Ziua Logo
  Nr. 4587 de miercuri, 15 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Opinii

2009-07-15

Comentarii: 12, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Solitude
2009-07-15 00:29:38

Bun!

Bine scris, cu zvac si la obiect!

fantomas
2009-07-15 04:14:09

JUSTITIA ESTE DESERVITA DE OAMENI CA NOI

Cat timp oamenii nu au protectia pe care sunt datori sa le-o asigure acele Politii, Jandarmerii, Sri-uri si alte organe le fel de ineficiente, nu vom avea nici justitie eficienta. Cata vreme acele organe de ordine se bat pe burta si chefuiesc cu interlopii sau isi fac treaba-n dorul leii, vom avea o justitie stramba. Este normal. Si cei care sunt pusi sa faca dreptate sunt cetateni cu familii, cu necesitati.

naem
2009-07-15 07:14:09

pensii

Vi se pare normal ca o dactilografa din justitie sa primeasca 3500 lei noi pensie?Sant prsonalitati importante care si-au adus contributii importante in romania si nu au jumatate din aceasta pensie, cum explica ministerul munci aceste aberatii?

Ghita Bizonu'
2009-07-15 08:49:21

Insa ai uitat principalul element : DIRECTIA !!

ca suntem precum stiuca, racul si cu broasca.
Scrii munca . E buna. Insa sa nu fie de-an boulea . Daca sa zicem "muncesti" mutand dimineata pietrele din gramada asta in gramada cealalta si dupa pranz invers aia nu e munca !! E sport, ardere de calorii da nu munca !!
Si asa stam si indomeniul presupus al Muncii, si al Justitiei (tot munca iaste) si al Fiscului (tot munca).
De aici porneste totul.
Nu am avut o Directie. Am avut doar o nazuinta - sa traim ca-n Vest !! Si cat mai iute!
Insa ce sa facem, cum sa facem ... n-am stiut. Am zis povesti ca cum leul era mai ceva ca lira sterlina inainte si ca agricultura e unica si marea sansa . Si sda lasam liberea initiativa ca o sa fie bine. Dam la minerii disponibilizati 30 de salarii si ei o sa construiasca niste inteprinderi ce o sa rivalizeze cu Toyota samd .
Adica ca si articolu lu matale - lipsa de munca . Ca si sa stabilestu o directie inseana munca . La noi am lasat aceasta munca in seama lu Gicu de la scularie si a lu Veta mulgatoarea...

Ghita Bizonu'
2009-07-15 09:39:04

Da cica munca .. scene doar un pic ingrosate

La noi nu se munceste !! se vaicareste teleptualu care deh se ia dupa Platon si sociietatea de filozofi si vizuina cu viziunea ... insa el ce munceste ? Ntz. Ar dori sa fie ascultat ,s a arate cu destu .Nu-l intrebati nice ce nice cum ca nu stie decat ca-n vest !! Ca el a trecut si a cumparat o batista de la Harrods .. Si ar vrea ca unu cu sapa sa egaleze un german cu tractoru ....

Aduceti contracte putirosilor !! tipa directoru tocmai veiyt din Strainezia ... El ca director are ca sarcina "delegatiile" si urlatu. Contractele sa le faca altii !! Puturosii care nu muncesc destul .... asta daca nu cumva se gaseste un contract mai grasut pe care directorul cu mabilitate il va directiona spre firma "prietena" cu buzunaru lui

Esti un puturos zice seful cand aude ca vrei sa-ti iei concediu... .Uite ca el nu si la luat de 3 ani ... insa si la luat pe bucatele . azi o zi , maine o exceursie in Grecia, luna aviatore una la Leaota ... tu macar doresti sa stia cateva ziel la stand ca de altceva nu ai bani. Si incepe sefu sa te aia la cap cu hamerica unde var-su ehe !! Si de ce nu aduci contracte se sucare si seful. Ca sarcina lui e sa te aia la cap, sa faca public relations , sa vorbeasca la telefon pana il inroseste insa contractele - sa le faci tu !!!

Si ar mai fi cei care muncesc. ca Ridzi cica de la 18 ani director. ca Eba cica 8000 euori la Luxten ptr safturi de marketing ... ca unu (azi dizparut ) Bucurenciu care la 20 de ani era si el director si al 25 isi exprima cu superioritate opiniile

meditare
2009-07-15 10:29:56

"normal"

Unele lucrurile ar trebui sa inceapa de jos in sus. Mi se pare amuzant cat de des aud in Romania ca "coruptia e de vina", "statul e de vina" sau "justitia e de vina", de la oameni care accepta fara dar si poate sa deie mita peste tot in viata lor de zi cu zi (la medici, profesori, politisti etc.). Si cel mai interesant: cei mai multi gasesc acest lucru ca fiind "normal". Sau cei care se plang de mizeria de pe strazi, dar cand au terminat pachetul de biscuiti, arunca ambalajul pe strada in loc sa-l care inca vreo 100 de metri pana la urmatorul cos.

Putem vorbi si de cei care gasesc ca "normal" sa lucreze pe salariu minim si restul pe negru, dar se tot vaita ca nu exista bani pentru invatamant sau sanatate. Ahhh, ca altfel nu ai primi nici un loc de munca? In conditiile actuale ar putea fi adevarat, insa DACA majoritatea concetatenilor ar considera aceste conditi la fel "anormale", si ar face ceva importriva (anunt anonim la fisc, neacceptarea acestor conditii, punerea sub presiune a autoritatilor prin dezbateri publice), atunci angajatorii ar fi obligati sa se conformeze. La fel cu justitia si politicul.

Cate vreme insa majoritatea dintre noi, oamenii mici, considera anormalul "normal", nu stiu de unde am avea peste noapte o justitie, politica sau guvern crect si competent.

meditare
2009-07-15 10:45:30

"normal" ++

Nu demult am vorbit cu o ruda din judetul Arad care se plangea ca probail ca va trebui sa inchida micutul sau magazin rural cu vreo 3-4 angajati, din cauza concurentei neloiale a unui "intreprinzator" din satul vecin. Nu e vorba de hipermarketuri, ele sunt departe. "Concurenta" e la fel de mica, insa functioneaza pe negru, intr-o incapere care oficial este parte a locuintei proprie, se concentreaza pe articole cu rulaj mare si aduce si la comanda, 0 lei taxe, 0 acte oficiale. Cand el a primit deja al doilea control financiar intr-un an, s-a plins omului de la fisc despre "concurenta", si vroia sa depuna plangere. I s-a dat de inteles ca asa ceva "nu exista" si mai bine lasa problema in pace. "Normal". Din pacate si pentru el si pentru omul de la fisc.

Terran
2009-07-15 11:13:44

Re: Insa ai uitat principalul element : DIRECTIA !! @Ghita Bizonul

Ghita, cata dreptate ai ! La noi se munceste, cum spui "de-a boulea". Nu avem manageri (chit ca am scos pe banda rulanta diplome in acest sens), nu avem o cultura a managementului; avem, in schimb, o deontologie a hotului si o mentalitate de asistati.
Vad ca scrie acolo, in articol,ca la sfarsit, vine pensia. Eu te intreb : de unde o sa mai vina pensia ? Ca deocamdata eram pe punctul de a nu mai avea bani de salarii pensii si ne-am imprumutat la FMI. Cum o sa platim imprumutul asta si sa mai luam si pensii ? Cine ne va mai imprumuta de data asta ? De unde dara, pensii ?
Nu crezi ca ar trebui facut ceva in tara asta ? Ceva care sa porneasca de la noi ? Ca de "elitele"care s-au imprumutat sa nea dea noua bani de pensii si salarii, nu le duc de grija : si-au exportat de mult beneficiile pe alte meleaguri.
P.S. Si mai scrie in articol ca institutiile primesc bani dupa care/cum striga mai tare. Fals. Primesc dupa care/cum varsa la partid/nasul de sus, cum se primesc toate in tara asta, sau care/cum constituie o "statie" numai buna de plimbat banii - care se stie unde trebuie sa ajunga in final. Nu ti se pare ca institutiile de stat din tara asta sunt bine gandite statii intr-o retea de crima organizata ? Ma insel, au ba ?

La 2009-07-15 08:49:21, Ghita Bizonu' a scris:

> ca suntem precum stiuca, racul si cu broasca.
> Scrii munca . E buna. Insa sa nu fie de-an boulea . Daca sa zicem
> "muncesti" mutand dimineata pietrele din gramada asta in gramada
> cealalta si dupa pranz invers aia nu e munca !! E sport, ardere de
> calorii da nu munca !!
> Si asa stam si indomeniul presupus al Muncii, si al Justitiei (tot
> munca iaste) si al Fiscului (tot munca).
> De aici porneste totul.
> Nu am avut o Directie. Am avut doar o nazuinta - sa traim ca-n Vest !!
> Si cat mai iute!
> Insa ce sa facem, cum sa facem ... n-am stiut. Am zis povesti ca cum
> leul era mai ceva ca lira sterlina inainte si ca agricultura e unica
> si marea sansa . Si sda lasam liberea initiativa ca o sa fie bine.
> Dam la minerii disponibilizati 30 de salarii si ei o sa construiasca
> niste inteprinderi ce o sa rivalizeze cu Toyota samd .
> Adica ca si articolu lu matale - lipsa de munca . Ca si sa stabilestu
> o directie inseana munca . La noi am lasat aceasta munca in seama lu
> Gicu de la scularie si a lu Veta mulgatoarea...
>

Terran
2009-07-15 11:17:01

Re: JUSTITIA ESTE DESERVITA DE OAMENI CA NOI @fantomas

Ai dreptate si tu, fantomo ! In fond, cazul lui Jiji a fost un semnal clar : daca vreti dreptate, apelati mai bine la interlopi decat la "organele de resort" acreditate - uite ce fain, rapid si la obiect au lucrat (adica nu mai merita deranjul sa te duci la Politie). Tot cazul lui a aratat, in final, pe langa ineficienta Politiei - si pe cea a Justitiei romanesti.

La 2009-07-15 04:14:09, fantomas a scris:

> Cat timp oamenii nu au protectia pe care sunt datori sa le-o asigure
> acele Politii, Jandarmerii, Sri-uri si alte organe le fel de
> ineficiente, nu vom avea nici justitie eficienta. Cata vreme acele
> organe de ordine se bat pe burta si chefuiesc cu interlopii sau isi
> fac treaba-n dorul leii, vom avea o justitie stramba. Este normal. Si
> cei care sunt pusi sa faca dreptate sunt cetateni cu familii, cu
> necesitati.
>

Ghita Bizonu'
2009-07-15 18:53:14

Re:Terrane , insa pr asta ai nevoie de o societate constienta de nevoile ei. Nu de "intelectuali" pe

puncte care repeteta prosteste lozinca citita intr-o fituica zisa "intelectuala" .
Insa cu imprumutu de la FMI nu stiu ... Isarescu zicea ca nu.
Sa porneasca de la noi ? Ar fi o cstie , insa sa stim si "noi" ce vrem .. Eu stiu. Poate si tu. poate si altii. Majoritatea insa "stoiu" ca treb ales un sef "moral" care va aduce "ajutoare" din vest .
Insa la PS ul tau. Primesc aia care nu numai ca zbiara ci si pot . Uice de ex . cazul "energeticienilor" . Fiindca unu care poate trage heblul are putere .. is si privilegii. Profii se pot da si cu dosul de pamant ca geaba ... Si nu institutiile ci oamenii ce le populeaza. In armata am invatat (adica observat) ca o functie face exact cat ala care o ocupa..

La 2009-07-15 11:13:44, Terran a scris:

> Ghita, cata dreptate ai ! La noi se munceste, cum spui "de-a boulea".
> Nu avem manageri (chit ca am scos pe banda rulanta diplome in acest
> sens), nu avem o cultura a managementului; avem, in schimb, o
> deontologie a hotului si o mentalitate de asistati.
> Vad ca scrie acolo, in articol,ca la sfarsit, vine pensia. Eu te
> intreb : de unde o sa mai vina pensia ? Ca deocamdata eram pe punctul
> de a nu mai avea bani de salarii pensii si ne-am imprumutat la FMI.
> Cum o sa platim imprumutul asta si sa mai luam si pensii ? Cine ne va
> mai imprumuta de data asta ? De unde dara, pensii ?
> Nu crezi ca ar trebui facut ceva in tara asta ? Ceva care sa porneasca
> de la noi ? Ca de "elitele"care s-au imprumutat sa nea dea noua bani
> de pensii si salarii, nu le duc de grija : si-au exportat de mult
> beneficiile pe alte meleaguri.
> P.S. Si mai scrie in articol ca institutiile primesc bani dupa
> care/cum striga mai tare. Fals. Primesc dupa care/cum varsa la
> partid/nasul de sus, cum se primesc toate in tara asta, sau care/cum
> constituie o "statie" numai buna de plimbat banii - care se stie unde
> trebuie sa ajunga in final. Nu ti se pare ca institutiile de stat din
> tara asta sunt bine gandite statii intr-o retea de crima organizata ?
> Ma insel, au ba ?
>
>

marco_polo
2009-07-15 19:27:43

Romania

Romania a incetat sa mai fie un stat. Este o adunatura delimitata (din fericire) de granite. Romanii sint pe cale de disparitie, la fel cinstea si seriozitatea, in timp ce pentru a trai trebuie sa faci o shmecherie, manevra sau alte shmenuri. Si cum romanii nu le au cu astea, sa stea la vaci si pe santier, ca sint altii care or sa le aranjeze portofelele. Niste minoritari cu trasaturi indiene (nu amerindieni). Si la cita praduiala si tilharie pe fata se petrece in Rromania, nu auzi proteste. Pe tiganni ii inteleg, ei beneficiaza de roadele activitatii...dar pe ceilalti ? Aaaaa...le e frica.... Pai sa se uite in jur sa vada cum au facut altii in aceeasi situatie. Italia, Serbia, Cehia... sau sa taca. Pina si televiziunile au devenit posturi de propagare a tiganismelor. Nu mai exista nimic Romanesc in Romania.

Ghita Bizonu'
2009-07-15 20:54:59

Re: da in Danemarca ?

La 2009-07-15 19:27:43, marco_polo a scris:

> Romania a incetat sa mai fie un stat. Este o adunatura delimitata (din
> fericire) de granite. Romanii sint pe cale de disparitie, la fel
> cinstea si seriozitatea, in timp ce pentru a trai trebuie sa faci o
> shmecherie, manevra sau alte shmenuri. Si cum romanii nu le au cu
> astea, sa stea la vaci si pe santier, ca sint altii care or sa le
> aranjeze portofelele. Niste minoritari cu trasaturi indiene (nu
> amerindieni). Si la cita praduiala si tilharie pe fata se petrece in
> Rromania, nu auzi proteste. Pe tiganni ii inteleg, ei beneficiaza de
> roadele activitatii...dar pe ceilalti ? Aaaaa...le e frica.... Pai sa
> se uite in jur sa vada cum au facut altii in aceeasi situatie. Italia,
> Serbia, Cehia... sau sa taca. Pina si televiziunile au devenit posturi
> de propagare a tiganismelor. Nu mai exista nimic Romanesc in Romania.
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Cum acopera PDL scandalul Iacob Ridzi (3808 afisari)
 Sclavi pe plantatia hipermarketurilor (3468 afisari)
 Tradatorii (3347 afisari)
 Ujpest-Steaua la Digi Sport (2826 afisari)
 Basescu si MAE condamna consulul-porno (1113 afisari)
 Orgie intr-un conac de epoca: 350 de oameni au facut sex (3260 afisari)
 Pentagonul confirma indirect ca Obama este un presedinte ilegitim (2745 afisari)
 A fost data afara pentru ca era prea sexy (2424 afisari)
 Traian Basescu: Unirea dintre Romania si R. Moldova este posibila, daca si cetatenii o vor dori (2393 afisari)
 Si-a aruncat buchetul la nunta si a facut un avion sa se prabuseasca (2050 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01246 sec.