Ziua Logo
  Nr. 4400 de joi, 27 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Social

2008-11-27
marius murgu din buc (...@consultant.com, IP: 81.181.246...)
2008-11-27 07:22
Dar micii actionari de ce nu au reprezentant in CA?

Sunt mii de actionari (tocmai cei minusculi si multi), lasati captivi si neputinciosi intre cele 2 mari tabere: statul (adica puterea politica) si marii actionari privati, (gen Malaxa &co), aparati de casele de avocatura si reprezentanti numerosi in CA.
Avocatul Mark Meyer are dreptate in aceasta faza de evolutie a fondului insa curind interesele actionarilor mici vor fi altele fata de cele ale actionarilor mari.
Atunci cine le va apara interesele? Statul prin Min. Fin.? Ma indoiesc.
Premierul Tariceanu ori ministrul finantelor ar face bine sa numeasca urgent in CA si un reprezentant (autentic si nu acolit politic) al micilor actionari, adica al celor multi fosti proprietari nationalizati si cu familii intemnitate de regimul comunist .
Altfel curind ii vor ajunge pe demnitarii liberali blestemul acestora, pe cind i-si vor vedea fostii proprietari despagubirile in actiuni scazind in continuare sub presiunea speculatorilor si grupurilor de interese . Deja valoarea pe piata neagra a scazut sub 30%, fata de 50% la inceputul anului.
Fondul Proprietatea este momentan o binefacere doar ptr familiile marilor industriasi (cu portofolii de milioane de actiuni/euro primite cadou de la stat) si fondurile straine de investitii, ce cumpara actiuni FP de la micii actionari sub o treime din valoare nominala.
Pentru grosul actionarilor adica cei multi si mici fosti proprietari, ce n-au avut fabrici si uzine ci doar o pravalie, farmacie, un atelier sau o casa familiala din care au fost alungati de comunisti (culmea, tocmai electoratul istoric de dreapta), FP se adevereste tot mai mult a fi o formula de despagubire neserioasa, daca nu chiar premeditat paguboasa. Ceea ce noi reprezentantii acestora am avertizat din prima zi. Numarul fostilor proprietari ce urmeaza a fi transformati cu dea sila in actionari este de peste o suta de mii. Devreme ce sunt constienti de neputinta lor, fara pirghii de influenta ori control al "bucatariei" interne din FP, i-si vind deznadajduiti fiind, drepturile la prima oferta concreta.


     « Comentariu anterior     Comentariu urmator >     Ultimul comentariu »

     « Toate comentariilePentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Nu votam securisti, turnatori si escroci (2512 afisari)
 Lenin, la brat cu Tariceanu si Iliescu la Chisinau (1822 afisari)
 Felix mincinosul (1652 afisari)
 Guvernarea Noii Ordini Mondiale (III) (1176 afisari)
 Efectul ZIUA asupra Fondului Proprietatea (1152 afisari)
 Cele mai ciudate locuri in care amorezii au fost prinsi facand sex (4244 afisari)
 Incredibil! Senatorul PC Marius Marinescu și deputata PD-L Anca Constantinescu s-au stropit cu apă in direct. VEZI VIDEO (3491 afisari)
 Incredibil: O fetita de un an, insarcinata cu fratele geaman! (3138 afisari)
 Specialistii SRI au reperat telefonul mobil al unuia dintre turistii disparuti pe Valea Caraiman (2364 afisari)
 Bombardiere ruse escortate de aparate americane F-15 deasupra Arcticii (2234 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01672 sec.