Ziua Logo
  Nr. 4488 de marti, 17 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-03-17

Comentarii: 14, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2009-03-16 21:15:00

DISCORDIA INTRE REFORMA SI CONSERVATORISM IN PSD.

DISCORDIA INTRE REFORMA SI CONSERVATORISM IN PSD.
Nomenclatura comuniisto-securista din PSD,adica aceea care au condus prin PSD si Dl.Iliescu Romania peste 15 ani se afla astazi,dupa lunga perioada a opozitiei,intr-o ofensiva a restauratiei.
Ca de obicei restauratia cuprinde intreaga vitrina a camilelor comuniste care ne-au asigurat lunga tranzitie din care nu mai iesim,in schimbul formarii unei nomenclaturi bogate,cum nici pe timpul lui Ceausescu nu s-au gandit.

PSD a fost infiintat ca o continuare a PCR si pentru salvarea fostei nomenclaturi,electoratul fiind constituit din nostalgicii comunismului,a conservatorismului taranesc sau al pensionarilor,categorii conservatoare si impotriva schimbarii,si care in prezent nu mai este capabil de restructurare.

Mergand pe formula leninista,partidul-partid de masa-PSD a adunat fara discriminare peste 600000 de membri,din care cel putin 10000 au pretentii de a fi lideri locali sau generali.

In constructii este foarte des aplicata formula:decat sa reconstruiesc,sa repar o cladire veche,care ar costa mult si ar necesita fonduri mari este mai rentabila daramarea ei si apoi reconstructia uneia noi.In acest cadru se inscrie actualul PSD dat fiind scaderea batranilor si a taranilor electoratul lor traditional(cresterea tinerilor si a intelectualilor,
funciarmente anticomunisti).

Un partid poate supravetui datorita unei ideologii,a unui lider carismatic sau mai bine a ambelor.
In PSD nu exista ideologie decat cea a pragmatismului si inbogatirii,exista grupuri sincer social-democrate dar si grupuri de interese asa de multe incat PSD a aparut ca un partid al coruptilor.

Liderul carismatic,Iliescu nu mai poate indeplini acest rol din cauza schimbarii demografice(scaderea batranilor conservatori si cresterea tinerilor,plus redesteptarea multor electori care nu se mai tem de boieri si mosieri si accepta capitalismul).
In acest caz Iliescu apare mai degraba in rolul consacrat de reactionar comunist,opus schimbarii si ocrotind clasa coruptilor,chiar daca el este cinstit si sarac.


In fine daca ambele componente nu exista, PSD este in deriva.
Ce poate fi mai edificator decat incercarea disperata a dlui Iliescu si nomenclaturii comuniste din PSD de a-l promova pe dl.Oprescu,singurul care,chipurile,mai poate ascunde uniforma de nomenclaturist comunist.
Disperarea ca vor fi reformati de catre dl.Basescu si Partidul sau,acesti oameni ai trecutului,al raptului post 1989,sunt azi capabili de a folosi toata gama metodelor securiste ai anilor comunismului.
Iata dece lansarea lui Oprescu inseamna lansarea restauratiei in PSD si in Romania.


Este de datoria persoanelor constiente din partid si din afara lui de a constitui o noua constructie social democrata.

Problema atacului securist prin dl.Oprescu nu mai priveste o lupta politica intre stanga si dreapta ci priveste viitorul Romaniei catre Europa sau catre vremurile trecutului spre fericirea gruparii greilor si vechilor nomenclaturisti din PSD ,PC si alte partide care au capotat in perioada tranzitiei,cand au reusit doar imbogatirea prin rapt.

Acest rationament ne duce la constatarea unei divizari a PSD cel putin in 2 aripi ireconciliante,ale adevaratilor social democrati ,la inceput putini si slabi si gruparea puscariabililor,a criptocomunistilor,coruptilor care vor incerca zadarnic o reabilitare,desi la inceput,sub conducerea lui Iliescu au fost mai multi.

Dar progresul nu tine cont de majoritate si minoritate,el creste ca valoare si ca numar in timp.

Daca pana acum populatia,fara simt si practica politica putea fi lesne inselata prin manevrarea persoanelor de tipul populist al dlui Iliescu(cel sarac si cinstit,dar responsabil de mortii revolutiei si ai mineriadelor),astazi Romania dispune de o personalitate de exceptie,reformatoare si gata de a preda tara tinerilor si un partid bine orientat ideologic,facand parte din curentul popular,cel care astazi conduce de fapt Europa.

Situatia politica din Romania s-a radicalizat.Pe de o parte stanga,macinata de contradictii si cazuta sub influenta fostilor comunisti,pe de alta parte liberalismul celor din PNL si PD-L care sunt gata de a schimba din temelii clasa politica si modalitatea de a face politica in Romania.

In conditiile anului 2009,a aparitiei unei noi generatii puternice,a schimbarii de mentalitate a romanilor care au intrat la propriu in Europa,sensul istorie se va schimba in sensul Partidelor dreptei si a Presedintelui Basescu.

Deci Basescu sau Oprescu,aceasta este dilema la care trebuie sa raspundem in maniera participarii PSD la guvernare.
Cei nostalgici,fostii comunisti si securisti vor alege trecutul,continuitatea tranzitiei fara de sfarsit pentru a-si rotunji puterea si averea.
De cealalta parte PD-L,PNL au ocazia de a da o noua identitate Romaniei.

Vor intelege liberalii momentul istoric si vor renunta la orgolii sau vor face jocul dusmanului ideologic al liberalilor si vor sprijini pe dl.Iliescu si coalitia comunisto-securista cum au procedat in ultimii ani?

octaaa
2009-03-17 00:15:18

Re: DISCORDIA INTRE REFORMA SI CONSERVATORISM IN PSD.

Alex Pandrea, am citit pe jumate ce ai scris. SI ai scris bine, chiar iti dau dreptate.

Dar vreau sa iti pun si niste intrebari. la care sper sa raspunzi. Dar nu asa cu nesimtire cum ai facut-o atunci cand te-am itnrebat ce parere ai despre legatura lui Stolojan cu unul dintre cei mai mari tigani interlopi ai tarii.

1 - PSD-ul nu are ideologie. Subscriu. Dar a PD-ului care e ?

2 - Iliescu te duce cu gandul la comunisti. SI partidul infintat de el la fel. Subscriu. Dar atunci de ce basescu , blaga, etc s-au dus tot la FSN? Iar unii in frunte cu basescu au fost ministri in guvernele FSN?
3 - In aceleasi conditii, de ce Stolojan a fost premierul lui Iliescu? A...si de ce si in 1996 a venit sa ne spuna ca el il sustine pe Iliescu?
A...si o remarca. Vad ca ti-e frica rau de tot de Sorin Oprescu.

Alex.Pandrea
2009-03-17 07:57:56

Re: Va dau un raspuns din monografia mea,Psihiatria sub dictatura comunista

La 2009-03-17 00:15:18, octaaa a scris:


Dificila confruntare cu trecutul

Nimic nu ne poate mantui de trecut, nu exista o recuperar" a trecutului. Viitorul nu poate fi cucerit decat prin impacare si nu prin rafuiala sau razbunare", spunea pe buna dreptate contesa Marion Donhoff.
Psihiatrii, ca de altfel intreaga populatie a tarii, au fost pusi intr-o situatie in care nu puteau sa prevada ca, intr-un timp compatibil cu lungimea vietii lor, comunismul va lua sfarsit. Din aceste motive existau doar doua posibilitati: fie de a se adapta, de a tacea si de a incerca sa supravietuiasca, fie de a refuza compromisul si de a sfarsi in izolare, suferinta sau ca victime ale represiunii.
Cu linistea si pacea pe care ne-o dau anii trecuti de la revolutie, putem astazi sa privim situatia din epoca comunista mult mai obiectiv. Nu trebuie uitat ca numerosi cetateni, inclusiv psihiatri, se "aranjasera" in patul lui Procust al sistemului, au trait, au muncit si uneori au cunoscut si bucurii - asa cum sublinia Paler -, in timp ce nesiguranta actuala, deceptiile tind tot mai mult sa ia forma unei constante atitudini defensive, manifestandu-se cel mai adesea prin deprimare sufleteasca si ura. Oare nu am inceput deja sa auzim ca, in fapt, "inainte nu era chiar asa de rau?".
Politica practicata pana acum nu a produs decat frustrare, victimele si calaii s-au intalnit adesea, la fel cum in psihiatrie s-au intalnit tartorii si persecutatii, tortionarii si victimele. De aceea telul nu trebuie neaparat sa fie identificarea culpabililor individuali, ci mai degraba de a impartasi adevaruri colective, adevaruri izvorate din privirea inauntru a acelui pervers sistem de oprimare cu teroare psihologica, cu recompense pentru delatori si colaborationisti, cu aparatul sau de supraveghere extrem de bine ramificat. Efectul ar trebui sa corespunda aceluia al unui seminar care incearca sa stabileasca criteriile de conduita etico-politica. Recuperarea trecutului este foarte importanta pentru tara noastra, dar trebuiesc sanctionate actiuni si nu convingeri.
Nu trebuie uitat cat de perfectionat era sistemul de supraveghere al Securitatii din Romania. Cine dorea sa faca studii, chiar cand era vorba de modeste studii profesionale, cine aspira la celebritate sau la venituri mai mari, trebuia sa se adapteze, caci celebrele drepturi la munca, studii etc. din propaganda comunista nu erau valabile, in fapt, decat pentru cei loiali, pentru cei "adaptati" si nu pentru dizidenti si nici chiar pentru indiferenti. De aceea o clasificare a psihiatrilor in vinovati principali, vinovati secundari sau complici, lucru la care nazuiesc fanaticii ordinii, nu este posibil. Nu se poate prelucra, cu scopul de a face dreptate, ceea ce s-a intamplat cu 45 de ani inainte. Nici unul sau mai multe procese penale nu vor putea sa clarifice istoria, acest lucru servind numai "aplicarii dreptului material". In aceasta sfera se inscrie in primul rand crearea "pacii juridice" de care suntem azi mai indepartati decat acum 7 - 8 ani. Din cauza strictei discipline de partid comuniste a "centralismului democrat", care nu permitea nici o abatere de la disciplina de partid, majoritatea psihiatrilor au fost in acelasi timp si faptasi, si victime. Ca si fenomenul Pitesti, nazistii si comunistii aveau prevazut in sistemul lor de oprimare acel dublu rol - de calau si victima. Din acest motiv, sutele de mii de auxiliari de care s-au servit aceste regimuri -psihiatrii fiind in fond un caz minor- nu erau prin natura lor criminali. Numai o minoritate avea in acest cadru acces la putere si initiativa violentei sociale, inclusiv in psihiatrie. Marea majoritate era formata din micii burghezi normali, care in alte situatii si-ar fi indeplinit cu constiinciozitate obligatiile lor zilnice. Oare este drept ca dupa ce acesti oameni si-au distrus o parte importanta a vietii lor sa fie acum stigmatizati pentru restul vietii care le mai ramane?
Deci nu se poate nega acestor psihiatri, pur si simplu, dreptul de a munci, pentru a fi impinsi in amaraciune si opozitie. Este greu sa dozezi vina fiecaruia, neexistand o norma care sa stabileasca hotarul intre cat s-a putut suporta sau rezista, cat s-a putut adapta.
Exista cateva repere constante ale eticii psihiatrice:
Mai intai, crimele comise nu pot fi trecute cu vederea si nici date uitarii. Unui individ al carui frate a fost torturat intr-un azil psihiatric sau chiar ucis nu i se poate cere sa uite acest lucru si cu atat mai mult acelora care au simtit tortura psihiatrica pe propria piele.
Trauma lovirii de aroganta puterii si brutalitatea acestor functionari din domeniul medicinii nu se poate uita usor. Toate aceste crime trebuie numite, trebuie aduse la cunostinta opiniei publice, dar trebuie sa se reflecte in conditiile respectarii criteriilor unui stat de drept, constitutional. Trebuie, deci, in acest cadru respectate trei principii, cel putin ale unui stat de drept:
Se sanctioneaza numai actiunea si nu convingerea.
- Decisiv nu poate fi decat dreptul penal in vigoare in perioada comiterii faptei. Legile formale comuniste interziceau tortura, abuzurile psihiatrice si asigurau drepturile civile. Criminalitatea consta in faptul ca ei nu respectau propriile legi, propria constitutie.
- Criminalitatea oricarei persoane trebuie dovedita.
Aplicand aceste principii in psihiatrie, doua actiuni sunt cruciale, daca dorim nu numai o reforma a psihiatriei, dar si stabilirea in cadrul sau a unei noi viziuni etice:
1. Pedepsirea criminalilor pe baza principiilor de mai sus;
2. Inlocuirea elitelor comuniste de conducere din psihiatrie care continua si astazi sa detina pozitii cheie.
Cu toate acestea, trebuie sa clarificam doua lucruri: ce trebuie obtinut si ce se poate obtine. Nu se pot rezolva problemele unui stat al faradelegii cu mijloacele unui stat constitutional.
Criminalitatea statului comunist cu greu poate fi urmarita in cadrul dreptului penal. Nu se poate masura retroactiv acea perioada cu criteriile democratiei pluraliste si nici nu ar fi echitabil. Asa cum am aratat si argumentat deja, comunismul a creat in psihiatria romaneasca o adevarata "organizatie criminala" prin implicarea sa oficiala, ideologizarea abuzului si executarea unei adevarate represiuni sistematice prin metode psihiatrice.

LENIO
2009-03-17 10:18:08

Flutur are limba,dar aripioarele i-au fost taiate...

...dl conte i le-a retezat !
Dl conte?Da sihne-i ashela bre ?

Tov.FLUTUR vrea comunism,cu o culoare unica ROS-PORTOCALIU .
Cand va peca din VARF ,poate se va pravali de fapt!

mikele durul
2009-03-17 11:17:10

Pedelistii le-au dat ieri partenerilor de guvernare din PSD un ultimatum in ceea ce priveste formare

Daca PSD face aceasta mare prostie este terminat ca mare partid. in curand ll-i se va cere si fuziunea cu PDL ( vezi precedentul cu PNL ). Se va reface FSN-ul. Succes !

mikele durul
2009-03-17 11:22:38

Lui Alex Pandrea

Dupa ce scrii mult de se plictiseste omul citind si renunta , mai ai si idei fixe.

Alex.Pandrea
2009-03-17 11:25:26

Re: Durule,nimeni nu te opreste sa citesti,sa te alfabetizezi,mai ales cand apari in spatiu public

octaaa
2009-03-17 11:26:30

Re: DISCORDIA INTRE REFORMA SI CONSERVATORISM IN PSD.

Alex Pandrea , ce tot scrii tu aici?
Are vreo legatura cu ce te-am intrebat eu?
Mereu eviti sa raspunzi la intrebari. La fel cum face si idolul tau.
Daca cineva il intreba de Flota , va raspunde ca Patriciu a furat.

Alex.Pandrea
2009-03-17 11:29:15

Re: Lui duru

La 2009-03-17 11:22:38, mikele durul a scris:

> Dupa ce scrii mult de se plictiseste omul citind si renunta , mai ai
> si idei fixe.
>
Omule,
te inteleg.
Nu iti place lectura si articolele mai lungi te ametesc.Cum am scris mai sus nici DEX-ul sau un dictionar nu rasfoiesti.

Incearca cu Haloperidol poate se mai poate face ceva.

daca nu stai,cum spune Creanga,in cotrutza(pe cuptor) si mananca seminte.

Cei care nu stiu,nu citesc traiesc mai mult.

octaaa
2009-03-17 11:30:41

Re: Durule,nimeni nu te opreste sa citesti,sa te alfabetizezi,mai ales cand apari in spatiu public

Ma omule, ce a vandut ma Tariceanu din tara? A vandut judete, a vandut insule? Carei tari ii apartin acum, sau cum adica? S-a micsorat suprafata Romaniei????
A... te referi la concesionari, desigur. Pai uite-te mai bine la Petrom ce ministri erau cand s-a privatizat. Si multi ministri d-aia vei vedea si azi in Coalitia lui basescu.

Si ia zi-mi si mie ce a facut ilegal Tariceanu cu concesionarea aia de la Marea Neagra? Si mai zi-mi si mie de ce daca Tariceanu ar fi furat pamanturile romanesti-stramosesti , de ce nu a zis nimic nici basescu , nici Boc , nici Geoana? Caci doar era plina campanie electorala atunci si ar mai fi smuls si ei niste voturi. Iar cum ii stim p-astia mort dupa voturi...

octaaa
2009-03-17 11:34:09

Re: Pedelistii le-au dat ieri partenerilor de guvernare din PSD un ultimatum in ceea ce priveste formare

Mikele durul, stai cu PSD_ul. Sint ei in deriva acum...dar totusi sa nu ii plangem de mila. Au ei baietii lor pe-acolo, care stiu ce si cum fac.

Si totusi nu cred ca vor sa reinfinteze FSN-ul.
Cred ca mai degraba vor sa faca ca doar FSN-ul sa ramana pe scena politica.
Un FSN la stanga si unul la dreapta. Ma rog, cred ca asa vor ei. Dar n-o sa le iasa.

Alex.Pandrea
2009-03-17 12:32:30

Re: OCTAA:Psihologia minciunii oricat de perfecta totdeauna este perdanta

La 2009-03-17 11:26:30, octaaa a scris:

> Alex Pandrea , ce tot scrii tu aici?
> Are vreo legatura cu ce te-am intrebat eu?
> Mereu eviti sa raspunzi la intrebari. La fel cum face si idolul tau.
> Daca cineva il intreba de Flota , va raspunde ca Patriciu a furat.
>

Mai sus v-am dat un rasouns intelectual care tine de gandirea unui om pe care il respect.
Dv.insistati sa va dau raspunsula altfel.

iata-l si altfel


Daca vrei sa obtii raspunsuri trebue sa stii sa pui intrebarile.
In propaganda tonomatelor si a politicienilor care nu au nimic de oferit se utilizeaza o tehnica care din pacate,poate din mimetism o foilositi si dv.

Astfel se afirma solemn o minciuna,un neadevar si apoi este tratat ca si cum ar fi adevarat,luand pozitie,combatand atacand ca si cum minciuna ar fi adevarata,iar in cazul dv intrebandu-ma sa va explic aceste afirmatii neadevarate.
Deci ce sa raspunzi unor minciuni.
IATA:

Iata in cazul intrebarilor dv:
1. PSD-ul nu are ideologie. Subscriu. Dar a PD-ului care e ?

Dar este minciuna PSD este afiliat ideologiei social democrate iar PD-L celei populare de centru dreapta.
Deci nu pot explica neadevaruri

2. - Iliescu te duce cu gandul la comunisti. SI partidul infintat de el la fel. Subscriu. Dar atunci de ce basescu , blaga, etc s-au dus tot la FSN? Iar unii in frunte cu basescu au fost ministri in guvernele FSN?

Iarasi rastalmaciri si minciuni.Basescu nu a fost la PSD niciodata,el a intrat in PD
- Devi ce poti explica unei minciuni si insinuari:nimic

3. In aceleasi conditii, de ce Stolojan a fost premierul lui Iliescu? A...si de ce si in 1996 a venit sa ne spuna ca el il sustine pe Iliescu?

Iarasi minciuni.Stolojan a fost prim-ministru tehnocrat,nu a fost niciodata membru PSD si a asigurat un interimat de un an pentru a organiza alegerile.
Deci ce sa raspunzi la minciuni.

De Oprescu nu are dece sa-mi fie frica.Am fost colegi la UMF Bucuresti.Il cunosc foarte bine.Ii stiu si bunele si relele.
Daca vareferiti la spaima ca va candida la Presedentie,stati molcom.In primul rand nu va candida pentru ca stie cine este jupanul iar daca candideaza nu este nici o problema pt.Dl.Basescu

octaaa
2009-03-17 15:12:33

Re: OCTAA:Psihologia minciunii oricat de perfecta totdeauna este perdanta

Alex Pandrea eu nu vad cum poti sa ai atata nesimtire si sa minti asa chiar pe fata.

1 - PD partid popular? ori pana mai ieri era in Internationala Socialista. Au ideologia populismului care inca le asigura voturi. Si a hotiei. Asta e de fapt ideologia PD!

2- Basescu nu a fost in PSD. Da. Dar cred ca FSN-ul te duci de 100 de ori mai mult cu gandul la comunism decat PSD-ul. Adica nu il compari de Adrian Nastase cu Barladeanu ca renume comunist, nu? Nici pe Miron Mitrea cu Dan Martian, nu? Cred ca Barladeanu si Dan Martian te duc de 1000 de ori mai mult cu gandul la comunism decat Nastase si Mitrea. Ori da...basescu s-a dus in partidul lui Barladeanu.
A..si PSD-ul nu e infintat de comunistul Iliescu. Din cate stiu eu, FSN-ul e infintat de Iliescu. Cel pe care il ataci si tu.

3 - Stolojan tehnocrat? Hm...hai sa fim seriosi. Chiar se avea rau cu Iliescu? Dar de ce a iesit public sa il sustina in 1996? Si totusi trecusera ceva ani.

Dar ai nesimtirea asta sa minti asa pe fata. Sa gasesti scuze de 2 lei. Repet, la fel ca si idolul tau.

Socrate
2009-03-17 17:26:58

Pe cand o pshihologie ( sa psihiatrie ) a minciunilor electorale ? * Re: DISCORDIA INTRE REFORMA

Astept cu nerabdare.

La 2009-03-16 21:15:00, Alex.Pandrea a scris: multe.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Distrusi de banci (5502 afisari)
 Executorii se imbogatesc (2817 afisari)
 Lichidati-l si pe Maresalul Averescu (1894 afisari)
 "Acvila" si Jandarmeria vorbesc limbi diferite (1220 afisari)
 Publicitate muta (1189 afisari)
 Stewardesa ziua, vedeta porno noaptea! (3516 afisari)
 Astrologul rus, Paul Globa: Criza economica va dura pana in 2020 si va recroi harta politica a lumii (3174 afisari)
 Predator X, cel mai fioros monstru marin descoperit vreodata (VEZI FOTO) (2958 afisari)
 Oricat ar fi de eleganta, Sarah Jessica Parker nu-si poate ascunde mainile de pensionara! (FOTO)  (2659 afisari)
 Elisabeth Fritzl: Venea, ma viola ore in sir si pleca fara sa scoata un cuvant (2581 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00490 sec.