Ziua Logo
  Nr. 4462 de sambata, 14 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2009-02-14

Comentarii: 31, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

vida clara
2009-02-13 22:50:43

Desi am votat ,si am sustinut intrarea,este nevoie de o punere afara ...

...si de o re-confirmare a votului,atat a celui interior cat si a celui exterior.
O falsa intrare este in fapt o falsa participare cu un fals castig.
Nu castiga nimeni,dintr-o casatorie de convenientza.

hej
2009-02-13 23:12:37

Felicitari presei germane

Felicitari presei germane !

Dan Petre
2009-02-14 01:11:37

e incorect

sa dai cuiva ceva ce nu merita.

asta e parerea mea de dinainte de integrare.

romania mai avea de lucru, sistemul politic si justitia inca sint corupte.

Olga Khan
2009-02-14 07:28:47

Nici in 100 de ani nu vor fi

preparati aceste tari pentru o viata civilizata la nivelul acceptantei vesternilor.
Pacat ca incurcat socotelile Germaniei, dar Turcia va adera inaintea acestora.
Lumea a pierdut increderea in aceste tari pe veci .....

cosor ion
2009-02-14 07:36:45

nu vi se pare incorect

ca pentru o mina de escroci,fostii nomenclaturisti sau securisti,toti ajutati de tatucul Ilici si a lui ceata,care si astazi lupta din rasputeri pentru a aduce Romania acolo unde el o vroia.in tarcul Rusiei.sa sufere oameni care au sperat ,dar pe zi ce trece isi dau seama ca au fost manipulati.dece am trimis europarlamentari?ce au facut pentru tara.apropape nimic sau si mai rau au criticat-o.ma gindesc ce cauta Lazlo Tockes in parlamentul UE?pentru ce merite si mai ales ce face.cite generatii sa mai treaca,pina cind vom intelege ce inca nu vedem cu totii

demetrius
2009-02-14 07:48:35

Asa este, prea devreme ne-au primit,

si acum ne-am increzut si facem tot cum suntem obisnuiti...Mentalitate balcanica cu iz de tara africana....departe de mentalitatea si civilizatia europeana.

Adrian v.D.
2009-02-14 11:19:54

Re: Nici in 100 de ani nu vor fi

La 2009-02-14 07:28:47, Olga Khan a scris:

> preparati aceste tari pentru o viata civilizata la nivelul acceptantei
> vesternilor.
> Pacat ca incurcat socotelile Germaniei, dar Turcia va adera inaintea
> acestora.
> Lumea a pierdut increderea in aceste tari pe veci .....
------------
Sa inteleg ca Romania si Bulgaria nu au aderat la UE, iar Turcia va adera inaintea acestor tari?
Si va spun eu,ce am dedus din mass media germana:Romania nu a incurcat in nici un fel Germania Federala,ci poate anumite partide,oameni politici au dezamagit asteptarile Berlinului.Doar atat.
Iar <increderea>pierduta pe vecie....Cuvinte mari!Si Germania nazista a pierdut increderea pe vecie....si URSS a pierdut increderea lumii,tot pentru vecie....
Lumea uita,ranile se inchid,lumea iarta,oamenii si societatile se afla intr-un proces continuu de transformari.
>

Adrian v.D.
2009-02-14 12:38:59

Ar fi fost mai corect <presa de limba germana>.....

In rest nimic nou.

tovmatei
2009-02-14 13:50:23

presa germana ?

Presa germana..ha
Ma tavalesc de ras...
Astia care au albit fundul mujicilor cu limba lor blonda pentru cativa metri cubi de gaz..?
Sa fimm seriosi..
Uitativa la interese..de aceea au primit Romania.
Gazele si petrolul unde ? -firma austriaca OMV si firma germana EON gaz
Apa-Firma franceza Apa Nova si asa mai deparete.
Sa le dea inapoi..pamna suntem demni sa intram.
Prin intrarea in UE Romania a devenit o colonie de mana 14-a.
Cu resurse concesionate pana la epuizare,cu piata acaparata de produsele vestice de manan a 2-a, cu produsele autohtone traditionale haituite(vezi protestul oierilor) si nu in ultimul rand prin exodul fortei de munca calificate sau nu dar tinere..cu copii cu tot ,valuta forte pentru tarile vestice imbatranite. Ei platesc pensiile vesticilor..nu ale batranilor nostrii. Romania intra in colaps financiar si se indatoreaza hienelor FMI vanzand viitorul copiilor ei. De unde vreti buget daca resursele principale ale acestuia in loc sa fie ale statului au fost facute cadou UE. Iar acum taiere de fonduri..?De ce ? Deoarece sunt putine si in UE unde statul astupa hotia din banci numita criza la nivel mondial si pentru o mai mare indatorare si zabala economica pusa Romaniei.
Asa ca mai usor cu felicitarile UE


Rocky
2009-02-14 15:03:55

Real Politik

Daca cineva a crezut sau crede ca UE este un azil pentru handicapati s-a inselat amarnic.

Conceptul integrarii in UE a fost Calul Troian prin care trbuia deschisa o piata de desfacere imensa + un spatiu nde sa producimai ieftin pe baza salariilor avantajoase. Renaulturile se fac in Cehia ca si Wolkswagenul Toyota + Peugeot sunt in Slovacia. Logan cel mai mare succes de piata a Renault se extinde spre Rusia si India cu baza de plecare de la Pitesti. Continental produce la Timisoara si nu cred ca mai are nici birouri la Hanovra .

Pai ca chiorii in Tara orbilor cum drac sa nu profite. Numai ca orbii n-au nici o sansa sa devina vaztori caci coruptia si bicisnicia conducatorilor este intretinuta tocmai de UE care la gazeta de perete ne condamna ca sa nu ne aloce nici amaratel de fonduri structurale. Un popor idobitocit, fara stiinta si dezvoltare proprie, o tara care a dat pe nimic dar pe bacsisuri grase tot ce avea cum sa mai recupereze. ?? Fiecare nepalat analfabeto -semidoct de la sef de sat si pana la primari asta ne sunt . Cuastia ne ducem in hazna !! Vai Tara Iti mai trebuie o Revolutie . Dar cine s-o faca ? Gigi Becali ?

Budapestanul
2009-02-14 15:06:40

Si ce propuneti:?

Darpe bune : re invierea CAER ului:? nu tot fundul rusilor o vom albi:? Cum era cu bancul dela olimpiada de dupa 1984 de la LSO angeles:? felicitari pentru medalile de aur stop pentru cele de argint Stop pentru cele de Bronz : Stop . Gaze, petrol minereu de fier carbune STOP. deci ce e de facut:?:) dse reeeditata republica Cizmariana:? haida dati solutii genialilor. Eu vad ca EU a dat o sansa pentru a face ceva......ca santemimpotenti si nu santem instare sa traim cu aceasta sansa.....pentru asta nu trebuie de dat cu noroi in EU. poate ar fi de schimbat mentalitatea celor de la centru si conducere. ce parere aveti gugustiucilor:?

srelu
2009-02-14 15:50:21

Aproape corect

Problema este ca oricand s-ar fi produs aceasta aderare tot ar fi fost prea devreme.

Cat timp nu sunt impinsi de la spate cu forta autoritatile romane nu fac nimic in sensul unor reforme cu specific european. Cat timp UE nu ne impinge de la spate, noi ne complacem in balcanismul nostru.

Justitia din romania nu este OK, dar daca UE ar fi asteptat pana cand ar fi fost toate rezolvate, ar fi avut de astepta mult si bine, noi n-am fi miscat un deget.

Eu cred ca intrarea in UE este oportuna. Din interior exista mai multe parghii de a-i constrange pe guvernantii nostri sa renunte la privilegiile pe care si le-au arogat in fata justitiei.

Altfel, ideea ca justitia romana nu este ce ar trebui sa fie este absolut corecta.

Rollo
2009-02-14 17:41:49

Da intram pusa din fata

Cu temele facute si cu fruntea sus si cuvantul nostru avea greutate mai mare. Asa ne balacaresc cu totii si au dreptate.
De obicei asa se intampla cand se primeste ceva nemeritat, nu este apreciat. Si cand spun asta nu vorbesc de omul de rand care merge in fiecare zila munca, isi carpeste masina de vreo zece ani icnearca sa faca niste economii pt zile negre si daca prinde un concediu in strainatate sunt cei mai fericiti si 200Eur in plus la salar ai face sa se simta bogati.

Problema e cu haita pastorita e Ilici, protita bine in posturi cheie, capitalul dobandit indoielnic.......

LENIO
2009-02-14 18:42:03

Din lipsa de EDUCATIE CIVICA,

..ori ceva "defecte" genetice,ar fi fost devreme si peste 50 de ani !
In acest caz,noi am fi intrat cand altii se vor fi saturat !
Ce nu intelege romanul<respectarea regulilor de organizatie;drepturi dar si obligatii respectate> nu mai poate fi usor realizat !
Mai usor am fi facut fata acum 25-30 de ani ,cand morala si etica ,disciplina si o atitudine mai corecta fata de munca se INDUCEAU din scoala si prindea cam 80%
Acum in babilonia asta,numai vrea nimeni un dram de supunere fata de o lege de CONVIETUIRE,tipand ca e democratie,la a carei infaptuire,nu participa de fapt !!!

Ghita Bizonu'
2009-02-14 19:24:07

Koreckt aber Deuches Scweinhunden immer sind !- n-o cititi ca faceti buba la creier !!!

Observatia este extrem de corecta . Romania ( si Vulgaria ) au prins ultima fereastra de oportunitate sa intre in UE , fosta Piata Comuna ( nu uitati asta! ).
Insa motivele incongruentei cu UE nu sunt cele invocate. Fiindca sper ca nemtii e mai dezvoltati la bibilica decat unii gen vD ii calific drept Scweinhunden si nu Dumkopfs . Rahatu&#8217; cu Korupzia s-o spuna imbecililor congenitali. Cleptocratia &#8211; termen pus in circulatie de A Rizea - nu este decat un aspect al trecerii spre capitalism si mai nasol expresia cea mai vizibila a ramanerii in urma a noastra. Tot ce se scrie este un epifenomen care intr-o societate cu capete normale ar fi usor de rezolvat &#8230; si inca rapid .

Problema pentru care nu ar fi trebuit sa intram in UE este insa tinuta sub tacere &#8230; findca nici macar nu este considerata ca atare , ba rizica sa fie considerata de bine-ganditori ca fiind starea noastra normala, datu imuabil la care a atentat Komunismu si normalitatea la care spera Ei cei care detin Adevarul. Sa va dau un indiciu &#8211; nici Grecia sau Portugalia nu trebuiau sa fie primite !

Ce dracu este UE ? vD , bumerang ar trebui sa ne-o spuna. Nice Shadow nu cred ca o gineste. Ar trebui sa o stie oricine a trecut mai la Vest decat mandel .
Nu prostii gen democratie, homosexualitate , felinare rosii si altele ce va trec prin cap. Si in nici un caz "anticoruptia" ca atunci Italia &#8230; patria Mafiei si a Sacrei Corona &#8230; ar trebui sa fie in fruntea listei incriminate ca neavand ce sa caute !!
UE (scuzati majusculele) este o Uniune de State Industrializate. O Societate Inalt Industrializata . O Societate Urbana . Fara Sate si Tarani Traditionali. Unde traditia este decat obiectu&#8217; dezinfectat si falsificat al industriei turistice (mama ! daca am fi avut cat decat cap cum ii faceam pre Vestici sa vina in Romania de Craciun la traditii adevarate ! Ar fi dat vesticu si 100 de euros pentru privilegiul sa dea el cu suriu-n porc !! Asta plus fata de cat platea pentru taiere si pomana porcului).
UE este zona in care merita sa fii instalator. Ca pana si la "sate" au instalatii sanitare . Ba chiar si canalizare , canalizare . Unde infrastructura este infrastructura . Bogatia ei nu consta in valoarea estimata pe piata ci in acumularea seculara . Si au acumulat .
Sunt asa cum ziceam o societate industriala (foarte) dezvoltata , cu o agricultura asisderea ( de fapt o industrie agrara) tinuta sub perfuzia bugetara si dopata cu steroizii diverselor prime care produce cu mult mai mult decat necesarul si mai da si pe afara (traiasca prima !!).
Noi ?! (nu ma refer la Vulgaria ca n-o cunosc) . Suntem o societate profund rurala , care dorim sa ne ruralizam si mai mult ( imbecilitatea taransimului rezidual ) care am dezindustrializat brutal pe motive ideologice (unele importate si altele locale si in I ul rand reactiunea agrara aia de pe timpu lu&#8217; Eminescu &#8211; si cand vin cu drum de fier ) aruncand pe drumuri milioane de oameni si indemnanandu-i sa se intoaraca la sapa si a dnei Vacs coada. Nu credeti ? Dati search , nu de mult unu din UE parca Scheletu&#8217; Olandez considera suprapopularea agrara pricipala problema a Romaniei !! Nu industrialiazarea sau ca comunismu a dezumanizat traranu bagandu-l in blocuri !!
In 1780 Anglia aflata la inceputul epocii industriale avea o populatie ocupata in agricultura de 35 %. In 1980 RSR avea numa 40 % . In 1997 &#8230;.?! Noroc cu deschiderea granitelor spre Vest&#8230;

Pai se compara nefartatilor ?! Noi expotartori de lemn prin despaduriri masive, absurde ( intr-o UE unde ecologismu atinge proportiile unei epidemii de nebunie colectiva &#8211; dar curios MUCLES !!! despre asta nu se sucare nici un dobitoc german, ci doar pentru ursii din &#8230; Sighisoara* ) de metal din dezmembrari industriale si de mana de lucru la preturi est asiatice ( in 1997 un lucrator din industria usoara din noii tigri ai Asiei de E primea cca 100 parai pe luna , iar in Romania 35 !!! ). Si cu o dezvoltare &#8230; canalizare? Pai va duc io pe strazi din Bucuresti unde closetu e din epoca de scandura ( mai ales pe frig /ger e o placere ca nopate s-ati bagi picioarele in niste shcroambe reci , sa-ti arunci ceva pe spate si sa o iei la trap spre fundu curtii . Daca mai esti si constipat risti o pneumonie . Doamne ce fericit am fost sa ma mut la bloc !).

Uite d&#8217;asta nu trebuia sa fim primiti. De fapt in 1989 eram mai convergenti decat in 2006 . A fost o bafta istorica pe care PeDerastia in frunte cu Asimetricu nu o dorea (motivu in propozitia anterioara !) si pentru care se pare ca nu eram pregatiti ( dovada &#8211; cum nu am reusit sa atragem fonduri UE ). Si nu suntem nici acum gata sa-i suportam consecintele &#8211; pai adica un muncitor sa fie clasa medie ?! ca-n RFG ?? (muncitor calificat nu inginer cu carca si lopata !) &#8211; si altele asemenea.

Am intrat fiindca la Moscova s-a scmimbat taru . Si-n loocu lu Boris the Great Borachon veni polcovnicu .
Gata prea mult faceti buba la creier !!


* aviz desteptilor. Apai daca va preocupa ursii din Sighisoara nu neglizati nici calicoteriii din aceiasi zona .

Ghita Bizonu'
2009-02-14 19:30:57

Re: corectat , fara &#820

Observatia este extrem de corecta . Romania ( si Vulgaria ) au prins ultima fereastra de oportunitate sa intre in UE , fosta Piata Comuna ( nu uitati asta! ).
Insa motivele incongruentei cu UE nu sunt cele invocate. Fiindca sper ca nemtii e mai dezvoltati la bibilica decat unii gen vD ii calific drept Scweinhunden si nu Dumkopfs . Rahatu'; cu Korupzia s-o spuna imbecililor congenitali. Cleptocratia &#8211; termen pus in circulatie de A Rizea - nu este decat un aspect al trecerii spre capitalism si mai nasol expresia cea mai vizibila a ramanerii in urma a noastra. Tot ce se scrie este un epifenomen care intr-o societate cu capete normale ar fi usor de rezolvat - si inca rapid .

Problema pentru care nu ar fi trebuit sa intram in UE este insa tinuta sub tacere - findca nici macar nu este considerata ca atare , ba rizica sa fie considerata de bine-ganditori ca fiind starea noastra normala, datu imuabil la care a atentat Komunismu si normalitatea la care spera Ei cei care detin Adevarul. Sa va dau un indiciu &#8211; nici Grecia sau Portugalia nu trebuiau sa fie primite !

Ce dracu este UE ? vD , bumerang ar trebui sa ne-o spuna. Nice Shadow nu cred ca o gineste. Ar trebui sa o stie oricine a trecut mai la Vest decat mandel .
Nu prostii gen democratie, homosexualitate , felinare rosii si altele ce va trec prin cap. Si in nici un caz "anticoruptia" ca atunci Italia - patria Mafiei si a Sacrei Corona - ar trebui sa fie in fruntea listei incriminate ca neavand ce sa caute !!
UE (scuzati majusculele) este o Uniune de State Industrializate. O Societate Inalt Industrializata . O Societate Urbana . Fara Sate si Tarani Traditionali. Unde traditia este decat obiectu'; dezinfectat si falsificat al industriei turistice (mama ! daca am fi avut cat decat cap cum ii faceam pre Vestici sa vina in Romania de Craciun la traditii adevarate ! Ar fi dat vesticu si 100 de euros pentru privilegiul sa dea el cu suriu-n porc !! Asta plus fata de cat platea pentru taiere si pomana porcului).
UE este zona in care merita sa fii instalator. Ca pana si la "sate" au instalatii sanitare . Ba chiar si canalizare , canalizare . Unde infrastructura este infrastructura . Bogatia ei nu consta in valoarea estimata pe piata ci in acumularea seculara . Si au acumulat .
Sunt asa cum ziceam o societate industriala (foarte) dezvoltata , cu o agricultura asisderea ( de fapt o industrie agrara) tinuta sub perfuzia bugetara si dopata cu steroizii diverselor prime care produce cu mult mai mult decat necesarul si mai da si pe afara (traiasca prima !!).
Noi ?! (nu ma refer la Vulgaria ca n-o cunosc) . Suntem o societate profund rurala , care dorim sa ne ruralizam si mai mult ( imbecilitatea taransimului rezidual ) care am dezindustrializat brutal pe motive ideologice (unele importate si altele locale si in I ul rand reactiunea agrara aia de pe timpu lu'; Eminescu &#8211; si cand vin cu drum de fier ) aruncand pe drumuri milioane de oameni si indemnanandu-i sa se intoaraca la sapa si a dnei Vacs coada. Nu credeti ? Dati search , nu de mult unu din UE parca Scheletu'; Olandez considera suprapopularea agrara pricipala problema a Romaniei !! Nu industrialiazarea sau ca comunismu a dezumanizat traranu bagandu-l in blocuri !!
In 1780 Anglia aflata la inceputul epocii industriale avea o populatie ocupata in agricultura de 35 %. In 1980 RSR avea numa 40 % . In 1997 - .?! Noroc cu deschiderea granitelor spre Vest -

Pai se compara nefartatilor ?! Noi expotartori de lemn prin despaduriri masive, absurde ( intr-o UE unde ecologismu atinge proportiile unei epidemii de nebunie colectiva &#8211; dar curios MUCLES !!! despre asta nu se sucare nici un dobitoc german, ci doar pentru ursii din - Sighisoara* ) de metal din dezmembrari industriale si de mana de lucru la preturi est asiatice ( in 1997 un lucrator din industria usoara din noii tigri ai Asiei de E primea cca 100 parai pe luna , iar in Romania 35 !!! ). Si cu o dezvoltare - canalizare? Pai va duc io pe strazi din Bucuresti unde closetu e din epoca de scandura ( mai ales pe frig /ger e o placere ca nopate s-ati bagi picioarele in niste shcroambe reci , sa-ti arunci ceva pe spate si sa o iei la trap spre fundu curtii . Daca mai esti si constipat risti o pneumonie . Doamne ce fericit am fost sa ma mut la bloc !).

Uite d';asta nu trebuia sa fim primiti. De fapt in 1989 eram mai convergenti decat in 2006 . A fost o bafta istorica pe care PeDerastia in frunte cu Asimetricu nu o dorea (motivu in propozitia anterioara !) si pentru care se pare ca nu eram pregatiti ( dovada &#8211; cum nu am reusit sa atragem fonduri UE ). Si nu suntem nici acum gata sa-i suportam consecintele &#8211; pai adica un muncitor sa fie clasa medie ?! ca-n RFG ?? (muncitor calificat nu inginer cu carca si lopata !) &#8211; si altele asemenea.

Am intrat fiindca la Moscova s-a scmimbat taru . Si-n locu lu Boris the Great Borachon veni polcovnicu .
Gata prea mult faceti buba la creier !!


* aviz desteptilor. Apai daca va preocupa ursii din Sighisoara nu neglizati nici calicoteriii din aceiasi zona .
Anca2008
2009-02-14 20:01:40

ok, atunci

dati-le drumul sa se retraga. Ia sa vedem, i-ati lasa? Ce fraieri sint guvernantii nostri, ar trebui macar sa se prefaca dornici sa iasa din ue... sa vezi atunci cum ar sari cu tot felul de amenintari, negocieri si concesii! Dar daca sintem fraieri si milogi si nu intelegem ca business-ul e pe bani, nu pe ochi frumosi....

Budapestanul
2009-02-14 21:20:47

Ghitza desi nu te iubesc ( ca esti dumpkopf)

acu de data asta inclin capul in fata ta. Ai dreptate.!
Sajnos.

Ghita Bizonu'
2009-02-14 21:32:54

Re: ba in nemtetse dumpkopf inseamna prost nu budos

La 2009-02-14 21:20:47, Budapestanul a scris:

> acu de data asta inclin capul in fata ta. Ai dreptate.!
> Sajnos.
>

Nicu Pruna
2009-02-14 23:20:18

Re: nu vi se pare incorect

Domn' Cosor !
Cu chestia cu Rusia sunt de acord !
Pe Laszlo Tokes, lasa-l in pace ! Daca nu era el, pe 26-Januarie il aplaudam tot pe Pingelica !

La 2009-02-14 07:36:45, cosor ion a scris:

> ca pentru o mina de escroci,fostii nomenclaturisti sau securisti,toti
> ajutati de tatucul Ilici si a lui ceata,care si astazi lupta din
> rasputeri pentru a aduce Romania acolo unde el o vroia.in tarcul
> Rusiei.

Atamild
2009-02-15 00:50:12

Wiener Zeitung este presa austriaca si ati mai spus de un cotidian tot austriac

Nu mai faceti din tantar armasar, ca pe urma iar se strica treburile. Pe bune, presa austriaca e a Austriei si presa germana e a Germaniei. Sunt doi pantofi diferiti.
Matilda

Kermit
2009-02-15 04:26:23

Naravul Nazistilor ...

Asa e ! Dar ce bre' hitleristilor .... si Germania s-a reunificat prea repede. cei peste 70' de ani care sau petrecut de la disparitia MONSTRULUI NAZIST se pare ca nu au fost suficienti ca nemtii sa-si schimbe naravul .... asa ca... , stimati caltabosi germani, bagati capul in nisip si ciocul mic.

Ghita Bizonu'
2009-02-15 07:56:03

Poate tine .. deci sa continuam cu cateva cestii neplacute

Avem eine kleine grosser Problem : agricultura. De 19 ani agrcultura este marea voastra speranta mereu neinplinita. Desi am dat inapoi pamantul la tarani ba chiar si la oraseni . Ma rog se pare ca harttile zise titluri nu le-a primiti tot apropitaru insa hai sa fim cinstiti nu cu astea se hraneste porcu&#8217; .
Problema consta : mai este agricultura noastra competotiva cu agricultura europeana sau mondialal? Aia care is plecati prin Bestika ne-ar putea explica ce si cum &#8211; daca ar stii si daca ar vrea. Fiindca si ei au un Problem cu mentalitatea lor de balkanics : traiesc intr-un trecut fantezist si hiperbolizat in care Romania interbelita era a 5a putere economica, moneda de aur se rostogolea pe strada si nu se imprumuta la ITT sau regele chibriturilor .
Sau cam zicea odata pe aici paraipan ca taranu roman nu simtea criza ca el nu era conectat la piata internationala (uite d&#8217;aia camarade a trebuit sa se faca colectivizarea cu forta !!). Si cu toNtii (nu retrag!) viseaza la revenirea la starea Edenica a anilor 30 cu tarani harnici care ii umplu pe ei de bani (taranu mancand mamaliga si oferindu-le lor ocazia sa manace icre negre si sa umbel cu BMW ul). Da nu ne iecspilca cu cati km pe ora praseste harnicu taran german sau cat de iute de deplaseaza boul injugat la plugul francez ..
Fiindca agrigultura noastra este &#8230;. Nu este aia din vest !! Aia din vest este de mare productivitate, supraintensiva . Terenul mediu al unei ferme trece de 20 ha . La 10 ha se da faliment ! Se lucreaza cu masini nu cu sapa ! Fermierul dispune de credite acordate de banci specializate , credite avantajoase mai ales ptr producator. Mai are de partea lui un intreag complex format din sisteme de desfacere ( preluare, conditionare , desfacere a produselor ) si aparat de o haita birocratica statala extrem de ocrotitoare fata de el si agresiva fata de d&#8217;alde noi.

La noi ?! Invers. Credite canciu . Aparare pe sistemu beleste-l pe taran ca d&#8217;aia e taran !!
Sa fie cati mai multi !! Dracu stie care mai e azi proprietatea medie &#8211; mica in orice caz..
Lucreaza manual. Consumu de ingrasaminte si pesticide a scazut. Este in schimb la mana intermediarului care il baga in paguba ! Fata de sistemul din Vest taranul roman este prada intermediarului . Si acu mai este lovit de lanturile occidentale de supermarketuri care aduca marfa agroalimentara din exterior.
Si guvernantii nostri CDR care au facut ASAL . Gandindu-se la beneficiile altora producatori , nu la cei romani.
In aceste conditii ce vreti ?
Daca l-as lua pe oricare din voi si l-as urca pe ring cu Doroftei zicand libertatea competiei ce sanse ati avea ?!
Asa si taranul roman . In numele libertatii competitiei a fost pus in inferioritate.
Si nu numai el. Producatorul roman . De ex ASAL facut de gubernu Ciorbea. A lasalt descoperit 'porcul romanesc' . Insa a castigat competia a'porcu polonez' sprijinit de guvernul 'sau' prin subventii. La altele exact la fel .
Noi insa ii dam gatzau maia inainte cu comunismu, ilici si anticoruptia . Si altele la care va duce capu vost de propagandisti neocomunisti . Ati observat vreodat diferentele de mai sus ? Daca sa zicem le-ati vazut frodat atunci sigur ca ati zis : pai astia e catolicii (chiar daca erau luterani). Vestici. Alta mentalitatea. Si nu le zic prostilor de acasa sa nu se apuce sa faca la fel !!
Sa va mai dau un egzamplu. Argentina. In anii 20-30 ne batea la popoul go; in materie de agricultura si dezvoltare rapida. Au fost miid e omanicare au emigrat in Argentina . Azi &#8230;Vina se da de teligentii nostri pe populistul Juan Domingo Peron . Insa nici unu nu-si pune problema ce s-a intamplat cu performata argentinaiana. Sa va zic io : Argentina se baza pe exporturi agricole . Si a ramas fara piata !! Anglia care im[porta carne de vita congelata a preferat s-o subventioneze acasa ( lectia Ubooturilor!) si in timpu vacii nebune Anglia era sucarita ca nu mai putea exporta &#8230; carne de vita ! Identic pentru grau . (Chiar si Germania este azi autosuficienta ). Asa ca Argentina se afunda .
Si acu sa ne intoarcem la oile noastre &#8211; agricultura romana, marea speranta. Ca cu carutza, sapa si secera o sa exporte de-o sa rupa gura lumii.
Voi sunteti seriosi ?!

Ghita Bizonu'
2009-02-15 08:16:54

Re: ce trebuie sa intelegi este ca Kahn vorbeste despre niste Untermenschen

pe baza superitatii ei rasiale .

alwis46
2009-02-15 09:20:30

Re: Naravul Nazistilor ...

Naravul nazistilor a fost sa dea la cap bolsevicilor si asta face si acum.
Gineala in privire la smecherii cocotati dupa 1989 in scaunele puterii si atunci ai sa intelegi ce vreau sa spun.
Daca tot te mananca in dunga dintre fese de nazisti, pai la fel de tare ar fi trebuit sa te scarpini in locul cu pricina si din cauza bolsevicilor, turnatorilor securisti si urmasilor lor, copii, nepoti, copii vitregi care ne-au condus in ultimii 20 de ani.
Astept niste randuri puternic vitriolate despre perpetuul complot occidental contra Romaniei adicatelea vezi Doamne d-aia nu ne putem noi dezvolta, comploteaza astia si ne dau la cap nu ca suntem noi condusi de niste boi bolsevici incaltati.


La 2009-02-15 04:26:23, Kermit a scris:

> Asa e ! Dar ce bre' hitleristilor .... si Germania s-a reunificat
> prea repede. cei peste 70' de ani care sau petrecut de la disparitia
> MONSTRULUI NAZIST se pare ca nu au fost suficienti ca nemtii sa-si
> schimbe naravul .... asa ca... , stimati caltabosi germani, bagati
> capul in nisip si ciocul mic.
>

Ghita Bizonu'
2009-02-15 09:23:58

Re: si ultimu bou incaltat e al mai bou dintr toti boii ultimului secol !!

La 2009-02-15 09:20:30, alwis46 a scris:

> Naravul nazistilor a fost sa dea la cap bolsevicilor si asta face si
> acum.
> Gineala in privire la smecherii cocotati dupa 1989 in scaunele puterii
> si atunci ai sa intelegi ce vreau sa spun.
> Daca tot te mananca in dunga dintre fese de nazisti, pai la fel de
> tare ar fi trebuit sa te scarpini in locul cu pricina si din cauza
> bolsevicilor, turnatorilor securisti si urmasilor lor, copii, nepoti,
> copii vitregi care ne-au condus in ultimii 20 de ani.
> Astept niste randuri puternic vitriolate despre perpetuul complot
> occidental contra Romaniei adicatelea vezi Doamne d-aia nu ne putem
> noi dezvolta, comploteaza astia si ne dau la cap nu ca suntem noi
> condusi de niste boi bolsevici incaltati.
>
>
> La 2009-02-15 04:26:23, Kermit a scris:
>
> > Asa e ! Dar ce bre' hitleristilor .... si Germania s-a reunificat
> > prea repede. cei peste 70' de ani care sau petrecut de la disparitia
> > MONSTRULUI NAZIST se pare ca nu au fost suficienti ca nemtii sa-si
> > schimbe naravul .... asa ca... , stimati caltabosi germani, bagati
> > capul in nisip si ciocul mic.
> >
>
>

alwis46
2009-02-15 09:46:53

Re: si ultimu bou incaltat e al mai bou dintr toti boii ultimului secol !!

Pai se poate bai Ghita, inca mai ai buba de la ala care iti dadu o copita intre coarne si te mai doare capatana ?
Mergi bre la farmacia veterinara, are acolo buline de durut...

La 2009-02-15 09:23:58, Ghita Bizonu' a scris:

> La 2009-02-15 09:20:30, alwis46 a scris:
>
> > Naravul nazistilor a fost sa dea la cap bolsevicilor si asta face si
> > acum.
> > Gineala in privire la smecherii cocotati dupa 1989 in scaunele puterii
> > si atunci ai sa intelegi ce vreau sa spun.
> > Daca tot te mananca in dunga dintre fese de nazisti, pai la fel de
> > tare ar fi trebuit sa te scarpini in locul cu pricina si din cauza
> > bolsevicilor, turnatorilor securisti si urmasilor lor, copii, nepoti,
> > copii vitregi care ne-au condus in ultimii 20 de ani.
> > Astept niste randuri puternic vitriolate despre perpetuul complot
> > occidental contra Romaniei adicatelea vezi Doamne d-aia nu ne putem
> > noi dezvolta, comploteaza astia si ne dau la cap nu ca suntem noi
> > condusi de niste boi bolsevici incaltati.
> >
> >
> > La 2009-02-15 04:26:23, Kermit a scris:
> >
> > > Asa e ! Dar ce bre' hitleristilor .... si Germania s-a reunificat
> > > prea repede. cei peste 70' de ani care sau petrecut de la disparitia
> > > MONSTRULUI NAZIST se pare ca nu au fost suficienti ca nemtii sa-si
> > > schimbe naravul .... asa ca... , stimati caltabosi germani, bagati
> > > capul in nisip si ciocul mic.
> > >
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2009-02-15 10:53:53

Re: mai bine ati lua voi buline de putut !!!

si sa nu-l uitai nici pe ptiBocu cazut in cap - la proporiu si-n direct !!!!!!
ca pana acu doar galagia de partid. pArca am fi la sedinta de final de an ....

Ghita Bizonu'
2009-02-15 11:04:12

Re: alwis ia zi tu crezi va vasheku e solutia la toate cele ?

am pus aici 2 cestii care ma supara de ani de zile.. Nu prea au de-a face cu basescu si pedrastia librtina.
Au acm fost vinovate toante guvernarile.
Si problemel raman.
IOnsa s epare ca tu consideri ca mai importanta este Ntza care s-a certat cu gagicu ei zsi zice acu ca vati Iimmer Recct habst !!

In trest bisnuita aliniere la pulitica momwentului , mai nitel anti aia, mai filo ailalti si dumezeu cu mila ramanen la closetu din epoca de scandura si sapa lu tata mare ....

avarfreson
2009-02-15 15:02:07

politicosi, pana cand, pana unde ?stirea care intr'adevar trebuia publicata este : " nemtii sunt aceia care au consiliat Romania privind reforma in justitie " >> rezultatul este ---------- asadar : ciocu mic !


Arogantu'
2009-02-15 19:18:55

Presa germana ?

Inca n-a dat faliment ?


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 "S-ar putea sa mori" (7129 afisari)
 Voda in loboda (2581 afisari)
 Basescu pune secuimea pe jar (1802 afisari)
 Obama abandonat de locotenenti (1670 afisari)
 Rascoala baronilor (1623 afisari)
 Obama schimba regulile la Casa Alba (5484 afisari)
 Mai slab ca niciodata, Patrick Swayze sfideaza cancerul si fumeaza 60 de tigari pe zi (3906 afisari)
 Romania, spaima Austriei (2729 afisari)
 Monstrii din Congo (2528 afisari)
 Un OZN a fost filmat de turisti in Somerset, Anglia (VIDEO) (2351 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00849 sec.