Ziua Logo
  Nr. 4391 de luni, 17 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Eveniment

2008-11-17

Comentarii: 42, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

evreu normal
2008-11-16 21:58:00

Trebue condamnati

......la ani grei de inchisoare capetele ce au trimis aceste echipe in subteran.
Fara drept de apel!

Liviu2002j
2008-11-16 22:50:20

Profesionistii nostri ...

Daca observati, cei mai multi mineri au murit dupa 1989, cand activitatea era oricum mult diminuata ... Si daca mai observati ceva interesant, "postul" de director se mosteneste !!!

Ion Caramache
2008-11-16 23:17:09

Re: Trebue condamnati

La 2008-11-16 21:58:00, evreu normal a scris:

> ......la ani grei de inchisoare capetele ce au trimis aceste echipe in
> subteran.
> Fara drept de apel!
>
Ce ba, te crezi in vremilii comuiste? Acu' ie democacatie a monstruasei coalitii pesedisto-peneliste! Astia sunt national-socialistii-liberali-democrati care respecta intru totul apelu' la prostimea aia multa. Ce ie aia fara drept de apel?

evreu normal
2008-11-16 23:28:44

Re: Trebue condamnati

La 2008-11-16 23:17:09, Ion Caramache a scris:

O fi cum zici,nu te contrazic......


> La 2008-11-16 21:58:00, evreu normal a scris:
>
> > ......la ani grei de inchisoare capetele ce au trimis aceste echipe in
> > subteran.
> > Fara drept de apel!
> >
> Ce ba, te crezi in vremilii comuiste? Acu' ie democacatie a
> monstruasei coalitii pesedisto-peneliste! Astia sunt
> national-socialistii-liberali-democrati care respecta intru totul
> apelu' la prostimea aia multa. Ce ie aia fara drept de apel?
>

Ion Caramache
2008-11-16 23:28:51

Demisia contabilului contzopist socotitor cu cioc!

Seful cel mare in gradina caruia se afla mineritul este contabilul contzopist socotitor cu cioc , vicestaretz al manastirii plaivazistilor autohtoni si doctor honoris causa de la o Iuniversitate care egzista, dar careia ii lipseste cu desavirsire autoritatea de a conferi astfel de titluri ( Chestie pentru care a fost condamnata in Italia la plata unei amenzi de 30.000 de euroi )
Asa ca cabotinul cu cioc este direct responsabil pentru cele savirsite de suptalternii sai, carevasazica ca trebuie sa-si dea demisia din fonctia de mare dregator pe care o are. Daca iel isi demite supalternii, este normal si ca
capul aflat la virful piramidei sa fie scurtat de cioc.
P'onoarea mea de familist ca cabotinul in chestie nu are honoarea sa-si dea demisia care va sustine ca nu are causa sa si-o dea.

Constantin Timoc
2008-11-17 00:18:05

Despre crize si recesiuni economice: The butterfly effect

Despre crize si recesiuni economice: The butterfly effect

Constantin Timoc, MSEE
Columbia University, 1972
NASA, Pasadena, California

Candidat independent din SUA la Camera Deputatilor in colegiul electoral SUA, Canada, Australia, N. Zeelanda

www.VoteazaTimoc.ro

Fiecare stat isi propune ca economia sa sa realizeze un anumit scop (e.g., bunastarea, independenta energetica, etc) si pentru a realiza scopul propus infiinteaza (prin constitutie si legi) o structura de institutii (banci, burse, etc) si stabileste functionarea acestora (legi, regulamente, etc).

In urma unei experiente istorice indelungate, anumiti specialisti au ajuns la concluzia ca economia unui stat este un sistem teoretic complex pentru ca relatiile dintre scopul propus si mijlocele structurale si functionale necesare pentru realizarea acestuia nu se pot determinata intotdeuna cu precizie; mai mult, nici legatura dintre cauzele multor efecte economice (crize, recesiuni, etc.) nu se poate cunoaste cu certitudine. Din aceste motive, incercarile de a prezice cu precizie efectele economice sunt extrem de dificile, ba chiar imposibile, din cauza faptului ca efectele economice sunt controlate de factori nesemnificanti din punct de vedere satistic – un fenomen cunoscut in teoria sistemelor complexe sub numele de "the butterfly effect". Cu toate ca termenul "the butterfly effect" pare la prima vedere cam neserios, acesta a fost descoperit in legatura cu cercetarile in domeniu prevederii vremii (vremea probabila) care arata ca activitatea unor fluturi din bazinul Amazonului este cauza schimabarii vremii, cu cateva luni mai tarziu, in Chicago.

Este important de remarcat ca in anumite tipuri de sisteme teoretic complexe, anumite evenimente de o durata relativ scurta, cum este de exemplu vremea, sunt instabile si deci imprevizibile iar unele evenimente de o durata relativ lunga, cum este de exeplu clima, sunt stabile si previzibile cu o probabilitate destul de mare.

Programele economice ale unui stat, facute cu scopul de a preveni sau de a scoate economia dintr-o criza sau recesiune, au dat foarte rar rezultatele scontate. Economistul Stigler a aratat in una din cercetarile sale, o lucrare pentru care i s-a acordat premiu Nobel in 1982, ca de a lungul a circa 60 de ani, nici unul din programele economice prin care guvernul SUA a incercat sa controleze evenimentele economice nu a dat rezultatele anticipate ci dimpotriva acestea fiind fie ineficiente sau chiar opusul celor prezise. La acel timp, Stigler nu a putut explica descoperirile cercetarilor sale; abia recent a fost gasita explicatia – "the butterfly effect".

Economia unui stat este un sistem teoretic complex in care evenimente nesemnificante pot cauza schimbari majore iar cauzele sunt greu de anticipat si pot sa ramana neindentificate chiar dupa ce si-au facut efectul.
Relatiile scop-mijloc si cauza-effect intr-un sistem teoretic complex se pot eventual deduce dupa o indelungata examinarea a functionarii a sistemului. De acea, singurele retete care ar putea stimula economia unui stat sunt anumite principii empirice, uneori numite doctrine, deduse din exemple istorice. Altfel spus, din cauza ca economia este un sistem teoretic complex, atentia conducatorilor statului ar trebui sa se indrepte sprea a crea un "climat" propice dezvoltarii economice bazate pe principii (doctrine) cunoscute ca dau rezultate bune, nu spre incercari de a controla "vremea".

C. C. Langdell, fostul decan al facultatii de drept al universitatii Harvard, a intuit acum circa o suta de ani ca anumite domenii de activitate umane sunt sisteme teoretic complexe si a revolutionat invatamant superior american introducand sistemul de studiu al cazurilor specifice (case study) in loc de teori stiintifice (imperfecte) cu caracter general. Ceva mai tarziu, si faculatatea de management de la Harvard a introdus sistemul de cazuri specifice observand ca studiul "climatului" economic poate fi considerat o stiinta pe cand alte fenomene de scurta durata (e.g., crizelor economice), adica "vremea", se pot studia numai examinand cazuri specifice. Tot la Harvard, Charles W. Eliot, a revolutionat invatamantul superior introducand sistemul electiv al cursurilor chiar din primii patru ani de facultate (undergraduate) prin care studentii nu mai erau obligati sa studieze ceace ii obliga facultatea ci puteau sa-si aleaga, sub indrumarea unui profesor diriginte (advisor), cursurile pe care fiecare student dorea sa le studieze, dintr-o multime diversa de cursuri oferite de universitate.

Economistul Hayek, detinatuor al premiului Nobel din 1974, a aratat in 1944 ca un stat (URSS) cu economie nationalizata si controlata prin planificare nu este durabil si se va prabusi economic; el a sustinut ca rolul administratiei statului ar trebui sa fie acea de "arbitru" care, intr-o economie de piata libera, sa mentina o competitivitate cat mai ridicata in "jocul" dintre firme particulare si sa nu intervina (e.g., cu ajutoare financiare) in a decide cine este invingator si cine este invins (falimentar); mai mult, sa nu fie nici o administratie cu mentalitate de "jucator" care sa participe direct in activitati comerciale (e.g., nationalizarea intreprinderilor). Punctul de vedere a lui Hayek este este impartasit in America de multe persoanele care cred intr-un sistem de selectie naturala a firmelor particulare bazata pe o concureta necrutatoare intr-o piata libera.

***
Pasadena, California
14 noiembrie 2008

Liviu2002j
2008-11-17 00:18:56

Re: Demisia contabilului contzopist socotitor cu cioc!

La 2008-11-16 23:28:51, Ion Caramache a scris:

> P'onoarea mea de familist ca cabotinul in chestie nu are honoarea
> sa-si dea demisia care va sustine ca nu are causa sa si-o dea.
>
Oricum o sa zboare in curand ...

bedros bedrosian
2008-11-17 00:29:28

petrila

de ce nu o inchideti, se cheltuiesc mai multi bani si se castiga mai putin,

dorumare
2008-11-17 01:28:12

de complezenta..

Ca de obicei vorbesc frumos dar fac prea putine pentru noi si enorm de mult pentru ei (si familii.. ). Vorba lui Marin Preda... "fii atent... ca astia vor sa ne fure caii...". Mai multe pe http://cutiapandorei.blog.com

Viorica Ianc
2008-11-17 01:40:15

in campanie


asta spune totul !

Ion Caramache
2008-11-17 02:11:11

Re: Despre crize si recesiuni economice: The butterfly effect

La 2008-11-17 00:18:05, Constantin Timoc a scris:

> Despre crize si recesiuni economice: The butterfly effect
>
> Constantin Timoc, MSEE
> Columbia University, 1972
> NASA, Pasadena, California
>
> Candidat independent din SUA la Camera Deputatilor in colegiul
> electoral SUA, Canada, Australia, N. Zeelanda
>
> www.VoteazaTimoc.ro
>
>etc, etc, etc
Nea Titi, las-o moarta cu repetirul ca ti-ai mai publicat acelas mesaj si in editia de simbata 15 noiembrie anno corrente.
Daca vrei sa-ti citeasca lumea mesajele electorale, mai bine esplica diferentele dintre promisiunile matale si promisiunile pedeserastei Ana Birchall, catindata prostanacului Geoana zburata din judetul Vaslui taman sa catindeze peste ocean.
Apoi sa ne esplici ce fel de invatamint politico-ideologic ai urmat la alma mater Columbia University care este cunoscuta ca un loc de educatie pentru anarhistii si comunistii americani.
Apoi, ca potential alegator, as dori sa aflu ce ai facut matale pe la susnumita universitate in timpul rezbelului din Vietnam, si ce activitati studentesti ai avut atuncilea.

Mos Grigore
2008-11-17 02:22:13

Ma intreb citzi din aia au fost.....................

in Piatza Universitatzii.....................sau e numai coincidentza?

paraipan
2008-11-17 07:18:29

de ce nu o inchideti ..

La 2008-11-17 00:29:28, bedros bedrosian a scris:

> , se cheltuiesc mai multi bani si se castiga mai
> putin,
>
Iar minerii vor lucra .. care la Intel (R&D Department), ori la ... S&P, Moody, Merryl, .. sau ... da-le tu o funie la fiecare. Sapunul si-l vor cumpara singuri.

paraipan
2008-11-17 07:23:44

Re: Ma intreb citzi din aia au fost.....................

La 2008-11-17 02:22:13, Mos Grigore a scris:

> in Piatza Universitatzii.....................sau e numai coincidentza?
>
Doar Ing. Sef care avea ..44 de ani, ar fi putut participa. Restul erau mid 35 (citziva pe la 27). Deci 35-18 = 17. Putzin probabil sa fi fost prezentzi in Bucuresti pe 13-15 Inie '90.
Nu i-a luat Dumnezeu pe cei care vrem noi.

Radu Dragan
2008-11-17 07:27:36

Procurorii au inceput ancheta sii criminalii vor primii .... satisfactie

Criminala Carmen Paunescu a ucis 3 oameni si e libera ca o pasarica favorita a PeSeDeraului national..
asa ca ancheta asta care costa si ea...va face din criminalii oamnei liberii, liberi,
unde mai pui ca Pauneasca a ucis cu intentie .....ca dar borzomega cu rime are
legea in vine....

Petre S
2008-11-17 08:53:45

Un articol dezgustator

Marsav si rau-voitor, plin de acuzatii joase, prin asociere. Ca directorul minei eventual a gresit si daca da, va trebui sa suporte rigorile legii, e una. Dar ca ar fi candidatul unui partid, sau altul, asta e prea de tot, asa zisul zizrist are inclinatii care seamana leit cu stilul otrepei securiste de la 3 Coceni. In plus, intr-o tara civilizata, adica nu in Romania, nu presa, ci justitia da verdicte si anume dupa cercetari aprofundate, in asemenea cazuri. Acestea fiind zise, trebuie sa va marturisesc ca imi pare nespus de rau pentru victimile acestui tragic accident, si a familiilor acestora. Din pacate, accidente similare se petrec pretutindeni, dar josnicia acestui articol, e specific mahalalei dambovitene cuprinsa in febra alegerilor.

Margot
2008-11-17 09:37:26

Re: Despre crize si recesiuni economice: The butterfly effect

Dle Caramache,

Probabil ca Dl Timoc nu stie ce sa spuna , stie un singur lucru sa faca : copy / paste la infinit si nici macar nu explica de ce da mereu aceleasi texte. Poate ca are amnenzie uitand ca le-a mai postat odata, nu?
Ma intreb ce va face Dl Timoc in parlament, daca va fi ales, cu aceste citate? cum le va aplica realitatilor romanesti si ce intiative legislative se pot extrage din aceste citate??

Asta e o intrebare retorica fiindca Dl Timoc cu siguranta nu imi va raspunde , deobicei nu raspunde, mai ales daca comentariul nu ii este favorabil


La 2008-11-17 00:18:05, Constantin Timoc a scris:

> Despre crize si recesiuni economice: The butterfly effect
>
> Constantin Timoc, MSEE
> Columbia University, 1972
> NASA, Pasadena, California
>
> Candidat independent din SUA la Camera Deputatilor in colegiul
> electoral SUA, Canada, Australia, N. Zeelanda
>


alwis46
2008-11-17 09:43:11

Re: Un articol dezgustator

Daniel Surulescu, directorul general al Exploatarii respective miniere chiar este membru si candidat PNL in Colegiul 4 Valea Jiului pentru Camera Deputatilor.

http://www.stirilocale.ro/Au_incurcat_colegiile_IDN652368.html

Petru Dragoescu, directorul de sanatate si securitate in munca al aceleiasi companii este si el membru PNL si candidat pentru Camera deputatilor in Colegiul 5 Valea Jiului.

http://www.stirilocale.ro/hunedoara/candidat_Petru_Dragoescu_cid896.html
http://www.stirilocale.ro/Au_incurcat_colegiile_IDN652368.html

Deci nu "ca ar fi candidatul unui partid", acestia chiar sunt candidatii unui partid.
Mizeria vine insa din alta parte, din aceea ca acestia doi, pe langa ceilalti membrii ai conducerii, nu au implementat cu hotarare normele de securitate a muncii in subteran si nu s-au ingrijit de ridicarea standardelor de exploatare prin modernizarea utilajelor si a instrumentelor de semnalizare a acumularilor de gaze explozibile.
Nu m-ar mira deloc sa asistam la verdictul vinovatiei totale ale bietelor victime care au coborat in infern sub propria semnatura, dar dincolo de asumarea constienta de catre acestia riscului la care se expuneau nu putem trece cu vederea mizaria morala a celor care nu au creat conditii sigure de munca pentru mineri trimitandu-i cu buna stiinta la moarte.
Prin ceea ce scriu nu aduc vreo acuza unui partid, acuz de omor din culpa respectiva conducere a exploatarii minierii si acestia trebuie judecati si inchisi conform gravitatii vinii lor.
Dezgustul meu vine tocmai din constientizarea faptului ca primii vinovati pentru mortii si ranitii in cele doua explozii sunt cei din conducere.La 2008-11-17 08:53:45, Petre S a scris:

> Marsav si rau-voitor, plin de acuzatii joase, prin asociere. Ca
> directorul minei eventual a gresit si daca da, va trebui sa suporte
> rigorile legii, e una. Dar ca ar fi candidatul unui partid, sau
> altul, asta e prea de tot, asa zisul zizrist are inclinatii care
> seamana leit cu stilul otrepei securiste de la 3 Coceni. In plus,
> intr-o tara civilizata, adica nu in Romania, nu presa, ci justitia da
> verdicte si anume dupa cercetari aprofundate, in asemenea cazuri.
> Acestea fiind zise, trebuie sa va marturisesc ca imi pare nespus de
> rau pentru victimile acestui tragic accident, si a familiilor
> acestora. Din pacate, accidente similare se petrec pretutindeni, dar
> josnicia acestui articol, e specific mahalalei dambovitene cuprinsa
> in febra alegerilor.
>

Mona G.
2008-11-17 09:50:30

Candidatii PNL

Cei doi directori erau in plin chef electoral.Pun pariu ca nu vor pati nimic ca doar sunt liberali si corb la corb nu-si scoate ochii!Vinovati vor fi tot mortii si ranitii!Au fost suspendati pe peioada anchetei si pe urma vor reveni ca sa mai faca ceva calatorii la Las Vegas pe banii amaratilor aia!

Ghita Bizonu'
2008-11-17 09:56:03

Re: psi vom avea avantajul de a importa mia mult gaz rusesc

La 2008-11-17 00:29:28, bedros bedrosian a scris:

> de ce nu o inchideti, se cheltuiesc mai multi bani si se castiga mai
> putin,
>

gigel de luxembourg
2008-11-17 10:04:47

Re: Un articol dezgustator

Si daca candidatul pnl construia o scoala, ceva, sau era nu stiu ce medic salvator de vieti, ar fi fost bine sa se mentioneze ca e candidat sau nu? N-o mai da de perete aiurea ca se sparge. Asta este adevarul, e un candidat care are dureri in cot de oameni.

> Marsav si rau-voitor, plin de acuzatii joase, prin asociere. Ca
> directorul minei eventual a gresit si daca da, va trebui sa suporte
> rigorile legii, e una. Dar ca ar fi candidatul unui partid, sau
> altul, asta e prea de tot, asa zisul zizrist are inclinatii care
> seamana leit cu stilul otrepei securiste de la 3 Coceni. In plus,
> intr-o tara civilizata, adica nu in Romania, nu presa, ci justitia da
> verdicte si anume dupa cercetari aprofundate, in asemenea cazuri.
> Acestea fiind zise, trebuie sa va marturisesc ca imi pare nespus de
> rau pentru victimile acestui tragic accident, si a familiilor
> acestora. Din pacate, accidente similare se petrec pretutindeni, dar
> josnicia acestui articol, e specific mahalalei dambovitene cuprinsa
> in febra alegerilor.
>

S
2008-11-17 10:14:43

Inchideti minele !

Carbunele este o sursa de energie a secolului XIX. Astazi suntem in secolul XXI.
Costurile de extractie, accidentele in lant, faptul ca e o energie poluanta a dus la inchiderea a aproape toate minele din Europa.
Decat sa aruncam cu miliarde in stanga si dreapta, sa se inchida minele, sa mearga guvernantii in Germania, Anglia, Franta, sa vada cum s-a facut reconversia economica din zonele respective si sa o aplice in Valea Jiului.
UE pune la dispozitie miliarde in acest sens, lipsesc oamenii competenti sa le foloseasca.

demetrius
2008-11-17 10:18:13

Pariem ca nu va pati nimeni nimic ?

Sefii minerilor, platiti din greu cu subventii de la buget, iau salarii grase si prime si se plimba prin strainatati. Acum ca s-a intamplat nenorocirea ar trebui nu numai sa fie schimbati, ci inchisi si sa plateasca din salariile babane pe care le-au incasat stand degeaba. Dar vinovati vor fi tot mortii,...sau vreun acar Paun, aproape de pensie...

andrada25
2008-11-17 10:38:56

..

Pacat k au murit atatia oameni.Sper k politicieni vor ajuta familiile suferinde si sunt sigura k dnul Tariceanu va fi primul kre va sari in ajutor

alwis46
2008-11-17 10:46:22

Liderii sindicali sunt complici la crima ?

Este bine stiut si arhicunoscut faptul ca atunci cand exista anumite temeiuri si interese, liderii de sindicat apar si se bat cu caramida in piept, pana la a face silicoza, pentru drepturile celor pe care-i reprezinta in fata autoritatilor statului.
Departe insa de aceste iesiri festiviste la rampa, iata ca acum odata cu moartea a 12 mineri si ranirea altora, liderii de sindicat din Valea Jiului, mai exact din Petrila, parca nici n-ar exista.
In loc sa apara si sa dezvaluie adevarata stare de lucruri existenta in minerit, liderii de sindicat ai minerilor sunt sublimi in tacere si performanti in absenta.
De ce oare liderul de sindicat de la Petrila, domnul consilier local si membru PSD pe numele lui Ion Temneanu nu apare sa ne spuna adevarul cu privire la conditiile criminale in care sunt trimisi sa lucreze minerii ?
Cumva pentru ca dumnealui si alti lideri de sindicat din ramura fac afaceri veroase pe bani multi pe spinarea minerilor in cardasie cu cu conducerea ?
Sa nu stie oare domnul tovaras lider de sindicat in ce conditii se munceste acolo jos la cota minus 1.000 de metri ?
Dumnealui stie precis dar decat sa piarda locul de langa placinta din care se infrupta a preferat sa-si vada de afacerile personale si sa inchida ochii la neregulile ucigase existente.
O atare pozitie ne conduce la o singura explicatie posibila, acesti lideri sindicali sunt complici la crima in care si-au pierdut viata 12 oameni iar tacerea lor nu inseamna altceva decat tainuirea numelor principalilor vinovati.

danpop66
2008-11-17 11:02:38

hai!!!

hai sa mai mancam niste rahat pentru presedintele nostru cel "colaborataor" si "moral" si pentru gasca de securisti numiti pd-l

butuc_paul88
2008-11-17 11:18:06

PNL mi`a castigat increderea...

mai ales prin pozitia luata fata de legea majorarii cu 50% a salariilor profesorilor. singurii care s`au opus!
iar la mine in judet sunt cei mai curati si cei mai capabili (background de oameni cinstiti, cv, experienta, studii, etc)
base in 4 ani n`a facut nimic ca s`a retra PDLu de la guvernare...umpic de scandal din cand in cand.

Marius Adrian Porojnicu
2008-11-17 11:36:06

Re: Liderii sindicali sunt complici la crima ?Fara complicitatea guvernului ?

ooops !


La 2008-11-17 10:46:22, alwis46 a scris:

> Este bine stiut si arhicunoscut faptul ca atunci cand exista anumite
> temeiuri si interese, liderii de sindicat apar si se bat cu caramida
> in piept, pana la a face silicoza, pentru drepturile celor pe care-i
> reprezinta in fata autoritatilor statului.
> Departe insa de aceste iesiri festiviste la rampa, iata ca acum odata
> cu moartea a 12 mineri si ranirea altora, liderii de sindicat din
> Valea Jiului, mai exact din Petrila, parca nici n-ar exista.
> In loc sa apara si sa dezvaluie adevarata stare de lucruri existenta
> in minerit, liderii de sindicat ai minerilor sunt sublimi in tacere
> si performanti in absenta.
> De ce oare liderul de sindicat de la Petrila, domnul consilier local
> si membru PSD pe numele lui Ion Temneanu nu apare sa ne spuna
> adevarul cu privire la conditiile criminale in care sunt trimisi sa
> lucreze minerii ?
> Cumva pentru ca dumnealui si alti lideri de sindicat din ramura fac
> afaceri veroase pe bani multi pe spinarea minerilor in cardasie cu cu
> conducerea ?
> Sa nu stie oare domnul tovaras lider de sindicat in ce conditii se
> munceste acolo jos la cota minus 1.000 de metri ?
> Dumnealui stie precis dar decat sa piarda locul de langa placinta din
> care se infrupta a preferat sa-si vada de afacerile personale si sa
> inchida ochii la neregulile ucigase existente.
> O atare pozitie ne conduce la o singura explicatie posibila, acesti
> lideri sindicali sunt complici la crima in care si-au pierdut viata
> 12 oameni iar tacerea lor nu inseamna altceva decat tainuirea numelor
> principalilor vinovati.
>
>

Shadow
2008-11-17 12:11:14

Re: petrila fals paraipan

Nu la Intel si la S&P, Moody, etc ca nu sunt pregatiti pt asta dar la constructia de autostrazi pot munci si pot fi reconvertiti. E drept nu cu aceleasi "drepturi" salariale si nu numai.
Asa pot "dormi" linistiti in mina la o productivitate net inferioara comparativ altor exploatari din alte parti din lume.

octaaa
2008-11-17 12:13:02

Re: Profesionistii nostri ...

Pai e logic. Daca nu se mai face carte... E normal ca daca nu stii toate comentariile care ti se cer pt BAC si toate caracterizarile vei muri mai repede.
Si ce buna era viata pana in '89... Nu erau ca acum discoteci, telefoane mobile, calculatore, mass-media, masini, etc. Care bineinteles nca sint opera lui Satana.
Atunci eram cu totii morali si cinstiti. SI cu credinta in Dumnezeu.

Iulian Seba
2008-11-17 12:33:40

Lipsa documentare

Se bate campii cu desavarsire in presa iar dupa asta si noi cititorii ne luam dupa ei...

Posibil sa nu fie totul in regula la dotare cu mijloace de protectie. Valea Jiului este o gaura fara fund, unde s-au invartit bani cu gramada , cu diverse destinatii, mai mult sau mai putin ,,decente". Prin 97 a a aparut in presa cum o ,,feblete" de -a lui Cosma, Anca Turcasiu, era incadrata ca ,,salvator" si platita ca atare. Ati vazut cam ce inseamna un salvator zilele astea.

La obiect acum. Iluzia ca poti stapani natura seamana cu teza comunista (sovietica) a luptei cu natura si a invingerii ei.
Puteau sa fie n sisteme de siguranta senzori, aeraje, etc. Metanul care produce nenorocirea nu vine constant, ca pe o teava casnica. Pot apar scurgeri din zone (pungi) in care acesta exista in cantitati industriale. Viteza de reactie a sistemului de senzori si capacitatea aerajului sunt depasite in astfel de cazuri.
Ce mijloace de protectie va inchipuiti ca pot exista in astfel de cazuri?

Tehnologii moderne, performante ? Zacamantul nu e performant. Stratele sunt faliate. Te chinui sa aduci in subteran o masinarie ultraperformanta, sa o montezi acolo, o folosesti o suta doua de metri, si constati ca mama natura a mutat stratul 100 de m pe inaltime !

Altii nu lucreaza pur si simplul in conditiile astea. Doar noi, ucrainenii si chinezii !

Se tot vorbeste de strategia energetica, de carbune ca energie alternativa la importul de gaze, etc. De fapt s-a cocolosit o problema. Din banii de subventii, cca 6 miliarde de dolari, construiam de mult o autostrada. Sau tara rupta in doua si imposibil de strabatut nu e problema ? Locuri de munca se creau suficiente, de absorbeau toata valea Jiului.

Asta mi se pare mie o tema de discutie. Ce vezi cand colo, documentare dupa ureche !

Pofta de senzational a presei noastre e rusinoasa. Iar cei ce fac proaganda politica pe seama acestui incident....Cum se numesc animalele care mananca hoituri?

alwis46
2008-11-17 12:53:28

Re: Lipsa documentare

Toate bune si frumoase, ai dreptate in cea mai mare parte.
Problema insa stii care este ?
Scaparile de metan si concentratia peste limita maxima admisa erau cunoscute de cateva zile, ca sa nu mai vorbim si de stratul de carbune care se autoaprisese si ardea in zona cu pricina.
Minerul internat de vineri, intoxicat cu metan, precum si marturiile despre mineri iesiti cu arsuri din sut inainte de prima explozie erau semnale care trebuiau sa conduca la interzicerea accesului in abatajul respectiv.
In acest caz, interventia hotarata a conducerii, aceea de a opri accesul in mina, ar fi condus la salvarea vietii celor 12 precum si evitarea ranirii celorlalti afectati de cele doua explozii.
Puteau minerii sa semneze jdemii de documente ca-si asuma riscul intrarii in mina, decizia era la latitudinea conducerii ori aceasta n-a facut nimic sa opreasca accesul.
De ce ?
Pai cred ca pentru simplul motiv ca astfel ar fi recunoscut ca n-au facut nimic pentru cresterea gradului de siguranta in exploatare si pentru respectarea normelor de securitate a muncii.
Ai cumva idee ce inseamna NPM si PSI si cat de stricte sunt aceste normative si unde conduce ignorarea prevederilor lor ?
Raspunsul este unul singur = 12 morti si tot atatia raniti.

La 2008-11-17 12:33:40, Iulian Seba a scris:

> Se bate campii cu desavarsire in presa iar dupa asta si noi cititorii
> ne luam dupa ei...
>
> Posibil sa nu fie totul in regula la dotare cu mijloace de protectie.
> Valea Jiului este o gaura fara fund, unde s-au invartit bani cu
> gramada , cu diverse destinatii, mai mult sau mai putin ,,decente".
> Prin 97 a a aparut in presa cum o ,,feblete" de -a lui Cosma, Anca
> Turcasiu, era incadrata ca ,,salvator" si platita ca atare. Ati vazut
> cam ce inseamna un salvator zilele astea.
>
> La obiect acum. Iluzia ca poti stapani natura seamana cu teza
> comunista (sovietica) a luptei cu natura si a invingerii ei.
> Puteau sa fie n sisteme de siguranta senzori, aeraje, etc. Metanul
> care produce nenorocirea nu vine constant, ca pe o teava casnica. Pot
> apar scurgeri din zone (pungi) in care acesta exista in cantitati
> industriale. Viteza de reactie a sistemului de senzori si capacitatea
> aerajului sunt depasite in astfel de cazuri.
> Ce mijloace de protectie va inchipuiti ca pot exista in astfel de
> cazuri?
>
> Tehnologii moderne, performante ? Zacamantul nu e performant. Stratele
> sunt faliate. Te chinui sa aduci in subteran o masinarie
> ultraperformanta, sa o montezi acolo, o folosesti o suta doua de
> metri, si constati ca mama natura a mutat stratul 100 de m pe
> inaltime !
>
> Altii nu lucreaza pur si simplul in conditiile astea. Doar noi,
> ucrainenii si chinezii !
>
> Se tot vorbeste de strategia energetica, de carbune ca energie
> alternativa la importul de gaze, etc. De fapt s-a cocolosit o
> problema. Din banii de subventii, cca 6 miliarde de dolari,
> construiam de mult o autostrada. Sau tara rupta in doua si imposibil
> de strabatut nu e problema ? Locuri de munca se creau suficiente, de
> absorbeau toata valea Jiului.
>
> Asta mi se pare mie o tema de discutie. Ce vezi cand colo, documentare
> dupa ureche !
>
> Pofta de senzational a presei noastre e rusinoasa. Iar cei ce fac
> proaganda politica pe seama acestui incident....Cum se numesc
> animalele care mananca hoituri?
>

Ion Caramache
2008-11-17 13:28:52

Marele dregator cu cioc- Primul minier al tarii

Iulian Seba
2008-11-17 15:24:58

Pentru alwis

Da stiu destul de bine ce inseamna PSI si NTS.

Nu am auzit insa de intoxicatia cu metan. In cel mai rau caz, daca ferestrele sunt inchise te axfixiezi in casa. Mori de la lipsa de oxigen, nu de la metan.

Referitor la focul subteran. E un fenomen care se intampla si la alte zacaminte, ba chiar si in locuri mai exotice: gropi de gunoi, turbarii.
Este o ardere lenta, in contactul cu oxigenul de la suprafata adus prin aeraj.
Roca, minereul, carbunele se supraincalzeste datorita faptului ca nu este evacuata caldura.
Masurile sunt de tip izolare, prin zidirea zonei. Probabil ca la contactul cu apa folosita la lucrare au aparut aburii si arsurile respective.
Fenomenul este periculos, dar nu genereaza explozii... Alta Marie, si palaria e diferita.

Toate declaratiile sustin ca nivelul masurat de statiile de masurare era sub 2 la suta. Banui ca exista inregistrari. Iar up-gradul era la 4 minute !
La fel si aparatura portabila a celor care lucrau in mina.
Toti (inginer sef, salvatori,) erau supracalificati si nu ar fi ignorat nici in vis indicatiile aparatelor.

Cel mai probabil a fost o venire, eruptie de gaz metan de undeva dintr-o punga. De altfel se pare ca rapiditatea cu care s-a refacut concentratia periculoasa de metan (dupa arderea din prima explozie) indica acest lucru.

Totul a fost brusc si ma indoiesc ca masuri ferme si hotarate ar fi fost aplicabile. De la tastatura se vede altfel poate, dar repet, cu mama natura nu te joci, asta e...

Cuvintele devin si mai goale daca te gandesti ca putea sa fie o zi normala de lucru, cu schimbul complet !


Ferm si hotarat ar fi un program coerent de inchidere. Subventiile de 1 la 6 (un leu productie, 5 subventie) pot fi folosite la alte investitii tot strategice si la o reconversie profesionala reala.

Cat despre energie, exista alternative, cu material romanesc inclusiv !

Nicu Pruna
2008-11-17 15:42:02

Pingelica al II-lea

Desi nu il aprob, il intzeleg pe Directorul cu securitatea de la CNH-Petrosani care a afirmat dumineca (simbata erau totzi disparutzi) ca a fost o concentratzie normala de gaz metan ! [Gazul metan explodeaza la concentratzii de peste 7% in aer ! ]. Nu intzeleg de ce Dl. Ministru Vosganian a trebuit sa confirme personal aceasta, atita timp cit domnia sa nici nu stie cum se masoara concentratziav de gaz metan ! Se pare ca am mostenit de la pingelica pofta de a arata ca ne pricepem la toate !

Socrate
2008-11-17 16:36:07

Cred ca aveti dreptate * Re: Pentru alwis

S-au suprapus probabil doua evenimente nefericite - arderea mocnita a carbunelui cu o punga de metan. Si fara metan, apa + arderea mocnita pot duce la explozii.

La 2008-11-17 15:24:58, Iulian Seba a scris:

> Da stiu destul de bine ce inseamna PSI si NTS.
>
> Nu am auzit insa de intoxicatia cu metan. In cel mai rau caz, daca
> ferestrele sunt inchise te axfixiezi in casa. Mori de la lipsa de
> oxigen, nu de la metan.
>
> Referitor la focul subteran. E un fenomen care se intampla si la alte
> zacaminte, ba chiar si in locuri mai exotice: gropi de gunoi,
> turbarii.
> Este o ardere lenta, in contactul cu oxigenul de la suprafata adus
> prin aeraj.
> Roca, minereul, carbunele se supraincalzeste datorita faptului ca nu
> este evacuata caldura.
> Masurile sunt de tip izolare, prin zidirea zonei. Probabil ca la
> contactul cu apa folosita la lucrare au aparut aburii si arsurile
> respective.
> Fenomenul este periculos, dar nu genereaza explozii... Alta Marie, si
> palaria e diferita.
>
> Toate declaratiile sustin ca nivelul masurat de statiile de masurare
> era sub 2 la suta. Banui ca exista inregistrari. Iar up-gradul era la
> 4 minute !
> La fel si aparatura portabila a celor care lucrau in mina.
> Toti (inginer sef, salvatori,) erau supracalificati si nu ar fi
> ignorat nici in vis indicatiile aparatelor.
>
> Cel mai probabil a fost o venire, eruptie de gaz metan de undeva
> dintr-o punga. De altfel se pare ca rapiditatea cu care s-a refacut
> concentratia periculoasa de metan (dupa arderea din prima explozie)
> indica acest lucru.
>
> Totul a fost brusc si ma indoiesc ca masuri ferme si hotarate ar fi
> fost aplicabile. De la tastatura se vede altfel poate, dar repet, cu
> mama natura nu te joci, asta e...
>
> Cuvintele devin si mai goale daca te gandesti ca putea sa fie o zi
> normala de lucru, cu schimbul complet !
>
>
> Ferm si hotarat ar fi un program coerent de inchidere. Subventiile de
> 1 la 6 (un leu productie, 5 subventie) pot fi folosite la alte
> investitii tot strategice si la o reconversie profesionala reala.
>
> Cat despre energie, exista alternative, cu material romanesc inclusiv
> !
>
>

Alcor
2008-11-17 17:03:09

Cand plini de praf cu pasi truditi....

Iesim din mina obositi,
Ne doare ca-n lumina sa
Pamntul tine-o lume rea,
Si lumea-i rea.
Si moarte vine tot mai des,
Sa vada ce-are de cules,
Din lume a nostra far-de cer
C-asa e viata de miner! Fragment din " Imnul minerilor" cantat la Lupeni in 1929.Cum trebuie incadrata minciuna Prim-ministrului cum ca acolo, la Petrila nu au fost incalcate nici un fel de Norme de protectie a muncii? Ne aducem aminte de acesti oameni doar in campania electorala si cand se intampla astfel de accidente.Rusine!!!!

Alcor
2008-11-17 17:51:06

Domnule Timoc,

La 2008-11-17 00:18:05, Constantin Timoc a scris:


Va urmaresc "activitatea publicitara" de pe acest forum si-am incercat de cateva ori sa raspund catorva afisari, dar cerberii de la cenzura au fost potrivnici.Ai insirat niste nume de teoreticieni, onorati Nobel, dar la vreme de criza teoriile lor ajuta ca o frectie la un picior de lemn.Un control al statului, daca ar fi avut loc in cazul bancilor, celor de pe Wall Street, care iti dau o umbrela pe vreme de soare si ti-o iau inapoi cand ploua plus pelerina de ploaie pe careti-ai salvat-o, just in case,le-ar fi fost foarte greu sa ingenuncheze economia mondiala. Adica statul este bun sa te scoata din rahat, dar nu-i dai voie sa te controloze pentru ca asta contravine conceptiilor capitaliste.


> Despre crize si recesiuni economice: The butterfly effect
>
> Constantin Timoc, MSEE
> Columbia University, 1972
> NASA, Pasadena, California
>
> Candidat independent din SUA la Camera Deputatilor in colegiul
> electoral SUA, Canada, Australia, N. Zeelanda
>
> www.VoteazaTimoc.ro
>
> Fiecare stat isi propune ca economia sa sa realizeze un anumit scop
> (e.g., bunastarea, independenta energetica, etc) si pentru a realiza
> scopul propus infiinteaza (prin constitutie si legi) o structura de
> institutii (banci, burse, etc) si stabileste functionarea acestora
> (legi, regulamente, etc).
>
> In urma unei experiente istorice indelungate, anumiti specialisti au
> ajuns la concluzia ca economia unui stat este un sistem teoretic
> complex pentru ca relatiile dintre scopul propus si mijlocele
> structurale si functionale necesare pentru realizarea acestuia nu se
> pot determinata intotdeuna cu precizie; mai mult, nici legatura
> dintre cauzele multor efecte economice (crize, recesiuni, etc.) nu
> se poate cunoaste cu certitudine. Din aceste motive, incercarile de
> a prezice cu precizie efectele economice sunt extrem de dificile, ba
> chiar imposibile, din cauza faptului ca efectele economice sunt
> controlate de factori nesemnificanti din punct de vedere satistic
> – un fenomen cunoscut in teoria sistemelor complexe sub numele
> de "the butterfly effect". Cu toate ca termenul
> "the butterfly effect" pare la prima vedere cam neserios,
> acesta a fost descoperit in legatura cu cercetarile in domeniu
> prevederii vremii (vremea probabila) care arata ca activitatea unor
> fluturi din bazinul Amazonului este cauza schimabarii vremii, cu
> cateva luni mai tarziu, in Chicago.
>
> Este important de remarcat ca in anumite tipuri de sisteme teoretic
> complexe, anumite evenimente de o durata relativ scurta, cum este de
> exemplu vremea, sunt instabile si deci imprevizibile iar unele
> evenimente de o durata relativ lunga, cum este de exeplu clima, sunt
> stabile si previzibile cu o probabilitate destul de mare.
>
> Programele economice ale unui stat, facute cu scopul de a preveni sau
> de a scoate economia dintr-o criza sau recesiune, au dat foarte rar
> rezultatele scontate. Economistul Stigler a aratat in una din
> cercetarile sale, o lucrare pentru care i s-a acordat premiu Nobel
> in 1982, ca de a lungul a circa 60 de ani, nici unul din programele
> economice prin care guvernul SUA a incercat sa controleze
> evenimentele economice nu a dat rezultatele anticipate ci dimpotriva
> acestea fiind fie ineficiente sau chiar opusul celor prezise. La acel
> timp, Stigler nu a putut explica descoperirile cercetarilor sale;
> abia recent a fost gasita explicatia – "the butterfly
> effect".
>
> Economia unui stat este un sistem teoretic complex in care evenimente
> nesemnificante pot cauza schimbari majore iar cauzele sunt greu de
> anticipat si pot sa ramana neindentificate chiar dupa ce si-au facut
> efectul.
> Relatiile scop-mijloc si cauza-effect intr-un sistem teoretic complex
> se pot eventual deduce dupa o indelungata examinarea a functionarii a
> sistemului. De acea, singurele retete care ar putea stimula economia
> unui stat sunt anumite principii empirice, uneori numite doctrine,
> deduse din exemple istorice. Altfel spus, din cauza ca economia este
> un sistem teoretic complex, atentia conducatorilor statului ar
> trebui sa se indrepte sprea a crea un "climat" propice
> dezvoltarii economice bazate pe principii (doctrine) cunoscute ca dau
> rezultate bune, nu spre incercari de a controla "vremea".
>
>
> C. C. Langdell, fostul decan al facultatii de drept al universitatii
> Harvard, a intuit acum circa o suta de ani ca anumite domenii de
> activitate umane sunt sisteme teoretic complexe si a revolutionat
> invatamant superior american introducand sistemul de studiu al
> cazurilor specifice (case study) in loc de teori stiintifice
> (imperfecte) cu caracter general. Ceva mai tarziu, si faculatatea de
> management de la Harvard a introdus sistemul de cazuri specifice
> observand ca studiul "climatului" economic poate fi
> considerat o stiinta pe cand alte fenomene de scurta durata (e.g.,
> crizelor economice), adica "vremea", se pot studia numai
> examinand cazuri specifice. Tot la Harvard, Charles W. Eliot, a
> revolutionat invatamantul superior introducand sistemul electiv al
> cursurilor chiar din primii patru ani de facultate (undergraduate)
> prin care studentii nu mai erau obligati sa studieze ceace ii obliga
> facultatea ci puteau sa-si aleaga, sub indrumarea unui profesor
> diriginte (advisor), cursurile pe care fiecare student dorea sa le
> studieze, dintr-o multime diversa de cursuri oferite de
> universitate.
>
> Economistul Hayek, detinatuor al premiului Nobel din 1974, a aratat
> in 1944 ca un stat (URSS) cu economie nationalizata si controlata
> prin planificare nu este durabil si se va prabusi economic; el a
> sustinut ca rolul administratiei statului ar trebui sa fie acea de
> "arbitru" care, intr-o economie de piata libera, sa
> mentina o competitivitate cat mai ridicata in "jocul"
> dintre firme particulare si sa nu intervina (e.g., cu ajutoare
> financiare) in a decide cine este invingator si cine este invins
> (falimentar); mai mult, sa nu fie nici o administratie cu
> mentalitate de "jucator" care sa participe direct in
> activitati comerciale (e.g., nationalizarea intreprinderilor).
> Punctul de vedere a lui Hayek este este impartasit in America de
> multe persoanele care cred intr-un sistem de selectie naturala a
> firmelor particulare bazata pe o concureta necrutatoare intr-o piata
> libera.
>
> ***
> Pasadena, California
> 14 noiembrie 2008
>
>

Danny
2008-11-17 18:16:35

Re: Demisia contabilului contzopist socotitor cu cioc!


> P'onoarea mea de familist ca cabotinul in chestie nu are honoarea
> sa-si dea demisia care va sustine ca nu are causa sa si-o dea.

Dar cabotinul care l-a pus acolo chiar n-are nici un amestec? Si nici macar acum, in ultimul moment, de ce nu da de pamint cu el?

Danny
2008-11-17 18:37:53

Re: PNL mi`a castigat increderea...

La 2008-11-17 11:18:06, butuc_paul88 a scris:

> mai ales prin pozitia luata fata de legea majorarii cu 50% a
> salariilor profesorilor. singurii care s`au opus!
> iar la mine in judet sunt cei mai curati si cei mai capabili
> (background de oameni cinstiti, cv, experienta, studii, etc)
> base in 4 ani n`a facut nimic ca s`a retra PDLu de la
> guvernare...umpic de scandal din cand in cand.


Hop si ! Tara arge si Baba-Proasta se piaptana.

Danny
2008-11-17 18:39:59

Re: hai!!!

La 2008-11-17 11:02:38, danpop66 a scris:

> hai sa mai mancam niste rahat pentru presedintele nostru !

Pofta buna, dar aici era vorba de altceva. De vietile unor oameni!

Danny
2008-11-17 18:50:41

Gigel de Luxembou....

<<<<< Si daca candidatul pnl construia o scoala, ceva, sau era nu stiu ce medic salvator de vieti, ar fi fost bine sa se mentioneze ca e candidat sau nu? >>>>>>

Nici o grija, ar fi fost scris cu litere rosii pe fond galben (sau viceversa) pe toate afisele electorale PNLSD


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 PSD sufla in ceafa PD-L (3111 afisari)
 Noua ordine mondiala dupa G20 (2316 afisari)
 12 morti la Petrila (2304 afisari)
 Tinta lui Iliescu (2276 afisari)
 Domnule, e lege! (1890 afisari)
 La 17 ani, Andreea Marin s-a iubit cu un preot: "Era ca o caprita vesela si frumoasa" (10498 afisari)
 Asta da curaj! Susan Sarandon pozeaza dezbracata la 62 de ani (3266 afisari)
 Mihaela Radulescu a fost exmatriculata din facultate (2941 afisari)
 Balmajeala KGB: Turcia vrea Crimeea (2735 afisari)
 Intalnirea de gradul trei se apropie: In 2025 vom putea comunica cu extraterestrii (2502 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00946 sec.