Ziua Logo
  Nr. 4639 de luni, 14 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2009-09-14
Eufrosin din Romania (...@bugmenot.com, IP: 89.137.6...)
2009-09-14 12:54
Opuneti-va!

Vaoi incepe cu o afirmatie deschisa: eu nu platesc rovinieta, De cand ne-am repatriat in Romania, am facut tot posibilul sa respectam legea, dar ce-am primit in schimb, ne-a aratat inutilitatea, ba chiar prostia unei asemenea atitudini.

Dupa ce am platit mii de euro pentru a avea doar una dintre masini vamuita, taxata, inmatriculata, omologata si alte sute de euro pe an sub forma impozitului si-a asigurarii obligatorii, am socotit ca o suta si ceva de lei pe an pentru taxa de drum, n-o fi mare lucru. Prin urmare, am purces in cautarea ei, inaintea unui drum intre orase, la benzinariile indicate ca vanzand abtibildul. Nu una, nu doua, nu trei, nici patru benzinarii, ci chiar mai multe am incercat, pentru ca sa primim de fiecare data explicatia ca vinietele nu sunt in stoc, deoarece guvernul a dispus inmanarea contractului de tiparire unei alte firme decat cea care fusese responsabila pana atunci, iar noua firma nu are inca suficienta capacitate de productie.

Dupa asta, neobisnuiti fiind inca cu drumurile din Romania, am mai luat si cateva gropi, care ar fi facut praf aproape orice masina. Noroc ca a noastra e mai solida decat media, deci ne-am ales numai cu urmele gropilor pe sitemul de suspensie si pe caroserie. Mi-am reparat masca de dedesubt singur in doua ore, dupa asta.

Revolta mi-a fost oarecum potolita de faptul ca acum stiam SIGUR ca nu voi plati rovinieta lor pentru a avea privilegiul de a-mi distruge masina pe asemena drumuri.. Peste doi ani mai tarziu, inca n-am cumparat-o si slava Domnului, nu ne-a intrebat nimeni de ea.

Acum porcii vor s-o faca electronica, astfel incat sa putem fi jecmaniti si pe deasupra si supravegheati ca niste vite, de la distanta. Fireste, vinieta electronica va contine mult-uratul RFID cip, prin care deplasarea automobilului nostru va putea fi monitorizata cu cea mai mare usurinta de receptoarele ce vor fi instalate pe sosele sau si mai bine, direct din satelit. Adio calatorii facute sub oarecare anonimitate, caci traseul va putea fi stocat pe o perioada indefinita, pana cand va fi nevoie sa fie folosit impotriva Dvs. Ochiul atotvazator va veghea in perpetuitate asupra Dvs.!

Ca unul care am fost obisnuit sa primesc oarece servicii in schimbul banilor scosi din buzunar cu forta de catre guvern, pot spune cu mana pe inima ca guvernul Romaniei ne ia si banii si nici nu ne ofera nimic in schimb. Cunosc bine situatia din tarile in care guvernele mai si fac ceva in schimbul jecmanirii cetateanului, pentru a putea face comparatie cu ce se intampla la noi.

Nu cumparati rovinieta! Nici cea de hartie si cu atat mai mult cea electronica pe care ne-o pregatesc acum. Lasat-i sa-si justifice pierderile, precum au facut si cu nenorocitul vaccin HPV anul trecut.
De fapt sunt banii nostri, dar macar sa vada si ticalosii astia pusi pe controlul si pe jupuirea noastra, ca nu suntem o turma de vite placide pe care-o pot trimite la abator, dupa cum vor ei!
Daca primiti o amenda pentru asta, contestati-o pana in panzele albe, cu fotografii ale gropilor si cu chitantele de reparatie a masinii Dvs., sau pur si simplu, ignorati-o!
Sa nu ne lasam batjocoriti si inregimentati, inca pe banii nostri!

Nici macar in SUA, tara de unde vin tehnologiile astea de control a populatiei, n-au indraznit guvernantii sa faca asa ceva - vrei sa calatoresti pe o sosea cu taxa, aunci banutii in cos, sunt numarati in mod automat si bariera se ridica. Nu ai bani exacti, atunci platesti taxa unui taxator aflat pe o banda speciala. In orice caz, soselele lor alternative folosibile gratuit, bat de departe DN1-ul nostru pentru care lichelele vor sa platim taxa de drum.

Nu vinietei deci, soferi romani, pana cand vom avea drumuri decente, iar apoi nu vinietei electronice!


     « Comentariu anterior

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Masonii lui Danacu se leapada de statul roman (4561 afisari)
 Basescu aparat de papagalul EvZ (3594 afisari)
 Fratii de Arme protejati de EvZ (2233 afisari)
 Inaltarea Sfintei Cruci (1873 afisari)
 Sfarsitul haiduciei lui Bandris (1606 afisari)
 O descoperire revolutionara: Lumea ar putea sa nu ramana niciodata fara hidrocarburi (3281 afisari)
 Ioana Visan, dama de companie preferata a lui Berlusconi: "E un libidinos si pe deasupra arata si groaznic" (2826 afisari)
 Camerele video de la Metro Baneasa filmeaza in cabinele de proba - VIDEO (2571 afisari)
 Un sarpe cu picior a fost descoperit in China (1904 afisari)
 Breb, orasul maramuresan unde Printul Charles este vecin cu un fotograf britanic venit sa caute "raiul pe Pamant"  (1783 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01597 sec.