Ziua Logo
  Nr. 4369 de miercuri, 22 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Magazin

2008-10-22

Comentarii: 1, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

CALUGARU
2008-10-22 17:16:41

Implacabilul tobogan al vietii nu iarta.

Spunea Stela Popescu intr-unul din catrenele ei geniale ca : "pustoaicele sunt geloase pe exeperienta purisancelor, iar purisancele sunt geloase pe fracnhetzea pustoaicelor." Si asa este.

De unde vine aceasta teama teribila de batrinete ? De unde vine aceasta teribila pofta de a evita inevitabilul ? Femeile sunt cu mult mai speriate de batrinete decit barbatii. La tinerete, majoritatea femeilor prefera coafuri care sa le scoata in relief fetele catifelate; la bitrenete, femeile purii isi ascund ridurile sub buclele de par, precum Victoria; barbatii reununta la tragedia aparitiei cheliei si se resemneaza in speranta unui portofel plin care sa le substituie "dezavantajele" !

Nimic nu emai dramatic in realitatea asta a noastra bizara decit aceste lupte pe viata si pe moarte cu ridurile, kilogramele si zbirciturile femeilor. Miliarde de dolari sunt aruncati la canal pentru productia a tot felul de pomezi miraculaose care sa redea fragezimea tineretii, femeilor "trecute". Toboganul implacabil al batrinetii transforma femeia in clovni sinistri si ridicoli.

Tineretea are toate avantajele. Maturitatea are unul singur : coborirea in sentimentalism. tinerii nu sunt sentimentali; la ei, simturile sunt estompate de pofte; iubirile vin si pleaca precum albinele pe flori fara resentimente sau tragedii sentimentale. Pentru maturi, poftele sunt inlocuite cu sentimentalism; sentimentul e deasupra poftei si o precede numai daca d.p.d.v.d sentimental, pofta o incununeaza; adica ?, adica daca nu te simti sentimental satisfacut, pofta nu-si mai are sensul. Acest handicap, tinerii nu-l pot trece. Nici o femeie nu-si aminteste cu drag despre dezvirginarea ei, dar sta nopti de-a rindul cu mintea blocata in clipele traite cu voluptate cind a renuntat la "ea".

Ce e mai valoros : inconstienta sau ratiunea ? Franchetea sau deliberarea ? Jovialul sau reflexivul ? Saturarea sau implinirea ? Fervoarea sau introspectia ? Nonsalanta sau observatia ? Nevinovatia sau resentimentul ? Fragedul sau contrariul ? Inocenta sau asumarea ? ... caci, in definitiv, toate duc ... tot acolo :-)))))) Nenorocirea vine dupa aceea. Realizam ca nici aceasta "realizare" nu e ceea ce cautam. "Desertaciune ! Desertaciune sunt toate !"


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Pretul succesului duce la esec (3333 afisari)
 Pamela mutilata de operatii estetice (3223 afisari)
 Copos slefuieste teapa (2579 afisari)
 Merkel pipaita de Sarkozy (2198 afisari)
 Exercitiu iranian de atacare a Israelului (2111 afisari)
 Will Smith face sex cu barbati carora le plateste serviciile la casieria unei case de toleranta  (2883 afisari)
 Hagi, un nou antrenor al Stelei (2393 afisari)
 McCain, pe patul de spital (Video) (2035 afisari)
 Paruiala in toata regula intre sase liceence din Vrancea (VIDEO) (2003 afisari)
 Tupeu de MOCKBA: Romania, invitata sa reconstruiasca regiunile georgiene Apkhazeti si Oseti'i (1972 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01409 sec.