Ziua Logo
  Nr. 4359 de vineri, 10 octombrie 2008 
 Cauta:  
  Detalii »

Editorial

2008-10-10

Comentarii: 49, forum ACTIV

     Listare: comuna | separata     Ordonare: cronologica | inversa

cosor ion
2008-10-10 02:17:40

SRS

ai pus punctul pe I,cu proprietari,nomenclaturisti,care in 20 ani dupa resmelita din dec.89,puteau sa-si construiasca o casa.dar oamenii nu au vrut si au crezut ca Statul lui Ilici ii va apara,dar pina cind?legea lui Felix este tipic comunista din perioada lui Dej.chiriasii au avut o perioada de gratie de 5 ani pentru asi construi o casa dar nu au vrut si atunci cine este de vina?Felix si psd,prm,vor prin aceasta lege sa cistige votul celor peste un milion chiriasi,iar dupa ce se vad inscaunati si incoltiti de UE,ii vor sacrifica pe acesti chiriasi,care in prostia lor inca mai cred in partidul-stat

liki_datoru2006
2008-10-10 05:03:57

Re: SRS

La 2008-10-10 02:17:40, cosor ion a scris:

> ai pus punctul pe I,cu proprietari,nomenclaturisti,care in 20 ani dupa
> resmelita din dec.89,puteau sa-si construiasca o casa.dar oamenii nu
> au vrut si au crezut ca Statul lui Ilici ii va apara,dar pina
> cind?legea lui Felix este tipic comunista din perioada lui
> Dej.chiriasii au avut o perioada de gratie de 5 ani pentru asi
> construi o casa dar nu au vrut si atunci cine este de vina?Felix si
> psd,prm,vor prin aceasta lege sa cistige votul celor peste un milion
> chiriasi,iar dupa ce se vad inscaunati si incoltiti de UE,ii vor
> sacrifica pe acesti chiriasi,care in prostia lor inca mai cred in
> partidul-stat
>

liki_datoru2006
2008-10-10 05:23:35

vremuri trecute,reactualizate

de flamanzii tembeli//In perioada 1982-1985,o distinsa doamna acceptata la singura emisiune tv in functiune,realiza faze cu personalitati care apareau pe sticla,modelandu-ne viitorul,spunand pe post: Viata este nespus de frumoasa,merita din plin sa traiesti !// Surpriza era ca respectivul,primise domeniul cu o saptamana in urma,dupa ce proprietarul legal a fost mutat subit// Cert este ca abuzurile fac parte din existenta actuala a acestor moralisti,care au inteles ca sunt saraci si super cinstiti si paradoxal protejati de societatea civila lipsita de informatie corecta si incapabila de reactie.// Evident,solutii inteligente si perfect reparatorii exista,numai ca nu au aparut inca cei care sa aplice formula:ARBITRE,fii corect ! ASTEPT,cu emotie sa gasesc usor solutia din articolul urmator.

demetrius
2008-10-10 08:27:07

perioada de gratie si despagubire lapretulpietei ?

Pai de 18 ani au fost de 6 ori 3 ani perioade de gratie pentru chiriasi, care ar fi trebuit sa se puna in pielea fostilor proprietari si sa nu cumpere, cata vreme stiau ca sunt revendicate, chiar daca un stat stramb le dadea dreptul. Le-au cumparat, totusi, pe bani putini, si acum cica sa primeasca despagubiri la pretul pietei...Sa le dea voiculescu din averea lui tac'su, si aia furata. Iar procesele pierdute la CEDO sa fie platite de infractorii din parlament care au votat o asemenea tampenie, de ce sa platesc eu ?

Arogantu'
2008-10-10 08:54:08

Ba da, dar ...

<<Nu era mai simplu ca, alegand raul cel mai mic, Parlamentul Romaniei sa fi decis invers? Adica adevaratii proprietari sa primeasca inapoi ceea ce au avut, iar noii proprietari sa beneficieze de un termen de gratie de trei ani si de o despagubire la pretul pietei pentru ca, in acest interval de timp, sa-si poata achizitiona o noua locuinta?>>

Dar de ce la pretul pietei ? Asta ar fi incorect, pentru ca nu le-au cumparat la pretul pietei !
In felul acesta - dispare si necesitatea unei perioade de gratie.
Care perioada de gratie ar putea fi aplicata asupra sederii in respectivele locuinte pina cind statul le-ar putea oferi locuinte cu chirie, construite din fondurile statului. In felul acesta - eforturile cetatenilor-contribuabili nu s-ar transfera direct in buzunarele private ci s-ar materializa in cresterea fondului de locuinte. Care ar putea fi oferite la vinzare in leasing chiar chiriasilor.

Mai corect ar fi ca despagupirea chiriasilor deveniti proprietari sa se faca la PRETUL DE CUMPARARE ACTUALIZAT CU INDICELE INFLATIEI !

LENIO
2008-10-10 09:27:04

Re: perioada de gratie si despagubire lapretulpietei ?LOGIC !

Dar fauritorii acestia de legi se gandesc la EI din toate pozitiile:
-unii ca chiriasi deveniti PROPIETARI si ..parlamentari !
- ca profitori ai unui insemnat numar de alegatori !
Dar cum se vor imparti voturile intre PRM,PSD,PC ?
Aici s-ar putea sa aplice cineva o imparteala ..logica !
La 2008-10-10 08:27:07, demetrius a scris:

> Pai de 18 ani au fost de 6 ori 3 ani perioade de gratie pentru
> chiriasi, care ar fi trebuit sa se puna in pielea fostilor
> proprietari si sa nu cumpere, cata vreme stiau ca sunt revendicate,
> chiar daca un stat stramb le dadea dreptul. Le-au cumparat, totusi,
> pe bani putini, si acum cica sa primeasca despagubiri la pretul
> pietei...Sa le dea voiculescu din averea lui tac'su, si aia furata.
> Iar procesele pierdute la CEDO sa fie platite de infractorii din
> parlament care au votat o asemenea tampenie, de ce sa platesc eu ?
>

Socrate
2008-10-10 10:11:04

Domnule SRS, faceti o mare greseala.

Nationalizarea din 1950 s-a aplicat celor care aveau mai multe apartamente,i vile si case. Motivarea lacrimogena cu casa construita de parintii mei, in care am copilarit, etc.etc., e valabila pentru o casa sau un apartament. Restul e pura lacomie, speranta ca va obtine mai mult vanzand direct casa retrocedata.
O alta mare greseala, de foarte, foarte multe ori este vorba de cumparatori de drepturi litigioase, care sunt tratati la fel precum fostii proprietari. Fosti proprietar primesc te miri ce si mai nimic, samsarii de drepturi litigioase de zeci de ori mai mult. Asta este dreptate ?
Legile restituirii proprietatii, in varianta romaneasca, spolaza populatia care nu a avut nici o vina ca cedarea Romanei catre Uniunea Sovietica, de catre actualii nostri aliati, ne-a adus pe cap comunismul, cu nationalizarea si abuzurile sistemului comunist.

Ghita Bizonu'
2008-10-10 10:21:34

Re: Ba Cosoare Ion ratiu era nomenclaturist ? Da ala de canta Imnu Golanilor ?

Ar trebui sa stii ca Ion Ratiu a primit cu chirie o vila pe Primaveri. Misto cladire. Poa cea mai buna ....
Nu mai stiu cum cladirea a fost revendicata, obtinuta si apoi vanduta lui Lucescu. Si Nicholas Ratiu facea fite ca car ca mar , ce mai de parca tat'su ar fi fost comunist .
Sau golanu cantaret a fost dat fara in strada in preajma alegerilor. S-a gasit un prostovan plin de bani de la PC sa-l miluiasca pa ala cu o garsonira. Prost a fost , ca ala era acum bun de adus si dat la temeblizor - golan, mare victima nu a lu Ilici.
Parte proasta nu sunt cele cateva mii de nomencalturisti si securisti ... sunt sutele de mii de insi normali cazuti si ei in rahatu asta. Dintre care suficienti de multi sunt votaci cica de dreapta.

rosu ovidiu
2008-10-10 10:42:48

Legea securistului voiculescu este impotrica CEDO,

... care pana acum a dat castig de cauza adevaratilor proprietari, dar aceasta lege este impotriva Declaratiie Universale a Drepturilor Omului, CARE SPUNE CLAR CA:

"Nimeni nu poate fi lipsit in mod arbitrar de proprietatea sa".

Nationalizarea comunista din 1948 nu are fundament legal, toate proprietatile romanilor au fost jefuite de comunisti prin crima si violenta dusa pana la cele mai abjecte forme inumane.
In momentul acesta aceasta lege securist-comunista data de o Camera a Deputatilor romani in marea lor majoritate jefuitori directi sau urmasi ai jefuitorilor comunisti ESTE IMPOTRIVA INTREGII UMANITATI.

De un singur lucru trebuie sa fie siguri chiriasii cei care fac jocul jefuitorilor comunisti, ca ei niciodata nu vor fi proprietari in casele furate romanilor de comunisti,ei nu au umparat casele de la proprietari de drept ci de la hoti.
Mai mult decat atta "chiriasii"caselor nationalizate sunt in marea lor majoritate fosti sau actuali slujbasi ai crimelor securist-comuniste savarsite impotriva intregii Romanii.Chiar daca acesti "chiriasi"au bani, au averi ilicite ,facute prin coruptie si talharie comunista ei nu vor fi niiodata respecati in instantele internationale,unde pentru totdeauna vor avea calitatea juridica de complici la hotia comunista din Romania.

important este ce va face actualul presedinte,va promulga aceasta lege de re-renationalizare comunista?

Mona G.
2008-10-10 10:53:27

Renationalizarea facuta de turnatori si exnomenclaturisti

Nesimtitii astia de turnatori ,exsecuristi si exnomenclaturisti au reusit ce a spus Iliescu mai demult:proprietate este un moft.Trebuiau sa dea casele proprietarilor care le-au construit sau urmasilor lor si sa despagubeasca pe chiriasii care numai de buna credinta nu au fost cand le-au cumparat!Ca doar stiau ca stau in case nationalizate si nu in cele construite de comunisti.Toate erau vechi si nu apartamente-cutii in blocurile cenusii.S-au lafait destul,atatia ani in casele altora!Dac-as putea le-as lua casele si averile astora care au votat,pe care sa le dau altorasi pe urma sa le spun ca raman toate la noii proprietari,ca doar "n-o sa repar o nedreptate cu alta"!

Ghita Bizonu'
2008-10-10 10:56:58

Deci si Ungaria incalca drepturile constitutionale consfintite in Uniunea Europeana

fiindca a limitat restituirile ....
Sau ?!
Insa ce nu se spune este ca noii proprietari care risca sa fie deposedati pot si ei sa se adreseze la CEDO. Fiindca statu vanzator are obligatia de a apara pe cumparator impotriva evictiunii provenite de la terte persoane si de a-l despagubi pe cumparator in cazul in care acesta a fost evins total sau partial.
SI justitia sa are obligatia de a respecta legile . De ex legea speciala .
Daca nu ar fi in gnl vorba de oameni fara mari resurse materiale , batrani samd a iesi urat la acelasi CEDO.
Chiar foarte urat.
ca sa nu mai zic sucarul provocat ca zeci de mii ar ajunge in strada , Cetateni dintr-o tara UE aruncati in strada , fiindca intre timp s-a schimbat legea.
Si sucarul ca in Romnaia legile devin retroactive .

Ghita Bizonu'
2008-10-10 10:59:34

Re: turnator exsecurist era si ala de canta Imnul golanilor ????! Si Monico

sa stii ca nu e vorba doar de mahari. Si nu numa vilele si blocurile de lux. Sunt si o multime de case cam naspa.

Oricum din partea mea nua aveti decat sa-i dati afara in strada. Cel putin 1/3 din ei sunt votacii dreptei... daca ginesti marginea.

La 2008-10-10 10:53:27, Mona G. a scris:

> Nesimtitii astia de turnatori ,exsecuristi si exnomenclaturisti au
> reusit ce a spus Iliescu mai demult:proprietate este un moft.Trebuiau
> sa dea casele proprietarilor care le-au construit sau urmasilor lor si
> sa despagubeasca pe chiriasii care numai de buna credinta nu au fost
> cand le-au cumparat!Ca doar stiau ca stau in case nationalizate si nu
> in cele construite de comunisti.Toate erau vechi si nu
> apartamente-cutii in blocurile cenusii.S-au lafait destul,atatia ani
> in casele altora!Dac-as putea le-as lua casele si averile astora care
> au votat,pe care sa le dau altorasi pe urma sa le spun ca raman toate
> la noii proprietari,ca doar "n-o sa repar o nedreptate cu alta"!
>

rosu ovidiu
2008-10-10 11:00:34

Re: Deci si Ungaria incalca drepturile constitutionale consfintite in Uniunea Europeana


Lasa capra vecinului in pace,crima securist-comunista din romanai a afost absoluta si incomparabila cu cea din tarile excomuniste vecine,in pluis de aceasta undurii au avut demnitatea sasi trimita gunoaile comuniste la marginea societatii.de ce nu faci comparatii intre nivelul de trai al unui ungur,om liber si al unui romaN AFLAT INCA SUB TALPA COMUNIST-ILIISTA.CATI DE ALDE VOICULESCU DAN AU UNGURII IN PARLAMENT?

La 2008-10-10 10:56:58, Ghita Bizonu' a scris:

> fiindca a limitat restituirile ....
> Sau ?!
> Insa ce nu se spune este ca noii proprietari care risca sa fie
> deposedati pot si ei sa se adreseze la CEDO. Fiindca statu vanzator
> are obligatia de a apara pe cumparator impotriva evictiunii provenite
> de la terte persoane si de a-l despagubi pe cumparator in cazul in
> care acesta a fost evins total sau partial.
> SI justitia sa are obligatia de a respecta legile . De ex legea
> speciala .
> Daca nu ar fi in gnl vorba de oameni fara mari resurse materiale ,
> batrani samd a iesi urat la acelasi CEDO.
> Chiar foarte urat.
> ca sa nu mai zic sucarul provocat ca zeci de mii ar ajunge in strada ,
> Cetateni dintr-o tara UE aruncati in strada , fiindca intre timp s-a
> schimbat legea.
> Si sucarul ca in Romnaia legile devin retroactive .
>
>

Ghita Bizonu'
2008-10-10 11:51:29

Ghita Bizonu'
2008-10-10 11:54:03

Re: Ba omidel tu ai baut gaz sau ce?!

mai ametitule daca ei au un nivel de trai mai bun se datoreaza poate si faptului ca nu o ttot fraca cu lupta anti ca pe la noi.
Si oricum tu , Andrada si Silviana sunteti liberi nu?! Desi nu prea in toate mintile voastre...

rosu ovidiu
2008-10-10 12:51:09

Re: Deci si Ungaria incalca drepturile constitutionale consfintite in Uniunea Europeana


ghita ,dar cine-i in toate mintile dupa ratul rtau?Cei care accepta sa roada un os alaturi de crim inali securisto-comunisti?Cum se numesc cei care vietuiesc alaturi de dusmanii lor?

La 2008-10-10 10:56:58, Ghita Bizonu' a scris:

> fiindca a limitat restituirile ....
> Sau ?!
> Insa ce nu se spune este ca noii proprietari care risca sa fie
> deposedati pot si ei sa se adreseze la CEDO. Fiindca statu vanzator
> are obligatia de a apara pe cumparator impotriva evictiunii provenite
> de la terte persoane si de a-l despagubi pe cumparator in cazul in
> care acesta a fost evins total sau partial.
> SI justitia sa are obligatia de a respecta legile . De ex legea
> speciala .
> Daca nu ar fi in gnl vorba de oameni fara mari resurse materiale ,
> batrani samd a iesi urat la acelasi CEDO.
> Chiar foarte urat.
> ca sa nu mai zic sucarul provocat ca zeci de mii ar ajunge in strada ,
> Cetateni dintr-o tara UE aruncati in strada , fiindca intre timp s-a
> schimbat legea.
> Si sucarul ca in Romnaia legile devin retroactive .
>
>

aa
2008-10-10 12:53:36

aa

zz

aa
2008-10-10 12:54:57

dle rosca stanescu articolul lui G. Scarlat este o culme a rasismului abject

nu mai tolerati pe prima pagina asemenea laturi.

ella
2008-10-10 13:04:39

Domnule Socrate

Nu vreau sa intru in polemica cu Dvs, dar aici nu e vorba de cate case au avut fostii propietari la nationalizare. Indiferent cate au avut era proprietatea lor. Si cand si le-au facut nu era comunismul ala tampit care decreta ca ai voie sa ai o singura casa. Deci, problema nu este asta. Problema e ca statul roman de la tov. Iliescu incoace se comporta ca Iancu Jianu. " luam de la aia care si asa au si dam la aia care nu au'. Abordarea mi se pare cel putin fortata. Din pacate, fostii chiriasi au fost folositi intotdeauna ca o masa electorala. Care trebuia platita intr-un fel. Daca statul ar fi judecat lucrurile just si moral pentru ambele parti, ar fi retrocedat casele fostilor propietari, si in perioada de gratie de 5 ani pe care au avut-o acestia, statul s-ar fi putut preocupa de construirea unor locuinte pentru chiriasi. Personal, cred ca aceste case nu au fost cumparate de catre chiriasi cu buna credinta, din moment ce acestia stiau ca apartin unor oameni spoliati de ele. Si mai este un aspect. Chiriasii au avut timp berechet sa faca un credit ipotecar pentru cumpararea unui apartament. De ce nu au facut-o? Suntem in anul de gratie 2008, nu in 1950. Vreau sa spun ca ne place sa credem ca traim in capitalism. Mentalitatea comunista indusa de tov. presedinte sarac dar cinstit cum ca propietatea e un moft, si fostii proprietari sunt aia care nu au mancat salam cu soia dar vin acum sa isi ceara averea mi se pare o dovada ca romanii nu au invatat nimic in 20 de ani de libertate. Legea asta creeaza un precedent periculos, pentru ca nu mai ofera nimanui siguranta bunurilor pe care le detine. E o lege tampita propusa de tampiti care folosesc oamenii in campanie electorala. Bunicuta a facut o greseala care ne costa acum pe toti. Si am ajuns ca dupa atatia ani sa ne confruntam cu problema asta pentru ca nu am avut bunul simt elementar de a rezolva problema cand inca se putea rezolva just si moral pentru ambele parti. Stiti ce mi se pare cel mai grav? Faptul ca nimeni nu raspunde acum pentru asta. Indiferent cum se va hotara, tot noi vom plati. Daca fostii propietari ajung la CEDO, si castiga, romanii vor plati despagubirile. Daca castiga chiriasii, tot romanii vor trebui sa despagubeasca fostii propietari. Indiferent cum va fi, toti romanii sunt perdanti. Sincer, mie nu mi se pare corect sa platesc bani doar pentru ca Iliescu e un comunist cu fata umana, care nu pricepe ca proprietatea nu e un moft. Politicienii nostrii, aia pe care i-am ales, fac greseli pe care noi le platim scump. Bietele nostre discutii pe forum sunt doar un mod in care ne varsam frustrarea. Sincer, parca suntem intr-o fundatura. Ce mi se pare ciudat e faptul ca toti romanii isi exprima nemultumirea fata de ce se intampla, dar la alegeri, fac aceeasi greseala. Aleg sa voteze pe baza unor vorbe goale. E foarte trist.


Cu stima, Ella

avarfreson
2008-10-10 13:05:24

Justitia este un lux ....

faptul ca un anumit om politic a facut afirmatia recent, nu micsoreaza acest adevar

asistenta e precara, daca vrei neaparat - platesti sume f.f. mari

rosu ovidiu
2008-10-10 13:11:47

Re: GHITAAAA,BAIATULE IN COMUNISM NU SUNT INTELECTUALI

rosu ovidiu
2008-10-10 13:21:39

Atentie,ghita bizonul viseaza la reinfiintarea inchisorilor comuniste, ANDRADA, SILVIANA ,PAZITI-VA.

ghita bizonul a scris:

"mai ametitule daca ei au un nivel de trai mai bun se datoreaza poate si faptului ca nu o ttot fraca cu lupta anti ca pe la noi.
Si oricum tu , Andrada si Silviana sunteti liberi nu?! Desi nu prea in toate mintile voastre...

Ma ghita, ungurii " nu mai au ce freca "pentru ca i-au trimis la dracul in praznic pe toti comunistii lor si asta au facut-o cu simt patriotic si juridic de maxima exigenta.Ei nu au un kgb-ist criminal ca iliescu ion.

Ia spune tu frumos ,ti-ai luat avant dupa legea securistului penal voiculescu dan, visezi cumva la reinfiintarea inchisorilor comuniste,in care sa fie inchisi , cine?
Cei care vorbesc despre crimele comunistilor aflati la putere inca in Romania?
Ma baiatule ,nu mai tine , comunismul este condamnat in tara ,acum urmeaza la rand slugile lui criminale ,corupte si imorale.Colcaie mass-media de faradelegile lor.
S-au poate isi pune PSD-ul si iliescu ion masinaria criminala in actiune?Curata tampenie,pentru ca peste 60% dintre romani s-au trezit la viata.

alwis46
2008-10-10 13:25:51

!?!?

Ce inseamna aia cumparare cu buna credinta cand tu in calitate de chirias, mai ales daca ai stat in casa aia zeci de ani cu chirie, stii bine ca aia nu este casa ta ?
Buna credinta se refera poata la faptul ca este constient cu buna credinta ca pune mana pe ceva care nu-i apartine.
Proprietarii sa-i multumeasca lui Iliescu cel cu mainile pline de sange pentru care proorietatea este un moft si lui Antonie Iorgovan din cauza caruia Constitutia Romaniei a stipulat timp de 12 ani, din 1991 pana in 2003, ca prorpietatea este ocrotita si nu garantata.
Totodata, fostii prorpietari si urmasii acestora "sa aduca imn de slava" actualului Parlament care i-a mai deposedat inca o data de de ceea ce le-a apartinut si cat mai multe procese Romaniei la CEDO intru apararea unui drept calcat astazi in picioare de o sleahta de nemernici .

ella
2008-10-10 13:34:34

Hmmm

Sintagma asta imbecila " cu buna credinta' vrea sa zica, presupun si eu, ca au fost de buna credinta crezand ca proprietarii au fost morti si ingropati de tov. Iliescu si Iorgovan. Sincer, cred ca Iliescu s-a crezut un fel de Matusalem, care o sa guverneze Romania forever. De-aici si tergiversarea proceselor, "mai moare magarul, mai pierde samarul"...Proprietarii oricum sunt batrani, mai mor si ei, si procesele se vor termina la calendele grecesti. Daca ar fi dupa mine, Iliescu ar trebui judecat pentru ce a facut poporului roman.

Socrate
2008-10-10 13:59:55

Ella Re: Domnule Socrate

Nu-mi place ipocrizia, si m-a enervat motivatia cu casa parintilor, casa bunicilor, casa copilariei mele, mai ales in gura unor samsari de drepturi litigioase.
Dupa postare, ai ceva de revendicat. Pe de o parte vei primi, dar pe de o alta parte vei plati sume mari - expropieri umflate, despagubiri, expropieri umflate, etc. Altii insa, care nu au nici o vina , numai vor plati.
A propos de proprietate si restituire. Din 1950 pana in 1989 au trecut 39 de ani. PN-am auzit ca proprietarii si mostenitorii lor sa fi iesit in strada revendicandu-si proprietatile de la regimul comunist. Poate comunismul cadea mai repede. N-am auzit ca cei ajunsi in strainatate sa fi deschis vreo actiune juridica impotriva statului comunist,
Termenul pentru uzucapiune este de 30 ani.
Nimeni n-a obligat statul roman sa adopte restitutio in integrum, este calea cea mai paguboasa de reparatie. Iresponsabilitatea clasei noastre politice a creat toate incurcaturile.
Ungaria a acordat despagubiri, in cupoane, in anul 1991. Clasa politica de acolo a inteles ca ar fi sacrificat inca una - doua generatii, si ar fi compromis viitorul Ungariei.
Rezultatul ? Ungaria a intrat inaintea Romaniei in NATO si UE, nivelul de trai este dublu fata de Romania, si n-are milionari de tip Constanda, un samsar de drepturi litigioase.
Vezi link-ul de mai jos, al guvernului american :
http://www.state.gov/p/eur/rls/or/2003/31415.htm
Datorita regimului comunist, unii si-au pierdut viata, viata altora a fost distrusa si a luat alt curs decat ar fi fost normal.. Ei si urmasii lor ce despagubiri primesc ?
Cu stima.

La 2008-10-10 13:04:39, ella a scris:

> Nu vreau sa intru in polemica cu Dvs, dar aici nu e vorba de cate case
> au avut fostii propietari la nationalizare. Indiferent cate au avut
> era proprietatea lor. Si cand si le-au facut nu era comunismul ala
> tampit care decreta ca ai voie sa ai o singura casa. Deci, problema
> nu este asta. Problema e ca statul roman de la tov. Iliescu incoace
> se comporta ca Iancu Jianu. " luam de la aia care si asa au si dam la
> aia care nu au'. Abordarea mi se pare cel putin fortata. Din pacate,
> fostii chiriasi au fost folositi intotdeauna ca o masa electorala.
> Care trebuia platita intr-un fel. Daca statul ar fi judecat lucrurile
> just si moral pentru ambele parti, ar fi retrocedat casele fostilor
> propietari, si in perioada de gratie de 5 ani pe care au avut-o
> acestia, statul s-ar fi putut preocupa de construirea unor locuinte
> pentru chiriasi. Personal, cred ca aceste case nu au fost cumparate
> de catre chiriasi cu buna credinta, din moment ce acestia stiau ca
> apartin unor oameni spoliati de ele. Si mai este un aspect. Chiriasii
> au avut timp berechet sa faca un credit ipotecar pentru cumpararea
> unui apartament. De ce nu au facut-o? Suntem in anul de gratie 2008,
> nu in 1950. Vreau sa spun ca ne place sa credem ca traim in
> capitalism. Mentalitatea comunista indusa de tov. presedinte sarac
> dar cinstit cum ca propietatea e un moft, si fostii proprietari sunt
> aia care nu au mancat salam cu soia dar vin acum sa isi ceara averea
> mi se pare o dovada ca romanii nu au invatat nimic in 20 de ani de
> libertate. Legea asta creeaza un precedent periculos, pentru ca nu
> mai ofera nimanui siguranta bunurilor pe care le detine. E o lege
> tampita propusa de tampiti care folosesc oamenii in campanie
> electorala. Bunicuta a facut o greseala care ne costa acum pe toti.
> Si am ajuns ca dupa atatia ani sa ne confruntam cu problema asta
> pentru ca nu am avut bunul simt elementar de a rezolva problema cand
> inca se putea rezolva just si moral pentru ambele parti. Stiti ce mi
> se pare cel mai grav? Faptul ca nimeni nu raspunde acum pentru asta.
> Indiferent cum se va hotara, tot noi vom plati. Daca fostii
> propietari ajung la CEDO, si castiga, romanii vor plati
> despagubirile. Daca castiga chiriasii, tot romanii vor trebui sa
> despagubeasca fostii propietari. Indiferent cum va fi, toti romanii
> sunt perdanti. Sincer, mie nu mi se pare corect sa platesc bani doar
> pentru ca Iliescu e un comunist cu fata umana, care nu pricepe ca
> proprietatea nu e un moft. Politicienii nostrii, aia pe care i-am
> ales, fac greseli pe care noi le platim scump. Bietele nostre
> discutii pe forum sunt doar un mod in care ne varsam frustrarea.
> Sincer, parca suntem intr-o fundatura. Ce mi se pare ciudat e faptul
> ca toti romanii isi exprima nemultumirea fata de ce se intampla, dar
> la alegeri, fac aceeasi greseala. Aleg sa voteze pe baza unor vorbe
> goale. E foarte trist.
>
>
> Cu stima, Ella
>

Ghita Bizonu'
2008-10-10 14:02:53

Re: Re: pai sa le zicem intelctuali romani. Pedelasti . Societate civica. Si diversi fosti

pai Basescu nu fu nitel cam comunist?
HRP , Tismanetchi nu-s copii de fosti ? Societatea civila nu provine in buna parte din structurile foste de partid, UASCR?!
Si nu sunt astia de mai sus cei care dau tonul?

La 2008-10-10 12:51:09, rosu ovidiu a scris:

>
> ghita ,dar cine-i in toate mintile dupa ratul rtau?Cei care accepta sa
> roada un os alaturi de crim inali securisto-comunisti?Cum se numesc
> cei care vietuiesc alaturi de dusmanii lor?
>
> La 2008-10-10 10:56:58, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > fiindca a limitat restituirile ....
> > Sau ?!
> > Insa ce nu se spune este ca noii proprietari care risca sa fie
> > deposedati pot si ei sa se adreseze la CEDO. Fiindca statu vanzator
> > are obligatia de a apara pe cumparator impotriva evictiunii provenite
> > de la terte persoane si de a-l despagubi pe cumparator in cazul in
> > care acesta a fost evins total sau partial.
> > SI justitia sa are obligatia de a respecta legile . De ex legea
> > speciala .
> > Daca nu ar fi in gnl vorba de oameni fara mari resurse materiale ,
> > batrani samd a iesi urat la acelasi CEDO.
> > Chiar foarte urat.
> > ca sa nu mai zic sucarul provocat ca zeci de mii ar ajunge in strada ,
> > Cetateni dintr-o tara UE aruncati in strada , fiindca intre timp s-a
> > schimbat legea.
> > Si sucarul ca in Romnaia legile devin retroactive .
> >
> >
>
>

Ghita Bizonu'
2008-10-10 14:10:08

Re: mai omidael aiurel

voi astia trei pareti scapati de la balamuc. Tu si Silviana suntei pe dicteu automat si nu stiti decat iliesta kakamaka .
Si pana sa-i pupi sub coada pe unguri vezi ma la arhiva. Ei au promovat in structuri atalntice unu specializat la Delix Djerjinsky, Informatie publica , pe acest ziar de care nu tii cont !!
ba nu ai trecut de varsta copilariei?!
ai cu paine omidel:
http://www.ziua.ro/news.php?data=2008-07-11&id=3141
Secretele NATO, la mana unui fost KGB-ist
-- Sandor Laborc, seful Comitetului pentru Informatii al Aliantei Nord-Atlantice, a studiat sase ani la academia KGB de la Moscova
Asta se cheama la tine <dracul in praznic pe toti comunistii lor si asta au facut-o cu simt patriotic si juridic de maxima exigenta. Ei nu au un kgb-ist criminal ca iliescu ion.>La 2008-10-10 13:21:39, rosu ovidiu a scris:

> ghita bizonul a scris:
>
> "mai ametitule daca ei au un nivel de trai mai bun se datoreaza poate
> si faptului ca nu o ttot fraca cu lupta anti ca pe la noi.
> Si oricum tu , Andrada si Silviana sunteti liberi nu?! Desi nu prea in
> toate mintile voastre...
>
> Ma ghita, ungurii " nu mai au ce freca "pentru ca i-au trimis la
> dracul in praznic pe toti comunistii lor si asta au facut-o cu simt
> patriotic si juridic de maxima exigenta.Ei nu au un kgb-ist criminal
> ca iliescu ion.
>
> Ia spune tu frumos ,ti-ai luat avant dupa legea securistului penal
> voiculescu dan, visezi cumva la reinfiintarea inchisorilor
> comuniste,in care sa fie inchisi , cine?
> Cei care vorbesc despre crimele comunistilor aflati la putere inca in
> Romania?
> Ma baiatule ,nu mai tine , comunismul este condamnat in tara ,acum
> urmeaza la rand slugile lui criminale ,corupte si imorale.Colcaie
> mass-media de faradelegile lor.
> S-au poate isi pune PSD-ul si iliescu ion masinaria criminala in
> actiune?Curata tampenie,pentru ca peste 60% dintre romani s-au trezit
> la viata.
>

Ghita Bizonu'
2008-10-10 14:13:50

Re: bai omidel da Tismaneanu jr nu era cand tria in RSR? Patappievici? Plesu?

Ghita Bizonu'
2008-10-10 14:14:42

Re: Da Baselu o fi fost de buna credinta ?!

La 2008-10-10 13:34:34, ella a scris:

> Sintagma asta imbecila " cu buna credinta' vrea sa zica, presupun si
> eu, ca au fost de buna credinta crezand ca proprietarii au fost morti
> si ingropati de tov. Iliescu si Iorgovan. Sincer, cred ca Iliescu s-a
> crezut un fel de Matusalem, care o sa guverneze Romania forever.
> De-aici si tergiversarea proceselor, "mai moare magarul, mai pierde
> samarul"...Proprietarii oricum sunt batrani, mai mor si ei, si
> procesele se vor termina la calendele grecesti. Daca ar fi dupa mine,
> Iliescu ar trebui judecat pentru ce a facut poporului roman.
>

Socrate
2008-10-10 14:18:57

Alwis Re: !?!?

Buna credinta este clara - credinta ca statul, care vinde, este proprietar si ca atare are dreptul de a vinde . Ca atare, ca tranzactia este legala. Dupa care, statul se razgandeste, si scoate alte legi ale proprietatii, la presiunea grupurilor de interese ( fosti proprietari, mostenitori, falsificatori de acte de proprietate si cumparatori de drepturi litigioase ) scoate alte legi ale proprietatii si restituirii. A propos, in momentul tranzactiei nici unul dintre revendicatori nu notificase ceva cuiva, nici statului si nici chiriasilor. Legile, in mod normal, nu se aplica retroactiv, cu exceptia legilor proprieatii.
Niste contracte semnate de stat nu se pot rezilia decat cu acordul ambelor parti ( vezi contractele Videanu de la primaria capitalei ).

La 2008-10-10 13:25:51, alwis46 a scris:

> Ce inseamna aia cumparare cu buna credinta cand tu in calitate de
> chirias, mai ales daca ai stat in casa aia zeci de ani cu chirie,
> stii bine ca aia nu este casa ta ?
> Buna credinta se refera poata la faptul ca este constient cu buna
> credinta ca pune mana pe ceva care nu-i apartine.
> Proprietarii sa-i multumeasca lui Iliescu cel cu mainile pline de
> sange pentru care proorietatea este un moft si lui Antonie Iorgovan
> din cauza caruia Constitutia Romaniei a stipulat timp de 12 ani, din
> 1991 pana in 2003, ca prorpietatea este ocrotita si nu garantata.
> Totodata, fostii prorpietari si urmasii acestora "sa aduca imn de
> slava" actualului Parlament care i-a mai deposedat inca o data de de
> ceea ce le-a apartinut si cat mai multe procese Romaniei la CEDO
> intru apararea unui drept calcat astazi in picioare de o sleahta de
> nemernici .
>

Ghita Bizonu'
2008-10-10 14:23:54

Re: omidele ai scris ad propriam labam:

>Ridica-ti ratul din pamant si vezi unde a
> ajuns Romania comunista populata de "intelectualii'tai?O tara de
> analfabeti,de criminAli, prostituate si hoti.Unde au ajuns
> "INVATATII" din universitatile comuniste?La cules capsuni in Spania
> si la maturat strazi in Italia,sau au ramas in tara si sunt
> buticari.
>
deci tatal lu matale hot sau criminal ? mama lu matele cum ai zis, da?
Si oroiocum nu inteleg cum desi esti analfabet poti posta. Oricum intelg ca nu ai studii superioare. Oricum nu ai nevoie sa speli closete unde? Italia? Spania? Sau te intretine sotia/sora din castigurile din ce ai zis tu si indraznesc sa scriu io ?!

Ghita Bizonu'
2008-10-10 14:27:22

Re: !nmai alwis te-nteleg ca ai ceva de recuperat....

insa nu uita golanu de va canta imnu era exact in situatia asta.
Iar casa din Mihaileanu putea sa despaguibeasca un proprietar sau in ea puteau fi comasati cativa de prin casele de restituit.
Oricum cand si daca va exploda buba cu cei dati afara desi au cumparat pe legea 112 (si mai e una din 2001 de care va doare-n ###) sa vezi dragalasenie europeana.....

Ghita Bizonu'
2008-10-10 14:28:17

Re: Justitia este un lux ....acesibil celor bogati. SI in Romania este una de clasa

saracii is beliti automat.


La 2008-10-10 13:05:24, avarfreson a scris:

> faptul ca un anumit om politic a facut afirmatia recent, nu micsoreaza
> acest adevar
>
> asistenta e precara, daca vrei neaparat - platesti sume f.f. mari
>

alwis46
2008-10-10 14:30:37

Saracii...

Cateva nume ale unor saraci chiriasi care au cumparat de buna credinta casele altora, case nationalizate...

Iulian Vlad, Tudor Postelnicu, Nicolae Ple?i?? - fo?ti ?efi ai Securitatii, Paul Niculescu-Mizil, Manea Manescu, Cornel Burtica, Ilie Verdet (acum decedat) - fosti membri de marca ai PCR, Sergiu Nicolaescu, Viorel Hrebenciuc, Antonie Iorgovan (decedat), Ionel Olteanu - toti nume grele din PSD, Eugen Pleaa (decedat), ex-deputat PRM ?i ulterior membru PC, Mircea Ciumara, Ion Caramitru, Radu Vasile ,Constantin Dudu Ionescu .

Lista este mult, mult mai lunga si cine doreste o poate completa cu numele pe care le cunoaste.
Poate abia atunci se va intelege in folosul cui a fost data legea re-nationalizarii vaselor nationalizate de ciuma bolsevica.

Socrate
2008-10-10 14:36:29

Re: Atentie,ghita bizonul viseaza la reinfiintarea inchisorilor comuniste, ANDRADA, SILVIANA ,PAZITI

Nu pot sa cred ca Ghita a zis asa ceva, sau ca viseaza asa ceva. Pentru cele doua doamne pot fi folosite si inchisorile capitaliste actuale. Daca nu sunt suficiente, la cresterea noastra economica record sunt convins ca guvernul va gasi si bani de investit in inchisori. Nu-i asa ?

La 2008-10-10 13:21:39, rosu ovidiu a scris:

> ghita bizonul a scris:
>
> "mai ametitule daca ei au un nivel de trai mai bun se datoreaza poate
> si faptului ca nu o ttot fraca cu lupta anti ca pe la noi.
> Si oricum tu , Andrada si Silviana sunteti liberi nu?! Desi nu prea in
> toate mintile voastre...
>
> Ma ghita, ungurii " nu mai au ce freca "pentru ca i-au trimis la
> dracul in praznic pe toti comunistii lor si asta au facut-o cu simt
> patriotic si juridic de maxima exigenta.Ei nu au un kgb-ist criminal
> ca iliescu ion.
>
> Ia spune tu frumos ,ti-ai luat avant dupa legea securistului penal
> voiculescu dan, visezi cumva la reinfiintarea inchisorilor
> comuniste,in care sa fie inchisi , cine?
> Cei care vorbesc despre crimele comunistilor aflati la putere inca in
> Romania?
> Ma baiatule ,nu mai tine , comunismul este condamnat in tara ,acum
> urmeaza la rand slugile lui criminale ,corupte si imorale.Colcaie
> mass-media de faradelegile lor.
> S-au poate isi pune PSD-ul si iliescu ion masinaria criminala in
> actiune?Curata tampenie,pentru ca peste 60% dintre romani s-au trezit
> la viata.
>

Ghita Bizonu'
2008-10-10 14:37:01

Re: solutii inteligente si perfect reparatorii - da cui ce ciubuc aduc?!

juma din balamucu de acu se datoreaza faptului ca uniora le iese CIUBUC. Si am banuieli urate ca s-ar putea ca si bampirii PSD sa fie pe aici...(adica "restituiri" pe langa, pe alese, contra legii).
Solutii ar fi fost ... dar nu se imbogatea cine trebe ...
Pai uite una buuna cestia cu Costanda sireacui napastuit de comunisti
Avea cica de revendicat 1,8 ha in satul francez, baselu ca nu si nu, ca de acolo ies banii lu primaria si-i da 3,3 ha in parcul Bordei. Parc facut in vremea lu carol 2. Apoi un judecator , cu de la el putere in dispretul legii ii permite cica sa construiasca cu 4 niveluri si pe nu stiu cata suprafata. Sucar, parc, samd.
Atunci i se propune fostul depou din spatele Palatuluii Victoria.
Acu i se restituie 3,3 ha in staul francez si parcai se da o suma de bani ptr 5000 mp in parcu Bordei....
Si de ce n-am restiotui? ca mai avem : Cismigiu. carol. Herestrau.
Iar aiai care cred ca li se varestitui ceva de-al bunilor lor pica de fraieri. Sau vor fi siliti sa se multumeasca cu resturile

alwis46
2008-10-10 14:42:25

Re: !nmai alwis te-nteleg ca ai ceva de recuperat....

N-am nimic de recuperat daca te referi la imobile.
Tata a fost baiat destept, ca d-aia a fost numit director la finantele Primariei Capitalei in '37, a construit un blocsor cu sapte apartamente pe parter plus trei niveluri pe care in '46, cand a simtit de unde incepe sa bata vantul si sa vina lumina, l-a vandut apartament cu apartament pastrandu-si unul din ele la ultimul nivel.
Nu-ti mai spun cat a pierdut la denominarea leului din 1948...
Aaaa, da, am de recupaerat 4750 mp teren arabil, pamantul de sub vatra parinteasca de peste 700 mp unde acum e o gradinita si o sfoara de padure de 1200 mp dar toate astea au fost mancate de primarul pesedeu din comuna natala a tatalui meu deci am luat-o in mana cum se zice.
Nasulia s-a petrecut din cauza ca eu fiind bucurestean, actele respective, registrul cadastral, planuri si alte alea care ma indreptateau la revendicare erau toate la primarie si nu mi s-au aratat nici macar cand m-am prezentat cu martori si cu rude care pledau in favoarea succesiunii mele.
Cum n-am bani de dat la avocati si timp de pierdut prin tribunale am renuntat la orice incercare de a-mi recupera ceea ce aveam dreptul din mostenire.

P.S.
Si sa nu-mi spui ca tu ai fi stat cu deshtu'n gura daca aveai vreo casa de revendicat mai ales daca aveai si acete care sa dovedeasca dreptul tau de mostenire.

La 2008-10-10 14:27:22, Ghita Bizonu' a scris:

> insa nu uita golanu de va canta imnu era exact in situatia asta.
> Iar casa din Mihaileanu putea sa despaguibeasca un proprietar sau in
> ea puteau fi comasati cativa de prin casele de restituit.
> Oricum cand si daca va exploda buba cu cei dati afara desi au cumparat
> pe legea 112 (si mai e una din 2001 de care va doare-n ###) sa vezi
> dragalasenie europeana.....
>

Shadow
2008-10-10 14:42:49

Re: Saracii...completeaza

> Cateva nume ale unor saraci chiriasi care au cumparat de buna credinta
> casele altora, case nationalizate...
>
> Iulian Vlad, Tudor Postelnicu, Nicolae Ple?i?? - fo?ti ?efi ai
> Securitatii, Paul Niculescu-Mizil, Manea Manescu, Cornel Burtica,
> Ilie Verdet (acum decedat) - fosti membri de marca ai PCR, Sergiu
> Nicolaescu, Viorel Hrebenciuc, Antonie Iorgovan (decedat), Ionel
> Olteanu - toti nume grele din PSD, Eugen Pleaa (decedat), ex-deputat
> PRM ?i ulterior membru PC, Mircea Ciumara, Ion Caramitru, Radu Vasile
> ,Constantin Dudu Ionescu .
>
> Lista este mult, mult mai lunga si cine doreste o poate completa cu
> numele pe care le cunoaste.
> Poate abia atunci se va intelege in folosul cui a fost data legea
> re-nationalizarii vaselor nationalizate de ciuma bolsevica.

Nu ultimul pe lista traian basecu de vreo doua ori ca are doua fete deh.

alwis46
2008-10-10 14:46:56

Re: Saracii...completeaza

De casa din Mihaileanu e vorba ?
Foarte bine, s-o dea inapoi aceluia care are dreptul la ea si gata.
sanchi, daca el este presedinte este scutit ?
Ntz, dar eu zic ca in frunte cu matelotu' sa se faca flacaii astia randuri-randuri la primarie si sa ceara punerea in posesie a urmasilor fostilor proprietari ?
Credeai ca m-ai atins cu ceva cand ai pomenit de Basescu ?
Fugi bre d-acilea...sa dea casa inapoi si gata.

La 2008-10-10 14:42:49, Shadow a scris:

> > Cateva nume ale unor saraci chiriasi care au cumparat de buna credinta
> > casele altora, case nationalizate...
> >
> > Iulian Vlad, Tudor Postelnicu, Nicolae Ple?i?? - fo?ti ?efi ai
> > Securitatii, Paul Niculescu-Mizil, Manea Manescu, Cornel Burtica,
> > Ilie Verdet (acum decedat) - fosti membri de marca ai PCR, Sergiu
> > Nicolaescu, Viorel Hrebenciuc, Antonie Iorgovan (decedat), Ionel
> > Olteanu - toti nume grele din PSD, Eugen Pleaa (decedat), ex-deputat
> > PRM ?i ulterior membru PC, Mircea Ciumara, Ion Caramitru, Radu Vasile
> > ,Constantin Dudu Ionescu .
> >
> > Lista este mult, mult mai lunga si cine doreste o poate completa cu
> > numele pe care le cunoaste.
> > Poate abia atunci se va intelege in folosul cui a fost data legea
> > re-nationalizarii vaselor nationalizate de ciuma bolsevica.
>
> Nu ultimul pe lista traian basecu de vreo doua ori ca are doua fete
> deh.
>

Shadow
2008-10-10 14:52:00

Re: Domnule SRS, faceti o mare greseala. E fals Socrate

> Nationalizarea din 1950 s-a aplicat celor care aveau mai multe
> apartamente,i vile si case. Motivarea lacrimogena cu casa construita
> de parintii mei, in care am copilarit, etc.etc., e valabila pentru o
> casa sau un apartament. Restul e pura lacomie, speranta ca va obtine
> mai mult vanzand direct casa retrocedata.
> O alta mare greseala, de foarte, foarte multe ori este vorba de
> cumparatori de drepturi litigioase, care sunt tratati la fel precum
> fostii proprietari. Fosti proprietar primesc te miri ce si mai nimic,
> samsarii de drepturi litigioase de zeci de ori mai mult. Asta este
> dreptate ?
> Legile restituirii proprietatii, in varianta romaneasca, spolaza
> populatia care nu a avut nici o vina ca cedarea Romanei catre Uniunea
> Sovietica, de catre actualii nostri aliati, ne-a adus pe cap
> comunismul, cu nationalizarea si abuzurile sistemului comunist.

Alor mei le-au bagat in casa "chiriasi"(tovarasi). Nu aveau "mai multe" proprietati ci una singura. Li s-au lasata doua camere din cele 7(camerele "servitorilor" cum lis e spunea atunci). Nu li s-a dat nici o hartie de nationalizare si au fost facuti atenti ca daca mai fac "joc de glezne" baietii lor care luptasera pe frontul rusesc(unul era deja in lagar) "pot dispare".
Dupa 3 ani i-au dat afara cu totul. Nu am putut sa fac cerere de retrocedare ca nu aveam actul de nationalizare(inexistent). Singura referinta la "proprietate" am gasit-o intr-un cadastru de prin '33. Nu era suficienta, in arhive casa era trecuta "la stat" ca si cum ar fi fost a lor de "veacuri".

Eu nu am avut ocazia sa copilaresc in casa aia. Si nu o sa am in veci ocazia sa stau in ea.

Ghita Bizonu'
2008-10-10 14:56:49

Re:alwis io avnd de recuperat prfu de pe tolba

privesc lucrurile strict juridic , tehnic si al oportunitatii.
Insa ma mir de aia care se agita cand sunt in situatia mea. Insa stiu pe unu care nu tipa da a recuperat ca avea de unde ....
Oricum mi-e teanma ca daca as fi avut cateva ha pe la dracu in patru prin cine stie ce coclauri nu mi-as fi batut capul (adica nu in zona sa zicem langa padurea Andronache)
Nu uita insa: statul roman poate sa fie tras la CEDO ptr evictiune. Si UE s-ar sucari cu fro sa zicem 25.000 in strada iarna. Si cei mai multi nu securei ci parliti (zilele astea la tembe in Cluj niste nefericiti in ceva mai sus de maghernita da care ar fi vrut un confort 2 !! evacutati, in dispretul legii actuale.)
Si ai precedentele altor state foste socialiste unde -sa dat restrictionat.


La 2008-10-10 14:42:25, alwis46 a scris:

> N-am nimic de recuperat daca te referi la imobile.
> Tata a fost baiat destept, ca d-aia a fost numit director la finantele
> Primariei Capitalei in '37, a construit un blocsor cu sapte
> apartamente pe parter plus trei niveluri pe care in '46, cand a
> simtit de unde incepe sa bata vantul si sa vina lumina, l-a vandut
> apartament cu apartament pastrandu-si unul din ele la ultimul nivel.
> Nu-ti mai spun cat a pierdut la denominarea leului din 1948...
> Aaaa, da, am de recupaerat 4750 mp teren arabil, pamantul de sub vatra
> parinteasca de peste 700 mp unde acum e o gradinita si o sfoara de
> padure de 1200 mp dar toate astea au fost mancate de primarul pesedeu
> din comuna natala a tatalui meu deci am luat-o in mana cum se zice.
> Nasulia s-a petrecut din cauza ca eu fiind bucurestean, actele
> respective, registrul cadastral, planuri si alte alea care ma
> indreptateau la revendicare erau toate la primarie si nu mi s-au
> aratat nici macar cand m-am prezentat cu martori si cu rude care
> pledau in favoarea succesiunii mele.
> Cum n-am bani de dat la avocati si timp de pierdut prin tribunale am
> renuntat la orice incercare de a-mi recupera ceea ce aveam dreptul
> din mostenire.
>
> P.S.
> Si sa nu-mi spui ca tu ai fi stat cu deshtu'n gura daca aveai vreo
> casa de revendicat mai ales daca aveai si acete care sa dovedeasca
> dreptul tau de mostenire.
>
> La 2008-10-10 14:27:22, Ghita Bizonu' a scris:
>
> > insa nu uita golanu de va canta imnu era exact in situatia asta.
> > Iar casa din Mihaileanu putea sa despaguibeasca un proprietar sau in
> > ea puteau fi comasati cativa de prin casele de restituit.
> > Oricum cand si daca va exploda buba cu cei dati afara desi au cumparat
> > pe legea 112 (si mai e una din 2001 de care va doare-n ###) sa vezi
> > dragalasenie europeana.....
> >
>
>

Shadow
2008-10-10 15:00:06

Re: Saracii...completeaza alwis nope

> De casa din Mihaileanu e vorba ?
> Foarte bine, s-o dea inapoi aceluia care are dreptul la ea si gata.
> sanchi, daca el este presedinte este scutit ?
> Ntz, dar eu zic ca in frunte cu matelotu' sa se faca flacaii astia
> randuri-randuri la primarie si sa ceara punerea in posesie a
> urmasilor fostilor proprietari ?
> Credeai ca m-ai atins cu ceva cand ai pomenit de Basescu ?
> Fugi bre d-acilea...sa dea casa inapoi si gata.

Era vorba de amandoua casele nu numai de mihaileanu ci si de cealalalta care e catai viloiul.
Si referinta merge si la alta istorie cunoscuta si picanta a tovarasului basecu de intrare in vila de protocol a unui "smecher" comunist pe care (ce chestie domle) acesta somat de catre fostii proprietari sa o elibereze a eliberato instant(procesul era in curs). A fost ocupata imediat de catre basecu si singurele chestii pe care "seful sau direct" le spunea (Roman) presei ca de ce nu o elibereaza era "da ce vreti bey sa il dau afara in casa" ? La o comparatie atenta bag seama ca "noii ciocoi" ii bat la "fundulet" pe "vechii".

Nu ti-am scris ca sa te "ating" in vre-un fel ci pt ca ai sustinut ca lista e "deschisa". O inchisese-i intre timp si nu m-am prins eu sau chiar te deranjeaza ca l-am pus pe lista?

Ghita Bizonu'
2008-10-10 15:05:30

Re: ai uitat si de comunistii Julieta Szony, Dan Iordachescu, pe ala de va canta

imnul golanilor......
Dom'le daca ar fi numa astai de-i toti vanturatii situatia ar fi simpla ...... personal i-as fi expedait prin Militari sau Berceni intr-un apartament corespunzator normelor de habitabilitate a epocii. Inclus pe tov Paller
Da te rog ia mai detaliza-mi stituiatia securistica a urmatorilor:
Mircea Ciumara, Ion Caramitru, Radu Vasile ,Constantin Dudu Ionescu , mama lor de comunisti tortionari !!!
Ca ma zis situatia e mai dificila. Nu numa colonei de secu in casele STBistilor .
Oricum am impresia ca nu prea stii ce si cum nici cu casle ieftiune, nici nationalizarile ...
(apropos . daca tatal tau ar fi trecut ceva pe numele copilor sau a unei rude "sigure" ... ramanea mai mult)


La 2008-10-10 14:30:37, alwis46 a scris:

> Cateva nume ale unor saraci chiriasi care au cumparat de buna credinta
> casele altora, case nationalizate...
>
> Iulian Vlad, Tudor Postelnicu, Nicolae Ple?i?? - fo?ti ?efi ai
> Securitatii, Paul Niculescu-Mizil, Manea Manescu, Cornel Burtica,
> Ilie Verdet (acum decedat) - fosti membri de marca ai PCR, Sergiu
> Nicolaescu, Viorel Hrebenciuc, Antonie Iorgovan (decedat), Ionel
> Olteanu - toti nume grele din PSD, Eugen Pleaa (decedat), ex-deputat
> PRM ?i ulterior membru PC, Mircea Ciumara, Ion Caramitru, Radu Vasile
> ,Constantin Dudu Ionescu .
>
> Lista este mult, mult mai lunga si cine doreste o poate completa cu
> numele pe care le cunoaste.
> Poate abia atunci se va intelege in folosul cui a fost data legea
> re-nationalizarii vaselor nationalizate de ciuma bolsevica.
>

alwis46
2008-10-10 15:51:03

Re: ai uitat si de comunistii Julieta Szony, Dan Iordachescu, pe ala de va canta

Pai tata nu prea avut timp sa se ocupe sa treaca in acte pe cine trebuie .
A murit cumva inainte de termen de la o toxinfectie alimentara cand eu eram in serviciu pe nava de peste un an de zile.
Lista este facuta la gramada si daca n-am abuzat de virgule poate ai inteles unele chestii gresit, asta ca ii alocasi tu la Secu pe Ciumara si Caramitru.

La 2008-10-10 15:05:30, Ghita Bizonu' a scris:

> imnul golanilor......
> Dom'le daca ar fi numa astai de-i toti vanturatii situatia ar fi
> simpla ...... personal i-as fi expedait prin Militari sau Berceni
> intr-un apartament corespunzator normelor de habitabilitate a
> epocii. Inclus pe tov Paller
> Da te rog ia mai detaliza-mi stituiatia securistica a urmatorilor:
> Mircea Ciumara, Ion Caramitru, Radu Vasile ,Constantin Dudu Ionescu ,
> mama lor de comunisti tortionari !!!
> Ca ma zis situatia e mai dificila. Nu numa colonei de secu in casele
> STBistilor .
> Oricum am impresia ca nu prea stii ce si cum nici cu casle ieftiune,
> nici nationalizarile ...
> (apropos . daca tatal tau ar fi trecut ceva pe numele copilor sau a
> unei rude "sigure" ... ramanea mai mult)
>
>
> La 2008-10-10 14:30:37, alwis46 a scris:
>
> > Cateva nume ale unor saraci chiriasi care au cumparat de buna credinta
> > casele altora, case nationalizate...
> >
> > Iulian Vlad, Tudor Postelnicu, Nicolae Ple?i?? - fo?ti ?efi ai
> > Securitatii, Paul Niculescu-Mizil, Manea Manescu, Cornel Burtica,
> > Ilie Verdet (acum decedat) - fosti membri de marca ai PCR, Sergiu
> > Nicolaescu, Viorel Hrebenciuc, Antonie Iorgovan (decedat), Ionel
> > Olteanu - toti nume grele din PSD, Eugen Pleaa (decedat), ex-deputat
> > PRM ?i ulterior membru PC, Mircea Ciumara, Ion Caramitru, Radu Vasile
> > ,Constantin Dudu Ionescu .
> >
> > Lista este mult, mult mai lunga si cine doreste o poate completa cu
> > numele pe care le cunoaste.
> > Poate abia atunci se va intelege in folosul cui a fost data legea
> > re-nationalizarii vaselor nationalizate de ciuma bolsevica.
> >
>
>

Socrate
2008-10-10 16:18:51

Atentie, Mona !! Re: Renationalizarea facuta de turnatori si exnomenclaturisti

Ai o atitudine comunistoida, anti-americana si anti-engleza. Ai auzit de axa Wahington-londra -Bucuresti ? Nu ai aflat ca si americanii si englezii nationalizeaza de zor banci, acum, de cand cu criza ? Sper ca nu vrei sa sustii ca guvernele america si englez sunt pline de turnatori ,ex-comunisti si nomenclaturisti .

La 2008-10-10 10:53:27, Mona G. a scris:

> Nesimtitii astia de turnatori ,exsecuristi si exnomenclaturisti au
> reusit ce a spus Iliescu mai demult:proprietate este un moft.Trebuiau
> sa dea casele proprietarilor care le-au construit sau urmasilor lor si
> sa despagubeasca pe chiriasii care numai de buna credinta nu au fost
> cand le-au cumparat!Ca doar stiau ca stau in case nationalizate si nu
> in cele construite de comunisti.Toate erau vechi si nu
> apartamente-cutii in blocurile cenusii.S-au lafait destul,atatia ani
> in casele altora!Dac-as putea le-as lua casele si averile astora care
> au votat,pe care sa le dau altorasi pe urma sa le spun ca raman toate
> la noii proprietari,ca doar "n-o sa repar o nedreptate cu alta"!
>

ella
2008-10-10 17:11:54

Domnule Socrate

Va asigur ca nu am nici un interes in aceasta discutie. Nu fac parte din categoria fostilor proprietari si nici din categoria chiriasilor. Eu mi-am cumparat casa cu un credit ipotecar, acum 2 luni, cu eforturi greu de imaginat., si ma asteapta 30 de ani de plata, daca mai traiesc atat. Plec de la premiza ca cei ce comenteaza pe acest forum isi exprima doar un punct de vedere personal, lucru de laudat daca o fac decent si elegant. Any way...ma vad nevoita sa repet : pentru mine problema este foarte clara, ori dreptul la proprietate este aparat si respectat, ori nu este, si atunci ar trebui sa ne intrebam in ce fel de stat traim. Sincer, ma indoiesc ca se va gasi o solutie justa pentru ambele parti, dat faptului ca aceasta clasa politica este lipsita de coloana vertebrala. Platim tembelismele lu' tov Iliescu si Iorgovan, plus ale astora de acum.

PS : pt Ghita Bizonul....crede-ma ca nu il suspectez pe Baselul de buna credinta. Asta e mai vulpe decat toti (asta ca sa ma exprim elegant)


Cu stima, Ella

Socrate
2008-10-10 17:48:58

Shadow Re: Domnule SRS, faceti o mare greseala. E fals Socrate

Sunt si multe cazuri din astea, asa cum a patit familia ta. Dar sunt si mai multe cazuri frauduloase si cazuri de cedari de drepturi litigioase.
de astfel de cazuri, pe care le impinge in fata, profita din gros mafia imobiliara.
In ccazul familiei tale, existand cadastrul din 1933, se putea, zic eu, reconsitui proprietatea. S-ar fi intamplat sigur daca cedai drepturile litigioase unui samsar.
Ce parere ai de cazul Bordei - Constanda ?

La 2008-10-10 14:52:00, Shadow a scris:

> > Nationalizarea din 1950 s-a aplicat celor care aveau mai multe
> > apartamente,i vile si case. Motivarea lacrimogena cu casa construita
> > de parintii mei, in care am copilarit, etc.etc., e valabila pentru o
> > casa sau un apartament. Restul e pura lacomie, speranta ca va obtine
> > mai mult vanzand direct casa retrocedata.
> > O alta mare greseala, de foarte, foarte multe ori este vorba de
> > cumparatori de drepturi litigioase, care sunt tratati la fel precum
> > fostii proprietari. Fosti proprietar primesc te miri ce si mai nimic,
> > samsarii de drepturi litigioase de zeci de ori mai mult. Asta este
> > dreptate ?
> > Legile restituirii proprietatii, in varianta romaneasca, spolaza
> > populatia care nu a avut nici o vina ca cedarea Romanei catre Uniunea
> > Sovietica, de catre actualii nostri aliati, ne-a adus pe cap
> > comunismul, cu nationalizarea si abuzurile sistemului comunist.
>
> Alor mei le-au bagat in casa "chiriasi"(tovarasi). Nu aveau "mai
> multe" proprietati ci una singura. Li s-au lasata doua camere din
> cele 7(camerele "servitorilor" cum lis e spunea atunci). Nu li s-a
> dat nici o hartie de nationalizare si au fost facuti atenti ca daca
> mai fac "joc de glezne" baietii lor care luptasera pe frontul
> rusesc(unul era deja in lagar) "pot dispare".
> Dupa 3 ani i-au dat afara cu totul. Nu am putut sa fac cerere de
> retrocedare ca nu aveam actul de nationalizare(inexistent). Singura
> referinta la "proprietate" am gasit-o intr-un cadastru de prin '33.
> Nu era suficienta, in arhive casa era trecuta "la stat" ca si cum ar
> fi fost a lor de "veacuri".
>
> Eu nu am avut ocazia sa copilaresc in casa aia. Si nu o sa am in veci
> ocazia sa stau in ea.
>
>

Shadow
2008-10-10 18:15:19

Shadow Re: Domnule SRS, faceti o mare greseala. E fals Socrate

> Sunt si multe cazuri din astea, asa cum a patit familia ta. Dar sunt
> si mai multe cazuri frauduloase si cazuri de cedari de drepturi
> litigioase.
> de astfel de cazuri, pe care le impinge in fata, profita din gros
> mafia imobiliara.
> In ccazul familiei tale, existand cadastrul din 1933, se putea, zic
> eu, reconsitui proprietatea. S-ar fi intamplat sigur daca cedai
> drepturile litigioase unui samsar.
> Ce parere ai de cazul Bordei - Constanda ?

Exista o referinta la fostul proprietar(cel de la care a preluat(cumparat) "afacerea" bunicul meu ca asociat, pt ca acea cladire era si o "carciuma" la vremea ei nu numai casa alor mei). Cum numele bunicului meu nu mai aparea nicaieri pt ca actele de proprietate i-au fost confiscate de comunisti fara sa i se elibereze acea hartie de "nationalizare" nu intra in cadrul legii, noi neputand sa facem "dovada" posesiei. Nu e bai ca nu imi fac vise.

Constanda nu este de vina pt ca a cumparat pe "piata" drepturile litigioase sau ca i s-ar fi cedat ele. Odata cumparate ar trebui tratat ca orice alta persoana care a depus cu acte in regula dosar de retrocedare. In cazul sau insa nu s-a intamplat asa. Prin doua decizii ilegale primarul basecu i-a dat teren intr-o zona mai buna decat zona sa si aproape in suprafata dubla(motivand mincinos lipsa de utilitati). Acel teren fiind intr-o zona "verde"(publica) cu toate ca in "scripte" era trecuta la "proprietatea privata a primariei". Primarul acelor vremuri i-a dat la schimb intr-o zona in care fostii proprietari erau deja in litigiu cu statul pt obtinerea unei parti a acelei suprafete.

E aberanta treaba asta cu "proprietatea privata" a primariei. Intreaga proprietate a unei primarii, societati de stat, etc este proprietate publica. Subterfugiul a fost folosit de toate partidele ajunse la putere si local si general pt a face afaceri.

Socrate
2008-10-10 19:51:07

Re: Domnule Socrate

Doamna Ella,
Va respect si va admir. Aparati un principiu - dreptul la proprietate si sfintenia proprietatii, care trece prin istorie neatinsa. Uitati insa doua lucruri - exista si o proprietate colectiva, proprietatea de stat, nu numai proprietatea privata. Proprietatea de stat a fost cenusareasa, nimeni nu a aparat-o. Nimeni nu v-a intrebat nici pe dvs, nici pe mine, nici pe altii, printr-un referendum - asa cum ar fi fost normal - cand a spart-o in cioburi si a instrainat-o pe nimic. Ce nu a introdus nimeni in principiu, este ca este important si modul de obtinere a proprietatii ( furt, violena, coruptie, excrocherie, crima, etc ).
De exemplu, un mare om de afaceri din timpul razboiului care a facut avere livrand echipamente defecte armatei noastre, aflate in razboi. Multi soldati au murit din aceasta cauza, dar proprietatile dobandite pe aceasta cale sunt sfinte si se retrocedeaza acum urmasilor, care arunca chiriasii in strada.
Sa mai adaugam si faptul ca nationalizarea a fost un reset general, s-au sters si datoriile si ipotecile la banci, simultan cu nationalizarea. Multe din cele revendicate acum erau ipotecate.
Al doilea lucru pe care il uitati este ca, in spatele acestui principiu, opereaza mafiile, intre care si mafia retrocedarilor. Dumneavoastra veti plati 30 de ani rate la cas, cu nesiguranta ca, daca va veti pierde serviciul, va veti pierde si proprietatea, pentru ca nu veti mai putea plati ratele la credit ( ce se intampla acum in Statele Unite ). In acest timp, dl. Constanda, samsar de drepturi litigioase, primeste parcul Bordei ( proprietatea statului ) si devine milionar.
Problema retrocedarilor si despagubirilor este mult mai complexa decat pare.
Ungurii au fost mult mai destepti decat noi.
Cu stima,
Socrate

La 2008-10-10 17:11:54, ella a scris:

> Va asigur ca nu am nici un interes in aceasta discutie. Nu fac parte
> din categoria fostilor proprietari si nici din categoria chiriasilor.
> Eu mi-am cumparat casa cu un credit ipotecar, acum 2 luni, cu eforturi
> greu de imaginat., si ma asteapta 30 de ani de plata, daca mai traiesc
> atat. Plec de la premiza ca cei ce comenteaza pe acest forum isi
> exprima doar un punct de vedere personal, lucru de laudat daca o fac
> decent si elegant. Any way...ma vad nevoita sa repet : pentru mine
> problema este foarte clara, ori dreptul la proprietate este aparat si
> respectat, ori nu este, si atunci ar trebui sa ne intrebam in ce fel
> de stat traim. Sincer, ma indoiesc ca se va gasi o solutie justa
> pentru ambele parti, dat faptului ca aceasta clasa politica este
> lipsita de coloana vertebrala. Platim tembelismele lu' tov Iliescu si
> Iorgovan, plus ale astora de acum.
>
> PS : pt Ghita Bizonul....crede-ma ca nu il suspectez pe Baselul de
> buna credinta. Asta e mai vulpe decat toti (asta ca sa ma exprim
> elegant)
>
>
> Cu stima, Ella
>


« Sumar articole

Pentru a putea posta un comentariu trebuie sa va autentificati.


Cauta comentariul care contine:   in   
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Papusarii Marii Crize (6444 afisari)
 Surogatul de dreptate (1958 afisari)
 FMI: Recesiunea se prelungeste si in 2009 (1697 afisari)
 Adomnitei - vila de piatra! (1588 afisari)
 Ucraina se scufunda (1357 afisari)
 Fiica lui Stalin: Eu uram Rusia sovietica (2561 afisari)
 Lugoj: Eleva batuta in plina strada de patru fete (1973 afisari)
 Marko Bela: Copiii romani trebuie sa invete ungureste (1384 afisari)
 Sarkozy, implicat intr-un nou scandal amoros (1207 afisari)
 O femela de rechin a ramas gestanta fara sa fi intrat in contact cu vreun mascul (1154 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2008 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01561 sec.