Ziua Logo
  Nr. 4498 de sambata, 28 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-03-28

Comentarii: 7, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Budapestanul
2009-03-27 22:30:47

titlul corect ar fi fost

De ce nu a aterizat nava prezidentiala cu Solyom Laszlo la Targu Mures:))))))))))))) . zi sacra bai ce chestie. Se pare ca nu exista nimic sacru , mai ales pentru rrromani din rrromania:)

nellu
2009-03-28 00:01:30

Re: titlul corect ar fi fost

La 2009-03-27 22:30:47, Budapestanul a scris:

> De ce nu a aterizat nava prezidentiala cu Solyom Laszlo la Targu
> Mures:))))))))))))) . zi sacra bai ce chestie. Se pare ca nu exista
> nimic sacru , mai ales pentru rrromani din rrromania:)
==========================================================
Cei ce cer explicatii nu vad barna din ochi .Explicatiile sunt pe "tava' de la prima sursa :

"Nu voi fi niciodata roman!", a spus presedintele Moldovei, Vladimir Voronin, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei. Liderul de la Chisinau sustine ca exista multe lucruri pe care Romania "ni le baga cu sila".
Voronin face istoria recenta a relatiilor cu tara noastra si ajunge la concluzia ca "pe parcursul tuturor acestor 16 ani de independenta, relatiile cu Romania au fost foarte tensionate". Si asta pentru ca "Romania, tot timpul incepand cu 16 ani in urma, s-a implicat si se implica in probleme interne ale Republicii Moldova. (...) Romania tot timpul ne implica noua prin diferite metode standardele romanesti. Incepand de la limba, istorie, denumirea valutei nationale, inclusiv tricolorul, inclusiv stema. Denumirea administrativ-teritoriala, ca am trecut la judete si am facut un lucru extrem de negativ. Si multe, multe alte lucruri pe care pe parcursul acestor ani Romania ni le baga noua cu de-a sila", crede presedintele moldovean.

Principala "arma" a Romaniei peste Prut este presa, mai exact "persoanele care sunt platite si sustinute in presa scrisa. Ziarele acestea care si astazi se editeaza, toate sunt finantate de Romania", legal sau ilegal, spune Voronin.

La intrebarea "Sunt politicieni moldoveni platiti ilegal de Bucuresti?", Voronin a spus hotarat: "Formatiuni intregi!"

Toate interventiile Romaniei in Republica Moldova, inclusiv intentia BOR de a deschide peste Prut trei episcopate, sunt receptate ca "acte de agresiune". Cat despre motivul acestor interventii, Voronin e convins ca se urmareste crearea "unui stat romanesc unic. Acesta este scopul!".

"Toate relatiile cu presedintii si Iliescu si Basescu de la inceput erau foarte simpatice, foarte frumoase. Era o intelegere ca lasam intr-o parte toate canoanele acestea istorice, tot ce-a fost in trecut, si trecem la proiecte concrete de relatii bilaterale bazate pe interese economice, dezvoltare culturala, sociala, interumana. Pe urma trec la aceleasi trasaturi care au fost si cu Iliescu, actualmente si cu Basescu. Tot acel nationalism, unionism, pe care le promoveaza catre Moldova absolut deschis", descrie Voronin relatiile cu partenerii de la Cotroceni.

"Noi intelegem foarte bine de ce Romania se bate atat de tare sa ne faca pe noi romani. Eu am vorbit trei ani in urma: Romania este ultimul imperiu in Europa! Dar soarta imperiilor stiti care este...De aceea, romanii se lupta pentru aceasta treaba, ca se ne faca pe noi romani", conchide presedintele Voronin, dupa care adauga vehement: "Noua nu ne trebuie! Noi suntem moldoveni si o sa fim moldoveni! Cat nu s-ar lupta, cine nu s-ar lupta. Pur si simplu noi pierdem timpul in relatiile noastre bilaterale cu aceste chestii".

"N-am sa fiu niciodata (roman - n.r.)! Nici nu se discuta! Mie imi place ca eu sa fiu moldovean, cum a fost mama, cum au fost buneii, cum au fost toti strabuneii, cum a fost Stefan cel Mare! Ce nu-i clar aicea? E foarte clar! Daca se scoate notiunea aceasta, mai mari prieteni si mai mare intelegere... Mai ales cand doua popoare au o limba! Nu ca aicea "Trebuie sa fiti romani!" (Voronin isi loveste palmele cu putere, simuland agresiunea.) Dar nu mai suntem noi romani!", a explicat Voronin.

Sursa: Ziare.com

Stevie
2009-03-28 14:38:15

http://blog.gardianul.ro/2009/03/26/presedinteleungariei-sfatuit-sa-fie-mai-atent-cu-vizitele-privat


Presedintele Ungariei, sfatuit sa fie mai atent cu "vizitele private" prin vecini
Emil Berdeli
March 26th, 2009

Multi ziaristi, printre care ma numar, au scris ca modul in care Laszlo Solyom, presedintele Ungariei, face vizite particulare pe la vecini nu este unul chiar fericit. Altii au scris ca, dimpotriva, autoritatile romane ar fi gresit fata de Solyom (foto). Uite ca n-au trecut nici doua saptamani de cand Solyom a fost in Romania si citesc o stire Mediafax legata de "vizitele private" ale presedintelui ungar in tarile vecine pe care n-am s-o comentez. "Un centru de analiza - transmite agentia citata - considera ca presedintele ungar, care a efectuat "vizite private" in tarile vecine unde exista comunitati maghiare, inclusiv Romania, si s-a comportat ca reprezentant oficial al Ungariei, ar trebui sa isi schimbe aceasta practica, relateaza Budapest Times in editia electronica. Potrivit Center for fair Political Analysis, este de inteles ca acest lucru a generat nemultumire in capitalele respective. Presedintele Laszlo Solyom ar fi trebuit sa ia in calcul faptul ca la 15 martie, comemorarea revolutiei de la 1848, nu este nici pe departe o sarbatoare pentru tarile invecinate. Romanii, sarbii, croatii si slovacii, stabiliti alaturi de ungari in Bazinul Carpatic, s-au simtit dispretuiti de asa-zisele "legi din aprilie" ale primului guvern ungar din 1848 si si-au cerut dreptul la autonomie, fara succes insa."

Ion Caramache
2009-03-28 17:40:01

Pai va asteptati la altceva?

Articolul de mai jos a aparut in cotidianul Moldova suverana din data de 28 martie 2009. Acest cotidian este ziarul oficial al conducerii de partid comunist si de stat peceremist din Republica Moldova cu capitala la Chisinau.
Dupa cum se vede manicurul manichiurat Dubrovski este megafonul radioficator al manicurtului Volodea Cioronin, ghinarar kaghebist, moldovean comuist si a intregii sale curti de manicuri si manicure de la Kishinev.

" Armata romana a ocupat Republica Democratica Moldoveneasca

Anatol DUBROVSCHI, doctor in istorie

Problema ocuparii "Basarabiei" a fost hotarita la 26 decembrie 1917, in Bucuresti, in timpul tratativelor secrete ale Romaniei cu statele Triplei Aliante. In schimbul cedarii Bulgariei Dobrogea, Germania a permis romanilor, drept compensatie, sa ocupe provizoriu "Basarabia". Deci nu a mers vorba despre o unire. S-a permis doar ocuparea provizorie. A fost o intelegere secreta in spatele Sfatului Tarii si a Rusie Sovietice, un fel de Pact Molotov-Ribbentrop, cum le place unor istorici romanofili sa-l condamne. Aceasta intelegere era indreptata impotriva aliatului, deoarece teritoriul dintre Nistru si Prut se afla sub jurisdictia Rusiei, iar fara consimtamintul ei nu putea fi instrainat. Despre unirea Basarabiei cu Romania nu se pomeneste nici in Tratatul de alianta dintre Ramania, pe de o parte, si Franta, Anglia, Rusia si Italia, pe de alta parte, semnat in august 1916. In acest Tratat, Romania cerea unirea teritoriilor romanesti din Austro-Ungaria. Mai mult nimic. Generalii Scerbaciov, comandantul rus al frontului roman, precum si Kaledin, adepti ai unei Rusii indivizibile, au acceptat doar ocuparea provizorie a "Basarabiei", atit timp cit vor fi distruse trupele bolsevice aflate pe teritoriul RDM. Delegatul lui Serbaciov, generalul N. Monkevitz, a raportat ca Sfatul Tarii nu se bucura de nici o autoritate in rindul populatiei si ca "trupele romanesti, conform intelegerii comune cu Marele Stat Major roman, vor intra in Basarabia doar pentru o perioada de timp si vor parasi aceasta tara imediat ce isi vor indeplini misiunea", "nu se punea problema ocuparii Basarabiei pentru unirea sa ulterioara cu Romania". La 1 ianuarie 1918, in taina, Consiliul de Ministri al Romaniei a hotarit intrarea armatei romane pe teritoriul "Basarabiei". La 3 ianuarie, Bratianu convoaca o sedinta cu participarea generalilor privind trimiterea trupelor in "Basarabia". Generalul Averescu scria in jurnalul sau: "Pe de alta parte, este necesar ca operatiunea de ocupare sa se faca cu forte suficiente, pentru ca sa nu fie compromisa, iar pe de alta, este de avut in vedere ca dupa plecarea Rusilor, trupele noastre vor trebui sa ocupe intreg frontul de la Galati pina la Noua Sulita".
Guvernul roman urmarea alte scopuri decit cele ale aliatilor sai din Antanta, mai ales ca avea permisiunea secreta a Germaniei de a ocupa "Basarabia". Ceva mai tirziu, vice-premierul roman Take Ionescu, de la tribuna Parlamentului, spunea: "Credeti ca Guvernul, ce a trimis ostirile in Basarabia, credea ca le trimite numai pentru a pazi un stog de fin? Toti stiau ca trupele sint indreptate in Basarabia ca atunci, cind va fi posibil si cum va fi posibil, sa realizeze actul final al unirii Basarabiei. Acesta este adevarul". Deci problema ocupatiei Basarabiei fusese hotarita cu mult inainte ca unii conducatori ai Sfatului Tarii, din propria initiativa, in lipsa mandatului majoritatii deputatilor, sa invite trupele romane. Secretarul Sfatului Tarii, I. Misircovin, in ianuarie 1918, a spus la o sedinta: "Trupele romanesti au aparut in Basarabia nu la invitatia Sfatului Tarii, ci la propria initiativa si fara nici un fel de conditii". In situatia cind conducerea Sfatului Tarii pierduse orice influenta asupra populatiei si astepta cu groaza sa fie arestata chiar de regimentele moldovenesti, membrul Guvernului roman I.Duca scria: "...ne-am hotarit sa trimitem trupele necesare spre a ocupa Basarabia si, inlaturind orice primejdie bolsevica intre Prut si Nistru, sa permitem celor de la Chisinau sa indeplineasca si ultima formalitate: unirea solemna a Basarabiei dezrobite cu Patria Mama".
Straduindu-se sa reduca nemultumirea in masa a populatiei Basarabiei si sa-si ascunda adevaratele intentii, Guvernul Roman recurge la un siretlic. Acelasi I.Duca scrie: "Ca sa mentina decenta de ochii lumii, noi l-am insarcinat pe generalul Perzan sa emita o adresare si in ea sa arate ca noi am venit nu cu scopul de acaparare, nu ca sa lipsim poporul basarabean de pamint si de cuceririle revolutiei, ci ca sa restabilim ordinea." Ziarul romanesc Gazeta Bucurestilor, publicind textul apelului, l-a insotit cu subtitlul "Generalul Perzan asigura ca Romania nu va anexa Basarabia". In adresarea lui Perzan si altor generali, interventia nu era motivata prin drepturile istorice si etnice ale Romaniei asupra Basarabiei, asa cum s-a facut ulterior. Dar armata romana se comporta in R.D.Moldoveneasca ca o armata de ocupatie. A fost instituita starea de asediu in principalele orase si localitati, a fost introdusa pedeapsa cu moartea. Cind la 12 ianuarie 1918 seful guvernului moldovenesc a incercat sa-i lamureasca generalului Brosteanu ca in Republica Moldova sint legi care trebuiesc respectate, acesta i-a taiat-o: "Eu sint judecator aici!"
Catre 19.01.1918, Republica Moldoveneasca, fiind ocupata de 4 divizii romanesti, era, de facto, anexata Regatului Roman. Dar trebuia distrusa principala opozitie fata de anexare - Miscarea taraneasca. Taranii, peste 80% din numarul populatiei, se opuneau cu inversunare fortelor de ocupatie. Dupa executarea a cinci lideri ai acestei miscari si dezorganizarea prin forta a taranimii, s-a reusit proclamarea "independentei" Republicii Moldova, care putea oficializa anexarea. Pozitia Guvernului Roman s-a vazut si in timpul trataivelor cu germanii (februarie –martie 1918). C.Argetoianu, negociatorul roman cu germanii, nota, la 03.03.1918, ca ministrul de externe german l-a rugat sa retina venirea la tratativele de la Bucuresti a delegatiei basarabene. El i-a telegrafiat lui Averescu: "Va rog sa-i retineti, de asemenea, acolo, pina la sosirea mea, pe delegatii din Basarabia". Acestia erau dispusi sa vina "la Bucuresti nu sa trateze pacea, cit sa obtina din partea Puterilor Centrale recunoasterea Basarabiei ca stat independent, ridicind astfel inca o greutatein calea alipirii provinciei de peste Prut la tara mama. Le taiasem pofta." Frateste sa procedat.
Prin coruperea unei parti a deputatilor Sfatului Tarii, de exemplu presedintele Sfatului Tarii, I.Inculet, a fost cumparat cu doua milioane de lei de la Prim-ministrul Romaniei, executarea unora si infricosarea altora, prin presiuni exercitate de armata de ocupatie in numar de 50 de mii de ostasi romani, Sfatul Tarii, lipsit total de autoritate si sprijinul populatiei, contrar vointei acesteia, a votat fortat, la 27 martie 1918, asa-numita Unire. Asa-numita deoarece Sfatul Tarii nu avea astfel de imputerniciri. O astfel de decizie putea fi luata doar in urma unui plebiscit (referendum) al populatiei sau prin decizia Adunarii Constituante aleasa in baza votului direct, egal, secret si universal, adunare pe care Sfatul Tarii nu a dorit, contrar deciziilor Congresului ostasilor moldoveni, s-o convoace. Si de atunci a devenit "sarbatoare" ocupatia patriei noastre de trupe straine. O astfel de "sarbatoare" o pot celebra doar niste mancurti care nu-si respecta stramosii. "

P.S.
"Doctorul in istorie" Anatol Dubrovski este durakovski rau de tot si nici nu iai da seama ca oricine se prinde cum a falsificat zeama pe care a afisat-o supt semnatura in foaia de papagalda si chiultiura a regimilui manicurt manichiurat de la Kishinev.
Cine a auzit de "generalul Perzan"? Numai un Dubrovski gogoman barosan!

Budapestanul
2009-03-28 20:03:11

Stevie no problemo

in curand va fii un articol la fel si pentru vizitele lui basescu si ale romanilor, ma rog a celor din romania, in general in Moldova. ziarele trebuie sa traiasca din ceva. altfel de ce era important de subliniat ca un tip care are dubulu cetatenie va fi primul ministru ca si cetatean roman:?:) ia gandeste te din ce traiesc ziarele :?

Stevie
2009-03-29 10:51:44

N-am scris...

...nimic obscen, antisemit, xenofob sau rasist asa cum cereti si cu toate astea mi-ati sters textul! De ce??

Budapestanului:

"in curand va fii un articol la fel si pentru vizitele lui basescu..."

O fi, dar deocamdata numai "Laci bacsi" face fite din astea, nu si Nea Traian :-)

Budapestanul
2009-03-29 15:10:27

Stewie draga

presa internationala nu se poate pune cu un "gorobete" din gura caruia " emana" tiganca imputzita" si nu odata..........presa internationala lasa ciobani sa isi faca meseria pe plaiurile mioritice. Nu mi-as permite sa fac comparatia dintre un profesor universitar care vorbeste 2 sau 3 limbi fluent si un fost ofiter de vas care are probleme si cu engleza.( ma gandesc daca s-a descurcat cu engleza lui in ale marinariei). Din cate stiu eu ( dar poate ma insel) momentan Romania plateste cel mai mult pentru gazele naturale. semn ca ceea ce a spus la salon marinelul bashinos a atins urechile ncesare si ursul s-a executat. Kasai in tenis. Acelash personaj a depus toate eforturile pentru a ajuta minoritatea "vlaha" din Timoc sa isi castige drepturile:) , semn ca e de acord ca ceea ce intradevar este romanesc sa nu dispara in serbia:). Iata , un alt presedinte are curajul sa iasa si sa faca ceva pentru minoritatea sa. Cam asta e cu ziarele care trebuie s atraiasca din ceva si cu adevarul despre presedinti. Iar pentru asta sant 100 % langa Solyom si il trimit in pastele masi pe BAshel care face rau poporului sau ( chiar si ala de rrrrromani). ca idee.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Catre Redactia Ziarului Ziua (2143 afisari)
 Cele 2000 de capuse (1966 afisari)
 Legile DGA in versiune DGA (1707 afisari)
 Hitler profilul psihologic (1546 afisari)
 Cameleonul Voiculescu (1369 afisari)
 Suparati ca au pierdut meciul cu Serbia, tricolorii au devastat vestiarul de la Constanta! (2077 afisari)
 Ion Mihai Pacepa: Departamentul de Informatii Externe a pregatit prostituate ca spioni (2035 afisari)
  Premiera in America Latina: Printesa Inca a levitat la 30 de centimetri de sol! (VIDEO) (1918 afisari)
 UPDATE Romania - Serbia 2-3, scor final (1905 afisari)
 Tatucul Playboy, Hugh Hefner, lovit de criza financiara. Vezi cum! (1698 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00704 sec.