Ziua Logo
  Nr. 4498 de sambata, 28 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-03-28

Comentarii: 9, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2009-03-27 21:43:34

Florin Matrescu:Holocaustul Rosu,holocaustul comunist

Florin Matrescu:Holocaustul Rosu,holocaustul comunist

Doctorul Florin Matrescu prin lucrarea sa HOLOCAUSTUL ROSU
devine un martor al victimelor comuniste din Romania.Cel mai bine este sa-i citim lucrarea dar mai jos vom prezenta doar cativa dintre mucenicii neamului romanesc,implicati in lupta armata din munti contra comunismului si ocupantului sovietic.
Folosind mãrturiile lui Ioan Gavrilã-Ogoranu si inedita si valoroasa monografie dedicatã acestei teme, sub condeiul lui Cicerone Ioanitoiu autorul enumera, in cele de mai jos pe conducãtorii principalelor grupe de partizani din muntii Romaniei:
a. - Muntii Banatului: Spiru Blãnaru, comandor Domãsneanu, coloneii Utã si Vernichescu.
b. - Muntii Fãgãras (versantul sudic): colonelul Arsenescu in Muscel, fratii Toma si Petre Arnãutoiu pe raul Doamnei si Arges, Matei Moldoveanu si Diaconescu pe Topolog.
c. - Muntii Fãgãrasului (versantul nordic): Ion Gavrilã-Ogoranu.
d. - Muntii Apuseni: maiorul Dabija, studentii Stefan Popa si Micu Moldoveanu, ofiterii Diamandi, fratii Susman si fratii Spaniol.
e. - Muntii Bucovinei: grupul Cenusã, Vladimir Macoviciuc, Ion Vatamaniuc (N.a. incã in viatã, intalnit de mine la Sighet in 1995, moment cand l-am reintalnit pe Ioan Gavrilã Ogoranu) si mai tarziu Vasile Motrescu. In 1948 aici au apãrut "Gãrzile lui Decebal" cu trei ramuri: Vatra Dornei - Piatra Neamt (Filaret Gãmãlãu), Vatra Dornei - Fãlticeni (Jenicã Arnãutul) si Vatra Domei - Bistrita Nãsãud.
f. - Muntii Retezat: inginer Lazãr Caragea.
g. - Muntii Maramuresului: fratii Dunca, Gavrilã Pop, cãpitanul Sabin Mare.
h. - Muntii Olteniei: au beneficiat de prezenta a doi generali (fratii Dimitrie si Iancu Carlaont) si doi colonei de artilerie (Grigorescu si Stefan Halalãu), Ion Diaconescu (grupul Arnota).
i. - Codrii Mehedintului: Dumitru Totir, Gheorghe Florescu si Dumitru Nãsãrimbã.
j. - Muntii Vrancei: fratii Ion si Gheorghe Paraginã, ofiterul Timaru si Vasile Sava.
k. - Dobrogea: Fratii Fudulea si Gogu Puiu, activi in pãdurea Babadagului (N.a. in represiunea deslãntuitã in timpul colectivizãrii fortate si lichidãrii partizanilor s-au remarcat politicienii Victor Dusa si Vasile Vilcu si generalii de securitate Doicaru (alias Dulberger) si N.Ceausescu (viitorul dictator).
l. - Grupu1 Isverna: fratii Bocirnea, Ghorghe Pele si ofiterul Grigore Brincusi.
Lupte de partizani s-au mai dat si la: Craiova (Lucian Dimitriu si ofiterii Remus Radina, Tiberiu Tolescu si Constantin Grãdinarul; judetul Dambovita (Gogu Marinescu); Tg.Mures (grupul Faloba); judetul Arad (Adrian Mihut) si multe alte regiuni ale tãrii, tãranii jucand, in regiunile de ses rolul predominant.
Un moment special de eroism il marcheazã grupul celor 12 romani parasutati, in 1951-1952, in nordul Muntilor Apuseni, dintre care unii au murit la aterizare, restul fiind arestati in urmãtoarele sãptãmani (datoritã trãdãrii mediatã de vestitul agent sovietic britanic Kim Philby), alãturi de alte circa 200 de persoane. Intre cei condamnati la moarte cei mai cunoscuti au rãmas Alexandru Tãnase, Ion Samoilã si Ion Golea.
Membrii acestor grupuri de partizani si-au pierdut, in marea majoritate a cazurilor viata, fie in luptã, fie dupã capturarea lor (ca rezultat exclusiv (!) al actelor de trãdare ale agentilor infiltrati intre ei) soldatã cu condamnarea la moarte si executia. Colaboratorii lor din satele de la poalele muntilor atunci cand nu au fost executati, au umplut inchisorile si lagãrele de exterminare.
Cifrele globale oferite de diversi cercetãtori al holocaustului rosu din Romania nu sunt totdeauna convergente. Mai intai trebuie precizat cã o primã estimare a detinutilor din Romania anilor lui Gh.Dej (ca urmare a unei rezistente reale sau imaginare impotriva comunistilor) indicã cifra de peste 2.000.000... Din acestia, circa 250.000 zac in gropile comune presãrate pe tot cuprinsul tarii.
Astfel, in gulagul romanesc - reprezentat de inchisorile centrale de la Gherla, Aiud, Sighet, Mislea, Ocnele Mari, Jilava, Vãcãresti, Pitesti, etc., la care s-au adãugat penitenciarele pentru pedepse sub 10 ani (Oradea, Caransebes si altele), lagãrele de muncã fortatã create incepand din 1948 pe "santierele comunismului" (hidrocentrala de la Bicaz, Borzesti, Onesti, calea feratã Bumbesti-Livezeni, minele de uraniu, cupru si aur de la Cavnic, Baia-Sprie, etc.), si, mai ales, Canalul Dunãre/Marea Neagrã, cunoscut sub numele de "Canalul mortii" - au fost rãpusi prin brutalizare repetatã, malnutritie, lipsã de asistentã medicalã, sau pur si simplu prin impuscare, sute de mii de intelectuali, tãrani si muncitori.
A
Sigur,pentru a avea o imagiune totala a Holocaustului Comunist trebue sa citim lucrarea in intregime.
Scopul nostru este sa incitam nu numai de a citi valoroasa marturie dar si de a avertiza generatiile tinere sa nu se joace cu criptocomunismul,cu comunismul acoperit care rasbate din politica romaneasca.mai ales aceea a aripei reactionare din PSD dar si a unor slugi comuniste din alte partide.

Alex.Pandrea
2009-03-27 22:43:35

VOICULESCU,OLIGARHUL CARE ARE CA HOBBY POLITICA

VOICULESCU,OLIGARHUL CARE ARE CA HOBBY POLITICA
Dl.Voiculescu deplange poporul pacalit de Excelenta Sa Presedintele Romaniei

Dl.Voiculescu este cine este si stie cine este toata lumea.El a incercat sa intre in politica,mai intai facandu-si un trust media care sa-l sustina,apoi un partid.
Toate au fost ,teoretic, bine gandite,dar a lsipsit un singur lucru,sufletul,credibilitatea,ceea ce a dus ca toti banii cheltuiti(nu putini) sa fie aruncati in van.
Cele 5-6 antene nu au crescut cameleonicul lui partid(cand PUR,cand Umanist,cand Conservator) nu a adus decat 1% din sufragii,probabil de la cei care ii sunt salariati.
Parazitarea altor partide,mai ales a PSD l-a mentinut si pe el cu 2-3 deputati in parlament.
Dar dl.Voiculescu nu se sperie.
El lupta si lupta si,asa pentru orgoliul sau,iar acum,se vede un mare adversar al lui Traian Basescu.Adica,eu cred ca mai degraba se viseaza luptandu-se cu sl.Basescu,si chiar nu inteleg de ce nu cu Putin sau Obama,pentru ca era acelas lucru.

Iata din presa afirmatii ale mogulului cu hobby in politica,ca si dl.Jourdain in literatura:

-La toate mitingurile, Traian Basescu are un dialog cu masele prin care incita la violenta. Romania pierde enorm, pentru ca politicienii nu se preocupa de problemele oamenilor.
Din pacate aceste minciuni sunt demult scopul in viata a lui Tariceanu,Iliescu etc.

-Dupa alegerile prezidentiale pe care le va castiga Basescu datorita ppoporului care este prost,probabil ca Romania va ramane intr-un continuu scandal.
Basescu va continua sa fie un presedinte jucator,acel om care nu da doi bani pe nimeni.
Pai aici are dreptate caci unii oameni se considera condamnati atunci cand dl.Basescu a condamnat comunismul si a pus la dispozitie 2,5 milioane de dosare de securitate.

-Poporul il vrea, pentru ca e un demagog care vine si vorbeste despre oligarhi printre care el, Patriciu, Tiriac. Am spus ca Romania are avea nevoie de un presedinte elegant, echidistant. In Romania oamenii sunt judecati dupa vorbe, iar Basescu are succes pentru ca vorbeste bine, a spus Dan Voiculescu.
Ma mir cine il opreste si pe el sa vorbeasca bine la cele 6 antene,unde troneaza tonomatele sale.
Cata invidie si de fapt cine vinde mai multa saliva romanilor Felix cu 6 televiziuni si multe ziare sau Basescu care este lefter din acest punct de vedere.

-Voiculescu desi are procese la DNA nu este vinovat,este persecutat politic,bine inteles ca si Nastase ,de catre Basescu.El spune ca chiar a vorbit la telefon cu procurorul care instrumenteaza dosarul Loteria, in care presedintele PC este cercetat, iar magistratul i-ar fi spus ca nu este vinovat.Dacva ar fi adevarat ar avea NUP-ul asigurat.

-Nu ar fi intrat in politica ca sa se capatuiasca. A facut-o el in vertijul din 1989.
Culmea,a intrat in politica din credinta si dorinta de a face bine poporului (Doamne,oare nu ar trebui sanctificat).
Cea mai mare realizare din ultimele saptamani este crearea Fondului de Solidaritate Sociala pentru Pensionari care a trecut prin Parlament, 1% din fondurile celor care realizeaza profit se duc in acest fond,desi jura ca aceasta nu este populism cum face Basescu.

-Traian Basescu nu trebuie sa fie presedintele Romaniei, pentru ca nu are calitatile unui presedinte. Dar spre tristetea noastra,un asa om,ca Dl.Voiculescu nu va candida la presedintie,probabil ca poporul nu-l intelege.
Domnule,omul acesta este un sfant !

-In fine,Partidul Conservator nu va mai negocia niciodata cu Traian Basescu. Chipurile el va fi,spre spaima presedintelui mereu un adversar politic.
Pentru lipsa de calitati de presedinte, nu va avea in mine,spune politicianul caduc, un interlocutor. Poporul la ora actuala este pacalit.

Rau mai este acest popor.

Se vede lucru ca ori Voiculescu este prea mare si poporul prea prost ori poporul stie ce face si Voiculescu pierde banii crezand ca face politica.

Si Monsieur Jourdain din Burghezul Gentilom ca si dl.Voiculescu traia ca sa manance si avea aceleasi probleme politice ca si dl.Felix,si ca si Jourdain dl.Voiculescu face doar proza fara sa stie.
1artafengshui
2009-03-28 09:56:41

DOAMNELOR SI DOMNILOR

ACURATETEA ACESTUI SITE ,ESTE INCANTATOR ...acum mai ramane sa vad si cat de IMPARTIAL SUNTETI ... FRUMOS MULTUMESC CA AM FOST PRIMITA IN RANDURILE DUMNEAVOADTRA .

palpatin
2009-03-28 10:40:37

cameleonul e daniela popa

Nu Voiculescu e de vina in toata treaba asta. Daniela Popa ar face orice pentru propria persoana. Ea este cea care vrea sa dea PC-ul pe tava PSD-ului prin fuziune. Acum se pare ca nu ii mai ajunge, vrea si in Parlamentul European, adica si alta cheltuiala in colegiul ei. Daca Voiculescu a gresit cu ceva a fost cand s-a retras din functia de presedinte. In niciun caz nu este de acord cu manevrele celei pe care a sprijinit-o sa ajunga presedinte, pentru ca tine la partid si nu accepta fuziunea.

marian popescu
2009-03-28 11:19:19

psd e in stare de orice

Psd e in stare de orice ca sa fuzioneze cu PC pentru ca asa are Geoana azimutul de la seful sau Basescu. Si cum intotdeauna se gaseste cel putin o coada de topor, de data asta s-a nimerit sa fie chiar cea care conduce partidul spre dezastru, Daniela Popa, fost membru PDSR si care acum isi doreste cu ardoare sa fie membru PSD si parlamentar european. Pentru ea partidul pe care ar trebui sa il reprezinte nu reprezinta decat un mijloc de satisfacere a dorintelor si intereselor personale. De un an de zile de cand a preluat conducerea PC-ul a fost sistematic destructurat tocmai pentru a fi "pregatit" de fuziune. Voiculescu trece cam prin aceeasi situatie ca Iliescu cu Geoana. Si totul se trage de la Traian care ar face orice sa scape de Voiculescu pe care il vede ca pe un ghimpe in coasta. Iar Geoana isi inchipuie ca daca ii va reusi manevra cu fuziunea va avea si antenele la pachet, mare prostanaceala pe capul lui.
Oricum, s-ar putea ca toti smecherasii astia sa aiba o mare surpriza cat de curand. Toata nebunia asta cu popovicii, pitcovicii si motocii s-ar putea sa fie bomba care sa arunce in aer toata colcaiala asta denumita pompos clasa politica romaneasca. Se platesc tot soiul de polite, se ataca unii pe altii si chiar Traian asa zis cel mare nu se simte bine. Averea familiei prezidentiale incepe sa iasa la iveala si se poate observa ca de fapt Base este si oligarh si mogul si toate la un loc dintr-un salariu de bugetar! Si la Geonica lucrurile stau cam la fel.
Si daca se sparge buboiul va fi vai de ei.

Mona G.
2009-03-28 11:43:57

PE

Sper ca Dl.Geoana sa nu faca greseala sa o primeasca in PSD pe Lavinia-o oportunista care ar face orice ca sa primeasca o sinecura si daca este la PE,cu atat mai bine!Cat despre partidul turnatorului sef Felix Miaau nu au ce face!Asa cum PNL si prin actuala marioneta Crin este partidul stapanului Patriciu asa si PC este partidul Antenelor(instrument de santaj politic) si al stapanului lor,Voiculescu!Noroc ca mai exista socialistii din PE pe care nu-i intereseaza aranjamentele dubioase facute in Romania!

Lucian Cosbuc
2009-03-28 14:05:38

Acu eu inteleg ca stapanii vostri au ceva impotriva socialistilor.....

Dar daca a fost normal ca un partid socialist sa devina peste noapte popular si peste alta noapte popular-liberal, fara sa acuzati lipsa de caracter a Marelui Carmaci - apoi cu Voiculescu ce aveti? De la o vreme dosul insului pare extrem de dulce, devreme ce nu rezistati nici o singura zi pe an fara sa muscati o particica cat de mica din dansul.....Noua reclama Ziua: "Nici o zi fara fundul lui Voiculescu"?

cehow
2009-03-28 15:26:42

Locul......

Locul P.C.-ului , cu dom, VOICULESCU, n frunte e la groapa de gunoi a istoriei....dupa modelul P.R.M...!

distefano
2009-03-28 22:36:38

tara piere si baba se piaptana

Mai, toate merg pe dos, viata asta e din ce in ce mai grea, zilnic apar tot felul de probleme reale iar pesedeii nu mai pot sa traiasca daca nu se inscrie Voiculescu la socialisti. Uite ce chestie. Dupa ce au manevrat in asa fel incat PC-istii sa nu mai aiba loc de intors acum se bucura, dar cred ca se bucura degeaba. Vad ca li se agita iar apele pe acolo prin interior, Dragnea a inceput sa vorbeasca, Mitrea isi infige mai tare coltii in beregata lui Geoana, Nica tace chitic dupa ce si-a luat-o de la subalterni iar Vanghelie ii face pe toti. Plus Gusa si Lavinia, amenintarile lui Iliescusi asa mai departe. Hal de partid.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Catre Redactia Ziarului Ziua (2143 afisari)
 Cele 2000 de capuse (1966 afisari)
 Legile DGA in versiune DGA (1707 afisari)
 Hitler profilul psihologic (1546 afisari)
 Cameleonul Voiculescu (1369 afisari)
 Suparati ca au pierdut meciul cu Serbia, tricolorii au devastat vestiarul de la Constanta! (2077 afisari)
 Ion Mihai Pacepa: Departamentul de Informatii Externe a pregatit prostituate ca spioni (2035 afisari)
  Premiera in America Latina: Printesa Inca a levitat la 30 de centimetri de sol! (VIDEO) (1918 afisari)
 UPDATE Romania - Serbia 2-3, scor final (1905 afisari)
 Tatucul Playboy, Hugh Hefner, lovit de criza financiara. Vezi cum! (1698 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01669 sec.