Ziua Logo
  Nr. 4391 de luni, 17 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Politica

2008-11-17

Comentarii: 32, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-11-16 21:20:08

Cosmin CARBUNARU despre istoria ideologiei partidelor conservatoare


Cosmin CARBUNARU despre istoria ideologiei partidelor conservatoare

Felx violeaza conceptul de partid conservator in Romania,optiunea sa politica este foarte greu de inteles.Aparut in 2004 prin transformarea unui partid numit social-liberal,si acest lucru ne ducea cu gandul la istoriografia romaneasca, la momentul primului dualism politic, la Barbu Catargiu, Marghiloman, la asa zisii asupritorii ai taranimii, la sustinatorii marilor mosieri. Existenta unei astfel de situatii se datoreaza unei discontinuitati istorice, care a pus o amprenta dureroasa pe Partidul Conservator.
Actualul partid zis Conservator nu mai poate fi numit partid istoric ci mai degraba antiistoric,poate doar prin afisarea unui anumit boierism de tipul unui colaborator al securitatii si imbogatire prin aceasta colaborare.Acest tip de boieri ne arata incapacitatea lor de a se adapta noilor schimbari.
Nici o categorie de electoral nu s-a vazut reprezentata de acest asa zis partid,in fapt fiind vorba de un start esuat si a fost privit cu nepasare(partidul incapea untr-un autobuz).De fapt s-agresit fundamental cand s-acrezut in rolul propagandei si a influentei celor 5-6 antene si ziare ale mogulului.
Ca oscilatia sa doctrinara de la liberalism,populari a esuat prin parazitarea PSD si acceptarea fara nici o explicatie a doctrinei PSD.
Daca s-ar fi considerat continuatorii partidului istoric conservator acesta trebuia sa stie ca in 1880 a fost adoptat programul partidului Conservator, ce cuprindea o abordare a temelor care conturasera in timp doctrina conservatoare, anume, atasamentul pentru evolutia organica a societatii, pentru sustinerea unui progres masurat si continuu, pentru actiunea concreta, coerenta unui executiv reticent la imitatiile excesive sau la constructiile politice abstracte, pentru respectarea valorilor traditionale. Politica economica se baza pe sustinerea industriei usoare, dar nu se impotriveau nici investitiilor in industria grea, aceasta fiind o idee deloc nerealista pentru dezvoltarile ce avea loc in acea perioada in Tarile Romane. Ulterior conservatorii au acceptat in 1913 o serie de reforme, cum ar fi votul universal, promovat de liberali.
Macinarea interna a partidului Conservator, inceputa inainte de primul razboi mondial, si incercarile de transformare nu au dat roade. Astfel au aparut: Partidul Conservator-Democrat, fondat de Tache Ionescu in 1908, Partidul Conservator Nationalist, fondat de Nicolae Filipescu si Ion Emanuel Florescu in 1916, Partidul Conservator-Progresist, rezultat in 1918 din ruperea Partidului Conservator. Au esuat nereusind sa se impuna ca forte importante.
Din consiliul provizoriu de Uniune Nationala din februarie 1990 nu a facut parte nici macar un singur partid cu numele de conservator. In acest moment in afara de Partidul Conservator, nu exista altul care sa aiba o semenea denumire si sa fie prezent macar cu un membru intr-un consiliu local sau judetean. Astfel se poate vorbi ca doctrina conservatoare este vizibila pe plan european, dar nu neaparat in partide care sa aiba o astfel de denumire. Partidele conservatoare s-au transformat in mare parte in partide crestin democrate. Adevarata "lupta" se da intre stanga reprezentata de socialisti democrati si partidele de dreapta ( majoritar crestin democrati si liberal). De fapt asta inseamna mostenirea conservatoare. Neo-conservatorismul populist american poate patrunde usor, mai ales ca dreapta politica in Romania s-a schimbat, datorita ascensiunii unui important partid, cu tenta sa populista bine cunoascuta.
Integrarea europeana a dat un puternic semnal de alarmala Bucurestiul: inexistenta unui putermic partid crestin democrat, popular sau conservator, puternic. Acestea au aparut insa, ca ciupercile dupa ploaie: PPRM, PUR-PC, PNG-CD si PD-ul care si-a schimbat orientarea politica. Dintre toate doar PUR-ul a optat pentru denumirea de conservator, crezand ca ii poate da o greutate mai mare.
Conservatorismul nu apare pe neasteptate, el exista si la momentul oportun reapare.
Din pacate numai un fost partid "de stanga" a avut puterea imediat dupa 1989 sa se proclame Crestin Democrat.Partidul Popular European se recunoaste ca facand parte din familia politica de centru dreapta ( partide crestin democrate, populare, conservatoare) , ale cariei radacini se pot gasi in civilizatia continentului European si care de la bun inceput a initita proiectul european. Majoritatea sunt mostenitoarele gandirii conservatoare. In Europa singurele care mai poarta denumirea de conservatoare si fac parte din Grupul Partidelor Populare Europene sunt: Partidul Conservator din Marea Britanie, Partidul Conservator Popular din Danemarca, si in Lituania conservatorii fac parte dintr-o uniune alaturi de fostii detinuti politici. Poate singurtul partid din Romania care se incadreaza in standardele unuei partid conservator european este PNTCD. Si se poate vedea acest lucru printr-o citire a programului lui politic. A fost de fapt si primul partid care a facut parte din Grupul Popularilor Europeni. O alta incercare de a face un Partid Popular, inainte de asa zisul "trend"a avut-o Radu Vasile, in 1999. De fapt a fost un esec, fiind asociat cu personajul Radu Vasile si nu cu intentiile sale politice.
In Romania exista in prezent un institut de Cercetari politice Conservatoare condus de Dan Voiculescu. Realizarile sale nu sunt de neglijat. Ceea ce nu este un lucru rau, mai ales ca aduce in plin plan o noua materie de studiu, dar motivele care stau in spatele unei astfel de institut sunt simple: incercarile de legimitizare ale lui Dan Voiculescu. In definitiv nu poate evita adevarul conservatorismul adevarat nu mai exista, el fiind inlocuit de o progenitura a sa crestin democrati – populari si cei care mai poarta o astfel de denumire, in Europa, sunt constienti ca desi pare paradoxal, conservatorismul trebuie sa se adapteze la noile evolutii.

Ho Ciu Tzi
2008-11-16 22:26:52

E tocmai invers, PD-L nu mai sufla in ceafa PSD, e ramas in urma!

Sondajele in RO, nu-s credibile, la fel ca in alte parti!

gili
2008-11-16 22:32:31

Daca astia dau astfel de rezultate , daca ...

Excelenta Sa iese la bataie cu lovituri de stat si alte alea , inseamna ca feseneii pedelici sunt nu pe marginea ,l ci pe fundul gropii ...
Necazul ie ca din toata tevatura asta o sa ne alegem cu alti neispraviti , cu feseneii pesedei .

Paul din Ohio
2008-11-16 23:04:48

Re: Daca astia dau astfel de rezultate , daca ...Ei dau rezultatele pe care le vor

Si feseneii PD-ei si cei PSD-ei sunt la fel de dragi securitatii care trage sforile in continuare. Probabil ca acum, secu' crede ca PSD-eii sunt mai utili, mai neuzati de Ba'secu. Din pacate, romanii vor trage ponoasele in continuare.La 2008-11-16 22:32:31, gili a scris:

> Excelenta Sa iese la bataie cu lovituri de stat si alte alea ,
> inseamna ca feseneii pedelici sunt nu pe marginea ,l ci pe fundul
> gropii ...
> Necazul ie ca din toata tevatura asta o sa ne alegem cu alti
> neispraviti , cu feseneii pesedei .
>

Arogantu'
2008-11-17 00:53:15

Re: Daca astia dau astfel de rezultate , daca ...

Pe mine ma ingrijoreaza ca nu mai au 44% precum anul trecut !

Ar fi fost o garantie ca vor lua sub 30% !
Asa insa - te pomenesti ca trec de 30 % ...

La 2008-11-16 22:32:31, gili a scris:

> Excelenta Sa iese la bataie cu lovituri de stat si alte alea ,
> inseamna ca feseneii pedelici sunt nu pe marginea ,l ci pe fundul
> gropii ...
> Necazul ie ca din toata tevatura asta o sa ne alegem cu alti
> neispraviti , cu feseneii pesedei .
>

marin2
2008-11-17 01:30:00

Re: E tocmai invers, PD-L nu mai sufla in ceafa PSD, e ramas in urma!

La 2008-11-16 22:26:52, Ho Ciu Tzi a scris:

> Sondajele in RO, nu-s credibile, la fel ca in alte parti!
>

Deci sa intelegem ca-ti place de tatuca Iliescu?

Danny
2008-11-17 04:09:05

Re: E tocmai invers, PD-L nu mai sufla in ceafa PSD, e ramas in urma!

La 2008-11-16 22:26:52, Ho Ciu Tzi a scris:

> Sondajele in RO, nu-s credibile, la fel ca in alte parti!

Ura, s-a trezit ciuciulet! Incep momentele vesele!

Danny
2008-11-17 04:14:12

Re: Daca astia dau astfel de rezultate , daca ...

La 2008-11-16 22:32:31, gili a scris:

> Excelenta Sa iese la bataie cu lovituri de stat si alte alea ,
> inseamna ca feseneii pedelici sunt nu pe marginea ,l ci pe fundul
> gropii ...
> Necazul ie ca din toata tevatura asta o sa ne alegem cu alti
> neispraviti , cu feseneii pesedei .

Gresit, aia vin impreuna cu servitorii lor, alti neispraviti, pnl-eii, ca n-au cin' le lustrui pantofii.
In frunte cu domnia sa, fantele repetent, valetul de paturica.

benef2006
2008-11-17 07:50:08

Re: Cosmin CARBUNARU despre istoria ideologiei partidelor conservatoare

Singura doctrina PC e cea a lui Voiculescu + Antenele : sa scape de Basescu si de trecutul de securist.

geek-a-contra
2008-11-17 08:34:44

daca as avea...

... drept de vot i-as vota pe pl-d-isti. astia nu au fost niciodata la guvernare de unii singuri si inca mai au posibilitatea de a o face pe fecioarele neprihanite.

printre altele as vrea sa vad cum vor respecta si indeplini angajamentele basescului privind majorarile salariale.........

khris
2008-11-17 09:23:10

Cauti motive pentru a merge la vot in 30 noiembrie?

Cauti motive pentru a merge la vot in 30 noiembrie? Le gasesti pe www.khris.ro

In 30 noiembrie, intra pe teren si joaca!

Un Agricultor
2008-11-17 09:34:31

Dragii mei hociutzi, gilici paulici si alti aroganti

Fiti siguri ca rezultatele reale sunt altele. De la PD-L s-au scazut 4 procente si de la UDMR 2 procente si s-au adunat la PSD si PNL. Avetzi grije de voi, ca nu cumva dupa alegeri sa plesniti de inima rea. De racit, nu raciti pentru ca tata Ilici v-a dat cate o basca la fiecare si defilati cu ea pe frunte. Orcum, in gavleje nu aveti decat seminte de dovleac.

Arogantu'
2008-11-17 09:57:58

Multumesc, nea Saoaliga, pentru grija !

Ti-as aminti vorba din batrini:
CAINELE MOARE DE DRUM LUNG SI PROSTUL DE GRIJA ALTUIA.

Hai -pa !

PS Ca orice manelist - cu gindul la seminte.
Cum zicea un fost profesor: CAP DE TIUGA - CREIER DE CATIR !

La 2008-11-17 09:34:31, Un Agricultor a scris:

> Fiti siguri ca rezultatele reale sunt altele. De la PD-L s-au scazut 4
> procente si de la UDMR 2 procente si s-au adunat la PSD si PNL. Avetzi
> grije de voi, ca nu cumva dupa alegeri sa plesniti de inima rea. De
> racit, nu raciti pentru ca tata Ilici v-a dat cate o basca la fiecare
> si defilati cu ea pe frunte. Orcum, in gavleje nu aveti decat seminte
> de dovleac.
>

Socrate
2008-11-17 10:16:50

Daca luam de bun sondajul ( sub 40% ), s-a zis cu Boc.

Si paraca mai era un PDL-ist care a promis o sinucidere in direct.
Cat despre sondaj, flateaza PDL-ul, aflat pe tobogan.

Un Agricultor
2008-11-17 10:47:19

Re: Daca luam de bun sondajul ( sub 40% ), s-a zis cu Boc.

La 2008-11-17 10:16:50, Socrate a scris:

> Si paraca mai era un PDL-ist care a promis o sinucidere in direct.
> Cat despre sondaj, flateaza PDL-ul, aflat pe tobogan.
>
Care tobogan, mai "inteleptule"? Ori ai minte scurta? Cat a avut PD la parlamentare ? Un pic peste 12%! Orice procent peste 12 % inseamna castig, nu pierdere! Ori este acreditat, in intentii de vot, cu un procent mai mare de peste 2,5 ori fata decat a obtinut in 2004. Sictir in filozofia ta de doi bani!

Un Agricultor
2008-11-17 10:50:00

Re: Multumesc, nea Saoaliga, pentru grija !

La 2008-11-17 09:57:58, Arogantu' a scris:

> Ti-as aminti vorba din batrini:
> CAINELE MOARE DE DRUM LUNG SI PROSTUL DE GRIJA ALTUIA.
>
> Hai -pa !
>
> PS Ca orice manelist - cu gindul la seminte.
> Cum zicea un fost profesor: CAP DE TIUGA - CREIER DE CATIR !
>
> La 2008-11-17 09:34:31, Un Agricultor a scris:
>
> > Fiti siguri ca rezultatele reale sunt altele. De la PD-L s-au scazut 4
> > procente si de la UDMR 2 procente si s-au adunat la PSD si PNL. Avetzi
> > grije de voi, ca nu cumva dupa alegeri sa plesniti de inima rea. De
> > racit, nu raciti pentru ca tata Ilici v-a dat cate o basca la fiecare
> > si defilati cu ea pe frunte. Orcum, in gavleje nu aveti decat seminte
> > de dovleac.
> >
>
>
Numai ca eu sunt cainele! Sa vii sa iti dau niste lana de capra sa iti torci de un fular care sa se asorteze cu basca lui Ilici!

irlanda
2008-11-17 10:51:13

fara

Cred ca ne meritam soarta si nu vad de ce ne plingem toata ziua cit timp scoatem in fata figuri ca si Basescu,becali,Iliescu,Prigoana ,Mitica ,Vadim iar acum cu tragedia din Valea jiului vad ca l-au resuscitat-presa si televiziunile si pe Eminescu Hiulei.Atit timp cit acestea sint figurile reprezentative ale neamului
nimic nu se va schimba aici pe plaiul mioritic caci EI sint reprezentarea in oglinda a noastra.

Arogantu'
2008-11-17 11:46:05

Re: Multumesc, nea Sapaliga, pentru grija !

Vei fi si caine - dar numa' cind o zbura porcu' !

Pina atunci - esti ala care moare de grija altuia !

Dupa cum vezi - eu iti multumesc ...

La 2008-11-17 10:50:00, Un Agricultor a scris:

> La 2008-11-17 09:57:58, Arogantu' a scris:
>
> > Ti-as aminti vorba din batrini:
> > CAINELE MOARE DE DRUM LUNG SI PROSTUL DE GRIJA ALTUIA.
> >
> > Hai -pa !
> >
> > PS Ca orice manelist - cu gindul la seminte.
> > Cum zicea un fost profesor: CAP DE TIUGA - CREIER DE CATIR !
> >
> > La 2008-11-17 09:34:31, Un Agricultor a scris:
> >
> > > Fiti siguri ca rezultatele reale sunt altele. De la PD-L s-au scazut 4
> > > procente si de la UDMR 2 procente si s-au adunat la PSD si PNL. Avetzi
> > > grije de voi, ca nu cumva dupa alegeri sa plesniti de inima rea. De
> > > racit, nu raciti pentru ca tata Ilici v-a dat cate o basca la fiecare
> > > si defilati cu ea pe frunte. Orcum, in gavleje nu aveti decat seminte
> > > de dovleac.
> > >
> >
> >
> Numai ca eu sunt cainele! Sa vii sa iti dau niste lana de capra sa iti
> torci de un fular care sa se asorteze cu basca lui Ilici!
>

Arogantu'
2008-11-17 11:47:31

Re: Daca luam de bun sondajul ( sub 40% ), s-a zis cu Boc. - Sapaliga-i sictirit !

Cred si eu - mai an vorbeau ca vor guverna singuri ...

Poate-n Congo !

La 2008-11-17 10:47:19, Un Agricultor a scris:

> La 2008-11-17 10:16:50, Socrate a scris:
>
> > Si paraca mai era un PDL-ist care a promis o sinucidere in direct.
> > Cat despre sondaj, flateaza PDL-ul, aflat pe tobogan.
> >
> Care tobogan, mai "inteleptule"? Ori ai minte scurta? Cat a avut PD la
> parlamentare ? Un pic peste 12%! Orice procent peste 12 % inseamna
> castig, nu pierdere! Ori este acreditat, in intentii de vot, cu un
> procent mai mare de peste 2,5 ori fata decat a obtinut in 2004.
> Sictir in filozofia ta de doi bani!
>

Shadow
2008-11-17 12:19:51

Re: Daca astia dau astfel de rezultate , daca ...danutza

> Gresit, aia vin impreuna cu servitorii lor, alti neispraviti, pnl-eii,
> ca n-au cin' le lustrui pantofii.
> In frunte cu domnia sa, fantele repetent, valetul de paturica.

"fantele repetent" valet sau nu al lui paturica a demonstrat ca stie economie fata de "absolventii securisti pe puncte" ai pdl (vezi stolo, videanu, etc). Ca nu aduc vorba de "repetentul" capitan de "vampoare" care se poate lauda cu incendierea unui port si a 36 de nave. Mare placere trebuie sa ai sa fi "servitor" a unor asemenea nulitati.

Socrate
2008-11-17 12:29:49

Dragul meu Agricultor * Re: Dragii mei hociutzi, gilici paulici si alti aroganti

Eu zic ca este invers. De la PSD si PNL s-au scazut ceva procente, care au mers direct la PDL. Vad ca PDKL face numai campaie negativa - ce rai,criminali,corupti, securisti, comunisti sunt ceilalti.
Stii cumva ceva pozitiv realizat de ei cand au fost la guvernare ( ca FSN, CDR sau D.A.) ? Ca la vorbe , critici si promisiuni electorale sunt primii.
Ca sa te ajut. Au fost 8 ani la putere in Bucuresti, la primarie. Ce au realizat, se vede.

La 2008-11-17 09:34:31, Un Agricultor a scris:

> Fiti siguri ca rezultatele reale sunt altele. De la PD-L s-au scazut 4
> procente si de la UDMR 2 procente si s-au adunat la PSD si PNL. Avetzi
> grije de voi, ca nu cumva dupa alegeri sa plesniti de inima rea. De
> racit, nu raciti pentru ca tata Ilici v-a dat cate o basca la fiecare
> si defilati cu ea pe frunte. Orcum, in gavleje nu aveti decat seminte
> de dovleac.
>

Petronius jr
2008-11-17 13:34:36

Nu va mai certati...

Mai sunt doua saptamani si aflam,ce-i mai interesant atunci cum fiecare din cei "batuti" se va da de" ceasul mortii" sa ne explice cat de bun era el daca era ales si circul va reincepe. Doar trebuie abatuta atentia "prostimii" de la afacerile lor, nu?

....
2008-11-17 14:28:02

Re: Dragii mei hociutzi, gilici paulici si alti aroganti

PSD va avea 34%, PDL 28%(cu tot ce va fura, in realitatea e pe la 24%), PNL 18%.
Asta e ma starpitura, ai ghinion.

Socrate
2008-11-17 15:28:12

Monsieur, Re: Daca luam de bun sondajul ( sub 40% ), s-a zis cu Boc.

Va credeam francez, dar ati dat-o pe turceste, luandu-va de filozofia subsemnatului. Daca nu as fi un domn, as spune si eu ceva, si fiind francophon, as zice "Merde".
Va aduc la cunostiinta ca de la a guverna de unul singur, trecand prin faza euforica a unor sondaje de 44%, s-a ajuns cu indulgenta la 34% ( si asta numai in sondaje ). Dupa mine, cu modesta mea filozofie, asta inseamna tobogan curat.

La 2008-11-17 10:47:19, Un Agricultor a scris:

> La 2008-11-17 10:16:50, Socrate a scris:
>
> > Si paraca mai era un PDL-ist care a promis o sinucidere in direct.
> > Cat despre sondaj, flateaza PDL-ul, aflat pe tobogan.
> >
> Care tobogan, mai "inteleptule"? Ori ai minte scurta? Cat a avut PD la
> parlamentare ? Un pic peste 12%! Orice procent peste 12 % inseamna
> castig, nu pierdere! Ori este acreditat, in intentii de vot, cu un
> procent mai mare de peste 2,5 ori fata decat a obtinut in 2004.
> Sictir in filozofia ta de doi bani!
>

Ho Ciu Tzi
2008-11-17 15:40:47

Re: E tocmai invers, PD-L nu mai sufla in ceafa PSD, e ramas in urma! / Nu-mi place de Iliescu nici

de fratele lui mai mic, intru FSN(PCR) Basescu!


La 2008-11-17 01:30:00, marin2 a scris:

> La 2008-11-16 22:26:52, Ho Ciu Tzi a scris:
>
> > Sondajele in RO, nu-s credibile, la fel ca in alte parti!
> >
>
> Deci sa intelegem ca-ti place de tatuca Iliescu?
>

Ho Ciu Tzi
2008-11-17 15:42:51

Re: Dragii mei hociutzi, gilici paulici si alti aroganti / Asa-i bre!

La 2008-11-17 14:28:02, .... a scris:

> PSD va avea 34%, PDL 28%(cu tot ce va fura, in realitatea e pe la
> 24%), PNL 18%.
> Asta e ma starpitura, ai ghinion.
>

Shadow
2008-11-17 15:46:17

Monsieur, Re: Daca luam de bun sondajul ( sub 40% ), s-a zis cu Boc. Socrate

> Va credeam francez, dar ati dat-o pe turceste, luandu-va de filozofia
> subsemnatului. Daca nu as fi un domn, as spune si eu ceva, si fiind
> francophon, as zice "Merde".
> Va aduc la cunostiinta ca de la a guverna de unul singur, trecand prin
> faza euforica a unor sondaje de 44%, s-a ajuns cu indulgenta la 34% (
> si asta numai in sondaje ). Dupa mine, cu modesta mea filozofie, asta
> inseamna tobogan curat.

Merde mai este si "urare de noroc" in franceza :-). Si se utilizeaza din plin. Nu stie bomboana agricola nu-ti face griji.

Ho Ciu Tzi
2008-11-17 15:48:10

Re: fara / Trist, n-asa?

La 2008-11-17 10:51:13, irlanda a scris:

> Cred ca ne meritam soarta si nu vad de ce ne plingem toata ziua cit
> timp scoatem in fata figuri ca si Basescu,becali,Iliescu,Prigoana
> ,Mitica ,Vadim iar acum cu tragedia din Valea jiului vad ca l-au
> resuscitat-presa si televiziunile si pe Eminescu Hiulei.Atit timp cit
> acestea sint figurile reprezentative ale neamului
> nimic nu se va schimba aici pe plaiul mioritic caci EI sint
> reprezentarea in oglinda a noastra.
>

Ho Ciu Tzi
2008-11-17 16:14:57

Re: Daca luam de bun sondajul ( sub 40% ), s-a zis cu Boc. / FOARTE CORECT, Socrate!

La 2008-11-17 10:16:50, Socrate a scris:

> Si paraca mai era un PDL-ist care a promis o sinucidere in direct.
> Cat despre sondaj, flateaza PDL-ul, aflat pe tobogan.
>

Ho Ciu Tzi
2008-11-17 16:19:35

Re: daca as avea.../ Pedelistii, au fost la guvernare 2 ani, deci vorbesti prostii, ca de obicei!!!

La 2008-11-17 08:34:44, geek-a-contra a scris:

> ... drept de vot i-as vota pe pl-d-isti. astia nu au fost niciodata la
> guvernare de unii singuri si inca mai au posibilitatea de a o face pe
> fecioarele neprihanite.
>
> printre altele as vrea sa vad cum vor respecta si indeplini
> angajamentele basescului privind majorarile salariale.........
>

Alcor
2008-11-17 17:06:49

Nu marja de eroare...

...intereseaza ci cine a ordonat (platit) sondajul stiut fiind faptul ca in Romania cine plateste este avantajat.Deh, cuceririle democratiei si mostenirile trecutului!!!

muresanu
2008-11-17 20:54:45

Pai ase...

Pedalacii?
Manecutza vine la gubern. Clar.
Si...
Experimentam.


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 PSD sufla in ceafa PD-L (3111 afisari)
 Noua ordine mondiala dupa G20 (2316 afisari)
 12 morti la Petrila (2304 afisari)
 Tinta lui Iliescu (2276 afisari)
 Domnule, e lege! (1890 afisari)
 La 17 ani, Andreea Marin s-a iubit cu un preot: "Era ca o caprita vesela si frumoasa" (10498 afisari)
 Asta da curaj! Susan Sarandon pozeaza dezbracata la 62 de ani (3266 afisari)
 Mihaela Radulescu a fost exmatriculata din facultate (2941 afisari)
 Balmajeala KGB: Turcia vrea Crimeea (2735 afisari)
 Intalnirea de gradul trei se apropie: In 2025 vom putea comunica cu extraterestrii (2502 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03101 sec.