Ziua Logo
  Nr. 4504 de sambata, 4 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-04-04

Comentarii: 108, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Aladin
2009-04-03 23:03:30

Dar banii ce au disparut din banci unde sunt ??

Ca oricum criza,criza,dar banii ce au existat unde au disparut ? Ca nu s-au volatilizat ? Cineva s-a indopat cu ei !! Nu o fi cumva, tarishoara aceia fashneatza, care are un nivel de trai uluitor, pentru lipsa de activitate economica ce o are ? (nu vorbesc de activitate militara ca si acolo se consuma resurse berechet.) Cine rezolva "enigma" ??

green day
2009-04-03 23:07:36

Directorii Banci Mondiale si FMI sa fie numiti be baza de merit?

I-auzi! Da' pina acum erau numiti pe baza de clanuri, grupuri mafiote sau cumetrii politice?
N-am stiut da bine ca de-acum incolo o sa fie totul corect. Baniesc ca o sa vina si cu miliardele d-acasa ca doar n-o sa le platim tot noi astia fraierii care muncim.

green day
2009-04-03 23:18:46

Re: Afla cine a cumparat cds-uri

Daca vrei sa stii cine a luat banii vezi cine a cumparat de la AIG ( si numai ) credit default swaps. Astea sint bet-uri facute prin telefon sau email de brokeri ( sint neregulate de market) in care cineva pune pariu ca anumite actiuni imobilare au sa cada. AIG le-a emis ( aroximativ vreo 3 trilioane de dolari ) si a zis ca piata imobiliara nu cade. Ooops , a cazut si cineva a facut bani. Chiar si Ben Stein pe CNN era foarte indignat ca cineva face multi bani din cds-uri ( atunci cind a cazut Lehnan) dar n-a spus cine si pe urma n-a mai zis nimic de asta.
Si eu as fi curios sa vad cine s-a umplut de bani, pina acum n-am aflat ca astia de la banci nu vor sa-mi spuna. Pot sa fie in orice tara sau orice tax haven island.
By the way piata de cds-uri a fost de 52 de trilioane d-aia sint pierderi uriase.

carol zwilling1
2009-04-03 23:49:54

Aladin

"Cineva s-a indopat cu ei !! Nu o fi cumva, tarishoara aceia fashneatza, care are un nivel de trai uluitor, pentru lipsa de activitate economica ce o are ? "


Mai nulitate!Ce stii tu despre aceasta tarisoara fasneatza,din activitatea ei economica?Postezi doar sa-ti arati veleitatile tale in ura de rasa??????
Mai foloseste-te si de Google si nu numai de parerile tale de neinplinit social in USA,amaratule.......

carol zwilling1
2009-04-04 00:14:27

Pentru Aladin si ineptile lui......(doar asa informativ)

http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/96A48266-5302-4A5F-8383-D7F5A02302AB.htm

vodka
2009-04-04 00:29:58

Pizdacule Carol, ai gasit harbuzul fara seminte?

Pizdacule Carol, ai gasit harbuzul fara seminte si acum bagi minciuni balsoaie?

Evreu-rus
2009-04-04 00:45:09

Re: Aladin

La 2009-04-03 23:49:54, carol zwilling1 a scris:

> Mai nulitate!Ce stii tu despre aceasta tarisoara fasneatza,din
> activitatea ei economica?Postezi doar sa-ti arati veleitatile tale in
> ura de rasa??????
> Mai foloseste-te si de Google si nu numai de parerile tale de
> neinplinit social in USA,amaratule.......

Stai fara grija, caci cu totii cunoastem destule despre Israel, folosindu-ne de Google, bineinteles. Stim ca aceasta tara continua ocupatia pamanturilor israeliene, colonii pe hartie ilegale, dar sprijinite de guvernul de orientare extremista, un stat care nu a dorit niciodata pacea, conflictul fiins o maniera de a castiga timp ptr a impamanteni colonisti si de a evita, pe termen lung, existenta unui stat palestinian. In fond, asta este esenta istoriei modernului stat Israel: ocuparea cu forta a pamanturilor in Palestina.
Israelul ocupa, bombardeaza, aducand ca scuza cateva rachete care cad, din cand in cand, pe teritoriul sau, neprovocand pagube semnificative.
Solutia celor 2 state, care era in fond o concesie acordata de Palestina, care renuntas la dreptul sau la autodeterminare pe propriul sau pamant, are tot mai putine sanse de succes, mai ales cu actualul guvern de inspiratie fascista a lui Netanyahu.
Principiile fundamentle ale dreptului international public incalcate de Israel.
1. Principiul nerecurgerii la amenintarea cu forta sau la folosirea fortei impotriva integritatii teritoriale ori a independentei politice a vreunui stat.
2. Principiul rezolvarii pasnice a diferendelor internationale.
3.Principiul suveranitatii( independentei ) statelor.
4. Principiul egalitatii in drepturi a statelor.
5 Dreptul popoarelor de a-si hoatri singure soarta( dreptul la autodeterminare)
6.Principiul neamestecului in afacerile altor state( principiul neinterventiei)
7. Principiul cooperarii internationale
8. Principiul indeplinirii cu buna credinta a obligatiilor internationale(pacta sunt servanda).

gheorghe vlasceanu
2009-04-04 01:56:09

Fratilor, lamuriti-ma !

Nu am studii de finante si de aia va intreb. Summitul asta nu a facut decit sa zica asa: daca am fost boi nesatui si bauram toata apa, adica banii, seca lacul. Adica banii s'au evaporat in sensul ca toti banii lichizi existenti pe piata nu au mai acoperit valoarea reala a muncii. Practic ei erau imprumutati, adica existenti nematerial in bazele de date ale bancilor. Adica s-au consumat pe imprumuturi care au consumat produse si servicii supraevaluate, iar valoarea reala de intrebuintare a devenit egala cu luxul. Inclusiv lichiditatile bancilor erau practic pe hirtie, sau, ma rog, in calculator. La summitul asta s-a facut practic conventie. Ba, baieti, voi guvernele, si aici e marea smecherie a tarilor bogate, de conducatori ai lumii, de miine convenim, voi atit, voi atit, stergeti din calculator datoriile voastre de proasta gestionare a creditarii fara acoperire reala si o luati de la zero. Dar fiti atenti, voi bancherilor, dati delete la bazele de date dupa cum va spun eu, guvernul american, englez...20. Apoi cu bazele resetate, iertate adica, va apucati iar de treaba. Dar meserias, nene, sub control strict, ca va ia mama dracului. Cine prezinta garantii, dati banul. Cine nu, out, faliment si gata. Adica asanarea lumii economice de gaunosi si lipsa de management performant. Dar aveti grija, trebuie sa recuperati cev'am zis sa dati delete si sa ii aduceti la zero, adica o sa cam lucrati cu un profit subtirel si voi bancherilor. Pina ajungeti la concurenta datoriei. Da? Da, au zis cei 20, asa facem toti. Ce vor face bancile, la ordinul bancii mondiale si FMI? Vor impune dobinzi inrobitoare, la inceput, pentru ca bancile vor acoperi cu greu ceea ce li s'a spus sa dea delete. Adica se vor da credite, dar cu garantii, nene, si cu dobinzi mari. Criza va continua pina la acoperirea gaurii asteia de 5000 de miliarde. Si consumul se va reduce dramatic pentru ca va creste pretul produselor datorita cresterii dobinzii creditarii. Deci ne asteapta vremuri grele de tot. Cu tot acordul lor, mai marii G20. Cind veti vedea un director de banca sa il scuipati.
Bun. Pricepui, asa en gros, ceva? Poate ma lamureste cineva.

tovmatei
2009-04-04 02:23:30

Re: Pentru Aladin si ineptile lui......(doar asa informativ)

Ce este mai carolica....?
Se umplura galeriile cu apa si trebuie sa inoti...?
Pe cine dracu mai prostesti tu...
O fi mers niste ani...dar acu gata..
Este pe fata...si puhoiul inca nu a venit..

La 2009-04-04 00:14:27, carol zwilling1 a scris:

> http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/96A48266-5302-4A5F-8383-D7F5A02302AB.htm
>

srelu
2009-04-04 03:00:09

Unde sunt banii ?

Bancile s-au jucat cu bani pe care in mod efectiv nu-i aveau.

Cum vine chestia asta ? Tu cumperi o casa de la mine. Imi platesti cu un cec valabil la o banca. Eu ma duc la banca aceea si nu scot numerarul ci deschid un cont la banca respectiva pentru valoarea cecului. Practic, s-a efectuat o vanzare fara numerar banii find mutati din contul tau in contul meu doar pe hartie.

Cu asemenea operatii banca se obisnuieste cu ideea ca poate sa-ti dea credit fara probleme chiar daca ei nu au bani, deoarece si eu tot la ei voi tine banii aceia. (Ma rog, unii ridica numerarul altii nu, banca se bazeaza pe un anumit procent de clienti care nu-i ridica).

Practic, o banca poate imprumuta, pana la o limita, bani pe care nu-i are. Si sa incaseze dobanzi si comisioane cu care sa obtina un profit frumusel. Repet, din bani pe care de fapt nu-i are.

Aceasta smecherie poate functiona fara sa creeze probleme, cu o conditie. Nu cumva clientii sa se sperie si sa se repeada toti in acelasi timp sa-si retraga banii. Atunci se dezlantuie prapadul, pentru ca banii aceia de fapt nu exista.

In acest moment bancile sunt disperate sa obtina banii pe care pana acuma nu-i aveau. Pricipalul lor instrument este acela ca incaseaza ratele pentru imprumuturile pe care le-au dat, dar alte imprumuturi nu mai dau.

Banii intra la banca dar de iesit nu mai ies, pentru a acoperi gaura. Nu se mai dau credite si economia se duce de rapa pentru ca oameni nu mai pot face cumparaturi.

--------------------------------------------------------

Intreba cineva unde au disparut banii care pana acum existau. In primul rand, o buna parte din ei nu au existat niciodata, asa cum am povestit mai inainte.

In al doilea rand, banii dispar pe nesimtite printr-o smecherie destul de simpla. Sa presupunem ca acum doi ani casa ta valora 150.000 de euro. Deci practic tu aveai atatia bani. Azi casa ta mai valoareaza doar 100.000 de euro. Cine a bagat in buzunar diferenta de 50.000 de euro ? Nimeni, banii aceia nu au existat decat in mod teoretic.

In al treilea rand, o banca, pentru a putea plati dobanzi pentru banii depusi la ei trebuie sa-i investeasca pentru a genera mai multi bani. De pilda, ei pot cumpara actiuni. Cand preturile actiunilor se prabusesc, banca ramane fara banii investiti.

In al patrulea rand, exista tari in care intra multi bani dar ies foarte putini. In aceasta categorie intra de pilda China care exporta masiv si importa mult mai putin. Mai sunt in aceeasi situatie si tarile exportatoare de petrol. Plus altele mai marunte cu afaceri mai de mana a doua.

--------------------------------------------------

Ce ma nedumereste pe mine cel mai mult, este urmatorul lucru.

Toate tarile dezvoltate pun la bataie sume enorme pentru stimularea economiei.
Pai de unde mama dracului scoate bani guvernul SUA de pilda, din moment ce ei sunt datori vanduti ? Acopera banii care nu exista in banci cu banii care nu exista la guvern ?
Pana la urma, nu vom asista la falimentul bancilor ci la falimentul guvernelor ?

ValVerde
2009-04-04 09:23:05

Re: Fratilor, lamuriti-ma !

D-le Gheorghe, nu am pretentia sa epuizez subiectul, dar iti spun ce inteleg eu.

Atit bancile cit si clientii bancilor (asta inseamna eu si d-ta) intr-o exuberanta iresponsabila au contracta obligatii greu de implinit.

Mai la concret: d-ta vrei o casa si ti-ar place sa o ai. Costa cam mult si al naibii sa fii daca poti sa faci un calcul si sa zici ca poti sa ti-o permiti...
Dar te duci la banca si acolo un tinar imberb iti spune ca nu-i nici o problema, ei iti dau banii. Asa face si vecinul d-tale cu alta banca si cumnatu si tot asa bancile nu stiu cum sa se bata ca sa obtina clienti care semneaza in josul paginii. (Ma vei intreba de unde iau bancile banii...pai baieti isteti au luat imprumutul d-tale si l-au vindut pe piata libera de capital, cu banii luati, au semnat alte imprumuturi la fel de excentrice)
Cind s-a spart gogoasa, rezulta ca d-ta nu-ti poti plati casa, banca ti-o ia, dar cum sint multi in situati d-tale, pretul caselor a scazut si banca nu-si mai poate recupera banii. Deci d-te pierzi casa si banca pierde parte din banii pe care ti i-a imprumutat. Simplificind, astea sint "toxic assets" de care se vorbeste

Problema e ca sint atit de muti in aceeasi oala ca se genereaza un cerc vicios.

Primul impuls e sa zici "ia mai da-i in ma-sa de incompetenti, sa se friga daca sint timpiti" atit consumatorul cit si banca.

Dar apare o alta problema majora...fara banci, economia se opreste, cu toate consecintele (somaj, scadere aconomica, probleme sociale, etc)

Economiile tarilor dezvoltate se bazeaza pe consum. Atita timp cit cetateanul cheltuieste, toata lumea e fericita. Cind vine un cutremur de felul asta si economiile nationale se afla in degringolada, cetateanul de rind nu mai cheltuieste pentru ca ori nu mai are un venit (e deja somer) ori ii e frica de ziua de miine.
Din nou cerc vicios. Economie in criza, cetateni precauti cu banii lor, arunca economia in criza mai profunda.


Ceea ce incearca sa faca guvernantii, e sa rupa cercul vicios. Vor sa cumpere "toxic assets" sa dea bani bancilor, ca acestea sa inceapa sa functioneze din nou, sa-ti imprumute bani d-tale si mie si uite asa circul incepe din nou.


Crede-ma, nu e nici o conspiratie mondiala...e rezultatul avaritiei si incompetentei.

E greu, dar dintre doua rele trebuie sa alegi raul cel mai mic.La 2009-04-04 01:56:09, gheorghe vlasceanu a scris:

> Nu am studii de finante si de aia va intreb. Summitul asta nu a facut
> decit sa zica asa: daca am fost boi nesatui si bauram toata apa,
> adica banii, seca lacul. Adica banii s'au evaporat in sensul ca toti
> banii lichizi existenti pe piata nu au mai acoperit valoarea reala a
> muncii. Practic ei erau imprumutati, adica existenti nematerial in
> bazele de date ale bancilor. Adica s-au consumat pe imprumuturi care
> au consumat produse si servicii supraevaluate, iar valoarea reala de
> intrebuintare a devenit egala cu luxul. Inclusiv lichiditatile
> bancilor erau practic pe hirtie, sau, ma rog, in calculator. La
> summitul asta s-a facut practic conventie. Ba, baieti, voi guvernele,
> si aici e marea smecherie a tarilor bogate, de conducatori ai lumii,
> de miine convenim, voi atit, voi atit, stergeti din calculator
> datoriile voastre de proasta gestionare a creditarii fara acoperire
> reala si o luati de la zero. Dar fiti atenti, voi bancherilor, dati
> delete la bazele de date dupa cum va spun eu, guvernul american,
> englez...20. Apoi cu bazele resetate, iertate adica, va apucati iar
> de treaba. Dar meserias, nene, sub control strict, ca va ia mama
> dracului. Cine prezinta garantii, dati banul. Cine nu, out, faliment
> si gata. Adica asanarea lumii economice de gaunosi si lipsa de
> management performant. Dar aveti grija, trebuie sa recuperati cev'am
> zis sa dati delete si sa ii aduceti la zero, adica o sa cam lucrati
> cu un profit subtirel si voi bancherilor. Pina ajungeti la concurenta
> datoriei. Da? Da, au zis cei 20, asa facem toti. Ce vor face bancile,
> la ordinul bancii mondiale si FMI? Vor impune dobinzi inrobitoare, la
> inceput, pentru ca bancile vor acoperi cu greu ceea ce li s'a spus sa
> dea delete. Adica se vor da credite, dar cu garantii, nene, si cu
> dobinzi mari. Criza va continua pina la acoperirea gaurii asteia de
> 5000 de miliarde. Si consumul se va reduce dramatic pentru ca va
> creste pretul produselor datorita cresterii dobinzii creditarii. Deci
> ne asteapta vremuri grele de tot. Cu tot acordul lor, mai marii G20.
> Cind veti vedea un director de banca sa il scuipati.
> Bun. Pricepui, asa en gros, ceva? Poate ma lamureste cineva.
>

Ghita Bizonu'
2009-04-04 11:09:48

Re: deci la viteza o prima concluzie de la Valverde : junii imberbi sa stea mai la spate!!

sa invete ca nu tot ce zboara se manaca.
Insa asa de curiozitate - sefii de la AIG cat de juni erau ?

La 2009-04-04 09:23:05, ValVerde a scris:

> D-le Gheorghe, nu am pretentia sa epuizez subiectul, dar iti spun ce
> inteleg eu.
>
> Atit bancile cit si clientii bancilor (asta inseamna eu si d-ta)
> intr-o exuberanta iresponsabila au contracta obligatii greu de
> implinit.
>
> Mai la concret: d-ta vrei o casa si ti-ar place sa o ai. Costa cam
> mult si al naibii sa fii daca poti sa faci un calcul si sa zici ca
> poti sa ti-o permiti...
> Dar te duci la banca si acolo un tinar imberb iti spune ca nu-i nici o
> problema, ei iti dau banii. Asa face si vecinul d-tale cu alta banca
> si cumnatu si tot asa bancile nu stiu cum sa se bata ca sa obtina
> clienti care semneaza in josul paginii. (Ma vei intreba de unde iau
> bancile banii...pai baieti isteti au luat imprumutul d-tale si l-au
> vindut pe piata libera de capital, cu banii luati, au semnat alte
> imprumuturi la fel de excentrice)
> Cind s-a spart gogoasa, rezulta ca d-ta nu-ti poti plati casa, banca
> ti-o ia, dar cum sint multi in situati d-tale, pretul caselor a
> scazut si banca nu-si mai poate recupera banii. Deci d-te pierzi casa
> si banca pierde parte din banii pe care ti i-a imprumutat.
> Simplificind, astea sint "toxic assets" de care se vorbeste
>
> Problema e ca sint atit de muti in aceeasi oala ca se genereaza un
> cerc vicios.
>
> Primul impuls e sa zici "ia mai da-i in ma-sa de incompetenti, sa se
> friga daca sint timpiti" atit consumatorul cit si banca.
>
> Dar apare o alta problema majora...fara banci, economia se opreste, cu
> toate consecintele (somaj, scadere aconomica, probleme sociale, etc)
>
> Economiile tarilor dezvoltate se bazeaza pe consum. Atita timp cit
> cetateanul cheltuieste, toata lumea e fericita. Cind vine un cutremur
> de felul asta si economiile nationale se afla in degringolada,
> cetateanul de rind nu mai cheltuieste pentru ca ori nu mai are un
> venit (e deja somer) ori ii e frica de ziua de miine.
> Din nou cerc vicios. Economie in criza, cetateni precauti cu banii
> lor, arunca economia in criza mai profunda.
>
>
> Ceea ce incearca sa faca guvernantii, e sa rupa cercul vicios. Vor sa
> cumpere "toxic assets" sa dea bani bancilor, ca acestea sa inceapa sa
> functioneze din nou, sa-ti imprumute bani d-tale si mie si uite asa
> circul incepe din nou.
>
>
> Crede-ma, nu e nici o conspiratie mondiala...e rezultatul avaritiei si
> incompetentei.
>
> E greu, dar dintre doua rele trebuie sa alegi raul cel mai mic.
>
>
>
> La 2009-04-04 01:56:09, gheorghe vlasceanu a scris:
>
> > Nu am studii de finante si de aia va intreb. Summitul asta nu a facut
> > decit sa zica asa: daca am fost boi nesatui si bauram toata apa,
> > adica banii, seca lacul. Adica banii s'au evaporat in sensul ca toti
> > banii lichizi existenti pe piata nu au mai acoperit valoarea reala a
> > muncii. Practic ei erau imprumutati, adica existenti nematerial in
> > bazele de date ale bancilor. Adica s-au consumat pe imprumuturi care
> > au consumat produse si servicii supraevaluate, iar valoarea reala de
> > intrebuintare a devenit egala cu luxul. Inclusiv lichiditatile
> > bancilor erau practic pe hirtie, sau, ma rog, in calculator. La
> > summitul asta s-a facut practic conventie. Ba, baieti, voi guvernele,
> > si aici e marea smecherie a tarilor bogate, de conducatori ai lumii,
> > de miine convenim, voi atit, voi atit, stergeti din calculator
> > datoriile voastre de proasta gestionare a creditarii fara acoperire
> > reala si o luati de la zero. Dar fiti atenti, voi bancherilor, dati
> > delete la bazele de date dupa cum va spun eu, guvernul american,
> > englez...20. Apoi cu bazele resetate, iertate adica, va apucati iar
> > de treaba. Dar meserias, nene, sub control strict, ca va ia mama
> > dracului. Cine prezinta garantii, dati banul. Cine nu, out, faliment
> > si gata. Adica asanarea lumii economice de gaunosi si lipsa de
> > management performant. Dar aveti grija, trebuie sa recuperati cev'am
> > zis sa dati delete si sa ii aduceti la zero, adica o sa cam lucrati
> > cu un profit subtirel si voi bancherilor. Pina ajungeti la concurenta
> > datoriei. Da? Da, au zis cei 20, asa facem toti. Ce vor face bancile,
> > la ordinul bancii mondiale si FMI? Vor impune dobinzi inrobitoare, la
> > inceput, pentru ca bancile vor acoperi cu greu ceea ce li s'a spus sa
> > dea delete. Adica se vor da credite, dar cu garantii, nene, si cu
> > dobinzi mari. Criza va continua pina la acoperirea gaurii asteia de
> > 5000 de miliarde. Si consumul se va reduce dramatic pentru ca va
> > creste pretul produselor datorita cresterii dobinzii creditarii. Deci
> > ne asteapta vremuri grele de tot. Cu tot acordul lor, mai marii G20.
> > Cind veti vedea un director de banca sa il scuipati.
> > Bun. Pricepui, asa en gros, ceva? Poate ma lamureste cineva.
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2009-04-04 11:21:51

Re: Unde sunt banii ? Nu au exista nicodata nici macra in cont !! Au fost bani fictivi

bazati pe castiguri viitoare care nu s-au realizat.
Creditul poate reprezenta el insusi un sitem de misie de bani .
Adica eu am 100 si via bacanului sa te crediteze pe tine si pe altii ca io platesc. Ma rog cu voi am eu o intelegre ca-mi dati dobanda. Bavacnu stie cam am bani (cava bai_ si va crediteaza cu 200 ( se lacomeste si el). Deci eu am "emis" plus 100 de lei. Voi mi-ati returnat banii (225) si io platesc bacanului 200 imi iau si un bax de bre sa sarbatoresc ceva .si-i zic sa va crediteze ca ma bani !! El , bacanu va crediteaza de 400. Eu sper ca sa fie ca prima oara ( sa iau 450) si mai cumper un bax de bere ... insa iudoi cintre voi au facut gripa asa ca mi se intorc 389 lei . Toata lumea intra la apa .
cam asa a fost si cu bancile. Chiar mai rau . Mult mai rau. pachetele alea de "valori" dubioase au fost vandute cu profit ca castiguri sigure (sigur ! maine catsig la loto !!). In mod normal alea trebuiau scontate, rwscontate si la un moment dat stop. Care e poanta - cand scontez o polita primesc mai putin - de ex 9 la 10 sau chiar 3 la 10 depinde de gagaiu indatorat. Ins apachetele alea se vindeua la 11 sau 16 la 10 . Deci .... paguba sigura
Si ultima precizare - in gnl se considera (oprin1930-1980) ca nu e nevoie sa emiti intreaga cantitate de moneda posibila. Suma necesara in circulatie fiind de 1/3 . Adica moneda moneda pe care poti pune mana e doar 1/3 restu fiind mioneda in cont. Acu cu banii de plastic (cardurile) se poate ca 1/3 sa fie mult prea mult .....ffind sufienti mai putini bani sub forma de moneda

Ghita Bizonu'
2009-04-04 11:27:37

Re: Dar banii ce au disparut din banci unde sunt ?? Pai unii nu mai sunt. Altii n0-au fost nicodata

Au fost doar banii depusi .
unii poate au disparut "misterios"
Altii au fost bagati in tot soiul de facereio.
De exemplu de creditari. cica in SUA ptr 1 $ in depozit bancile creditau (pe altii) cu peste 20 $. totu mergea bine cand creditatii puteau inorace banii. cand n-au mai putut s-a spart buba.
Deci la baza era acelkl prapadit de 1 $ . Ptr el se "imprumutau" alti 19. Se trecea la active 20 $. si deci lefuri mari, bonusiri samd .
Adica ENRON la scara bancara amerlocana !!! Nu mai am era o glumita cum se faca afaceri a al ENron - cumperi o vaca , consideri ca ai 10.000 si vaca maore de foame ca tu faci ecoomii..
Chiar are careva gluma in arhiva personala?

gheorghe vlasceanu
2009-04-04 11:28:45

Tot nu m'am lamurit, referitor la G20

Practic, de unde se dau banii? Eu am zis ca guvernele dau delete la datorie, se inscriu cu gaura la FMI, BM, bancilor li se scade partea de depozit detinut de bancile nationale, de valoarea aceleiasi gauri, cu conditia de a da imprumuturi numai zona bancii nationale, adica siele dau delete la oparte din gaura, cu obligatia de a o acoperi din profit. Concluzie, banii nu sunt fizic. Aia fizici sunt o masa monetara in piata la schimburi directe in cash, stabilita la nivel mondial pe baza a multor chestii. Ideea e ca bancile vor cit mai repede sa recupereze paguba si cum foamea de bani e mare vor practica dobinzi mari si viata se va scumpi rau de tot. Problema e ca aranjamentul G20 a stabilit si cotele de delete a datoriei din baza de date a bancilor lor nationale si dobinda la gaura avuta difera de rating. Deci saracii cumpara scump, bogatii mai Subtire. Ai pile, iei si tu mai ieftin.Asta e chestia cu Basescu la Viena si FMI. Ma insel? Chemam un finantist? Sunt un novice pe banii mei.

vodka
2009-04-04 13:33:51

Re: Tot nu m'am lamurit, referitor la G20..... G vine de la "Gorobeti" si 20 de la "20% dobinda"

Dobinda e cam balsoaie, dar nu sare cu mult peste media normala la cartile de credit. Statul, in general, pt ca are o masa monetara enorma si pt ca are venituri prin taxe actioneaza ca o banca. Nici nu are nevoie sa se dovedeasca-mentina solvabil, pt ca pe termen scurt este iar pe termen lung nu poate fi executat pt ca G (orobetii care ar putea sa o faca) nu cere contul.

La 2009-04-04 11:28:45, gheorghe vlasceanu a scris:

> Practic, de unde se dau banii? Eu am zis ca guvernele dau delete la
> datorie, se inscriu cu gaura la FMI, BM, bancilor li se scade partea
> de depozit detinut de bancile nationale, de valoarea aceleiasi gauri,
> cu conditia de a da imprumuturi numai zona bancii nationale, adica
> siele dau delete la oparte din gaura, cu obligatia de a o acoperi din
> profit. Concluzie, banii nu sunt fizic. Aia fizici sunt o masa
> monetara in piata la schimburi directe in cash, stabilita la nivel
> mondial pe baza a multor chestii. Ideea e ca bancile vor cit mai
> repede sa recupereze paguba si cum foamea de bani e mare vor practica
> dobinzi mari si viata se va scumpi rau de tot. Problema e ca
> aranjamentul G20 a stabilit si cotele de delete a datoriei din baza
> de date a bancilor lor nationale si dobinda la gaura avuta difera de
> rating. Deci saracii cumpara scump, bogatii mai Subtire. Ai pile, iei
> si tu mai ieftin.Asta e chestia cu Basescu la Viena si FMI. Ma insel?
> Chemam un finantist? Sunt un novice pe banii mei.
>

alex dalaion
2009-04-04 13:55:53

smecherie functioneaza cam asa...

sa zicem cutare tara are o productie de 1000$ . 1.banca emite bancnote reprezentand aceasta suma.
cum a aparut criza? creditele... banca a dat un credit 1000$ pe 20 de ani. se face un calcul si banca va avea peste 20 de ani 20000$, dar nu, ei au emis acum valoarea asta fiind siguri ca treaba va merge bine timp de 20 de ani(ceea ce e aberant). treaba n-a mers(normal, p'asta mizau), banii nu mai vin(nema productie) dar banii iaca sunt pe piata, fie ei elecronici sau tipariti, fara acoperire in productia reala. Logic ar trebui sa apara inflatia, dar ea este mascata de cumpararea masiva de $ de catre china, rusia si alte tari cu smecheri la conducere si cetateni fraieri, insa treaba nu merge la infinit. Cum se recrediteaza aceasta situatie.... pai cum a facut onor guv roman..a luat credit 20 mld euroi si le-a dat banii inapoi, tot lor, creditorilor... ei au iesit basma curata, noi ramanem cu datoria, care va fi platita din taxe si impozitele luate din banii nostri pana la varsta pensionarii, adicalea 70 de ani. ma refer la astia din productie ca meletarii saracii, ies normal, la 45... asa a investit G20 trilioanele alea... din banii nostri pe care ii vom produce in urmatorii 20 de ani.. noi, fraierii astia-s sponsorii, munca noastra practic furata.

Eufrosin
2009-04-04 14:00:03

Re: Dar banii ce au disparut din banci unde sunt ??

Pai concret, cu cateva zile inainte de spectaculoasele falimente bancare din SUA, sute de milioane $ au fost transferati in banci din Isael.
Cum se face ca e atat de usor sa intri intr-o banca israeliana, cu 1 milion de dolari bani gheata si sa deschizi un cont?

''Israel is a paradise for money laundering, because it is not against the law,'' said Cmdr. Yossi Sedbon

http://www.nytimes.com/2000/02/21/world/israel-seen-as-paradise-for-money-laundering.html


La 2009-04-03 23:03:30, Aladin a scris:

> Ca oricum criza,criza,dar banii ce au existat unde au disparut ? Ca
> nu s-au volatilizat ? Cineva s-a indopat cu ei !! Nu o fi cumva,
> tarishoara aceia fashneatza, care are un nivel de trai uluitor,
> pentru lipsa de activitate economica ce o are ? (nu vorbesc de
> activitate militara ca si acolo se consuma resurse berechet.) Cine
> rezolva "enigma" ??
>

vida clara
2009-04-04 14:10:47

Se incearca o reinnodare a unui fir.Nodul insa ramane,si firul se va rupe din nou.

Cantitatea banilor este si va fi in toate timpurile,aceeasi.Pamantul,e aici,intreg,asa cum l-a gasit omul cand a venit,si cum il lasa cand pleaca.
Era nevoie sa se inceapa elaborarea unui fir nou.Astea de pana acum,nu a tzinut niciunul.Merge catva timp,tzine de caldura unora,apoi iar se rupe.
Pacat,eu sunt aici,si stiu ce e de facut pt elaborarea unui fir,cum nu s-a mai elaborat,un fir durabil,si calduros pt toata lumea.
E de munca,insa.Trebuie f multa vointza buna,din partea fiecaruia,ceea ce nu-i usor de obtinut,dar,se obtine.
De unde trebuie inceput?De la modificarea datelor defectuoase sadite in mi(lioane) de ani in subconstientul memoriei colective).
Ziceam,ca nu e usor,dar nu e imposibil.
Este nevoie de o spalare,in sensul bun,a creierelor ,pt ca tehnologia aplicata pana azi,a actionat(si fara sa vrea),murdarind si mai rau.

Evreu-rus
2009-04-04 14:55:27

Re: Dar banii ce au disparut din banci unde sunt ??

La 2009-04-04 14:00:03, Eufrosin a scris:

> Pai concret, cu cateva zile inainte de spectaculoasele
> falimente bancare din SUA, sute de milioane $ au fost transferati in
> banci din Isael.
> Cum se face ca e atat de usor sa intri intr-o banca
> israeliana, cu 1 milion de dolari bani gheata si sa deschizi un
> cont?

Ultimul sondaj publicat pe 11 februarie 2009, in urma unei anchete de opinie in 7 tari europene (3.500 subiecti), sondaj facut de First International Resources intre 1 decembrie 2008 si 12 ianuarie 2009, arata clar ca un numar impresionant de europeni considera ca evreii au o vina ptr criza economica mondiala" (Ungaria 46%, Austria 43%, etc.), ca "evreii au prea multa influenta in lumea afacerilor" (40% din total), ca evreii vorbesc prea mult de Holocaust (44% din total).
Ce pare or avea cei care contesta responsabilitatea evreilor ptr criza, de afacerea Madoff, respectiv de faptul ca falimentul lui Lehman Brothers a fost in fapt declansatorul crizei?

Seherezada
2009-04-04 15:18:37

stiu ca nu inseamna mult insa..., Bizou , ai nota 10 de la mine !!

ai explicat foarte bine despre banii fictivi ...

este CIUDAT nu ceea ce se intimpla ACUM ... adica prabusirea ...

ci ceea ce s-a intimplat timp de vreo 10 ani si mai bine, pe vremea AVINTului ...

Mache
2009-04-04 16:36:08

Re: Dar banii ce au disparut din banci unde sunt ?? - Data incomplete

Bey Bahtalo,

Da' sondaju' ala al tau de ce nu zice nimic despre opiniile rusilor? Ca dara Ivan a avut, procentual vorbind, cele mai mari pierderi de cand cu aventura in Georgia si criza financiara incoace...

Sa intelegem ca si Putin & Medvedev sunt evrei?

La 2009-04-04 14:55:27, Evreu-rus a scris:

> La 2009-04-04 14:00:03, Eufrosin a scris:
>
> > Pai concret, cu cateva zile inainte de spectaculoasele
> > falimente bancare din SUA, sute de milioane $ au fost transferati in
> > banci din Isael.
> > Cum se face ca e atat de usor sa intri intr-o banca
> > israeliana, cu 1 milion de dolari bani gheata si sa deschizi un
> > cont?
>
> Ultimul sondaj publicat pe 11 februarie 2009, in urma unei anchete de
> opinie in 7 tari europene (3.500 subiecti), sondaj facut de First
> International Resources intre 1 decembrie 2008 si 12 ianuarie 2009,
> arata clar ca un numar impresionant de europeni considera ca evreii
> au o vina ptr criza economica mondiala" (Ungaria 46%, Austria 43%,
> etc.), ca "evreii au prea multa influenta in lumea afacerilor" (40%
> din total), ca evreii vorbesc prea mult de Holocaust (44% din
> total).
> Ce pare or avea cei care contesta responsabilitatea evreilor ptr
> criza, de afacerea Madoff, respectiv de faptul ca falimentul lui
> Lehman Brothers a fost in fapt declansatorul crizei?
>

Ghita Bizonu'
2009-04-04 17:12:07

Re: ce e neclar Sehe ?

S-a mai intamplat .
la finalul mandat Bush. Ins aopravbusiorea siste socialist a fost o sansa de extindere si deci .. de crestere. . Asa ca s-a amamnat decontu.
Apoi caderea .E.com. Prabusirea pietei zise a e comertzului. S-a rezolvayt la fel. Pierderi aici la mine, castiguri dincolo la tine ( fara sucar. Daca noi doi jucam sa zicempocher unu trebe sa castige nu ?).
Si apoi... apoi s-a deconatat. Careva nu a mai reusit sa returneze . SI BASTA !!]
Mai ales ca multi abni s-au evaporat in tezbelu din Irac ( v si Blackwattwer . bani publici transferati privat,. Pai din cauza asta unu Colbert a inevntat locotent -coloneii ... ) Sau din ce cauza barirlui trecea de 100 parai ? Si de ce s-a prabuisit dupa ce Stupidashwilly a sarbatorit instilu sau Olimpiada?! Cine a piedut (esential). Trebuia sa crape .
Si daca vrei despre bani fictivii, cauta te rog jocurile Schimbului de Braudel . Poate si Timpil Lumii. aparute si in RSR . Se pot face rost chiar in romana ( cat de rau trebuie sa o duci sa renunti la asa carti ?! traisca democratia ei de viata !!). Vei vedea ca si in Olanda sec XVII - XVIII idem , odata la 30 de ani se ardeau saci de polite si saraceau unii ... ( si ptr Hocku - ciudat da evreii nu erau implicati . Doar bunii crestini !! )(Si ptr tine. De-ti pare ca sunt prea speculativ habar n-ai cat m-au "jidovit" tot soiul de dimacarti golani din aia de=-l aplauda pre Tismenettzky . Am asa impresia ca d'alde roy nu se compara cu mine la capitolu "jidanire:" EMI sigur nu ) (Hoku !Tastatura ! Fleanca ! Nu te stradui sa te arati si mai prost !!!)

Apropos, Daca te iau cu Sehe fata mea e asa o figura de stil . Sa te simti la o adica mai tanara (io-s din 52. Da intr-un loc niste doctori cu 3-5 ani mai mari dmecat mine ma iau cu nenea Ghita , cum mi-a zis odata o fatuca de 20 de ani . Si ei ... au opreluat,. Se simt si ei ceva mai tineri

La 2009-04-04 15:18:37, Seherezada a scris:

> ai explicat foarte bine despre banii fictivi ...
>
> este CIUDAT nu ceea ce se intimpla ACUM ... adica prabusirea ...
>
> ci ceea ce s-a intimplat timp de vreo 10 ani si mai bine, pe vremea
> AVINTului ...
>

Usul
2009-04-04 17:16:00

Rien ne va plus !

Ultimii bani sunt aruncati pe masa. Va castiga cel care si-a pastrat ultimul atu: Energia Electrica obtinuta prin Fuziunea Nucleara.

gheorghe vlasceanu
2009-04-04 17:16:21

Re: smecherie functioneaza cam asa... ALEX DALAION

La 2009-04-04 13:55:53, alex dalaion a scris:

> sa zicem cutare tara are o productie de 1000$ . 1.banca emite bancnote
> reprezentand aceasta suma.
> cum a aparut criza? creditele... banca a dat un credit 1000$ pe 20 de
> ani. se face un calcul si banca va avea peste 20 de ani 20000$, dar
> nu, ei au emis acum valoarea asta fiind siguri ca treaba va merge
> bine timp de 20 de ani(ceea ce e aberant). treaba n-a mers(normal,
> p'asta mizau), banii nu mai vin(nema productie) dar banii iaca sunt
> pe piata, fie ei elecronici sau tipariti, fara acoperire in productia
> reala. Logic ar trebui sa apara inflatia, dar ea este mascata de
> cumpararea masiva de $ de catre china, rusia si alte tari cu smecheri
> la conducere si cetateni fraieri, insa treaba nu merge la infinit. Cum
> se recrediteaza aceasta situatie.... pai cum a facut onor guv roman..a
> luat credit 20 mld euroi si le-a dat banii inapoi, tot lor,
> creditorilor... ei au iesit basma curata, noi ramanem cu datoria,
> care va fi platita din taxe si impozitele luate din banii nostri pana
> la varsta pensionarii, adicalea 70 de ani. ma refer la astia din
> productie ca meletarii saracii, ies normal, la 45... asa a investit
> G20 trilioanele alea... din banii nostri pe care ii vom produce in
> urmatorii 20 de ani.. noi, fraierii astia-s sponsorii, munca noastra
> practic furata.
>


Mai vin de acasa. Multumesc si tie si Bizon.
Dar ma intreb, ca la filozofie, de ce suntem obligati satraim in lumea asta de rahat. Ce rost mai au drepturile omului, pomului, genomului, pogromului...lalala... cind noi suntem pe veci albine lucratoare intr'un stup, niciodata trintori (cam 0,01%) care sa manince si sa se..., sortite la truda si vise. Ma intreb, ce rost mai au teoriile filozofice cind lumea e o lume a altora?

Egalitatea in drepturi, libertatea, fraternitatea si alte stupizenii sunt niste truisme. Ce lume e asta? Ce societate umana e asta?

Si atunci, singura solutie e lumea lui Isac Asimov cind robotii sa lucreze pentru noi.

Sau ca in cartea lui Zeccharia Sitkin, unde pentru binele puscariasilor din zona Africii de Sud, adusi de extraterestri, s'a creat omul, dupa chipul si asemanarea lor, sa munceasca in locul lor.

Concluzia, nimeni, niciodata nu va fi bogat, decit daca i se da voie. Altfel moare in mizerie.

Am citit o carte sau am vazut un film, nu mai tin minte, despre un oras unde toate erau in regula, viata curgea egala cu ea insasi, era in fiecare zi aceeasi data, asta era lumea lor si in afara lui stiau ca nu mai e nimic. Nu aveau voie sa iasa. Si totusi, doi indivizi se strecoara, ies din oras si merg ceva km unde pamintul acesta solid se termina pur si implu, ca tablia unei mese, care se termina brusc si incepea eternul cosmos, cu imensitatea lui, cu stele si galaxii. O lume programata, vie, cu o secventa zilnica, repetata la infinit, ca o placa de patefon.

Cam astia suntem noi, indiferent de mileniul in care ne aflam. Albine intr'un stup, fara a sti care e scopul muncii lor la soarta omenirii, sau mai bine zis, ce e aceea munca, sau de ce trebuie sa muncesti, sau cum trebuie definita cu adevarat munca. Si de ce munca sa fie, hilar, calea de a obtine bani, care inseamna sa nu mori de foame? Se vede ca banii sunt enorm de multi, ai altora, iar tu iti dai viata sa iei de la ei cit iti dau, ca sa fii umilul unei filozofii straine de orice drept clamat dar niciodata real.

Ghita Bizonu'
2009-04-04 17:16:43

Re: Shue mache, Cei ai meri j..dani din lume aasta suntem noi 3 : Putin, Medvedev si io. Plus

cei 1,3 mld de chinezoi !!~!
Oricum cekistului i-as aplica reteteta preferata ce CEKA si SD - c96 in ceafa !!!

Ghita Bizonu'
2009-04-04 17:24:22

Re: Poimarti In Sulivara .

Fuziunea nucleara comtrolata este uinca domeniu SF .
S-a reusit ecav la cca 0.4 secunde . Deocamdata nu e fezabila . Poate peste 1000 de ani .....
At ami fi teoria Punctului Zero . Cam tot pe acolo.
Pesmene ca esti tanar (sau doar imbecil) Pre vrema cand eram tanar ( mj -a trecuit. Din pacate !! ) se promiteau motoare atomice pe rachete (mcar interplanetare!) , aviaone si autiturisme oana prin 2000. Pe Marte nu am ajuns, pe Luna nu mai mergem si motoarele tot hidrocarburi.
Asa ca bea niste apa rece. De nu-ti trec fanteziile incerca cu distilalte,.Macar de la tampenii SF vei trece la fantezii kia terre a terre adica aplicabile ( sau macar te gandesti /: NU E NEVASTA MEA !!! CI este .....)

Ghita Bizonu'
2009-04-04 17:27:01

Re: Domanelor , daca vi se pare ca is .. prea macho si samd domniile voastre

nicodat nu v-ati gandit la Brad Pitt stangandu-va barbatul in brate ????! Sau la Brandon ? Paul Newman ?! Sa nu-mi ziceti Jean Paul Belmondo ca prea era uratel !!!

ValVerde
2009-04-04 17:27:24

Re: Tot nu m'am lamurit, referitor la G20

E complicata chestia cu bond-urile si obligatiunile de plata emise de guverne ca sa genereze lichiditate, si chinezii, si dobinzile, si de unde vine hirtia de tiparit banii...e complicata rau.

Mai bine hai sa-i injuram pe evrei!!!La 2009-04-04 11:28:45, gheorghe vlasceanu a scris:

> Practic, de unde se dau banii? Eu am zis ca guvernele dau delete la
> datorie, se inscriu cu gaura la FMI, BM, bancilor li se scade partea
> de depozit detinut de bancile nationale, de valoarea aceleiasi gauri,
> cu conditia de a da imprumuturi numai zona bancii nationale, adica
> siele dau delete la oparte din gaura, cu obligatia de a o acoperi din
> profit. Concluzie, banii nu sunt fizic. Aia fizici sunt o masa
> monetara in piata la schimburi directe in cash, stabilita la nivel
> mondial pe baza a multor chestii. Ideea e ca bancile vor cit mai
> repede sa recupereze paguba si cum foamea de bani e mare vor practica
> dobinzi mari si viata se va scumpi rau de tot. Problema e ca
> aranjamentul G20 a stabilit si cotele de delete a datoriei din baza
> de date a bancilor lor nationale si dobinda la gaura avuta difera de
> rating. Deci saracii cumpara scump, bogatii mai Subtire. Ai pile, iei
> si tu mai ieftin.Asta e chestia cu Basescu la Viena si FMI. Ma insel?
> Chemam un finantist? Sunt un novice pe banii mei.
>

George-Felix
2009-04-04 17:30:45

Re: Poimarti In Sulivara .

La 2009-04-04 17:24:22, Ghita Bizonu' a scris:

> Fuziunea nucleara comtrolata este uinca domeniu SF .
> S-a reusit ecav la cca 0.4 secunde .

Sa stii ca tine deja cateva minute, pe bune.

Stiu si eu vorba cu "fusion it's an illusion", dar nu as fi asa de sigur ca nu o sa mearga in viitorul previzibil.

Da' atu-ul asta nu si l-a pastrat nimeni, ca e atat de ingrozitor de scump sa faci cercetari din astea, ca abia pusera ban la ban cu totii la un loc sa inceapa ceva la Cadarache. Americanii coreenii si japonezii ar fi vrut pe undeva prin Asia, da' ioropenii nu si nu, si cum nimeni nu se scalda in bani vin si "asiaticii" tot in sudul Frantei.


Felix


George-Felix
2009-04-04 17:34:43

Re: Fratilor, lamuriti-ma !


Da, da' nu stiu daca e vreun etatean al planetei asteia care sa bage mana in foc ca asta e raul "cel mai mic"

Io am impresia ca e un soi de pariu, de "educated guess" Daca tine ne-am scos, daca nu tine (Germania anii 20 secolul trecut nu a tinut) ne-am ars.

Sa speram ca tine.

Felix


La 2009-04-04 09:23:05, ValVerde a scris:

> Atit bancile cit si clientii bancilor (asta inseamna eu si d-ta)
> intr-o exuberanta iresponsabila au contracta obligatii greu de
> implinit.
>
Ceea ce incearca sa faca guvernantii, e sa rupa cercul vicios. Vor sa
> cumpere "toxic assets" sa dea bani bancilor, ca acestea sa inceapa sa
> functioneze din nou, sa-ti imprumute bani d-tale si mie si uite asa
> circul incepe din nou.
>
>
> Crede-ma, nu e nici o conspiratie mondiala...e rezultatul avaritiei si
> incompetentei.
>
> E greu, dar dintre doua rele trebuie sa alegi raul cel mai mic.
>
>
>
> La 2009-04-04 01:56:09, gheorghe vlasceanu a scris:
>
> > Nu am studii de finante si de aia va intreb. Summitul asta nu a facut
> > decit sa zica asa: daca am fost boi nesatui si bauram toata apa,
> > adica banii, seca lacul. Adica banii s'au evaporat in sensul ca toti
> > banii lichizi existenti pe piata nu au mai acoperit valoarea reala a
> > muncii. Practic ei erau imprumutati, adica existenti nematerial in
> > bazele de date ale bancilor. Adica s-au consumat pe imprumuturi care
> > au consumat produse si servicii supraevaluate, iar valoarea reala de
> > intrebuintare a devenit egala cu luxul. Inclusiv lichiditatile
> > bancilor erau practic pe hirtie, sau, ma rog, in calculator. La
> > summitul asta s-a facut practic conventie. Ba, baieti, voi guvernele,
> > si aici e marea smecherie a tarilor bogate, de conducatori ai lumii,
> > de miine convenim, voi atit, voi atit, stergeti din calculator
> > datoriile voastre de proasta gestionare a creditarii fara acoperire
> > reala si o luati de la zero. Dar fiti atenti, voi bancherilor, dati
> > delete la bazele de date dupa cum va spun eu, guvernul american,
> > englez...20. Apoi cu bazele resetate, iertate adica, va apucati iar
> > de treaba. Dar meserias, nene, sub control strict, ca va ia mama
> > dracului. Cine prezinta garantii, dati banul. Cine nu, out, faliment
> > si gata. Adica asanarea lumii economice de gaunosi si lipsa de
> > management performant. Dar aveti grija, trebuie sa recuperati cev'am
> > zis sa dati delete si sa ii aduceti la zero, adica o sa cam lucrati
> > cu un profit subtirel si voi bancherilor. Pina ajungeti la concurenta
> > datoriei. Da? Da, au zis cei 20, asa facem toti. Ce vor face bancile,
> > la ordinul bancii mondiale si FMI? Vor impune dobinzi inrobitoare, la
> > inceput, pentru ca bancile vor acoperi cu greu ceea ce li s'a spus sa
> > dea delete. Adica se vor da credite, dar cu garantii, nene, si cu
> > dobinzi mari. Criza va continua pina la acoperirea gaurii asteia de
> > 5000 de miliarde. Si consumul se va reduce dramatic pentru ca va
> > creste pretul produselor datorita cresterii dobinzii creditarii. Deci
> > ne asteapta vremuri grele de tot. Cu tot acordul lor, mai marii G20.
> > Cind veti vedea un director de banca sa il scuipati.
> > Bun. Pricepui, asa en gros, ceva? Poate ma lamureste cineva.
> >
>
>

roy
2009-04-04 17:34:56

Re: Dar banii ce au disparut din banci unde sunt ??

Da domnule, suntem multi milionari.

Sa vezi ce cozi erau, se dadeau bani pe gratis.
Eu am primit personal doar 100 de milioane de dolari, am ajuns la coada pe la 6 dimineatza. Insa aia care au venit de la 4 dimineatza, ai naibii au primit mult mai mult.

Cacaciosule!
----------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2009-04-03 23:03:30, Aladin a scris:

> Ca oricum criza,criza,dar banii ce au existat unde au disparut ? Ca
> nu s-au volatilizat ? Cineva s-a indopat cu ei !! Nu o fi cumva,
> tarishoara aceia fashneatza, care are un nivel de trai uluitor,
> pentru lipsa de activitate economica ce o are ? (nu vorbesc de
> activitate militara ca si acolo se consuma resurse berechet.) Cine
> rezolva "enigma" ??
>

Evreu-rus
2009-04-04 17:35:20

Re: Dar banii ce au disparut din banci unde sunt ?? - Data incomplete

La 2009-04-04 16:36:08, Mache a scris:

> Bey Bahtalo,
>
> Da' sondaju' ala al tau de ce nu zice nimic despre opiniile rusilor?
> Ca dara Ivan a avut, procentual vorbind, cele mai mari pierderi de
> cand cu aventura in Georgia si criza financiara incoace...
>
> Sa intelegem ca si Putin & Medvedev sunt evrei?

Chiar si Rusia este afectata grav de criza economica declansata in SUA si care se extinde vazand cu ochii.
Cateva exemple:
-Rusii din clasa de mijloc, dupa 10 ani de crestere economica continua, sunt nevoiti acum sa-si amaneteze pana si obiectele de valoare, ca unica metoda de a supravietui.
-Din cauza deprecierii rublei, oamenii au cheltuit anul trecut cca 75% din veniturile lor pe produse alimentare, cel mai ridicat nivel de la criza economica care a afectat Rusia in 1998 pana acum.
Majoritatea rusilor blameaza SUA ptr actuala criza economica. In jur de 32% dintre ei sunt de parere ca vina ptr declansarea crizei economice mondiale apartine evreilor americani.
Putin si Medvedev nu sunt evrei si nici nu au contribuit la declansarea crizei mondiale.

roy
2009-04-04 17:44:26

Re: Coana Frosa

Arata dovada daca e asa concret. Cine a bagat acele sute de milioane de $?


Si cu tot respectul pentru suma de bani mentzionata, cateva sute de milioane mentzionate de tine pentru o tzara cu un GDP anual de 200 de miliarde $, sunt mai putzin de 0.5%.

Daca te bazezi pe texte de acum 9 ani, afla ca s-au schimbat multe lucruri de atunci. Insa ce conteaza pentru idiotzi ca tine?
------------------------------------------------------------------------------------------------------
La 2009-04-04 14:00:03, Eufrosin a scris:

> Pai concret, cu cateva zile inainte de spectaculoasele
> falimente bancare din SUA, sute de milioane $ au fost transferati in
> banci din Isael.
> Cum se face ca e atat de usor sa intri intr-o banca
> israeliana, cu 1 milion de dolari bani gheata si sa deschizi un
> cont?
>
> ''Israel is a paradise for money laundering, because it is not against
> the law,'' said Cmdr. Yossi Sedbon
>
> http://www.nytimes.com/2000/02/21/world/israel-seen-as-paradise-for-money-laundering.html
>

alex dalaion
2009-04-04 17:45:51

@ Gheorghe

La 2009-04-04 17:16:21, gheorghe vlasceanu a scris:


> Mai vin de acasa. Multumesc si tie si Bizon.
> Dar ma intreb, ca la filozofie, de ce suntem obligati satraim in
> lumea asta de rahat. Ce rost mai au drepturile omului, pomului,
> genomului, pogromului...lalala... cind noi suntem pe veci albine
> lucratoare intr'un stup, niciodata trintori (cam 0,01%) care sa
> manince si sa se..., sortite la truda si vise. Ma intreb, ce rost mai
> au teoriile filozofice cind lumea e o lume a altora?
>
> Egalitatea in drepturi, libertatea, fraternitatea si alte stupizenii
> sunt niste truisme. Ce lume e asta? Ce societate umana e asta?
>
> Si atunci, singura solutie e lumea lui Isac Asimov cind robotii sa
> lucreze pentru noi.
>
> Sau ca in cartea lui Zeccharia Sitkin, unde pentru binele
> puscariasilor din zona Africii de Sud, adusi de extraterestri, s'a
> creat omul, dupa chipul si asemanarea lor, sa munceasca in locul lor.
>
>
> Concluzia, nimeni, niciodata nu va fi bogat, decit daca i se da voie.
> Altfel moare in mizerie.
>
> Am citit o carte sau am vazut un film, nu mai tin minte, despre un
> oras unde toate erau in regula, viata curgea egala cu ea insasi, era
> in fiecare zi aceeasi data, asta era lumea lor si in afara lui stiau
> ca nu mai e nimic. Nu aveau voie sa iasa. Si totusi, doi indivizi se
> strecoara, ies din oras si merg ceva km unde pamintul acesta solid se
> termina pur si implu, ca tablia unei mese, care se termina brusc si
> incepea eternul cosmos, cu imensitatea lui, cu stele si galaxii. O
> lume programata, vie, cu o secventa zilnica, repetata la infinit, ca
> o placa de patefon.
>
> Cam astia suntem noi, indiferent de mileniul in care ne aflam. Albine
> intr'un stup, fara a sti care e scopul muncii lor la soarta omenirii,
> sau mai bine zis, ce e aceea munca, sau de ce trebuie sa muncesti, sau
> cum trebuie definita cu adevarat munca. Si de ce munca sa fie, hilar,
> calea de a obtine bani, care inseamna sa nu mori de foame? Se vede ca
> banii sunt enorm de multi, ai altora, iar tu iti dai viata sa iei de
> la ei cit iti dau, ca sa fii umilul unei filozofii straine de orice
> drept clamat dar niciodata real.
>
------------------------------------------------------------------------------------------

Nu dispera frate Gheorghe, ce-i al nostru e pus de-o parte... cred ca stii cum a scapat Mihai cel Mare(Viteazu') Tara Romaneasca de datorii....

roy
2009-04-04 17:52:47

Re: Ahmed pacaliciul

Pe toate le stii ca un om mare. Ce bine era daca Mama Rusia aplica aceste principii.

Crapa pipota in tine, "evreule". Apropo, unde iei masa de Seder, la biserica?


La 2009-04-04 00:45:09, Evreu-rus a scris:

> La 2009-04-03 23:49:54, carol zwilling1 a scris:
>
> > Mai nulitate!Ce stii tu despre aceasta tarisoara fasneatza,din
> > activitatea ei economica?Postezi doar sa-ti arati veleitatile tale in
> > ura de rasa??????
> > Mai foloseste-te si de Google si nu numai de parerile tale de
> > neinplinit social in USA,amaratule.......
>
> Stai fara grija, caci cu totii cunoastem destule despre Israel,
> folosindu-ne de Google, bineinteles. Stim ca aceasta tara continua
> ocupatia pamanturilor israeliene, colonii pe hartie ilegale, dar
> sprijinite de guvernul de orientare extremista, un stat care nu a
> dorit niciodata pacea, conflictul fiins o maniera de a castiga timp
> ptr a impamanteni colonisti si de a evita, pe termen lung, existenta
> unui stat palestinian. In fond, asta este esenta istoriei modernului
> stat Israel: ocuparea cu forta a pamanturilor in Palestina.
> Israelul ocupa, bombardeaza, aducand ca scuza cateva rachete care cad,
> din cand in cand, pe teritoriul sau, neprovocand pagube semnificative.
>
> Solutia celor 2 state, care era in fond o concesie acordata de
> Palestina, care renuntas la dreptul sau la autodeterminare pe
> propriul sau pamant, are tot mai putine sanse de succes, mai ales cu
> actualul guvern de inspiratie fascista a lui Netanyahu.
> Principiile fundamentle ale dreptului international public incalcate
> de Israel.
> 1. Principiul nerecurgerii la amenintarea cu forta sau la folosirea
> fortei impotriva integritatii teritoriale ori a independentei
> politice a vreunui stat.
> 2. Principiul rezolvarii pasnice a diferendelor internationale.
> 3.Principiul suveranitatii( independentei ) statelor.
> 4. Principiul egalitatii in drepturi a statelor.
> 5 Dreptul popoarelor de a-si hoatri singure soarta( dreptul la
> autodeterminare)
> 6.Principiul neamestecului in afacerile altor state( principiul
> neinterventiei)
> 7. Principiul cooperarii internationale
> 8. Principiul indeplinirii cu buna credinta a obligatiilor
> internationale(pacta sunt servanda).
>
>

Evreu-rus
2009-04-04 17:53:47

Re: smecherie functioneaza cam asa... ALEX DALAION

La 2009-04-04 17:16:21, gheorghe vlasceanu a scris:

> Am citit o carte sau am vazut un film, nu mai tin minte, despre un
> oras unde toate erau in regula, viata curgea egala cu ea insasi, era
> in fiecare zi aceeasi data, asta era lumea lor si in afara lui stiau
> ca nu mai e nimic. Nu aveau voie sa iasa. Si totusi, doi indivizi se
> strecoara, ies din oras si merg ceva km unde pamintul acesta solid se
> termina pur si implu, ca tablia unei mese, care se termina brusc si
> incepea eternul cosmos, cu imensitatea lui, cu stele si galaxii. O
> lume programata, vie, cu o secventa zilnica, repetata la infinit, ca
> o placa de patefon.

Vorbesti cumva despre filmul american SF Dark City (Orasul Intunecat) cu Rufus Sewel si William Hurt in roluri principale? Daca da, atunci ai gusturi bune. Este o pelicula extraordinara, o satira care ilustreaza banalitatea si cenusiul vietii noastre de zi cu zi, si atrage atentia asupra faptului ca fara sa stim, suntem in permanenta monitorizati si controlati de anumite persoane cu interese dintre cele mai dubioase, a caror aura de invulnerabilitate se intareste pe masura disponibilitatii noastre de a-i sluji neconditionat.

Mache
2009-04-04 18:17:55

Re: Dar banii [..] unde sunt ?? - Maretia fara pereche a Rusiei si mai ales cum s-a dezumflat ea...

La 2009-04-04 17:35:20, Evreu-rus a scris:

> La 2009-04-04 16:36:08, Mache a scris:
>
> > Bey Bahtalo,
> >
> > Da' sondaju' ala al tau de ce nu zice nimic despre opiniile rusilor?
> > Ca dara Ivan a avut, procentual vorbind, cele mai mari pierderi de
> > cand cu aventura in Georgia si criza financiara incoace...
> >
> > Sa intelegem ca si Putin & Medvedev sunt evrei?
>
> Chiar si Rusia este afectata grav de criza economica declansata in SUA
> si care se extinde vazand cu ochii.
> Cateva exemple:
> -Rusii din clasa de mijloc, dupa 10 ani de crestere economica
> continua, sunt nevoiti acum sa-si amaneteze pana si obiectele de
> valoare, ca unica metoda de a supravietui.
> -Din cauza deprecierii rublei, oamenii au cheltuit anul trecut cca 75%
> din veniturile lor pe produse alimentare, cel mai ridicat nivel de la
> criza economica care a afectat Rusia in 1998 pana acum.
> Majoritatea rusilor blameaza SUA ptr actuala criza economica. In jur
> de 32% dintre ei sunt de parere ca vina ptr declansarea crizei
> economice mondiale apartine evreilor americani.
> Putin si Medvedev nu sunt evrei si nici nu au contribuit la
> declansarea crizei mondiale.
>

In primul rand povesteste-ne cate kopeici ti-au dat si tie ca uzufruct verii evrei din America. Apoi daca zici neamu' tau e vinovat pentru prapadul ce s-a abatut asupra maicii Rusii spune-ne ce faci tu concret pentru a repara fapta. Datu' cu guitu' pe un forum romanesc pe care nu-l citesc rusii, nu se pune.

In plus mai e cate ceva ce nu-i in regula:

- Nu cu mult timp inainte nu mai conteneai sa lauzi izbanzile economice si de alta natura ale Rusiei. Ne-ai explicat pe indelete cum ca economia rusa e solida ca betonu' si ca nu mai depinde de mult de exportul de materii prime. Cum naiba de asa dintr-o data niste scamatorii produse in SUA au facut franjuri economia lui Ivan si au aruncat-o in hazna?

- Dupa cate stiu eu ciolovecii nu dau cu votu' la alegerile din SUA, deci alesii amerecanilor nu-si responsabili fata de rusi. In schimb "alesii" rusilor, in speta Putin si Medvedev, sunt responsabili fata de boboru' pe care tocmai l-au pus sa-si amaneteze boarfele si sa traiasca in saracie. Nu ar fi normal acum ca ivanii sa le ia gatu' celor doi?

- Zici ca rusii considera ca cea mai mare parte a capitalurilor pierdute in timpul crizei au ajuns in Israel. Dupa cum iti spuneam si mai inainte, rusii au pierdut o parte mai mare din ceea ce aveau, decat restul lumii. Sa intelegam de aici ca daca Putin & Medvedev nu-s evrei, atunci sunt controlati cumva de Mossad? Sau ca, mai rau, intregul FSB e sub controlul Mossad-ului (implinindu-se astfel visul de aur al lui Andropov care a fost chinuit pana la moarte de spectrul conspiratiei sioniste)?

Spun asta pentru ca in nici o alta tara din lume securistii nu-s atat de puternic inflitrati in aparatul de stat, economie si politica, ca-n Rusia. Cum altfel ar fi reusit inamicu' sionist sa stoarca din buzunaru' rusului mai mult decat a facut-o din buzunaru' oricarui altcuiva din lume (procentual desigur), decat controland serviciile secrete ruse?

Si mai ales sunt interesat sa aflu de la tine cui ar trebui sa-i ia rusii gatu' pentru toate astea.

Hai ca ma topesc de nerabdare sa aflu ce gargauni conspirationisti mai bantuie prin mintea ta.

roy
2009-04-04 18:24:17

Re: Dar banii ce au disparut din banci unde sunt ?? - Data incomplete

Dumnezeule, situatzia este asa de grava?

Pai... parca toata lumea era fericita, pensionarii erau foarte multzumitzi, totzi il proslaveau pe tzarul Putin ce bun e, ce intelighent e... Rusia inflorea in timp ce America plonja si devenea in scurt timp puterea cea mai puternica. Cam asa scriai pana acum vreo luna... Nu scriai ca rusii au cheltuit 75% din venituri pe mancare, asta e ceva nou (daca nu o fi tot o minciuna).

Acum vad ca ai inghitzit o lamaie. Tzi-au scazut actziunile, puicusorule? Esti bozumflat?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------La 2009-04-04 17:35:20, Evreu-rus a scris:

> Chiar si Rusia este afectata grav de criza economica declansata in SUA
> si care se extinde vazand cu ochii.
> Cateva exemple:
> -Rusii din clasa de mijloc, dupa 10 ani de crestere economica
> continua, sunt nevoiti acum sa-si amaneteze pana si obiectele de
> valoare, ca unica metoda de a supravietui.
> -Din cauza deprecierii rublei, oamenii au cheltuit anul trecut cca 75%
> din veniturile lor pe produse alimentare, cel mai ridicat nivel de la
> criza economica care a afectat Rusia in 1998 pana acum.
> Majoritatea rusilor blameaza SUA ptr actuala criza economica. In jur
> de 32% dintre ei sunt de parere ca vina ptr declansarea crizei
> economice mondiale apartine evreilor americani.
> Putin si Medvedev nu sunt evrei si nici nu au contribuit la
> declansarea crizei mondiale.
>

Mache
2009-04-04 18:26:51

Re: Ahmed pacaliciul

La 2009-04-04 17:52:47, roy a scris:

> Pe toate le stii ca un om mare. Ce bine era daca Mama Rusia aplica
> aceste principii.
>
> Crapa pipota in tine, "evreule". Apropo, unde iei masa de Seder, la
> biserica?

Pardon!

Bahtalo de cand s-a convertit nu mai calca in biserici. Mai mult decat atat, si-a luat busola ca sa fie sigur ca-i orientat corect spre Mecca Vineri seara, de la primul behait al muezinului.

Rog evitati insultele la adresa dreptcredinciosilor intr-u profetul Mahomed!

> La 2009-04-04 00:45:09, Evreu-rus a scris:
>
> > La 2009-04-03 23:49:54, carol zwilling1 a scris:
> >
> > > Mai nulitate!Ce stii tu despre aceasta tarisoara fasneatza,din
> > > activitatea ei economica?Postezi doar sa-ti arati veleitatile tale in
> > > ura de rasa??????
> > > Mai foloseste-te si de Google si nu numai de parerile tale de
> > > neinplinit social in USA,amaratule.......
> >
> > Stai fara grija, caci cu totii cunoastem destule despre Israel,
> > folosindu-ne de Google, bineinteles. Stim ca aceasta tara continua
> > ocupatia pamanturilor israeliene, colonii pe hartie ilegale, dar
> > sprijinite de guvernul de orientare extremista, un stat care nu a
> > dorit niciodata pacea, conflictul fiins o maniera de a castiga timp
> > ptr a impamanteni colonisti si de a evita, pe termen lung, existenta
> > unui stat palestinian. In fond, asta este esenta istoriei modernului
> > stat Israel: ocuparea cu forta a pamanturilor in Palestina.
> > Israelul ocupa, bombardeaza, aducand ca scuza cateva rachete care cad,
> > din cand in cand, pe teritoriul sau, neprovocand pagube semnificative.
> >
> > Solutia celor 2 state, care era in fond o concesie acordata de
> > Palestina, care renuntas la dreptul sau la autodeterminare pe
> > propriul sau pamant, are tot mai putine sanse de succes, mai ales cu
> > actualul guvern de inspiratie fascista a lui Netanyahu.
> > Principiile fundamentle ale dreptului international public incalcate
> > de Israel.
> > 1. Principiul nerecurgerii la amenintarea cu forta sau la folosirea
> > fortei impotriva integritatii teritoriale ori a independentei
> > politice a vreunui stat.
> > 2. Principiul rezolvarii pasnice a diferendelor internationale.
> > 3.Principiul suveranitatii( independentei ) statelor.
> > 4. Principiul egalitatii in drepturi a statelor.
> > 5 Dreptul popoarelor de a-si hoatri singure soarta( dreptul la
> > autodeterminare)
> > 6.Principiul neamestecului in afacerile altor state( principiul
> > neinterventiei)
> > 7. Principiul cooperarii internationale
> > 8. Principiul indeplinirii cu buna credinta a obligatiilor
> > internationale(pacta sunt servanda).
> >
> >
>
>

roy
2009-04-04 18:29:01

Re: Dar banii [..] unde sunt ?? - Maretia fara pereche a Rusiei si mai ales cum s-a dezumflat ea...

He, he... Pacaliciul Ahmed s-a incurcat in propriile lui minciuni.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2009-04-04 18:17:55, Mache a scris:

>
>
> In primul rand povesteste-ne cate kopeici ti-au dat si tie ca uzufruct
> verii evrei din America. Apoi daca zici neamu' tau e vinovat pentru
> prapadul ce s-a abatut asupra maicii Rusii spune-ne ce faci tu
> concret pentru a repara fapta. Datu' cu guitu' pe un forum romanesc
> pe care nu-l citesc rusii, nu se pune.
>
> In plus mai e cate ceva ce nu-i in regula:
>
> - Nu cu mult timp inainte nu mai conteneai sa lauzi izbanzile
> economice si de alta natura ale Rusiei. Ne-ai explicat pe indelete
> cum ca economia rusa e solida ca betonu' si ca nu mai depinde de mult
> de exportul de materii prime. Cum naiba de asa dintr-o data niste
> scamatorii produse in SUA au facut franjuri economia lui Ivan si au
> aruncat-o in hazna?
>
> - Dupa cate stiu eu ciolovecii nu dau cu votu' la alegerile din SUA,
> deci alesii amerecanilor nu-si responsabili fata de rusi. In schimb
> "alesii" rusilor, in speta Putin si Medvedev, sunt responsabili fata
> de boboru' pe care tocmai l-au pus sa-si amaneteze boarfele si sa
> traiasca in saracie. Nu ar fi normal acum ca ivanii sa le ia gatu'
> celor doi?
>
> - Zici ca rusii considera ca cea mai mare parte a capitalurilor
> pierdute in timpul crizei au ajuns in Israel. Dupa cum iti spuneam si
> mai inainte, rusii au pierdut o parte mai mare din ceea ce aveau,
> decat restul lumii. Sa intelegam de aici ca daca Putin & Medvedev
> nu-s evrei, atunci sunt controlati cumva de Mossad? Sau ca, mai rau,
> intregul FSB e sub controlul Mossad-ului (implinindu-se astfel visul
> de aur al lui Andropov care a fost chinuit pana la moarte de spectrul
> conspiratiei sioniste)?
>
> Spun asta pentru ca in nici o alta tara din lume securistii nu-s atat
> de puternic inflitrati in aparatul de stat, economie si politica,
> ca-n Rusia. Cum altfel ar fi reusit inamicu' sionist sa stoarca din
> buzunaru' rusului mai mult decat a facut-o din buzunaru' oricarui
> altcuiva din lume (procentual desigur), decat controland serviciile
> secrete ruse?
>
> Si mai ales sunt interesat sa aflu de la tine cui ar trebui sa-i ia
> rusii gatu' pentru toate astea.
>
> Hai ca ma topesc de nerabdare sa aflu ce gargauni conspirationisti mai
> bantuie prin mintea ta.
>

Ghita Bizonu'
2009-04-04 18:29:38

Re: Feicitule Ghita

orobelanm este tehnica.
Tempoeratura prea mare . Plasma este retinuta de un cam magnetic colosal , Necesar energeti enorm. Da rsi asa ... probelma amaterialelor impune sub 1 sec.
Apoi trnaseful caloric . Multe problemet henice .Viitior previzibil?Ce am intata este ca viitorul tehniologic nu este previzibi; (uite nimeni , nici Asimov sau Clarke cei mai extrenistiu autori Sf nu aprevazut lumi viruale - eram mare amator de Warcarft !- si internet dar au prevazut motaoare atomice si alte inexsistente. ) Abum 30-25 de ani se discuta depsre generatia V calculatoare, Aiurea, Orice s-ar zice evolutia a fost pararlela .
Asa ca dragule , nu se stie . Poate vechitura de zicala MHD cuplata cu siteme clasice ( se presupune unrandament de 50% ). Nu se stie e unicu lucru sigur,
Si in plus trebe sistemele )capacitatile tehnologice) . Uite 2 exemple in alt domeniu ( f prizat de civilizatia noastra). In sec XVII apar primele pusti revolver. Abandonate. Samule Colt reinventeaza revolverul dupa 200 de ani si cat pe ce sa fie abanmdonat,
Sau gwenreralul mexican (!!!!) Mondragon inventeaza o pusca automata moderna inainte de 1900 .(parintele pistonului cu gaz) . Utilizata si in WW2 . Cauta Mondragon . Stii care a fost dezavantajul ? Munitia de la 1900-1920 dadea rateuri !!!
OPri astea is fleacuri in comparatie cu temperaturile dezvolatte de fuziune. Sa n u mai zicem ca nu prea reusim conversia dintre energia termica si xclata forma de energie decat trecand prin cea mecanica .
Sau avuionul/ Numele e francez Clement Adler, O singura hiba - motor cu aburi ! Idemptr o incercare a lui Hiram Maxim . Fratii Wright recurg la xcatapultare fiindca motorul are doar 15 cp . Vuia este foloseste un Serpolllet trecut ope CO2 lichefiat (sau solidificat). Santos foloseste un motor Otto dar perfoemante ... Bleriot are un motor mai bun cand trece maneca. insa aviatia se dezvolta abia cu gnome 1
Scuzlele mele dar asta e viata. Hieron in Alexandria face ceva gen motor cu abueri ( si reacvtie !!0 inainte de Cristos. Primul motor cu aburi parctic este Mewcomen cca 200 de ani mai tarziu. Pirma locomoitiva fiabila cerva mai tarziu, Primul motor cu reactie si mai tarziu,

ValVerde
2009-04-04 18:33:31

Re: Fratilor, lamuriti-ma !

De acord ca nimeni nu poate garanta ce va fi. Dar "educated guess" inseamna ca ai studiat optiunile si aplici pe cea care ti se pare cel mai probabil sa functioneze..
In recesiunea din '29, guvernul a facut exact pe dos decit incearca sa faca guvernul actual al SUA si a aruncat tara in cea mai crincena criza economica cunoscuta.
Sa speram ca de data asta functioneaza.
Parere personala: influxul de capital este cel mai mic rau posibil.

Germania anilor '20 cred ca era diferita de ce avem acum.
Atunci guvernul nu a putut sa porneasca motorul economiei si s-a pus pe tiparit bani fara discernamint, in special pentru a plati obligatii anterioare fara efect asupra economiei.

Metoda actuala a folosit-o Hitler in '33 si a functionat extraordinar.
De fapt nu a fost Hitler, ci echipa lui economica (Speer??) care au facut doua lucruri: au dat de munca industriei manufacturiere prin comenzi de stat.
A folsit "funny money" ca sa plateasca comenzile.

Acum vezi daca nu sint similaritati cu autostrazile lui Obama si cu emiterea de Bond-uri guvernamentale pe care le cumpara China (care are excess de lichiditati si interes cel putin la fel de mari ca Obama pentru ca economia SUA sa se redreseze)La 2009-04-04 17:34:43, George-Felix a scris:

>
> Da, da' nu stiu daca e vreun etatean al planetei asteia care sa bage
> mana in foc ca asta e raul "cel mai mic"
>
> Io am impresia ca e un soi de pariu, de "educated guess" Daca tine
> ne-am scos, daca nu tine (Germania anii 20 secolul trecut nu a tinut)
> ne-am ars.
>
> Sa speram ca tine.
>
> Felix
>
>
> La 2009-04-04 09:23:05, ValVerde a scris:
>
> > Atit bancile cit si clientii bancilor (asta inseamna eu si d-ta)
> > intr-o exuberanta iresponsabila au contracta obligatii greu de
> > implinit.
> >
> Ceea ce incearca sa faca guvernantii, e sa rupa cercul vicios. Vor sa
> > cumpere "toxic assets" sa dea bani bancilor, ca acestea sa inceapa sa
> > functioneze din nou, sa-ti imprumute bani d-tale si mie si uite asa
> > circul incepe din nou.
> >
> >
> > Crede-ma, nu e nici o conspiratie mondiala...e rezultatul avaritiei si
> > incompetentei.
> >
> > E greu, dar dintre doua rele trebuie sa alegi raul cel mai mic.
> >
> >
> >
> > La 2009-04-04 01:56:09, gheorghe vlasceanu a scris:
> >
> > > Nu am studii de finante si de aia va intreb. Summitul asta nu a facut
> > > decit sa zica asa: daca am fost boi nesatui si bauram toata apa,
> > > adica banii, seca lacul. Adica banii s'au evaporat in sensul ca toti
> > > banii lichizi existenti pe piata nu au mai acoperit valoarea reala a
> > > muncii. Practic ei erau imprumutati, adica existenti nematerial in
> > > bazele de date ale bancilor. Adica s-au consumat pe imprumuturi care
> > > au consumat produse si servicii supraevaluate, iar valoarea reala de
> > > intrebuintare a devenit egala cu luxul. Inclusiv lichiditatile
> > > bancilor erau practic pe hirtie, sau, ma rog, in calculator. La
> > > summitul asta s-a facut practic conventie. Ba, baieti, voi guvernele,
> > > si aici e marea smecherie a tarilor bogate, de conducatori ai lumii,
> > > de miine convenim, voi atit, voi atit, stergeti din calculator
> > > datoriile voastre de proasta gestionare a creditarii fara acoperire
> > > reala si o luati de la zero. Dar fiti atenti, voi bancherilor, dati
> > > delete la bazele de date dupa cum va spun eu, guvernul american,
> > > englez...20. Apoi cu bazele resetate, iertate adica, va apucati iar
> > > de treaba. Dar meserias, nene, sub control strict, ca va ia mama
> > > dracului. Cine prezinta garantii, dati banul. Cine nu, out, faliment
> > > si gata. Adica asanarea lumii economice de gaunosi si lipsa de
> > > management performant. Dar aveti grija, trebuie sa recuperati cev'am
> > > zis sa dati delete si sa ii aduceti la zero, adica o sa cam lucrati
> > > cu un profit subtirel si voi bancherilor. Pina ajungeti la concurenta
> > > datoriei. Da? Da, au zis cei 20, asa facem toti. Ce vor face bancile,
> > > la ordinul bancii mondiale si FMI? Vor impune dobinzi inrobitoare, la
> > > inceput, pentru ca bancile vor acoperi cu greu ceea ce li s'a spus sa
> > > dea delete. Adica se vor da credite, dar cu garantii, nene, si cu
> > > dobinzi mari. Criza va continua pina la acoperirea gaurii asteia de
> > > 5000 de miliarde. Si consumul se va reduce dramatic pentru ca va
> > > creste pretul produselor datorita cresterii dobinzii creditarii. Deci
> > > ne asteapta vremuri grele de tot. Cu tot acordul lor, mai marii G20.
> > > Cind veti vedea un director de banca sa il scuipati.
> > > Bun. Pricepui, asa en gros, ceva? Poate ma lamureste cineva.
> > >
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2009-04-04 18:50:09

In afara subectului. Ca aici e lumea .Nato, Obama, Afgansitam si Asimov

Iin celebre Fundatie (dupa mine al treilea roman dupa Razboi si Pace, ciclul Dune ) la un momnet dat se screi mana moarta impingea lumea. Mana era moarta de secole, milenii.
Asa si Afganistanu . COnu Obama acum zice specialaisti.
IUo fiind din Buicale mai faceam rost de revsite )adica Parsis Match) . Intr-unul dintre PM, un senior al razboiului din Afganistan , aristocrat si rezistent ( ca in Bretagne s'il vous plait !!) avea o nemul;tumire fata de aliatii sai. Era multumit de Stinger si alte asemenea insa observa ca el primea deact mollahi care ii pregateau tinerii doar dpv teologic, Insa rusii luau tineri si-i faceau ingineri si doctori . Se intreba care va fi viitorul victoriei sale ( nu se indoia.de victorie. Insa era dueros constient ca el nu era pregatit decat militar si literar ca orice aristocrat isalmic). Si se intreba ce va fi pe urma .
Stim ce au fost. talibanii si se pare 9/11/
Acum Obama zice de specialisti. As opbserva ca mana moarta a alwegerii lui Reagan a impins istoria la 9/11 . Poate daca in afara Stingerelor daca baga niste bani (cica inutili) in ingineri, profesori, doctori realiza echilibrul necesar cu talibanii. Caci in definitiv adevarul dublu (ala teologic diferit de cel stiintic) este de origine musulmana . SI candva a fost nec plus ultra in Occiodent.
Insa s-a mizat doar pe teologic ( ptr victoria impotriva sovietelor era suficient ) uitand epoca psotvictorie ....
Si nu glumes. Cele mai mari romane care vorvbesc despre lume sun cele 3 plus Experimemtul Dosadi si sa nu uitam povestirile lui Corwaitwer (carele sub numele sau real a publicat o carte secreta si-n ani 80 : razboiul Psihologic fiindca Lingrangher era specialist CIA ). SI recunosc - cel mai mult despre politica am invatat de la Herbert Frank- minciuna, impilarea, aparenta si scopul .

Budapestanul
2009-04-04 19:07:33

Mache off topic

ca pana venii inapoi de la sauna se inchise dicolo zarva la soldatul Svejk fraer. PArrea mea o sustin pentru toti Svejci fraeri infiderent de etnie sau cetatenie: cine pleaca in Afghanistan pe prost de carne de tun chit ca e roman sau ungur face o magarie cat casa. Deci domnule berbec/Mache/ mai da cu capul in alta poarta.

Mache
2009-04-04 19:17:38

Re: In afara subectului. Ca aici e lumea .Nato, Obama, Afgansitam si Asimov

La 2009-04-04 18:50:09, Ghita Bizonu' a scris:

> Iin celebre Fundatie (dupa mine al treilea roman dupa Razboi si Pace,
> ciclul Dune ) la un momnet dat se screi mana moarta impingea lumea.
> Mana era moarta de secole, milenii.
> Asa si Afganistanu . COnu Obama acum zice specialaisti.
> IUo fiind din Buicale mai faceam rost de revsite )adica Parsis Match)
> . Intr-unul dintre PM, un senior al razboiului din Afganistan ,
> aristocrat si rezistent ( ca in Bretagne s'il vous plait !!) avea o
> nemul;tumire fata de aliatii sai. Era multumit de Stinger si alte
> asemenea insa observa ca el primea deact mollahi care ii pregateau
> tinerii doar dpv teologic, Insa rusii luau tineri si-i faceau
> ingineri si doctori . Se intreba care va fi viitorul victoriei sale (
> nu se indoia.de victorie. Insa era dueros constient ca el nu era
> pregatit decat militar si literar ca orice aristocrat isalmic). Si se
> intreba ce va fi pe urma .

Da e adevarat. Dupa ce s-a facut un efort financiar bunicel pentru infrangerea rusilor, Afganistanul nu a mai beneficiat de nici un fel de asistenta vestica. Charlie Wilson, congresman-ul ce a reusit sa canalizeze ajutoare semnificative pentru luptatorii afgani (zeci sau sute de milioane pe an) in anii '80, se plangea ca imediat dupa retragerea rusilor nu a mai reusit sa stoarca 1 milion pentru reconstructia unor scoli.

Poate ca daca s-ar fi bagat niste bani in acea tara in anii '90 nu s-ar fi ajuns la situatia de azi.

Pe de alta parte stau si ma gandesc cate parale baga Europa de Vest in integrarea sociala si economica a imigrantilor musulmani si cu toate acestea islamismul cel mai radical cel mai intunecat castiga teren in mod constant. Deci e foarte posibil ca si daca s-ar fi investit bani in reconstructia Afganistanului ar fi fost oricum degeaba.

> Stim ce au fost. talibanii si se pare 9/11/
> Acum Obama zice de specialisti. As opbserva ca mana moarta a alwegerii
> lui Reagan a impins istoria la 9/11 . Poate daca in afara Stingerelor
> daca baga niste bani (cica inutili) in ingineri, profesori, doctori
> realiza echilibrul necesar cu talibanii. Caci in definitiv adevarul
> dublu (ala teologic diferit de cel stiintic) este de origine
> musulmana . SI candva a fost nec plus ultra in Occiodent.
> Insa s-a mizat doar pe teologic ( ptr victoria impotriva sovietelor
> era suficient ) uitand epoca psotvictorie ....
> Si nu glumes. Cele mai mari romane care vorvbesc despre lume sun cele
> 3 plus Experimemtul Dosadi si sa nu uitam povestirile lui Corwaitwer
> (carele sub numele sau real a publicat o carte secreta si-n ani 80 :
> razboiul Psihologic fiindca Lingrangher era specialist CIA ). SI
> recunosc - cel mai mult despre politica am invatat de la Herbert
> Frank- minciuna, impilarea, aparenta si scopul .
>

Evreu-rus
2009-04-04 19:25:11

Mache, NU intelegi NIMIC

Sa-ti explic ca unui copil prostut: Criza economica s-a "ravarsat" dincolo de hotarele SUA, ajungand in Europa, Asia si Africa, amenintand stabilitatea INTREGULUI sistem mondial, unde marile puteri capitaliste (Rusia fiind parte din acestea) fac comert, unde tarile bogate in resurse (Rusia mare putere energetica a lumii) sunt dependente de puterea de cumparare a tarilor fara resurse (Europa-afectata de criza economica) guvernele fragile sunt mai amenintate, politicienii gasesc ca e momentul sa puna in practica masuri coercitive ptr a preveni tulburarile sociale produse de saracirea populatiei (masurile luate de Putin ptr prevenirea combaterea protestelor de strada).
Schematic: criza economica in SUA-Asia, Africa, Europa sunt prinse din de tsunamiul declansat de criza din SUA, puterea de cumparare scade in statele afectate de criza, afectand exporturile de gaz si petrol ale Rusiei (economia ruseasca depinzand in mare parte de aceste exporturi).
Nu Putin a saracit poporul, el a reformat sistemului bancar (cu scopul prevenirii falimentelor in masa) cel judiciar, a nationalizat sectorului energetic, a centeralizat administratia. Efectele politicii lui Putin au dus la cresterea spectaculoasa a PIB-ului rusesc la o medie estimata la 6,9% pe an in perioada 1999-2007, marirea salariilor si a pensiilor, reducerea la jumatate a numarului de someri (intre 1992 si 1998, PIB-ul Rusiei inregistrase o scadere medie de 6,8% pe an). Fara voia lui Putin, tara a fost cuprinsa de tsunamiul care s-a format in urma declansarii crizei economice in SUA, cea mai mare mizerie se aflandu-se de fapt in afacerile directe dintre banci nu in imprumuturile amaritilor, in speculatiile bursiere fara nici un control, in lacomia unor miliardari (EVREI in special) de a deveni si mai bogati, in acea America creata si folosita de de EVREI ptr a fi bastionul capitalismului salbatic, fara nici o limita, al exploatarii si confiscarii tuturor resurselor de pe aceasta planeta indiferent de tara lor de provenienta.
Evreii americani au declansat criza, iar intreaga lume sufera din pricina acestor hrapareti gheseftari ordinari, singurii carora ar trebui sa le luam gatul.

Smekerezada
2009-04-04 19:28:12

bre Bizou ... nu-ti dadui nota 10 ?? asta inseamna ca`s de acord cu tine, ... nu invers ....

La 2009-04-04 17:12:07, Ghita Bizonu' a scris:

> Si daca vrei despre bani fictivii, cauta te rog jocurile Schimbului de
> Braudel . Poate si Timpil Lumii. aparute si in RSR . Se pot face rost
> chiar in romana ( cat de rau trebuie sa o duci sa renunti la asa
> carti ?! traisca democratia ei de viata !!). Vei vedea ca si in
> Olanda sec XVII - XVIII idem , odata la 30 de ani se ardeau saci de
> polite si saraceau unii ... ( si ptr Hocku - ciudat da evreii nu erau
> implicati . Doar bunii crestini !! )(Si ptr tine. De-ti pare ca sunt
> prea speculativ habar n-ai cat m-au "jidovit" tot soiul de dimacarti
> golani din aia de=-l aplauda pre Tismenettzky . Am asa impresia ca
> d'alde roy nu se compara cu mine la capitolu "jidanire:" EMI sigur nu
> ) (Hoku !Tastatura ! Fleanca ! Nu te stradui sa te arati si mai prost
> !!!)
>
> Apropos, Daca te iau cu Sehe fata mea e asa o figura de stil . Sa te
> simti la o adica mai tanara (io-s din 52. Da intr-un loc niste
> doctori cu 3-5 ani mai mari dmecat mine ma iau cu nenea Ghita , cum
> mi-a zis odata o fatuca de 20 de ani . Si ei ... au opreluat,. Se
> simt si ei ceva mai tineri
=====================
sau s-a schimbat sistemul de notare in Romania de cind am plecat eu,
si nota 10 ... o fi devenit intre timp ``nota proasta`` ????

Evreu-rus
2009-04-04 19:36:15

Re: Dar banii ce au disparut din banci unde sunt ?? - Data incomplete

La 2009-04-04 18:24:17, roy a scris:

> Dumnezeule, situatzia este asa de grava?
>
> Pai... parca toata lumea era fericita, pensionarii erau foarte
> multzumitzi, totzi il proslaveau pe tzarul Putin ce bun e, ce
> intelighent e... Rusia inflorea in timp ce America plonja si devenea
> in scurt timp puterea cea mai puternica. Cam asa scriai pana acum vreo
> luna... Nu scriai ca rusii au cheltuit 75% din venituri pe mancare,
> asta e ceva nou (daca nu o fi tot o minciuna).
>
> Acum vad ca ai inghitzit o lamaie. Tzi-au scazut actziunile,
> puicusorule? Esti bozumflat?

"Multumita" unor ca tine situatia de aici a devenit atat de grava.
Oamenii din clasa de mijloc au ajuns sa-si cheltuie 75% din venituri pe produse alimentare, deoarece cca 45% din produsele de consum din Rusia provin din Europa, si preturile au crescut odata cu deprecierea rublei (care a pierdut o treime din valoarea fata de dolar in ultimele luni), cu 20%-25%, economisirea banilor devenind dificila, daca nu chiar imposibila, in aceste conditii.
"Multumita" unora ca tine.

Evreu-rus
2009-04-04 19:38:34

Re: Dar banii [..] unde sunt ?? - Maretia fara pereche a Rusiei si mai ales cum s-a dezumflat ea...

La 2009-04-04 18:29:01, roy a scris:

> He, he... Pacaliciul Ahmed s-a incurcat in propriile lui minciuni.

Poate. Deoarece nu sunt un mincinos patologic precum esti dumneata, prin urmare nu am talentul si pespicacitatea de a minti cu usurinta cu care as manca.

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 De doua ori presedinte (3709 afisari)
 Gigi la puscarie (2593 afisari)
 Staborul din Pipera (2249 afisari)
 G-20 stinge criza cu trilioane de dolari (1689 afisari)
 Atacul filmat (1479 afisari)
 Victor Becali: Sandu Geamănu este cel la ordinul căruia s-a furat mașina lui Gigi Becali (2670 afisari)
 Procurorii au descarcat, din telefonul unuia din bodyguarzii lui Gigi Becali, noi filme facute in barul din Pipera (2487 afisari)
 Traian Basescu: SUA vor aplica fara nicio rezerva articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic (1628 afisari)
 Becali, tinut in arest si pentru ca este ''un formator de opinie'' (1245 afisari)
 Sandu Geamanu despre Becali: Ce-a facut el acum am facut eu pentru Bucurenciu (1206 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.37382 sec.