Ziua Logo
  Nr. 4462 de sambata, 14 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-02-14
neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2009-02-13 22:14
Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten

Amu vreo 4 ani m-am trezit intr-o dimineata cu urechea stinga infundata. Am incercat fara succes toate procedeele cunoscute, inclusiv pompitza cu apa calda care sa topeasca ceara. Nici un rezultat. A tinut-o asa vreo citeva luni pina m-am dus la doctor, NTE cel mai tare din SA dr. X, Olivedale clinc rooms 204. M-a consultat (aparate f misto) si mi-a zis ca n-am nimic. Bine, bine (zic eu) dar cu urechea stinga aud infinit mai prost decit cu dreapta; si simt o presiune interna asa cum simti cind ai un dop de ceara. N-ai nimic (zice el), dar daca vrei, du-te sa faci o audiograma. La ce sa fac audiograma (zic eu), ca sa aflu ca nu aud cu stinga? Stiu asta. Ce ma intereseaza este DE CE nu aud si ce se poate face...... Aici s-a incheiat consultatia de atunci.

Acu vreo trei luni (urechea stinga a ramas la aceleasi performante intre timp) desi consolat cu soarta, m-am dus, la insistentele familiei, sa ma consulte un alt mare specialist, dr. Y. Trec peste amanunte pitoresti (delicioase, credeti-ma) si ma refer la momentul cind spune ca am niste excrescentze osoase pe canalul urechii exterioare, si ca astea trebuie operate (scoase cu dalta). Imi da amanunte de cum se face, cu anastezie locala, la microscop, etc, ce mai, ma convinge sa zic da. OK (zic eu), deci dupa operatie o sa-mi recapt auzul normal. Nu (zice el), asta n-are nici-o legatura cu auzul. Pai atunci (zic eu) de ce s-o fac? Si cu auzul cum ramine? Pai s-o luam prin eliminare (zice el). Deci la urechea externa n-ai nimic (cu exceptia oaselor care nu afecteaza auzul). La urechea intermediara nu pot sa spun pt ca nu vad dincolo de timpan (care pare OK), insa nu cred ca ai ceva acolo, ca n-ai mai auzi deloc. Deci treba e la urechea interna unde s-ar putea sa fie noise damage (care nu se repara, punem un aparat d-ala auditiv) sau ceva la nerv. Ia du-te matale si fa o radiografie la creier sa vedem nervul auditiv, daca nu e presat de vreo tumoare.Ma duc, ma-ntorc cu radiografia, nici urma de tumoare sau de alta forma de afectare a nervului. OK, zice Y, de asta am scapat, mergem prin eliminare. Aici s-a incheiat prima vizita (si deocamdata ultima) la Y.

Imbarbatat de atita profesionalism, m-am hotarit sa-mi rezolv singur problema, asa ca m-am zgiit pe internet dupa niste aparate auditive si mi-am facut idea ca Widex ar fi un brand bun. Am cautat un distribuitor de Widex in zona mea si l-am gasit: Mrs Natalie. O sun si dau de receptionosta; nu, ea nu poate sa-mi dea niste specificatzii si cotatii, trebuie sa fac un apointment cu Dra Natalie. Unde? La Olivedale clinic, rooms 204. Observind cum se inchide bucla ca un lat, n-am incotro, ma resemnez si ma booktez. Natalie, o fata draguta si destul de bine documentata pe subiect, este (ati ghicit!) chair tehniciana lui dr. X. N-am ce face, platesc consultatia, sunt audiometrat si, surprize-surprize, aflu ca urechea stinga mi-e mult mai bleaga decit cea dreapta (care e perfect normala). Timpit cum sunt, intreb: da de ce oare?
Pai la asta (zice ea) doar doctorul poate sa spuna, insa din experientza mea (zice ea mai departe) asta se datoreaza fie nervului auditiv, fie unei reactii imunologice rebele care a halit ceva din urchea stinga, fie datorita unui virus care a atacat urechea stinga-nu poate fi noise damage caci asta ar fi afectat si urechea dreapta. Ia fa matale (zice ea mai departe dupa ce a citit raportul radiologului de la Y) un RMI (nu-i asa ca banuiati?) sa vedem cum stai cu creierul, tumorile si nervul auditiv. Si da ea fugutza la dr. X (care-i in odaia de peste receptie) si vine cu hirtia de trimitere.
N-am incotro, poate e o tumoare sau vreo inflmatie ceva ce mai poate fi scoasa-tratata cumva - desi daca ma gindesc bine o chestie d-asta evolueaza altfel si cu totul alta viteza decit cea experimentata de mine. Acu sigur ca un RMI e scump, vreo 700 USD, dar cica e suportat de asigurator in proportzie de vreo 65% (asta ramine de vazut caci clearingul cu asiguratorul dureaza o luna doua). M-am invoit, programat, magnetizat si declarat perfect normal. Nu tu colo o umflatura, o scama, vreo gaurica sau alte alea pe creirul meu.
Inapoi la Natalie, bucuroasa cum se da ea (de, asa-i meseria) ca nu mor miine, aflu ca-mi trebuie aparat. Acu, aproape 1000 de dolari de la inceputul taraseniei, ma burzuluiesc si eu: bine bre, dar ce s-a intimplat cu urechea mea? Am bagat atitzia bani si tot ce stiu e ce n-am la ureche (ca banii i-am dat din buzunar, nu din ureche).
Da Natalie fugutza iar la doctor, si cica daca veneam in primele 6-12 ore cind n-am mai auzit, poate se mai salva ceva. Ce am? Probabil ca a fost un virus, se intimpla!
Uraaa! Bine ca inca n-au inventat testul ala care se face doar in spatiul cosmic, ca precis trebuia sa-l fac si pe asta. Acu reveniram la bussinessul pt care o cautai pe Natalie: specificatie si cotatie pt aparat. Aici are fata documentatzie (comerciala, caci tehnica canci); toate vrajelile din lume: ce bine e, ce tineri ne facem, cum nu mai avem nici-o grija, bla bla bla... dar chestii masurabile ioc. Fiind agenta Widex, imi recomanda Aikia model from Widex, ceva la vreo 1500 USD. Mai pune pe lista si un Pure CIC model from Siemens version 500 la vreo 1000 USD or version 700 la vreo 1800 USD, dar ea nu le recomanda. Tot mai stau si ma uit la cotatiile astea si ma intreb, avind in vedere restul de belele care ma incearca ba prin burta, ba pe la oase, ma intreb deci daca merita sa-mi fac probleme pentru o bagatela de ureche.
Ce voiam de fapt sa zic, este ca "arta" medicala s-a tot dus catre "state of the art" ca si ingineria financiara. In curind or sa ajunga, mina-n mina la finalul din bancul ala: eu mai am tratamente, dar nu mai ai tu gaini! S-a umplut lumea de hoti nenica, care mai de care mai scolitzi - umbla cu metode rafinate, nu-s ca aia de-ti sparg geamul la masina sa-tzi fure celularul. Astia te sperie cu tumoarea (terorismul, crashul financiar, etc.., de la caz la caz, numai sa te aiba speriat) si apoi te stoarce pe poteca lor pina ramii prostit ca nu mai sti dupa ce te-ai luat.

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2009-02-13 22:20
Intimplare sanitara din Germania

Un bebelus de trei saptamini are asa o iritatie pe burtica. Repede la doctor, cica nu-i nimic grav, probabil e o alergie la sapun sau la baie, sa ia altu. Repede la farmacie, un sapun sau o unsoare pt. un bebelus, aveti reteta, nu, dr. a zis ca stiti d-voastra... nu stiu. Vine moasa in control, vede iritatia, cica precis e alergie, la ce? pai bebelusu suge numai lapte, pai la lapte trebe sa fie, da va trimit la un dr. homeopat... plata privat, intra la "doctor", dr. pune mina pe copil si o tine de mina pe o sora, daca-i cade mina sorei are alergie, la ce? La lapte, pai ce sa fac sa nu-i mai dau lapte, ce sa-i dau sarmale..

Din fericire iritatia a trecut de la sine, da ce o fi fost oare?

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 93.173.79...)
2009-02-13 22:47
Re: Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten

Bun, am citit relatarile tale. Si ce vrei sa spui? Ar vrea romanii sa aiba ce au nemtzii.

In legatura cu urechea... daca nu te deranjeaza rau, trebuie sa vezi punctele pozitive. In primul rand, te faci ca nu auzi cand te baraie nefasta la cap. In al doilea rand, daca e zgomot cand vrei sa dormi, te culci pe urechea sanatoasa si cu cealalta nu auzi nimic... si dormi ca un prunc.

Neamtzule, o sa mai constatzi ca si alte lucruri se deterioreaza cu vremea. Ireparabil. Nu cerceta aceste legi, caci esti nebun cand le-ntzelegi.

Welcome to the club!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

La 2009-02-13 22:14:12, neamtu tiganu a scris:

> Amu vreo 4 ani m-am trezit intr-o dimineata cu urechea stinga
> infundata. Am incercat fara succes toate procedeele cunoscute,
> inclusiv pompitza cu apa calda care sa topeasca ceara. Nici un
> rezultat. A tinut-o asa vreo citeva luni pina m-am dus la doctor, NTE
> cel mai tare din SA dr. X, Olivedale clinc rooms 204. M-a consultat
> (aparate f misto) si mi-a zis ca n-am nimic. Bine, bine (zic eu) dar
> cu urechea stinga aud infinit mai prost decit cu dreapta; si simt o
> presiune interna asa cum simti cind ai un dop de ceara. N-ai nimic
> (zice el), dar daca vrei, du-te sa faci o audiograma. La ce sa fac
> audiograma (zic eu), ca sa aflu ca nu aud cu stinga? Stiu asta. Ce ma
> intereseaza este DE CE nu aud si ce se poate face...... Aici s-a
> incheiat consultatia de atunci.
>
> Acu vreo trei luni (urechea stinga a ramas la aceleasi performante
> intre timp) desi consolat cu soarta, m-am dus, la insistentele
> familiei, sa ma consulte un alt mare specialist, dr. Y. Trec peste
> amanunte pitoresti (delicioase, credeti-ma) si ma refer la momentul
> cind spune ca am niste excrescentze osoase pe canalul urechii
> exterioare, si ca astea trebuie operate (scoase cu dalta). Imi da
> amanunte de cum se face, cu anastezie locala, la microscop, etc, ce
> mai, ma convinge sa zic da. OK (zic eu), deci dupa operatie o sa-mi
> recapt auzul normal. Nu (zice el), asta n-are nici-o legatura cu
> auzul. Pai atunci (zic eu) de ce s-o fac? Si cu auzul cum ramine?
> Pai s-o luam prin eliminare (zice el). Deci la urechea externa n-ai
> nimic (cu exceptia oaselor care nu afecteaza auzul). La urechea
> intermediara nu pot sa spun pt ca nu vad dincolo de timpan (care pare
> OK), insa nu cred ca ai ceva acolo, ca n-ai mai auzi deloc. Deci treba
> e la urechea interna unde s-ar putea sa fie noise damage (care nu se
> repara, punem un aparat d-ala auditiv) sau ceva la nerv. Ia du-te
> matale si fa o radiografie la creier sa vedem nervul auditiv, daca nu
> e presat de vreo tumoare.Ma duc, ma-ntorc cu radiografia, nici urma de
> tumoare sau de alta forma de afectare a nervului. OK, zice Y, de asta
> am scapat, mergem prin eliminare. Aici s-a incheiat prima vizita (si
> deocamdata ultima) la Y.
>
> Imbarbatat de atita profesionalism, m-am hotarit sa-mi rezolv singur
> problema, asa ca m-am zgiit pe internet dupa niste aparate auditive
> si mi-am facut idea ca Widex ar fi un brand bun. Am cautat un
> distribuitor de Widex in zona mea si l-am gasit: Mrs Natalie. O sun
> si dau de receptionosta; nu, ea nu poate sa-mi dea niste
> specificatzii si cotatii, trebuie sa fac un apointment cu Dra
> Natalie. Unde? La Olivedale clinic, rooms 204. Observind cum se
> inchide bucla ca un lat, n-am incotro, ma resemnez si ma booktez.
> Natalie, o fata draguta si destul de bine documentata pe subiect,
> este (ati ghicit!) chair tehniciana lui dr. X. N-am ce face, platesc
> consultatia, sunt audiometrat si, surprize-surprize, aflu ca urechea
> stinga mi-e mult mai bleaga decit cea dreapta (care e perfect
> normala). Timpit cum sunt, intreb: da de ce oare?
> Pai la asta (zice ea) doar doctorul poate sa spuna, insa din
> experientza mea (zice ea mai departe) asta se datoreaza fie nervului
> auditiv, fie unei reactii imunologice rebele care a halit ceva din
> urchea stinga, fie datorita unui virus care a atacat urechea
> stinga-nu poate fi noise damage caci asta ar fi afectat si urechea
> dreapta. Ia fa matale (zice ea mai departe dupa ce a citit raportul
> radiologului de la Y) un RMI (nu-i asa ca banuiati?) sa vedem cum
> stai cu creierul, tumorile si nervul auditiv. Si da ea fugutza la dr.
> X (care-i in odaia de peste receptie) si vine cu hirtia de trimitere.
>
> N-am incotro, poate e o tumoare sau vreo inflmatie ceva ce mai poate
> fi scoasa-tratata cumva - desi daca ma gindesc bine o chestie d-asta
> evolueaza altfel si cu totul alta viteza decit cea experimentata de
> mine. Acu sigur ca un RMI e scump, vreo 700 USD, dar cica e suportat
> de asigurator in proportzie de vreo 65% (asta ramine de vazut caci
> clearingul cu asiguratorul dureaza o luna doua). M-am invoit,
> programat, magnetizat si declarat perfect normal. Nu tu colo o
> umflatura, o scama, vreo gaurica sau alte alea pe creirul meu.
> Inapoi la Natalie, bucuroasa cum se da ea (de, asa-i meseria) ca nu
> mor miine, aflu ca-mi trebuie aparat. Acu, aproape 1000 de dolari de
> la inceputul taraseniei, ma burzuluiesc si eu: bine bre, dar ce s-a
> intimplat cu urechea mea? Am bagat atitzia bani si tot ce stiu e ce
> n-am la ureche (ca banii i-am dat din buzunar, nu din ureche).
> Da Natalie fugutza iar la doctor, si cica daca veneam in primele 6-12
> ore cind n-am mai auzit, poate se mai salva ceva. Ce am? Probabil ca
> a fost un virus, se intimpla!
> Uraaa! Bine ca inca n-au inventat testul ala care se face doar in
> spatiul cosmic, ca precis trebuia sa-l fac si pe asta. Acu reveniram
> la bussinessul pt care o cautai pe Natalie: specificatie si cotatie
> pt aparat. Aici are fata documentatzie (comerciala, caci tehnica
> canci); toate vrajelile din lume: ce bine e, ce tineri ne facem, cum
> nu mai avem nici-o grija, bla bla bla... dar chestii masurabile ioc.
> Fiind agenta Widex, imi recomanda Aikia model from Widex, ceva la
> vreo 1500 USD. Mai pune pe lista si un Pure CIC model from Siemens
> version 500 la vreo 1000 USD or version 700 la vreo 1800 USD, dar ea
> nu le recomanda. Tot mai stau si ma uit la cotatiile astea si ma
> intreb, avind in vedere restul de belele care ma incearca ba prin
> burta, ba pe la oase, ma intreb deci daca merita sa-mi fac probleme
> pentru o bagatela de ureche.
> Ce voiam de fapt sa zic, este ca "arta" medicala s-a tot dus catre
> "state of the art" ca si ingineria financiara. In curind or sa
> ajunga, mina-n mina la finalul din bancul ala: eu mai am tratamente,
> dar nu mai ai tu gaini! S-a umplut lumea de hoti nenica, care mai de
> care mai scolitzi - umbla cu metode rafinate, nu-s ca aia de-ti sparg
> geamul la masina sa-tzi fure celularul. Astia te sperie cu tumoarea
> (terorismul, crashul financiar, etc.., de la caz la caz, numai sa te
> aiba speriat) si apoi te stoarce pe poteca lor pina ramii prostit ca
> nu mai sti dupa ce te-ai luat.
>
>

neamtu tiganu din nemtia (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2009-02-13 22:52
Roy nici tu n-auzi cu dreapta?

La 2009-02-13 22:47:44, roy a scris:

> Neamtzule, o sa mai constatzi ca si alte lucruri se deterioreaza cu
> vremea. Ireparabil. Nu cerceta aceste legi, caci esti nebun cand
> le-ntzelegi.
>
> Welcome to the club!
> -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
Nu e vorba de mine ci de un prieten. Io am altele.

Io am trei prieteni, am mai povestit, unu in Florida, altu in California si al treilea in Sud Africa. Ne vedem f. rar da tinem legaturi strinse prin E-mail. Pina acum vrun an discutam de gagici, bauturi, masini, meserie, politica.
Acum discutam mai mult de boli!

Hokusai san din Kyoto (...@gmail.com, IP: 94.52.184...)
2009-02-13 23:00
Re: Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten / Astea-s cazuri usoare, comice. Stiu

cazuri cumplite, tragice, unul e cazul mamei care a fost pur si simplu omorita de prostia, lipsa de experienta a unui medic de 25 de ani, tinar si frumos si de o asistenta de 21 de ani, tinara si frumoasa.

Doctorul i-a spus sa-i faca mamei perfuzie, deoarece i-am spus medicului ca mama are momente cind nu ma recunoaste, mama minca si bea apa, nu avea nevoie de perfuzie.

Mina cu perfuzia a fost legata de pat, mama tot ducea mina libera la cea legata, probabil o durea, idioata asistenta i-a legat si mina cealalta de pat, eu am fost obligat sa plec,am lipsit de acolo o noapte, dimineata cind am venit mama era moarta la morga, medicul care i-a facut autopsia a spus ca din cauza stresului (stresul a fost cauzat de faptul ca a fost legata cu ambele miini de pat ca rastignita) i-a pleznit ulcerul si s-a umplut stomacul cu singe.

Povestind si altora cum a murit mama, multi mi-au relatat cazuri asemanatoare de bolnavi (rude sau cunoscuti) care au fost legati, murind
''rastigniti'' de pat !!!


> Amu vreo 4 ani m-am trezit intr-o dimineata cu urechea stinga
> infundata. Am incercat fara succes toate procedeele cunoscute,
> inclusiv pompitza cu apa calda care sa topeasca ceara. Nici un
> rezultat. A tinut-o asa vreo citeva luni pina m-am dus la doctor, NTE
> cel mai tare din SA dr. X, Olivedale clinc rooms 204. M-a consultat
> (aparate f misto) si mi-a zis ca n-am nimic. Bine, bine (zic eu) dar
> cu urechea stinga aud infinit mai prost decit cu dreapta; si simt o
> presiune interna asa cum simti cind ai un dop de ceara. N-ai nimic
> (zice el), dar daca vrei, du-te sa faci o audiograma. La ce sa fac
> audiograma (zic eu), ca sa aflu ca nu aud cu stinga? Stiu asta. Ce ma
> intereseaza este DE CE nu aud si ce se poate face...... Aici s-a
> incheiat consultatia de atunci.
>
> Acu vreo trei luni (urechea stinga a ramas la aceleasi performante
> intre timp) desi consolat cu soarta, m-am dus, la insistentele
> familiei, sa ma consulte un alt mare specialist, dr. Y. Trec peste
> amanunte pitoresti (delicioase, credeti-ma) si ma refer la momentul
> cind spune ca am niste excrescentze osoase pe canalul urechii
> exterioare, si ca astea trebuie operate (scoase cu dalta). Imi da
> amanunte de cum se face, cu anastezie locala, la microscop, etc, ce
> mai, ma convinge sa zic da. OK (zic eu), deci dupa operatie o sa-mi
> recapt auzul normal. Nu (zice el), asta n-are nici-o legatura cu
> auzul. Pai atunci (zic eu) de ce s-o fac? Si cu auzul cum ramine?
> Pai s-o luam prin eliminare (zice el). Deci la urechea externa n-ai
> nimic (cu exceptia oaselor care nu afecteaza auzul). La urechea
> intermediara nu pot sa spun pt ca nu vad dincolo de timpan (care pare
> OK), insa nu cred ca ai ceva acolo, ca n-ai mai auzi deloc. Deci treba
> e la urechea interna unde s-ar putea sa fie noise damage (care nu se
> repara, punem un aparat d-ala auditiv) sau ceva la nerv. Ia du-te
> matale si fa o radiografie la creier sa vedem nervul auditiv, daca nu
> e presat de vreo tumoare.Ma duc, ma-ntorc cu radiografia, nici urma de
> tumoare sau de alta forma de afectare a nervului. OK, zice Y, de asta
> am scapat, mergem prin eliminare. Aici s-a incheiat prima vizita (si
> deocamdata ultima) la Y.
>
> Imbarbatat de atita profesionalism, m-am hotarit sa-mi rezolv singur
> problema, asa ca m-am zgiit pe internet dupa niste aparate auditive
> si mi-am facut idea ca Widex ar fi un brand bun. Am cautat un
> distribuitor de Widex in zona mea si l-am gasit: Mrs Natalie. O sun
> si dau de receptionosta; nu, ea nu poate sa-mi dea niste
> specificatzii si cotatii, trebuie sa fac un apointment cu Dra
> Natalie. Unde? La Olivedale clinic, rooms 204. Observind cum se
> inchide bucla ca un lat, n-am incotro, ma resemnez si ma booktez.
> Natalie, o fata draguta si destul de bine documentata pe subiect,
> este (ati ghicit!) chair tehniciana lui dr. X. N-am ce face, platesc
> consultatia, sunt audiometrat si, surprize-surprize, aflu ca urechea
> stinga mi-e mult mai bleaga decit cea dreapta (care e perfect
> normala). Timpit cum sunt, intreb: da de ce oare?
> Pai la asta (zice ea) doar doctorul poate sa spuna, insa din
> experientza mea (zice ea mai departe) asta se datoreaza fie nervului
> auditiv, fie unei reactii imunologice rebele care a halit ceva din
> urchea stinga, fie datorita unui virus care a atacat urechea
> stinga-nu poate fi noise damage caci asta ar fi afectat si urechea
> dreapta. Ia fa matale (zice ea mai departe dupa ce a citit raportul
> radiologului de la Y) un RMI (nu-i asa ca banuiati?) sa vedem cum
> stai cu creierul, tumorile si nervul auditiv. Si da ea fugutza la dr.
> X (care-i in odaia de peste receptie) si vine cu hirtia de trimitere.
>
> N-am incotro, poate e o tumoare sau vreo inflmatie ceva ce mai poate
> fi scoasa-tratata cumva - desi daca ma gindesc bine o chestie d-asta
> evolueaza altfel si cu totul alta viteza decit cea experimentata de
> mine. Acu sigur ca un RMI e scump, vreo 700 USD, dar cica e suportat
> de asigurator in proportzie de vreo 65% (asta ramine de vazut caci
> clearingul cu asiguratorul dureaza o luna doua). M-am invoit,
> programat, magnetizat si declarat perfect normal. Nu tu colo o
> umflatura, o scama, vreo gaurica sau alte alea pe creirul meu.
> Inapoi la Natalie, bucuroasa cum se da ea (de, asa-i meseria) ca nu
> mor miine, aflu ca-mi trebuie aparat. Acu, aproape 1000 de dolari de
> la inceputul taraseniei, ma burzuluiesc si eu: bine bre, dar ce s-a
> intimplat cu urechea mea? Am bagat atitzia bani si tot ce stiu e ce
> n-am la ureche (ca banii i-am dat din buzunar, nu din ureche).
> Da Natalie fugutza iar la doctor, si cica daca veneam in primele 6-12
> ore cind n-am mai auzit, poate se mai salva ceva. Ce am? Probabil ca
> a fost un virus, se intimpla!
> Uraaa! Bine ca inca n-au inventat testul ala care se face doar in
> spatiul cosmic, ca precis trebuia sa-l fac si pe asta. Acu reveniram
> la bussinessul pt care o cautai pe Natalie: specificatie si cotatie
> pt aparat. Aici are fata documentatzie (comerciala, caci tehnica
> canci); toate vrajelile din lume: ce bine e, ce tineri ne facem, cum
> nu mai avem nici-o grija, bla bla bla... dar chestii masurabile ioc.
> Fiind agenta Widex, imi recomanda Aikia model from Widex, ceva la
> vreo 1500 USD. Mai pune pe lista si un Pure CIC model from Siemens
> version 500 la vreo 1000 USD or version 700 la vreo 1800 USD, dar ea
> nu le recomanda. Tot mai stau si ma uit la cotatiile astea si ma
> intreb, avind in vedere restul de belele care ma incearca ba prin
> burta, ba pe la oase, ma intreb deci daca merita sa-mi fac probleme
> pentru o bagatela de ureche.
> Ce voiam de fapt sa zic, este ca "arta" medicala s-a tot dus catre
> "state of the art" ca si ingineria financiara. In curind or sa
> ajunga, mina-n mina la finalul din bancul ala: eu mai am tratamente,
> dar nu mai ai tu gaini! S-a umplut lumea de hoti nenica, care mai de
> care mai scolitzi - umbla cu metode rafinate, nu-s ca aia de-ti sparg
> geamul la masina sa-tzi fure celularul. Astia te sperie cu tumoarea
> (terorismul, crashul financiar, etc.., de la caz la caz, numai sa te
> aiba speriat) si apoi te stoarce pe poteca lor pina ramii prostit ca
> nu mai sti dupa ce te-ai luat.
>
>

Hokusai san din Kyoto (...@gmail.com, IP: 94.52.184...)
2009-02-13 23:09
Re: Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten / Astea-s cazuri usoare, comice. Stiu

La fel a fost omorit si evreul ala de 90, la Tecuci parca, vara trecuta, daca memoria nu ma inseala, rudele, fica au spus ca la-au legat de pat, idiotii ce lucrau la spital!

E O MARE CRIMA SA LEGI BOLNAVII DE PAT!!!

S-a discutat cazul lui aici pe forum, nu mai retin, vara trecuta sau cea dinainte.La 2009-02-13 23:00:58, Hokusai san a scris:

> cazuri cumplite, tragice, unul e cazul mamei care a fost pur si simplu
> omorita de prostia, lipsa de experienta a unui medic de 25 de ani,
> tinar si frumos si de o asistenta de 21 de ani, tinara si frumoasa.
>
> Doctorul i-a spus sa-i faca mamei perfuzie, deoarece i-am spus
> medicului ca mama are momente cind nu ma recunoaste, mama minca si
> bea apa, nu avea nevoie de perfuzie.
>
> Mina cu perfuzia a fost legata de pat, mama tot ducea mina libera la
> cea legata, probabil o durea, idioata asistenta i-a legat si mina
> cealalta de pat, eu am fost obligat sa plec,am lipsit de acolo o
> noapte, dimineata cind am venit mama era moarta la morga, medicul
> care i-a facut autopsia a spus ca din cauza stresului (stresul a fost
> cauzat de faptul ca a fost legata cu ambele miini de pat ca
> rastignita) i-a pleznit ulcerul si s-a umplut stomacul cu singe.
>
> Povestind si altora cum a murit mama, multi mi-au relatat cazuri
> asemanatoare de bolnavi (rude sau cunoscuti) care au fost legati,
> murind
> ''rastigniti'' de pat !!!
>
>
> > Amu vreo 4 ani m-am trezit intr-o dimineata cu urechea stinga
> > infundata. Am incercat fara succes toate procedeele cunoscute,
> > inclusiv pompitza cu apa calda care sa topeasca ceara. Nici un
> > rezultat. A tinut-o asa vreo citeva luni pina m-am dus la doctor, NTE
> > cel mai tare din SA dr. X, Olivedale clinc rooms 204. M-a consultat
> > (aparate f misto) si mi-a zis ca n-am nimic. Bine, bine (zic eu) dar
> > cu urechea stinga aud infinit mai prost decit cu dreapta; si simt o
> > presiune interna asa cum simti cind ai un dop de ceara. N-ai nimic
> > (zice el), dar daca vrei, du-te sa faci o audiograma. La ce sa fac
> > audiograma (zic eu), ca sa aflu ca nu aud cu stinga? Stiu asta. Ce ma
> > intereseaza este DE CE nu aud si ce se poate face...... Aici s-a
> > incheiat consultatia de atunci.
> >
> > Acu vreo trei luni (urechea stinga a ramas la aceleasi performante
> > intre timp) desi consolat cu soarta, m-am dus, la insistentele
> > familiei, sa ma consulte un alt mare specialist, dr. Y. Trec peste
> > amanunte pitoresti (delicioase, credeti-ma) si ma refer la momentul
> > cind spune ca am niste excrescentze osoase pe canalul urechii
> > exterioare, si ca astea trebuie operate (scoase cu dalta). Imi da
> > amanunte de cum se face, cu anastezie locala, la microscop, etc, ce
> > mai, ma convinge sa zic da. OK (zic eu), deci dupa operatie o sa-mi
> > recapt auzul normal. Nu (zice el), asta n-are nici-o legatura cu
> > auzul. Pai atunci (zic eu) de ce s-o fac? Si cu auzul cum ramine?
> > Pai s-o luam prin eliminare (zice el). Deci la urechea externa n-ai
> > nimic (cu exceptia oaselor care nu afecteaza auzul). La urechea
> > intermediara nu pot sa spun pt ca nu vad dincolo de timpan (care pare
> > OK), insa nu cred ca ai ceva acolo, ca n-ai mai auzi deloc. Deci treba
> > e la urechea interna unde s-ar putea sa fie noise damage (care nu se
> > repara, punem un aparat d-ala auditiv) sau ceva la nerv. Ia du-te
> > matale si fa o radiografie la creier sa vedem nervul auditiv, daca nu
> > e presat de vreo tumoare.Ma duc, ma-ntorc cu radiografia, nici urma de
> > tumoare sau de alta forma de afectare a nervului. OK, zice Y, de asta
> > am scapat, mergem prin eliminare. Aici s-a incheiat prima vizita (si
> > deocamdata ultima) la Y.
> >
> > Imbarbatat de atita profesionalism, m-am hotarit sa-mi rezolv singur
> > problema, asa ca m-am zgiit pe internet dupa niste aparate auditive
> > si mi-am facut idea ca Widex ar fi un brand bun. Am cautat un
> > distribuitor de Widex in zona mea si l-am gasit: Mrs Natalie. O sun
> > si dau de receptionosta; nu, ea nu poate sa-mi dea niste
> > specificatzii si cotatii, trebuie sa fac un apointment cu Dra
> > Natalie. Unde? La Olivedale clinic, rooms 204. Observind cum se
> > inchide bucla ca un lat, n-am incotro, ma resemnez si ma booktez.
> > Natalie, o fata draguta si destul de bine documentata pe subiect,
> > este (ati ghicit!) chair tehniciana lui dr. X. N-am ce face, platesc
> > consultatia, sunt audiometrat si, surprize-surprize, aflu ca urechea
> > stinga mi-e mult mai bleaga decit cea dreapta (care e perfect
> > normala). Timpit cum sunt, intreb: da de ce oare?
> > Pai la asta (zice ea) doar doctorul poate sa spuna, insa din
> > experientza mea (zice ea mai departe) asta se datoreaza fie nervului
> > auditiv, fie unei reactii imunologice rebele care a halit ceva din
> > urchea stinga, fie datorita unui virus care a atacat urechea
> > stinga-nu poate fi noise damage caci asta ar fi afectat si urechea
> > dreapta. Ia fa matale (zice ea mai departe dupa ce a citit raportul
> > radiologului de la Y) un RMI (nu-i asa ca banuiati?) sa vedem cum
> > stai cu creierul, tumorile si nervul auditiv. Si da ea fugutza la dr.
> > X (care-i in odaia de peste receptie) si vine cu hirtia de trimitere.
> >
> > N-am incotro, poate e o tumoare sau vreo inflmatie ceva ce mai poate
> > fi scoasa-tratata cumva - desi daca ma gindesc bine o chestie d-asta
> > evolueaza altfel si cu totul alta viteza decit cea experimentata de
> > mine. Acu sigur ca un RMI e scump, vreo 700 USD, dar cica e suportat
> > de asigurator in proportzie de vreo 65% (asta ramine de vazut caci
> > clearingul cu asiguratorul dureaza o luna doua). M-am invoit,
> > programat, magnetizat si declarat perfect normal. Nu tu colo o
> > umflatura, o scama, vreo gaurica sau alte alea pe creirul meu.
> > Inapoi la Natalie, bucuroasa cum se da ea (de, asa-i meseria) ca nu
> > mor miine, aflu ca-mi trebuie aparat. Acu, aproape 1000 de dolari de
> > la inceputul taraseniei, ma burzuluiesc si eu: bine bre, dar ce s-a
> > intimplat cu urechea mea? Am bagat atitzia bani si tot ce stiu e ce
> > n-am la ureche (ca banii i-am dat din buzunar, nu din ureche).
> > Da Natalie fugutza iar la doctor, si cica daca veneam in primele 6-12
> > ore cind n-am mai auzit, poate se mai salva ceva. Ce am? Probabil ca
> > a fost un virus, se intimpla!
> > Uraaa! Bine ca inca n-au inventat testul ala care se face doar in
> > spatiul cosmic, ca precis trebuia sa-l fac si pe asta. Acu reveniram
> > la bussinessul pt care o cautai pe Natalie: specificatie si cotatie
> > pt aparat. Aici are fata documentatzie (comerciala, caci tehnica
> > canci); toate vrajelile din lume: ce bine e, ce tineri ne facem, cum
> > nu mai avem nici-o grija, bla bla bla... dar chestii masurabile ioc.
> > Fiind agenta Widex, imi recomanda Aikia model from Widex, ceva la
> > vreo 1500 USD. Mai pune pe lista si un Pure CIC model from Siemens
> > version 500 la vreo 1000 USD or version 700 la vreo 1800 USD, dar ea
> > nu le recomanda. Tot mai stau si ma uit la cotatiile astea si ma
> > intreb, avind in vedere restul de belele care ma incearca ba prin
> > burta, ba pe la oase, ma intreb deci daca merita sa-mi fac probleme
> > pentru o bagatela de ureche.
> > Ce voiam de fapt sa zic, este ca "arta" medicala s-a tot dus catre
> > "state of the art" ca si ingineria financiara. In curind or sa
> > ajunga, mina-n mina la finalul din bancul ala: eu mai am tratamente,
> > dar nu mai ai tu gaini! S-a umplut lumea de hoti nenica, care mai de
> > care mai scolitzi - umbla cu metode rafinate, nu-s ca aia de-ti sparg
> > geamul la masina sa-tzi fure celularul. Astia te sperie cu tumoarea
> > (terorismul, crashul financiar, etc.., de la caz la caz, numai sa te
> > aiba speriat) si apoi te stoarce pe poteca lor pina ramii prostit ca
> > nu mai sti dupa ce te-ai luat.
> >
> >
>
>

jan dinu din Portland, USA (...@hotmail.com, IP: 24.21.173...)
2009-02-13 23:15
Re: Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten

La 2009-02-13 22:47:44, roy a scris:
===================================================
Roy ,pina cind shi-un medic evreu venit la specializare
se plingea de "ortodoxia medicinii "...transformata
mai de curind in caraushia afacerii pentru o motivatie
continua - profitul - !Tocmai El care ...stia citi de multi
doctori - evrei au un talent inascut - ..dar shi prin traditia
pasionanta spre descoperiri ...dupa cum stim ..!
Totushi medicina astazi este un - mit - pe un pedestal - infernal - ...
nepriceput ..de cei ajunshi la spital ..
Ash mai spune mai mult ..dar secretele nu m-a lasa !...
JD> Bun, am citit relatarile tale. Si ce vrei sa spui? Ar vrea romanii sa
> aiba ce au nemtzii.
>
> In legatura cu urechea... daca nu te deranjeaza rau, trebuie sa vezi
> punctele pozitive. In primul rand, te faci ca nu auzi cand te baraie
> nefasta la cap. In al doilea rand, daca e zgomot cand vrei sa dormi,
> te culci pe urechea sanatoasa si cu cealalta nu auzi nimic... si
> dormi ca un prunc.
>
> Neamtzule, o sa mai constatzi ca si alte lucruri se deterioreaza cu
> vremea. Ireparabil. Nu cerceta aceste legi, caci esti nebun cand
> le-ntzelegi.
>
> Welcome to the club!
> -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
>
> La 2009-02-13 22:14:12, neamtu tiganu a scris:
>
> > Amu vreo 4 ani m-am trezit intr-o dimineata cu urechea stinga
> > infundata. Am incercat fara succes toate procedeele cunoscute,
> > inclusiv pompitza cu apa calda care sa topeasca ceara. Nici un
> > rezultat. A tinut-o asa vreo citeva luni pina m-am dus la doctor, NTE
> > cel mai tare din SA dr. X, Olivedale clinc rooms 204. M-a consultat
> > (aparate f misto) si mi-a zis ca n-am nimic. Bine, bine (zic eu) dar
> > cu urechea stinga aud infinit mai prost decit cu dreapta; si simt o
> > presiune interna asa cum simti cind ai un dop de ceara. N-ai nimic
> > (zice el), dar daca vrei, du-te sa faci o audiograma. La ce sa fac
> > audiograma (zic eu), ca sa aflu ca nu aud cu stinga? Stiu asta. Ce ma
> > intereseaza este DE CE nu aud si ce se poate face...... Aici s-a
> > incheiat consultatia de atunci.
> >
> > Acu vreo trei luni (urechea stinga a ramas la aceleasi performante
> > intre timp) desi consolat cu soarta, m-am dus, la insistentele
> > familiei, sa ma consulte un alt mare specialist, dr. Y. Trec peste
> > amanunte pitoresti (delicioase, credeti-ma) si ma refer la momentul
> > cind spune ca am niste excrescentze osoase pe canalul urechii
> > exterioare, si ca astea trebuie operate (scoase cu dalta). Imi da
> > amanunte de cum se face, cu anastezie locala, la microscop, etc, ce
> > mai, ma convinge sa zic da. OK (zic eu), deci dupa operatie o sa-mi
> > recapt auzul normal. Nu (zice el), asta n-are nici-o legatura cu
> > auzul. Pai atunci (zic eu) de ce s-o fac? Si cu auzul cum ramine?
> > Pai s-o luam prin eliminare (zice el). Deci la urechea externa n-ai
> > nimic (cu exceptia oaselor care nu afecteaza auzul). La urechea
> > intermediara nu pot sa spun pt ca nu vad dincolo de timpan (care pare
> > OK), insa nu cred ca ai ceva acolo, ca n-ai mai auzi deloc. Deci treba
> > e la urechea interna unde s-ar putea sa fie noise damage (care nu se
> > repara, punem un aparat d-ala auditiv) sau ceva la nerv. Ia du-te
> > matale si fa o radiografie la creier sa vedem nervul auditiv, daca nu
> > e presat de vreo tumoare.Ma duc, ma-ntorc cu radiografia, nici urma de
> > tumoare sau de alta forma de afectare a nervului. OK, zice Y, de asta
> > am scapat, mergem prin eliminare. Aici s-a incheiat prima vizita (si
> > deocamdata ultima) la Y.
> >
> > Imbarbatat de atita profesionalism, m-am hotarit sa-mi rezolv singur
> > problema, asa ca m-am zgiit pe internet dupa niste aparate auditive
> > si mi-am facut idea ca Widex ar fi un brand bun. Am cautat un
> > distribuitor de Widex in zona mea si l-am gasit: Mrs Natalie. O sun
> > si dau de receptionosta; nu, ea nu poate sa-mi dea niste
> > specificatzii si cotatii, trebuie sa fac un apointment cu Dra
> > Natalie. Unde? La Olivedale clinic, rooms 204. Observind cum se
> > inchide bucla ca un lat, n-am incotro, ma resemnez si ma booktez.
> > Natalie, o fata draguta si destul de bine documentata pe subiect,
> > este (ati ghicit!) chair tehniciana lui dr. X. N-am ce face, platesc
> > consultatia, sunt audiometrat si, surprize-surprize, aflu ca urechea
> > stinga mi-e mult mai bleaga decit cea dreapta (care e perfect
> > normala). Timpit cum sunt, intreb: da de ce oare?
> > Pai la asta (zice ea) doar doctorul poate sa spuna, insa din
> > experientza mea (zice ea mai departe) asta se datoreaza fie nervului
> > auditiv, fie unei reactii imunologice rebele care a halit ceva din
> > urchea stinga, fie datorita unui virus care a atacat urechea
> > stinga-nu poate fi noise damage caci asta ar fi afectat si urechea
> > dreapta. Ia fa matale (zice ea mai departe dupa ce a citit raportul
> > radiologului de la Y) un RMI (nu-i asa ca banuiati?) sa vedem cum
> > stai cu creierul, tumorile si nervul auditiv. Si da ea fugutza la dr.
> > X (care-i in odaia de peste receptie) si vine cu hirtia de trimitere.
> >
> > N-am incotro, poate e o tumoare sau vreo inflmatie ceva ce mai poate
> > fi scoasa-tratata cumva - desi daca ma gindesc bine o chestie d-asta
> > evolueaza altfel si cu totul alta viteza decit cea experimentata de
> > mine. Acu sigur ca un RMI e scump, vreo 700 USD, dar cica e suportat
> > de asigurator in proportzie de vreo 65% (asta ramine de vazut caci
> > clearingul cu asiguratorul dureaza o luna doua). M-am invoit,
> > programat, magnetizat si declarat perfect normal. Nu tu colo o
> > umflatura, o scama, vreo gaurica sau alte alea pe creirul meu.
> > Inapoi la Natalie, bucuroasa cum se da ea (de, asa-i meseria) ca nu
> > mor miine, aflu ca-mi trebuie aparat. Acu, aproape 1000 de dolari de
> > la inceputul taraseniei, ma burzuluiesc si eu: bine bre, dar ce s-a
> > intimplat cu urechea mea? Am bagat atitzia bani si tot ce stiu e ce
> > n-am la ureche (ca banii i-am dat din buzunar, nu din ureche).
> > Da Natalie fugutza iar la doctor, si cica daca veneam in primele 6-12
> > ore cind n-am mai auzit, poate se mai salva ceva. Ce am? Probabil ca
> > a fost un virus, se intimpla!
> > Uraaa! Bine ca inca n-au inventat testul ala care se face doar in
> > spatiul cosmic, ca precis trebuia sa-l fac si pe asta. Acu reveniram
> > la bussinessul pt care o cautai pe Natalie: specificatie si cotatie
> > pt aparat. Aici are fata documentatzie (comerciala, caci tehnica
> > canci); toate vrajelile din lume: ce bine e, ce tineri ne facem, cum
> > nu mai avem nici-o grija, bla bla bla... dar chestii masurabile ioc.
> > Fiind agenta Widex, imi recomanda Aikia model from Widex, ceva la
> > vreo 1500 USD. Mai pune pe lista si un Pure CIC model from Siemens
> > version 500 la vreo 1000 USD or version 700 la vreo 1800 USD, dar ea
> > nu le recomanda. Tot mai stau si ma uit la cotatiile astea si ma
> > intreb, avind in vedere restul de belele care ma incearca ba prin
> > burta, ba pe la oase, ma intreb deci daca merita sa-mi fac probleme
> > pentru o bagatela de ureche.
> > Ce voiam de fapt sa zic, este ca "arta" medicala s-a tot dus catre
> > "state of the art" ca si ingineria financiara. In curind or sa
> > ajunga, mina-n mina la finalul din bancul ala: eu mai am tratamente,
> > dar nu mai ai tu gaini! S-a umplut lumea de hoti nenica, care mai de
> > care mai scolitzi - umbla cu metode rafinate, nu-s ca aia de-ti sparg
> > geamul la masina sa-tzi fure celularul. Astia te sperie cu tumoarea
> > (terorismul, crashul financiar, etc.., de la caz la caz, numai sa te
> > aiba speriat) si apoi te stoarce pe poteca lor pina ramii prostit ca
> > nu mai sti dupa ce te-ai luat.
> >
> >
>
>

lil (...@yahoo.fr, IP: 84.98.224...)
2009-02-14 03:24
Re: Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten

Neamtule , zi-i amicului tau sa nu mai judece ca un inginer , caci nu va afla raspunsul. Corpul asta al nostru nu e inginerie.

georgems din ROMANIA (...@yahoo.com, IP: 89.46.75...)
2009-02-14 06:01
Re: Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten

La 2009-02-14 03:24:45, lil a scris:

> Neamtule , zi-i amicului tau sa nu mai judece ca un inginer , caci nu
> va afla raspunsul. Corpul asta al nostru nu e inginerie.
>
Oooo ba este in mod clar un sistem complex ce functioneaza mult mai bine decat orice sistem ingineresc construit de om ,dar tot invatam ,nu cadem pe spate si facem matanii, lilisor mama ,ca habotnicii religiosi din care si tu se pare faci parte.

lil (...@yahoo.fr, IP: 88.161.237...)
2009-02-14 14:10
Re: georgems :):):)

La 2009-02-14 06:01:52, georgems a scris:

> Oooo ba este in mod clar un sistem complex ce functioneaza mult mai
> bine decat orice sistem ingineresc construit de om ,dar tot invatam
> ,nu cadem pe spate si facem matanii, lilisor mama ,ca habotnicii
> religiosi din care si tu se pare faci parte.
>

Cred ca nu erai trezit bine , dar in orice caz ce-a iesit e cel mai haios raspuns pe care l-am primit vreodata :):):)

ps : da , zilnic invatam inclusiv eu ...
Az invata tu : ce vroiam sa-i transmit lui Neamtu e exact invers decat ce ai inteles.

Totusi super misto aia cu " habotnica religioasa ":)

roy din secrapadeziua.blogspot.com (...@hotmail.com, IP: 93.173.79...)
2009-02-14 14:32
Re: Roy nici tu n-auzi cu dreapta?

Da, am problema cu dreapta. Am fost o data in serviciu ca rezervist vreo 50 de zile si dormeam intre blindate care isi incalzeau motoarele de ne zbarnaiu urechile... cred ca de acolo am mostenit-o.

Vreau sa-mai adaug ceva. Medicina nu este o stintza exacta. Poate o data se va gasi metoda de a parametriza totul si a capata analiza super exacta daca te doare undeva - de unde vine. Pana atunci, un doctor bun este in primul rand un doctor care a vazut multe in viatza lui, deci cunoaste cazuri asemanatoare si poate sa induca despre ce este vorba.

Totul este bazat pe cine ghiceste mai bine. Daca a ghicit doctorul in prima runda ce ai si analizele o dovedesc - ai scapat ieftin. Daca nu, mergi la a doua runda, dupa ce in prima runda ipoteza doctorului s-a dovedit gresita. Si runda a doua de multe ori se dovedeste insuficienta - alta placere si altzi nani in runda a treia.

Daca te duci la un doctor super, el poate sa te diagnostizeze din prima runda, dar de luat bani itzi ia cat pentru doua runde. Ce castigi? Castigi timp.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------La 2009-02-13 22:52:41, neamtu tiganu a scris:

> La 2009-02-13 22:47:44, roy a scris:
>
> > Neamtzule, o sa mai constatzi ca si alte lucruri se deterioreaza cu
> > vremea. Ireparabil. Nu cerceta aceste legi, caci esti nebun cand
> > le-ntzelegi.
> >
> > Welcome to the club!
> > -----------------------------------------------------------------------------------------------------------
> >
> Nu e vorba de mine ci de un prieten. Io am altele.
>
> Io am trei prieteni, am mai povestit, unu in Florida, altu in
> California si al treilea in Sud Africa. Ne vedem f. rar da tinem
> legaturi strinse prin E-mail. Pina acum vrun an discutam de gagici,
> bauturi, masini, meserie, politica.
> Acum discutam mai mult de boli!
>

Tudor190 (...@yahoo.com, IP: 77.243.236...)
2009-02-14 15:26
Bisturiul, batut ca o coasa in dinti

La 2009-02-13 23:00:58, Hokusai san a scris:

> cazuri cumplite, tragice, unul e cazul mamei care a fost pur si simplu
> omorita de prostia, lipsa de experienta a unui medic de 25 de ani,
> tinar si frumos si de o asistenta de 21 de ani, tinara si frumoasa.

Ma gindeam sa-mi spun si eu pasul asemanator prin rezultat dar diferit prin evolutia nefericita. Mai bine pun un articol, excelent din nou, legat de acest subiect al lui Cusnarencu:

"Din cand in cand, televiziunile mai primesc in plic cate o stire pe care o intorc pe toate partile pret de vreo trei zile pentru ca dupa aia totul sa treaca in neant ca si cum nimic nu s-a intamplat. Asta e situatia si in cazul de la spitalul din Slatina sau cel din Craiova. Un fel de “Moartea domnului Lazarescu” tradusa din film in realitatea cruda. Te uiti pe sticla la “dezbateri”, la luarile de atitudine apasate si ramai crucit cum “investigatia reportericeasca” se invarte ca un “penis captivus” doar in jurul spitalului din Slatina sau Craiova. Nu neg intamplarile nefericite facute publice de curand, dar plecand de aici, trebuie sa punem, obligatoriu, si alte intrebari: Spitalul din Slatina e singurul spital din Romania unde nepasarea medicilor si a asistentelor devine aproape criminala? Nu este nepasarea medicilor o boala incurabila in orice unitate medicala din tara? Hai sa fim seriosi: s-a intrebat cineva cate cimitire au pe constiinta medicii din spitalele din Romania? Nu trebuie decat sa scoti capul pe fereastra pentru a auzi mii si mii de cazuri cutremuratoare in care personajele tragice sunt pacientii omorati cu zile de mana unor medici ciubucari si indiferenti. Cazuri in care anestezistii nu intra in operatii pana cand un om aflat in suferinta nu aduce banii de acasa. Cazuri in care medici nu opereaza decat atunci cand membrii familiei unui bolnav nu aduc banii in plic. Si inca: medici care pretind pentru o operatie tarife (nefiscalizate) de doua-trei ori mai mari decat cele fiscalizate din spitalele occidentale (de pilda, 8.000 de euro pentru o operatie care in Occident costa 3.000!). Si mai groaznic: cazuri de chirurgi care au ajuns atat de jos incat cer mii de euro pentru o operatie inutila! Care deschid pacientul si-l inchid la loc, fara ca omul sa aiba nimic! Nu sunt astea realitati mai sinistre decat o simpla neglijenta dintr-un spital amarat, umflata pe toate sticlele de televiziune? Cati medici nu traiesc doar pentru a scrie o reteta si a-si primi plicul strecurat in buzunar de un pacient care spera in vindecare? Ancheteaza cineva cazul medicilor rezidenti care platesc zeci de mii de euro pentru a fi angajati intr-un spital? Vorbeste cineva despre reteaua medicilor care prescriu pacientilor amarati medicamente costisitoare doar pentru ca exista o intelegere cu dealerii unor firme de medicamente, de unde vin si un “ce” profit? Ancheteaza cineva miile de cazuri de malpraxis in care medicii nenorocesc pe viata pacienti nevinovati a caror singura greseala a fost aceea de a se duce la medic ca la ultimul salvator? Aud un dom’ profesor de la municipal ca nu sunt paturi prin spitale, incercand sa-i scoata basma curata pe ciubucarii indiferenti de teapa lui de la spitalul din Craiova. Ii respect pregatirea universitara, dar ca om nu este decat un arivist, un ciubucar cu veleitati politice care a trecut si pe la sefia Ministerului Sanatatii cu ani in urma. Acest “dom’ profesor” m-a tratat ca un gunoi atunci cand am avut nefericirea sa ma internez in clinca lui de cardiologie si care m-a mai si chinuit cu o manevra de investigatie fara sa ma anestezieze asa cum cerea procedura. Acest medic, dupa ciubucul gras pe care i l-am dat pentru nimic, la externare, nici macar nu m-a intrebat cum ma simt la nicio saptamana, cand revenisem in spital pentru o analiza. S-a uitat la mine ca la un bat de chibrit ars. Asta este doar una din miile de drame care nu apar la televizor. Nu trebuie decat sa mergi cu un singur tramvai pentru a auzi, fara sa vrei, zeci de cazuri nenorocite. Cine plateste pentru toate aceste rele tratamente? Nimeni, pentru ca totul este musamalizat in Colegiul Medicilor, dupa modelul corb la corb nu-si scoate ochii! Si totusi, cine are curajul sa demanteleze aceasta casta care, dincolo de juramantul lui Hipocrate, si-a jurat sa-si acopere cimitirele de care sunt raspunzatori cu prelate de scuze vinovate si falsuri grosolane? Sub pavaza acelui dicton care spune ca “mortul e de vina”. Sau doar vorbim si ne indignam la televizor? Omul simplu stie ca in viata, cel mai sanatos lucru este sa eviti cat poti vizita la medic, iar eu cand vad un medic schimb trotuarul si incerc sa ma gandesc la ceva frumos ca sa-mi treaca greata. Cineva poate spune ca exista si medici devotati, cu suflet si nu doar ciubucari si indiferenti. Asa este, si eu ii pot numara pe degetele de la o singura mana pe cei care i-am cunoscut. Sunt, cu siguranta mult mai multi in tara. Dar sunt si prea multi ciubucari si indiferenti, haini si lacomi. Si atunci, vrea cineva sa modernizeze aceasta tara trista condusa de caste de nepatruns? Pentru asta nu e nevoie decat de o lege si de aplicarea ei. Apoi de inculparea catorva zeci de medici vinovati de fapte grave, de suspendarea licentei pentru cateva sute de medici vinovati de malpraxis si dovediti ca siluiesc aceasta frumoasa si utila meserie. Doar asa modernizarea din Sanatate ar putea sa devina eficienta si reala si nu doar vorbe calpe. In lipsa acestor masuri, casta ramane un monolit care ingroasa randurile cimitirelor sub ochii blanzi ai guvernantilor partasi la aceste crime."

Hokusai san din Kyoto (...@gmail.com, IP: 94.52.184...)
2009-02-14 18:35
Re: Bisturiul, batut ca o coasa in dinti / EXCEPTIONAL articol, plin de adevaruri, frumos scris!

La 2009-02-14 15:26:47, Tudor190 a scris:

> La 2009-02-13 23:00:58, Hokusai san a scris:
>
> > cazuri cumplite, tragice, unul e cazul mamei care a fost pur si simplu
> > omorita de prostia, lipsa de experienta a unui medic de 25 de ani,
> > tinar si frumos si de o asistenta de 21 de ani, tinara si frumoasa.
>
> Ma gindeam sa-mi spun si eu pasul asemanator prin rezultat dar diferit
> prin evolutia nefericita. Mai bine pun un articol, excelent din nou,
> legat de acest subiect al lui Cusnarencu:
>
> "Din cand in cand, televiziunile mai primesc in plic cate o stire pe
> care o intorc pe toate partile pret de vreo trei zile pentru ca dupa
> aia totul sa treaca in neant ca si cum nimic nu s-a intamplat. Asta e
> situatia si in cazul de la spitalul din Slatina sau cel din Craiova.
> Un fel de “Moartea domnului Lazarescu” tradusa din film
> in realitatea cruda. Te uiti pe sticla la “dezbateri”, la
> luarile de atitudine apasate si ramai crucit cum “investigatia
> reportericeasca” se invarte ca un “penis captivus”
> doar in jurul spitalului din Slatina sau Craiova. Nu neg intamplarile
> nefericite facute publice de curand, dar plecand de aici, trebuie sa
> punem, obligatoriu, si alte intrebari: Spitalul din Slatina e
> singurul spital din Romania unde nepasarea medicilor si a
> asistentelor devine aproape criminala? Nu este nepasarea medicilor o
> boala incurabila in orice unitate medicala din tara? Hai sa fim
> seriosi: s-a intrebat cineva cate cimitire au pe constiinta medicii
> din spitalele din Romania? Nu trebuie decat sa scoti capul pe
> fereastra pentru a auzi mii si mii de cazuri cutremuratoare in care
> personajele tragice sunt pacientii omorati cu zile de mana unor
> medici ciubucari si indiferenti. Cazuri in care anestezistii nu intra
> in operatii pana cand un om aflat in suferinta nu aduce banii de
> acasa. Cazuri in care medici nu opereaza decat atunci cand membrii
> familiei unui bolnav nu aduc banii in plic. Si inca: medici care
> pretind pentru o operatie tarife (nefiscalizate) de doua-trei ori mai
> mari decat cele fiscalizate din spitalele occidentale (de pilda, 8.000
> de euro pentru o operatie care in Occident costa 3.000!). Si mai
> groaznic: cazuri de chirurgi care au ajuns atat de jos incat cer mii
> de euro pentru o operatie inutila! Care deschid pacientul si-l inchid
> la loc, fara ca omul sa aiba nimic! Nu sunt astea realitati mai
> sinistre decat o simpla neglijenta dintr-un spital amarat, umflata pe
> toate sticlele de televiziune? Cati medici nu traiesc doar pentru a
> scrie o reteta si a-si primi plicul strecurat in buzunar de un
> pacient care spera in vindecare? Ancheteaza cineva cazul medicilor
> rezidenti care platesc zeci de mii de euro pentru a fi angajati
> intr-un spital? Vorbeste cineva despre reteaua medicilor care
> prescriu pacientilor amarati medicamente costisitoare doar pentru ca
> exista o intelegere cu dealerii unor firme de medicamente, de unde
> vin si un “ce” profit? Ancheteaza cineva miile de cazuri
> de malpraxis in care medicii nenorocesc pe viata pacienti nevinovati
> a caror singura greseala a fost aceea de a se duce la medic ca la
> ultimul salvator? Aud un dom’ profesor de la municipal ca nu
> sunt paturi prin spitale, incercand sa-i scoata basma curata pe
> ciubucarii indiferenti de teapa lui de la spitalul din Craiova. Ii
> respect pregatirea universitara, dar ca om nu este decat un arivist,
> un ciubucar cu veleitati politice care a trecut si pe la sefia
> Ministerului Sanatatii cu ani in urma. Acest “dom’
> profesor” m-a tratat ca un gunoi atunci cand am avut
> nefericirea sa ma internez in clinca lui de cardiologie si care m-a
> mai si chinuit cu o manevra de investigatie fara sa ma anestezieze
> asa cum cerea procedura. Acest medic, dupa ciubucul gras pe care i
> l-am dat pentru nimic, la externare, nici macar nu m-a intrebat cum
> ma simt la nicio saptamana, cand revenisem in spital pentru o
> analiza. S-a uitat la mine ca la un bat de chibrit ars. Asta este
> doar una din miile de drame care nu apar la televizor. Nu trebuie
> decat sa mergi cu un singur tramvai pentru a auzi, fara sa vrei, zeci
> de cazuri nenorocite. Cine plateste pentru toate aceste rele
> tratamente? Nimeni, pentru ca totul este musamalizat in Colegiul
> Medicilor, dupa modelul corb la corb nu-si scoate ochii! Si totusi,
> cine are curajul sa demanteleze aceasta casta care, dincolo de
> juramantul lui Hipocrate, si-a jurat sa-si acopere cimitirele de care
> sunt raspunzatori cu prelate de scuze vinovate si falsuri grosolane?
> Sub pavaza acelui dicton care spune ca “mortul e de
> vina”. Sau doar vorbim si ne indignam la televizor? Omul simplu
> stie ca in viata, cel mai sanatos lucru este sa eviti cat poti vizita
> la medic, iar eu cand vad un medic schimb trotuarul si incerc sa ma
> gandesc la ceva frumos ca sa-mi treaca greata. Cineva poate spune ca
> exista si medici devotati, cu suflet si nu doar ciubucari si
> indiferenti. Asa este, si eu ii pot numara pe degetele de la o
> singura mana pe cei care i-am cunoscut. Sunt, cu siguranta mult mai
> multi in tara. Dar sunt si prea multi ciubucari si indiferenti, haini
> si lacomi. Si atunci, vrea cineva sa modernizeze aceasta tara trista
> condusa de caste de nepatruns? Pentru asta nu e nevoie decat de o
> lege si de aplicarea ei. Apoi de inculparea catorva zeci de medici
> vinovati de fapte grave, de suspendarea licentei pentru cateva sute
> de medici vinovati de malpraxis si dovediti ca siluiesc aceasta
> frumoasa si utila meserie. Doar asa modernizarea din Sanatate ar
> putea sa devina eficienta si reala si nu doar vorbe calpe. In lipsa
> acestor masuri, casta ramane un monolit care ingroasa randurile
> cimitirelor sub ochii blanzi ai guvernantilor partasi la aceste
> crime."
>

Eufrosin din Romania (...@bugmenot.com, IP: 86.106.54...)
2009-02-14 21:47
Re: Asistenta sanitara in alte tari... primit de la un prieten

La 2009-02-14 06:01:52, georgems a scris:

> Oooo ba este in mod clar un sistem complex ce functioneaza mult mai
> bine decat orice sistem ingineresc construit de om ,dar tot invatam
> ,nu cadem pe spate si facem matanii, lilisor mama ,ca habotnicii
> religiosi din care si tu se pare faci parte.
>-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Oooo.., I love it: doi atei destepti dealtfel, unul acuzand pe celalat de "credinta" !

Draga George, Lil radea de mine ca iau aghiazma pentru sanatate dimineata, nu-i reprosa nimic te rog, sunteti pe aceeasi unda.

You made my day, he, he, he, he...


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "S-ar putea sa mori" (7129 afisari)
 Voda in loboda (2581 afisari)
 Basescu pune secuimea pe jar (1802 afisari)
 Obama abandonat de locotenenti (1670 afisari)
 Rascoala baronilor (1623 afisari)
 Obama schimba regulile la Casa Alba (5484 afisari)
 Mai slab ca niciodata, Patrick Swayze sfideaza cancerul si fumeaza 60 de tigari pe zi (3906 afisari)
 Romania, spaima Austriei (2729 afisari)
 Monstrii din Congo (2528 afisari)
 Un OZN a fost filmat de turisti in Somerset, Anglia (VIDEO) (2351 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.05670 sec.