Ziua Logo
  Nr. 4530 de sambata, 9 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2009-05-09

Comentarii: 10, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Ghita Bizonu'
2009-05-08 22:43:53

Si ce nu este adevarat ? Insa hai sa reiau : gaina fara cap

Asta e societatea noastra .
Guvernul se comporta precum in fabula racu, broasca si cu stiuca si functioneaza brownian . Cele mai imporatnte preocupari par a fi paruielile dintre " aliati" pe baza de impartire a posturilor. Si nenea la de la finante cu forfecarea lui forfetara si taxele pentru furgonete .
Presupusul prim sinistru , cica profesor de drept , are ca principale obiective incalecarea voioasa a legilor , cu cat mai multe cu atat mai bine ! Si unica lui contributie se opreste la cureua lata si plasarea camarilei proprii . C'asa-i in ERROR pa !! Unicu departament ce pare sa se miste este al turismului dar care se misca numai in functie de descalerarile televizate ale KrimNutzei de resort si care avu geniala gaselnita a tichetelor de vacanta .
Basescu care isi facu pohta ce-o pofti (adica sa puna premier o marioneta) , dupa ce ne-a bagat pe gat FMIul (nimeni nui stie de ce. Chiar - Baselu stie ?) uita ca marionetele trebuiesc manuite si sa mai si vorbesti in locu lor . El are alte ocupatii .
Departe de a fi Marele Carmaci care cu mana ferma pe timona conduce corabia Statului evoca mai degrab pe ala care pleaca la buda, apoi a trecut sa bea un rom uitand ca macar sa lege timona (in lipsa de pilot automat , se mai obisnuia). Intre brftuuiala unui puiutz de comunist gaozar si confiscarea telefonului unei pasarici Perfectiunea sa este preocupata sa-si demonstreze Providentialitatea in cadrul emisunilor Unu-i Prezidentu show mai ales la B1Tv ....si apararea onoarei BrunNutzei cea plina de succesuri .
In timpu asta previzunile economice o iau in jos , preturile in sus si cam atata si tara pare a fi neguvernata in timp ce nemultumirile se pot muta in strada .
Ati vazut vreodata o gaina fara cap ? Daca iei piciorul de pe aripile ei corpul incepe sa se zbata liber . Contactiile aleatorii o arunca de colo colo. Se poate intampla ca sa ajunga chiar in picioare si sa execute sun salt inalt . Poate chiar sa schiteze trei pasi de fuga. Odata una a parut chiar ca este gata sa zboare (sarise si in acelasi timp a batut din aripi ...). Inevitabil contractiile scad si trupul se opreste undeva ... la intamplare .
Asa riscam si noi sa ajungem . La intamplare , in santul istoriei .
Sau sa se gaseasca unul care sa-l parafrazeze pe Catilina : vad in Republica un corp fara cap. Capul acela voi fi eu ...Chiar daca Lucius Sergius nu a ajuns sa fie capul s-au gasit altii si Nero a deschis galeria de "merit" .
Unii umbla deja dupa un cap.si isi ascund preferintele sub pologhia (semi)docta amestecata cu barfe de scoala primara . si in numele democratiei viseaza la un Dominitian. Sau Ceausescu -uitand ca si asta era sa ne bage in santul istoriei.

srelu
2009-05-09 00:42:13

Ma uimeste seriozitatea cu care analizati rezultatul unui sondaj de opinie

Cand aud de sondaje de opinie, ma bufneste rasul.

george nemteanu
2009-05-09 02:16:15

O intrebare de baraj

Nu fac acum speculatii despre intarzierea anuntarii candidaturii pentru un nou mandat de catre dl.presedinte. Ma rezum doar la o ipoteza, anume ca domnia sa asteapta o clarificare clara a tendintei de vot din partea alegatorilor in ceea ce il priveste. Dar daca va hotari sa nu mai candideze ? Are PD-ul o varianta de rezerva ? Si care ar fi aceea ?

FB
2009-05-09 04:45:44

Re: O intrebare de baraj

La 2009-05-09 02:16:15, george nemteanu a scris:

> Nu fac acum speculatii despre intarzierea anuntarii candidaturii
> pentru un nou mandat de catre dl.presedinte. Ma rezum doar la o
> ipoteza, anume ca domnia sa asteapta o clarificare clara a tendintei
> de vot din partea alegatorilor in ceea ce il priveste. Dar daca va
> hotari sa nu mai candideze ? Are PD-ul o varianta de rezerva ? Si
> care ar fi aceea ?
>
100% candideaza .E mort dupa functie .Si in spatele lui sta ..ascuns *sistemul * .De fosti ..securisti ,activisti ,pupincuristi .Astia il vor impinge 9 la o adica ) in fata .

emigrstul
2009-05-09 12:30:48

Imi pare rau

Dar nu va voi mai citi articolele daca scrieti asemenea prostii. Sa nu credeti cumva ca sunt fan Basescu, pur si simplu argumentatia mi se pare de doua parale. Stiti foarte bine ca aceste sondaje nu sunt facute de profesionisti si le luati in considerare.Premiza falsa-rationament corect-concluzie falsa.

FB
2009-05-09 17:19:31

Re: O intrebare de baraj

La 2009-05-09 02:16:15, george nemteanu a scris:

> Nu fac acum speculatii despre intarzierea anuntarii candidaturii
> pentru un nou mandat de catre dl.presedinte. Ma rezum doar la o
> ipoteza, anume ca domnia sa asteapta o clarificare clara a tendintei
> de vot din partea alegatorilor in ceea ce il priveste. Dar daca va
> hotari sa nu mai candideze ? Are PD-ul o varianta de rezerva ? Si
> care ar fi aceea ?
>
Emil Boc .Si nici n-ar fi exclus.La poza celor din UE ,daca l-ar aseza in randul doi ,nici nu s-ar vedea.

Marius Adrian Porojnicu
2009-05-10 08:32:01

Mititeii natiunii

Pe gratar la PSD,mititeii te imbie:
Carnataru' tuciuriu, mirciuleste la gioneala,
Majestatea Sa aplica pe o duda ,lac si ceara,
Crinulet patrician cocotat pe nasalie
Suduind ca bocaneala i-a lasat fara felie !
Se baseste peste dansii-ca pe niste hoti de rand-
Chiar alesu' natiunii, macovind si stolojind !

S'asa cum zicea Poetul,despre rai si despre fameni,
I-e rusine natiunii cu acesti asa-zis oameni !

vida clara
2009-05-10 14:10:20

Acela care s-ar comporta,neurmandu-si crezul lui,ci parerea lumii,se numeste "fatzarnic"...

...nene ziaristule.
Iar un premier ce s-ar comporta,nu ca un colaborator ci ca un opozant,nu este un premier desemnat de acel presedinte ci de vrenul din vreo alta tzara.
Iata ca spre ex,pe la cei de peste garla, secretarii de stat,sunt demni colaboratori ai presedintilor lor,sunt "un "alt eu" al acelui presedinte,adica nu un om pe care il bagi in societatea ta si apoi incepe sa te fure,si sa te sape,cum romaneste e inteleasa barbatzia tip "tarliceanu".
Nu-tzi place un anume presedinte,nu este gandirea ta compatibila cu acea gandire,respecta-l,pt ca e rezultat al gandirii poporului tau,refuza sa-i fi prim-ministru si aseazate in banca opozitiei,incercand ca prin argumente,prin altfel de proiecte,sa motivezi electoratul,sa-ti dea tzie drept sa-l reprezinti.
Daca Basescu,si deci noi cei ce ne regasim in discursul sau,va pierde mandatul dat de electorat,vom respecta vointza lui,si vom cauta sa continuam sa demonstram,cu matematica pe masa,ca noi suntem cei ce cunoastem drumul de urmat,drumul care sa ne scoata din mocirla asta din care poporul roman nu a fost iesit vreodata,si sa iesim la un trai civilizat,si intr-adevar uman,nu doar pt cei ce ni s-au urcat in cap,ci si pt cei ce se lasa inselatzi,si ii suporta,dintr-o milenara obisnuintza.

vida clara
2009-05-10 14:50:30

Defectuosul mod de a intelege conceptul de stima,fac din roman,o victima a propriei sale gandiri.

La roman,coceptia de asociat,nu exista ca o componenta reala.
El nu se simte "barbat" decat doar daca il matura pe cel din fatza sa.
In realitate(in realitatea adevarata,vreau sa spun) lucrurile se petrec ca si in circulatia rutiera.
Hai sa va traduc,exemplificandu-va lumea camioanelor.
Toate camioanele au un limitator pt viteza maxima,limitand-o la 90 km pe ora.
Camionagii sunt intr-o continua concurentza,dar nu camionagii vecini pe vreo cale de circulatzie la un moment dat ci,fiecare camionagiu in parte cu totzi ceilaltzi camionagii,din tzara,sa zicem,cu toate ca,e in concurebtza cu toti ceilalti camionagii din lume.
Cine scoate timp mai bun,scoate pretz mai mic,iar intreprinderea lui,traieste.
Cine scoate timp prost,produce scump in comparatie cu altii,si,in timp pierde,autodizolvandu-se.
Fiecare,trebuie deci sa scoata,tot ce poate din masina sa,ca la cursele de formula.
Dar nu inseamna ca daca depasesti pe cel din fatza faci intrcere cu el,ci ca tu itzi faci treaba,si el si-o executa pe a lui.
Decat doar daca ai sti unde anume merge el,si daca mergand la o aceeasi unica rampa de descarcare sau incarcare,si daca nu este ora prestabilita pt asta,atunci se cheama ca l-ai intrecut.
Dar daca depasesti pe cineva despre care nu stii nici de unde vine,nici ce treaba are si nici unde se duce,iar omului nici nu-i trece prin cap ca tu ti-ai pus in minte sa te intreci cu el,n-ai facut nici o branza decat doar ii dai o gramada de multumire orgoliului tau interior.
Trecand de la asta,la spor,la atletism sa zicem,nu inseamna ca esti "barbat" daca ii dai la gioale celui ce iese mereu pe primul loc,iar tu pe locul doi,ci daca stimandu-l pt ceea ce el este,acordand consideratia ta in mod egal tuturor concurentilor,si daca prin propria-ti pregatire ajungi sa-ti imbunatatesti ale tale de asa natura incat tu sa iesi pe primul loc,de-abia atunci esti "barbat".
Subcostientul romanesc este "cocosesc" si de aceea,orice nebleg care se da la un "barosan" se si vede "barosan".Pe sistemul asta,mai totzi neblegii se sumetzeau sa se bata direct cu Bush.In realitate (cea adevarata)doar in mintea lor reuseau.
Bush si-a vazut de crezul lui,si-a facut treaba cum a crezut pana si-a incheiat timpul acordat de electorat,iar apoi s-a dus acasa la el,si la familia lui.

Marius Adrian Porojnicu
2009-05-10 17:15:42

Re: Vrei sa spui: "Stima noastra si mandria,......." ;ce sa respecti daca nu-i ce ? " ndc

La 2009-05-10 14:50:30, vida clara a scris:

> La roman,coceptia de asociat,nu exista ca o componenta reala.
> El nu se simte "barbat" decat doar daca il matura pe cel din fatza
> sa.
> In realitate(in realitatea adevarata,vreau sa spun) lucrurile se
> petrec ca si in circulatia rutiera.
> Hai sa va traduc,exemplificandu-va lumea camioanelor.
> Toate camioanele au un limitator pt viteza maxima,limitand-o la 90 km
> pe ora.
> Camionagii sunt intr-o continua concurentza,dar nu camionagii vecini
> pe vreo cale de circulatzie la un moment dat ci,fiecare camionagiu in
> parte cu totzi ceilaltzi camionagii,din tzara,sa zicem,cu toate ca,e
> in concurebtza cu toti ceilalti camionagii din lume.
> Cine scoate timp mai bun,scoate pretz mai mic,iar intreprinderea
> lui,traieste.
> Cine scoate timp prost,produce scump in comparatie cu altii,si,in timp
> pierde,autodizolvandu-se.
> Fiecare,trebuie deci sa scoata,tot ce poate din masina sa,ca la
> cursele de formula.
> Dar nu inseamna ca daca depasesti pe cel din fatza faci intrcere cu
> el,ci ca tu itzi faci treaba,si el si-o executa pe a lui.
> Decat doar daca ai sti unde anume merge el,si daca mergand la o
> aceeasi unica rampa de descarcare sau incarcare,si daca nu este ora
> prestabilita pt asta,atunci se cheama ca l-ai intrecut.
> Dar daca depasesti pe cineva despre care nu stii nici de unde
> vine,nici ce treaba are si nici unde se duce,iar omului nici nu-i
> trece prin cap ca tu ti-ai pus in minte sa te intreci cu el,n-ai
> facut nici o branza decat doar ii dai o gramada de multumire
> orgoliului tau interior.
> Trecand de la asta,la spor,la atletism sa zicem,nu inseamna ca esti
> "barbat" daca ii dai la gioale celui ce iese mereu pe primul loc,iar
> tu pe locul doi,ci daca stimandu-l pt ceea ce el este,acordand
> consideratia ta in mod egal tuturor concurentilor,si daca prin
> propria-ti pregatire ajungi sa-ti imbunatatesti ale tale de asa
> natura incat tu sa iesi pe primul loc,de-abia atunci esti "barbat".
> Subcostientul romanesc este "cocosesc" si de aceea,orice nebleg care
> se da la un "barosan" se si vede "barosan".Pe sistemul asta,mai totzi
> neblegii se sumetzeau sa se bata direct cu Bush.In realitate (cea
> adevarata)doar in mintea lor reuseau.
> Bush si-a vazut de crezul lui,si-a facut treaba cum a crezut pana si-a
> incheiat timpul acordat de electorat,iar apoi s-a dus acasa la el,si
> la familia lui.
>
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Voiculescu ar putea intra dupa gratii (2826 afisari)
 Felix si-a turnat familia (2565 afisari)
 Sluga Securitatii (1570 afisari)
 Danezii ne cred prosti (1385 afisari)
 Cum putem folosi Parteneriatul Estic (1128 afisari)
 Cu limba pe-afara: Cea mai sexy femeie din lume nu reuseste sa-si controleze sexualitatea (3883 afisari)
 "Din dragoste": Mircea Radu, concediat de Antena 1 (2980 afisari)
 Nica: Noua uniforma a politiei nationale va fi prezentata saptamana viitoare (2886 afisari)
 Elena Basescu: Numai niste minti bolnave s-au putut gandi la scaunul electric (2272 afisari)
 S-a razbunat Chris Brown postand poze nud ale Rihannei pe internet? (2193 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00660 sec.