Ziua Logo
  Nr. 4459 de miercuri, 11 februarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Actualitate

2009-02-11
Constantin Timoc din SUA si Romania (...@aol.com, IP: 195.93.60...)
2009-02-11 10:35
Solutia: Alegerea prin vot populat a procurorului judetean cu mandat de doi ani

Ca urmare a aplicarii doctrinei separarii taxelor federale de cele statale, un cetatean american care locuieste in statul California, plateste din venitul sau, atat taxe federale care se varsa in trezoreria federala prin agentia IRS (Internal Revenue Service) cat si taxe statale care se depun la trezoreria statului prin intermediul agentiei FTB (Franchise Tax Board). Taxele de vanzare si cumparare (taxa pe valoarea adaugata -- TVA), se varsa in trezoreria statului California si banii sunt folositi numai in acest stat.

Deci, odata cu implentarea doctrinei taxarii concomitente in Romania, atat guvernul national va fi imputernicit sa taxeze cat si fiecare administratie judeteana/regionala va avea o putere adecvata si independenta de cea nationala de a taxa pentru a satisface nevoile judetene/regionale.

Exemplul organizarii statului american este demn de urmat si in privinta descentralizarii la nivel de judet/regiune (county) a functiilor statului conduse de persoane alese prin vot popular de catre cetatenii fiecarui judet/regiune.

De exemplu, in statul California, judecatorii (din Curtea Suprema si Curtile de Apel) sunt alesi prin vot popular (nu sunt numiti) tocmai ca sa distruga piramida coruptiei care ar rezulta din numirea acestora:

"Judecatorii Curtii Supreme vor fi alesi de toti alegatorii si judecatorii curtilor de apel vor fi alesi din fiecare district ... "

La nivel de judet/regiune (county) atat procurorul sef (district attorney) cat si seful politiei din judet (sheriff) sunt alesi prin vot popular:

" Din fiecare judet/regiune [county] va fi ales ... cate on sef al politiei [sheriff], un procuror sef al judetului/regiunii [district attorney] si un asesor al proprietatilor [assessor]. "

Deci, in sistemul american, metoda cea mai eficienta pentru a distruge coruptia in justitie si in politie este alegerea prin vot popular a cat mai multor persoane din conducere. In acest fel, poporul prin votul sau vegheaza asupra propriei sale libertati, nu reprezentantii lui.

Urmatorul amendament la Constitutie, inspirat din sistemul de organizare american, respecta doctrina separarii administratiei nationale de cel judetene/regionale:

(1) Fiecare judet/regiune va colecta taxe si impozite pe care le va depune in o trezorerie a judetului. Nici un ban din trezoreria judetului nu va fi folosit in afara judetului/regiunii.

(2) Fiecare judet/regiune va finanata din propria sa trezoreria urmatoarele servicii ale judetulu/regiuniii:
(a) politie,
(b) tribunal,
(c) invatamant,
(d) sanatate publica si spitale,
(e) servicii sociale si adoptii,
(f) mediu, ape, paduri si parcuri,
(g) constructii de drumuri si poduri,
(h) protectia si imbogatirea vanatului si pescuitului sportiv,
(i) pompieri si
(j) utilitati publice.

(3) In fiecare judet va fi ales cu un mandat de doi ani cate un oficial judetean pentru fiecare din urmatoarele locuri:
(a) inspector-sef de politie al inspectoratului judetean de politie,
(b) procuror-sef al tribunalului judetean ,
(c) inspector general scolar al inspectoratul scolar judetean,
(d) director al directiei de sanatate publica judeteana,
(e) asesor al prorietatilor,
(f) colector de taxe si imposite,
(g) director al serviciilor sociale si adoptiilor, (i) un director al personalului,
(h) director al mediului, apelor, padurilor si parcurilor,
(i) doctor criminalist,
(j) inspector al drumurilor si podurilor,
(k) inspector al imbogatirii vanatului si pescuitului sportiv,
(l) inspectorul al vamilor,
(m) director general al tresoreriei judetului,
(n) auditor,
(o) inspector-sef al pompierilor si
(p) director al utilitatilor publice.

(4) Consiliul Judetean va stabili prin un regulament un numar de ore de lucru, un orar de lucru, salarii care se vor plati din trezoreria judetului si atributii ale fiecarei persoane alese; si orice regulament care va schimba recompensa pentru serviciile prestate de persoanele alese nu va intra in vigoare decat dupa urmatorul mandat al consilierilor.

(5) Nici o persoana platita din trezorerie nu va avea un alt venit; si nu va ocupa nici o alta functie decat cea pentru care a fost aleasa.

srelu (...@yahoo.com, IP: 92.81.11...)
2009-02-11 12:39
Re: Solutia: Alegerea prin vot populat a procurorului judetean cu mandat de doi ani

Asta ar insemna americanizarea justitiei romanesti.

Sincer, justitia anglo-saxona, incluzand-o aici si pe cea americama sunt o veritabila porcarie, un afront la adresa bunului simt si a logicii.

Criminalii sunt lasati nepedepstiti (vezi de pilda filmul Mississippi in flacari - bazat pe un caz real). In acelasi timp oameni nevinovati sunt tinuti in puscarii sau executati pe scaunul electric. Toate numai si numai in functie de preferintele opiniei publice. 'Simpaticii' sunt proclemati nevinovati iar 'antipaticii' sunt proclamati criminali, fara nici o legatura cu ce au facut sau nu au facut, doar pentru a face pe placul opiniei publice.

Si sistemul de cu jurati contribuie la aceeasi idee de a nu servi dreptatea ci bunul plac al populatiei. Sunt stransi laolalta 12 persoane care nu au nici un fel de pregatire juridica dar sunt reprezentativi pentru comunitatea in cadrul careia are loc procesul si acestea, DUPA BUNUL LOR PLAC, intr-un mod ABSOLUT DISCRETIONAR, decid cine este vinovat si cine nu.

Nu au nici o pregatire de specialitate, nu au nici o responsabilitate, nu pot fi trasi la raspundere in nici un fel, pot sa ignore orice dovezi sa ia orice decizie doresc. Iar decizia lor este lege si obliga judecatorul la pronuntarea unei sentinte in concordanta.

Pledoariile acuzarii si apararii nu se bazeaza pe ideea de dreptate ci pe ce anume "le va place juratilor" si ce anume nu. Puteti vedea asta in orice film american.

Vad o gramada de cazuri de crime la televizor pe la Discovery si alte posturi la fel. In cel putin un sfert din ele este absolut evident ca politia nu gaseste absolut nici o dovada concreta. Nu este nici o problema, poliotia inhata pe cineva de guler, nimicurile gasite de ei sunt impopotonate cu titlul de "dovada", sunt date tot felul de explicatii sucite si rasucite si pe baza lor justitia americana umple inchisorile si cimitirele cu oameni nevinovati.

Inhtr-un episod pe Discovery afli ca fibrele textile nu sunt acceptate ca dovada in justitie, in alt episod este laudata genialitatea politiei care a reusit sa infunde pe cineva pe baza fibrelor textile. Debandada totala.

Cand aud de justitie americana, sincer, mi se cam intoarce stomacul pe dos.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Drumul armelor de la Ciorogarla (8697 afisari)
 Se stie ucigasul! (3909 afisari)
 Rusii speriati (2965 afisari)
 Atac antisemit in revista lui Felix (2765 afisari)
 Ucisa de laptele mamei (2367 afisari)
 Solistul trupei Iris, Cristian Minculescu, internat intr-o clinica din Germania, pentru ca boala s-a agravat (4541 afisari)
 A gasit o comoara de 3 miliarde de dolari pe Google Earth (3736 afisari)
 Monica Belluci, sexy si tandra sub dus! (FOTO) (3291 afisari)
 Oligarhii rusi sunt gata sa plateasca sute de mii de euro pentru niste penisuri uriase (3159 afisari)
 Primul documentar de educatie sexuala din lume (VEZI VIDEO) (2647 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01786 sec.