Ziua Logo
  Nr. 4391 de luni, 17 noiembrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-11-17

Comentarii: 9, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Alex.Pandrea
2008-11-16 21:19:06

Intre comunism si capitalism, dupa dl.Plesu.

Intre comunism si capitalism, dupa dl.Plesu.
Traim o epoca de criza si nu acesta este lucru principal, cat nedumerirea fiecarui cetatean roman ca este condus de un guvern si un premier mincinosi.Mincinosi tot timpul,si chiar si acum:am dublat pensiile si o vom mai face,am dublat salariile si o vom mai face,totul pentru o Romanie mandra si prospera.
Traim curat o epoca de aur si noi nici nu ne dam seama.
In acest timp smecherul din energie dibuit de presa are castig de 1.250.000 nu lei ci euro,sefii de agentie 50.000 euro pe luna,nu pe an,iar bietul profesoras,acuzat de evaziune fiscala in 2005 de catre Tariceanu are 700 lei lunar.
Adica cum,dupa ce economia duduia,nu mai departe decat acum 2 luni,dupa ce eram a 7-a natiune din Europa privind expansiunea economica,acum,asa deodata,dupa ce profesorii au cerut marire de salaru,care nici nu s-a acoprdat, suntem in criza,in inflatie,in somaj si cate rele capitaliste mai sunt,mai ales cand acest capitalist se bazeaza pe dusmanii ei,PSD si slugile sale din PNL.
Dl.Plesu are insa raceala unui filozof si isi pune si probabil ca ne pune intrebari esentiale.
Iata-le:
-Preferati sa va fie frica de persecutie, de puscarie, de fiecare cuvint care va iese pe gura, sau sa va fie frica de irosirea economiilor de-o viata? - frica ce ma face sa execut si sa fiu linistit.
-Preferati bilet sindical la Sovata sau perspectiva unui concediu decent in Turcia?
-Preferati sa aveti initiativa sau sa actionati dupa "indicatii pretioase? - sa mi se spuna ce sa fac pentru a fi linistit ca vina nu va cadea pe mine
-Preferati sa fiti prost platiti acasa sau bine platiti in strainatate?" - vreau sa fiu bine platit acasa
-Preferati doua ore de televiziune omagiala pe zi sau 20 de canale de televiziune bezmetica, cu program non-stop? - prefer doua ore de adevarata televiziune
-Preferati sa cititi ce vreti sau sa cititi ce vi se da voie? - cine mai citeste? cine a citit vreodata?
-preferati sa fiti proprietari sau sa nu vi se lase in ograda decit strictul necesar unei subzistente minimale?" - proprietar pe ce?
-Intre a nu avea piine pentru ca nu e piine pe piata si a nu avea piine pentru ca n-ai bani s-o cumperi, nu e, in fond, nici o deosebire." eu cred ca este o MARE deosebire; stranie afirmatie, cam comunista…
-Comunismul submineaza demnitatea individului, in vreme ce capitalismul o exalta." - exalta? sa fim lucizi si sa definim demnitatea umana.
Si dl.Plesu isi mai pune si alte intrebari.
-De ce comunism si nu socialism? Mie imi suna mereu in urechi afirmatia lui Iliescu cum ca unii au intinat idealurile socialismului. Chiar au intinat sau au lustruit la maxim socialismul pentru a straluci in toata splendoarea lui, comunismul.
-Capitalismul nu se poate alatura socialismului caci el nu este ideologie, religie. Este o mare eroare ce se propaga mereu: lupta socialism vs capitalism.
Oare socialismului i se opune libertatea? Sau ce mai intelegem noi din libertate,cui sa-i vorbesti despre ea cand avem alte tematici(bursa,redeventa etc).

Dar,subliniaza dl.Plesu toate acestea sunt doar,un discurs marxist, in esenta. Pacat ca nu se doreste plesnirea peste obraz a romanilor. Poate, cine stie, am avea o surpriza. Dar frica de sacrificare a unei pozitii obtinute dupa o viata de munca si alegeri este mai puternica. Nimeni nu se sacrifica Adevarului. Indoim apa. Pacat.
Am tinut sa comentez acest articol care de fapt se comenteaza el insasi prin continutul sau.
Titulescu spunea,la vremea lui ca,Romania este o tara atat de bogata si echilibrata incat si cel mai prost administrator (citeste prim-ministru la noi) nu o poate duce de rapa nici in 100 de ani.
Ei iata ca dl.Tariceanu cu PNL-ul sau,Iliescu si Geoana cu PSD-.ul lor au reusit in 4 ani.PD-ul si dl.Presedinte ii cam incurca,afacerile petro-liberalilor si ale bogatilor social-democrati.Afacerile lor cu statul(haiduceala ar fi cuvantul preferat) nu se pot face la lumina si cu spectatorii care murmura,ci pe intuneric si pe liniste.
Aceasta a fost esenta celor 4 ani de guvernare in care mielul s-a impretenit cu ursul si a devenit si el lup iar victima a fost Romania.
Si mai sunt unii care nu stiu dece a gonit Iliescu-Tariceanu PD de la guvernare,dece toata ideologia liberala a lui Tariceanu a fost doar lupta anti-basescu si dece au vrut sa-l demita siluind Constitutia facuta de dl.Iliescu si Nastase.
De altfel,asa cum am vazut recent,Constitutia este doar o femeie abuzata si cand cei 322 isi iau nasul la purtare exista si ordonanta de urgenta care ii poate inchide gura.
Dle Plesu va multumim.prin cele scrise de dv nu ca asa ni s-au deschis ochii dar cel putin stim cum stam.

Shadow
2008-11-16 23:38:05

Re: Intre comunism si capitalism, dupa dl.Plesu. Ia d-acilea nea nelu

http://www.observatorcultural.ro/Intelectualii-si-politica*articleID_20755-articles_details.html

Ai explicatia orbirii matale si nu numai. Sa va fie de bine.

EL-ZORAB
2008-11-17 00:55:43

FELICITARI !!!

ESTE MAI MULT DECAT UN ARTICOL DE PRESA..........

ionescu
2008-11-17 01:38:05

DUPA ALEGERI

"La o luna dupa terminarea alegerilor, politicienii au prostul obicei de a uita tot ce au promis in campania electorala. Apar la TV si gasesc tot felul de scuze pentru care nu pot face toate acele lucruri marete despre care ne vorbeau atat de frumos cu numai cateva saptamani in urma. Ca simplu cetatean ce asista neputincios la spectacol, nu-ti ramane decat sa inchizi televizorul si sa juri ca nu o sa-l mai votezi niciodata pe x-ulescu. Asta pana acum. Cei din Africa de Sud vin cu o idee ce va umple de bucurie sufletul celor inselati: scaunul care se rupe cand minti. O minciunica, maxim doua, se accepta. La prea multe insa... scaunul va ceda, razbunandu-i macar partial pe alegatori. "

ALEGATORI ROMANI!

Va mai lasati prostiti inca odata de actualii fosti comunisti, securisti si oportunisti calare pe ciolan?

MarianS01
2008-11-17 02:23:10

Piticania printre Andrei Plesu si Mihai Neamtu

Ai comis-o din nou!

In loc sa te duci la sursa
http://www.adevarul.ro/articole/intre-comunism-si-capitalism.html
ai PLAGIAT din nou, de asta data o postare a lui Mihai Neamtu
http://grupareaaproape.wordpress.com/2008/11/12/intre-comunism-si-capitalism-un-eseu-de-andrei-plesu/

In prostia ta insa nici n-ai bagat de seama ca-i atribui lui Andrei Plesu lucruri spuse de Mihai Neamtu:

> Si dl.Plesu isi mai pune si alte intrebari.
> -De ce comunism si nu socialism? Mie imi suna mereu in urechi
> afirmatia lui Iliescu cum ca unii au intinat idealurile
> socialismului. Chiar au intinat sau au lustruit la maxim socialismul
> pentru a straluci in toata splendoarea lui, comunismul.

sau, si mai si
> Dar,subliniaza dl.Plesu toate acestea sunt doar,un discurs marxist, in
> esenta. Pacat ca nu se doreste plesnirea peste obraz a romanilor.
> Poate, cine stie, am avea o surpriza. Dar frica de sacrificare a unei
> pozitii obtinute dupa o viata de munca si alegeri este mai puternica.
> Nimeni nu se sacrifica Adevarului. Indoim apa. Pacat.

Ce n-ai bagat de seama este tocmai motivatia criticii marxizante facute de Mihai Neamtu:
"Una peste alta ceea ce ma intristeaza rau de tot nu este articolul, Plesu nu crede ce spune, ci valoarea data celor carora le este adresat."
Si fi convins ca Mihai Neamtu il cunoaste pe Plesu suficient incat sa stie ce spune.

Acum, ce-i drept este drept, lui Plesu anevoie i se poate ierta (de catre talibanii PDL) ca l-a abandonat pe presedinte si mai ales motivatia facuta publica:
"Dar n-am sa fiu ipocrit si sa tac asupra faptului ca au existat momente de divergenta intre presedinte si mine. ... Vietatea Basescu face parte dintr-o specie distincta fata de vietatea Plesu. Era nevoie de un efort suplimentar, cel putin din partea mea, sa adaug oboselii fizice si efortul de a ma adapta la o alta forma de animalitate."
http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1228287-andrei-plesu-imi-doresc-nu-mai-fiu-ghiseu.htm

Pentru ca tot te-ai ridicat deasupra sandalelor, ce-ar fi sa citesti si editorialul lui H.R.Patapievici din ultimul numar al ID, sub titlul "Pledoarie pentru dreptul de a ofensa".
http://www.ideiindialog.ro/articol_696/pledoarie_pentru_dreptul_de_a_ofensa.html

Despre aportul tau personal in cardrul postarii (dupa cele scrise mai sus) nu-i cazul sa mai scriu acum si asta nu pentru ca n-ar fi ce sa scriu ci dimpotriva, pentru ca sunt prea multe prostii si daca n-oi scrie despre ceva vei considera ca-i lucru valabil.

Ghita Bizonu'
2008-11-17 08:49:54

din pacate nu numai scribii lu' Jeoana

confuzia dintre neoliberalism si scoala de la Chigaco este mai veche si apartine lu Dinu Paturiciu (arhitectul care sustinea ca blocurile is inventia comunismului. Deci si blocul ARO . Sau insulae in Roma antica).
Si a ajuns "bun comun" .
Cu ceva timp in urma , unu cica absolvent se Relatii internationale si studii europene , cica analist analist politic incerca sa-mi explice ca ... Zeletin ar fi fost liberal "clasic" (desi a Zeletin insusi se declara neoliberal). Acu ala se pare ca e profesor universitar ( respectivu era cica liberal si acu fan Basescu. Si bine-ntels intelctual si deci de dreapta , Pta Universitaii samd).
Uite si asta e unu din motivele ptr care "teleptualiutatea" noastra nu prea are curs in Europa . Ea foloseste termenii altfel decat Europa .
Insa "pulimea" este un termen ce va partine , voua astora de"dreapta" SI ma gace sa rad ... insii ce-l folosesc parca nu ar avea asa ceva in dotare ....

butuc_paul88
2008-11-17 16:23:18

fd

saf

bedros bedrosian
2008-11-17 17:06:34

paris hilton

ori si cum este mai interesant decat sexul oral cu Stolojan sau cu fina lui ,Turcan

FILIP
2008-11-17 18:50:51

Re: din pacate nu numai scribii lu' Jeoana

La 2008-11-17 08:49:54, Ghita Bizonu' a scris:

> confuzia dintre neoliberalism si scoala de la Chigaco este mai veche
> si apartine lu Dinu Paturiciu (arhitectul care sustinea ca blocurile
> is inventia comunismului. Deci si blocul ARO . Sau insulae in Roma
> antica).
> Si a ajuns "bun comun" .
> Cu ceva timp in urma , unu cica absolvent se Relatii internationale si
> studii europene , cica analist analist politic incerca sa-mi explice
> ca ... Zeletin ar fi fost liberal "clasic" (desi a Zeletin insusi se
> declara neoliberal). Acu ala se pare ca e profesor universitar (
> respectivu era cica liberal si acu fan Basescu. Si bine-ntels
> intelctual si deci de dreapta , Pta Universitaii samd).
> Uite si asta e unu din motivele ptr care "teleptualiutatea" noastra nu
> prea are curs in Europa . Ea foloseste termenii altfel decat Europa
> .
> Insa "pulimea" este un termen ce va partine , voua astora de"dreapta"
> SI ma gace sa rad ... insii ce-l folosesc parca nu ar avea asa ceva
> in dotare ....
> Cred ca d.l Gica Bizonu este tendentios, in aprecier isi este....un comemtator de duzina. Bate apa in piua fara a dovedi ca vrea ceva,ca transmite ceva real cuiva. Nu filosofa pe forum. Aici se vrea ceva real,concret,ceva constructiv la acest articol si nu cu intentia de a dilua continutul articolului cu divagatii,,filozafice,,


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 PSD sufla in ceafa PD-L (3111 afisari)
 Noua ordine mondiala dupa G20 (2316 afisari)
 12 morti la Petrila (2304 afisari)
 Tinta lui Iliescu (2276 afisari)
 Domnule, e lege! (1890 afisari)
 La 17 ani, Andreea Marin s-a iubit cu un preot: "Era ca o caprita vesela si frumoasa" (10498 afisari)
 Asta da curaj! Susan Sarandon pozeaza dezbracata la 62 de ani (3266 afisari)
 Mihaela Radulescu a fost exmatriculata din facultate (2941 afisari)
 Balmajeala KGB: Turcia vrea Crimeea (2735 afisari)
 Intalnirea de gradul trei se apropie: In 2025 vom putea comunica cu extraterestrii (2502 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01710 sec.