Ziua Logo
  Nr. 4530 de sambata, 9 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2009-05-09

Comentarii: 3, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Omul cu Picioare foarte Paroase
2009-05-10 09:22:56

Domnu' Sef cu (felicitari !) mantie verde.. "sistemul totalitar din rasarit NU s-a prabusit..."

..datorita lui BULA Vojtila ... a facut UN SALT CALITATIV... devenind din "ideologie grupand adepti partinici" in CRIMA ECONOMICA ORGANIZATA.. Conceptul are la baza Mafia / Camorra / Yacuzza - cu baze initial religios / ideologic motivate - evoluate in CRIMA ORGANIZATA cu scopuri pur economice...

vida clara
2009-05-10 13:49:23

Si eu am gasit,in papa Paul,unul din cei mai apropiati oameni,de adevarata cunoastere.

Doar ca,din pacate,mai ales pt umanitate,n-a mai avut timp,viata fiind prea scurta pt un proiect ca al lui.Nu judec aci,rolul pe care l-a jucat acest om in caderea comunismului.Tipul de om,asemeni lui, ca nu era compatibil cu un sistem de viata desvoltat pe gandire comunista.
Interventia mea,aci,este o noua re-incercare de a casca ochii lumii asupra pericolului jucarii irationale cu elementul "virtual",virtual pe care fiintza umana il lasa,din toate timpurile,cu prea mare usurintza sa treaca in fatza elementului "natural".
Comunismul,dar si capitalismul au clacat din acelasi motiv.
Marea cantitate de "virtual" lasat sa intre in joc.Daca la comunism elementul virtual care l-a dus la pieire s-a numit "constiintza" la capitalism,tot constiintza a fost cea care a creeat caderea si e normal sa fie asa.
Fiintza umana este facuta,din constructie sa nu-si poata domina constiintza.Dominando,ar fi insemnat,"a se limita",iar acest lucru nu l-ar mai fi lasat sa fie,ca si Universul (a carui miniatura este),adica infinit,ci l-ar fi facut o masina de "devorat"(in sens de "trait" cei 70-80 de ani pe care,ii are la dispozitie.
Prin 95-96 eram in Istambul.Un turc ma intreba in romaneasca Ismailului lui Radu Tudoran din "Toate panzele sus",de ce nu aduc si eu rulmenti.
"Pai,zic,eu nu am acces la ei"."Bine,bine dar ceilalti(erau niste barladeni,ei de unde aduc?",ma intreba turcul."Pai,ii iau,ii fura, de la stat,i-am zis eu"."Si,ce e ala "stat"?zice turcul.
"Pai,cum sa-ti zic eu,pt ca tu sa intelegi in trei vorbe.E ceva,ca o gramada mare din care,teoretic poate lua,toata lumea"am zis eu.
"Si tu,daca il vezi,nu-l spui?"ma intreaba turcul.
"Nu,ca nu rezolv nimic.Cu o floare nu se face primavara,nicicand".Daca il vad,iau si eu,compromitandu-ma asemeni lui,pt ca altfel ma asez impotriva curentului,si nu castig nimic".
Cam asa a fost atunci convorbirea mea cu unul dintre turcii,Turciei.
Singura unitate de masura,prin care individul uman se poate controla,nu este autocontrolul,ci banul lichid.
Te duci in pravalie cu monedele legate in batista,si are nenea vanzatorul tot soiul de ispitiri?Degeaba vrei tu portocale daca banii de care dispui nu te ajuta decat sa cumperi mere.
Departe de a fi vorba ca nu are drept,oricine,sa manance portocale,dar aci nu e vorba de drept cat de posibilitate reala.
Bunicul meu,ocrotea pere.Spun ca le ocrotea,data fiind preocuparea lui pt asta de la 1 decembrie al anului pana la 30 noiembrie al anului urmator.Le culegea cu o prajina lunga,para cu para,repetand miscarea asta de sute si sute de ori intr-o zi, si le punea in fan,pana la o vreme cand intruneau cele mai bune calitati pt a le vinde.Le aseza apoi,tot in fan,in carutza cu coviltir,si pleca in Oltenia si pri Baragan,unde dadea pere si lua in schimb porumb sau grau.
Oamenii de acolo,nu ajungeau cu mana lor,la un par,si atunci,plateau bunicului.
Cei de unde venea bunicul,nu puteau pierde vremea sadind grau,pt ca clima,nu dadea eficientza uneiasemenea munci.
Drumul dus intors dura saptamani.Frigul,si pericolele unei astfel de calatorii,nu erau usor de indurat.
Acum,intri in magazin,scoti cardul,si desi intrase-si sa iei paine,te trezesti cu carutzul plin langa portbagajul masinii.
Ipotecile,pe care au "pierit"capitalistii,nu erau instrumente menite sa nu ajute,dar individul uman,in goana cocotzarii fiecaruia mai deasupra celuilalt,le-a deturnat menirea.
Relatiile interumane pt fi intelese mai usor daca le privim ca pe o plasa,o retea,precum cea care constituie din zale,o camasa.Impreuna,constituim camasa,dar ca "za" rupta de acel sistem,rupta de acea increngatura,nu valoram decat ca o picatura de apa,ce o iei din ocean si o separi ,punand-o,oriunde tzi-ar trece prin cap
.Fiecare din noi,este "za" la un moment dat in camasa pe care Pamantul o imbraca.Nu suntem liberi,cu adevarat,decat doar atunci cand ne dobandim libertatea din interiorul "zalei" noastre.
Cu alte cuvinte suntem,fiecare,o picatura de apa
Avem niste libertati,de aparat,in interiorul acelei zale,iar cea mai importanta,este,de departe,libertatea de optiune.
Schimband filmul,de la zale la ocean,hai sa privim curentii oceanici.Acestia sunt formatzi din unire de forte a miliarde de picaturi,ce din "motivatie personala" isi orienteaza acul busolei individuale spre o directie,comuna.
Stim de la "paradoxul soritilor" ca un fir de nisip plus un fir de nisip,nu constituie o gramada,ci doua fire de nisip,alaturate.Si ca urmand acest rationament,din "n" fire de nisip,nu constitui nicicand o gramada.
Tot la fel se petrec lucrurile si in cazul picaturilor de apa.Ele sunt ca niste minuscule bile de rulment,niciodata pierzandu-si identitatea ci doar rostolinduse-alunecand una pe langa cealalta.
Pe acest sistem,noi oamenii constitui curentzii politici.
Sar la alta secventza.
Mai zilele trecute,un personaj cunoscut al lumii spaniole,acuzat de coruptie,fost primar al orasului Marbella,si sot al cunoscutei andaluze Isabel Pantoja ,a fost anuntzat de media ca fiind desemnat sa conferentieze sub auspiciile Academiei Regale" asupra relatiilor dintre coruptie si mass-media(sau ceva asa)fapt care a facut ca intreaga lume spaniola sa faca urat,datorita imaginii pe care o majoritate spaniola si-a incorporat-o(sau i-a fost incorporata,,relationat cu acest om.
Am definit in mintea mea,si scriu si aici,pt eternitate,asta:
"Nu toti cei ce fura,sunt hotzi,nu toti cei ce ucid,sunt ucigasi si nu toti cei ce violeaza,sunt violatori".In tot,si in toate,nu este suficient,ca picatura ce esti, sa te opui,fizic,curentului,ci mentinandu-te in el sa cauti sa ii motivezi,cu argumente,schimbarea directiei spre directia spre care,tu tanjesti,si nu exista alta solutie corecta decat aceea ca prin patrunderea intelesului argumentelor tale,celelalte picaturi,sa ajunga ca chiar sufletul lor sa ajunga,din pur interes personal, sa tanjeasca o directie ce se suprapune cu directia tanjita de tine"
vidaclara9@yahoo.es

Ion Caramache
2009-05-10 18:47:19

Apel

Domnu' academician Eungeniu I. Simion,
chestia cu Papa Ioan Paul II nu este o cestiune arzatoare la ordinea zilei.
Cestiunea arzatoare este falsurilii, incurcaturilii si prostiilii facute de cadrilii cu munca de raspundire la MECI care s-au facut de lokum ( ca chiojdean balcanic cred ca cunoasteti ce este aceasta delicatzea greco-otomano-arapeasca ) cu subiectele la teza unica la limba si literatura romana pe semestrul II anno corrente MMIX.
Cum cu zgomotoasa minie proletaro-academica care va caracterizeaza ati tot sunat Racnetul Carpatilor cu privire la ineptiilii precedentului menisteriati gestionar al scoalei rumanesti, cum se face ca candela impartialitatii dvs arhicunoscute nu a stranutat la timpeniile scoase la lumina de catre gestionatii prezentei menistre gestionare a MECIului cu ielevii, stiudentii, cercetatorii si inovatorii rationalizatori din Romanistan, venerabila alchimizda universitara Caterina Abramburica care a fost garantata suta la suta pesendista de catre analfabetul Vanghelie este multe supt conducerea inteleapta a lui Prostanacu Mircica care are minte mica ?
Asa ca Papa de la Roma mai poate sa astepte cu osanalele dvs. ortodoxe si iesiti mintenash la interes sa va ocupati de cestiunile arzatoare ale zilelor mioritice a caror lumina chiultural inovator ieducativa intuneca viitorul luminos al generatiilor viitoare.
Astept ...

P.S.
Ce naiba domnule Simion, va este frica ?!?!


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Voiculescu ar putea intra dupa gratii (2826 afisari)
 Felix si-a turnat familia (2565 afisari)
 Sluga Securitatii (1570 afisari)
 Danezii ne cred prosti (1385 afisari)
 Cum putem folosi Parteneriatul Estic (1128 afisari)
 Cu limba pe-afara: Cea mai sexy femeie din lume nu reuseste sa-si controleze sexualitatea (3883 afisari)
 "Din dragoste": Mircea Radu, concediat de Antena 1 (2980 afisari)
 Nica: Noua uniforma a politiei nationale va fi prezentata saptamana viitoare (2886 afisari)
 Elena Basescu: Numai niste minti bolnave s-au putut gandi la scaunul electric (2272 afisari)
 S-a razbunat Chris Brown postand poze nud ale Rihannei pe internet? (2193 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01574 sec.