Ziua Logo
  Nr. 4484 de joi, 12 martie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-03-12

Comentarii: 19, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

megabonus
2009-03-11 21:55:19

"Zeci de generali" ?!!

pentru ...zeci de generali si ofiteri,,,atita zgomot?!! Pai e ceva normal, toata lumea vrea sa stea in fatza...

Eufrosin
2009-03-11 22:23:02

Mai bine asa!

Pe cand 2-3 ani din viata sacrificati pentru un "masterat" sau doctorat care de cele mai multe ori, te lasa mai prost si epuizat dacat fara, timpul ar fi mai bine folosit pentru a iesi cu copiii, sotia si prietenii, undeva,
Prea multi urmeaza cu disperare "studii superioare" in bisnitz, ma-na-ge-ment, sau alte chestiuni complet nefolositoare, doar pentru ca angajatorul ii obliga. Ei stiu ca nu invata nimic folositor acolo, co doar pun timpul si efortul, pentru o patalama.

Aladin
2009-03-12 00:18:45

Daca s-ar merge putintel mai inapoi.

Se va afla ca unii nici liceul nu l-au promovat decat cu pile.
Armata este un spatiu necontrolat plin de abuzuri si recompense populat intens de paraziti !! In afara militarilor in termen.
Doar cand e vorba de razboi atunci apar adevaratii militari. In timp de pace ? la placinte inainte !

knowbothsystems
2009-03-12 02:22:10

Oare, e ceva drept-facut in tara asta? Cit in procente?

Hotiile inventate au distrus orice criteriu, orice model, au pus buldozer-ul pe intreaga tara=stat. Cum sa fie acum Stat, nu-i nici in formare cel de Drept !

Toate s-au intimplat de 18 ani pentru ca toti fostii-autovaruiti noi, ocupati doar cu imbogatirea privata prin politica deci din ban public.

knowbothsystems
2009-03-12 02:43:17

Re: Mai bine asa! RE: Eufrosin vrea doar becali sa aiba tara

stind in palate pe jilturi aurite.
Dar in final, adevarul iese afara.

Sigur, nu te lasa mai prost un doctorat. Te lasa cu arma sigura pentru a liupta pentru viitor. Numai ca in tara banetul furat e ridicat in slavi, nu profesia.

Doctorate se dadeau-politic si pe la vremea cutremurului, si pe vremea doctoratului meu la care am muncit serios 5 ani (eu, fara carnet rosu). Mai tirziu, o colega comunista care NIMIC nu facea la slujba, avea idea 'se inscrie la doctorat la Stefan Gheorghiu" (intr-o profesie care cerea munca de laborator). Intrebata cum va face practicul, a raspuns, nu trebuie, isi da doctoratul acolo doar studiind ce au facut altii. La revolutie, aplecat la pensie, cind Iliescu i-a vrut disparuti pe ai lui Ceasca sa si-i aduca pe ai lui- alt nivel al aceluiasi pcr. In final am auzit, a devenit mare businesswoman cu oale Zepter.

Intrebare catre Eufrosin: a facut bine, a facut rau, fosta mea colega? repet, toata ziua nu avea, nu gasea, nimic de facut in institut de cercetare in comunism! Volia doar sa vorbeasca.

Trist este, acum studentii la grad nu au documentare (jurnale in librarii mari publice). Am aflat dela o studenta, pe net articolele in domeniul ei de Master's costa zeci de euro !

Dar citi milionari are tara? 300 in 18 ani?!
In 100 de ani, 2090, va avea 300 x 4 !
Daca va mai exista tara, furata cit ar trebui iubita !


La 2009-03-11 22:23:02, Eufrosin a scris:

> Pe cand 2-3 ani din viata sacrificati pentru un "masterat"
> sau doctorat care de cele mai multe ori, te lasa mai prost si epuizat
> dacat fara, timpul ar fi mai bine folosit pentru a iesi cu copiii,
> sotia si prietenii, undeva,
> Prea multi urmeaza cu disperare "studii superioare" in
> bisnitz, ma-na-ge-ment, sau alte chestiuni complet nefolositoare,
> doar pentru ca angajatorul ii obliga. Ei stiu ca nu invata nimic
> folositor acolo, co doar pun timpul si efortul, pentru o patalama.
>

M_D_L
2009-03-12 06:37:31

Va legati de fleacuri !

Cel putin 80% din diplomele acordate de invatamantul superior sunt "false".
Este vorba despre fals intelectual, adica declararea unei situatii care nu este conforma cu realitatea. Majoritatea absolventilor nu stiu sa faca nimic si au obtinut diploma doar pentru ca sunt prea multe facultati, se intra fara examen si profesorii ii promoveaza ca sa nu ramana fara clienti si sa ajunga in strada, muritori de foame.

acv99
2009-03-12 09:12:36

de parca

de parca gradul de general la luat careva doar pentru cunostintele de la examenul de general,sa fim seriosi gradul de general se acorda pe criteri politice si pe o mare influenta relationala.Orice unitate cit de mica din tara are cel putin o functie de general .Vezi si unitatile de jandarmi.

baciul_cibiniensis
2009-03-12 09:41:21

Credeti ca doar in MApN...

... s-au facut si se fac asemenea manarii pentru pozitii de profesor universitar ? Cine crede asta este fie naiv de nu se mai poate, fie complet dezinformat. In tara in care dotoratul se acorda pentru ceea ce in vremuri bune abia putea trece drept o teza de licenta, profesorii universitari se promoveaza PE PRINCIPII DE GASHKA, ce n-au nici-o legatura cu competenta profesionala, pe care nici nu le-o cere nimeni, nici nu VREA SA le-o verifice nimeni. Iata de ce marea majoritate a universitatilor produc prosti-cu-diploma si nimic altceva. Studentii care sunt capabili, intelectual de mai mult si hotarati sa depuna efortul necesar pentru a deveni mai mult, pleaca, toti, sa studieze in Vest si sa munceasca acolo. De ce? Nu numai fiindca acolo se plateste, decent, o munca real depusa si cu folos, ci si fiindca acasa nu mai au loc de escroci, nici macar in cercetare, care trebuie sa fie un domeniu prin excelenta bazat pe valoarea adevarata. Inchei cu ilustrul exemplu al foarte popularului si iubitului Primar General al Capitalei, care a "simtit nevoia" sa-si falsifice dosarul pentru a deveni profesor universitar. De ce a facut asta, cand nu era nevoie ? Fiindca nu se poate deroba de la un anumit MOD DE A GANDI specific spatiului mioritic.

eutu.eutu
2009-03-12 09:44:46

Generali doctori ( nu medici) Doctori in ce ???

NUMELE POTENTIALILOR INFRACTORI SA STIM SI NOI

Sofocle
2009-03-12 10:34:41

Situatia este noua ?

Aceasta situatie este noua ? Ma intreb. Oare cand la conducerea Ministerului Apararii au fost ministri bolsevici (psd-isti) si neocomunisti (pnl-isti) asemenea cazuri nu erau cunoscute ?. Acei ministri , cornuti in felul si structura lor , au cautat toate caile posibile pentru promovarea falselor valorii care acum isi spun cuvantul. Nu sunt de acord cu opiniile desantate ale unor personaje care au ranit WC-urile de prin cazarmi iar acum in era informaticii au reusit sa invete sa scrie datorita tastaturii calculatorului , prin care sa jigneasca oameni care nu se incadreaza in tabloidul ZIUA. Cel care a fost in armata un soldat prost , tinut in armata fiindca asa era legea, prost ramane si aiurea. In aceste situatii acuz conducerea armatei de lipsa de reactie si de comunicare.

geek-a-contra
2009-03-12 11:21:58

militari si titluri universitare in armata romaneasca...

.. nu vi se pare o contradictie in termeni?

bolovan gheorghe
2009-03-12 11:24:11

pai ce vreti...

sistemul lui Ceausu se perpetueaza prin Ilici si Basila. Nu spunea Basila ca el era un elev tampit si acum patru ani a ajuns prisidinte in Romanica si cum a dat foc la nava lui Ceausu si-a incendiat portul vesticilor si-a devenit securist sef la Anvers. Boc cel Mare nu facu si el doua facultati la Stefan Gheorghiu de Cluj,Babes-Bolyai si-a ajuns prim-maister tot in Romanica. La asemenea exemple marete voi vreti ca ghiolbanii din armata ,militie,securitate,justitie,administratie,politica,invatamint etc. sa nu-si traga si ei niste doctorate si titluri universitare,pai veniti la Cluj la Universitatea lui Margarina si la cea Tehnica a duetului securist Munteanu-Petrina sa vedeti cum untr-o saptamina ajungi cosmonaut cu toate patalamalele in borseta.Acest fenomen se manifesta si mai grav cu asa zisele atestari profesionale in care asa -zisii experti( verificatori de proiecte,experti tehnici, diriginti de santier, responsabili tehnici cu executia etc, inspectori de stat in constructii si alte domenii) sint de fapt impostori agreati de sistemul ticalosit Ilici-Basila-Boc si care duc o viata de huzur pe spatele cetatenilor acestei tari.Curatenia generala nu se poate face cu securisti,comunisti si utecisti ,se poate face cu oameni educati si integri.Nu dureaza mult si toate neamurile lui Basila si Boc vor ajunge generali si academicieni dupa modelul curvei supreme care zice ca se ocupa de turism.

meditare
2009-03-12 11:37:38

Re: Credeti ca doar in MApN...

La 2009-03-12 09:41:21, baciul_cibiniensis a scris:

> ... s-au facut si se fac asemenea manarii pentru pozitii de profesor
> universitar ? Cine crede asta este fie naiv de nu se mai poate, fie
> complet dezinformat. In tara in care dotoratul se acorda pentru ceea
> ce in vremuri bune abia putea trece drept o teza de licenta,
> profesorii universitari se promoveaza PE PRINCIPII DE GASHKA, ce n-au
> nici-o legatura cu competenta profesionala, pe care nici nu le-o cere
> nimeni, nici nu VREA SA le-o verifice nimeni. Iata de ce marea
> majoritate a universitatilor produc prosti-cu-diploma si nimic
> altceva. Studentii care sunt capabili, intelectual de mai mult si
> hotarati sa depuna efortul necesar pentru a deveni mai mult, pleaca,
> toti, sa studieze in Vest si sa munceasca acolo. De ce? Nu numai
> fiindca acolo se plateste, decent, o munca real depusa si cu folos,
> ci si fiindca acasa nu mai au loc de escroci, nici macar in
> cercetare, care trebuie sa fie un domeniu prin excelenta bazat pe
> valoarea adevarata.

Ma gandesc ca te referi doar la cercetare si nu la "studentii normali". Daca te referi la universitate in general atunci ai putea gresi. Vezi miile de ingineri, informaticieni si medici care au facut uni in Romania, si nu au probleme de a gasi joburi serioase si de a face fata in vest. Multi dintre ei nu au inceput cu gandul da a fi super ingineri, ci pentru a primi bursa sau/si cazare in camin, sau de a scapa de armata. Dar cu mancarea a venit pofta.

Clar ca in multe domenii materia invatata nu era cea mai moderna, insa nici in vest nu folosesti mai mult de 20-30% din cele invatate la uni. Restul de 70-80% inveti "dupa", cand te specializezi. Scopul unei universtitati este sa te initieze intr-un domeniu, si sa "te faca fit" pentru a fi capabil sa inveti repede DUPA uni, cand iesi in viata reala si te specializezi . Iar aici universitatile romanesti (cel putin cele mai serioase) nu sunt asa de slabe cum cred multi.

La vremea respectiva am blestemat gramada de cursuri de matematica care se predea pentru informaticieni. Cu ce folos? Azi vad lucrurile putin altfel, si lucrand si cu romani si cu straini pot spune ca nu trebuie deloc sa ne ascundem.

dac
2009-03-12 13:40:28

nu ai scoala nu ai parte!

ce vrajeala de doi lei au unii in ei.....cativa generali?????....neamule,in romania inseamna ca sunt sute de generali....adica in armata romana formata de 90000 de cadre active(unitati de lupta cu soldati platiti),formata din fortele navale,fortele terestre si fortele aeriene exista poate cateva sute de generali,pai eu stiam ca s-au desfintat zeci de unitati militare si cadrele au fost trecute in rezerva prin pensionare,au plecat aia fraieri si au ramas aia care au fost avansati la gradul de general ?
acum,pe bune ce sa mai zic,scoala e pt prosti,pt amarati,pt cei care familia nu poate sa asigure plata unor diplome.......daca vedeti in sistemul bugetar,functionarii publici in principal cate persoane au 2 facultati,masterate,doctorate...va speriati....de ce sa fie anormal in armata la o adica.....tot sistemul bugetar e plin de persoane care sunt multipregatiti dpdv al scolarizarii post universitare,cum sunt luate diplomele nu pot sa va dau indicatiii

Brutus
2009-03-12 14:18:17

lui Cosneanu....

hai, ma baietica, tu, balan, bala,medrea, atudoroaie,panduru,andras, cum pixu meu ati ajuns doctori in drept????Ce dracu a adus nou in materie de drept bala sau medrea care nici limba romana nu o stiu prea bine? A, daca tu fusasi pretin cu Frunzaverde care te duse de la amaratul de Caranbeses la porcuratura militara, apoi la Bucuresti....Da, ai dreptate, nu poti face pipi de generali si doctori instiinte(inclusiv Onaca cel cu 8 clase la anul de gratie 89).Dar,iti spune mosu,nici o sperata sa se mai faca dreptate....pacat de tara asta....te felicit insa ca ai pus problema!

naem
2009-03-12 15:13:52

armata

Armata romaniei cred ca are mai multi generali decat sergenti armata americana. Asta este institutia de unde ies pensionari cu pensii nesimtite. Toata armata romana este plina de urmasi ai fostilor ,intrati pe pile si nu-i intereseaza decat gradele ,solda ,sporurile si normele de echipament.

Iovescu
2009-03-12 15:55:41

infractiuni de dictionar

subiecti activi:
prostii pre limba lor.

baciul_cibiniensis
2009-03-12 16:26:47

Re: Credeti ca doar in MApN...

Stimate preopinent "meditare", poate ca or fi existand mii de absolventi "normali" de uni romanesti care-si gasesc joburi in vest, dar nu te cred pana ce nu-mi aduci dovezi ca ei sunt MII (nu sute, nu zeci). Secundo: pe langa zecile sau sutele de mii de diplome obtinute in nenumaratele universitati din Mioritica, acele mii mentionate de tine sunt cam nesemnificative. Asta cu atat mai mult cu cat intreprinzatorii privati se plang ca nu prea au de unde alege absolventi pe care sa nu fie nevoie sa-i instruiasaca, pe cheltuial lor, in firme, pentru a putea fi utili adevaratei productii. Asta chiar spune ceva. Cat despre doctoratele obtinute in Mioritica... ce sa mai spunem... or fi fo cateva decente, dar cele mai multe intra in categoria in-decente. Si pentru ca autorul articolului vorbeste despre profi univ, militari - dar ceilalti cum crezi ca ar putea fi mai buni - deoarece ei se "aleg" dintre doctorati (adica cei cu doctoratul), rezulta clar calitatea acestuia din urma. Q.E.D.

mihai8494
2009-03-12 21:04:20

aveti o tinta anume? sau va intereseaza rezolvarea unor probleme?

Daca nu aveti un INTERES, daca nu urmariti sa atingeti o TINTA anume iar apoi sa uitati ca subiectul exista sau a existat, atunci nu e suficient sa discutati ds. generali.
Luati LA RAND promovarile pe posturi de conferentiari, profesori la orice alta facultate, incepand de ex. cu medicina, ca tot e in discutie in zilele de azi, si veti gasi foarte multe exemple similare, coruptie, falsuri, uz de fals, prin mecanisme absolut similare.
Asadar, daca vreti sa dovediti ca va intereseaza problema si nu o persoana anume, continuati. Aveti subiect de lucru ...
Insa, mergeti pana apar si REZULTATE, sa vedem si noi titluri retrase, persoane acuzate (conform legilor care exista dar nu sunt aplicate) pentru falsuri, pentru obtinerea de titluri universitare prin fals, minciuna, dispret fata de cei care nu au aceleasi posibilitati.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Doctori in stele (5765 afisari)
 Occidentul face misto de Felix (4179 afisari)
 Bomba FMI cu ceas (2543 afisari)
 Rusinea lui Orban (1933 afisari)
 Masacre in Germania si in Statele Unite (1712 afisari)
 Legea unica a salarizarii bugetarilor se va aplica din 2010  (4284 afisari)
 Un bebelus s-a nascut cu doua penisuri (2897 afisari)
 Socant: Patru minori au violat, pe rand, o batrana (2464 afisari)
 Elena Basescu, portret Associated Press: "Topaie pe podium si mutileaza gramatica" (2324 afisari)
 Imagini Socante! Sinuciderea tanarului care a impuscat mortal miercuri 15 persoane in Germania  (2290 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00820 sec.