PCR..
Dupa toate aceste promovari iliist-ceausist-basesc-necomunist nazist-PSD-PDL-te, orice alta promovare nu mai are ce cauta pentru ca marlanism-tiganismul rromanesc ete letal, atat impotriva ROmaniie reale noncomuniste at si a intregii Europe.unica promovare cu adevarat in interesul romanesc ar fi un Tribunal Penal International care sa-i judece pe toti nepromovabilii neocomunisti PSD-PDL-(PCR-ti)la gramada din actuala Romanie ba-seeeasccaaa.

da de ce
2009-09-21 02:14:57

A inebunit lupul!

N-am citit atatea prostii de cand sunt!

Danny
2009-09-21 04:05:05

Re: PROMOVARE, PROMOVARE, DAR A CAREI ROMANII?CEA PSD-PDL-ta?

La 2009-09-21 00:09:01, rosu ovidiu a scris:

> Tov. Basescu traian ca de altfel si tov Geoana mircea sunt disperati
> pentru a readuce printre occidentali iluzionara imagine a unei
> Romanii iesite din comunism pe poarta larg deschisa a minciunii si
> inselatoariei si reintrata in cel mai crunt neocomunism de tip
> stalinist pe shestache si cu lumina stinsa.Aceasta reintrare
> PSD-DPL-ta in stalinismul neocomunisto-iliisto-baaaaaaaasesc s-a
> facut prin promovarea in occident:
> 1.A prostituatelor udrist staliniste,promovare ratata inca din
> start,pentru ca fetitele vesele au o persisitenta duhoare de opinca
> nespalata si de boli molipsitoare.
> 2.Se promoveaza , de data asta pe banii contribuabililor europeni si
> ciobanii turnatori la securitate care cu buzunarele pline de lovele
> manjite de sange se cred stapanii lumii.
> 3.Se promoveaza si cretinismul tinerei generatii crescute ca buruiana
> in drum,EBA este prima si cea mai buna-rau cretinizata din Romania si
> din casa lui ba-seee,hcc.
> 4.Se promoveaza si un numar nelimitat de securisti si exmilitieni care
> tovaraseste trebuie sa sape la baza democratiei occidentale, ALAURI
> DE HOARDELE DE PADUCHIOSI HOTI SI CRIMIANLI, ASEEMNI LUI MIALAT ,FIUL
> UNUI ACTIVIST PCR..
> Dupa toate aceste promovari iliist-ceausist-basesc-necomunist
> nazist-PSD-PDL-te, orice alta promovare nu mai are ce cauta pentru ca
> marlanism-tiganismul rromanesc ete letal, atat impotriva ROmaniie
> reale noncomuniste at si a intregii Europe.unica promovare cu
> adevarat in interesul romanesc ar fi un Tribunal Penal International
> care sa-i judece pe toti nepromovabilii neocomunisti
> PSD-PDL-(PCR-ti)la gramada din actuala Romanie ba-seeeasccaaa.

Baietica, sistemul iliist-ceausist-basesc-necomunist nu prea exista, cei doi in viata sint la cutite. Eu as fi mai ingrijorat de noul partid-coalitie PNLSDC condus triunghiul Iliescu-Patriciu-Voiculescu, adevarati slujitori ai Moscovei (prin Kazahstan, desigur, inclusiv finantarea!)

Hokusai san
2009-09-21 06:43:25

Da ma, romanii mor de foame si chiorul-chel marinar zboara cu avionul prezidential, halal!!!!!!!!!!!

Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuoooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hokusai san
2009-09-21 06:49:26

Comunistule, chiar nu ti-e rusine sa puti non stop, a comunism, pe Internet??? Tovarasu'!

La 2009-09-20 21:00:39, Davidescu vasile a scris:

> Pe buna dreptate Excelenta sa Presedintele Romaniei considera ca
> sistemul ticalosit al oligarhilor a trebuit azi sa iasa tot mai mult
>

jan dinu
2009-09-21 07:17:21

Re: Da ma, romanii mor de foame si chiorul-chel marinar zboara cu avionul prezidential, halal!!!!!!!!!!!

La 2009-09-21 06:43:25, Hokusai san a scris:

> Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuoooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!
>
======================================================
-OPOZITIA - "romanilor ".. condushi de - Hockusai -
impotriva presedintelui - Basescu - ales de doua ori
pentru acelas mandat ...!
Continuati - continuati pina o sa crapati ..-:)))!
JD

Hokusai san
2009-09-21 07:55:22

Re: Da ma, romanii mor de foame si chiorul-chel marinar zboara cu avionul prezidential, halal!!!!!!!!!!!

La 2009-09-21 07:17:21, jan dinu a scris:

> La 2009-09-21 06:43:25, Hokusai san a scris:
>
> > Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuoooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!
> >
> ======================================================
Baaaaaaaaaaaaaaaa daca asi fi intreg la minte securistule-pedelist nu ai mai cirii in favoarea chiorului-chel, marinar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
> -OPOZITIA - "romanilor ".. condushi de - Hockusai -
> impotriva presedintelui - Basescu - ales de doua ori
> pentru acelas mandat ...!
> Continuati - continuati pina o sa crapati ..-:)))!
> JD
>

Hokusai san
2009-09-21 07:56:56

Re: Da ma, romanii mor de foame si chiorul-chel marinar zboara cu avionul prezidential, halal!!!!!!!!!!!

La 2009-09-21 07:55:22, Hokusai san a scris:

> La 2009-09-21 07:17:21, jan dinu a scris:
>
> > La 2009-09-21 06:43:25, Hokusai san a scris:
> >
> > > Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuoooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!
> > >
> > ======================================================
> Baaaaaaaaaaaaaaaa daca ai fi intreg la minte securistule-pedelist nu
> ai mai cirii in favoarea chiorului-chel,
> marinar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>
>
>
>
> > -OPOZITIA - "romanilor ".. condushi de - Hockusai -
> > impotriva presedintelui - Basescu - ales de doua ori
> > pentru acelas mandat ...!
> > Continuati - continuati pina o sa crapati ..-:)))!
> > JD
> >
>
>

Catal1n
2009-09-21 08:20:43

e in limba matrozu chior!

e mort dupa "duduia"
oare si asta cistiga la poker ?

sa dai de exemplu un clip pe care nimeni nu si-l aduce aminte dupa o promovare sezoniera, in sezon a sezonului respectiv (asta chiar ca e culmea turismului) ca sa me exprim asa mai filozofic, mi se pare prostie rupta din rai pt ca acolo ajung toti cei saraci cu duhul.......

ce face iubirea din om....

Hokusai san
2009-09-21 08:25:14

Re: e in limba matrozu chior!

NU iubirea, ce face sexul din omul Basexu chior-chel!La 2009-09-21 08:20:43, Catal1n a scris:

> e mort dupa "duduia"
> oare si asta cistiga la poker ?
>
> sa dai de exemplu un clip pe care nimeni nu si-l aduce aminte dupa o
> promovare sezoniera, in sezon a sezonului respectiv (asta chiar ca e
> culmea turismului) ca sa me exprim asa mai filozofic, mi se pare
> prostie rupta din rai pt ca acolo ajung toti cei saraci cu
> duhul.......
>
> ce face iubirea din om....
>

BEOBACHTER
2009-09-21 08:34:23

NIMIC NU SE VA OBTZINE IN BINE, DACA NU SE TERMINA CU SINTAGMA "ROMII" ...

shi nu se spune adevarul despre Romania si Istoria sa.
Atata timp cat Stoluri, Stoluri de Tzigani, se napustesc in Europa, incurajatzi din diverse directzii, shi fac tot felul de rele, strigand ca ei sunt Romani, shi presa noastra tace,
Atata timp cat Presa Libera Internatzionala da, absolut din intamplare, desigur imagini "reprezentative" despre Romania sau scrie "Hagi shi echipa sa de Tzigani"
Atata timp cat Factorii Shtiutori Romani tac shi nu fac scandal la fiecare asemenea magarie

SHI NU SPUN RASPICAT
CINE shi,
DE UNDE,
pornesc aceste denigrari scarboase shi lashe la adresa noastra,

TOATE ACESTE INDIGNARI SFIOASE SHI OPORTUNE ELECTORAL

vor face fasssss ....


NIMIC NU SE VA INTAMPLA

Hokusai san
2009-09-21 09:05:56

Re: NIMIC NU SE VA OBTZINE IN BINE, DACA NU SE TERMINA CU SINTAGMA "ROMII" ...

esti romm, bautor de romm???????2009-09-21 08:34:23, BEOBACHTER a scris:

> shi nu se spune adevarul despre Romania si Istoria sa.
> Atata timp cat Stoluri, Stoluri de Tzigani, se napustesc in Europa,
> incurajatzi din diverse directzii, shi fac tot felul de rele,
> strigand ca ei sunt Romani, shi presa noastra tace,
> Atata timp cat Presa Libera Internatzionala da, absolut din
> intamplare, desigur imagini "reprezentative" despre Romania sau scrie
> "Hagi shi echipa sa de Tzigani"
> Atata timp cat Factorii Shtiutori Romani tac shi nu fac scandal la
> fiecare asemenea magarie
>
> SHI NU SPUN RASPICAT
> CINE shi,
> DE UNDE,
> pornesc aceste denigrari scarboase shi lashe la adresa noastra,
>
> TOATE ACESTE INDIGNARI SFIOASE SHI OPORTUNE ELECTORAL
>
> vor face fasssss ....
>
>
> NIMIC NU SE VA INTAMPLA
>

acv99
2009-09-21 09:51:37

Re: Ce trebue sa stim despre oligarhie si politica oligarhica

La 2009-09-20 21:00:39, Davidescu vasile a scris:

> Pe buna dreptate Excelenta sa Presedintele Romaniei considera ca
> sistemul ticalosit al oligarhilor a trebuit azi sa iasa tot mai mult
> in evidenta,sa iasa la bataie.Rezultatul, Televiziunile si ziarele
> oligarhilor cu care denigrarea tarii,antiromanismul apar pregnant la
> suprafata,,crezand ca asa va fi antrenat poporul la antiromanism.
> Sa spui ca Presedintele este terorist,ca in Romania nu se mai poate
> face nimic,sa cultivi parasirea tarii,iata argumentele care
> devoaleaza oligarhia romana silita azi sa iasa ca paduchele in
> frunte.In Romania,in politica romaneasca a intrat deja in discursul
> politic termenul de baroni sau de oligarhi.Este oare intr-adevar
> Romania o tara oligarhica,este oare politica in Romania dominata de
> oligarhi.Personal as afirma doar ca noi inca nu am ajuns la acest
> funest nivel dar aceasta nu inseamna ca anumite semnale nu trebuesc
> luate in considerare.
> Oligarhia reprezinta guvernarea statului de catre un grup, pervertita
> prin abuzul de putere. Oligarhia reprezinta o forma de guvernamant,
> in care cea mai mare, sau intreaga putere politica este detinuta de
> un mic segment al societatii, in general cel mai reprezentativ din
> punctul de vedere al puterii, exprimata fie prin bani, inrudire,
> putere militara, influenta politica. Cuvantul isi are radacinile in
> limba greaca si provine din 'oligo' - putini si 'arkhos' - a
> conduce.
> In mod traditional, oligarhiile se perpetueaza prin intermediul
> catorva familii importante, ai caror copii sunt formati pentru a
> deveni mostenitorii acestei puteri. In contrast cu aristocratia,
> forma de guvernamant in care cei mai 'buni' detin puterea, oligarhia
> reprezinta adeseori o manifestare a puterii exprimata in mod
> nedemocratic, in care personaje cheie raman in umbra, preferand sa
> conduca din culise, de cele mai multe ori prin intermediul
> mijloacelor economice.
> O societate poate deveni oligarhie intr-un anumit moment al evolutiei
> ei printr-un mecanism de acumulare graduala de mijloace economice in
> mod netransparent de catre un grup restrans de indivizi.Oligarhia
> este acea forma de guvernamant in care puterea apartine celor
> putini,unei elite
> Daca elita este vazuta prin prisma criteriilor economice atunci as
> spune ca avem de-a face cu un SISTEM OLIGARHIC. Daca criteriile sunt
> de alta natura atunci as spune ca avem de-a face cu o ideologie
> FASCISTA.
> Dupa model rusesc, oligarhia nu poate fi gandita decat sistemic.
> Conectati la fonduri publice si la resursa energetica, Hodorkovski,
> Abramovici sau Berezovski au sprijinit puterea politica si au cautat
> sa controleze media. Oligarhia are tendinta de a-si crea structuri
> suprastatale si nu poate functiona in absenta unui control strict al
> justitiei. Ecuatia simpla a oligarhiei include in mod obligatoriu:
> infiltrarea politica, controlul media, accesul privilegiat la resurse
> energetice si imblanzirea justitiei. In Romania, doar Dinu Patriciu
> (PNL) si Dan Voiculescu (PC) se pot lauda ca se apropie de modelul
> oligarhic veritabil. Oligarhia lor pune in pericol statul de drept si
> ameninta mari principii democratice, pe cand presupusa oligarhie de la
> Palatul Victoria se limiteaza la afaceristi cu ambitii financiare
> relative, dar fara pretentii hegemonice. Nu stim, desigur, daca nu
> cumva se viseaza si ei oligarhi, insa astazi abia daca depasesc
> statutul de mici baroni locali.
> In cursul anului 2004, transferul procesului de contestare publica,
> venita in perioada 2000-2003 cu precadere din exterior (parlamentari
> din Uniunea Europeana), s-a reorientat si a cuprins segmente largi
> ale populatiei din Romania. Cu cit statul oligarhic al PSD-ului
> capata trasaturile clasice ale unui regim mafiot, cu atit contestarea
> venita din partea societatii civile si a micului segment al presei
> ramase independente devenea din ce in ce mai puternica, in ciuda
> cenzurii mecanismul alegerilor parlamentare si prezidentiale a adus o
> surpriza de proportii: schimbarea guvernarii PSD. Instrumentul
> principal folosit de guvernul Nastase in instaurarea regimului
> semi-oligarhic din perioada 2000-2004 a fost politizarea justitiei
> pina la anularea oricarei pretentii de independenta a puterii
> judecatoresti. Privatizarile frauduloase, contractele obtinute fara
> nici un fel de licitatie, refuzurile anchetarii comiterii unor fapte
> de coruptie la cel mai inalt nivel, toate actele grave prin care s-au
> adus statului prejudicii financiare enorme au fost posibile in lipsa
> unei reale independente a justitiei fata de factorul politic. Pusa in
> fata acestei situatii fara precedent, Comisia Europeana a trebuit sa
> gaseasca o solutie inedita in ceea ce priveste incheierea
> negocierilor cu Romania.
> In cursul mandatului dlui Basescu,oligarhia atacata politic a trebuit
> sa se devoaleze in toata splendoarea sa reactionara si mai ales
> antiromaneasca.
> Din pacate si PNL-aripa Antonescu cocheteaza cu sistemul oligarhic
> desi doctrina liberala nu ar permite acest lucru.
> Dar cum subliniaza dl.Boc si chiar Stolojan,dl.Tariceanu a tradat
> aproape tot ce se putea trada.A tradat doctrina liberala,a tradat
> aliatul cu care a format alianta invingatoare DA,a tradat pe
> Presedintele Basescu,cel care prin prestatia sa electorala a facut
> posibil ca dl.Tariceanu sa devina prim-ministru si PNL partid de
> guvernamant(acesta ne mai in aceasta situatie din 1934),si-a tradat
> electoratul liberal elevat.
> Si toate aceste lucruri doar pentru un oligarh,pentru a se pune bine
> cu un sistem politic programat a fi oligarhic.
> Da speram ca alegerile prezidentiale vor clarifica situatia politica
> din Romania prin schimbarea radicala a viitorului Parlament si guvern
> si o delimitare clara intre politic si economic.
> Acest lucru nu se poate face,cel putin pe termen scurt,decat prin
> realegerea dlui Basescu,care in viitorul sau program are ca intentie
> principala reformarea statului,incepand de la Constitutie,sistem
> legislativ,guvernare pana la reforme in toate domeniile statului
> incremenit de 20 ani in ideologia lui Iliescu-mineriade si a lui
> Patriciu.
>
> Davidescule puti a nesimtire si zoaie de la distanta mai lasa laudatul REGIMULUI si gindeste liber altfel ai sa te tampesti de tot.Chiar nu va este rusine sa mintiti atita si culmea sa mai fiti si mindri de tampenia asta.
>

Terran
2009-09-21 10:42:21

Cateva observatii

Cam in acelasi timp in care Traian Basescu propune ca una dintre prioritatile Romaniei in perioada urmatoare sa fie declansarea unei politici de promovare a Romaniei in interiorul UE, Geoana, la Institutul Aspen din Bucuresti, propune ca Romania sa isi "determine propriul destin" prin parasirea spatiului euro-atlantic, mentionand ca "ne-am inselat crezand ca integrarea in Occident este solutia" si explicand ca acest demers constituise doar un "obiectiv tactic". Adica "lumina vine de la Rasarit".
Avand in vedere vectorii geopolitici actuali, ci nu cei din trecut, atunci cand spui ca vrei sa declansezi o politica de promovare din interiorul UE, te raliezi, implicit, la valorile UE, fiindca altfel, propunerea nu-si mai are sensul, deoarece e greu, daca nu imposibil sa promovezi din interiorul UE ceva ce vine in flagranta contradictie cu principiile si valorile acesteia.
In ceea ce priveste faptul ca Romania nu este cunoscuta in afara, absolut de acord, ba, as mai adauga si faptul ca este cunoscuta printr-un exces de publicitate negativa, construita de agenturi "prietene", fiindca daca tie nu iti pasa de imaginea proprie, daca nu-si construiesti o imagine, atunci ti-o fac altii - conform cu interesele lor. Consider in acest sens, afirmatia preseidntelui Traian Basescu o invitatie la promovarea unei imagini pozitive a tarii in strainatate. Nu nunmai pozitive, ci si cat mai aproape de real ; ori, cum ai putea cunoaste mai bine situatia din teren decat venind la fata locului ? Sa nu uitam, odata cu turistii vin si investitorii; oamenii vor dori poate sa si investeasca in locurile unde se distreaza sau recreaza. Vorbeste autorul de o Romanie traditional-pasunista, sau asa ceva. So, what ? Orice poate constitui o oportunitate de afaceri, exotismul indeosebi. Daca nu nu suntem in stare sa ne valorificam potentialul, atunci sa vina altii, poate s-o mai face cate ceva.
Adevarat, ca sa construiesti retele de turism de masa ai nevoie de infrastructura ; nu numai drumuri, aeroporturi, etc... . E vorba si de studii de teren, calitatea apei si multe, multe altele, fara de care nu se poate. In plus, turismul e o chestie privata, cel putin ca si investitie.
Totusi, daca se constata ca exista oportunitati, daca mai multi potentiali investitori in domeniu isi exprima intentia de a investi pe meleagurile noastre, acesta e un atu in plus pentru atragere de bani europeni in infrastructura romaneasca si odata si odata, mai stii, poate ne procopsim si cu drumuri si sosele. Fireste, pentru aceasta, clasa politica ar trebui pusa sub un control european mai sever, sa nu mai fure atata (o preconditie strict necesara).
Pesismismul si blazarea nu ne vor aduce in schimb nici cu pas mai departe. E nevoie de solutii. In acest sens, cel putin de data asta, consider ca presedintele Traian Basescu a avut dreptate, macar in intentie ; totusi, felul in care s-a exprimat a putut genera ambiguitate, de unde si interpretarile tendentioase.

Arogantu'
2009-09-21 11:11:09

Re: Cateva observatii - N-ar fi rau sa fie bine ...

Toate bune si frumoase, dar daca investitorul ( inclusiv in domeniul turismului ) este privat - asa-i si asa e bine ! - cum se poate traduce fraza urmatoare:

<<daca mai multi potentiali investitori in domeniu isi exprima intentia de a investi>> ?

Eu unul - nici sa ma tai nu pricep fata de cine sa-si exprime respectivii intentia si, mai ales, ce ar trebui sa declanseze in tarisoara noastra exprimarea unei asemenea intentii ?

Mi se pare mie - sau asta vine din fuga condeiului si din imaginea "pasunista" despre economia de piata libera, tradind mai degraba viziunea unui sistem centralist care sa inregistreze fiecare piuit de investitor ?
Ca in primii ani de dupa Lovilutie - cind nenumarati "investitori" arabi isi deschideau firmulite cu un capital de 100 de dolari ...

La 2009-09-21 10:42:21, Terran a scris:

> Cam in acelasi timp in care Traian Basescu propune ca una dintre
> prioritatile Romaniei in perioada urmatoare sa fie declansarea unei
> politici de promovare a Romaniei in interiorul UE, Geoana, la
> Institutul Aspen din Bucuresti, propune ca Romania sa isi "determine
> propriul destin" prin parasirea spatiului euro-atlantic, mentionand
> ca "ne-am inselat crezand ca integrarea in Occident este solutia" si
> explicand ca acest demers constituise doar un "obiectiv tactic". Adica
> "lumina vine de la Rasarit".
> Avand in vedere vectorii geopolitici actuali, ci nu cei din trecut,
> atunci cand spui ca vrei sa declansezi o politica de promovare din
> interiorul UE, te raliezi, implicit, la valorile UE, fiindca altfel,
> propunerea nu-si mai are sensul, deoarece e greu, daca nu imposibil
> sa promovezi din interiorul UE ceva ce vine in flagranta contradictie
> cu principiile si valorile acesteia.
> In ceea ce priveste faptul ca Romania nu este cunoscuta in afara,
> absolut de acord, ba, as mai adauga si faptul ca este cunoscuta
> printr-un exces de publicitate negativa, construita de agenturi
> "prietene", fiindca daca tie nu iti pasa de imaginea proprie, daca
> nu-si construiesti o imagine, atunci ti-o fac altii - conform cu
> interesele lor. Consider in acest sens, afirmatia preseidntelui
> Traian Basescu o invitatie la promovarea unei imagini pozitive a
> tarii in strainatate. Nu nunmai pozitive, ci si cat mai aproape de
> real ; ori, cum ai putea cunoaste mai bine situatia din teren decat
> venind la fata locului ? Sa nu uitam, odata cu turistii vin si
> investitorii; oamenii vor dori poate sa si investeasca in locurile
> unde se distreaza sau recreaza. Vorbeste autorul de o Romanie
> traditional-pasunista, sau asa ceva. So, what ? Orice poate constitui
> o oportunitate de afaceri, exotismul indeosebi. Daca nu nu suntem in
> stare sa ne valorificam potentialul, atunci sa vina altii, poate s-o
> mai face cate ceva.
> Adevarat, ca sa construiesti retele de turism de masa ai nevoie de
> infrastructura ; nu numai drumuri, aeroporturi, etc... . E vorba si
> de studii de teren, calitatea apei si multe, multe altele, fara de
> care nu se poate. In plus, turismul e o chestie privata, cel putin ca
> si investitie.
> Totusi, daca se constata ca exista oportunitati, daca mai multi
> potentiali investitori in domeniu isi exprima intentia de a investi
> pe meleagurile noastre, acesta e un atu in plus pentru atragere de
> bani europeni in infrastructura romaneasca si odata si odata, mai
> stii, poate ne procopsim si cu drumuri si sosele. Fireste, pentru
> aceasta, clasa politica ar trebui pusa sub un control european mai
> sever, sa nu mai fure atata (o preconditie strict necesara).
> Pesismismul si blazarea nu ne vor aduce in schimb nici cu pas mai
> departe. E nevoie de solutii. In acest sens, cel putin de data asta,
> consider ca presedintele Traian Basescu a avut dreptate, macar in
> intentie ; totusi, felul in care s-a exprimat a putut genera
> ambiguitate, de unde si interpretarile tendentioase.
>
>
>

Bumerang
2009-09-21 11:27:03

Bei,beobachter, daca vrei sa contribui la imaginea Romaniei, sinucidete! ndc

La 2009-09-21 08:34:23, BEOBACHTER a scris:

> shi nu se spune adevarul despre Romania si Istoria sa.
> Atata timp cat Stoluri, Stoluri de Tzigani, se napustesc in Europa,
> incurajatzi din diverse directzii, shi fac tot felul de rele,
> strigand ca ei sunt Romani, shi presa noastra tace,
> Atata timp cat Presa Libera Internatzionala da, absolut din
> intamplare, desigur imagini "reprezentative" despre Romania sau scrie
> "Hagi shi echipa sa de Tzigani"
> Atata timp cat Factorii Shtiutori Romani tac shi nu fac scandal la
> fiecare asemenea magarie
>
> SHI NU SPUN RASPICAT
> CINE shi,
> DE UNDE,
> pornesc aceste denigrari scarboase shi lashe la adresa noastra,
>
> TOATE ACESTE INDIGNARI SFIOASE SHI OPORTUNE ELECTORAL
>
> vor face fasssss ....
>
>
> NIMIC NU SE VA INTAMPLA
>

Bumerang
2009-09-21 11:33:34

Re: Ce trebue sa stim despre ...aplaudaci

Pai in primul rand, ca nu prea sunt destepti. In al doile, ca nu au scrupule, si nici rusine. In rst, nu mai conteaza.

Ia si el un ban, pt copy/paste. Pacat ca nu-l citeste nimeni :-))
Da, poate nici nu conteza. O fi si el un ''post'' pt cineva, care are o relatie la altcineva, acolo sus. Vorba lui Toma Caragiu.
Mihai Pitesti
2009-09-21 11:48:30

Turism in spatiu aerian

Desi Romania este o tara frumoasa, infrastructura ei (si aici ma refer la TOT... de la strazi si cele 2 autostrazi, de la hoteluri pana la plajele Marii Negre pana la WC-uriel publice) lipseste cu desavarsire! Nu ne mai ramane decat sa promovam turismul in spatiu aerian. Adica sa imbarcam turistii in avioane si sa le facem turul complet al tarii turistice Romania. Fara sa-i lasam nici macar sa respire aerul local, daramite sa scoata mana pe geam (caci s-ar putea sa ramana fara ceas). Uite o idee pentru presedintele Basescu si ministereasa lui Udrea!

Bumerang
2009-09-21 12:18:15

E greu cand te trezesti dintr-un vis dulce, si-ti dai seama ca realitatea-i... un cosmar


Despre sistemul de promovare a imaginii pana in si dupa 89 se pot spune multe. Insa, problema esentiala ramane perceptia proprie! ''Smecherismul romanesc'' este, sport national. Din pacate, acest smecherism, este de fapt prostie crasa! E un fel de ati fura caciula si de a fi mandru de asta.

Toti securistii si comunistii de la pupitrele de comanda pre si post decembriste, erau, cu foarte mici exceptii, niste nulitati. Da, nu va mirati. Existenta acelor ''baieti destepti'' despre care se tot vorbeste cu ura, dar si admiratie in acelasi timp ( la modu', nu erau securistii prosti, am avut noi oamnei tari, culmea, o identificare a omului de rand, irationala, cu asupritorul, prin metoda inducerii sentimentului patriotic) este de fapt o iluzie. Un vis dulce!

Realitatea cruda este ca, majoritatea covarsitoare era si este inculta, nepregatita, needucat, si in primul si primul rand, plina de sine. Convinsa ca poate smecherii pe toata lumea.

Faptul ca unii au colectat averi inimaginabile nu denota neaparat ca sunt destepti, ci, tragic, ca sunt foarte multi si mai prosti decat ei, sau pur si simplu profitori, care inghit galusca putreda. Cu sau fara buna stiinta.

Rezultatul este cosmarul realitatii. O gloata de profitori imbecili, care intre timp fug dezorientati din stanga in drepata, privind cu disperare la rapiditatea cu care se scurge ultima picatura de lapate, din butoiul pe care l-au tot gaurit, si in care de multe decenii nu se mai pus nimic. Ei inca cred ca imegianea tine locul continutului. Dupa modelul ambalajul vinde marfa. Da, o vinde, insa doar o data, daca este de proasat calitate!

Spirala autodistrugerii se invarte tot mai rapid. Trist, insa o alta iesire din situatia actuala, in afara distrugerii totale, si a reinceperii sub o conducere straina, dupa modelul Afganistanului, dar si al Regatului in trecut, nu exista.

Am vazut azi o reclama a Macedoniei la N24. Care incepea cu ''INVESTITI in Macedonia'', urmata de unele date ca slariul mediu, etc.
Pai, Romanai nici acuma, in al 12-le ceas, nu pofteste investitorii straini, ci doar tzuristii, ''ca sa le luam banii''. Cu produse de toata jena!

El Ciu
2009-09-21 12:25:07

Promovare gen Elena Udrea?

Daca promovarea va fi in continuare condusa de Elena udrea, mai bine ne lasam de ea cu totul.
E destul cu promisiunile basesciene fara nicio baza solida. S-a vazut in 5 ani de zile cate din promisiunile facute in 2004 si le-a respectat. Eu l-am votat si acum imi pare rau de acea greseala. Nu o sa o mai repet anul acesta. De data asta voi merge cu un liberal. Multa bafta lui Crin!

Terran
2009-09-21 12:30:45

Re: Cateva observatii - N-ar fi rau sa fie bine ...

@Arogantu - Re: Cateva observatii - N-ar fi rau sa fie bine ...

Mi se pare mie, sau raspunsul tau vine din dorinta de a gasi o hiba la comment-ul meu si cum n-ai gasit ceva de fond, te legi de expresie ... Fireste, n-ar fi rau sa fie de bine intentia ta (adica sa fii bine intentionat) si atunci iti raspund dupa cum urmeaza : sa zicem ca o firma oarecare de la noi are incheiate (sau in derulare) mai multe contracte ferme de mare importanta cu alte firme serioase din lume, dar totodata intampina pe moment niste probleme de ordin financiar sau altele si are nevoie de un imprumut, pasuiri, etc... . Sa presupunem ca in localitatea unde firma isi are sediul nu mai sunt alte firme de un astfel de gabarit, care sa-si permita export la nivelul acela. Daca respectiva firma aduce ca dovada contractele incheiate sau in derulare, crezi ca acestea nu pot reprezenta pentru banca un atu ? Iti miroase aici a centralism ?
La fel si cu investitorii : se trimit scrisori de intentie, se solicita diverse informatii.
Asta inseamna ca exista interes ... daca... daca ar exista si ceva infrastructura aferenta. Primarul din localitatea vizata sa presupunem ca ar avea tot interesul sa vina investitori, fiindca asta inseamna bani, locuri de munca, vizibilitate, turism, comert etc... si astfel ar fi mai indreptatit sa ceara fonduri pentru infrastructura in loclaitatea respectiva, preponderent, fiindca daca aceste fonduri s-ar acorda, puterea economica a localitatii ar creste, ar varsa mai mult la buget, s-ar rezolva probleme sociale, etc... .
Vrei sa-ti fac si un desen ?


La 2009-09-21 11:11:09, Arogantu' a scris:

> Toate bune si frumoase, dar daca investitorul ( inclusiv in domeniul
> turismului ) este privat - asa-i si asa e bine ! - cum se poate
> traduce fraza urmatoare:
>
> <<daca mai multi potentiali investitori in domeniu isi exprima
> intentia de a investi>> ?
>
> Eu unul - nici sa ma tai nu pricep fata de cine sa-si exprime
> respectivii intentia si, mai ales, ce ar trebui sa declanseze in
> tarisoara noastra exprimarea unei asemenea intentii ?
>
> Mi se pare mie - sau asta vine din fuga condeiului si din imaginea
> "pasunista" despre economia de piata libera, tradind mai degraba
> viziunea unui sistem centralist care sa inregistreze fiecare piuit de
> investitor ?
> Ca in primii ani de dupa Lovilutie - cind nenumarati "investitori"
> arabi isi deschideau firmulite cu un capital de 100 de dolari ...
>
> La 2009-09-21 10:42:21, Terran a scris:
>
> > Cam in acelasi timp in care Traian Basescu propune ca una dintre
> > prioritatile Romaniei in perioada urmatoare sa fie declansarea unei
> > politici de promovare a Romaniei in interiorul UE, Geoana, la
> > Institutul Aspen din Bucuresti, propune ca Romania sa isi "determine
> > propriul destin" prin parasirea spatiului euro-atlantic, mentionand
> > ca "ne-am inselat crezand ca integrarea in Occident este solutia" si
> > explicand ca acest demers constituise doar un "obiectiv tactic". Adica
> > "lumina vine de la Rasarit".
> > Avand in vedere vectorii geopolitici actuali, ci nu cei din trecut,
> > atunci cand spui ca vrei sa declansezi o politica de promovare din
> > interiorul UE, te raliezi, implicit, la valorile UE, fiindca altfel,
> > propunerea nu-si mai are sensul, deoarece e greu, daca nu imposibil
> > sa promovezi din interiorul UE ceva ce vine in flagranta contradictie
> > cu principiile si valorile acesteia.
> > In ceea ce priveste faptul ca Romania nu este cunoscuta in afara,
> > absolut de acord, ba, as mai adauga si faptul ca este cunoscuta
> > printr-un exces de publicitate negativa, construita de agenturi
> > "prietene", fiindca daca tie nu iti pasa de imaginea proprie, daca
> > nu-si construiesti o imagine, atunci ti-o fac altii - conform cu
> > interesele lor. Consider in acest sens, afirmatia preseidntelui
> > Traian Basescu o invitatie la promovarea unei imagini pozitive a
> > tarii in strainatate. Nu nunmai pozitive, ci si cat mai aproape de
> > real ; ori, cum ai putea cunoaste mai bine situatia din teren decat
> > venind la fata locului ? Sa nu uitam, odata cu turistii vin si
> > investitorii; oamenii vor dori poate sa si investeasca in locurile
> > unde se distreaza sau recreaza. Vorbeste autorul de o Romanie
> > traditional-pasunista, sau asa ceva. So, what ? Orice poate constitui
> > o oportunitate de afaceri, exotismul indeosebi. Daca nu nu suntem in
> > stare sa ne valorificam potentialul, atunci sa vina altii, poate s-o
> > mai face cate ceva.
> > Adevarat, ca sa construiesti retele de turism de masa ai nevoie de
> > infrastructura ; nu numai drumuri, aeroporturi, etc... . E vorba si
> > de studii de teren, calitatea apei si multe, multe altele, fara de
> > care nu se poate. In plus, turismul e o chestie privata, cel putin ca
> > si investitie.
> > Totusi, daca se constata ca exista oportunitati, daca mai multi
> > potentiali investitori in domeniu isi exprima intentia de a investi
> > pe meleagurile noastre, acesta e un atu in plus pentru atragere de
> > bani europeni in infrastructura romaneasca si odata si odata, mai
> > stii, poate ne procopsim si cu drumuri si sosele. Fireste, pentru
> > aceasta, clasa politica ar trebui pusa sub un control european mai
> > sever, sa nu mai fure atata (o preconditie strict necesara).
> > Pesismismul si blazarea nu ne vor aduce in schimb nici cu pas mai
> > departe. E nevoie de solutii. In acest sens, cel putin de data asta,
> > consider ca presedintele Traian Basescu a avut dreptate, macar in
> > intentie ; totusi, felul in care s-a exprimat a putut genera
> > ambiguitate, de unde si interpretarile tendentioase.
> >
> >
> >
>
>

Arogantu'
2009-09-21 12:43:59

Re: Cateva observatii - N-ar fi rau sa fie bine ...

M-am oprit din citit dupa prima fraza.
Hibe ai - din punctul meu de vedere - girla, dar am vrut sa-ti testez onestitatea.
N-as zice ca ai trecut testul - intre timp am citit in totalitate raspunsul tau.
Ai incercat s-o dregi, refuzind sa-ti asumi eroarea comisa "din viteza" ( n-as fi putut demonstra ca lucrurile stau altfel).

Cum ziceam - mi-a fost clar un atac la Geoana ( FOARTE BUNA punerea la punct a ipochimenului ) si o sustinere discreta a matrozului.

Care sustinere este dreptul tau - dar fa-o deschis !

"Dati-mi o buna politica interna si ..."

Cred ca ai inteles aluzia ...

La 2009-09-21 12:30:45, Terran a scris:

> @Arogantu - Re: Cateva observatii - N-ar fi rau sa fie bine ...
>
> Mi se pare mie, sau raspunsul tau vine din dorinta de a gasi o hiba la
> comment-ul meu si cum n-ai gasit ceva de fond, te legi de expresie ...
> Fireste, n-ar fi rau sa fie de bine intentia ta (adica sa fii bine
> intentionat) si atunci iti raspund dupa cum urmeaza : sa zicem ca o
> firma oarecare de la noi are incheiate (sau in derulare) mai multe
> contracte ferme de mare importanta cu alte firme serioase din lume,
> dar totodata intampina pe moment niste probleme de ordin financiar
> sau altele si are nevoie de un imprumut, pasuiri, etc... . Sa
> presupunem ca in localitatea unde firma isi are sediul nu mai sunt
> alte firme de un astfel de gabarit, care sa-si permita export la
> nivelul acela. Daca respectiva firma aduce ca dovada contractele
> incheiate sau in derulare, crezi ca acestea nu pot reprezenta pentru
> banca un atu ? Iti miroase aici a centralism ?
> La fel si cu investitorii : se trimit scrisori de intentie, se
> solicita diverse informatii.
> Asta inseamna ca exista interes ... daca... daca ar exista si ceva
> infrastructura aferenta. Primarul din localitatea vizata sa
> presupunem ca ar avea tot interesul sa vina investitori, fiindca asta
> inseamna bani, locuri de munca, vizibilitate, turism, comert etc... si
> astfel ar fi mai indreptatit sa ceara fonduri pentru infrastructura in
> loclaitatea respectiva, preponderent, fiindca daca aceste fonduri s-ar
> acorda, puterea economica a localitatii ar creste, ar varsa mai mult
> la buget, s-ar rezolva probleme sociale, etc... .
> Vrei sa-ti fac si un desen ?
>
>
> La 2009-09-21 11:11:09, Arogantu' a scris:
>
> > Toate bune si frumoase, dar daca investitorul ( inclusiv in domeniul
> > turismului ) este privat - asa-i si asa e bine ! - cum se poate
> > traduce fraza urmatoare:
> >
> > <<daca mai multi potentiali investitori in domeniu isi exprima
> > intentia de a investi>> ?
> >
> > Eu unul - nici sa ma tai nu pricep fata de cine sa-si exprime
> > respectivii intentia si, mai ales, ce ar trebui sa declanseze in
> > tarisoara noastra exprimarea unei asemenea intentii ?
> >
> > Mi se pare mie - sau asta vine din fuga condeiului si din imaginea
> > "pasunista" despre economia de piata libera, tradind mai degraba
> > viziunea unui sistem centralist care sa inregistreze fiecare piuit de
> > investitor ?
> > Ca in primii ani de dupa Lovilutie - cind nenumarati "investitori"
> > arabi isi deschideau firmulite cu un capital de 100 de dolari ...
> >
> > La 2009-09-21 10:42:21, Terran a scris:
> >
> > > Cam in acelasi timp in care Traian Basescu propune ca una dintre
> > > prioritatile Romaniei in perioada urmatoare sa fie declansarea unei
> > > politici de promovare a Romaniei in interiorul UE, Geoana, la
> > > Institutul Aspen din Bucuresti, propune ca Romania sa isi "determine
> > > propriul destin" prin parasirea spatiului euro-atlantic, mentionand
> > > ca "ne-am inselat crezand ca integrarea in Occident este solutia" si
> > > explicand ca acest demers constituise doar un "obiectiv tactic". Adica
> > > "lumina vine de la Rasarit".
> > > Avand in vedere vectorii geopolitici actuali, ci nu cei din trecut,
> > > atunci cand spui ca vrei sa declansezi o politica de promovare din
> > > interiorul UE, te raliezi, implicit, la valorile UE, fiindca altfel,
> > > propunerea nu-si mai are sensul, deoarece e greu, daca nu imposibil
> > > sa promovezi din interiorul UE ceva ce vine in flagranta contradictie
> > > cu principiile si valorile acesteia.
> > > In ceea ce priveste faptul ca Romania nu este cunoscuta in afara,
> > > absolut de acord, ba, as mai adauga si faptul ca este cunoscuta
> > > printr-un exces de publicitate negativa, construita de agenturi
> > > "prietene", fiindca daca tie nu iti pasa de imaginea proprie, daca
> > > nu-si construiesti o imagine, atunci ti-o fac altii - conform cu
> > > interesele lor. Consider in acest sens, afirmatia preseidntelui
> > > Traian Basescu o invitatie la promovarea unei imagini pozitive a
> > > tarii in strainatate. Nu nunmai pozitive, ci si cat mai aproape de
> > > real ; ori, cum ai putea cunoaste mai bine situatia din teren decat
> > > venind la fata locului ? Sa nu uitam, odata cu turistii vin si
> > > investitorii; oamenii vor dori poate sa si investeasca in locurile
> > > unde se distreaza sau recreaza. Vorbeste autorul de o Romanie
> > > traditional-pasunista, sau asa ceva. So, what ? Orice poate constitui
> > > o oportunitate de afaceri, exotismul indeosebi. Daca nu nu suntem in
> > > stare sa ne valorificam potentialul, atunci sa vina altii, poate s-o
> > > mai face cate ceva.
> > > Adevarat, ca sa construiesti retele de turism de masa ai nevoie de
> > > infrastructura ; nu numai drumuri, aeroporturi, etc... . E vorba si
> > > de studii de teren, calitatea apei si multe, multe altele, fara de
> > > care nu se poate. In plus, turismul e o chestie privata, cel putin ca
> > > si investitie.
> > > Totusi, daca se constata ca exista oportunitati, daca mai multi
> > > potentiali investitori in domeniu isi exprima intentia de a investi
> > > pe meleagurile noastre, acesta e un atu in plus pentru atragere de
> > > bani europeni in infrastructura romaneasca si odata si odata, mai
> > > stii, poate ne procopsim si cu drumuri si sosele. Fireste, pentru
> > > aceasta, clasa politica ar trebui pusa sub un control european mai
> > > sever, sa nu mai fure atata (o preconditie strict necesara).
> > > Pesismismul si blazarea nu ne vor aduce in schimb nici cu pas mai
> > > departe. E nevoie de solutii. In acest sens, cel putin de data asta,
> > > consider ca presedintele Traian Basescu a avut dreptate, macar in
> > > intentie ; totusi, felul in care s-a exprimat a putut genera
> > > ambiguitate, de unde si interpretarile tendentioase.
> > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Hokusai san
2009-09-21 12:53:56

Re: Promovare gen Elena Udrea? / TOTI, ABSOLUT TOTI VOTAM PE CRIN ANTONESCU!!!!!!!!!!

La 2009-09-21 12:25:07, El Ciu a scris:

> Daca promovarea va fi in continuare condusa de Elena udrea, mai bine
> ne lasam de ea cu totul.
> E destul cu promisiunile basesciene fara nicio baza solida. S-a vazut
> in 5 ani de zile cate din promisiunile facute in 2004 si le-a
> respectat. Eu l-am votat si acum imi pare rau de acea greseala. Nu o
> sa o mai repet anul acesta. De data asta voi merge cu un liberal.
> Multa bafta lui Crin!
>

Hokusai san
2009-09-21 12:55:22

Da ma, romanii mor de foame si chiorul-chel marinar zboara cu avionul prezidential, halal!!!!!!!!!!!

RUSINEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hokusai san
2009-09-21 12:56:39

Re: Da ma, romanii mor de foame si chiorul-chel marinar zboara cu avionul prezidential, halal!!!!!!!!!!!

RUSINEEEEEEEEEEEEEEEE FRATILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PaulaLinte
2009-09-21 12:59:11

Turism

La sectorul Turism Romania sta foarte prost. Nu s-a facut nimic...iar clipul de promovare The land of Choise este groaznic ! Asta se intampla daca le permitem tuturor duduilor protejate sa conduca ministere!

Arogantu'
2009-09-21 13:02:27

Re: Cateva observatii - N-ar fi rau sa fie bine ... PS

1. Desenul poti sa-l pui in rama, impreuna cu postarea initiala.
2. "N-ar fi rau sa fie bine" era o ironie.

La 2009-09-21 12:43:59, Arogantu' a scris:

> M-am oprit din citit dupa prima fraza.
> Hibe ai - din punctul meu de vedere - girla, dar am vrut sa-ti testez
> onestitatea.
> N-as zice ca ai trecut testul - intre timp am citit in totalitate
> raspunsul tau.
> Ai incercat s-o dregi, refuzind sa-ti asumi eroarea comisa "din
> viteza" ( n-as fi putut demonstra ca lucrurile stau altfel).
>
> Cum ziceam - mi-a fost clar un atac la Geoana ( FOARTE BUNA punerea la
> punct a ipochimenului ) si o sustinere discreta a matrozului.
>
> Care sustinere este dreptul tau - dar fa-o deschis !
>
> "Dati-mi o buna politica interna si ..."
>
> Cred ca ai inteles aluzia ...
>
> La 2009-09-21 12:30:45, Terran a scris:
>
> > @Arogantu - Re: Cateva observatii - N-ar fi rau sa fie bine ...
> >
> > Mi se pare mie, sau raspunsul tau vine din dorinta de a gasi o hiba la
> > comment-ul meu si cum n-ai gasit ceva de fond, te legi de expresie ...
> > Fireste, n-ar fi rau sa fie de bine intentia ta (adica sa fii bine
> > intentionat) si atunci iti raspund dupa cum urmeaza : sa zicem ca o
> > firma oarecare de la noi are incheiate (sau in derulare) mai multe
> > contracte ferme de mare importanta cu alte firme serioase din lume,
> > dar totodata intampina pe moment niste probleme de ordin financiar
> > sau altele si are nevoie de un imprumut, pasuiri, etc... . Sa
> > presupunem ca in localitatea unde firma isi are sediul nu mai sunt
> > alte firme de un astfel de gabarit, care sa-si permita export la
> > nivelul acela. Daca respectiva firma aduce ca dovada contractele
> > incheiate sau in derulare, crezi ca acestea nu pot reprezenta pentru
> > banca un atu ? Iti miroase aici a centralism ?
> > La fel si cu investitorii : se trimit scrisori de intentie, se
> > solicita diverse informatii.
> > Asta inseamna ca exista interes ... daca... daca ar exista si ceva
> > infrastructura aferenta. Primarul din localitatea vizata sa
> > presupunem ca ar avea tot interesul sa vina investitori, fiindca asta
> > inseamna bani, locuri de munca, vizibilitate, turism, comert etc... si
> > astfel ar fi mai indreptatit sa ceara fonduri pentru infrastructura in
> > loclaitatea respectiva, preponderent, fiindca daca aceste fonduri s-ar
> > acorda, puterea economica a localitatii ar creste, ar varsa mai mult
> > la buget, s-ar rezolva probleme sociale, etc... .
> > Vrei sa-ti fac si un desen ?
> >
> >
> > La 2009-09-21 11:11:09, Arogantu' a scris:
> >
> > > Toate bune si frumoase, dar daca investitorul ( inclusiv in domeniul
> > > turismului ) este privat - asa-i si asa e bine ! - cum se poate
> > > traduce fraza urmatoare:
> > >
> > > <<daca mai multi potentiali investitori in domeniu isi exprima
> > > intentia de a investi>> ?
> > >
> > > Eu unul - nici sa ma tai nu pricep fata de cine sa-si exprime
> > > respectivii intentia si, mai ales, ce ar trebui sa declanseze in
> > > tarisoara noastra exprimarea unei asemenea intentii ?
> > >
> > > Mi se pare mie - sau asta vine din fuga condeiului si din imaginea
> > > "pasunista" despre economia de piata libera, tradind mai degraba
> > > viziunea unui sistem centralist care sa inregistreze fiecare piuit de
> > > investitor ?
> > > Ca in primii ani de dupa Lovilutie - cind nenumarati "investitori"
> > > arabi isi deschideau firmulite cu un capital de 100 de dolari ...
> > >
> > > La 2009-09-21 10:42:21, Terran a scris:
> > >
> > > > Cam in acelasi timp in care Traian Basescu propune ca una dintre
> > > > prioritatile Romaniei in perioada urmatoare sa fie declansarea unei
> > > > politici de promovare a Romaniei in interiorul UE, Geoana, la
> > > > Institutul Aspen din Bucuresti, propune ca Romania sa isi "determine
> > > > propriul destin" prin parasirea spatiului euro-atlantic, mentionand
> > > > ca "ne-am inselat crezand ca integrarea in Occident este solutia" si
> > > > explicand ca acest demers constituise doar un "obiectiv tactic". Adica
> > > > "lumina vine de la Rasarit".
> > > > Avand in vedere vectorii geopolitici actuali, ci nu cei din trecut,
> > > > atunci cand spui ca vrei sa declansezi o politica de promovare din
> > > > interiorul UE, te raliezi, implicit, la valorile UE, fiindca altfel,
> > > > propunerea nu-si mai are sensul, deoarece e greu, daca nu imposibil
> > > > sa promovezi din interiorul UE ceva ce vine in flagranta contradictie
> > > > cu principiile si valorile acesteia.
> > > > In ceea ce priveste faptul ca Romania nu este cunoscuta in afara,
> > > > absolut de acord, ba, as mai adauga si faptul ca este cunoscuta
> > > > printr-un exces de publicitate negativa, construita de agenturi
> > > > "prietene", fiindca daca tie nu iti pasa de imaginea proprie, daca
> > > > nu-si construiesti o imagine, atunci ti-o fac altii - conform cu
> > > > interesele lor. Consider in acest sens, afirmatia preseidntelui
> > > > Traian Basescu o invitatie la promovarea unei imagini pozitive a
> > > > tarii in strainatate. Nu nunmai pozitive, ci si cat mai aproape de
> > > > real ; ori, cum ai putea cunoaste mai bine situatia din teren decat
> > > > venind la fata locului ? Sa nu uitam, odata cu turistii vin si
> > > > investitorii; oamenii vor dori poate sa si investeasca in locurile
> > > > unde se distreaza sau recreaza. Vorbeste autorul de o Romanie
> > > > traditional-pasunista, sau asa ceva. So, what ? Orice poate constitui
> > > > o oportunitate de afaceri, exotismul indeosebi. Daca nu nu suntem in
> > > > stare sa ne valorificam potentialul, atunci sa vina altii, poate s-o
> > > > mai face cate ceva.
> > > > Adevarat, ca sa construiesti retele de turism de masa ai nevoie de
> > > > infrastructura ; nu numai drumuri, aeroporturi, etc... . E vorba si
> > > > de studii de teren, calitatea apei si multe, multe altele, fara de
> > > > care nu se poate. In plus, turismul e o chestie privata, cel putin ca
> > > > si investitie.
> > > > Totusi, daca se constata ca exista oportunitati, daca mai multi
> > > > potentiali investitori in domeniu isi exprima intentia de a investi
> > > > pe meleagurile noastre, acesta e un atu in plus pentru atragere de
> > > > bani europeni in infrastructura romaneasca si odata si odata, mai
> > > > stii, poate ne procopsim si cu drumuri si sosele. Fireste, pentru
> > > > aceasta, clasa politica ar trebui pusa sub un control european mai
> > > > sever, sa nu mai fure atata (o preconditie strict necesara).
> > > > Pesismismul si blazarea nu ne vor aduce in schimb nici cu pas mai
> > > > departe. E nevoie de solutii. In acest sens, cel putin de data asta,
> > > > consider ca presedintele Traian Basescu a avut dreptate, macar in
> > > > intentie ; totusi, felul in care s-a exprimat a putut genera
> > > > ambiguitate, de unde si interpretarile tendentioase.
> > > >
> > > >
> > > >
> > >
> > >
> >
> >
>
>

Hokusai san
2009-09-21 13:05:22

TOTI, ABSOLUT TOTI VOTAM PE CRIN aNTONESCU!!!!!!!!!!!

TOTI I-L VOTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hokusai san
2009-09-21 13:06:27

Re: TOTI, ABSOLUT TOTI VOTAM PE CRIN ANTONESCU!!!!!!!!!!!

TOTI I-L VOTAM!!!!!!!!!!


LLa 2009-09-21 13:05:22, Hokusai san a scris:

> TOTI I-L VOTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>

marin2
2009-09-21 13:11:46

Re: Da ma, romanii mor de foame si chiorul-chel marinar zboara cu avionul prezidential, halal!!!!!!!!!!!

La 2009-09-21 12:55:22, Hokusai san a scris:

> RUSINEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>
Mai citeste ! rusine tie ca te bagi aici neinformat pe un forum care are mica pretentie ca oamenii care posteaza sa aibe un minim de cunostinte, avionul prezidential este vechi de peste 30 de ani, in unele tari din vest nu ar avea voie sa aterizeze pt. ca este prea zgomotos, diplomatia mereu facand demersuri ca autoritatile locale sa faca o exceptie. Rusine mare pt. o tara sa incepi cu o cerseala de genul asta.

Hokusai san
2009-09-21 13:12:10

dA MA, ROMANII MOR DE FOAME SI CHIORUL CHEL, MARINAR PREZIDENTIAL, ZBOARA CU AIONUL. HALAL!!!!!!!

C-C PREZIDENTIAL

Hokusai san
2009-09-21 13:12:54

DA MA, ROMANII MOR DE FOAME SI CHIORUL CHEL, MARINAR PREZIDENTIAL, ZBOARA CU AIONUL. HALAL!!!!!!!

La 2009-09-21 13:12:10, Hokusai san a scris:

> C-C PREZIDENTIAL
>

Hokusai san
2009-09-21 13:13:59

DA MA, ROMANII MOR DE FOAME SI CHIORUL CHEL, MARINAR PREZIDENTIAL, ZBOARA CU AVIONUL. HALAL!!!!!!

La 2009-09-21 13:12:54, Hokusai san a scris:

> La 2009-09-21 13:12:10, Hokusai san a scris:
>
> > C-C PREZIDENTIAL
> >
>
>

rosu ovidiu
2009-09-21 14:13:31

Re: PROMOVARE, PROMOVARE, DAR A CAREI ROMANII?CEA PSD-PDL-ta?

pentru ca Basescu traian si iliescu ion , adica PSD si PDL ,sa "fie la cutite", platesc casierii haitei neocomunist-nazist-mazarist-staliniste, adica si patriciu si voiculescu.Totul este o marsava prefacatorie si minciuna ,(sesizata deja de mass-media occidentala ,The Observer), care ar trebui sa-i spoleiasca pe ceausist-securistii PSD-DPL-in capitalisti,atat de capitalisto-comunisti incat nu rateaza nici una din vechile afaceri corupt ceausist criminale in sustinerea terorismului international, inclusiv afacerile cu arme, in care este implicat INDISCUTABIL,si fratele lui basescu traian.Atat timp cat acesti indivizi corupti conduc Romania nu se poate vorbi de nici un fel de promovare reala a atrii in lume.Neo-comunismul PSD-PDL-PC-PNL,romanesc este un real pericol pentru intreaga umanitate.

La 2009-09-21 00:09:01, rosu ovidiu a scris:

> Tov. Basescu traian ca de altfel si tov Geoana mircea sunt disperati
> pentru a readuce printre occidentali iluzionara imagine a unei
> Romanii iesite din comunism pe poarta larg deschisa a minciunii si
> inselatoariei si reintrata in cel mai crunt neocomunism de tip
> stalinist pe shestache si cu lumina stinsa.Aceasta reintrare
> PSD-DPL-ta in stalinismul neocomunisto-iliisto-baaaaaaaasesc s-a
> facut prin promovarea in occident:
> 1.A prostituatelor udrist staliniste,promovare ratata inca din
> start,pentru ca fetitele vesele au o persisitenta duhoare de opinca
> nespalata si de boli molipsitoare.
> 2.Se promoveaza , de data asta pe banii contribuabililor europeni si
> ciobanii turnatori la securitate care cu buzunarele pline de lovele
> manjite de sange se cred stapanii lumii.
> 3.Se promoveaza si cretinismul tinerei generatii crescute ca buruiana
> in drum,EBA este prima si cea mai buna-rau cretinizata din Romania si
> din casa lui ba-seee,hcc.
> 4.Se promoveaza si un numar nelimitat de securisti si exmilitieni care
> tovaraseste trebuie sa sape la baza democratiei occidentale, ALAURI
> DE HOARDELE DE PADUCHIOSI HOTI SI CRIMIANLI, ASEEMNI LUI MIALAT ,FIUL
> UNUI ACTIVIST PCR..
> Dupa toate aceste promovari iliist-ceausist-basesc-necomunist
> nazist-PSD-PDL-te, orice alta promovare nu mai are ce cauta pentru ca
> marlanism-tiganismul rromanesc ete letal, atat impotriva ROmaniie
> reale noncomuniste at si a intregii Europe.unica promovare cu
> adevarat in interesul romanesc ar fi un Tribunal Penal International
> care sa-i judece pe toti nepromovabilii neocomunisti
> PSD-PDL-(PCR-ti)la gramada din actuala Romanie ba-seeeasccaaa.
>

Gargantua
2009-09-21 14:19:23

Imagini, imagini...

Nu intelege de ce ne preocupa intr-atat "imaginea" noastra, poate dintr-o superficialitate nationala cronica... Nu e de ajuns sa te pavoazezi, e nevoie de restaurarea fondului, altfel turistii vor descoperi o alta realitate in Romania decat cea "promovata" prin Ministerul Turismului. De ce sa le arat occidentalilor Ateneul si Palatul Regal, iar ei sa cada in gropile de la Curtea Veche? N-ar fi mai bine sa ne restauram monumentele istorice, soselele si reteaua hoteliera si apoi sa-i chemam pe turisti la noi?!
Sau ne place mereu sa punem caruta inaintea cailor?!

rosu ovidiu
2009-09-21 14:21:11

DAVIDESCU VASILE IN AFARA DE TRAFIC CU ARME IN PDL SE PRACTICA SI CONSUMUL DE DROGURI?

..de unde pana unde "excelenta sa" securistul....escu...., hai ca esti caraghios...Tu nu intelegi ca toti securist-comunistii falsi politicieni PSD-DPL-ti din Romania sunt total dispretuiti in Europa?Din vina lor Romania este izolata din nou, pentru simplu motiv ca oricare roman care ar circula liber inoccident poate fi angajatul lui mircea basescu sau a oricarui alt ceausisto-securist, traficant sde arme pentru terorismul international.
Zilele acestea basescu traian a trecut la cel mai scabros atat la dresa ziaristilor romani care au avut curajul sa faca dezvaluiri despre afacerile cu arme ale fam. basescu traian, afaceeri preluate de la ceausescu si iliescu ion, in loc sa vina cu argumente pe care sa le prezinte barbateste in contrapartida atat pentru romani cat si pentru intreaga lume,crea va refuza orice contact cu traficanti de droguri, de arme sau de copiii.Sa-ti amintesc ca recent pastorul nord irlandez James Mcconnell ACUZA GUVERNUL ROMAN,PSD-PDL-istde pedofilie?

Hokusai san
2009-09-21 14:27:29

Re: Imagini, imagini..SECURISTE, N-ASA!!!!!!!!!!!

La 2009-09-21 14:19:23, Gargantua a scris:

> Nu intelege de ce ne preocupa intr-atat "imaginea" noastra, poate
> dintr-o superficialitate nationala cronica... Nu e de ajuns sa te
> pavoazezi, e nevoie de restaurarea fondului, altfel turistii vor
> descoperi o alta realitate in Romania decat cea "promovata" prin
> Ministerul Turismului. De ce sa le arat occidentalilor Ateneul si
> Palatul Regal, iar ei sa cada in gropile de la Curtea Veche? N-ar fi
> mai bine sa ne restauram monumentele istorice, soselele si reteaua
> hoteliera si apoi sa-i chemam pe turisti la noi?!
> Sau ne place mereu sa punem caruta inaintea cailor?!
>

Arogantu'
2009-09-21 14:28:13

Vedere din ... Plescoi !

Conan___the___Barbarian
2009-09-21 14:39:50

Re: Cateva observatii/ Cu tine se poate vorbi si normal, chiar daca in contradictoriu.

Daca-ti faci un nume NOU, cauta-ti un ANONYMIZER.
IP-ul 92.83.102.110 si alte treburi ce le arata PC-ul tau functioneaza precum un buletin de identitate & GPS. Baga 92.83.102.110 aici, vezi ce iese la tine.
http://www.all-nettools.com/toolbox/smart-whois.php

Cu anymimizer nu mai stie nimeni d ela Ziua de unde scrii.

http://www.anonymsurfen.com/
http://www.the-cloak.com/login.html (apesi la surf!)
http://anon.inf.tu-dresden.de/index_en.html
http://www.guardster.com/free/

samd... Sunt multe.

Tanti Raquel, esti cam optimista in privintza Comenduirii: Traianul vrea doar sa se tzina de scaun, il doare-n bucile kurului de idealuri si alte sforaituri din astea precum raliatul la ... cum le zici tu ale Europei samd :-) .....

Base linge Washintonul dar kuru acolo a devenit cam tzepos, aia i-au tras cainelui una peste nas, dar Base-i caine cuminte si asteapta sa reintre-n gratziile Clintonesei. Joe Biden nu-l sufera pe Base si treaba sta cam prost daca VIZIRUL Padishahului face mofturi...

___
Tariceanu ca sa nu piarda votul (treaba care i-a reusit pe deplin dupa cum observi --sic!), a balbait ceva despre retrasul inainte de termen al romanilor din IRAK. Asta dadea niste puncte in stil spaniol si .. socialist la alegeri...
Condi s-a shucarit la vremea ei si l-a mazilit pe Hell'S Angel dupe Mobra.

Obama-i si el curva, vrea OMUL LUI la Bucale nu unul care se vinde la care da mai mult, precum cainele Condolitzei sau catzelele Kasachstanului Patriciu si Tariceanu.
UNUL 100% AL LUI... pentru ca ROMANIA devine din nou nerv strategic in socotzile americane, avand in vedere miscarile de la Chisinau si din Ucraina.

Polonia si Cehia-s puse la ghiatza, RO trebuie sa functzioneze ca ceasul ca altfel s-a zis cu politica americaneasca in Balkani si contra-Putina...

Arrogantu'-i ... arogant ce vrei de la el? Acu' nu-l mai schimbi, nici logica dascalului de aritmetici Moroianu n-a miscat la el o centima :-)

Ziceai la un raspuns:
"Mi se pare mie, sau raspunsul tau vine din dorinta de a gasi o hiba la comment-ul meu si cum n-ai gasit ceva de fond, te legi de expresie ."
Nu tzi se pare la asta, asa-i cum ai presupus :-))))))
Sa ai o Ziua buna ;-)

La 2009-09-21 10:42:21, Terran a scris:
> Cam in acelasi timp in care Traian Basescu propune ca una dintre
> prioritatile Romaniei in perioada urmatoare sa fie declansarea unei
> politici de promovare a Romaniei in interiorul UE, Geoana, la
> Institutul Aspen din Bucuresti, propune ca Romania sa isi "determine
> propriul destin" prin parasirea spatiului euro-atlantic, mentionand
> ca "ne-am inselat crezand ca integrarea in Occident este solutia" si
> explicand ca acest demers constituise doar un "obiectiv tactic". Adica
> "lumina vine de la Rasarit". ..........

Arogantu'
2009-09-21 14:43:59

Bibliografie pentru matrozaci (voluntarr ) si ... restul de 70% !

http://lilick-auftakt.blogspot.com/2009/09/cineva-cu-b.html

Comentariile sint delicioase, iar urmatorul da adresa unor comentarii serioase:

Blogger Lilick spunea...

@Codeus

Au lipit initialele.. Hihi! Dar Bula chiar exista in PD-L. :)


Tuturor o recomandare:

Cititi aici un text scris cu disperare de catre Cristian Preda, si urmariti ce lectie de politica ii da prietenul nostru Atreides: http://cristianpreda.ro/2009/09/19/start-furat/

Conan___the___Barbarian
2009-09-21 14:44:30

Re: TOTI, ABSOLUT TOTI VOTAM PE CRIN aNTONESCU!!!!!!!!!!! /Si dai si lupta

Antonescu cu crin, ars pe umar fransoazeste ;-)...
Bah lozincarule, a trecut 23 august.
Io am pa prajina la defilarea asta poza lu' Anna Paucker.
OK, acu' taci si stai jos, ca altfel itzi fut una-n cap cu kurva asta....

La 2009-09-21 13:05:22, Hokusai san a scris:
> TOTI I-L VOTAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Conan___the___Barbarian
2009-09-21 14:45:48

Re: Bibliografie pentru matrozaci (voluntarr ) si ... restul de 70% !

BULA :-)) Hai ca-i buna.

La 2009-09-21 14:43:59, Arogantu' a scris:

> http://lilick-auftakt.blogspot.com/2009/09/cineva-cu-b.html
>
> Comentariile sint delicioase, iar urmatorul da adresa unor comentarii
> serioase:
>
> Blogger Lilick spunea...
>
> @Codeus
>
> Au lipit initialele.. Hihi! Dar Bula chiar exista in PD-L. :)
>
>
> Tuturor o recomandare:
>
> Cititi aici un text scris cu disperare de catre Cristian Preda, si
> urmariti ce lectie de politica ii da prietenul nostru Atreides:
> http://cristianpreda.ro/2009/09/19/start-furat/
>
>

R.R
2009-09-21 15:24:52

La vot

Vad ca domnul Crin Antonescu mai are sustinatori. E de incurajat. Foarte bine ca se intampla asa. Si eu ma enumar printre aceia care vor vota Crin Antonescu presedinte.

FB
2009-09-21 15:26:16

Re: PROMOVARE, PROMOVARE, DAR A CAREI ROMANII?CEA PSD-PDL-ta?

La 2009-09-21 14:13:31, rosu ovidiu a scris:

> pentru ca Basescu traian si iliescu ion , adica PSD si PDL ,sa "fie la
> cutite", platesc casierii haitei
> neocomunist-nazist-mazarist-staliniste, adica si patriciu si
> voiculescu.Totul este o marsava prefacatorie si minciuna ,(sesizata
> deja de mass-media occidentala ,The Observer), care ar trebui sa-i
> spoleiasca pe ceausist-securistii PSD-DPL-in capitalisti,atat de
> capitalisto-comunisti incat nu rateaza nici una din vechile afaceri
> corupt ceausist criminale in sustinerea terorismului international,
> inclusiv afacerile cu arme, in care este implicat INDISCUTABIL,si
> fratele lui basescu traian.Atat timp cat acesti indivizi corupti
> conduc Romania nu se poate vorbi de nici un fel de promovare reala a
> atrii in lume.Neo-comunismul PSD-PDL-PC-PNL,romanesc este un real
> pericol pentru intreaga umanitate.

Despre ce *neocomunism * poate fi vorba la PNL ? Dezvolta ideea .Daca o ai .
> La 2009-09-21 00:09:01, rosu ovidiu a scris:
>
> > Tov. Basescu traian ca de altfel si tov Geoana mircea sunt disperati
> > pentru a readuce printre occidentali iluzionara imagine a unei
> > Romanii iesite din comunism pe poarta larg deschisa a minciunii si
> > inselatoariei si reintrata in cel mai crunt neocomunism de tip
> > stalinist pe shestache si cu lumina stinsa.Aceasta reintrare
> > PSD-DPL-ta in stalinismul neocomunisto-iliisto-baaaaaaaasesc s-a
> > facut prin promovarea in occident:
> > 1.A prostituatelor udrist staliniste,promovare ratata inca din
> > start,pentru ca fetitele vesele au o persisitenta duhoare de opinca
> > nespalata si de boli molipsitoare.
> > 2.Se promoveaza , de data asta pe banii contribuabililor europeni si
> > ciobanii turnatori la securitate care cu buzunarele pline de lovele
> > manjite de sange se cred stapanii lumii.
> > 3.Se promoveaza si cretinismul tinerei generatii crescute ca buruiana
> > in drum,EBA este prima si cea mai buna-rau cretinizata din Romania si
> > din casa lui ba-seee,hcc.
> > 4.Se promoveaza si un numar nelimitat de securisti si exmilitieni care
> > tovaraseste trebuie sa sape la baza democratiei occidentale, ALAURI
> > DE HOARDELE DE PADUCHIOSI HOTI SI CRIMIANLI, ASEEMNI LUI MIALAT ,FIUL
> > UNUI ACTIVIST PCR..
> > Dupa toate aceste promovari iliist-ceausist-basesc-necomunist
> > nazist-PSD-PDL-te, orice alta promovare nu mai are ce cauta pentru ca
> > marlanism-tiganismul rromanesc ete letal, atat impotriva ROmaniie
> > reale noncomuniste at si a intregii Europe.unica promovare cu
> > adevarat in interesul romanesc ar fi un Tribunal Penal International
> > care sa-i judece pe toti nepromovabilii neocomunisti
> > PSD-PDL-(PCR-ti)la gramada din actuala Romanie ba-seeeasccaaa.
> >
>
>

FB
2009-09-21 15:30:44

Vedere din avionul prezidential: Syda si Elena !

Cam asta vede socru* mic din avionul * prezidential.
Pe fica-sa la Paris in bratele tatuatului Syda.Bravo familie prezidentiala.Iar ala Syda propus ca si consul la Buenos Aires.
Or fi si pe acolo baruri de noapte .Si ce nu face onor poporul roman daca Elena il vrea pe Syda decat sa-i plateasca bilete de avion sfarsit de saptamana ruta Paris (Bruxelles) Argentina ?
Ma da plina de prosti e tara asta.

FB
2009-09-21 15:32:11

Re: Vedere din avionul prezidential: Syda si Elena !

La 2009-09-21 15:30:44, FB a scris:

> Cam asta vede socru* mic din avionul * prezidential.
> Pe fica-sa la Paris in bratele tatuatului Syda.Bravo familie
> prezidentiala.Iar ala Syda propus ca si consul la Buenos Aires.
> Or fi si pe acolo baruri de noapte .Si ce nu face onor poporul roman
> daca Elena il vrea pe Syda decat sa-i plateasca bilete de avion
> sfarsit de saptamana ruta Paris (Bruxelles) Argentina ?
> Ma da plina de prosti e tara asta.
>
Am uitat: trebuiesc platite bilete si pentru body-guarzi.Ca doara pretioasa fatuca nu poate merge singura .

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Batalia pentru Insula Serpilor (2890 afisari)
 Vedere din avionul prezidential (2190 afisari)
 Cozmanca a plecat de acasa (1720 afisari)
 Italia loc de pierzanie (1634 afisari)
 Victorie araba antiisraeliana la ONU (1125 afisari)
 A dansat cu un san pe afara, in timpul unei emisiuni tv (VIDEO) (3167 afisari)
 Statuia ostasului sovietic "eliberator" nu are ce sa caute la Bucuresti (2538 afisari)
 UPDATE 11:15 Trenul deraiat in Dolj - atentat terorist pus la cale de un angajat schizofrenic (2257 afisari)
 Anna Friel, goala-goluta in piesa "Breakfast at Tiffany's"! (FOTO) (2203 afisari)
 Snopit in bataie pentru ca isi aprinde o tigara (ATENTIE! IMAGINI VIOLENTE) (1953 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.24033 sec.