Ziua Logo
  Nr. 4372 de sambata, 25 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Cultura

2008-10-25

Comentarii: 2, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

CALUGARU
2008-10-25 15:41:02

Optimismul, nene Bedros, nu e oprimist

Pentru ca optimismul sa devina optimist, ii trebuie ceva, o scinteie, ii trebuie o incercare. A fi optimist indiferent de imprejurare mi se pare de un masochism comic care sfirseste intotdeauna intr-un pesimism tragic.

Daca analizam televiziunea din Romania perioadei lui Tudor Vornicu si televiziunea din Romania perioadei lui Diaconescu, nu putem sa nu zimbim amarnic si sa spunem ca diliii Ac. Catavencu ca : "era mai bine cind era mai rau". Si stai si te intrebi, sunt pluralismul, concurenta, diversitatea mai bune decit concentrarea, focalizarea, unicitatea sursei mass-mediei ?

Dumnezeu a creat omul din tarina pamintului scuipat si ... dilema. :-)) Adam si Eva au fost primii dilemisti ai creatiei si de atunci suferim din pricina ei, a dilemei. Nu exista moment sau situatie, indiferent cit de minora, individuala sau globala sa nu ne lovim de dilema. "Dilema e-n toate, e-n cele ce sunt si-n cele ce miine vor ride la soare !" :-))) Dilema este si aceasta situatie a televiziunii din Romania; era mai bine pe vremea lui Vornicu, sau e mai bine pe vremea lui Diaconescu ? E mai bine sa avem o unica sursa sau e mai bine cu zeci si sute de surse ? E mai profitabila concentrarea ?, sau diversificarea ? ... Dilema !

Pe vremea lui Vornicu, la televiziune erau invitati si veneau doar nume consacrate, nume de adevarati intelectuali, recunoscuti prin operele lor, dar necunoscuti prin vietile lor. Televiziunea de atunci se concentra pe valoarea operei personajelor si nu pe imaginea personajelor. Astazi, valoarea nu mai conteaza, iar ceea ce conteaza este imaginea. Plesu nu mai este un filozof, ci un burtos vindut lui Iliescu; Liiceanu nu mai este filozoful plamadit la scoala de la Paltinis, ci e sandaua lui Basescu. Nimeni nu mai apreciaza valoarea operelor ci valoarea imaginii autorilor de "opere". Stau si ma inttreb, ce-ar fi facut Tudor Vornicu intr-o Romanie a lui Diaconescu, si Diaconescu intr-o Romanie a lui Vornicu ?

Cum e mai bine, nene Bedros, in unicat, sau in diversitate ? Cine genereaza mai mult optimism ?, unicatul sau diversitatea ?

SpargeLL
2008-10-26 04:23:18

Deci norocul Raduleascai ca...

... o murit da batranetze Anthony Queen, c'altfel o parlea si pe ea, cum a facut cu camerista aia de 18 anishori care i-a turnat un plod la 80 d'ani :-)

Asta OPTIMISM incurabil, sa si crezi la 80 de ani ca TU esti tatal plodului........


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Profetie pentru o Romanie moderna (2220 afisari)
 Armata Rusa incapabila (2067 afisari)
 Trimis dupa creta (1979 afisari)
 Cimitir nazist in jungla amazoniana (1687 afisari)
 Cominternul impotriva Romaniei (1190 afisari)
 Controversatul moment in care Bute a scapat de KO a fost elucidat de arbitrul meciului (2637 afisari)
 Prea multa dragoste ucide: Modelul britanic Katie Evans s-a sinucis, devastata de divort!  (2395 afisari)
 Minune a naturii: E pasare sau scoarta de copac? (2053 afisari)
 Nimfomanele crestine ne indeamna sa tinem focul aprins doar in patul conjugal (1840 afisari)
 Avion submersibil pentru Pentagon (1481 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00567 sec.