Ziua Logo
  Nr. 4377 de vineri, 31 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-10-31

Comentarii: 105, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

Constantin Timoc
2008-10-30 23:02:47

Solutia: Toate scolile (G-12) sa fie administrate la nivel judetean nu la nivel national

Constantin Timoc
2008-10-30 23:07:02

Solutia: Interzicerea Ordonantelor de Urgenta

sorge
2008-10-30 23:11:14

Bietul Tariceanu !

Eu cred ca guvernul Tariceanu a decis sa nu se predea !
Crede cineva altceva ?
Ar putea Tariceanu ,dupa ce l cunoastem destul de bine ,sa si dea demisia ?
Definitia demisiei returnate o cunoastem si eu o consider ,ca s a vrut o demisie de onoare ,peste care a revenit cu un cuvint mai greu Patriciu.
Am sa ti spun un secret d le Stanescu :guvernarea Tariceanu a avut norocul sa fie pe val ,asa cum si Clinton a avut acelasi noroc in conducerea Americii.
Tariceanu nu are decit solutia HORCA-HORCA .
Nici nu vrei sa pomenesti de un scenariu in care Tariceanu este dat jos si i se pregateste o chemare la DNA ,in timpul noptii ,ca pe vremea lui Trotki.
In darimarea guvernului de PSD ,interesul il are mai mult Geoana si in concluzie nu de la PSD i se va trage guvernului.

Alex.Pandrea
2008-10-30 23:39:00

Tariceanu a ales Untura si nu Cultura si,aplica sloganul: Baga la noi! Baga la noi!

Tariceanu a ales Untura si nu Cultura si,aplica sloganul: Baga la noi! Baga la noi!
Pe timpul cand regimul comunist se credea nemuritor aveam un activist de partid care vedea relatia dintre materie si cultura dupa o formula proprie:cultura sau untura(untura fiind materia care primeaza asupra constiintei).Comunistul adevarat trebuie sa aleaga intai untura,spunea el.
Aparent dl.Tariceanu are dreptatate si multi au facut compromisul untura contra cultura,cu scuza pentru ca merita o viata mai buna,pentru a trai asa cum merita.
Comportamentul dlui Tariceanu se aseamana in mare parte cu a unei cuscre de a mea,care,in momente potrivite are o singura replica:vara la noi,vara la noi.
Cred ca aceasta atmosfera si acest comportament (poate si repetentiile dlui Tariceanu) explica dispretul arogantului despre care vorbim fata de dascali,medici,functionari publici.
Dar sa vedem unde ne poate duce acest comportament de aristocrat a unui politician roman.
Adesea ne-am pus intrebarea,si nu numai eu,dece cetatenii,mai ales aceia onesti au inceput sa aiba repulsie fata de politica si politicieni. Daca in perioada comunista cetateanul nu putea practic sa faca
politica, sistemul dictatorial luand orice posibilitate de optiune,dupa 1989 sistemul democratic ar fi trebuit sa constituie un imbold,chiar pentru exces de politica.Si chiar asa s-a si intamplat,mai ales in primii ani de dupa 1990 cand aveam o inflatie de partide si politicieni.
Treptat elanul pentru politica si admiratia pentru politicieni s-a temperat si a devenit treptat chiar o repulsie pentru acest sector social.
Numai consultarea studiilor sociologice ar fi suficienta sa ne arate ca cea mai prost cotata este politica si politicienii iar prinsingura posibilitate de protest,neparticiparea la alegeri sau la
viata politica ne demonstreaza ca nu am utilizat democratia asa cum se cuvine.
Vom prezenta doar un anumit punct de vedere,intelegand ca in acest domeniu pot fi mult mai multe.
Una dintre cauzele acestui fenomen consta in aceia ca sfera politicii romanesti,a partidelor,de orice coloratura ar fi ele,s-a umplut de personalitati anormale,pe care psihologii le numesc personalitati sociopate,iar fenomenul in sine este numit sociopatie.
Termenul de sociopatie sau de personalitate sociopata sau antisociala este un termen foarte controversat,fara o delimitare precisa,fiind vorba de indivizi greu adaptabili sau chiar incapabili de adaptare la mediul social normal dar care se pot folosi de mediulsocial,de activitatea politica de exemplu,pentru manifestarile lor
sociopate.
Caracteristica acestor indivizi este comportamentul antisocial (uneori delincvent sau criminal),care incepe de timpuriu,manifestandu-se in variate arii de manifestare sociala(familie,scoala,profesie,armata,
politica, religie etc).
Personalitatile sociopate apar ca un grup de personalitati caracterizate prin comportament antisocial,care actioneaza fara a tine cont de consecinte,avand ca principal stimul,dorinta imediata,care la randul ei se datoreste unei tolerante scazute la frustrare (in timp ce dorintele lor sunt in continua schimbare).
Ar exista doua tipuri de personalitate care intra in conflict cu societatea:
-personalitatile antisociale,caracterizate prin aceia ca se afla in permanent conflict cu regulile sociale si care nu profita sub nici o forma de educatie, recompensa si pedeapsa,cu un egocentrism exagerat;
-personalitatile antisociale,educati in familii anormale,amorale sau imorale sau in alte situatii educative
precare.Din aceste motive ei se identifiva cu personalitatile dizarmonice si antisociale care le-au servit ca model.Aceste persoane ar fi incapabile de loialitate fata de altii sau de valorile sociale.
Este foarte simplu sa facem o asemanare cu multi dintre politicienii nostri si nu numai cu acei putini care au trebuit sa se prezinte pe la tribunale.
Daca vreti,profilul acestor politicieni-sociopati,ar avea caracteristicile:
-antipatici dar cu impresia ca sunt inteligenti,sociabili;
-minciuna si insecuritate,demagogie;
-imposibilitatea de a avea incredere in ei,nu pot fi loiali;
-lipsa remuscarilor si a rusinii,promit doar pentru a obtine
rezultate ;
-imposibilitatea motivarii actelor antisociale,pentru ca nu au
constiinta;
-saracia judecatii si esecul invatarii din experienta;
-egocentricitatea patologica si incapacitatea de a iubi;
-saracia generala in relatiile afective majore si autentice;
-iresponsabilitate in relatiile interpersonale;
-comportamentul fanatic;
-esec in urmarirea unui plan in viata;
Se remarca de asemenea ura,incapatanarea,lipsa de rusine,scolarizarea adesea la nivel inferior(chiar daca au
universitati absolvite),lipsa in delicatete,cer mult dar nu dau nimic.
Cu toate acestea ei sunt satisfacuti,nu resimt sentimentul de frica,de vina sau remuscare.Desi plauzibili in discutie,nu se poate
pune baza pe vorba lor,adeseori ei nu se pot adapta decat la mediul pe care il domina.
Uzual,ei se prezinta optimisti,pozeaza genialitatea (ca politicieni pot fi manierati,fac usor contacte sociale,inseland pe creduli),in situatii de frustrare ei sunt capabili de acte ilegale (agresiuni verbale sau fizice).Schimbarile lor de dispozitie sunt adesea bruste,fara cauza,sunt cinici,fara cinste si onoare.Ei isi insusesc literatura si indemanare tehnica,sau demagogia la politicieni si care ii va ajuta in activitatea lor,promit chilipiruri,si orice, la creduli.
Pentru a-si realiza dorintele ei nu tin cont de altii,nu au scrupule,sunt egocentrici,inadaptabili in orice conditii
sociale.Comportamentul lor este inflexibil si limitat,fiind incapabili de adaptare si lipsiti de autocritica.Desi temporar pot
prezenta un comportament normal,in conditii dificile, comportamentul lor este anormal si caricaturial.
Nerecunoscandu-si defectele structurale ei nu se pot corecta.Insuccesele permanente ii fac revendicativi,mereu in
conflict cu societatea.
Nu trebuie sa fii foarte inteligent pentru a vedea cum cohortele de sociopati,mai ales dintre aceea scoliti isi fac din politica
domeniul de activitate,si fac acest lucru confiscand societatii o desvoltare democratica,pe care ar merita-o.
Cetatenii asista prin intermediul presei la activitatile lor politice sociopate si se alieneaza de politica,adica se indeparteaza
de acest important domeniu de activitate sociala.Rezultatul,ceea ce vedem astazi in sfera politicii romanesti.
Repet inca odata,acesta este un punct de vedere asupra fenomenului si numai atat.


srelu
2008-10-31 02:15:15

Loz in plic

Imi lasati impresia unui jucator de loz in plic. Poate e asta castigator, poate e ala, poate e celalalt. Nimic cert. In general oamenii citesc ziarele pentru a afla raspunsuri nu pentru a li se pune intrebari. Ochiti una-doua variante si pariati pe ele. Argumentati. Sau chiar daca nu aveti curajul sa pariati, mergeti cu analizele pana la capat, nu ciuguliti cate un pic din fiecare.

Daca voiam certitudini, pana la urma am ramas si mai nedumerit decat eram.

Parerea mea, Tariceanu va da ordonanta de urgenta dar nu-si va asuma raspunderea. Daca parlamentul invalideaza ordonanta, invalidata ramane.

Ca ultim resort, Tariceanu poate emite ordonanta cu o zi sau doua inainte de alegeri pentru ca parlamentul sa nu poata reactiona in timp util.

MarianS01
2008-10-31 04:49:34

Dilematica dezbatuta in trei puncte ...

1.

Mi-e greu sa inteleg la ce te referi cand vorbesti despre alegerea dintre untura si cultura dar, ma rog, apreciez ca ai invatat ceva de la un activist de partid. De la oricine se poate invata cate ceva.

Problema care framanta viata politica in aceste zile este cat din cei 6% din PIB alocati invatamantului merge in cheltuieli de personal (salariile profesorilor, personalul auxiliar etc) si cat in cheltuieli de investitii (constructii si reparatii de scoli, camine, laboratoare etc. dotari cu aparatura de diverse feluri, manuale etc.)? Care dintre cheltuieli ar fi pentru cultura si care pentru untura ?

Te pomenesti ca profesorii o sa fie mai culti daca le cresc salariile!

2.

Pentru sociopatia vietii politice ti-as recomanda sa (re)citesti un articol al consilierului presidential Catalin Avramescu.
http://www.bursa.ro/on-line/s=editorial&sr=&ssr=&articol=34327.html

Unii spun ca acolo este facut portretul Intaiului Sociopat al Tarii.
http://constantingheorghe.blogspot.com/2008_09_01_archive.html

Sunt convins ca doctorul in antropologie stie multe despre canibalismul din viata politica doar nu degeaba s-a lepadat de PD-L. Sau, o fi constatat, saracul, ca si oligarhii PD-L sunt indigesti nu numai CVT. Apropo, PD-L si PRM au de gand sa treca de la concubinajul care l-a scandalizat pe Avramescu la casatorie? Nu este bine ce fac, sa traiasca asa in pacat. Sa fie doar pentru ca "aristocratii mintii" interzic mezalianta ?

3.

Ieri am mai invatat ceva si, asisderea, cei care proiecteaza bugetul tarii, sunt sigur pentru ca am verificat citind proiectul de buget, au invatat odata cu mine. Salariile profesorilor trebuie scoase din capitolul "cheltuieli de personal" si trecute in capitolul "cheltuieli de investitii". Lectia ne-a tinut-o dl. Presedinte, la fapt de seara.

Fiind un elev mediocru n-am reusit sa inteleg daca formula se aplica si in cazul altor salariati sau profesorii sunt un caz special. Dar ma straduiesc sa invat!

Pentru curiosi, pe siteul Ministerlui Finantelor se gaseste si proiectul de buget al invatamantului pentru 2009.
http://www.mfinante.ro/buget%5Cbuget2009%5Cpdf/tit25.pdf
(Se gaseste acolo, mascata, o afacere a lui Tariceanu legata de o investitie la ... Institutul de Constructii din Bucuresti.)

Marius Adrian Porojnicu
2008-10-31 05:30:45

Tariceanu

Toata lumea stie ca premierul e rezistent si-probabil-ca d'aia al si ataca toti;stiu ca nu-si va da demisia si ca nu va periclita astfel alegerile ! Ar fi o surpriza totala sa se trezeasca marinaru' cu demisia premierului pe masa : le-ar strica cartile la toti ,nu ?

acv99
2008-10-31 07:13:45

Foarte bine

Taricene nu te lasa tinete tare in fata demagogilor din invatamint ,ei nu sunt pedagogi ci sunt DEMAGOGI.La o norma de 56 de ore pe luna vor 20 de milioane ca sa ce ? Nu o sa fie mai destepti profesori cu salari mari .

acvila
2008-10-31 07:16:21

PRM si Dl.Vadim

trebuie sa se hotarasca sa treaca de la vorbe la fapte. Prea mult timp le-au trebuit sa inteleaga, ca pentru interesul Tarii, pot realiza mai multe la putere decat in opozitie. Atat PRM, cat si ardelenii loiali Tarii, vor avea numai de castigat. Nici Tara nu va avea de pierdut, ci numai de castigat, daca la conducerea Ei va fi cooptat un partid de oameni capabili si onesti, dornici sa apere interesele Tarii, sa ajute la bunul mers al treburilor interne, la ordinea interna, la apararea valorilor materiale si sociale, la recuperarea pagubelor produse Tarii de cei care s-au considerat mai presus de legi si le-au ignorat. Dreptatea si adevarul trebuie sa triumfe in Tara. Fortele politice de dreapta trebuie sa se intareasca, sa se consoideze. Numai ele pot sa asigure bunastarea, prosperitatea si civilizatia romanilor si Romaniei.

paraipan
2008-10-31 07:16:23

Ce sa se predea?

Poate sa ... predea. Inventaru, ca e'n stare sa plece cu mobila de la Victoria dupa el, cum a facut Nastase.
Mai are de'mputzit locu' vreo 30 de zile. Noul prim Ministru al RO sa aiba un singur objective, dupa care poa' sa plece! Sa puna Dosarele Secu pe masa. Toate! Al lui inclusiv.

MarianDaniel
2008-10-31 07:32:39

SRS si-a mai domolit tonul! Acum ne spune "indiferent din cine va fi format viitorul guvern!"

Se pare ca stie mai mult decat vrea sa spuna si anume ca daca saptamana trecuta era sigur ca PSD castiga, acum e sigur ca PDL le va castiga, asa cum arata toate sondajele! De ce nu ma mir?

Hantzy
2008-10-31 07:42:06

Re: Ce sa se predea?

La 2008-10-31 07:16:23, paraipan a scris:

> Poate sa ... predea. Inventaru, ca e'n stare sa plece cu mobila de la
> Victoria dupa el, cum a facut Nastase.
> Mai are de'mputzit locu' vreo 30 de zile. Noul prim Ministru al RO sa
> aiba un singur objective, dupa care poa' sa plece! Sa puna Dosarele
> Secu pe masa. Toate! Al lui inclusiv.
>
***********************
Presupuneri, draguta, presupuneri!
Da' textu-mi place! Il pastrez pe HD! Iar daca inlocuiesc <Victoria> cu <Cotroceni> si renunt la <prim-ministru> pentru <presedinte> am deja textu' pregatit pentru la anu'.

moroianu
2008-10-31 08:07:32

Re: E clar ca ordonantele astea ar trebui sa dispara; dar apropo de contextul in care candidati...

Hantzy
2008-10-31 08:10:58

Re: Tariceanu

La 2008-10-31 05:30:45, Marius Adrian Porojnicu a scris:

> Toata lumea stie ca premierul e rezistent si-probabil-ca d'aia al si
> ataca toti;stiu ca nu-si va da demisia si ca nu va periclita astfel
> alegerile ! Ar fi o surpriza totala sa se trezeasca marinaru' cu
> demisia premierului pe masa : le-ar strica cartile la toti ,nu ?
>
Greu de facut o afirmatie in acest caz! Iar o analiza e aproape imposibila! Insa ar fi interesanta si-ti multumesc pentru ipoteza. Fara sa am pretentia, ca voi reusi o concluzie, fac cateva incercari in continuare:

Ce s-ar intampla daca guvernu' isi depune demisia?
Daca ar face-o maine, tocmai pentru a-i lasa pe grevistii de saptamana urmatoare in ofsaid, ar fi obligati ei insisi la un interimat. Cum impartirea colegiilor a fost facuta de ei, eventual ajutati de pesedei, vor trage sa prelungeasca acest interimat pana la alegeri. Adversarii politici, in speta Presedintele, PC, PRM si PD-L vor incerca a impune amanarea alegerilor in Parlament si numirea unui alt premier. Sansele ar fi mai mari decat s-ar crede, intrucat la PSD sunt multi parlamentari, care stiu deja ca au pierdut un nou mandat. Fie si cu salariile generoase pe care le au, sau tocmai din acest motiv, cateva luni in plus ca VIP in Capitala nu sunt de lepadat!
In aceasta varianta, CPT ar iesi perdant! Ar exista foarte multi alegatori, care, observandu-i gestul, ar fi convinsi de responsabilitatea guvernului, si poate ca l-ar vota. Insa de la 14-15% ar putea creste la cel mult 16-17%. Exista insa si riscul ca multi sa-l considere vinovat tocmai pentru ca demisioneaza inainte de alegeri, iar Presedintele va bate moneda tocmai pe aceasta idee. A demonstrat-o in trecut ca nu se sfieste s-o faca.
O alta varianta ar fi ca guvernu' sa-si anunte demisia dupa grevele anuntate, tocmai ca un raspuns. Evident, ar fi acuzat imediat de incompetenta! Iar daca ne gandim la raportul, cam de 1:1 intre bugetari si angajati in domeniul privat, iar situatia PNL-ului nu ar fi de invidiat. Desi, in acest caz alegerile n-ar mai putea fi amnate, e foarte probabil ca in scurtul rastimp al interimatului, adversarii politici sa revina si sa puncteze decisiv. PNL va avea reprezentare in Parlament, dar balanta ar inclina catre PD-L plus PRM si mai putin catre PSD.
In acest caz, e foarte probabil ca PD-L sa asigure viitoarea guvernare. Daca insa procentele sale, nu vor trece de 40, va avea nevoie de un aliat. Care va fi, cel mai probabil, un PNL decapitat, cu cele 12-13% ale sale. Raman de vazut daca lui CPT ii place riscul!

Ho Ciu Tzi
2008-10-31 08:16:50

Vad ca comunistii pedelisti Pandrea&company, iesirati la atac pe forum, sa traiti numai ''bine''!!!

Jos PD-L+PRM, alianta nociva!!!!!!!

haritina
2008-10-31 08:30:35

Premierul Tariceanu a fost consecvent!

Chiar si atunci cand a renuntat sa-si mai dea demisia. Avea un mandat de dus pana la capat. O Romanie de guvernat , un program de indeplinit, o politica de promovat- chiar dumneavoastra o spuneti domnule Rosca. Si politica asta liberala a adus Romaniei in ultimii 4 ani cea mai mare crestere economica, cele mai multe investitii, cele mai mari mariri de salarii... Cum sa se predea?!

Ho Ciu Tzi
2008-10-31 08:40:03

Re: Premierul Tariceanu a fost consecvent! / Foarte corect!

La 2008-10-31 08:30:35, haritina a scris:

> Chiar si atunci cand a renuntat sa-si mai dea demisia. Avea un mandat
> de dus pana la capat. O Romanie de guvernat , un program de
> indeplinit, o politica de promovat- chiar dumneavoastra o spuneti
> domnule Rosca. Si politica asta liberala a adus Romaniei in ultimii 4
> ani cea mai mare crestere economica, cele mai multe investitii, cele
> mai mari mariri de salarii... Cum sa se predea?!
>

Ho Ciu Tzi
2008-10-31 08:43:04

Re: Tariceanu / As vrea sa-i vad mutra marinarului cu o demisie si contrafacuta, la misto, in fata,

hi hi hi hi hi hi hi hi hi


La 2008-10-31 05:30:45, Marius Adrian Porojnicu a scris:

> Toata lumea stie ca premierul e rezistent si-probabil-ca d'aia al si
> ataca toti;stiu ca nu-si va da demisia si ca nu va periclita astfel
> alegerile ! Ar fi o surpriza totala sa se trezeasca marinaru' cu
> demisia premierului pe masa : le-ar strica cartile la toti ,nu ?
>

Ho Ciu Tzi
2008-10-31 08:44:29

Re: Tariceanu a ales Untura si nu.../ Total incorect, ca de obicei!!!!!!!!!

La 2008-10-30 23:39:00, Alex.Pandrea a scris:

> Tariceanu a ales Untura si nu Cultura si,aplica sloganul: Baga la noi!
> Baga la noi!
> Pe timpul cand regimul comunist se credea nemuritor aveam un activist
> de partid care vedea relatia dintre materie si cultura dupa o formula
> proprie:cultura sau untura(untura fiind materia care primeaza asupra
> constiintei).Comunistul adevarat trebuie sa aleaga intai
> untura,spunea el.
> Aparent dl.Tariceanu are dreptatate si multi au facut compromisul
> untura contra cultura,cu scuza pentru ca merita o viata mai
> buna,pentru a trai asa cum merita.
> Comportamentul dlui Tariceanu se aseamana in mare parte cu a unei
> cuscre de a mea,care,in momente potrivite are o singura replica:vara
> la noi,vara la noi.
> Cred ca aceasta atmosfera si acest comportament (poate si repetentiile
> dlui Tariceanu) explica dispretul arogantului despre care vorbim fata
> de dascali,medici,functionari publici.
> Dar sa vedem unde ne poate duce acest comportament de aristocrat a
> unui politician roman.
> Adesea ne-am pus intrebarea,si nu numai eu,dece cetatenii,mai ales
> aceia onesti au inceput sa aiba repulsie fata de politica si
> politicieni. Daca in perioada comunista cetateanul nu putea practic
> sa faca
> politica, sistemul dictatorial luand orice posibilitate de
> optiune,dupa 1989 sistemul democratic ar fi trebuit sa constituie un
> imbold,chiar pentru exces de politica.Si chiar asa s-a si
> intamplat,mai ales in primii ani de dupa 1990 cand aveam o inflatie
> de partide si politicieni.
> Treptat elanul pentru politica si admiratia pentru politicieni s-a
> temperat si a devenit treptat chiar o repulsie pentru acest sector
> social.
> Numai consultarea studiilor sociologice ar fi suficienta sa ne arate
> ca cea mai prost cotata este politica si politicienii iar prinsingura
> posibilitate de protest,neparticiparea la alegeri sau la
> viata politica ne demonstreaza ca nu am utilizat democratia asa cum se
> cuvine.
> Vom prezenta doar un anumit punct de vedere,intelegand ca in acest
> domeniu pot fi mult mai multe.
> Una dintre cauzele acestui fenomen consta in aceia ca sfera politicii
> romanesti,a partidelor,de orice coloratura ar fi ele,s-a umplut de
> personalitati anormale,pe care psihologii le numesc personalitati
> sociopate,iar fenomenul in sine este numit sociopatie.
> Termenul de sociopatie sau de personalitate sociopata sau antisociala
> este un termen foarte controversat,fara o delimitare precisa,fiind
> vorba de indivizi greu adaptabili sau chiar incapabili de adaptare la
> mediul social normal dar care se pot folosi de mediulsocial,de
> activitatea politica de exemplu,pentru manifestarile lor
> sociopate.
> Caracteristica acestor indivizi este comportamentul antisocial (uneori
> delincvent sau criminal),care incepe de timpuriu,manifestandu-se in
> variate arii de manifestare sociala(familie,scoala,profesie,armata,
> politica, religie etc).
> Personalitatile sociopate apar ca un grup de personalitati
> caracterizate prin comportament antisocial,care actioneaza fara a
> tine cont de consecinte,avand ca principal stimul,dorinta
> imediata,care la randul ei se datoreste unei tolerante scazute la
> frustrare (in timp ce dorintele lor sunt in continua schimbare).
> Ar exista doua tipuri de personalitate care intra in conflict cu
> societatea:
> -personalitatile antisociale,caracterizate prin aceia ca se afla in
> permanent conflict cu regulile sociale si care nu profita sub nici o
> forma de educatie, recompensa si pedeapsa,cu un egocentrism
> exagerat;
> -personalitatile antisociale,educati in familii anormale,amorale sau
> imorale sau in alte situatii educative
> precare.Din aceste motive ei se identifiva cu personalitatile
> dizarmonice si antisociale care le-au servit ca model.Aceste persoane
> ar fi incapabile de loialitate fata de altii sau de valorile sociale.
> Este foarte simplu sa facem o asemanare cu multi dintre politicienii
> nostri si nu numai cu acei putini care au trebuit sa se prezinte pe
> la tribunale.
> Daca vreti,profilul acestor politicieni-sociopati,ar avea
> caracteristicile:
> -antipatici dar cu impresia ca sunt inteligenti,sociabili;
> -minciuna si insecuritate,demagogie;
> -imposibilitatea de a avea incredere in ei,nu pot fi loiali;
> -lipsa remuscarilor si a rusinii,promit doar pentru a obtine
> rezultate ;
> -imposibilitatea motivarii actelor antisociale,pentru ca nu au
> constiinta;
> -saracia judecatii si esecul invatarii din experienta;
> -egocentricitatea patologica si incapacitatea de a iubi;
> -saracia generala in relatiile afective majore si autentice;
> -iresponsabilitate in relatiile interpersonale;
> -comportamentul fanatic;
> -esec in urmarirea unui plan in viata;
> Se remarca de asemenea ura,incapatanarea,lipsa de rusine,scolarizarea
> adesea la nivel inferior(chiar daca au
> universitati absolvite),lipsa in delicatete,cer mult dar nu dau
> nimic.
> Cu toate acestea ei sunt satisfacuti,nu resimt sentimentul de frica,de
> vina sau remuscare.Desi plauzibili in discutie,nu se poate
> pune baza pe vorba lor,adeseori ei nu se pot adapta decat la mediul pe
> care il domina.
> Uzual,ei se prezinta optimisti,pozeaza genialitatea (ca politicieni
> pot fi manierati,fac usor contacte sociale,inseland pe creduli),in
> situatii de frustrare ei sunt capabili de acte ilegale (agresiuni
> verbale sau fizice).Schimbarile lor de dispozitie sunt adesea
> bruste,fara cauza,sunt cinici,fara cinste si onoare.Ei isi insusesc
> literatura si indemanare tehnica,sau demagogia la politicieni si care
> ii va ajuta in activitatea lor,promit chilipiruri,si orice, la
> creduli.
> Pentru a-si realiza dorintele ei nu tin cont de altii,nu au
> scrupule,sunt egocentrici,inadaptabili in orice conditii
> sociale.Comportamentul lor este inflexibil si limitat,fiind incapabili
> de adaptare si lipsiti de autocritica.Desi temporar pot
> prezenta un comportament normal,in conditii dificile, comportamentul
> lor este anormal si caricaturial.
> Nerecunoscandu-si defectele structurale ei nu se pot
> corecta.Insuccesele permanente ii fac revendicativi,mereu in
> conflict cu societatea.
> Nu trebuie sa fii foarte inteligent pentru a vedea cum cohortele de
> sociopati,mai ales dintre aceea scoliti isi fac din politica
> domeniul de activitate,si fac acest lucru confiscand societatii o
> desvoltare democratica,pe care ar merita-o.
> Cetatenii asista prin intermediul presei la activitatile lor politice
> sociopate si se alieneaza de politica,adica se indeparteaza
> de acest important domeniu de activitate sociala.Rezultatul,ceea ce
> vedem astazi in sfera politicii romanesti.
> Repet inca odata,acesta este un punct de vedere asupra fenomenului si
> numai atat.
>
>
>
>

Ho Ciu Tzi
2008-10-31 08:46:34

Re: SRS si-a mai domolit tonul! Acum ne spune "indiferent din cine va fi format viitorul guvern!"

De ce nu te miri? Pentru ca esti un comunist-pedelist viclean si fara minte, n-asa?


La 2008-10-31 07:32:39, MarianDaniel a scris:

> Se pare ca stie mai mult decat vrea sa spuna si anume ca daca
> saptamana trecuta era sigur ca PSD castiga, acum e sigur ca PDL le va
> castiga, asa cum arata toate sondajele! De ce nu ma mir?
>

ionescu
2008-10-31 08:50:51

Pe "Viata si pe moarte"

Lupta partidelor politice nu se da intre viata si moarte ci intre inteligenta si prostie
Si mare este gradina Domnului in Romania!

gili
2008-10-31 09:16:17

Io am spus-o din capul locului ...

Excelenta Sa ne-a anuntat ieri in direct si la ceas de maxima audienta ca premierul prepus de dinsul dupa aceste alegeri o sa fie nu de la partidul cinstigator al alegerilor ci acela care il doreste dinsul .
Mesajul este adresat sponsorilor ...
Baieti varsati paralele la casieriile cantedatilor pedelici pentru ca de acolo o sa aveti govern .
Mai este adresat si celor care nu ar vota cu pedelicii ...
Nu va mai rupeti pingelele pina la urnele de votare ca oricum tot pe cine vreu eu pun la govern .
Este adresat dascalilor in special , dar si bugetarilor in general .
Nu mai umblati la greve ( iote unde era pacificatorul ) , votati pedelicii si dupa alegeri SIGUR avem govern de pedelici ca asa vor muschii mei si o sa primiti paralele .
Acuma , este limpede ca viitorul parlament o sa fie cu mult sub nivelul actualului ( de , o sa ne iasa pe nas traznaia asta cu uninominalul ) , nou alesii vor fi mai aplecati spre propriile buzunare decit spre interesul partidelor din care fac parte , ca de al tarii nici nu incape discutie ... si nu m-ar prinde mirarea sa voteze cum le cere Ba'secu , ba chiar sa ne trezim ca penelei si pesedei votatio de noi , se vor transforma in cei mai vajnici pedelici .
Ca doara nu o sa le putem cere sa puie de o dizolvare a Parlementului dupa ce dinsii si-au cheltuit paralele si suflul pe coclaurele colegiilor uninominale , n'asa ?!
Ie drept ca ar mai exista si varianta aia cu suspendarea Excelentei Sale si trecerea unui guvern prin Parlament in luna suspendarii .
Asta implica un presedinte la Senat altul decit de la pedelici , o tevatura imensa si mie unuia nu-mi prea vina a crede ca o sa poata fi dusa la bun sfirsit .

UNFORGIVEN
2008-10-31 09:16:30

ALTFEL DE MOTIUNE !!!

Aceasta motiune de cenzura, merita mai multa atentie. Dupa modul in care parlamentarii le-au interpretat pe cele anterioare, aceasta motiune este diferita. Parlamentarii care o vor vota, acum sunt la sfarsit de mandat ce le expira la toti peste o luna. Multi dintre ei nu vor mai candida sau nu vor mai fi alesi si isi vor pierde privilegiile. Daca motiunea trece, guvernul va fi demis si va fi numit un nou guvern care va putea amana alegerile pana la anul iar actualii parlamentari isi vor mentine scaunele inca cateva luni bune. Alegerile pot fi amanate si organizate simultan cu prezidentialele, fapt dorit de dl. Basescu si PD-L dar si de cei care stiu ca nu mai pot trece pragul si au nevoie de timp sa se refaca. Ba chiar si sistemul de vot uninominal poate sa fie inlaturat. Oricum, noul guvern va fi cel care va imparti banii, va organiza alegerile si numararea voturilor. Si chiar daca timpul este practic prea scurt, opozitia PD-L &#8211; PRM &#8211; PNG s-ar multumi chiar si numai cu ridicarea dreptului de a emite ordonante de urgenta, dandu-i-se astfel presedintelui o mica satisfactie la care jinduieste de 4 ani. Pe aceste considerente, aceasta motiune trebuie privita cu mare atentie caci ea poate trece.

Ho Ciu Tzi
2008-10-31 09:35:09

Io am spus-o din capul locului .../ Foarte corect, daca romanii ar fi destepti nu ar vota deloc PD-L

care astfel nu ar intra in Parlament si Basescu nu ar avea de unde sa numeasca un pedelist-comunist, de-al lui, ca Prim Misnistru, n-asa???


La 2008-10-31 09:16:17, gili a scris:

> Excelenta Sa ne-a anuntat ieri in direct si la ceas de maxima
> audienta ca premierul prepus de dinsul dupa aceste alegeri o sa fie
> nu de la partidul cinstigator al alegerilor ci acela care il doreste
> dinsul .
> Mesajul este adresat sponsorilor ...
> Baieti varsati paralele la casieriile cantedatilor pedelici pentru
> ca de acolo o sa aveti govern .
> Mai este adresat si celor care nu ar vota cu pedelicii ...
> Nu va mai rupeti pingelele pina la urnele de votare ca oricum tot
> pe cine vreu eu pun la govern .
> Este adresat dascalilor in special , dar si bugetarilor in
> general .
> Nu mai umblati la greve ( iote unde era pacificatorul ) , votati
> pedelicii si dupa alegeri SIGUR avem govern de pedelici ca asa vor
> muschii mei si o sa primiti paralele .
> Acuma , este limpede ca viitorul parlament o sa fie cu mult sub
> nivelul actualului ( de , o sa ne iasa pe nas traznaia asta cu
> uninominalul ) , nou alesii vor fi mai aplecati spre propriile
> buzunare decit spre interesul partidelor din care fac parte , ca de
> al tarii nici nu incape discutie ... si nu m-ar prinde mirarea sa
> voteze cum le cere Ba'secu , ba chiar sa ne trezim ca penelei si
> pesedei votatio de noi , se vor transforma in cei mai vajnici
> pedelici .
> Ca doara nu o sa le putem cere sa puie de o dizolvare a
> Parlementului dupa ce dinsii si-au cheltuit paralele si suflul pe
> coclaurele colegiilor uninominale , n'asa ?!
> Ie drept ca ar mai exista si varianta aia cu suspendarea
> Excelentei Sale si trecerea unui guvern prin Parlament in luna
> suspendarii .
> Asta implica un presedinte la Senat altul decit de la pedelici , o
> tevatura imensa si mie unuia nu-mi prea vina a crede ca o sa poata fi
> dusa la bun sfirsit .
>

gili
2008-10-31 09:44:46

Nex , nu tzine !

Nu tzine pentru ca pesedicii nu vor vota motiunea . Nu au enteres ca guvernul sa caza taman acuma cind sunt pe val .
Apoi , sa presupunem ca totusi motiunea o sa treaca .
Guvernu este demis ...
Ba'secu prepune alt premier care insa trebuie confirmat de parlament , n'asa ?
PSD ar vota in cazul acesta propunerea lui Ba'secu , numai si numai daca premierul ar fi agreat de dinsii .
Asta ar cam insemna ca pe premierul in cauza sa-l cheme musai GEOANA .
Ori Ba'secu s-ar face de risul risilor si toata strategia lui si a pedelicilor de campanie ar esua cu riscuri imense pentru dinsii , n'asa ?
Plus de asta procedurile ar impune timp care ar bate dincolo de data stabilita a alegerilor . Guvernul demisioar ar ramine in functie pina dincolo de aceasta data .
Asa ca nu-i posibil ce zici ...
Motiunea este numai un exercitiu de imagine , prapaganda cu alte cuvinte ... Si asta o stiu foarte bine si initiatorii sai pedelicii si peremeii .
Acuma , pe mine nu m-ar prinde mirarea ca alegerile astea sa nu aibe loc la termen , dar lucrusorul asta poate proveni de la Curtea ceea de Constitutii , acolo unde si-a bagat nasul aleatul pesedicilor , domnul Vadim Tudor , dar nu de la aceasta motiune de cenzura , n'asa ?

Camelian Propinatiu
2008-10-31 09:59:47

Emanciparea cadrelor didactice

Tine de siguranta nationala realitatea ca subsalarizarea acumulata de la un guvern la altul in invatamantul romanesc e de fapt de peste 200%, asa ca sistemul a intrat in colaps educational, adica poate alfabetiza majoritatea elevilor, dar nu le poate da educatie.
Elevul nu mai asculta de cadrul didactic, deoarece vede la catedra mai mult un contraexemplu de reusita in viata.
De aceea, pana la 1 aprilie 2009, cand se vor relua discutiile despre Emanciparea cadrelor didactice, cu deosebire orele de dirigentie, pentru a se evita oligopedagogia, trebuie suplinite cu diferite intalniri cu oameni de afaceri locali sau cu vipuri, poate chiar generalizand activitatile de tip Junior Achievment, profesorul devenind vremelnic doar managerul acestor ac?iuni obligatorii.

UNFORGIVEN
2008-10-31 10:21:39

Re: Io am spus-o din capul locului ...

La 2008-10-31 09:16:17, gili a scris:

> Excelenta Sa ne-a anuntat ieri in direct si la ceas de maxima
> audienta ca premierul prepus de dinsul dupa aceste alegeri o sa fie
> nu de la partidul cinstigator al alegerilor ci acela care il doreste
> dinsul .
> Mesajul este adresat sponsorilor ...
> Baieti varsati paralele la casieriile cantedatilor pedelici pentru
> ca de acolo o sa aveti govern .
> Mai este adresat si celor care nu ar vota cu pedelicii ...
> Nu va mai rupeti pingelele pina la urnele de votare ca oricum tot
> pe cine vreu eu pun la govern .
> Este adresat dascalilor in special , dar si bugetarilor in
> general .
> Nu mai umblati la greve ( iote unde era pacificatorul ) , votati
> pedelicii si dupa alegeri SIGUR avem govern de pedelici ca asa vor
> muschii mei si o sa primiti paralele .
> Acuma , este limpede ca viitorul parlament o sa fie cu mult sub
> nivelul actualului ( de , o sa ne iasa pe nas traznaia asta cu
> uninominalul ) , nou alesii vor fi mai aplecati spre propriile
> buzunare decit spre interesul partidelor din care fac parte , ca de
> al tarii nici nu incape discutie ... si nu m-ar prinde mirarea sa
> voteze cum le cere Ba'secu , ba chiar sa ne trezim ca penelei si
> pesedei votatio de noi , se vor transforma in cei mai vajnici
> pedelici .
> Ca doara nu o sa le putem cere sa puie de o dizolvare a
> Parlementului dupa ce dinsii si-au cheltuit paralele si suflul pe
> coclaurele colegiilor uninominale , n'asa ?!
> Ie drept ca ar mai exista si varianta aia cu suspendarea
> Excelentei Sale si trecerea unui guvern prin Parlament in luna
> suspendarii .
> Asta implica un presedinte la Senat altul decit de la pedelici , o
> tevatura imensa si mie unuia nu-mi prea vina a crede ca o sa poata fi
> dusa la bun sfirsit .

Corect, sunt de acord. As adauga indemnul clar: daca vreti coalitie de 51 la suta, veniti aici ca nu puteti sa o faceti decat cu pd-L. As duce scenariul mai departe dupa suspendare, cu referendumul la care vor participa nu 35 ci 75 la suta dintre romanii satui de atata circ fara paine. Ei, atunci presedintele tarii o sa cheme profesorii, sanitarii si toti bugetarii in Piata Universitatii sa ne bata strigand Noi Gandim Noi Nu Muncim. Ce conteaza tara, criza, problemele de existenta, nu conteaza, presedintele stie ce vrea si noi trebuie sa vrem ce vrea dumnealui, ca ne vrea binele. Si apropo, cand o mai veni dl. presedinte prin Piata Universitatii sa ne mai dea raportul trimestrial, ca doar si cei care-l asteapta de dincolo de gard, de la fantana, sunt tot romani, n'asa ?

Margot
2008-10-31 10:43:44

Re: Solutia: Interzicerea Ordonantelor de Urgenta

pictor
2008-10-31 10:45:12

Bine face !

Nici actualul guvern si nici viitorul nu vor putea satisface revendicarile salariile cerute de sindicate.Ordonanta de urgenta a Guvernului de amanare a majorarii salariilor din Educatie pana in aprilie 2009 a fost o decizie responsabila pentru viitorul Romaniei.

alwis46
2008-10-31 11:01:24

Re: Nex , nu tzine !

Chiar sa treaca motiunea, Basescu nu va numi alt premier, cabinetul actual va fi mentinut in functie in continuare pana dupa alegeri.
Asta e uzanta, asa s-a facut in toate tarile atunci cand un cabinet a cazut in preajma alegerilor.
Geoana poate fi premier, dar abia dupa alegeri, daca PSD iese prima-ntai chiar si fara majoritate absoluta.
Scenariul tau este numai o simpla alegatie umorala neavand nimic de-a face cu practica obisnuita in astfel de cazuri.
Pana si la italenii aia la care guvernele sunt mai volatile decat alcoolul lasat in aer liber, pana si la ei, guvernul demisionar sau demis este mandatat sa conduca tara pana dupa alegeri.
Daca vrei sa accepti acest fapt ca pe unul absolut real, bine, daca nu, mie nici macar nu mi se falfaie.

La 2008-10-31 09:44:46, gili a scris:

> Nu tzine pentru ca pesedicii nu vor vota motiunea . Nu au
> enteres ca guvernul sa caza taman acuma cind sunt pe val .
> Apoi , sa presupunem ca totusi motiunea o sa treaca .
> Guvernu este demis ...
> Ba'secu prepune alt premier care insa trebuie confirmat de
> parlament , n'asa ?
> PSD ar vota in cazul acesta propunerea lui Ba'secu , numai si
> numai daca premierul ar fi agreat de dinsii .
> Asta ar cam insemna ca pe premierul in cauza sa-l cheme musai
> GEOANA .
> Ori Ba'secu s-ar face de risul risilor si toata strategia lui si
> a pedelicilor de campanie ar esua cu riscuri imense pentru dinsii ,
> n'asa ?
> Plus de asta procedurile ar impune timp care ar bate dincolo de
> data stabilita a alegerilor . Guvernul demisioar ar ramine in functie
> pina dincolo de aceasta data .
> Asa ca nu-i posibil ce zici ...
> Motiunea este numai un exercitiu de imagine , prapaganda cu alte
> cuvinte ... Si asta o stiu foarte bine si initiatorii sai pedelicii si
> peremeii .
> Acuma , pe mine nu m-ar prinde mirarea ca alegerile astea sa nu
> aibe loc la termen , dar lucrusorul asta poate proveni de la Curtea
> ceea de Constitutii , acolo unde si-a bagat nasul aleatul pesedicilor
> , domnul Vadim Tudor , dar nu de la aceasta motiune de cenzura , n'asa
> ?
>
>

DanBruma
2008-10-31 11:11:00

Re: Bine face !...despre care viitor vorbesti, ala din noiembrie 2008 pana in aprilie 2009?

Foarte bine vazut. Ochi de artist, ce sa mai vorbim.

La 2008-10-31 10:45:12, pictor a scris:
> Nici actualul guvern si nici viitorul nu vor putea satisface
> revendicarile salariile cerute de sindicate.Ordonanta de urgenta a
> Guvernului de amanare a majorarii salariilor din Educatie pana in
> aprilie 2009 a fost o decizie responsabila pentru viitorul Romaniei.

Alex.Pandrea
2008-10-31 11:12:39

Re: Io am spus-o din capul locului .../ Foarte corect, daca romanii ar fi destepti ar vota deloc PD-L

La 2008-10-31 09:35:09, Ho Ciu Tzi a scris:

Romanii destepti voteaza PD-L

Alex.Pandrea
2008-10-31 11:13:34

Re: Io am spus-o din capul locului .../ Foarte corect, daca romanii ar fi destepti ar vota toti PD-L

La 2008-10-31 11:12:39, Alex.Pandrea a scris:

> La 2008-10-31 09:35:09, Ho Ciu Tzi a scris:
>
> Romanii destepti voteaza PD-L
>

DanBruma
2008-10-31 11:15:31

Re: Pe "Viata si pe moarte" ... despre care inteligenta vorbesti? nu e cazul in politica Ro

La 2008-10-31 08:50:51, ionescu a scris:
> Lupta partidelor politice nu se da intre viata si moarte ci intre
> inteligenta si prostie
> Si mare este gradina Domnului in Romania!

alwis46
2008-10-31 11:37:55

Re: Io am spus-o din capul locului ...

Ceea ce nu vrei tu sa intelegi, sau doar te faci, este ca presedintele, fie numele lui oricare, este obligat sa desemneze ca premier o persoana din cadrul unui partid parlamentar care are majoritate absoluta, aia de 50% plus unul, dar este liber sa desemneze pe cine vrea in cazul in care nici unul dintre partide nu a obtinut aceasta majoritate, singura conditie fiind aceea ca partidul din randul caruia va fi desemnat premierul sa fie partid parlamentar..
Pentru informarea ta generala si pentru a nu mai bate atata modeda calpa cu stirile, iata ce zicea tanti Constitutiunea :

ARTICOLUL 103 - Investitura
(1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament.

Pricepi draguta ?
Daca nu exista majoritate absoluta, un presedinte poate numi pe cine vrea muschiul lui, urmand ca Parlamentul sa-si dea acceptul sau nu.

Si daca tot ai deschis discutia si te arati asa de preocupat, de ce n-ai scris si de faptul ca Basescu le-a spus acum doua-trei zile pedelicilor lui ca nu va desemna un premier de la ei daca nu au 50% + un mandat in plus ?
Si ca sa-ti reimprospatez memoria, Tariceanu a fost desemnat premier in 2004 din randul unei aliante politice parlamentare care nu avea majoritatea absoluta desi Uniunea Nationala PSD+PUR castigase alegerile dar nici ei cu majoritatea care sa le permita sa faca un cabinet ministerial.
Atunci de ce nu ai facut atata gat ca Basescu a desemnat un premier cum a vrut chelia lui ?


La 2008-10-31 09:16:17, gili a scris:

> Excelenta Sa ne-a anuntat ieri in direct si la ceas de maxima
> audienta ca premierul prepus de dinsul dupa aceste alegeri o sa fie
> nu de la partidul cinstigator al alegerilor ci acela care il doreste
> dinsul .
> Mesajul este adresat sponsorilor ...
> Baieti varsati paralele la casieriile cantedatilor pedelici pentru
> ca de acolo o sa aveti govern .
> Mai este adresat si celor care nu ar vota cu pedelicii ...
> Nu va mai rupeti pingelele pina la urnele de votare ca oricum tot
> pe cine vreu eu pun la govern .
> Este adresat dascalilor in special , dar si bugetarilor in
> general .
> Nu mai umblati la greve ( iote unde era pacificatorul ) , votati
> pedelicii si dupa alegeri SIGUR avem govern de pedelici ca asa vor
> muschii mei si o sa primiti paralele .
> Acuma , este limpede ca viitorul parlament o sa fie cu mult sub
> nivelul actualului ( de , o sa ne iasa pe nas traznaia asta cu
> uninominalul ) , nou alesii vor fi mai aplecati spre propriile
> buzunare decit spre interesul partidelor din care fac parte , ca de
> al tarii nici nu incape discutie ... si nu m-ar prinde mirarea sa
> voteze cum le cere Ba'secu , ba chiar sa ne trezim ca penelei si
> pesedei votatio de noi , se vor transforma in cei mai vajnici
> pedelici .
> Ca doara nu o sa le putem cere sa puie de o dizolvare a
> Parlementului dupa ce dinsii si-au cheltuit paralele si suflul pe
> coclaurele colegiilor uninominale , n'asa ?!
> Ie drept ca ar mai exista si varianta aia cu suspendarea
> Excelentei Sale si trecerea unui guvern prin Parlament in luna
> suspendarii .
> Asta implica un presedinte la Senat altul decit de la pedelici , o
> tevatura imensa si mie unuia nu-mi prea vina a crede ca o sa poata fi
> dusa la bun sfirsit .
>

alwis46
2008-10-31 11:46:30

Re: Io am spus-o din capul locului ...completare...

Ca sa inteleaga lumea despre ce este vorba si de faptul ca ai denaturat declaratia matelotului, hai sa vedem ce a zis cotrocenistu' :

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/108940/Basescu-Sper-sa-fiu-mai-norocos-cu-desemnarea-viitorului-premier-.html

Si hai sa vedem ce a declarat Basescu in 2004 cand nici un partid nu avea majoritatea absoluta : dupa investitura, il voi desemna pe Calin Popescu Tariceanu ca premier.

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2004/12/041215_basescu_premier.shtml

Unde ti-au fost acum patru ani reprosurile ca Basescu a facut ce-a vrut suvita lui de par aia rebela ?

La 2008-10-31 11:37:55, alwis46 a scris:

> Ceea ce nu vrei tu sa intelegi, sau doar te faci, este ca
> presedintele, fie numele lui oricare, este obligat sa desemneze ca
> premier o persoana din cadrul unui partid parlamentar care are
> majoritate absoluta, aia de 50% plus unul, dar este liber sa
> desemneze pe cine vrea in cazul in care nici unul dintre partide nu a
> obtinut aceasta majoritate, singura conditie fiind aceea ca partidul
> din randul caruia va fi desemnat premierul sa fie partid
> parlamentar..
> Pentru informarea ta generala si pentru a nu mai bate atata modeda
> calpa cu stirile, iata ce zicea tanti Constitutiunea :
>
> ARTICOLUL 103 - Investitura
> (1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de
> prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea
> absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a
> partidelor reprezentate in Parlament.
>
> Pricepi draguta ?
> Daca nu exista majoritate absoluta, un presedinte poate numi pe cine
> vrea muschiul lui, urmand ca Parlamentul sa-si dea acceptul sau nu.
>
> Si daca tot ai deschis discutia si te arati asa de preocupat, de ce
> n-ai scris si de faptul ca Basescu le-a spus acum doua-trei zile
> pedelicilor lui ca nu va desemna un premier de la ei daca nu au 50% +
> un mandat in plus ?
> Si ca sa-ti reimprospatez memoria, Tariceanu a fost desemnat premier
> in 2004 din randul unei aliante politice parlamentare care nu avea
> majoritatea absoluta desi Uniunea Nationala PSD+PUR castigase
> alegerile dar nici ei cu majoritatea care sa le permita sa faca un
> cabinet ministerial.
> Atunci de ce nu ai facut atata gat ca Basescu a desemnat un premier
> cum a vrut chelia lui ?
>
>
> La 2008-10-31 09:16:17, gili a scris:
>
> > Excelenta Sa ne-a anuntat ieri in direct si la ceas de maxima
> > audienta ca premierul prepus de dinsul dupa aceste alegeri o sa fie
> > nu de la partidul cinstigator al alegerilor ci acela care il doreste
> > dinsul .
> > Mesajul este adresat sponsorilor ...
> > Baieti varsati paralele la casieriile cantedatilor pedelici pentru
> > ca de acolo o sa aveti govern .
> > Mai este adresat si celor care nu ar vota cu pedelicii ...
> > Nu va mai rupeti pingelele pina la urnele de votare ca oricum tot
> > pe cine vreu eu pun la govern .
> > Este adresat dascalilor in special , dar si bugetarilor in
> > general .
> > Nu mai umblati la greve ( iote unde era pacificatorul ) , votati
> > pedelicii si dupa alegeri SIGUR avem govern de pedelici ca asa vor
> > muschii mei si o sa primiti paralele .
> > Acuma , este limpede ca viitorul parlament o sa fie cu mult sub
> > nivelul actualului ( de , o sa ne iasa pe nas traznaia asta cu
> > uninominalul ) , nou alesii vor fi mai aplecati spre propriile
> > buzunare decit spre interesul partidelor din care fac parte , ca de
> > al tarii nici nu incape discutie ... si nu m-ar prinde mirarea sa
> > voteze cum le cere Ba'secu , ba chiar sa ne trezim ca penelei si
> > pesedei votatio de noi , se vor transforma in cei mai vajnici
> > pedelici .
> > Ca doara nu o sa le putem cere sa puie de o dizolvare a
> > Parlementului dupa ce dinsii si-au cheltuit paralele si suflul pe
> > coclaurele colegiilor uninominale , n'asa ?!
> > Ie drept ca ar mai exista si varianta aia cu suspendarea
> > Excelentei Sale si trecerea unui guvern prin Parlament in luna
> > suspendarii .
> > Asta implica un presedinte la Senat altul decit de la pedelici , o
> > tevatura imensa si mie unuia nu-mi prea vina a crede ca o sa poata fi
> > dusa la bun sfirsit .
> >
>
>

Socrate
2008-10-31 12:20:14

Alwis * Re: Io am spus-o din capul locului ...

Interpretezi foarte ciudat constitutia.
In primul rand, conform constitutiei, presedintele propune, dar parlamentul DISPUNE.
Hai sa presupunem ca nici un partid nu are majoritatea absoluta.
Daca presedintele poate propune pe cine vrea el, de la orice partid, atunci de ce se mai consulata cu partidele parlamentare ? Sper ca nu ca sa le comunice pe cine vrea sa puna prim-ministru, dupa care sa faca stanga imprejur si sa paraseasca sala
Spiritul constitutiei, daca nu exact litera constitutiei, cere ca primul ministru sa reprezinte o majoritate parlamentara, care sa permita guvernarea cu un guvern stabil. Asa ca presedintele urmeaza sa desemneze primul ministru la propunerea unor partide aliate, care sa formeze o majoritate parlamentara.
Asa se procedeaza in orice tara democratica.
Daca presedintele propune pe cine vrea el, parlamentul suveran poate infirma toate propunerile presedintelui si se ajunge la alegeri anticipate, dupa doua propuneri infirmate. Si asa mai departe, situatia se poate repeta.
In fapt, dupa cum spui, presedintele ar propune un prim-ministru si un guvern minoritar, deci instabil, care, chiar daca ar trece prima oara, poate fi doborat oricand prin motiune de cenzura.

La 2008-10-31 11:37:55, alwis46 a scris:

> Ceea ce nu vrei tu sa intelegi, sau doar te faci, este ca
> presedintele, fie numele lui oricare, este obligat sa desemneze ca
> premier o persoana din cadrul unui partid parlamentar care are
> majoritate absoluta, aia de 50% plus unul, dar este liber sa
> desemneze pe cine vrea in cazul in care nici unul dintre partide nu a
> obtinut aceasta majoritate, singura conditie fiind aceea ca partidul
> din randul caruia va fi desemnat premierul sa fie partid
> parlamentar..
> Pentru informarea ta generala si pentru a nu mai bate atata modeda
> calpa cu stirile, iata ce zicea tanti Constitutiunea :
>
> ARTICOLUL 103 - Investitura
> (1) Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de
> prim-ministru, in urma consultarii partidului care are majoritatea
> absoluta in Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a
> partidelor reprezentate in Parlament.
>
> Pricepi draguta ?
> Daca nu exista majoritate absoluta, un presedinte poate numi pe cine
> vrea muschiul lui, urmand ca Parlamentul sa-si dea acceptul sau nu.
>
> Si daca tot ai deschis discutia si te arati asa de preocupat, de ce
> n-ai scris si de faptul ca Basescu le-a spus acum doua-trei zile
> pedelicilor lui ca nu va desemna un premier de la ei daca nu au 50% +
> un mandat in plus ?
> Si ca sa-ti reimprospatez memoria, Tariceanu a fost desemnat premier
> in 2004 din randul unei aliante politice parlamentare care nu avea
> majoritatea absoluta desi Uniunea Nationala PSD+PUR castigase
> alegerile dar nici ei cu majoritatea care sa le permita sa faca un
> cabinet ministerial.
> Atunci de ce nu ai facut atata gat ca Basescu a desemnat un premier
> cum a vrut chelia lui ?
>
>
> La 2008-10-31 09:16:17, gili a scris:
>
> > Excelenta Sa ne-a anuntat ieri in direct si la ceas de maxima
> > audienta ca premierul prepus de dinsul dupa aceste alegeri o sa fie
> > nu de la partidul cinstigator al alegerilor ci acela care il doreste
> > dinsul .
> > Mesajul este adresat sponsorilor ...
> > Baieti varsati paralele la casieriile cantedatilor pedelici pentru
> > ca de acolo o sa aveti govern .
> > Mai este adresat si celor care nu ar vota cu pedelicii ...
> > Nu va mai rupeti pingelele pina la urnele de votare ca oricum tot
> > pe cine vreu eu pun la govern .
> > Este adresat dascalilor in special , dar si bugetarilor in
> > general .
> > Nu mai umblati la greve ( iote unde era pacificatorul ) , votati
> > pedelicii si dupa alegeri SIGUR avem govern de pedelici ca asa vor
> > muschii mei si o sa primiti paralele .
> > Acuma , este limpede ca viitorul parlament o sa fie cu mult sub
> > nivelul actualului ( de , o sa ne iasa pe nas traznaia asta cu
> > uninominalul ) , nou alesii vor fi mai aplecati spre propriile
> > buzunare decit spre interesul partidelor din care fac parte , ca de
> > al tarii nici nu incape discutie ... si nu m-ar prinde mirarea sa
> > voteze cum le cere Ba'secu , ba chiar sa ne trezim ca penelei si
> > pesedei votatio de noi , se vor transforma in cei mai vajnici
> > pedelici .
> > Ca doara nu o sa le putem cere sa puie de o dizolvare a
> > Parlementului dupa ce dinsii si-au cheltuit paralele si suflul pe
> > coclaurele colegiilor uninominale , n'asa ?!
> > Ie drept ca ar mai exista si varianta aia cu suspendarea
> > Excelentei Sale si trecerea unui guvern prin Parlament in luna
> > suspendarii .
> > Asta implica un presedinte la Senat altul decit de la pedelici , o
> > tevatura imensa si mie unuia nu-mi prea vina a crede ca o sa poata fi
> > dusa la bun sfirsit .
> >
>
>

DanBruma
2008-10-31 12:26:09

Pai sa nu se predea ca asa e mai palpitant

http://www.mediafax.ro/social/sindicatele-au-stabilit-calendarul-protestelor.html?1688;3390370

Liviu2002j
2008-10-31 12:32:39

Re: Emanciparea cadrelor didactice

Nu stiu daca stiti dar in ultima vreme reclamele la diverse produse care se adreseaza elevilor, ca si mesajele diverselor campanii guvernamentale, sunt facute intr-un cadru in care apare o clasa obisnuita cu elevi de scoala si profesori, unde niste mafioti verosi ii pun la punct asa cum le place lor sa fie pusi la punct !!! De altfel ei nu de respect au nevoie ci de bici din pacate ... Nu (mai) reactioneaza la vorba buna, de bun simt, rezonabila, ci la amenintarile de tot felul, daca se poate cu o arma ceva !!! Din nefericire raspund mult mai bine la frica decat la vorba buna si asta o dovedesc - asa cum am scris - reclamele care se fac in ultimul timp ... De altfel si in filmul "Filantropica" apare un astfel de episod ! In fata unui astfel de fenomen social si avand in vedere salarizarea de mizerie profesorii reactioneaza si mai fac si ei ceea ce mai pot face ...

Shadow
2008-10-31 12:41:22

Re: ALTFEL DE MOTIUNE !!! alwis

>Chiar sa treaca motiunea, Basescu nu va numi alt premier, cabinetul actual va >fi mentinut in functie in continuare pana dupa alegeri.
>Asta e uzanta, asa s-a facut in toate tarile atunci cand un cabinet a cazut in >preajma alegerilor.
>Geoana poate fi premier, dar abia dupa alegeri, daca PSD iese prima-ntai >chiar si fara majoritate absoluta.
>Scenariul tau este numai o simpla alegatie umorala neavand nimic de-a face >cu practica obisnuita in astfel de cazuri.
>Pana si la italenii aia la care guvernele sunt mai volatile decat alcoolul lasat in >aer liber, pana si la ei, guvernul demisionar sau demis este mandatat sa >conduca tara pana dupa alegeri.
>Daca vrei sa accepti acest fapt ca pe unul absolut real, bine, daca nu, mie nici >macar nu mi se falfaie.

Alwis de bun simt ai avea dreptate doar ca "uzanta" nu a fost nicicand probata in Romania inca. Scenariul real este ca pdl vrea amanarea alegerilor. Momentul actual nu le da prea multe "procente". Ar fi bine pt ei sa amane aceste alegeri mai spre "primavara" incolo. Pe de o parte ca "dupa o iarna posibil grea" guvernantii vor mai pierde din procente si in al doilea rand ca sa poata sa se inteleaga cu geoana. Nu exclude nici asteptarea "neobosita" ca dna sa reuseasca sa castige si ea un proces cu "opozantii" politici. De aici si alianta lor cu prm care nu mai este de multa vreme punctuala.

PS. Multumesc ca te-ai referit si "la mine" in termenii "alesi" vizavi la cele 49 de milioane care reprezinta partea Romaniei la o interventie de cateva sute de milioane. Nu cred ca eu sa o fi facut vreodata fata de dta.

Shadow
2008-10-31 12:44:12

Re: Io am spus-o din capul locului ...gili ce nu "observa nimeni"

> Excelenta Sa ne-a anuntat ieri in direct si la ceas de maxima
> audienta ca premierul prepus de dinsul dupa aceste alegeri o sa fie
> nu de la partidul cinstigator al alegerilor ci acela care il doreste
> dinsul .
> Mesajul este adresat sponsorilor ...
> Baieti varsati paralele la casieriile cantedatilor pedelici pentru
> ca de acolo o sa aveti govern .
> Mai este adresat si celor care nu ar vota cu pedelicii ...
> Nu va mai rupeti pingelele pina la urnele de votare ca oricum tot
> pe cine vreu eu pun la govern .
> Este adresat dascalilor in special , dar si bugetarilor in
> general .
> Nu mai umblati la greve ( iote unde era pacificatorul ) , votati
> pedelicii si dupa alegeri SIGUR avem govern de pedelici ca asa vor
> muschii mei si o sa primiti paralele .
> Acuma , este limpede ca viitorul parlament o sa fie cu mult sub
> nivelul actualului ( de , o sa ne iasa pe nas traznaia asta cu
> uninominalul ) , nou alesii vor fi mai aplecati spre propriile
> buzunare decit spre interesul partidelor din care fac parte , ca de
> al tarii nici nu incape discutie ... si nu m-ar prinde mirarea sa
> voteze cum le cere Ba'secu , ba chiar sa ne trezim ca penelei si
> pesedei votatio de noi , se vor transforma in cei mai vajnici
> pedelici .
> Ca doara nu o sa le putem cere sa puie de o dizolvare a
> Parlementului dupa ce dinsii si-au cheltuit paralele si suflul pe
> coclaurele colegiilor uninominale , n'asa ?!
> Ie drept ca ar mai exista si varianta aia cu suspendarea
> Excelentei Sale si trecerea unui guvern prin Parlament in luna
> suspendarii .
> Asta implica un presedinte la Senat altul decit de la pedelici , o
> tevatura imensa si mie unuia nu-mi prea vina a crede ca o sa poata fi
> dusa la bun sfirsit .

Este contradictia de ieri a presedintelui. Adica o "manipulare ordinara". Dupa cum vezi eu nu ma refer decat la ceea ce a spus el si nu fac referinte (asa cum a si cerut) la ceea ce nu a spus.
El sustinea ca pt educatie se va cere "reforma contra bani". Cand in realitate ceea ce face si el si pedelacii sai este taman invers. Bani contra o "ipotetica" reforma acceptata de profesori.

Shadow
2008-10-31 12:54:26

Re: Solutia: Interzicerea Ordonantelor de Urgenta dle Timoc

Nu am apucat ieri sa va multumesc
Astept o explicatie la intrebarea mea privind "interzicerea meditatiilor" la profesori (ma refeream la interdictia bugetarilor din articolul dvs la a avea venituri "extra"). Daca ati raspuns deja inseamna ca eu nu am vazut si poate imi da-ti un link unde ati facut-o.

Meditatiile le consider si eu "pozitive" nu insa cand ele apar in "clasele primare". In caz ca nu stiti in Romania (se poarta acum) meditatii incepand din clasa a II-a eventual cu profesorii care si "noteaza" ori asta este dpdv al meu aberant.

Consider ca nu putem generaliza asupra oricarui "bugetar" regula de a nu putea realiza si venit extra salarial ci trebuie cu atentie alese acele cazuri de "permisivitate" si mai ales definite institutiile necesare pt a controla un astfel de proces.

emigrstul
2008-10-31 13:13:21

Ar mai fi o varianta

Tariceanu vrea sa faca din PNL ce-a facut Radu Vasile din PNT: Simolu si logic.

Mariteea
2008-10-31 13:17:17

Elevii si studentii "nu mai reactioneaza la vorba buna, ......"

iar profesorii nu mai reactioneaza daca nu primesc bani si atentii de la parinti.
Orice parinte stie ca aceasta este realitatea.

Marius Adrian Porojnicu
2008-10-31 13:24:27

Re: Tariceanu/Pai daca-i bal,bal sa fie !

Hm ! Deci s-ar putea sa am dreptate ,nu ? Cea mai tare mutare a lui Tariceanu,ar fi sa demisioneze ! Eu nu cred ca Basescu ar expune PD-L- ul pentru un interimat deosebit de dificil,ca in cazul de fata ! Ce sa mai vorbim de PSD,....mai ales dupa promisiunile recente !Pai daca-i bal,bal sa fie ! Curaj Taricene ! {cre'ca-mi esti dator o lada de bere-vezi sa nu uiti-}

La 2008-10-31 05:30:45, Marius Adrian Porojnicu a scris:

> Toata lumea stie ca premierul e rezistent si-probabil-ca d'aia al si
> ataca toti;stiu ca nu-si va da demisia si ca nu va periclita astfel
> alegerile ! Ar fi o surpriza totala sa se trezeasca marinaru' cu
> demisia premierului pe masa : le-ar strica cartile la toti ,nu ?
>

Hantzy
2008-10-31 13:45:02

Te inseli, Shadow!

La 2008-10-31 12:44:12, Shadow a scris:


>
> Este contradictia de ieri a presedintelui. Adica o "manipulare
> ordinara". Dupa cum vezi eu nu ma refer decat la ceea ce a spus el si
> nu fac referinte (asa cum a si cerut) la ceea ce nu a spus.
> El sustinea ca pt educatie se va cere "reforma contra bani". Cand in
> realitate ceea ce face si el si pedelacii sai este taman invers. Bani
> contra o "ipotetica" reforma acceptata de profesori.
>
***************
Sunt sigur ca multi au observat-o! Insa a spune una si a face exact alta, a devenit un mod de trai al politicienilor romani, deci se inscrie la "uzantele", care nu-i mai emotioneaza pe nimeni.

Hantzy
2008-10-31 13:53:48

Si totusi, alwis ...

La 2008-10-31 11:01:24, alwis46 a scris:

> Chiar sa treaca motiunea, Basescu nu va numi alt premier, cabinetul
> actual va fi mentinut in functie in continuare pana dupa alegeri.
> Asta e uzanta, asa s-a facut in toate tarile atunci cand un cabinet a
> cazut in preajma alegerilor.
****************************
Asta e uzanta, ce-i drept! Insa guvernul interimar nu mai poate indeplini decat treburi administrative, nu poate avea initiative legislative sau ordonante de urgenta. Este o situatie de compromis, in care guvernul are rol pur de executant al dispozitiilor Parlamentului. Iar daca Parlamentul decide ca alegerile trebuie mutate, de exemplu pentru ca pe 11noiembrie iese bine pentru PRM si PD-L, atunci se poate avea un guvern nou pana in primavara. Eeee?!

Constantin Timoc
2008-10-31 13:59:28

@ Moroianu Re: Solutia: Interzicerea Ordonantelor de Urgenta

alwis46
2008-10-31 14:02:10

Re: ALTFEL DE MOTIUNE !!! alwis

PDL poate sa vrea orice..oricum nu creste in procentaje si stii asta foarte bine, dupa cum nu vor creste nici PSD si nici PNL.
Ordinea este clara si batuta in cuie daca avem in vedere rezultatele de la locale.
N-am nevoie de sondaje pentru a face un clasament.
Amanarea alegerilor ajuta un partid sau altul exact cum ar ajuta niste padele ale unui aparat de resuscitare sa-l invie pe Tutankamon.
Trecand prin subiectul 49 milioane, am pomenit si de cele 2 miliarde lei facute pomana de Tarcieanu primariilor majoritar pesediste si peneliste, suma care tradusa in euro da ceva peste 500 milioane euro.
Efortul financiar pentru cei 400.000 profesori se zice ca este de 800 milioane euro.
Pai sigur ca vii si declari ca n-ai bani cand mai mult de jumatate din suma necesara pentru profesori ai dat-o cadou la aia care te sustin...
Imi mentin in continuare parerea ca guvernul va fi rugat, asa cum se obisnuieste, sa ramana la carma pana dupa alegeri daca imbecila motiune pedalaca va trece.
Spun imbecila pentru ca ea n-are de fapt nici un chichirez fiind doaro masura pur politicianista si nimic altceva.
Boc o face crezand ca astfel va obtine mai mult capital electoral.
Stii ce obtine in viziunea mea ?
Nimic altceva decat un mare rahat cu mot.


La 2008-10-31 12:41:22, Shadow a scris:

> >Chiar sa treaca motiunea, Basescu nu va numi alt premier, cabinetul
> actual va >fi mentinut in functie in continuare pana dupa alegeri.
> >Asta e uzanta, asa s-a facut in toate tarile atunci cand un cabinet a
> cazut in >preajma alegerilor.
> >Geoana poate fi premier, dar abia dupa alegeri, daca PSD iese
> prima-ntai >chiar si fara majoritate absoluta.
> >Scenariul tau este numai o simpla alegatie umorala neavand nimic de-a
> face >cu practica obisnuita in astfel de cazuri.
> >Pana si la italenii aia la care guvernele sunt mai volatile decat
> alcoolul lasat in >aer liber, pana si la ei, guvernul demisionar sau
> demis este mandatat sa >conduca tara pana dupa alegeri.
> >Daca vrei sa accepti acest fapt ca pe unul absolut real, bine, daca
> nu, mie nici >macar nu mi se falfaie.
>
> Alwis de bun simt ai avea dreptate doar ca "uzanta" nu a fost nicicand
> probata in Romania inca. Scenariul real este ca pdl vrea amanarea
> alegerilor. Momentul actual nu le da prea multe "procente". Ar fi
> bine pt ei sa amane aceste alegeri mai spre "primavara" incolo. Pe de
> o parte ca "dupa o iarna posibil grea" guvernantii vor mai pierde din
> procente si in al doilea rand ca sa poata sa se inteleaga cu geoana.
> Nu exclude nici asteptarea "neobosita" ca dna sa reuseasca sa castige
> si ea un proces cu "opozantii" politici. De aici si alianta lor cu prm
> care nu mai este de multa vreme punctuala.
>
> PS. Multumesc ca te-ai referit si "la mine" in termenii "alesi"
> vizavi la cele 49 de milioane care reprezinta partea Romaniei la o
> interventie de cateva sute de milioane. Nu cred ca eu sa o fi facut
> vreodata fata de dta.
>
>

alwis46
2008-10-31 14:07:42

Re: Si totusi, alwis ...

Gestionarea alegerilor este o treaba pur administrativa si alegerile se tin conform unei legi votata si promulgata.
Vad ca zicim ceva de 11 noiembrie.
Pai nu se poate devansa data alegerilor, contravine legii.
Da, daca parlamentul este apucat de zbantuiala si voteaza el amanarea alegerilor, nimic de zis, el este forul legiuitor al tarii.
la fel de bine, asa cum se poate naste o alinata de guvernare PD-L - PRM, la fel de bine se poate naste si o alianta PNL - PSD.
Excluzi cumva o atare posibilitate ?
Cum adica, unii pot incheia aliante si celorlalti nu le trece asa ceva prin cap ?
Sa fim seriosi dom' , se pot naste niste aliante de ramanem cu gura ca proasta in fata girafei.
Pai nu ?

La 2008-10-31 13:53:48, Hantzy a scris:

> La 2008-10-31 11:01:24, alwis46 a scris:
>
> > Chiar sa treaca motiunea, Basescu nu va numi alt premier, cabinetul
> > actual va fi mentinut in functie in continuare pana dupa alegeri.
> > Asta e uzanta, asa s-a facut in toate tarile atunci cand un cabinet a
> > cazut in preajma alegerilor.
> ****************************
> Asta e uzanta, ce-i drept! Insa guvernul interimar nu mai poate
> indeplini decat treburi administrative, nu poate avea initiative
> legislative sau ordonante de urgenta. Este o situatie de compromis,
> in care guvernul are rol pur de executant al dispozitiilor
> Parlamentului. Iar daca Parlamentul decide ca alegerile trebuie
> mutate, de exemplu pentru ca pe 11noiembrie iese bine pentru PRM si
> PD-L, atunci se poate avea un guvern nou pana in primavara. Eeee?!
>

     Pagina  din 3      Pagina urmatoare

« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Tariceanu nu se preda (3218 afisari)
 Abisul de o mie de metri (1809 afisari)
 Boc show (1669 afisari)
 Preda il pune la punct pe Nastase (1515 afisari)
 Chisinau de la Moldova (1347 afisari)
 Adepta Emo, o fata de 13 ani, si-a selectat violatorii: A respins doi parteneri de sex pe motive de pilozitate si obezitate  (5627 afisari)
 O profesoara a confundat sala de clasa cu un club de striptease (VIDEO) (4707 afisari)
 Presa italiana despre un hacker roman: "Creier pur! Acest baiat merita sa fie gratiat!" (2403 afisari)
 Elan Schwartzenberg vrea custodia copilului Mihaelei Radulescu! (2096 afisari)
 C.V.Tudor despre Mircea Geoana: E prost ca noaptea, nu e prostanac (1526 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02146 sec.