Ziua Logo
  Nr. 4431 de vineri, 9 ianuarie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2009-01-09

Comentarii: 29, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

MarianS01
2009-01-08 22:28:34

Clarificari privind OUG 230 din 30.12.2008

Exista doua aspecte legate de aceasta OUG.

1. Procedura de adoptare.
1.1. Este clar ca OUG vine cu reglementari in domeniul drepturilor fundamentale, asa cum sunt ele prezentate in Cap II din Constitutie "Drepturile ?i libert??ile fundamentale" - art. 22-53:
- dreptul la munca, reglementat prin art. 41;
- dreptul la pensie, art. 47.
Prin art. 115 alin. 6 din Constitutie prin OUG nu pot fi AFECTATE drepturile prevazute in Constitutie.

1.2. Reamintesc, cu ocazia crearii unui post de vicepresedinte in CSAT prin OUG, cu incalcarea aceluiasi art 115 alin 6 din Constitutie, Primul Ministru a motivat ca nu s-a incalcat Constitutia pentru ca nu s-a modificat toata legea ... ci doar un singur articol din lege. O fi aflat intre timp ca modificarea unui singur aliniat dintr-o lege este tot modificare a legii. Sau, n-o fi stiut dar a aflat intre timp, ca prin modificarea succesiva a articolelor prin cateva OUG se poate modifica intreaga lege.

1.3. Cert este ca Primul Ministru n-a mai invocat argumentul aberant, ca prin OUG nu s-au modificat in intregime legile ci doar cate 1-2 articole ( Lg. 19/2000, privind sistemul public de pensii, art. 92 si 94; Lg. 164/2001, privind pensiile militarilor, art 26 si 59; Lg. 179/2004, privind pensiile politistilor, art. 26; Lg. 303/2004, privind pensiile magistratilor, art. 83 si 83 indice 1; Lg. 567/2004, privind pensiile personalului auxiliar din justitie, art. 68 indice 3 si 68 indice 4).

2. Fondul.
2.1. Avocatul Poporului invoca "drepturile castigate". Sintagma "drepturile castigate" suna frumos si este adeseori invocata de catre sindicalisti. Acum aproape doi ani am aprofundat acest subiect si concluzia a fost clara: nu exista nici o consacrare prin lege a acestei sintagme. Exista altceva, oarecum apropiat, neretroactivitatea legii. Prin lege pot fi micsorate salarii, pensii, pot fi desfintate sporuri, prime etc. fara ca sa i se poata opune existenta unor "drepturi castigate". In schimb fostii beneficiari nu pot fi obligati sa restituie ceea ce au primit deja.

2.2. Inteleg si aprob ratiunea de la care a pornit reglementarea dar este clar ca odata cu zoaiele din copaie guvernul a aruncat si copilul. Exemplele sunt prea numeroase pentru a mai insista asupra lor.

2.3. S-a invocat faptul ca OUG nu este aplicabila alesilor pentru ca ei beneficiaza de indemnizatii si pentru ca functiile lor sunt prevazute de catre Constitutie. Fals. Indemnizatiile sunt venituri si ca atare sunt supuse reglementarilor din OUG. Nici faptul ca functiile sunt prevazute in Constitutie nu poate constitui argument pentru ca prin OUG nu se restrange dreptul de-a fi ales ci doar dreptul de-a lua pensie in conditiile in care ai si alte venituri.

2.4. Este clar ca textul OUG a fost adoptat in pripa si are efecte aiurea. Dar tot atat de adevarat este ca el poate fi modificat incat sa corespunda intentiilor declarate ale adoptarii acestuia.

3. Alte interpretari.
3.1. S-a invocat de catre Prim-Ministru emiterea unui ordin privind interpretarea OUG, ca ar fi fost gresit inteleasa. Interpretarea legii cade strict in sarcina justitiei nu a guvernului. Un ordin nu poate nici modifica nici interpreta legea. Ordinele pot fi date doar in executarea legii. Atata timp cat in OUG se vorbeste despre venituri, fara nici o distinctie, nici prin ordin nu se pot face distinctii. Ori, este clar ca banii provenind din plata cu ora, indemnizatii, conventii civile etc. constituie venituri.

RRADUU
2009-01-08 23:14:22

S

afara cu pensionarii. sa fie lasati tineri sa-si poata castiga si ei painea. nu inteleg ce tot atata zarva cu pensionarii astia. ei nu mai au nicio treba cu invatamantul, sunt total lipsiti de interes si de asemenea fac parte [Citeste] [Citeste] din vechea garda de profesori comunisti. acasa cu ei sa-si vada de treaba si sa lase loc tinerilor. si sa fim seriosi nu ramai in invatamant dupa ce iesi la pensie pana nu esti in relatii speciale cu directorimea si pana nu dai peschesul cui trebuie. uite asa se incurajeaza coruptia si nereptatea. sa fim scutiti de povesti de genul tinerii nu vin in invatamant,ei ar veni dar nu pot deoarece posturile fie nu sunt scoase la concurs fie sunt deja date cui trebuie . ar mai trebui si o hotarare care sa nu mai dea dreptul profesorilor sa aiba mai multe ore decat prevede norma si inca una care sa oblige directorii sa scoata posturile la concurs. de obicei cele mai bune posturi apar atunci cand se da concurs pentru suplinitorii necalificati.

UN ARGUMENT AL FAPTULUI CA PENSIONARII SUNT ADUSI IN SISTEMUL DE INVATAMANT E REPREZENTAT DE FAPTUL CA, CICA" PENSIONARII MERG ACOLO UNDE NU VOR TINERII SA MEARGA, ADICA LA SATE" NIMIC MAI FALS!!!!!!!!! STATISTICELE MINISTERULUI EDUCATIE [Citeste] NE SPUN CA, DE FAPT, ACESTIA AU POSTURILE LA ORAS, ADICA IN ZONELE DORITE DE TOTI, IN ZONELE CU CEA MAI MARE CONCURENTA. ESTE DE PRISOS SA SPUN CUM CU ACESTE POSTURIRAMAN TOT PE MANA LOR !!!!!!!!!!!!!
O EXPLICATIE A FAPTULUI CA SINDICATELE DIN INVATAMANT LUPTA, CU MULT TUPEU, SA PROTEJEZE SCAUNUL PENSIONARILOR ESTE FAPTUL CA LIDERII DE SINDICAT DIN MAREA MAJORITATE A SCOLILOR, SUNT APROAPE DE PENSIONARE.
PROFESORII AU ASTEPTAT DE MULT TIMP O ASTFEL DE MASURA, DEOARECE S-AR DEBLOCA ATFEL EXTREM DE MULTE LOCURI TITULARIZABILE DETINUTE IN PREZENT DE PENSIONARII. ATI GHICIT, NU PE GRATIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

o pensionara
2009-01-08 23:58:09

Avocatul Poporului

Domnul Ioan Muraru, de ce nu ati sesizat Curtea Constitutionala privind Ordonantele de Urgenta ale Guvernului Tariceanu date dupa data de 05.12.2008, au fost ele constitutionale oare, sau sesizam Curtea numai de dragul unor interese de grup? Cand invocati Legea fundamentala, care stabileste ca statul are obligatia de a crea conditiile necesare pentru cresterea calitatii vietii, v-ati gandit oare si la baiatul meu care a fost nevoit sa plece din tara si la sutele de mii de romani ce au plecat din tara????????

cosor ion
2009-01-09 07:33:08

daca invocam constitutia

apoi ea trebuie bine citita si mai ales interpretata.orice constitutie din lume da dreptul cetatenilor ei la munca,dar nici o constitutie nu precizeaza ca se obliga sa-ti faca rost de munca si mai ales constitutia noastra nu specifica ca pensia poate fi cumulata cu salariul,sine die.asa cum constitutia iti da dreptul la munca tot ea iti da dreptul la pensie in sensul ca dupa atitia ani de munca a sosit momentul cind trebuie sa te mai si odihnesti.pensionarul american,deobicei pleaca sa-si cunoasca tara,sau lumea prin excursi organizate.cert este ca si pensia le permite,nu la toti dar la marea majoritate.asa ca si romanul ajuns la pensie,nu e bine sa se considere buricul pamantului ci sa lase locul si tineretului,care sunt convins ca este bine pregatit si capabil sa-si inlocuiasca seful

Un Agricultor
2009-01-09 07:42:56

Nu se incalca dreptul la munca

Atunci cand ai depus cererea de pensionare, AI RENUNTAT LA DREPTUL LA MUNCA. Daca nu te pensionezi, poti lucra pana iesi cu picioarele inainte daca institutia te accepta bosorog, ramolit si basinos. Dar dupa ce te pensionezi si te reangajezi imediat, oare nu frustrezi de dreptul la munca pe careva care nu are varsta pensionarii si, poate, nici loc de munca? Sa nu bateti campii cu competenta sau ca nu mai poate nimeni sa il inlocuiasca pe cel pensionat: numai mortii sunt de neinlocuit! Sunt de acord ca Ordonanta a fost redactata in pripa. Este bine ca a provocat dezbatere la scara mare. Actul normativ care ii va urma va fi unul bun.
Actorii traiesc bine merci dupa drepturile de autor, sa nu se mai tanguie. Sa-i lase si pe cei tineri si talentati sa se consacre, iar profesorii pensionati si reangajati, cati dintre ei sunt la scolile de la tara?

Bumerang
2009-01-09 08:01:35

Raspunsul: Euro creste, Romania se goleste..

Care alta solutie sa fie? Eu nu o vad. Romania va fi Sicilia UE. Ca si cei de pe insula, romanii ori lucreaza cu mafia, ori emigreaza. Cine ramane este exploatat.

Smiorcaielile de pe forum nu au niciun rost.

acv99
2009-01-09 08:57:26

Re: daca invocam constitutia

La 2009-01-09 07:33:08, cosor ion a scris:

> apoi ea trebuie bine citita si mai ales interpretata.orice constitutie
> din lume da dreptul cetatenilor ei la munca,dar nici o constitutie nu
> precizeaza ca se obliga sa-ti faca rost de munca si mai ales
> constitutia noastra nu specifica ca pensia poate fi cumulata cu
> salariul,sine die.asa cum constitutia iti da dreptul la munca tot ea
> iti da dreptul la pensie in sensul ca dupa atitia ani de munca a
> sosit momentul cind trebuie sa te mai si odihnesti.pensionarul
> american,deobicei pleaca sa-si cunoasca tara,sau lumea prin excursi
> organizate.cert este ca si pensia le permite,nu la toti dar la marea
> majoritate.asa ca si romanul ajuns la pensie,nu e bine sa se
> considere buricul pamantului ci sa lase locul si tineretului,care
> sunt convins ca este bine pregatit si capabil sa-si inlocuiasca seful
> Bai istetule daca tot esti in SUA mai citeste dracului si alceva decit forumul din Ziua si vezi ca in america poti cumula ce vrei cu pensia inclusiv la stat si in mod deosebit militari si alte persoane din sistemul de aparare si ordine publica si mai mult la pensionare li se propune un job la stat ,mai prost platit si daca refuzi pentru unul privat este OK.Asa ca mai lasa filozofia frustatului , si inca ceva nu toti militari sau politisti au averea lui Oprea sau mai stie naiba ce bastan a fost in structura.Marea majoritate sun oameni modesti care dupa o viat chinuita si poate si famili destramate acum au o cu[patie ,la stat si si o pensie care le asigura un trai aproape decent.

acv99
2009-01-09 09:04:03

Re: Nu se incalca dreptul la munca

La 2009-01-09 07:42:56, Un Agricultor a scris:

> Atunci cand ai depus cererea de pensionare, AI RENUNTAT LA DREPTUL LA
> MUNCA. Daca nu te pensionezi, poti lucra pana iesi cu picioarele
> inainte daca institutia te accepta bosorog, ramolit si basinos. Dar
> dupa ce te pensionezi si te reangajezi imediat, oare nu frustrezi de
> dreptul la munca pe careva care nu are varsta pensionarii si, poate,
> nici loc de munca? Sa nu bateti campii cu competenta sau ca nu mai
> poate nimeni sa il inlocuiasca pe cel pensionat: numai mortii sunt de
> neinlocuit! Sunt de acord ca Ordonanta a fost redactata in pripa. Este
> bine ca a provocat dezbatere la scara mare. Actul normativ care ii va
> urma va fi unul bun.
> Actorii traiesc bine merci dupa drepturile de autor, sa nu se mai
> tanguie. Sa-i lase si pe cei tineri si talentati sa se consacre, iar
> profesorii pensionati si reangajati, cati dintre ei sunt la scolile
> de la tara?
>
da si ce ai vrea ca un politist sa lucreze pana la 67 de ani ,ce daca este pensionat la 55 de ani si mai lucreaza ca agent de paza sau aiurea este un lux asa de mare ,chiar crezi ca slujbele astea pe care le ocupa sunt toate de sef,nu vi se pare ca sunteti stupizi ,vorbiti fara sa cunoasteti legislatia si conditile concrete. Citeste cel putin si alte legi la care face refrire OUG 230 si vzi ce inepti a putut sa debiteze niste trogloditi care nici nu au citit integral legile de penionare la care face referire.AU AJUNS PENSIONARI PARIA SOCIETATI ROMANE .CEI CARE ISI BATJOCORESC BATRANI ASA VOR FI SI EI TRATATI ATUNCI CIND VOR AJUNGE BATRANI.DACA VOR AJUNGE.

stan patitu
2009-01-09 09:21:13

CINE DECIDE ?

Decide cine trebuie? Este ceva ilegal? In tara asta democratia incepe sa fie perceputa ca ilegala!!! Oamenii se impart dupa unii in doua: pensionari si nepensionari. Ar trebui ca pensionarii sa fie impuscati sau spinzurati. Sa formam CSM-ul si Curtea Constitutionala numai cu oameni tineri! Zau asa, un nebun ne face sa batem cimpii fara sa mai mire pe nimeni.

acv99
2009-01-09 10:02:02

Pribeagul
2009-01-09 10:11:07

Toate bune si frumoase, dar haideti sa terminam cu monstruazitatile!

CHIORU
2009-01-09 10:24:44

ba e o lege fff buna - sa se interzica cumularea pensiei cu salariul !!!

ce e asta ?
ori esti bun de munca si atunci ai salariu ori esti pensionar si atunci ai pensie.
da nu si una si alta.
mai cunosc eu tot soiu de handralai pensionati la varste fragede si care papa si pensie si salariu de la stat...

Pribeagul
2009-01-09 10:38:28

Toate bune si frumoase, dar haideti sa terminam cu monstruozitatile!

crusho
2009-01-09 10:50:54

Cat de prost poti fi, ca om, ca sa mai crezi in Basescu?

Ceea ce se petrece acum pe scena politica monopolizata, reprezinta doar inceputul.

reluc
2009-01-09 11:01:32

pensionarii

stati nene acasa si va cresteti nepotii si nu mai impartiti "dreptate "

ella
2009-01-09 11:23:18

Intrebare

Daca pensionarii au ajuns paria societatii, atunci tinerii ce au ajuns?
Chiar ti se pare normal ca un politist de 49 de ani sa se pensioneze, sa aiba pensie 18 mil, si sa se angajeze pe urma la primarie? Crede-ma, cunosc persoana foarte bine.

Marius Adrian Porojnicu
2009-01-09 11:34:04

Re: Intrebare


Pai tie ti se pare normal ca militzianu' tau sa ia csalariu mai mult ca un medic ?!? Ce-i mai trebuie leafa ? Are carnet de tractorist,sa mearga la arat,.......

La 2009-01-09 11:23:18, ella a scris:

> Daca pensionarii au ajuns paria societatii, atunci tinerii ce au
> ajuns?
> Chiar ti se pare normal ca un politist de 49 de ani sa se pensioneze,
> sa aiba pensie 18 mil, si sa se angajeze pe urma la primarie?
> Crede-ma, cunosc persoana foarte bine.
>

Pribeagul
2009-01-09 11:37:06

Pt. ella

Pensionarii n-au ajuns si nu sunt paria societatii. Noi ii apreciem si ne mindrim cu ei. Sunt parintii nostrii. Pentru a se bucura de viata li se da o pensie, sa speram ca va fi din ce in ce mai mare, sa le asigure o viata demna.

Daca unii au sansa de a se pensiona relativ tineri, au toata viata inainte, sa lucreze cit pot, nu-i opreste nimeni, dar, in conditiile actuale, nu la stat.

Dupa ce se vor elimina monstruozitatile creeate, din diferite interese, in sistemul de salarii si pensii, in conditii normale, probabil ca vor putea lucra si la stat.

avarfreson
2009-01-09 11:51:10

Imagine (John L)

trebuie sa ne imaginam o tara in care av bobor are virsta / pregatirea lu predoi

nicicum el nu este un bensionar purtator de vechiu, aparator de abuz / cumul

abia dupa asta putem sa ne imaginam altceva: cetateanu are sprijin adevarat

deocamdata fonctiile sunt doar basici pline cu dulari, iar bensionarii fonfaie

normal ca ei se vor intelege intre ei : doar nu o sa-si abandoneze interesele

statistica altor tari (Europene, de data asta, nu .... balcanice) exclude cumulul

fiindca un bensionar (daca e bun de ceva!) se poate "afirma" in sector privat !

Shadow
2009-01-09 13:05:32

Re: Nu se incalca dreptul la munca bomboana agricola habar n-ai despre ce vorbesti

> Atunci cand ai depus cererea de pensionare, AI RENUNTAT LA DREPTUL LA
> MUNCA.

E fals. Cererea de pensie se face cand indeplinesti regulile (cotizare + durata a muncii + varsta) pt care poti sa iei pensie. Nu e nici o renuntare la un drept constitutional cum e dreptul la munca asa cum aberezi tu direct de la pdlaci din ograda cu gaini.

> Daca nu te pensionezi, poti lucra pana iesi cu picioarele
> inainte daca institutia te accepta bosorog, ramolit si basinos. Dar
> dupa ce te pensionezi si te reangajezi imediat, oare nu frustrezi de
> dreptul la munca pe careva care nu are varsta pensionarii si, poate,
> nici loc de munca? Sa nu bateti campii cu competenta sau ca nu mai
> poate nimeni sa il inlocuiasca pe cel pensionat: numai mortii sunt de
> neinlocuit! Sunt de acord ca Ordonanta a fost redactata in pripa. Este
> bine ca a provocat dezbatere la scara mare. Actul normativ care ii va
> urma va fi unul bun.

Un drept nu poate di "frustrat" bai tataie. Intre un "bosorog, ramolit si basinos" care poate ocupa un loc de munca pe merit si dta care nu stii nici macar cum sa te exprimi diferenta este enorma. Frustrarea se observa.

> Actorii traiesc bine merci dupa drepturile de autor, sa nu se mai
> tanguie. Sa-i lase si pe cei tineri si talentati sa se consacre, iar
> profesorii pensionati si reangajati, cati dintre ei sunt la scolile
> de la tara?

Fals. Cu drepturi de autori pot trai si ca supliment orice cetatean roman care e in stare sa incaseze drepturi de autor (adica l-a dus capul). Nu ai cum sa conditionezei dreptul la munca prin renuntarea la dreptul la pensie decat daca esti "oligofren" pdalac.

Tinerii "talentati" care nu sunt in stare sa ocupe un post in competitie cu un batran nu sunt deloc "talentati" ci cel mult talentati de nivelul tau sau al elenei udrea.

emigrstul
2009-01-09 15:16:52

Balamuc legislativ

Toata legislatia noastra(si ea de proastea callitate) e construita pe o constitutie gaunoasa.Asa ca nu e de mirare ce s-a intimplat.Si poate s-ar fi contuinuat vechea situatie dar nu mai sunt bani si vine si criza. Fara chirurgie nu se poate .Dar nu de aia de zice ca a facut Oprescu.Si daca nu se opereaza rapid , caderea lu' Ceasca a fost floare la ureche.

acvila
2009-01-09 15:25:35

Viata ne demonstreaza

zi de zi ca nimeni pe pamant nu este de neinlocuit. Vrand sa se faca bine intr-o parte, s-a stricat mai mult in cealalta parte, respectiv in partea esentiala. Din cauza lisei locurilor de munca, la care s-a ajuns si prin angajarea pensionarilor, unii cetateni, si cu regret cei tineri, dotati si cu specialitati in domenii, au emigrat, iar de efortul Tarii suportat pentru scolarizare si specializare, au beneficiat altii, fara a contibuii cu nimic. Unii pensionari contesta hotararea Guvernului si afirma ca li se ia dreptul la munca acordat de Constitutie. Dar pe buna dreptate ne intrebam, daca au dorit sa munceasca, dece au solicitat pensionarea ? Desigur, nu s-ar putea inlatura posibiliatea de-a se cumula pensia cu salarul din unele sectoare si domenii la care forta de munca este deficitara. Sau in cazul unor specialisti, doctori, profesori, meseriasi, etc. la care se necesita prezenta si munca lor pentru continuarea activitatilor, sau formarea de noi specialisti. In acest caz Guvernul ar putea hotara periodic si in mod legal, sa acorde derogari pentru pensionarii de care are nevoie, pentru a fi reicadrati in munca, pe perioade determinate, la care sa se cumuleze pensia cu salarul. Normal fiecare cetatean pensionat, ar trebui sa beneficieze de la Stat, pentru m unca depusa, ori de salariu, ori de pensie. Doamne ajuta !

Adrian v.D.
2009-01-09 18:25:14

Am urmarit pe net. o emisiune distractiva a unui post tv- din tara....

O emisiune realizata de cateva doamne tinere si frumoase si cativa domni destepti,batandu-si joc de balbaielile colegilor lor de la alte emisiuni(calitatea emisiunilor criticate:dezastru!) Ce limbaj trivial,ce expresii,ce fetze!Ma bucur ca nu am nici un post tv romanesc.In felul acesta imi inchipui orice,nu manele si semidocti obraznici,agramati si badarani pana la orizont(abia acum ii inteleg mai bine pe schimonositii obraznici care insulta pe acest forum-in tara e si mai si!-acestia de pe forum mai salveaza aparentele dand o <fuga >pe google,dar saracutii de la TV,in timpul emisiunilor live,ce sa faca?!)

Am retinut totusi ceva pozitiv:atunci cand aceasta gasca de mistocari de la emisiunea respectiva(unii mai finuti si retinuti-nici unul nu cunostea limba germana!!-au incercat,dar in lipsa verbelor si terminatiilor corecte...)se plimbau prin Salzburg si admirau orasul,unul dintre ei a spus ca <mai bine ne luau austriecii si ne faceau un fel de pasalac,pentru o mie de ani>.Eu cred ca omul nici nu a realizat ce <mare vorba>a rostit.........

Se mai mirau ca Romania nu este cunoscuta de locuitorii orasului lui Mozart....(ce sa cunoasca austriecii din Balcani?-crimele din Bulgaria,teroarea de pe strazile oraselor din Grecia,razboaiele din fosta Jugoslavie,manelele ascultate in capitala Romaniei si o politica ca atare?!Nu ma mai mira nici punerea la zid a elitei tarii prin anumite ziare.Dezastrul e general!E ca si cand te-ai duce intr-un cartier de blocuri din Falticeni(orasul de provincie ales la intamplare)si le-ai tine locuitorilor un curs despre aristocratia engleza,sau despre pictura impresionistilor(am ales teme mai <usoare>..)....Dupa ce s-a ragusit cu "moarte intelectualilor!",nici astepatarile nu mai sunt <la inaltime>...Acum,"Intelectualii la gramada"!Iar cei care mai stiu sa articuleze ceva la TV sunt <descoperiti de vigilenta poporului> ca fiind <vanduti>sau <cumparati>!
Sa va distrati bine!

PS
Imi inchipui majoritatea oamenilor din tara,tacuta,citita si civilizata.Nu inteleg tacerea ei,atunci cand trebuie sa ia o pozitie demna.....

Adrian v.D.
2009-01-09 18:35:18

Re: Cat de prost poti fi, ca om, ca sa mai crezi in Basescu?

La 2009-01-09 10:50:54, crusho a scris:

> Ceea ce se petrece acum pe scena politica monopolizata, reprezinta
> doar inceputul.
------------
Cum ramane cu Iliescu,Nastase,Geoana,Vadim,Tariceanu si cum-ii-mai-cheama?Sau doar unul e rau ,iar ceilalti <is muma>?!Eu unul m-am saturat sa tot citesc despre <dictator>,<hot de vapoare>,<securistul>,<betivul> si ce-o mai fi.Unde/care este Salvatorul?!Unde?Cine?Spuneti dvs.,ca eu habar nu am!
>

LENIO
2009-01-09 18:48:48

Au decis naivii!,

Multi ,destul de multi,sunt in ultimul timp pensionari, desi sunt "activi"adica in
...cimpul muncii!
Nu or fi fost atractive propunerile liberalilor ,dar ale partenerilor de campanie
"putzeau "de ...sirop pentru prosti !
Sa mai asteptam!!!!

Ion Ionescu de la Brad
2009-01-09 18:52:02

Meschini si harpagoni ! Cand li s-au luat drepturi anticomunistilor a fost perfect!

Ce mai oameni politici si de opinie !!! Vax, jalnici si de-o arghirofilie aproape patologica : sa pape tot si sa nu se sature deloc!! Dar cand a fost vorba ca s-au luat drepturi deja LEGAL OBTINUTE fostilor detinuti politici - de catre CDR, ca sa vezi! - nimeni nu a scos un sunet!!! Asta desigur nu a fost discriminare, nici neconstitutionalitate , iar cand s-a ajuns la Curtea Ctionala cu un caz pe tema asta - Curtea a decis, desigur, cum va imaginati , CA E CONSTITUTIONAL sa se procedeze asa , inclusiv marele avocat al lui insusi si nu al poporului, care acum tipa cat poate !!! Fara rusine, fara moralitate, fara nimic omenesc - doar propriile burti si FALCI , buzunare etc.

LENIO
2009-01-09 19:03:44

O replica de actor : "pensia este un drept pentru munca mea ca salariat "

Daca Dumnezeu mi-a dat putere,muncesc si cer remuneratie!
Ce-mi anulezi din acesti termeni,cu ce temei legal ?

Valabil in invatamint,sanatate,cultura !O mai fi ceva!

Ala care a cerut PRESEDENTIA SENATULUI si este lider PSD,isi face concediul
bine-mersi (UNDE ?)in timp ce uni din PROSTI (INVATAMANT-VANGHELIE...)isi vad periclitate salariile !

Geoana nu are nicio vina ?

Marius Adrian Porojnicu
2009-01-09 20:59:54

Re: Cat de prost poti fi, ca om, ca sa mai crezi in Basescu?

La 2009-01-09 18:35:18, Adrian v.D. a scris:

> La 2009-01-09 10:50:54, crusho a scris:
>
> > Ceea ce se petrece acum pe scena politica monopolizata, reprezinta
> > doar inceputul.
> ------------
> Cum ramane cu Iliescu,Nastase,Geoana,Vadim,Tariceanu si
> cum-ii-mai-cheama?Sau doar unul e rau ,iar ceilalti <is muma>?!Eu
> unul m-am saturat sa tot citesc despre <dictator>,<hot de
> vapoare>,<securistul>,<betivul> si ce-o mai fi.Unde/care este
> Salvatorul?!Unde?Cine?Spuneti dvs.,ca eu habar nu am!
> > -------
Un bob zabava....
>
>

Bumerang
2009-01-09 21:25:42

Re: posting dem de un ziar (bun!) ndc

La 2009-01-09 18:25:14, Adrian v.D. a scris:

> O emisiune realizata de cateva doamne tinere si frumoase si cativa
> domni destepti,batandu-si joc de balbaielile colegilor lor de la alte
> emisiuni(calitatea emisiunilor criticate:dezastru!) Ce limbaj
> trivial,ce expresii,ce fetze!Ma bucur ca nu am nici un post tv
> romanesc.In felul acesta imi inchipui orice,nu manele si semidocti
> obraznici,agramati si badarani pana la orizont(abia acum ii inteleg
> mai bine pe schimonositii obraznici care insulta pe acest forum-in
> tara e si mai si!-acestia de pe forum mai salveaza aparentele dand o
> <fuga >pe google,dar saracutii de la TV,in timpul emisiunilor live,ce
> sa faca?!)
>
> Am retinut totusi ceva pozitiv:atunci cand aceasta gasca de mistocari
> de la emisiunea respectiva(unii mai finuti si retinuti-nici unul nu
> cunostea limba germana!!-au incercat,dar in lipsa verbelor si
> terminatiilor corecte...)se plimbau prin Salzburg si admirau
> orasul,unul dintre ei a spus ca <mai bine ne luau austriecii si ne
> faceau un fel de pasalac,pentru o mie de ani>.Eu cred ca omul nici nu
> a realizat ce <mare vorba>a rostit.........
>
> Se mai mirau ca Romania nu este cunoscuta de locuitorii orasului lui
> Mozart....(ce sa cunoasca austriecii din Balcani?-crimele din
> Bulgaria,teroarea de pe strazile oraselor din Grecia,razboaiele din
> fosta Jugoslavie,manelele ascultate in capitala Romaniei si o
> politica ca atare?!Nu ma mai mira nici punerea la zid a elitei tarii
> prin anumite ziare.Dezastrul e general!E ca si cand te-ai duce
> intr-un cartier de blocuri din Falticeni(orasul de provincie ales la
> intamplare)si le-ai tine locuitorilor un curs despre aristocratia
> engleza,sau despre pictura impresionistilor(am ales teme mai
> <usoare>..)....Dupa ce s-a ragusit cu "moarte intelectualilor!",nici
> astepatarile nu mai sunt <la inaltime>...Acum,"Intelectualii la
> gramada"!Iar cei care mai stiu sa articuleze ceva la TV sunt
> <descoperiti de vigilenta poporului> ca fiind <vanduti>sau
> <cumparati>!
> Sa va distrati bine!
>
> PS
> Imi inchipui majoritatea oamenilor din tara,tacuta,citita si
> civilizata.Nu inteleg tacerea ei,atunci cand trebuie sa ia o pozitie
> demna.....
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pensiile speciale si nesimtite (3977 afisari)
 Stanculescu incinge Armata (2761 afisari)
 Pensionarii decid (2061 afisari)
 Porno s.o.s. (1556 afisari)
 Editorialul lui Petrescu (1513 afisari)
 Eleva porno iși lansează primul DVD pentru adulți si vrea să caștige un Oscar (17638 afisari)
 La sfatul Moscovei, Romania renunta la calitatea de membru NATO si cere aderarea la CSI (6292 afisari)
 Isteria unei prezentatoare de la National TV, sanctionata de CNA (VEZI VIDEO) (3531 afisari)
 Miss Moldova a murit intr-un accident rutier (3319 afisari)
 Marisa Tomei face striptease! (VIDEO) (3277 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01701 sec.