Ziua Logo
  Nr. 4439 de luni, 19 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-01-19
Pribeagul (...@yahoo.com, IP: 81.196.168...)
2009-01-19 12:47
Lectie de afaceri. Lector Tiriac

Doamna Cocea Algne Balasa Ioana Maria, una dintre urmasele printesei Diana Ghica, Dvs. nu stiti ca pe aici lucrurile s-au schimbat? Slugile de altadata sunt printii si printesele de acum.

Lectie de afaceri

Premise:

"...acuzatiile la adresa lui Ion Tiriac sunt nefondate, acesta neavand o calitate oficiala in Wild Boar, unde actionari sunt doua companii "casute postale" inregistrate in Cipru."

"Dupa ce a primit titlul de proprietate, mostenitoarea a semnat cu Directia Silvica Oradea un contract de paza si prestari servicii, fara a i se aduce la cunostinta ca cea mai mare parte a terenului cu care fusese pusa in posesie era deja inchiriata, inca din anul 2005, asociatiei private de vanatoare "Wild Boar", controlata de omul de afaceri Ion Tiriac."

"...mostenitoarea familiei Ghica urma sa primeasca de la firma lui Tiriac aceeasi chirie pe care acesta o platea statului, de numai 9,5 euro/hectar/an. In cazul in care ar fi acceptat, proprietara ar fi primit o chirie mai mica decat platea Romsilva pentru paza si servicii silvice - 15 euro/ha/an!"

Analiza:

Statu’ saracu, din nou, el, ii concesioneaza lui Tiriac un parc de vinatoare de 1300 ha. De fapt Tiriac a tras sforile, terenul a fost inchiriat la doua companii "casute postale" inregistrate in Cipru." De ce o afacere de acest gen trebuie sa aiba stapiinii in strainatate, in acest caz, in Cipru? Pai, daca apar propleme, dandanale, si statul apeleaza cu finete la Tiriac, sa nu-l deranzeje, acesta sa-i poata spune: du-te dracului, descurca-te cu cipriotii tai! Si, bineinteles, cu acestia statul nostru, saracu’, nu se poate descurca: clauze, penalitati, tribunal international…tot felul de dandanale.

Cireasa de pe tort: chiria este de 9.5 euro/ha/an, in timp ce paza costa 15 euro/ha/an. Dar cit sa-l taxezi pe bietu’ Tiriac? Nu poti jupui pielea de pe om!

Intreaga “inginerie” s-a facut, cred, sub obladuirea directa a juristului de renume international, pampalaul Nastase, candidat la functia suprema. Daca ar fi sa-l intrebi cum e cu problema asta, ti-ar raspunde: desigur, eu sunt mic, ca asa a zis Basescu, nu stiu nimic.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tiriac cercetat pentru tulburare de posesie (3321 afisari)
 Republica lui Traian Basescu (2228 afisari)
 Macel de criza (2162 afisari)
 Extremisti unguri in excursie prin Transilvania (1625 afisari)
 Molestata in ambulanta (1347 afisari)
 Din ciclul "mi-am bagat coltii in gatul lui": Lui Miron Mitrea i se pregateste ceva! (5548 afisari)
 Cat valoreaza Madonna dezbracata si cu par la subtiori! (4305 afisari)
 Pe Pamela Anderson nici macar bikini-i nu mai stau (VEZI FOTO) (4081 afisari)
 Ion Caraion in notele catre Securitate: Marin Preda facea sex pe dusumea cu Nina Cassian (3890 afisari)
 Olivia Newton-John arata senzational si la 60 de ani! (3487 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01793 sec.