Ziua Logo
  Nr. 4467 de vineri, 20 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2009-02-20

Comentarii: 4, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

tzara
2009-02-19 21:36:08

frumos spus! dar cine e vinatorul???

lucrurile pe care le povestiti atit de precis si de plastic totodata nu sunt intimplatoare; nu este efectul haosului ce neinconjoara; nu este ca miscarea browniana a particulelor de murdarie intr-o picatura de apa...este vorba despre actiuni concertate si deliberate...premeditate..ale unor manipulatori..

singurul defect al chestiei sunt doua;
- lipsa de imaginatie a manipulatorilor, ceea ce duce la mesaje redundante, supra-sarjate, inestetice, ca niste ciocane in capul bietei natiuni.
- lipsa de logica a mesajelor manipulative 9 ne dorim sau nu ne dorim un sistem universal performant de sanatate; daca medicina nu este pe bani, atunci de ce se cer sume uriase de bani la privatii facuti din diferite stabilimente publice si cu personalul din sistemul public..???

nu ar fi atit de important si de grav subiectul daca el nu ar arata exact ce fel de natie suntem...si ce vom deveni ...

multumesc pentru articol- am crezut ca bunul simt a disparut definitiv din presa
tzara- avocat- globe- trotter

Thalia
2009-02-19 23:39:03

Plural majestic?

Cica:

<<Nu ne numaram printre admiratorii filmului ["Moartea Domnului Lazarescu"] dar nici nu-i putem nega forta de expresie, mai mult psihologico-jurnalistica, decat artistica.>>

Oare cine-or fi cei care nu admira filmul ? Onor fam. Bedros? Jurnalistii de la Ziua?

Mie mi-a placut enorm filmul, la fel tuturor celor carora le-am imprumutat caseta DVD subtitrata in engleza. Si nu doar ptr. meritele "psihologico-jurnalistice" cat, mai ales ptr. cele artistice. O adevarata comedie neagra care se ridica la nivelul "early Woody Allen", se incepe si se sfarseste cu doua cantece ale Margaretei Paslaru, care se potrivesc in context ca nuca in perete, fiindca toata actiunea filmului e un sir de non-sequitur unde-dai-si-unde-crapa. Ca viata.

Americanii care au vazut filmul - criticii sau iubitorii de filme care au rabdare sa citeasca subtitrarile - sunt plini de admiratie, in special ptr. meritele artistice, fiindca nu toti sunt la curent cu RO contemporana ca sa poata aprecia "expresia jurnalistica" a filmului. Absolut toate cronicile pe care le-am citit, ridica ditirambi filmului si creatorului Puiu. Cu exceptia lui Bedros & Co, again, cine o fi "co"?

geo vasile
2009-02-20 10:46:30

a-ti rupe craca de sub picioare

Sunt perfect de acord cu autorul articolului, bine scris , plin de bun simt si la obiect; nu pune deloc in paranteza partile si conditiile de-a dreptu dramatice, teribile si penibile uneori din spitale, si nici nu face apologia medicilor, recunoscand racilele relatiilor medic-pacient impamantenite la noi. Pe de alta parte vanatoarea medicilor in mass-media echivaleaza pentru noi, in postura de bolnavi, cu a ne rupe craca de sub picioare. Filmul Moartea dlui Lazarescu este o exagerare premeditata, e la moda lacrimogenia horror si defaimarea propriei tari cu orice pret, numai sa iasa "succesuri", sa fie bon pour l'Occident...

srelu
2009-02-20 20:00:05

Domnule Horasangian va felicit

Va felicit pentru sanatatea dumneavoastra de fier. Se vede de la o posta ca articolul dumneavoastra este punctul de vedere al cuiva care in mod cert nu a avut de-a face cu medicii romani.

Daca sanatatea dumnevoastra ar fi fost distrusa in mod deliberat cu rea credinta de un medic pe care nu l-ati mituit sunt convins ca articolul dumneavoastra ar fi aratat cu totul altfel. Idem daca vreunul din copii dumneavoastra ar fi omorat de medici nemituiti.

Va sugerez sa va limitati sa scrieti despre lucruri pe care le cunoasteti.

Ceea ce fac medicii necinstiti este mult mai grav decat ceea ce face un functionar care refuza sa elibereze o adeverinta. Este vorba, in cazurile cele mai grave, pur si simplu de omucidere. Coruptia in cadrul corpului medical trebuie tratata cu maxima seriozitate.

De fapt divers, Cehov Vasile Voiculescu, etc, nu au fost medici ci scriitori. Asa sunt perceputi in constiinta umanitatii. Ce au facut ca medici nu a impresionat pe nimeni, opera lor literara i-a facut nemuritori.

Tot de fapt divers, constat din partea dumneavoastra aceeasi obtuzitate de care dau dovada toti confratii dumneavoastra conform caruia cultura = literatura. Eu as fi gasit si alte exemple.

Ce ziceti de pilda de medicii care au facut lucruri de exceptie chiar in domeniul lor de activitate ? Ma gandesc de pilda la un medic agentinian, Rene Favaloro, al carui nume sunt convins ca spre deosebire de Cehov nu va spune nimic. El a venit cu ideea bypassului coronarian. Fara el eu n-as mai fi in viata.
Cehov si mai cum ?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Sexul liber castiga teren (3738 afisari)
 Cristian Diaconescu kamikaze in Italia (3328 afisari)
 Liberalii s-ar fi vandut pe 40.000 de euro (2434 afisari)
 Sobolan cat o pisica (2325 afisari)
 Reabilitarea termica ne scapa de gazul rusesc (2302 afisari)
 Filmul cu gimnastele romance care fac exercitiile la paralele topless concureaza la Ziua Mondiala Nud! (6404 afisari)
 Viata de puscarias: Sex cu politiste si asistente medicale (6343 afisari)
 Pamelei Anderson ii place sa se dezbrace si pe podium (FOTO & VIDEO) (2568 afisari)
 Ups! Natalie Imbruglia cu chiloteii la vedere  (2165 afisari)
 Un inginer aeronautic sustine ca a descoperit Atlantida cu ajutorul Google Ocean (2137 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01473 sec.