Ziua Logo
  Nr. 4622 de marti, 25 august 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-08-25
Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-08-25 15:48
De ce a fost atat de necesara executarea evreilor la Iasi

Din cauza ca acestia trasesera focuri de arma din case asupra soldatilor germani si romani. Pe 28 si 29 iunie, doua unitati militare din Iasi sint atacate, comandamentul german afirmind ca are 20 de morti si raniti. Presedintia Consiliului de Ministri ordonase executarea tuturor iudeo-comunistilor responsabili de masacru. Atunci evreii au fost arestati si dusi la politie, fiind supusi tirului unei unitati germane. Evreii supravietuitori au fost evacuati din Iasi, cu doua "trenuri ale mortii".

Ion Antonescu a dus in Transnistria o parte a populatiei evreiesti ptr a o pedepsi prin crimele oribile comise asupra soldatilor si civililor romanit. A existat un singur lagar in aceasta zona, dar acesta era unul de concentrare, nu de exterminare. Maresalul i-a salvat pe evrei. De altfel, la Vapniarka, unde s-a organizat acest lagar, a functionat chiar si un cinematograf, iar evreii se bucurau de conditii de viata decente. O mare parte dintre evreii evacuati in Transnistria au fost adapostiti in casele oamenilor din satele transnistrene. Nu s-a organizat nici un pogrom impotriva acestor evrei, fiind posibil care cei 60.000 evrei lipsa sa fi fost ucisi pe motive de incalcare a regulamentelor de ordine interna a lagarului, tentativa de evadare sau atac asupra jandarmilor, unii chiar sa fi reusit sa paraseasca lagarul (conform recensamantului din 194, in Transnistria au fost deportati 110.000, iar la 1 septembrie 1943, cand au fost eliberati, mai traiau 50.000 de evrei).
Atat, doar 60.000 evrei+2.500 dintre teroristii de la Iasi au pierit pe teritoriul romanesc.

evreu mandru din israel din Israel (...@yahoo.com, IP: 84.108.254...)
2009-08-25 16:06
Re: Pogromul de la Iasi...

era o inscenare...

"Pogromul de la Iasi impotriva evreilor s-a desfasurat la ordinul expres al lui Ion Antonescu ca orasul sa fie curatat de toti evreii si ca orice evreu care va deschide chipurile focul impotriva soldatilor romani sau germani sa fie eliminat fara mila. Sectia a doua a Cartierului General al Armatei Romane si Serviciul Special de Informatii (SSI) au pregatit terenul pentru pogromul de la Iasi si au elaborat pretextul pentru pedepsirea populatiei evreiesti a orasului, in timp ce unitatile armatei germane stationate in localitate au asistat autoritatile romane. "


"Pregatirile a inceput la 27 iunie, cand autoritatile au acuzat oficial ca evreii poarta responsabilitatea pentru bombardamentele sovietice. Toti sefii administratiei din Iasi au convenit la palatul prefectului - aparent pentru a lua hotarari in problema legii si ordinii - sa desfasoare fortele care urmau sa participe la pogrom. Au fost organizate false atacuri impotriva soldatilor pentru a le provoca mania si a crea impresia unei revolte evreiesti care cerea luarea unor masuri stricte. "Vina" evreiasca era deja fait accompli. La ora 9.00 p.m., a fost anuntata o alarma aeriana si cateva avioane germane au zburat deasupra orasului, unul din ele semnalizand cu o racheta de culoare albastra. Imediat s-au auzit impuscaturi in tot orasul, mai ales de pe strazile principale pe unde unitatile militare mergeau catre front. Numeroasele impuscaturi care rasunau peste tot unde erau soldati echipati de lupta au creat impresia unei mari batalii, iar militarii romani acompaniati de civili inarmati au inceput atacul asupra evreilor bogati care locuiau in centrul orasului unde se auzisera falsele impuscaturi. "

La 2009-08-25 15:48:01, Evreu-rus a scris:

> Din cauza ca acestia trasesera focuri de arma din case asupra
> soldatilor germani si romani. Pe 28 si 29 iunie, doua unitati
> militare din Iasi sint atacate, comandamentul german afirmind ca are
> 20 de morti si raniti. Presedintia Consiliului de Ministri ordonase
> executarea tuturor iudeo-comunistilor responsabili de masacru. Atunci
> evreii au fost arestati si dusi la politie, fiind supusi tirului unei
> unitati germane. Evreii supravietuitori au fost evacuati din Iasi, cu
> doua "trenuri ale mortii".

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-08-25 16:36
Re: De ce a fost atat de necesara executarea evreilor la Iasi

La 2009-08-25 16:04:16, arwil a scris:

> > numai deforma faptele istorice banditule!! numarul evreilor din budapesta n-a fost mai mare de 2000-3000 de capete, nicidecum 200000 de mii cum arati cu capul ala sec si sifilitic de legionar roman!!!! si inca ceva care iti scapa lepra nazista, comunitatea evreilor din budapesta in colaborare cu agentia evreiasca din Palestina, a platit sume exorbitante lui Wallenberg sa negocieza cu Adolf Eichman!!!

M-am referit la cei 20.000 evrei (am adaugat un zero din greseala, te felicit ptr observatie) din Budapesta, pe intreg teritoriul maghiar ramanand in jur de 400.000 evrei dintre cei 725.000 cati existau inaintea deportatilor spre "lagarele mortii".
Wallenberg nu a primit nimic ptr sine in schimbul salvarii lor evreilor,banii primiti de la Agentie cheltuindu-i ptr a le distribui oamenilor pasapoarte suedeze, ptr a obtine protectie diplomatica ptr evrei si ptr a organiza distribuirea de hrana si medicamente celor nevoiasi. Ceea ce putina lume stie este ca familia Wallenberg este de origine evreiasca, convertita la crestinism in secolul XIX, cand incepuse a juca un rol important in dezvoltarea economica a Suediei, odata cu revolutia industriala.
A ajutat din umanitate, el insusi provenind dintr-o familie foarte bogata, si nu avea nici un interes economic, putand foarte bine sa stea acasa, in siguranta, la fel ca milioane de alti suedezi.

Evreu-rus din Rusia (...@yahoo.com, IP: 89.47.58...)
2009-08-25 16:51
La Iasi , armata romana romana nu a facut decat sa-i pedepseasca pe cei care atentasera

La 2009-08-25 16:06:13, evreu mandru din israel a scris:

> era o inscenare...(Iar dumneata minti precum respiri)
>
> "Pogromul de la Iasi impotriva evreilor s-a desfasurat la ordinul
> expres al lui Ion Antonescu ca orasul sa fie curatat de toti evreii
> si ca orice evreu care va deschide chipurile focul impotriva
> soldatilor romani sau germani sa fie eliminat fara mila. Sectia a
> doua a Cartierului General al Armatei Romane si Serviciul Special de
> Informatii (SSI) au pregatit terenul pentru pogromul de la Iasi si au
> elaborat pretextul pentru pedepsirea populatiei evreiesti a orasului,
> in timp ce unitatile armatei germane stationate in localitate au
> asistat autoritatile romane. "

la securitatea si integritatea statului roman.
Iasiul anului 1940 era un oras cu populatie preponderent evreiasca, aprox. 51-52% din populatia orasului fiind evrei dintre care 90% proveniti din imigratie ilegala si stabilita in Moldova prin incetatenire in masa dupa razboiul mondial, sub presiunea santajului cercurilor financiare mondiale evreiesti. In 1940, pe vremea democratiei lui Carol II, INAINTE de Antonescu si legionari, exact cu un an inaintea evenimentelor descrise in art., Romania a pierdut Basarabia, Nordul Bucovinei si Tinutul Hertei, teritorii ocupate bestial de catre trupele departamentului comunism al organizatiilor mondiale evreiesti, departament arhicunoscut sub numele de URSS, cu sprijinul nemijlocit al majoritatii covarsitoare a evreilor locali constituiti in "COMITETE DE INITIATIVA PT. PROTECTIA TERITORIULUI BASARABEAN"–arh. MapN nota inf. Nr. 11517 sau PRAVDA din7 iulie 1940. Adica cu contributia devastatoare a evreilor neloiali/tradatori care au primit abuziv privilegiul cetateniei romane, implicit protectia statului roman si TOATE drepturile civile si politice pe care le avea orice roman!!! Bilantul final total al invaziei URSS s-a concretizat intr-un dezastru [Citeste] militar national se ridica la 43.232(nu e greseala!) cadre si militari ucisi, raniti si disparuti!!! O adevarata catastrofa! Sinteza oficiala/riguroasa a datelor a fost inmanata dupa retragere Ministrului, la 6 iulie 1940, de catre Marele Stat Major. Toate documentele ce dovedesc dimensiunea acestui dezastru de proportii al Armatei romane, ce nu apare in nici un manual de istorie, se gasesc in arhiva M.Ap.N. fond cab. ministr, dosar nr.1447. Trupele romane in retragere din teritoriile specificate avea ordin ferm sa nu foloseasca armametul din dotare,sa nu raspunda provocarilor armatei rosii si mai ales alogenilor civili evrei organizati in formatiuni paramilitare, care i-au atacat fara mila.
Iasiul a fost o zona extrem de activa, plina de evenimente agresive cu actiuni indreptate pe fata impotriva Romaniei. Conform rapoartelor oficiale acesti diversionisti multi fiind prinsi si arestati, erau in proportie de 90% evrei, mai ales din Romania, CETATENI ROMANI, fugiti peste Prut la conationalii lor ce controlau samavolnic URSS. Acestia gaseau adapost intotdeauna in casele evreilor ieseni, unde erau frecvent gasite materiale compromitatoare, manifeste cu mesaje ce atentau la integritatea statului roman atat cat mai ramasese din el. Bombardamentele din iunie s-au realizat cu sprijinul nemijlocit al evreilor din Iasi care semnalizau de la sol si corectau tirul artileriei balistice, furnizau informatii sovieticilor, primeau informatii/misiuni operative prin programele radio sovietice, actele de diversiune evreisti impotriva Romaniei luand o asa mare amploare incat autoritatile romane au decis la un moment dat confiscarea tuturor aparatelor de radio detinute de evrei din Iasi.
Evenimentul declansator al "ridicarii" evreilor din Iasi, al declansarii operatiunilor de deportare, picatura care a umplut paharul rabdarii romanesti a fost atacarea de catre necunoscuti a reg.13 infanterie cu focuri de arma ce au facut 8 victime, in noaptea de 28/29 iunie in timp ce traversa Iasiul-cf Rap. Operativ.Nr26/30 iunie1941-Arhiva M.Ap.N rola PII,1–2704. In urma acestui atac josnic realizat impotriva Armatei romane, intr-un mare oras romanesc de catre cetateni romani-evrei, la presiunea armatei germane care paradoxal conducea dpdv militar operatiunile in zona Iasi, s-a declansat o operatiune de amploare bazata pe datele furnizate de informatorii existenti printre evrei, ce a dus la arestarea/anchetarea tuturor potentialilor diversionisti cu scopul de a-i anihila/scoate din zona frontului. Evenimentele au degenerat ulterior.
Evreii ieseni chiar si-au meritat pedeapsa ptr toate actele antiromanesti pe care le-au savarsit cu buna stiinta.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mircea Basescu, afaceri cu mafioti (3326 afisari)
 Savu, seful DGIA, abereaza (2519 afisari)
 Beleaua lui Traian (2370 afisari)
 Marele smen (1939 afisari)
 Conflict diplomatic Suedia-Israel (1923 afisari)
 Incredibil: Pui de "extraterestru", prins intr-o capcana de soareci! (VIDEO) (6247 afisari)
 Medic acuzat ca a facut sex cu o pacienta in cabinet, in timp ce sotul ei era in camera de asteptare (3942 afisari)
 La 44 de ani, Linda Evangelista este de nerecunoscut (FOTO) (2738 afisari)
 Sorin Rosca Stanescu: Pista INTERPOL Belgia (2164 afisari)
 Autoritatile sarbe vor sa mute tiganii dintr-un cartier al orasului Belgrad in satul romanesc Ovcea (1585 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01756 sec.