Ziua Logo
  Nr. 4485 de vineri, 13 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-03-13

Comentarii: 21, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2009-03-12 21:44:57

SA IUBESTI PE SOCRATES,DAR MAI MULT SA IUBESTI ADEVARUL

SA IUBESTI PE SOCRATES,DAR MAI MULT SA IUBESTI ADEVARUL
Liberalii se afla azi,cu cateva zile inainte de congres in greaua dilema evocata de Socrates inainte de a muri si spusa fidelilor sai care il plangeau.
Mi se pare ca astazi traim aceasta tragedie in cadrul PNL.
Dl.Tariceanu,un fel de Socrates fals, este pe cale de a ne parasi.Sigur nu pe lumea cealalta ci in neantul vietii politice,unii ar spune ca in lada cu deseuri politice a tarii.
Contrar lui Socrates care isi sorbise cucuta dl.Tariceanu ,din contra o serveste unor politicieni ca si el,si mai ales Excelentei sale Dl.Basescu.
Sigur ca democratia are slabiciunile ei si fiecare,inclusiv dl.Tariceanu are dreptul sa se viseze daca nu Napoleon,cel putin Basescu.

Marea problema este ce vor face porfanii dlui Tariceanu.Unii s-au capatuit,dar ce facem cu cei pe care poporul ii numeste pishicheri,printre care si forumistii lui Jicman.Nu-i mai numesc mai intai pentru ca nu merita si apoi pentru ca sunt prezenti permanent.

Cum isi vor alege ei noul stapan,Crin pare mai pretentios si are standarde mai ridicate,desi daca ma gandesc la prietenia cu Orban parca m-as indoi.

Cei inselati,cu adevarat liberali,sunt asteptati in PD-L unde liberalismul este creativ si militant,pus in serviciul tarii prin aducerea la guvernare de catre poporul roman.

Dar sa revenim la consideratii acum cand in curand vom citi necrologul politic al celui mai mare farsor si tradator pe care l-am avut dupa 1989.Nu va spun cine este dar precis ca toti il stiu.
Tot mai multi liberali,membrii PNL sau simpatizanti se afla azi intr-un mare impas,motiv pentru care doresc din partea PNL o clarificare doctrinara,mai ales acum,inaintea alegerilor.
Opozitia la unificarea fortelor de dreapta care invoca istoria si doctrina liberala,nu este decat un motiv pentru a-si motiva imobilismul si incompetenta (in treacat fie spus ca actuala conducere).
PNL nici nu are o doctrina pentru unificarea dreptei. Este deci necesar,ca liberalii din PD-L sa-si prezinte propria viziune despre liberalism,intr- o lume in care valorile liberale se regaseste in doctrina si practica aproape a tuturor partidelor.
Cei care contesta liberalismul de tip oligarhic, arata,de la inceput ca ei isi asuma liberalismului de dreapta si clarificarea relatiei cu dimensiunea de centru-stanga sau chiar stanga a liberalismului contemporan.
Deci,ce fel de liberali suntem,se intreaba adversarii liberalismului dlor Patriciu si Tariceanu?
-Liberalismul dreptei actuale este liberalismul responsabilitatii.Aceasta presupune ca libertatea devine principala valoare politica.Libertatea insa trebuie sa se desfasoare in contextul responsabilitatii, iar maniera folosirii ei are in vedere doua aspecte:
a. asumarea de responsabilitate de catre membrii societatii.
Individul nu poate astepta de la societate sau stat rezolvarea tuturor problemelor sale.
Rostul politicii liberale este acela de a face oamenii independenti, iar nu dependenti de stat.
b. asumarea de responsabilitate de catre oamenii politici,care trebuie sa accepte ca sunt responsabili pentru toata comunitatea si pentru binele public, si nu doar pentru interesele unui grup sau elita,fie ea si capitalista.
Libertatea si puterea politica presupun mari responsabilitati fata de
tot electoratul, nu numai fata de un grup restrans,sau numai fata de liberali.
Raportul libertate/responsab ilitate,oameni politici/electoral este definitorie pentru liberalismul de dreapta.Cel mai important actor aljocului politic democratic este cetateanul.organele reprezentative fiind responsabile in fata cetatenilor

Liberalismul dreptei contemporane este unul al egalitatii in fata legii
Toti membrii societatii, ca indivizi, si toate grupurile sociale, profesionale, culturale, etnice sau religioase trebuie sa respecte principiul egalitatii in fata legii. Averea sau functia nu trebuie sa creieze privilegii.

Liberalismul dreptei contemporane este deci,un liberalism antioligarhic si popular
Grupurile politice si de afaceri, capitalistii sunt parte a societatii si nu deasupra ei.ei nu au nici un privilegiu politic.
Daca liberalismul sustine egalitatea sanselor, tot asa el sustine castatutul politic si reprezentarea politica a oricarei persoane nu tine de avere,politica sau pozitie sociala.Liberalismu l se adreseaza tuturor si nu doar la 5% din populatie.
-Liberalismul dreptei contemporane trebuie sa promoveze capitalismul concurentei oneste(sustinand competitia onesta, proprietatea ,libera initiativa) , economia de piata fiind motorul de reglare economica,iar profitul forta vitala a desvoltarii sociale.
Liberalismul dreptei contemporane sustine o economie curata, fara baroni, monopolisti sau oligarhi,fiind contra relatiilor privilegiate cu statul sau politicienii la putere.
Liberalismul de dreapta afirma separarea afacerilor de politica,organizand riguros aceste relatii.
Pe scurt, liberalismul este impotriva oligarhiei si a folosirii institutiilor politice pentru promovarea intereselor nelegitime ale unui grup economic sau ale altuia.
-Liberalismul dreptei contemporane recunoaste rolul traditiei, al comunitatii, al religiei si al familiei.Liberalismul de dreapta nu pune interesele economice individuale mai presus de orice.
El recunoaste rolul traditiei si al comunitatii in crearea identitatilor si definirea intereselor umane.
-Liberalismul dreptei contemporane recunoaste identitatea nationala ca element cheie al politicii.Liberalis mul de dreapta imbratiseaza notiunea de natiune civica – entitate politica capabila sa cuprinda si sustina toti membrii unei societati indiferent de apartenenta sociala, profesionala, culturala, etnica sau religioasa.
Integrarea in Uniunea Europeana ar fi falimentara pentru Romania in absenta unei puternice identitati institutionale, care sa sustina identitatea sa economica si culturala. Liantul afectiv al natiunii civice este patriotismul constitutional.

Unitatea Europei se intemeiaza pe natiunile componente,iar nu pe disparitia acestora.

Petre S
2009-03-12 22:17:23

Handicapatule

Dispari, scusura securista. Si tu si canalia ta.

.Sobru.
2009-03-12 22:25:18

Re: SA IUBESTI PE SOCRATES,DAR MAI MULT SA IUBESTI ADEVARUL

Sa iubesti adevarul, dar mai mult dosul imputit al Betivului de la Cotroceni.

gili
2009-03-12 23:30:06

Ramine cum am stabilit nene Vasile ! Plus de asta ...

Plus de asta liberalii ar trebui cu atit mai mult sa-l sustina pe Tariceanu , cu cit mai mult lucrusorul asta exaspereaza pe Excelenta Sa si acolitii dinsului .
Trag nadejdi nene Vasile ca liberalii vor vota bine ...
Atit de bine , incit sa nu dea prilej de chef neispravitilor .

PS

Ca sa fiu mai expilicit , cu Tariceanu nene , cu Tariceanu .

Danny
2009-03-13 00:09:47

Re: Ca sa fiu mai expilicit , cu Tariceanu nene , cu Tariceanu .

Bre gilica, parca ziceai ceva de pupincurism..... Dar se vede ca te-a convins S-orbul de unde vin banii si placerea, ca doar sinteti prieteni la catarama

the
2009-03-13 00:44:35

Re: Handicapatule

gili
2009-03-13 00:52:40

Re: Ca sa fiu mai expilicit , cu Tariceanu nene , cu Tariceanu .

Danutzo fata me , daca te maninca ... spune ca sa stim .
Si poftim incoace ca sa regulam treaba corespunzator , n'asa ?
Daca nu , sezi in banca ta , ca sa stii ca si io poci sa mascaresc si nu as vrea sa ajungi la destele mele de le plimb pe tastatura , ca nici toata apa Dumarii nu te mai poate spala fato .
Ca sa nu-ti mai spui ca , ce ora ie asta de te-ai scapat la ordinator pentru o fata cu mintea pe umeri ?!
Mama ta ..., mama ta stie ce faci tu , la ce exchibitii te dedai in puterea noptii ?
Tu nu ai pepushi , un mutzunache ceva , care sa dormi cu dinsul si sa-ti tie de urit sa nu te sparii cind te trezesti noaptea ?
Atuncea asteapta sa fete mitza ceea persiana , ca mult nu mai are , si-ti trimite negresit nenea Gilica un pui pe care sa-l dezmierzi si sa te desfeti cu dinsul .
Hai si acum la culcare ... La culcare ca orele is tare tirzii ...

ionion
2009-03-13 06:59:55

mesaje pentru candidati : randul este mare si postul unu. Imbogatzitzii nu iau in consideratie !

fiecare porneste ca sarac dar o data ce ajunge "acolo sus" peste un mandat eventual doi apoi poate iesi la pensie , dar foamea vine mancand !

cosor ion
2009-03-13 07:04:08

ce mult si-ar dori Base

sa-l aiba adversar pe Tariceanu,l-ar desmembra fara posibilitatea de a mai fi asamblat

ionion
2009-03-13 07:14:18

Re: ce mult si-ar dori Base


Tzandarica era mereu desamblat si sa stii ca si acum ar fi posibil sa fie asamblat.La 2009-03-13 07:04:08, cosor ion a scris:

> sa-l aiba adversar pe Tariceanu,l-ar desmembra fara posibilitatea de a
> mai fi asamblat
>

alwis46
2009-03-13 09:33:48

Auzi colo motiv ca sa candidezi la Presedintie !

Citez din articol :

"Fostul premier a considerat ieri fireasca o eventuala candidatura a sa la Presedintie, invocand faptul ca este singurul care are experienta confruntarii directe cu Traian Basescu."

Pai asta asteapata lumea de la un Presedinte bai Repetentule, stiinta de a se confrunta direct cu Basescu ?
Si in ce sa va confruntati Repetentule, in buzdugane sa va buzduganiti, in ciorapi sa va mirositi sau in smechereli sa va smecheriti ?

Firesc este ca un candidat la Presedintie sa dovedeasca alte calitati Repetentule si nu abilitatea de a te lua in gura cu unul sau cu altul asa cum face asta de-acuma.


gili
2009-03-13 10:01:43

Fitil bagam ... Ha-ha-ha... D'aia ma nu doarme noaptea de cinci ani ?

Hai ca-mi placi Cosorelule .
Te-ai pus pe fitile ...
Cea ca la Cotroceni se pune de chem mare , mare . O sa cheme si popi sa dea acatiste daca nataraii de liberali or sa faca acum la congres ce nu au putut face Ba'secu cu toata liota de pedelici si organe ale statului timp de cinci ani , sa-l puie pe faras pe Tariceanu .

gili
2009-03-13 10:03:32

Re: Fitil bagam ... Ha-ha-ha... D'aia ma nu doarme noaptea de cinci ani ?Erata...

La 2009-03-13 10:01:43, gili a scris:

Hai ca-mi placi Cosorelule .
Te-ai pus pe fitile ...
Cea ca la Cotroceni se pune de chef mare , mare . O sa cheme si
popi sa dea acatiste daca nataraii de liberali or sa faca acum la
congres ce nu au putut face Ba'secu cu toata liota de pedelici si
organe ale statului timp de cinci ani , sa-l puie pe faras pe Tariceanu .

Mona G.
2009-03-13 10:53:39

Sefii

Ambii sunt la fel de slabi!Tariceanu depindea de stapanul Patriciu iar Crinulet -pe jumatate de Patriciu si pe jumatate de Oprescu si ai lui!Ar trebui o figura cu totul si cu totul noua la sefia PNL pt. ca acest partid sa renasca!

lil
2009-03-13 14:17:45

Re: Handicapatule

Arogantu'
2009-03-13 14:29:23

Re: Auzi colo motiv ca sa candidezi la Presedintie ! - Da, "BA" analfabetule !

Pina sa ajungi presedinte - ai neaparata nevoie de calitati care sa conteze in lupta cu un INCULPAT care stie doar fuga de raspundere pentru faptele penale proprii !

Si daca esti asa furios ca Tariceanu vrea sa i-o traga peste bot proprietarului de casa obtinuta ILEGAL - crezi ca-l ajuti pe matroz ?

Asta ce motiv are sa mai vrea o tura la Cotroceni - nu vrea sa dea ochii cu Justitia ?

La 2009-03-13 09:33:48, alwis46 a scris:

> Citez din articol :
>
> "Fostul premier a considerat ieri fireasca o eventuala candidatura a
> sa la Presedintie, invocand faptul ca este singurul care are
> experienta confruntarii directe cu Traian Basescu."
>
> Pai asta asteapata lumea de la un Presedinte bai Repetentule, stiinta
> de a se confrunta direct cu Basescu ?
> Si in ce sa va confruntati Repetentule, in buzdugane sa va
> buzduganiti, in ciorapi sa va mirositi sau in smechereli sa va
> smecheriti ?
>
> Firesc este ca un candidat la Presedintie sa dovedeasca alte calitati
> Repetentule si nu abilitatea de a te lua in gura cu unul sau cu altul
> asa cum face asta de-acuma.
>
>
>
>

Hokusai san
2009-03-13 17:09:12

Re: Handicapatule / Trist ce fauna se gaseste in mijlocul poporului roman.

La 2009-03-12 22:17:23, Petre S a scris:

> Dispari, scusura securista. Si tu si canalia ta.
>

Arogantu'
2009-03-13 17:33:00

Si pe cine propui, mai draga ? Catzelusul cu succesuri al Nutzicai Basescu ? ndc


La 2009-03-13 10:53:39, Mona G. a scris:

> Ambii sunt la fel de slabi!Tariceanu depindea de stapanul Patriciu iar
> Crinulet -pe jumatate de Patriciu si pe jumatate de Oprescu si ai
> lui!Ar trebui o figura cu totul si cu totul noua la sefia PNL pt. ca
> acest partid sa renasca!
>

vida clara
2009-03-13 19:25:25

Cine sa-si bata capul sa desfiinteze pnl-ul?

Ca el nici nu a luat inca fiintza.
Scormonitzi-va mai liberal-tzaranistii-ceausistilor mai adanc prin buzunare,poate aducetzi si voi un leu la suprafatza,ca cu pisoii astia doi,nici soareci nu prindetzi.
Asezatzi-va pe vine,roata,si scremetzi-va mintea,ca e imposibil sa nu va iasa nimic la nici unul din zece.

Hokusai san
2009-03-13 20:31:01

Re: Handicapatule / Trist ce fauna se gaseste in mijlocul poporului roman.

Ma refer la nenorocitii de securisti si la slugile lor.La 2009-03-13 17:09:12, Hokusai san a scris:

> La 2009-03-12 22:17:23, Petre S a scris:
>
> > Dispari, scusura securista. Si tu si canalia ta.
> >
>
>

Arogantu'
2009-03-13 20:59:06

La fesenei vad ca asta-i metoda de "gindire" - scremutul !

Giga - scremeti mai intai o ideologie pentru feseneii matrozului !

DUPA - mai poti vorbi si despre altii ...

La 2009-03-13 19:25:25, vida clara a scris:

> Ca el nici nu a luat inca fiintza.
> Scormonitzi-va mai liberal-tzaranistii-ceausistilor mai adanc prin
> buzunare,poate aducetzi si voi un leu la suprafatza,ca cu pisoii
> astia doi,nici soareci nu prindetzi.
> Asezatzi-va pe vine,roata,si scremetzi-va mintea,ca e imposibil sa nu
> va iasa nimic la nici unul din zece.
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Mihaela ingrozita de Elan (2685 afisari)
 Calariti de FMI (2223 afisari)
 Nastase jigneste femeile (1635 afisari)
 Schimbare la varful CEC (1435 afisari)
 DNA si MApN iau urma "doctorilor in stele" (1393 afisari)
 Doi profesori au fost prinsi de un elev in timp ce faceau sex intr-o toaleta (5181 afisari)
 Urmele Diavolului pe pamant, descoperite in Anglia! (2442 afisari)
 Angelina l-a prins pe Brad Pitt in pat cu bona copiilor! (2416 afisari)
 De nerecunoscut, Patrick Swayze neaga in continuare zvonurile ca ar fi pe moarte! (1828 afisari)
 Hustler vs Playboy sau cum se falesc fondatorii cu cate femei le-au trecut prin pat! (VIDEO) (1631 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01542 sec.