Ziua Logo
  Nr. 4440 de marti, 20 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Analize si comentarii

2009-01-20

Comentarii: 31, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Tudor190
2009-01-19 22:17:14

discutiile de genul acesta au sens intr-o democratie...

... aveti cumva impresia domnule Roncea ca pe teritoriul numit (inca) Romania este democratie sau ca cineva cu putere reala are un asemenea interes?

PS Cind vorbesc de democratie nu ma refer la iluzia trimbitata zilnic de cartelul media occidentale ci la o structura de conducere ce cit de cit ii pasa de cei pe care-i pastoreste.

JUDELE
2009-01-20 00:08:53

REPETATI

TEMA DIN ACEST ARTICOL VA TREBUI REPETAT SI IN ZIUA CIT SI PE ALTE CANALE MEDIA.DACA MASS-MEDIA NU VA INFORMA ZILNIC POPULATIA PE TEMA ASTA PRIN REPETARI ZILNICE A ACESTUI ABUZ ASUPRA OMULUI LIBER,EXISTA RISCUL CA CEALALTA PARTE SA REPETE ALTE ABUZURI ASUPRA POPULATIEI PASNICE.NU SINTEM NICI TERORISTI NICI NU REVENDICAM ALTE TERITORII CA SA FIM MONITORIZATI PERMANENT SI PE ORICE CALE.

Doina96
2009-01-20 00:23:31

Domnule Roncea

Toata stima pentru lupta pe care o purtati ,aproape singur.Neamul va intelege despre ce este vorba,populatia nu.

Razvratitul
2009-01-20 00:51:18

Hait! un prostovan se teme ca Fiara o sa-i manance ouale!

Ei si?

un roman mediu
2009-01-20 01:04:52

Re: Hait! un prostovan se teme ca Fiara o sa-i manance ouale!

La 2009-01-20 00:51:18, Razvratitul a scris:

> Ei si?
>

Mai frumosule, sa te aud ca mai zici "ei si" cand te-or salta astia pe strada fiindca l-ai injurat pe baselu pe mai stiu eu ce sms sau e-mail....

hej
2009-01-20 01:54:01

Vinzatori de suflete

Si daca stii asta D-le Victor Roncea de ce mai eziti?Pocaieste-te cu adevarat
si iti vei cistiga viata vesnica !

tray
2009-01-20 02:28:37

Un om cistit cu credinta in Dumnezeu Nu are de ce se feri nici ce ascunde!!

Teroristi, criminali ,banditi ,marii excroci internationali,au itradevar de ce sa se teama,eu na-m ce sa ascund,na-m a ma teme ,fiara care o vezi e legata de stiinta avansata in care am ajuns ,ea ne apara intradevar de fiare

Danny
2009-01-20 02:55:19

Re: Un om cistit cu credinta in Dumnezeu Nu are de ce se feri nici ce ascunde!!

La 2009-01-20 02:28:37, tray a scris:

> Teroristi, criminali ,banditi ,marii excroci internationali,au
> itradevar de ce sa se teama,eu na-m ce sa ascund,na-m a ma teme
> ,fiara care o vezi e legata de stiinta avansata in care am ajuns
> ,ea ne apara intradevar de fiare

Chiar ca "na-i" !!!

Ion Caramache
2009-01-20 05:45:28

Re: Domnule Roncea

La 2009-01-20 00:23:31, Doina96 a scris:

> Toata stima pentru lupta pe care o purtati ,aproape singur.Neamul va
> intelege despre ce este vorba,populatia nu.
>
Putzul gindirii doinesti este atit de profund incit ii considera pe inchinatorii la Zamolxe, neamul dacilor - cei mai viteji dintre traci capabili sa inteleaga lupta lui Victorash, semnatarul cu numarul 1 la apelul confesorului neamului Parvu.
Acuma, cum este o mare diferenta intre neamul populatiei si populatia neamului, o rog pe distinsa adinc cugetatoare sa ma lamureasca cine este neamul populatiei si cine este populatia neamului.
Multumesc anticipat pentru doina de raspuns care presupun ca va fi doinit emailat.

Ion Caramache
2009-01-20 05:49:00

Re: Hait! un prostovan se teme ca Fiara o sa-i manance ouale!

La 2009-01-20 00:51:18, Razvratitul a scris:

> Ei si?
>
Vezi, Victorash nu vrea sa devina paznic la haremul admiratoarelor confesorului neamului. ca face galbinare la fiere.

Ion Caramache
2009-01-20 05:57:35

Re: Un om cistit cu credinta in Dumnezeu Nu are de ce se feri nici ce ascunde!!

La 2009-01-20 02:28:37, tray a scris:

> Teroristi, criminali ,banditi ,marii excroci internationali,au
> itradevar de ce sa se teama, .....

Pai asta explica de ce Victor Roncea a fost primul la dat cu suptsemnatul la apel. Ma intreb daca nu a fost si primul cu redactatul?
P.S.
Citirea comentariilor facute de semnatarii apelului confesorului neamului Parvu este o lectura extrem de interesanta care scoate la iveala sfertodoxia unor numerosi semnatari. Nu mai vorbesc de faptul ca unii din ei au semnat apelul de doua sau trei ori. Deh, Ionescu, Popescu, toata popimea si dascalimea.....

Ion Caramache
2009-01-20 06:01:22

Re: Vinzatori de suflete

La 2009-01-20 01:54:01, hej a scris:

> Si daca stii asta D-le Victor Roncea de ce mai eziti?Pocaieste-te cu
> adevarat
> si iti vei cistiga viata vesnica !
>
Ce te faci daca Victorash iese cu comisionul la apel? Face si el ce poate de-o vesnicie....
P.S.
Tocama mi-am amintit cum Victorash si-a dat demisia de la gazeta si cum a revenit precum P.F. Teleggrafistul

Doina96
2009-01-20 06:38:00

Caramache draga

Nu pot sa te lamuresc cu neamul si populatia ,deoarece nu ai temperatura necesara.Abia pe la 33 de grade ai sa intelegi ceva.Cam tarziu!

naem
2009-01-20 07:39:00

vinatorii de suflete mai bine

Poate acum o sa ne dam seama de ce parintele iustin aluat atitudine ,voia sa ne spuna sa nu ne intoarcem la stadiul de animale.Cit despre caramache sa stiti , vrea sa gaseasca o pereche in dobitocie dar nu are nici o sansa al doilea exemplar nu mai exista.

haiduc
2009-01-20 07:43:55

Cipurile RFID

Dezavantaje ale cipurilor RFID:

1. Codul de bare de pe majoritatea covrsitoare a produsele aflate azi pe piata contine explicit numarul 666, cu trimitere directa la pasajele din Apocalipsa referitoare la numarul numelui fiarei. nlocuirea codului de bare cu cipul RFID pentru produsele din comert nu a fost niciodata adusa la cunostinta publicului ca pe o cucerire stiintifica cu care pe viitor vom reusi sa scapam de numarul 666 de pe cumparaturile noastre. Dimpotriva, cu mult mai grav chiar, prezenta obligatorie a cipurilor n documentele de identitate personala si pe majoritatea produselor de pe piata viitorilor ani, adica att la cumparator, ct si la produsul cumparat, ne trimite automat cu gndul la versetul 13:17 din Apocalipsa: Ca nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, fara numai cel ce are semnul, sau numele fiarei, sau numarul numelui ei. Pna astazi nici una din firmele producatoare de cipuri RFID nu a facut dovada lipsei num?rului 666 din memoria acestor cipuri pe care unii le vor obligatorii si n actele de identitate din Romnia.

2. Informatiile din memoria cipului pot fi citite de catre orice cititor, nu doar de catre cele specializate. Astfel, cu un simplu calculator performant, orice date, orict de criptate ar parea, pot fi sparte ntr-un timp extrem de scurt. Conectarea acestor informatii cu anumite baze de date publice din cteva tari poate oferi n cteva minute toate informatiile vitale despre persoana careia i se scaneaza (cu stiinta sau fara) un document personal prevazut cu cip RFID. Din acest moment, posesorul de buletin, pasaport, carnet de conducere, card de sanatate, card de credit care contine cip devine cea mai usoara prada n fata oricui are un cititor de cipuri RFID si un calculator. Pretextul eliminarii terorismului pentru impunerea acestor cipuri este nimic altceva dect praf n ochi, orice terorist cu o minima dotare electronica putnd dispune dupa bunul plac de informatiile obtinute att de usor. Cu att mai rau se ntmpla n cazul n care anumite state cauta sa-si impuna controlul total asupra cetatenilor lor. Se va sti n orice clipa unde sntem, cu cine sntem, de unde venim si ncotro ne ndreptam, ce am cumparat si n ce cantitate. Practic libertatea va deveni un mit, o frumoasa amintire de pe vremea parintilor nostri.

3. Prin prezenta cititoarelor de cipuri RFID n toate automobilele produse de marile firme auto din 2005 pna azi, n trenuri, autobuze, avioane, magazine, gari, metrouri, si pe principalele artere de circulatie s-a nceput deja impunerea controlului total asupra omenirii.

4. Dimensiunea de astazi a acestor cipuri le face sa fie practic imposibil de detectat cu vreunul din simturile omenesti. Necesitatea hranei si a mbracamintei va face ca nimeni sa nu poata sta departe de sistemul electronic de control total.

5. Unicitatea fiecarui cip RFID face ca orice document personal si ca absolut tot ce se vinde si se cumpara sa poata fi monitorizat cu mare precizie. Prin efectuarea platii unui produs prevazut cu cip nu se dezactiveaza cipul, ci acesta continua sa ramna vesnic functional.

6. Cantitatea imensa de date ceruta de o astfel de dezvoltare a industriei cipurilor RFID face absolut necesara existenta unor gigantice baze de date unde se vor stoca informatiile de pe cipuri, tranzactiile financiare, rutele de calatorie, timpul petrecut n anumite locuri si alte date ce vor fi folosite dupa bunul plac al posesorilor acestor baze de date. Conectarea acestor imense baze de date cu bazele de date personale aflate n evidenta statului sau ale unor terte companii duce la controlul total asupra individului.

7. Cititoarele de carduri pot fi ascunse n orice tip de material, introducerea lor n usi, pavaje, podele, rafturi, tejghele, facnd imposibila cunoasterea momentului n care cineva a fost scanat.

8. Microcipurile implantate la animale au provocat cancer n aproximativ 10% din cazurile implanturilor. Tesutul cancerigen a aparut ntotdeauna n jurul cipului RFID.

9. Cipurile RFID snt sensibile la anumite tipuri de radiatii ori contactul cu surse ncarcate cu electricitate. Astfel, microundele le fac sa explodeze, n cazul implanturilor provocnd dezastre biologice. Devine imposibila folosirea lor la oameni sau animale care au acces n zone cu astfel de radiatii.

10. Cipurile implantate nu au stabilitate n tesutul implantat, de multe ori, n urma miscarilor organismului migrnd din locul unde au fost implantate si necesitnd interventii chirurgicale. De asemenea, ele, n forma n care exista astazi, se pot sparge n interiorul tesutului si provoca rani cu diferite grade de pericol.

11. Anumiti bolnavi din cteva spitale au primit implanturi cu cipuri RFID fara sa si dea acordul si fara sa stie de ele. Astfel s-a ntmplat la clinica de bolnavi Alzheimer West Palm Beach din Florida, ncepnd cu anul 2007. Astfel de cazuri se pot generaliza, mai ales sub presiunea unor legi sau n cazul unor situatii extreme precum starea de razboi.

12. Posesorii de animale de casa au fost obligati n Portugalia, Noua Zeelanda, Singapore, Bangkok, si cteva state din SUA sa si implanteze animalele de casa cu cipuri RFID. De asemenea, de ctiva ani buni si posesorii de vaci, oi, capre, din Romnia, snt obligati sa ataseze un astfel de cip RFID tuturor animalelor producatoare de lapte, fara vreun motiv rational.

13. Vigilenta celor ce snt chemati sa verifice autenticitatea actelor va scadea foarte mult, de vreme ce un astfel de cip va certifica datele nscrise si fotografia din pasaport, determinnd autoritatile sa se ncreada n puterea cipului de a nu fi falsificat. Cercetari recente arata ca extragerea si chiar falsificarea datelor din cipul RFID din pasapoarte este ct se poate de simpla pentru cineva cu minime cunostinte n domeniul informatic.

Din Ianuarie 2009 a nceput, cu o graba suspecta, eliberarea de pasapoarte si permise de conducere cu cip RFID, fara ca cineva din Romnia sa cunoasca n detaliu datele stocate pe cip. Ni s-a spus doar, fara a putea verifica n vreun fel, ca vor fi stocate datele personale, imaginea fetei si a doua amprente digitale.

Sa stam drepti n fata autoritatilor statului care ar trebui sa ne apere drepturile, nu sa ni le restrnga, si sa cerem sa ni se garanteze prin lege libertatea pentru care fratii si parintii nostri au platit pret de snge. Sa le aducem aminte ca si cei ce ne conduc vor da socoteala pentru aceasta miseleasca ncercare de nrobire a poporului crestin ortodox. Sa marturisim cu pretul vietii sfnta credinta ortodoxa, ca sa ne nvrednicim si noi de rasplata fagaduita marturisitorilor Ortodoxiei.

Ghita Bizonu'
2009-01-20 08:38:27

Re: Asa zice si Sicoritatea . Si PCR ....

si desi "argumetele" alea mi se par bizare baza lor e reala. Unii dintre ei s-ar putea sa stie mai bine )ceva bulau politci)
Si ca ss semenaza de nspre ori. Pai e obicei dimacratic mai vechi ... de ex apelurile impotriva lu Iliescu ... Sau fsn . Plus ca semnau onguri da unu aparea in nume prpopriu da mai era membru in 4 ong

La 2009-01-20 02:28:37, tray a scris:

> Teroristi, criminali ,banditi ,marii excroci internationali,au
> itradevar de ce sa se teama,eu na-m ce sa ascund,na-m a ma teme
> ,fiara care o vezi e legata de stiinta avansata in care am ajuns
> ,ea ne apara intradevar de fiare
>

Ghita Bizonu'
2009-01-20 08:43:06

Sara Sicoritate ce neispravita iera ...

ca mai putea pierde o hartie (sau sa fie indosariata la Costica Popescu in loc de Popescu Constantin) . Sa mai rateze catesceva ( de exemplu te urmarea per pedes da te scapa din vedere ca un caine il intreba si cat a costat tergalu pantalonilor lu matale ?) .
Acu e doar o cestie de memorie sa-ti faca traseul si sa afle unde esti acu ....

Sa nu mai zic ca de ani de zile mesajele de pe net (inlcus posturile) is verificate de calculatoare speciale care cauta dupa cuvinte cheie ...)

Ghita Bizonu'
2009-01-20 08:43:56

Re: erata : Saraca . Adica Biata securitate

La 2009-01-20 08:43:06, Ghita Bizonu' a scris:

> ca mai putea pierde o hartie (sau sa fie indosariata la Costica
> Popescu in loc de Popescu Constantin) . Sa mai rateze catesceva ( de
> exemplu te urmarea per pedes da te scapa din vedere ca un caine il
> intreba si cat a costat tergalu pantalonilor lu matale ?) .
> Acu e doar o cestie de memorie sa-ti faca traseul si sa afle unde esti
> acu ....
>
> Sa nu mai zic ca de ani de zile mesajele de pe net (inlcus posturile)
> is verificate de calculatoare speciale care cauta dupa cuvinte cheie
> ...)
>

Ghita Bizonu'
2009-01-20 08:45:21

Re: da si atunci de ce doriti "desconspirarea sicoritatii ?" !

La 2009-01-20 05:49:00, Ion Caramache a scris:

> La 2009-01-20 00:51:18, Razvratitul a scris:
>
> > Ei si?
> >
> Vezi, Victorash nu vrea sa devina paznic la haremul admiratoarelor
> confesorului neamului. ca face galbinare la fiere.
>

alwis46
2009-01-20 10:20:57

Domnul Roncea nu ne spune chiar totul...

Asa, in treacat, domnul Roncea pomeneste de cazul Gardasil.
In fapt este vorba de vaccinul care se spune ca poate preveni cancerul de col uterin.
Daca ne aducem bine aminte, sub pastorirea sanatatii de catre Euthanasion nicolaescu, a inceput o campanie de vaccinare a fetitelor di ciclul elementar de scoala.
Actualul ministru, parca Bazac il cheama, a stopat aceasta campanie de vaccinare lucru care l-a facut pe Nicolaescu sa se lanseze intr-o lunga sumedenie de acuze la adresa lui Bazac spunand nici mai mult nici mai putin, ca stoparea vaccinarii, este un adevarat atentat la starea de sanatate a fetitelor.
In fapt, este vorba de o afacere de milioane de dolari dar exista si o hiba, vaccinul contra cancerului de col uterin, asa-numitul Gardasil, a fost interzis in totalitate pe teritoriul Statelor Unite.
Cu alte cuvinte, domnul Euthanasion Nicolaescu face lobby pentru ceva care se pare ca face mai mult rau decat bine bietelor fetite.
Motivul ?
Fostul ministru trebuie sa-l stie dat fiind ca dansul este cel mai vehement sustinator al vaccinarii in continuare desi printre efectele secundare ale vaccinului Gardasil gasim chiar si moartea.

http://www.roblogs.info/blogul/3847/gardasil-vaccinul-care-ucide-at-pimpi/
http://www.ennislaw.com/gardasil.html
http://www.yourlawyer.com/topics/overview/gardasil_side_effects

Atamild
2009-01-20 11:23:08

Vanzatorii de suflete? In pozele pentru actele noi la noi in afara de amprenta obligatorie

Este interzis sa zambesti. Asa ca nu ne ramane decat sa zambim sau sa radem in gand; sufletele sunt libere..
Matilda

D ANTON II
2009-01-20 12:12:07

Victoras , tu nu ai idei , ai obsesii

Pt ca mintea ta de primat neevoluat nu intelege progresul !!!Sau esti membru secu si produci diversiune ! Numai asa inteleg de ce revii obsesiv cu acesta problema minora si nu scrii nici un cuvint despre faptul ca incepind de astazi toti romanii sint monitorizati permanet , FARA A AVEA CIPURI BIOMETRICE, prin simpla inregistrare a tuturor CONVORBIRILOR TELEFONICE SI A TUTUROR ACCESARILOR INTERNETULUI, localizindu-se apelurile, iar aceste date sint pastrate in arhiva timp de 6 luni !!! Adica organele abilitate{probabil si mafia} vor putea oricind sa stie ce si cu cine vorbeste romanul , stabilindu-se cu precizie LOCUL DIN CARE VORBESETE SAU ACCESEAZA NETUL SI ORA EXACTA !!!!

Romeo2004
2009-01-20 12:53:18

Comunicatul par Iustin Parvu catre NEAMUl ROMANESC... (1)

...DE 2000 DE ANI ORTODOX !

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/01/14/comunicat-din-partea-parintelui-justin-parvu-este-vremea-muceniciei-luptati-pana-la-capat-nu-va-temeti/

Cu mult? durere ?i ngrijorare vin s? v? adresez aceste cuvinte, pentru care m? simt dator n fa?a lui Dumnezeu ?i con?tiin?a ?i inima nu m? las? s? trec nep?s?tor pe lng? acest val primejdios care s-a ridicat s? nghit? toat? suflarea omeneasc?, chiar ?i pe cei ale?i, de este cu putin??. Nu n calitatea mea de biet monah, ascuns ntr-un vrf de munte, era s? v? aduc la cuno?tin?? aceste pericole ce se ivesc asupra Bisericii lui Hristos, n primul rnd, ci a arhip?storilor, mai marii acestei Biserici. Dar dac? ei trec aceste lucruri sub t?cere, avnd preocup?ri mai de seam? dect are acest popor, eu nu pot s? trec cu vederea glasul vostru, al celor care a?i r?mas credincio?i cuvntului Evangheliei lui Hristos, a?i a?teptat ?i mi-a?i cerut cuvntul n privin?a acestor realit??i dureroase n care ne afl?m.

De aceea, fiii mei, vin ?i v? spun c? a sosit ceasul s?-L preasl?vim pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, singurul Dumnezeu adev?rat. Nu credeam c? voi tr?i s? v?d ?i eu nceputul acestor vremuri de durere, apocaliptice - dar iat? c? mnia lui Dumnezeu a venit mai degrab? asupra noastr?, pentru toate p?catele ?i f?r?delegile pe care le-am s?vr?it. ?i v?d cum bie?ii oameni nu sunt preg?ti?i s? fac? fa?? acestor capcane ale vr?jma?ului, a c?rui nou? lucrare acum este s? pecetluiasc? sufletele voastre cu semnul Fiarei - 666. To?i am citit Apocalipsa ?i nfrico??toarea profe?ie - scris? cu 2000 de ani n urm?: "?i ea(fiara) i sile?te pe to?i, pe cei mici ?i pe cei mari, ?i pe cei boga?i ?i pe cei s?raci, ?i pe cei slobozi ?i pe cei robi, ca s?-?i pun? semn pe mna lor cea dreapt? sau pe frunte. nct nimeni s? nu poat? cump?ra sau vinde dect numai cel ce are semnul, adic? numele fiarei, sau num?rul numelui fiarei"(Apoc. 13:16-17).

Vremea n care ne afl?m acum este premerg?toare acestei profe?ii. Prin lege, prin ordonan?? de guvern, romnii sunt obliga?i s? se ncadreze ntr-un plan de urm?rire ?i supraveghere la nivel na?ional ?i mondial, proiect care le r?pe?te de fapt oamenilor libertatea. Romnilor li se cere s?-?i pun? pe pa?apoartele ?i permisele auto acest cip biometric ce con?ine amprenta digital? ?i imaginea facial?. Poate pentru mul?i dintre dumneavoastr? acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar n spatele acestui sistem de nsemnare a oamenilor, de codare ?i stocare a datelor de identificare se ascunde o ntreag? dictatur?, un ntreg plan demonic, prin care de bun? voie ?i vinzi sufletul diavolului. nsemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte m?suri luate pentru controlul absolut al fiin?ei umane. Dragii mei, dup? cum proorocesc Sfin?ii P?rin?i, primirea acestui semn este lep?darea noastr? de credin??. S? nu crede?i c? putem sluji ?i lui Dumnezeu ?i lui mamona. Nu, dragii mei, nu primi?i acest nsemn diavolesc care v? r?pe?te ceea ce v? apar?ine prin mo?tenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate ?i originalitate, al fiec?rei fiin?e umane! Trebuie s? v? ap?ra?i acest drept de la Dumnezeu, chiar de ar fi s? pl?ti?i cu pre?ul vie?ii voastre. n zadar c?tiga?i cele ale lumii, dac? v? pierde?i sufletele voastre ?i ale copiilor vo?tri, pentru c? Sfin?ii Apostoli ne spun clar "se cuvine s? ascult?m de Dumnezeu mai mult dect de oameni".

Romeo2004
2009-01-20 12:55:04

Re: Comunicatul par Iustin Parvu catre NEAMUl ROMANESC... (2)

De aceea va spun: este vremea muceniciei! Dupa parerea mea ne aflam n vremurile n care singura cale de mntuire este mucenicia. De-abia acuma este momentul sa marturisim cu propria noastra viata, pna acum ar fi fost o risipa de energie. Din pacate noi nu avem un tineret ortodox la fel de riguros ca cel al grecilor, al nostru este mai evlavios, ce-i drept, dar si mai lipsit de vlaga si de reactie. Se stie foarte bine ct de curajos au reactionat grecii dar si srbii, cnd au protestat mpotriva acestor cipuri si a sistemului nsemnarii si controlului total al identitatii. Tinerii lor au fost formati de mici n duhul acesta patristic, att n familiile ct si n scolile lor - ei au notiuni de Vechiul Testament, de Noul Testament; din tata-n fiu s-a predat aceasta traditie patristica. De pe timpul comunismului ncoace noi am dovedit ca ramnem constanti slugi altora, uitnd de curajul si demnitatea romnilor de altadata. Toate popoarele vecine au ncercat sa scape de comunism, sa-si impuna cumva neatrnarea - si au reusit ntr-o masura oarecare. Dar Romnia, care a fost cel mai crunt lovita de fiara comunista, al carei popor a ndurat cele mai cumplite crime si decimari n lagare si deportari, a ajuns astazi putregai. La noi n biserica situatia este destul de anevoioasa deoarece credinciosii nu sunt destul de informati cu privire la aceste provocari ale lumii de azi. La noi, bietul romn, daca l magulesti un pic, nu mai tine cont de nici o norma evanghelica. El este vinovat numai prin nestiinta deoarece daca el n-are ctusi de putine cunostinte de la biserica, de la scoala, din familie, din societate - ignoranta e cuceritoare. Pentru ca el are un text n capul lui: "supuneti-va mai marilor vostri"; la el trebuie sa mearga textul. Pai, pe noi nu ne acuzau n puscarie, folosindu-se cu viclenie de textul scripturistic, asa cum fac si sectarii?- "Voi ati fost ncapatnati mai, voi ati fost razvratiti, n-ati ascultat de cuvntul Evangheliei - pai, ce crestini mai sunteti voi? Voi va pierdeti viata zadarnic". Asa ncercau sa ne reeduce comunistii rosii de atunci, si tot astfel fac acum cu poporul nostru comunistii de azi mbracati cu haine albe.

Se vrea si se ncearca o desfiintare a sacrului prin relativizarea valorilor fundamentale, a adevarului de credinta prin ecumenism, se vrea nregimentarea si uniformizarea pe model ateist a copiilor nostri. Daca i spui acum unui cetatean care are cinci copii n casa - "Mai, nu mai lua buletinul sau pasaportul" - pai el nu ntelege. "Pai, parinte, eu ce le mai dau de mncare"? Si-l pui n fata acestei situatii grele. Suntem noi dispusi ca Brncoveanu de altadata sa facem sfinti din copiii nostri? Nu suntem pregatiti. Si atunci cine poarta toata aceasta vina? Nu noi, biserica? Nu noi, manastirile, care suntem n fata altarului avem datoria sa spunem oamenilor adevarul si sa-i prevenim la ceea ce-i asteapta pe mine? Dar n protopopiate nici vorba sa se puna o astfel de problema, esti respins, esti catalogat naiv si depasit - ba chiar mai face si glume pe seama ta. Deci daca preotul nu are habar de lucrurile acestea, atunci ce sa mai spui de bietul credincios care saracu’ de-abia deschide Biblia de doua trei ori pe an, sau doar o data-n viata? Vina este de partea tuturor celor ce raspund de educatia si formarea acestui popor - de la nvatatori, profesori pna la preoti si ministri.

Romeo2004
2009-01-20 12:56:12

Re: Comunicatul par Iustin Parvu catre NEAMUl ROMANESC... (3)

Va cer, asadar, n numele Mntuitorului Hristos, Care a spus "Oricine va marturisi pentru Mine naintea oamenilor, marturisi-voi si Eu pentru el naintea Tatalui Meu, Care este n ceruri. Iar de cel ce se va lepada de Mine naintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el naintea Tatalui Meu, Care este n ceruri." (Matei 11: 32-33), sa cereti autoritatilor romne sa abroge legile care permit ndosarierea si urmarirea electronica a crestinilor, renuntarea la libertatea cu care ne-am nascut.

Dar o sa primim plata pacatelor noastre, moartea, osnda noastra, care sa nu fie, fereasca Dumnezeu, de rascumparat. Pentru ca Hristos Si-a varsat sngele o data pentru tine. Ei bine, poporul acesta, prin fruntasii sai, s-a ticalosit pna la culme, prin tradarea traditiilor si credintei stramosesti. Iar noi am refuzat aceasta rascumparare prin neprezentarea acestor adevaruri scripturistice; am fost deseori absenti din fruntea micii ostiri a Adevarului.

Sa rezidim neamul acesta! Dar nu vom putea izbndi lucrul acesta daca nu ne vom rezidi fiecare n parte sufletele noastre. Sa ne pocaim si sa ne punem cenusa n cap, ca sa ne dea Domnul harul si puterea de a primi mucenicia. Va trebui sa cream mici fortarete, mici cetatui de supravietuire, la sate, acolo unde mai sunt nca oameni care pricep si si amintesc Rnduiala, unde sa avem pamntul nostru, scoala noastra - n care sa ne crestem copiii n duhul aceasta ortodox, sa avem spitalele si moasele noastre. Copiii nca de la nastere trebuie protejati - pentru ca, dupa cum vedeti, vor sa implanteze acest cip pruncului la nastere.

Fiecare este dator sa-si mntuiasca sufletul. Fiecare sa se intereseze si sa vada ca ne aflam n fata unui moment de cumpana n care ai de ales: sa-ti pierzi sufletul sau sa-ti salvezi sufletul. Cel care nu s-a interesat pna acum, nu e trziu nca sa afle si sa se dumireasca.

Acum e timpul jertfei, prin vorbarie si prin conferinte nu mai facem nimic.

Sa te duci, romne drag, fara frica, direct spre vrful sabiei, ca strabunii nostri cei viteji, sa te duci ca o torpila japoneza, sa mori n brate cu vrajmasul! Acum suntem exact ca n arena romana cu fiare salbatice - stai aici n mijlocul arenei si astepti, ca si crestinii de odinioara, sa dea drumul la lei. Asteptati sa fiti sfsiati, rupti, alta scapare nu mai e! Lupta este deschisa. Luptati pna la capat! Nu va temeti! Asa cum a nceput crestinismul, asa va si sfrsi - n dureri si n suferinta. Pecetluiti crestinismul cu mucenicia voastra!

Iubiti frati ntru cinul ngeresc si ntru slujirea preotiei, fac un apel catre fratiile voastre sa ntariti acest text cu semnatura proprie, n numele manastirii si parohiei pe care o pastoriti.

Manastirea Petru Voda, 14 Ianuarie 2009

Cuviosii Mucenici ucisi n Sinai si Raith

Arhimandritul Justin Prvu

Romeo2004
2009-01-20 12:58:04

Re: Comunicatul par Iustin Parvu catre NEAMUl ROMANESC... (1)

...DE 2000 DE ANI ORTODOX !

http://www.razbointrucuvant.ro/2009/01/14/comunicat-din-partea-parintelui-justin-parvu-este-vremea-muceniciei-luptati-pana-la-capat-nu-va-temeti/

Este vremea muceniciei!
Luptati pna la capat! Nu va temeti!
Iubiti fii ortodocsi ai acestui neam

Cu multa durere si ngrijorare vin sa va adresez aceste cuvinte, pentru care ma simt dator n fata lui Dumnezeu si constiinta si inima nu ma lasa sa trec nepasator pe lnga acest val primejdios care s-a ridicat sa nghita toata suflarea omeneasca, chiar si pe cei alesi, de este cu putinta. Nu n calitatea mea de biet monah, ascuns ntr-un vrf de munte, era sa va aduc la cunostinta aceste pericole ce se ivesc asupra Bisericii lui Hristos, n primul rnd, ci a arhipastorilor, mai marii acestei Biserici. Dar daca ei trec aceste lucruri sub tacere, avnd preocupari mai de seama dect are acest popor, eu nu pot sa trec cu vederea glasul vostru, al celor care ati ramas credinciosi cuvntului Evangheliei lui Hristos, ati asteptat si mi-ati cerut cuvntul n privinta acestor realitati dureroase n care ne aflam.

De aceea, fiii mei, vin si va spun ca a sosit ceasul sa-L preaslavim pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, singurul Dumnezeu adevarat. Nu credeam ca voi trai sa vad si eu nceputul acestor vremuri de durere, apocaliptice - dar iata ca mnia lui Dumnezeu a venit mai degraba asupra noastra, pentru toate pacatele si faradelegile pe care le-am savrsit. Si vad cum bietii oameni nu sunt pregatiti sa faca fata acestor capcane ale vrajmasului, a carui noua lucrare acum este sa pecetluiasca sufletele voastre cu semnul Fiarei - 666. Toti am citit Apocalipsa si nfricosatoarea profetie - scrisa cu 2000 de ani n urma: "Si ea(fiara) i sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mna lor cea dreapta sau pe frunte. nct nimeni sa nu poata cumpara sau vinde dect numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei"(Apoc. 13:16-17).

Vremea n care ne aflam acum este premergatoare acestei profetii. Prin lege, prin ordonanta de guvern, romnii sunt obligati sa se ncadreze ntr-un plan de urmarire si supraveghere la nivel national si mondial, proiect care le rapeste de fapt oamenilor libertatea. Romnilor li se cere sa-si puna pe pasapoartele si permisele auto acest cip biometric ce contine amprenta digitala si imaginea faciala. Poate pentru multi dintre dumneavoastra acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar n spatele acestui sistem de nsemnare a oamenilor, de codare si stocare a datelor de identificare se ascunde o ntreaga dictatura, un ntreg plan demonic, prin care de buna voie ti vinzi sufletul diavolului. nsemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte masuri luate pentru controlul absolut al fiintei umane. Dragii mei, dupa cum proorocesc Sfintii Parinti, primirea acestui semn este lepadarea noastra de credinta. Sa nu credeti ca putem sluji si lui Dumnezeu si lui mamona. Nu, dragii mei, nu primiti acest nsemn diavolesc care va rapeste ceea ce va apartine prin mostenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate si originalitate, al fiecarei fiinte umane! Trebuie sa va aparati acest drept de la Dumnezeu, chiar de ar fi sa platiti cu pretul vietii voastre. n zadar cstigati cele ale lumii, daca va pierdeti sufletele voastre si ale copiilor vostri, pentru ca Sfintii Apostoli ne spun clar "se cuvine sa ascultam de Dumnezeu mai mult dect de oameni".

D ANTON II
2009-01-20 13:07:01

@ romeo2004

Nu arhimandritul Iustin Pirvu , ci arhismintitul Iustin Pirvu, caci diabolicul babalic indeamna cre{s}tinii la sinucidere in numele CUI ? Eu stiu ca biblia condamna sinuciderile , inseamna ca satanicul Iustin Pirvu are o biblie PERSONALA ? Daca acest dement considera ca sinuciderea este solutia de ce nu se sinucide ? P.S. Bososrogul a uitat sa promita fecioare tututor sinucigasilor, evident pe lumea cealalta ! Sictir, demntizatilor, sinucideti-va voi , lasati tinerii si oamenii normali sa se bucure de VIATA ASTA, nu-i amagiti cu idilica si inexistenta VIATA DE APAOI !!!

Romeo2004
2009-01-20 13:25:25

Re: @ romeo2004-Parintele Paisie Aghioritul despre codul de bare cu 666 si Antihrist

http://www.depindedenoi.ro/articole/49-spiritualitate/95-parintele-paisie-aghioritul-despre-codul-de-bare-cu-666-si-antihrist

Parintele Paisie Aghioritul participa la suferintele oamenilor si le rezolva problemele. Un subiect care i-a preocupat, n mod deosebit, pe cei credinciosi n acea perioada a fost cel al buletinelor de identitate. nca mai nainte de aparitia acestei probleme, Staretul a vorbit despre semnele timpurilor si despre antihrist, acolo unde a considerat ca este bine. Iar dupa aparitia pe produse a codului de bare ce contine numarul 666 si ncercarea guvernului de a introduce noile buletine care aveau sa contina – asa cum s-a dovedit dupa aceea – banda neagra, numarul 666 si chipul diavolului, Staretul a vorbit deschis tuturor.
Atunci era primejdios sa vorbeasca cineva despre aceste subiecte, si de frica nselarii, dar si din pricina mpotrivirilor pe care le-ar fi strnit. Parintii duhovnici cu o foarte buna pregatire teologica evitau sa raspunda la ntrebarile credinciosilor si trimiteau oameni sa afle parerile Staretului n aceasta privinta. La nceput s-a creat confuzie chiar si n cadrul Bisericii, deoarece, cu exceptia ctorva minti luminate, unii – din fericire foarte putini – propovaduiau parerile lor ratacite, iar altii ramneau indiferenti.

Atunci Staretul a luat pozitie si a vorbit foarte clar. Nu s-a limitat numai sa raspunda la multele ntrebari ale credinciosilor, ci n anul 1987 a scris cunoscuta epistola Semnele vremurilor – 666. Ea a fost primita cu bucurie de credinciosi si chiar si astazi povatuieste pe multi. O mare parte dintre ei si-au renegat parerile si le-au primit pe cele ale Staretului. Prevaznd ca si n viitor va fi trebuinta de epistola, a scris-o din nou, de data aceasta chiar cu mna sa, si a iscalit-o ca sa nu fie schimbate convingerile lui, pe care le-a sustinut pna la adormirea sa.

Tot ce a spus si a scris este rod al rugaciunii, al sensibilitatii duhovnicesti si al vestirii launtrice. Voia sa traim viata duhovniceasca, sa fim bine informati si gata pentru jertfa si marturisire acolo unde este nevoie si potrivit cu locul pe care l detine fiecare. Sa nu fim nepasatori, dar nici sa fim stapniti de panica si de neliniste.

Pe tinerii care l ntrebau daca trebuie sa se casatoreasca n aceste vremuri apocaliptice i sfatuia sa ntemeieze familii si sa lucreze, pentru ca si n anii de prigoana crestinii au facut la fel.

"Anii n care traim sunt grei, spunea Staretul, si va trebui sa suferim, poate chiar sa si marturisim n timpul furtunii care se va dezlantui. Numai cel care va trai duhovniceste o va scoate la capat. Sa nu deznadajduim! Acesti ani grei sunt o binecuvntare, pentru ca ne constrng sa traim mai aproape de Hristos. Este o ocazie pentru mai multa nevointa. Acest razboi nu va fi cu arme, ci duhovnicesc, cu antihrist. Acesta va ncerca sa nsele "de va fi cu putinta si pe cei alesi" (Mt. 24, 24). Toate vor fi controlate de fiara de la Bruxelles. Dupa cartele si buletin, vor nainta cu viclenie si la pecetluire, i vor constrnge pe oameni sa se pecetluiasca pe mna sau pe frunte. Numai cei care vor avea pecetea vor putea sa cumpere, sa vnda si vor avea toate nlesnirile. Dar crestinii care nu vor primi pecetea vor fi chinuiti. Pentru aceasta, nca de pe acum trebuie sa se obisnuiasca sa traiasca simplu si, daca pot, sa aiba un ogoras, putini maslini sau vreun animal pentru nevoile familiei. Aceasta strmtorare va dura trei ani – trei ani si jumatate. Dumnezeu nu va lasa pe oameni fara ajutor". Staretul respingea logica si tactica unora care spuneau: "si ce daca ma voi pecetlui? mi voi face si semnul Crucii" sau "Voi lua buletinul si voi pune si semnul Crucii pe el" sau "n sinea mea nu ma voi lepada". Despre aceasta Staretul spunea: "Daca crestinii de astazi, cu logica lor, ar fi trait n timpul prigoanelor, nu am fi avut astazi nici un mucenic. Primii crestini nu foloseau deloc logica, ci ramneau neclintiti n marturisirea lui Hristos si ardeau de dorinta pentru mucenicie. Le fagaduiau vrednicii si le spuneau: "Spune numai ca nu esti crestin, iar n sinea ta crede n Dumnezeul tau" sau "Arunca putina tamie n foc si fa-te ca jertfesti, iar dupa aceea poti sa nu mai jertfesti " sau "Fa-te ca mannci din cele jertfite idolilor, iar dupa aceea poti sa mannci carne curata" sau "Nu propovadui n acest loc, ci mergi n alta parte". Dar cu nici una din acestea nu se lepadau de Hristos, ci alergau cu bucurie la mucenicie pentru El. Ardeau de dragoste dumnezeiasca. Biserica sa ia o pozitie corecta. Sa protesteze si sa ceara de la stat ca cel putin sa nu fie obligatoriu noul buletin. Sa explice si credinciosilor sa nteleaga ca, daca vor lua buletinul, aceasta va fi o cadere". n concluzie Staretul credea ca: "n spatele Comunitatii Europene se ascunde dictatura sionistilor. La o dictatura att de nfioratoare numai diavolul se putea gndi. Pecetluirea este lepadare. Chiar si primirea buletinului este lepadare. Din moment ce exista pe buletin simbolul diavolului 666 (Apoc. 17, 18) si eu iscalesc nseamna ca sunt de acord cu acest lucru. Este foarte limpede ca aceasta nseamna lepadare. Te lepezi de Sfntul Botez si pui alta pecete, adica te lepezi de pecetea lui Hristos si o primesti pe cea a diavolului. Altceva este cu bancnotele care au numarul 666 – "dati cezarului cele ce sunt ale cezarului" (Lc 20, 25) – si altceva buletinul care este ceva personal. Chiar si atunci cnd cineva primeste sa fie pecetluit dintr-o nestiinta sau indiferenta nejustificata, pierde dumnezeiescul har si primeste nrurirea diavoleasca". n cteva cuvinte aceasta era pozitia Staretului. A vorbit cu limpezime si statornicie pna la adormirea sa. Iar acum povatuieste si nvata prin scrierile lui. (Din Viata Cuviosului Paisie Aghioritul, Editura Evanghelismos, Buc., 2005, pp. 281 – 284).

DianaI
2009-01-20 14:26:31

Mai bine despre un inger

Azi mi s-ar fi parut mai potrivit sa vorbesti despre Grigore Vireu, daca tot te stiam cu puternice simtaminte romanesti.
Cat despre dezbatere, da, nu s-a facut. Dar cate nu s-au facut fara acordul si consimtamantul nostru.....Sunt de acord ca nu trebuie sa fim tratati ca vitele. Dar azi asteptam altceva. Soryy.

Eufrosin
2009-01-20 17:14:05

Re: Domnule Roncea

Tot de prost gust ai ramas, Caramache, stelutza palida..
Cine-o fi neamul, pentru tine nu conteaza, caci e-atat de clar ca nu faci parte din el.


La 2009-01-20 05:45:28, Ion Caramache a scris:

> cine
> este neamul populatiei si cine este populatia neamului.
> Multumesc anticipat pentru doina de raspuns care presupun ca va fi
> doinit emailat.
>

Pandaros
2009-01-20 19:00:55

Simplu

Toate aceste lucruri nu sunt decat pasi pe cararea ce duce spre New Age. Sunt de acord cu rationamentul d-lui Roncea, are dreptate.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Alo, ne asculta! (4342 afisari)
 Dupa Gaza, vine randul Iranului (2409 afisari)
 Vanzatorii de suflete (2027 afisari)
 Pensiile speciale capusele bugetului (1723 afisari)
 S-au incheiat doua crize. Continua razboiul sferelor de influenta (I) (1433 afisari)
 Lumea peste 100 de ani: UE va disparea, Rusia va reface URSS (5879 afisari)
 La 45 de ani, starul din "Neveste disperate", Nicolette Sheridon ne convinge pe dezbracatelea ca are 35 (3782 afisari)
 Senzational: Magda Ciumac, gasita in trening si in papuci la Voluntari (3773 afisari)
 Cea mai dorita femeie din lume, Marisa Miller, isi dezvaluie secretul! (FOTO) (3570 afisari)
 "Virgina" de 2,8 milioane de lire a avut experiente sexuale (3536 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02998 sec.